De beste bookmakers voor wedden op wielrennen

Kijkt u graag naar de wielerklassiekers en is wedden op wielrennen iets voor u? Dan bent u mogelijk op zoek naar de beste sites van België voor cycling betting.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de beste bookmakers voor gokken op wielrennen. We vertellen u ook meer over de soorten wielerwedstrijden en -weddenschappen die zij aanbieden en leggen uit hoe u er precies een weddenschap plaatst.

Kortom: op deze pagina leert u alles over wedden op wielrennen.

 

Cycling betting: de beste bookmakers van België

# Bookmaker Aanbod
1.
Bet777 Sport

Licentie KSC

Bet777 Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Bet777 app
 • FAQ niet uitgebreid genoeg
Bancontact
paysafecard
VISA
Mastercard
Bankoverschrijving
Voorwaarden & bepalingen
18+, algemene voorwaarden gelden
2.
Bingoal Sport

Licentie KSC

Bingoal Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Erg ervaren bookmaker
 • Geen Bingoal app
Bancontact
Mastercard
VISA
Bankoverschrijving
Skrill
Voorwaarden & bepalingen
18+, algemene voorwaarden gelden
3.
Bwin Sport

Licentie KSC

Bwin Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Bwin Sports app
 • Drukke site
Bancontact
Maestro
paysafecard
VISA
Mastercard
Voorwaarden & bepalingen
18+, 1 account per persoon, account op wettelijke naam
4.
Circus Sport

Licentie KSC

Circus Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Circus Sport app
 • Geen 24/7 live chat
Bancontact
VISA
Mastercard
Skrill
PayPal
Voorwaarden & bepalingen
18+, algemene voorwaarden gelden
5.
Unibet Sport

Licentie KSC

Unibet Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Unibet Sports app
 • Klantendienst niet 24/7 bereikbaar
Bancontact
Skrill
Neteller
Bankoverschrijving
paysafecard
Voorwaarden & bepalingen
18+, algemene voorwaarden gelden
6.
Napoleon Sport

Licentie KSC

Napoleon Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Napoleon Sports app
 • Klantendienst niet altijd bereikbaar
Bancontact
PayPal
HiPay
VISA
Mastercard
Voorwaarden & bepalingen
18+, algemene voorwaarden gelden
7.
Betcenter Sport

Licentie KSC

Betcenter Sport
 • Wedden op klassiekers & grote rondes
 • Betcenter app
 • Klantendienst niet altijd bereikbaar
Bankoverschrijving
paysafecard
Skrill
Neteller
HiPay
Voorwaarden & bepalingen
18+, algemene voorwaarden gelden

Als u wilt gokken op wielrennen, dan wilt u dit niet bij de eerste de beste bookmaker doen. Wij hebben alle Belgische bettingsites waar u op wielrennen kunt wedden goed met elkaar vergeleken.

Wij hebben gelet op zaken als veiligheid en betrouwbaarheid, licentie, aanbod, odds en nog veel meer. Eigenlijk alle aspecten die voor u als liefhebber van cycling betting belangrijk zijn. De sites die volgens ons onderzoek het beste uit de bus kwamen, vindt u hierboven in onze toplijst.

Op deze pagina gaan we u overigens precies vertellen welke beoordelingscriteria wij gebruikt hebben. Zo weet u precies wat u van de door ons besproken bookies voor wielerbetting kunt verwachten.

Als u benieuwd bent naar ons oordeel per bookmaker, dan kunt u de respectievelijke reviews raadplegen. Hierin vindt u onze ervaringen met de bookie en de voor- en nadelen. Ook kunt u onze algemene betting pagina raadplegen, als u meer wil weten over onze criteria.

 

Waarop beoordelen wij een wielrennen wedden site?

In dit hoofdstuk zullen we de criteria die we gebruiken tijdens het beoordelen allemaal overlopen.

Hieronder vindt u al een kort overzicht:

Lees verder om meer te weten te komen over al deze criteria.

 

Veiligheid

Wij kijken eerst en vooral naar de veiligheid van de betting site. Bookmakers moeten ervoor zorgen dat spelers helemaal veilig kunnen gokken op wielrennen en geld kunnen storten op hun platform.

Daarom is het van groot belang dat een bookie gebruikmaakt van SSL-technologie. Deze technologie versleutelt namelijk alle gegevens (zowel persoonlijk als financieel) die u met de bookmaker deelt. Dit zorgt ervoor dat onbekenden of pottenkijkers deze informatie niet kunnen inkijken.

Ook het platform zelf moet veilig zijn. Daarom moeten bookies gebruikmaken van systemen als firewalls of programma’s zoals antivirussoftware. Op die manier worden hackers geweerd en kunnen spelers veilig gokken bij de bookmakers.

Ten slotte, controleren we ook of een betting site een verantwoord spelen-beleid aanbiedt. Hiermee helpt de aanbieder spelers om zichzelf te beschermen tegen ongezond wedgedrag of gokverslaving.

Zij bieden daarvoor tools aan zoals het instellen van bijvoorbeeld stortings- en speeltijdlimieten, en de mogelijkheid om uzelf voor bepaalde tijd uit te sluiten van het plaatsen van weddenschappen. Ook vindt u in de verantwoord spelen-sectie bij vrijwel alle betting sites contactinformatie van hulpinstellingen. Spelers moeten de kans hebben om hulp in te schakelen mochten zij kampen met een gokverslaving.

 

Licentie

Een tweede, even belangrijk, criterium is de vergunning van de bookie. Als u wilt wielrennen wedden, dan moet u dit in België bij een bookmaker met licentie van de KSC doen. Gokken bij een aanbieder zonder dergelijke licentie is namelijk strafbaar. De bookies in de toplijst hierboven hebben allemaal een licentie ontvangen van de Belgische Kansspelcommissie (KSC).

Ook staat deze licentie voor een groot deel garant voor een veilige speelomgeving. Deze aanbieders krijgen deze licentie namelijk niet zomaar. Hier gaat een diepgaande inspectie aan vooraf waarbij de eerlijkheid en fraudegevoeligheid van het bettingaanbod centraal staat. Mocht de KSC van mening zijn dat een bookmaker de veiligheid van spelers niet kan garanderen, dan geven zij geen vergunning af.

 

Aanbod wielerwedstrijden

Daarnaast kijken we naar het aanbod wielerwedstrijden dat u kunt terugvinden bij de bookie. Als u graag eens een gokje waagt op een wielerwedstrijd, dan heeft u natuurlijk liefst van al zoveel mogelijk keuze.

Of u nu op een eendagskoers, de wielerklassiekers, één van de drie grote rondes of het Wereldkampioenschap wilt wedden, liefst van al worden al deze wedstrijden aangeboden bij de bookmaker.

Op welke wedstrijden kunt u wedden op wielrennen bij Belgische bookmakers?

 • De klassiekers: Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix, de Ronde van Vlaanderen, etc.
 • De grote rondes: Tour de France, Giro d’Italia, La Vuelta a Espana
 • Wedden op het WK wielrennen
 • Olympische Spelen
 

Odds

Wat wij ook belangrijk vinden is dat de bookie eerlijke en concurrerende odds aanbiedt. Wat bedoelen we daarmee? Eerlijke odds zijn quoteringen die goed zijn aangepast aan de actuele stand van zaken van een ploeg of wielrijder. In andere woorden: zij geven een realistische winkans aan. Concurrerende odds moeten vergelijkbaar zijn met quoteringen die worden aangeboden bij andere bookies.

Wij vinden de kwaliteit van de aangeboden odds heel belangrijk. De odds die worden weergegeven bij de bookies in onze toplijst zijn dus ook eerlijk en concurrerend.

De odds kunnen op zich wel wat verschillen van elkaar, maar over het algemeen zijn ze gelijkaardig. We geven u hieronder een voorbeeld:

Voorbeeld: De odds voor de top 3 favorieten voor Parijs-Roubaix:

 • Bwin: W. Van Aert 3,50 – S. Colbrelli 7,00 – M. Pedersen 7,00
 • Circus: W. Van Aert 4,00 – M. Pedersen 6,00 – S. Colbrelli 7,00
 • Betway: W. Van Aert 4,00 – M. Pedersen 6,00 – M. van der Poel 8,00

Mocht u nog niet goed weten wat odds precies zijn? Wij gaan dat nu meteen kort voor u uitleggen.

De odds of quoteringen of noteringen zijn cijfers die aan een weddenschap worden toegekend. Deze cijfers geven u volgende informatie:

De kans dat een wielrenner de wedstrijd wint: hoe lager de odds, hoe groter de kans dat deze coureur de wedstrijd wint. De wielrenner met de laagste odds is dus de topfavoriet.

Voorbeeld: Voor Milaan-San Remo zien we volgende odds terug bij Bwin:

 • W. Van Aert 4.00
 • C. Ewan 5.00
 • T. Pogacar 6.00
 • J. Alaphilippe 15.00
 • S. Kragh Andersen 19.00

Aangezien de laagste odds werden toegekend aan Wout Van Aert, gaat deze bookie ervan uit dat Van Aert de wedstrijd zal winnen.

Tegelijkertijd geven de noteringen ook het uitbetalingsniveau van de weddenschap aan. Dus lagere odds betekenen een grotere winkans, maar lagere uitbetaling. Als u dit vanuit het perspectief van de bookie bekijkt, is dat natuurlijk ook logisch.

Voorbeeld: U gelooft dat Van Aert Milaan-San Remo zal winnen en zet €10 in aan odds van 4,00. Wint Van Aert daadwerkelijk de wedstrijd, dan ontvangt u €40 terug van de bookie en maakt u dus €30 winst.

De kunst is dus om de mooiste odds, of ‘waarde odds’  te vinden: zo hoog mogelijke odds tegen een zo groot mogelijke winkans. U begrijpt dat het van groot belang is dat u snapt hoe de odds werken als u wilt aan cycling betting doen.

 

Soorten wielerweddenschappen

Als u de wedstrijd heeft gevonden waarop u wilt wedden, dan is het tijd om de weddenschap te kiezen waarop u wilt inzetten.

Als u wilt gokken op wielrennen, dan kunt u kiezen uit o.a. volgende weddenschappen:

Weddenschappen per wedstrijd:

 • Eindwinnaar van de etappe: u voorspelt wie de wedstrijd wint
 • Head 2 Head: de bookmaker stelt twee coureurs voor en u voorspelt welke van de twee als eerste over de eindstreep rijdt
 • Voorsprong van de winnaar: met hoeveel voorsprong wint de winnaar?

Weddenschappen per ronde:

 • Wie wint de ronde: welke renner eindigt als hoogste in het algemeen klassement?
 • Wie wint de gele/groene/witte of bolletjestrui: welke coureur(s) eindigen als hoogste in de respectievelijke klassementen?
 • Hoeveel etappes wint renner X?
 

Mobiel gokken op wielrennen

We kijken bovendien ook naar het mobiele aanbod van de bookmaker. De betting site moet namelijk ook via uw mobiel toestel gemakkelijk te bereiken zijn, of u nu via de app of browser wilt wielrennen wedden.

Als u via de app wilt gokken, dan gaat u gewoon naar de App Store of Google Play en vult u de naam van de bookmaker in om de app te downloaden. Wilt u liever geen bookmaker app op uw telefoon, dan surft u gewoon via de browser van uw gsm of tablet naar de site van de bookie.

Hoe u ook mobiel wilt gokken op wielrennen, de website of app moet zich perfect aanpassen aan uw toestel. De mobielvriendelijkheid van de bookmaker vinden wij dus erg belangrijk. U moet heel eenvoudig mobiel een weddenschap kunnen plaatsen op een wielerwedstrijd.

Ook moet u snel geld kunnen storten of opnemen of de klantenservice kunnen aanspreken via uw mobiel toestel. Kortom: u zou niet aan kwaliteit hoeven moeten in te boeten als u mobiel wilt gokken op wielrennen.

App
 • Snel & eenvoudig te downloaden
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Werkt snel en efficiënt
 • Neemt opslagruimte in
 • Regelmatige updates
Browser
 • Geen download nodig
 • Geen opslagruimte nodig
 • Geen updates
 • Werkt iets trager & minder efficiënt
 • Iets minder functioneel
 

Betaalmiddelen

We kijken daarnaast naar de betaalmiddelen waarmee u een storting kunt maken of geld kunt opnemen. Het is voor u als speler natuurlijk ideaal als u geld kunt storten op uw account met een betaalmethode die u al in uw bezit heeft.

Belgische bookies bieden de meeste of alle van de volgende betaalmiddelen aan: Bancontact, Maestro, bankoverschrijving, Paysafecard, Visa, Mastercard, Moneyclick, HiPay en CASHlib.

Voordat u kunt wedden op wielrennen zult u dus moeten gebruikmaken van een van bovenstaande middelen om geld over te schrijven. Wees u er wel van bewust dat u niet al deze betaalmethodes zult terugvinden bij de bookmakers.

 

Klantendienst

Ten slotte vinden we het belangrijk dat de bookmaker een goed bereikbare klantenservice aanbiedt. Mocht u een probleem ervaren dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden.

U kunt de klantendienst van cycling betting bookmakers als volgt contacteren: live chat, e-mail, telefoon of sociale media. Sommige bookies zullen 24/7 live chat aanbieden terwijl u bij andere bookmakers zult moeten rekening houden met openingstijden.

Liefst van al kunt u de klantenservice te allen tijde bereiken zodat uw probleem spoedig wordt opgelost.

 

Andere belangrijke criteria

De criteria hierboven controleren wij altijd als we een betting site beoordelen. Toch zijn er nog een aantal andere criteria die even belangrijk zijn en die wij daarom ook onder de loep nemen.

Dit zijn de extra criteria:

Hieronder leest u alles over deze criteria en waarom wij ze belangrijk vinden.

 

Live wedden op wielrennen

Wij als wielerliefhebbers zitten vaak gekluisterd aan de buis tijdens de klassiekers of de grote rondes. Door tijdens de wielerwedstrijd weddenschappen te plaatsen, voeren wij de spanning nog een beetje op.

Dit heet live wedden. Het draait bij live op wielrennen wedden allemaal om op het juiste moment de juiste beslissingen maken.

Er gebeurt een hoop tijdens een wielerwedstrijd. Valpartijen, demarrages, tactische afspraken kunnen allemaal invloed hebben op de uitkomst. Hetzelfde geldt voor de vorm van de coureur of de ploeg, weersomstandigheden en of er een heuvelachtige of vlakke rit wordt gereden. Door op het juiste moment uw bet te plaatsen speelt u in op deze omstandigheden.

Ook de bookie weet dat omstandigheden voortdurend veranderen tijdens een wielrronde. Daarom passen zij de odds continu aan. U kunt op gelijk welk moment inzetten en de kunst is om het juiste moment uit te kiezen.

Live wedden op wielrennen wordt niet bij alle wielerwedstrijden aangeboden. Op het moment van schrijven van dit artikel kwamen wij het zelfs bij geen van de bookmakers tegen. Wij raden u aan om zelf goed de live wedden-kalender bij de bookmakers in de gaten te houden.

Voordelen live wedden
 • Wedden tijdens de wedstrijd
 • Last minute beslissingen nemen
 • Actuele statistieken en informatie
 • Veel weddenschappen
Nadelen live wedden
 • Niet voor beginnende gokkers
 • Odds worden constant aangepast

Wilt u graag meer informatie over live wedden? Bekijk dan zeker onze uitgebreide live betting pagina.

 

Livestream

Als u wilt live wedden op wielrennen, dan wilt u natuurlijk tegelijkertijd de wedstrijd kunnen volgen. Bookmakers begrijpen dit en daarom bieden zij vaak de mogelijkheid aan om de wedstrijd op hun site te bekijken.

Dit doen zij dankzij een livestream. Sommige bookmakers hebben namelijk de juiste rechten verkregen om de wedstrijd te mogen uitzenden op hun website.

Volgt u de wedstrijd d.m.v. de livestream, dan bent u altijd op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen en alle actie. Op die manier kunt u razendsnelle beslissingen nemen en weddenschappen plaatsen.

Raakt de topfavoriet verwikkeld in een massale valpartij die zijn kansen doet slinken? Profiteer hier dan van door een weddenschap te plaatsen op een andere renner.

Zolang u geld heeft staan op uw rekening kunt u de livestream van de bookmaker bekijken.

 

Extra functies

Ten slotte, kijken we naar de extra functies of features die een bookmaker aanbiedt.

Kunt u bijvoorbeeld op de site van de bookie voorbeschouwingen van de wedstrijden vinden? Wordt er een blog aangeboden waarop u meer uitleg vindt over de wedstrijd en de topfavorieten? Hiermee krijgt u meer inzicht in de wedstrijd en kunt u weloverwogen beslissingen nemen.

Worden er daarnaast statistieken aangeboden over de wedstrijd? Dit is opnieuw erg handig als u wilt live wedden, zo bent u altijd op de hoogte van wat er zich afspeelt tijdens de wedstrijd.

Met behulp van voorbeschouwingen en statistieken kunt u zich vooraf goed voorbereiden op de wedstrijd. Dit zorgt ervoor dat u altijd doordachte bslissingen kunt nemen tijdens het cycling betting.

 

Hoe kunt u wedden op wielrennen?

Nu u alles weet over hoe u een goede bookmaker kunt herkennen als u wilt gokken op wielrennen, willen we u uitleggen hoe u precies een wielerweddenschap plaatst.

Voordat u zich aanmeldt bij een bookie en begint met wedden, moet u eerst en vooral controleren of de bookmaker over een Belgische licentie beschikt. Het is namelijk verboden om te wedden bij een betting site zonder Belgische vergunning.

Als u besluit te spelen bij een van de bookies uit onze toplijst dan hoeft u dit niet te controleren, want wij bevelen op deze site enkel 100% veilige bookies aan met Belgische licentie.

 

Account creëren

Nadat u een bookmaker uit onze toplijst heeft uitgekozen, is het tijd om u in te schrijven bij deze aanbieder. Klik gewoon op de knop “bezoeken” en u wordt doorgestuurd naar de website van de bookie.

U aanmelden bij een bookmaker kan erg snel, volg gewoon onderstaande stappen om een account te registeren:

1
Afbeelding van coureur met gsm en "register"-knop
Stap 1: klik op "registeren"

U kunt heel eenvoudig een account aanmaken door op de knop “registeren” of “aanmelden” te klikken

2
Afbeelding van gsm met registratieproces en coureur
Stap 2: Doorloop het registratieproces

Doorloop alle stappen van het registratieproces (vul uw persoonlijke gegevens in en maak een wachtwoord aan)

3
Afbeelding van gsm met "verify"-knop
Stap 3: Verifieer uw account

Verifieer uw account door een bewijs van identiteit en adres te uploaden

4
Afbeelding van coureur en gsm met bankkaart
Stap 4: Stort geld op uw rekening

Schrijf geld over naar uw account na de verificatie om te beginnen met wielrennen wedden

Hoe plaatst u een wielerweddenschap?

Na het aanmaken van uw account, stort u geld op uw rekening en kunt u eindelijk wedden op wielrennen. Maar hoe doet u dit? Wij leggen het hieronder uit:

Hoe plaatst u een wielerweddenschap?

 1. Log in op uw account bij de bookmaker en controleer of u voldoende geld heeft staan op uw rekening. Stort indien nodig meer geld op uw account
 2. Bekijk de wielerwedstrijden die worden aangeboden en kies de wedstrijd waarop u wilt inzetten
 3. Bekijk de weddenschappen en odds die worden aangeboden en kies de weddenschap(pen) die u wilt plaatsen
 4. Nadat u de weddenschap(pen) heeft uitgekozen, bevestigt u uw weddenschap
 

Wielren tips

Wielrennen is een van de moeilijkere sporten om op te wedden. U moet namelijk voorspellen welke renner als eerste over de eindstreep rijdt.

U begrijpt dat dit ingewikkelder is dan het team kiezen dat na 90 minuten de wedstrijd heeft gewonnen, zoals bij voetbalwedden. U kunt meer lezen over dit onderwerp op onze wedden op voetbal pagina.

Om u te helpen, delen we hieronder enkele wielrennen tips zodat u beter voorbereid aan de slag kunt.

 • Spreid uw kansen: Bij een sport als wielrennen kunt beter op meerdere coureurs tegelijkertijd wedden dan al uw geld in te zetten op slechts één coureur. Op die manier spreidt u uw winstkansen.
 • Maak gebruik van uw kennis: Wed enkel op het type wielrennen waar u iets van kent. Mocht u niet super vertrouwd zijn met bijvoorbeeld tijdrijden, dan kunt u deze wedstrijden best links laten liggen. Weet u alles over de Ronde van Frankrijk, dan kunt u hier uw slag mee slaan.
 • Doe voldoende research: tegenwoordig specialiseren de coureurs zich in specifieke disciplines en wedstrijden. Lees u goed in om op de hoogte te zijn van welke renners kans maken op de eindwinst.
 • Bestudeer het parcours: is de etappe van de dag een sprintetappe of bergrit? Waar ligt de eindstreep, op een steile helling of op een vlak stuk? Dit heeft allemaal invloed op welke coureur als eerste de finishlijn haalt.
 • Zet in op de top 3 of top 5: zoals we al eerder aanhaalden is het voorspellen van de winnaar niet eenvoudig. Daarom is een weddenschap plaatsen op de top 3 of top 5 interessanter. Bovendien worden vaak aantrekkelijke odds aangeboden op deze weddenschappen.
 

Voor- en nadelen van cycling betting

Gokken op wielrennen kan erg plezant zijn en kent dan ook veel voordelen. Toch zijn er ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden.

Hieronder vindt u een overzicht van de voor- en nadelen:

Voordelen wedden op wielrennen
 • Maakt het kijken naar wielrennen nog spannender
 • Met een goede kennis kunt u een mooie winst maken
 • Populair in België: veel weddenschappen
 • Wedden op grote rondes & klassiekers
Nadelen wedden op wielrennen
 • Bookmakers hebben altijd een huisvoordeel
 • Een ingewikkeldere sport om op te wedden dan bv. voetbal
 

Wedden op wielrennen: onze conclusie

Wedden op wielrennen maakt het kijken naar een wielerwedstrijd net dat tikkeltje spannender. Net daarom wint cycling betting aan populairteit en zetten steeds meer mensen een weddenschap in op wielrennen.

Als u zelf ook graag eens een gokje wilt wagen, dan raden we u aan onze tips zeker goed te bekijken. Hiermee kunt u het risico op verlies beperken.

Ook is het bij wedden op wielrennen erg belangrijk dat u voldoende research doet naar de coureurs, de teams en het parcours.

Als u besluit te gokken op wielrennen, doe dit dan enkel bij een bookmaker met Belgische licentie. De bookies in onze toplijst hebben allemaal deze vergunning ontvangen, u kunt hier dus zonder problemen terecht. Zij bieden bovendien heel wat weddenschappen aan op wielrennen. Veel plezier!

Alle bookmakers op deze pagina zijn 100% veilig en betrouwbaar. U kunt hier zonder zorgen wedden op wielrennen. Naar onze toplijst
 

FAQ - veelgestelde vragen

U kunt bij alle bookmakers met Belgische licentie wielerweddenschappen plaatsen. Benieuwd naar welke bookies dit precies zijn? Raadpleeg zeker onze wedden op wielrennen pagina om te ontdekken bij welke sites u terecht kunt.

Er bestaan heel wat verschillende soorten weddenschappen die u kunt plaatsen op wielerwedstrijden. Op onze wielrennen wedden pagina vindt u een overzicht van de meest populaire weddenschappen.

Ja, het is mogelijk om een weddenschap te plaatsen terwijl de wedstrijd bezig is. We vertellen u meer over dit soort weddenschappen op onze gokken op wielrennen pagina.

Zeker, er zijn verschillende tips en strategieën die u kunt toepassen als u wilt wielrennen wedden. In onze uitgebreide wedden op wielrennen handleiding hebben we er enkele met u gedeeld.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookiebeleid Accepteren