Online poker apps voor 2023 in Nederland

Wie online wil pokeren tegen pokeraars van over de hele wereld, doet dat via een poker app. Vrijwel alle pokeraanbieders bieden poker aan via een pokerclient. Het kiezen van de beste poker app kan dus knap lastig zijn.

Geen nood. Wij hebben een aantal poker apps getest en delen onze bevindingen op deze pagina. Voor het gemak hebben wij de beste poker apps van 2023 voor u op een rijtje gezet.

Ook leest u op deze pagina alles wat u moet weten over pokeren op een app. Of u nu op een poker app met echt geld wilt spelen of met speelgeld, tegen vrienden of doorgewinterde pokeraars, wij vertellen alles over de spelmogelijkheden, speciale features, poker bonus, geld storten, en andere relevante zaken.

 

De beste poker apps voor 2023

Poker app
Bonus
Info
Direct naar site
Voorwaarden
VANAF 01/10/2021VANAF 01/10/2021VANAF 01/10/2021VANAF 01/10/2021VANAF 01/10/2021

Wat u wilt van een poker app verschilt per persoon. Maar iedereen wil een poker app snel kunnen downloaden en installeren. De navigatie moet soepel zijn en u moet er veilig kunnen spelen. Een gevarieerd spelaanbod is een pre en met een mooie welkomstbonus gaat uw geld langer mee.

Aan de hand van deze en andere factoren bepalen wij wat volgens ons de beste poker app is.

Op het moment van schrijven wordt er geen poker app in Nederland aangeboden die wij de moeite van het aanraden waard vinden. Wij houden het aanbod voortdurend in de gaten en houden u op deze pagina op de hoogte.

 

Beste poker app per categorie

Zodra wij prima pokerapps tegenkomen die u 100% legaal kunt spelen in Nederland, zullen wij u op deze pagina laten zien hoe elk van hen presteert per categorie. Zo kunt u uw keus op uw voorkeuren afstellen.

 

Waarom een pokerapp?

Er zijn een heleboel goede redenen om een poker app te downloaden.

In het kort komt het erop neer dat deze tool u in al het gemak voorziet dat u nodig heeft bij het spelen van poker online.

Zo kunt u op een pokerclient de graphics en settings naar uw wens aanpassen, en heeft u toegang tot zo veel mogelijk spelvarianten.

Handige features zoals spelersstatistieken en instant hand replay, het terugkijken van eerder gespeelde handen, zijn enkele van de vele voordelen.

Ten slotte kunt u een poker app downloaden op uw mobiele telefoon. U kunt overal en wanneer u maar wilt op een poker app met echt geld, of met speelgeld spelen.

 

De beste poker apps

Let op: De poker apps die wij hieronder bespreken zijn niet toegankelijk voor spelers in Nederland. Zij worden namelijk aangeboden door pokersites zonder licentie van de Nederlandse kansspelautoriteit (Ksa). Deze sites mogen niet legaal opereren op de Nederlandse markt.

Wij verwachten wel dat zij hiervoor in aanmerking zullen gaan komen. Wij houden u hierover op deze pagina op de hoogte.

Waarschuwing: Per 1 oktober 2021 kan en mag u in Nederland niet spelen bij kansspelaanbieders zonder licentie van de Nederlandse kansspelautoriteit (Ksa). Wij raden u aan alleen te spelen bij legale en betrouwbare casino’s met Ksa-licentie.

Tijdens het testen van verschillende poker apps ontdekten we dat zij onderling niet veel van elkaar verschillen.

Dit is handig omdat u als pokerspeler weet wat u kunt verwachten. Het nadeel is dat het zo wel erg moeilijk is om de beste poker app voor u te vinden.

Wij hebben daarom een selectie gemaakt van de beste vijf poker apps en deze voor u in detail beschreven.

Dit maakt het makkelijker om te ontdekken welke poker app het best bij u past.

Alle hieronder beschreven apps zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Party poker app

De Partypoker app is, zoals alle andere poker apps, een dashboard met tabs en filteropties smaakvol gepresenteerd op een overwegend zwarte achtergrond. Dit wordt ook wel de lobby genoemd.

Zodra u de app opent, komt u binnen in de lobby van de real money games. Linksonder in het scherm kunt u dit aanpassen als u voor speelgeld (free money) wilt spelen.

Bovenaan het scherm ziet u de tabs naar de verschillende typen games. U kunt kiezen uit Cash games, Fast Forward, Club games, Sit & Go’s, Spins, Toernooien plus nog een selectie van unieke toernooien.

Wanneer u op de tab van uw keuze klikt, worden de resultaten weergegeven op een wit veld in het midden van het scherm met daarboven nog een veld met verdere filteropties, zoals speltype (Omaha, Holdem enz.), buy-in ranges, hoeveelheid spelers, snelheid (turbo/hyper) en meer, afhankelijk van het type spel.

Wij zagen buy-ins vanaf $ 0.01 (super micro) en ‘free’. De hoogste prijzenpot bestond uit $5 miljoen bij het World Online Championship toernooi (WPT).

Wanneer u bij de toernooien en sit & go’s dubbelklikt op een event dan opent een nieuwe poker lobby met daarin relevante informatie zoals aanvangstijd, de buy-in, en blind levels.

Onderaan het scherm kunt u middels een slider een selectie maken uit verschillende promoties en bonussen. Verder ziet u een overzicht van de toernooien die u heeft gespeeld.

Het spelaanbod is groot, en biedt naast de standaard cashgames en toernooien ook ‘fast forward’ games waarbij u van tafel verandert zodra u uw kaarten fold, en zo in hoge snelheid aan steeds weer verschillende tafels meespeelt. Met de ‘club games’ kunt u uw eigen pokerclubje samenstellen.

U kunt ook kiezen uit live toernooien zoals WPT en grand prix KO.

Met een mooie welkomstbonus van 100% tot $600 + $30 aan tickets, altijd doorlopende promoties, een riant spelaanbod en aardig wat features, vinden wij deze app zeker een aanrader.

Unibet poker app

Ook bij de Unibet poker app komt u binnen in een sfeervolle ruimte met veel zwart en groen.

Alle beschikbare speltypen staan weer bovenaan het scherm onder verschillende tabs. Hier kunt u ook filteren op spelvariant (holdem, omaha of banzai), buy-in, inzet, wins, private- of live event, slow, turbo of hyper, en andere filters, afhankelijk van het spel.

U kunt kiezen uit speltypen Hexapro, Unibet’s eigen spin & go variant, Sit & Go, cashgames en toernooien.

Minimale buy-ins variëren van gratis (freerolls) tot € 250 en u kunt tickets winnen voor het bekende Unibet Open live toernooi. De hoogste prijzenpot die wij tegenkwamen bestond uit € 650.000 voor de Unibet Online Series.

Leuke features zijn de feature waarmee u vijf verschillende identiteiten kunt aanmaken op één account. Zo kunt u met vrienden of de hele familie spelen, of kunt u zelf van identiteit wisselen zodat uw tegenstanders uw speelstijl moeilijker kunnen lezen.

Ook kunt u in de ‘history’ uw eerder gespeelde handen terugkijken en analyseren om zo uw speltechniek te verbeteren. Nederlandse spelers kunnen voor Vlaams kiezen.

De doorlopende bonussen die de app aanbiedt zijn veelal in de vorm van van gratis tickets. De rakeback-bonus die bij veel andere apps wordt aangeboden ontbreekt helaas.

Via settings kunt u de graphics van de app tot in detail naar uw smaak en voorkeur aanpassen.

De app is minder gespecialiseerd dan de poker apps van bijvoorbeeld Partypoker en Pokerstars en het spelaanbod is meer gericht op de recreationele pokeraar. Met een no deposit welkomstbonus van tot € 500, die u met het winnen van punten geleidelijk kunt vrijspelen, kunt u alvast een mooi begin maken.

Pokerstars app

In de lobby van Pokerstars vindt u een mooi spelaanbod en tal van filteropties en features.

Ook hier kunt u wisselen tussen echt geld poker of speelgeld poker en beide opties bieden een reeks aan speltypen aan onder tabs bovenaan de pagina.

Voor ieder geselecteerd speltype kunt u weer verder filteren op variant (holdem, omaha enz.), buy-in (micro- tot high), single-, multi- of customised tafelformaat, toernooivarianten (KO, rebuy, enz.).

De laagste buy-in was $ 0,11 (micro). Ook kunt u voor niets spelen met freerolls. Tijdens het testen van de app zagen wij een prijzenpot van $1 miljoen bij de 50/50 series WCOOP editie.

Klikt u op een toernooi, dan opent de desbetreffende lobby in een nieuw scherm met relevante informatie en meer filteropties. Ook kunt u bovenaan het scherm snel filteren op ‘quick seat’, ‘favorieten’, of ‘alle games’, en aan de rechterzijde ziet u features zoals leaderboards, my rewards, een bonusprogramma, en settings waarmee u tot in detail uw voorkeuren kunt aanpassen.

U vindt een link naar een pokerhandleiding voor beginnende spelers, en u kunt ook kiezen voor ‘observe’. Hiermee bekijkt u pokergames als toeschouwer. Zo vaak u maar wilt.

Het spelaanbod is ruim. U kunt kiezen uit de speltypen cashgames, Zoom, een fast forward-variant, 6+ Holdem, Tempest, Sit & Go, Spin & Go, Pokerstars unieke progressive KO game Grand Tour, toernooien en evenementen zoals Micromillions en 50/50 WCOOP edition.

De Pokerstars app is de meest uitgebreide die wij tegenkwamen. U kunt er uit veel spelvarianten kiezen met naast holdem en omaha ook stud, draw en mixed games. Ook de features en filteropties laten niets te wensen over.

Met een welkomstbonus van 100% tot $600, die u ook weer via een puntensysteem kan vrijspelen, wordt u alvast in de watten gelegd.

888 poker app

De 888 poker app opent ook weer met een dashboard met spellen en filteropties in een stemmig en overzichtelijk vormgegeven virtuele lobby.

Door de hele app heen wordt de speelervaring verfraaid met animaties en 3D-effecten, en bovenaan het scherm wordt u op de hoogte gehouden van promoties.

Helemaal bovenaan het scherm kunt u filteren tussen echt geld en speelgeld games.

Aan de linkerzijde ziet u de hoofdfilters waar u kunt kiezen uit de speltypen. Voor elk van hen verschijnt een veld met filteropties bovenaan het scherm, en daaronder de resultaten van uw selectie met relevante informatie zoals buy-ins, hoeveelheid spelers.

De minimale buy-in die wij zagen was $0,01 en het speltype “Blast’ had de hoogste prijzenpot van maar liefst $1 miljoen.

Het spelaanbod lijkt zich, in verhouding tot poker apps van bijvoorbeeld Pokerstars en Partypoker, meer op de recreationele speler te richten.

U kunt kiezen uit Blast, een spin & go-variant, Snap, een fast forward-variant, cashgames (Texas Holdem en Omaha), Sit & Go, en 5 verschillende toernooien waaronder multitable, heads-up en sattelites. Ook vindt u er toernooiseries, toernooien die weken kunnen duren.

Deze poker app biedt een welkomstbonus aan van 100% tot $400. Deze wordt geleidelijk aan uw account toegevoegd, naarmate uw levels groeien. Zo kunt u langere tijd van uw bonus genieten.

De 888 poker app is een mooi vormgegeven en goed georganiseerde app met een solide spelaanbod, multitafel-opties en een goede selectie hold’em varianten. Een van de betere poker apps van het moment.

Bwin poker app

De Bwin poker app is qua lay-out identiek aan de partypoker app, en ook worden hier de resultaten van uw speltypeselectie weergegeven op een groot wit veld in het midden van de lobby.

Onderaan het scherm selecteert u de echt geld of speelgeld-optie en aan de hand daarvan verschijnen de beschikbare speltypen onder tabs bovenaan het scherm. Hier kunt u kiezen tussen cashgames, Fast Forward, Sit & Go, Spins, toernooien en ‘Mijn toernooien’

Het spelaanbod is goed, maar biedt weinig unieke varianten aan. Bij cashgames kunt u kiezen uit 4 types holdem, maar niet meer.

U vindt hier ook de gebruikelijke filters zoals buy-in en spelers per tafel, en als u bij toernooien en Sit & Go op een spel klikt dan opent er een nieuwe lobby met meer filteropties en relevante informatie specifiek voor dat spel.

Wij zagen buy-ins vanaf $0.01 en een prijzenpot van $5 miljoen bij het World Online Championship toernooi (WPT).

Net zoals bij de Partypoker app worden hier rechtsonder in het scherm actuele bonussen en promoties weergegeven. U vindt deze ook onder een tab ‘promoties’ helemaal bovenaan de pagina.

De welkomstbonus is degelijk. 100% op uw eerste storting tot € 50. Dus wanneer u € 25 stort, kunt u meteen beginnen te spelen met € 50. En als vaste speler blijft u promoties tegenkomen.

Bent u op zoek naar een degelijke en betrouwbare pokerapp, dan biedt Bwin u alles wat u nodig heeft.

Wij benadrukken nogmaals dat u in Nederland bij bovenstaande kansspelwebsites niet kan en mag spelen. U kunt dus ook geen poker app van hen downloaden. Zij beschikken niet over een Nederlandse gokvergunning. Wij raden u aan alleen te spelen bij legale en betrouwbare kansspelaanbieders met een Ksa-licentie.

 

Hoe beoordelen wij een poker app

Bij het testen en beoordelen van een poker app gebruiken wij steeds dezelfde criteria. Zo kunt u apps voor online poker gemakkelijk met elkaar vergelijken. U leest meer over deze criteria en de beste pokeraanbieders op onze online poker main page.

Hieronder vertellen wij welke kwaliteiten wij graag terugzien in een goede poker app.

 

Waar te downloaden

Om voor zo veel mogelijk gebruikers toegankelijk te zijn, is het van belang dat u een poker app op elk toestel moet kunnen downloaden. Ongeacht het type systeem:

  • Een goede pokeraanbieder biedt daarom zowel een Poker app voor android, en een poker app voor iOs aan.
  • Deze moet bij voorkeur direct te downloaden zijn vanaf GooglePlay of de Appstore.
  • Wilt u de app downloaden op uw PC? Dan kunt u deze direct downloaden van de poker website.
  • Dat kan met één klik van de muis en downloadsnelheden variëren van 3 tot 5 minuten.
 

Speelmogelijkheden op de app

Wat wij ook graag terugzien in een poker app is een mooie variatie aan speltypen. Hoe meer hoe beter, wat ons betreft, maar vaak hangt dit af van het type speler waar de pokeraanbieder zich op richt.

Wat niet mag ontbreken op de beste poker app zijn cashgames, toernooien, sit & go’s, en zo veel mogelijk spelvarianten. Ook moet u op een goede poker app met echt geld, en met speelgeld kunnen spelen.

 

Geld storten en opnemen makkelijk?

Bij een poker app met echt geld games is het van belang dat er zo veel mogelijk betaalmethoden worden aangeboden en dat het proces van storten en uitbetalen vlot en gemakkelijk verloopt.

Als de poker app iDeal als betaalmethode aanbiedt, is dat een pluspunt.

Ook VISA en Mastercard zijn gewenste opties, aangezien veel spelers over deze kredietkaarten beschikken.

Wij zijn ook heel blij met poker apps waarmee u via dezelfde betaalmethoden wordt uitbetaald als waarmee u kunt storten.

E-wallets zoals Skrill, Trusty en Neteller zien we niet meer terug. Deze betaalmethoden zijn sinds 1 oktober 2021 niet meer toegestaan in Nederland.

 

Klantenservice te bereiken?

U speelt fijner bij een pokeraanbieder die om u geeft. Een pokersite waarbij u voor zo weinig problemen komt te staan.

U herkent deze door de beschikbaarheid over een goed bereikbare helpdesk die uw vragen zo snel en volledig mogelijk beantwoordt. Het liefst 24 uur per dag.

Op de beste poker app is deze helpdesk ook via de app bereikbaar, zonder er lang naar te hoeven zoeken.

 

Licentie van de poker app

Wilt u zich ervan verzekeren dat u bij een veilige en betrouwbare aanbieder pokert, dan kiest u voor een poker app van een pokersite met een licentie.

Een licentie van de Nederlandse Ksa garandeert dat de pokersite en de online poker app die zij aanbieden aan strenge eisen voldoet. Dit om spelers tegen fraude en oneerlijk spelaanbod te beschermen. U dus.

 

Poker bonus

Een goede poker app kan zich onderscheiden met een aantrekkelijke welkomstbonus en doorlopende promoties voor vaste spelers.

De bonussen die wij graag tegenkomen bij een poker app zijn een match depositbonus, een no deposit bonus, herlaadbonussen en een mooie rakeback.

Een aantrekkelijke poker bonus helpt u met het beheren van uw bankroll en is een goede reden om voor een bepaalde poker app te kiezen.

 

Gebruiksvriendelijkheid van de app

Of u nu de voorkeur geeft aan een poker app met veel animaties en 3d graphics, of liever pokert op een app met een minimale vormgeving, op de beste poker app moet u vloeiend en snel kunnen navigeren.

Ook stellen wij het erg op prijs dat u de opzet van de app naar eigen voorkeur kunt aanpassen aan de hand van een filtermenu onder ‘instellingen/settings’.

Aangezien veel spelers een poker app op hun mobiele telefoon downloaden, moet ook de mobielvriendelijkheid goed in orde zijn.

Een poker app moet pokeren zo gemakkelijk mogelijk voor u maken.

 

Veiligheid van de app

Ten slotte wilt u ervan verzekerd zijn dat bij het poker spelen uw persoonsgegevens niet gedeeld kunnen worden met derden en dat het storten en opnemen van geld volledig veilig is.

Wij kijken bij het beoordelen van een poker app ook naar de SSL- en versleutelingstechnologie die door de aanbieder wordt toegepast.

Een goede poker app maakt gebruik van geavanceerde systemen die ervoor zorgen dat alle spelers van de bescherming genieten waar zij volgens de eisen van de licentieverstrekker recht op hebben.

 

De beste poker app – onze conclusie

Er is aan online pokeropties geen gebrek. Haast alle poker sites bieden naast in-browser pokeren ook een poker app aan.

Een goede poker app stelt u in staat om snel en gemakkelijk zo veel mogelijk soorten poker te kunnen spelen in een omgeving die u naar uw voorkeuren kunt aanpassen.

De navigatie moet soepel zijn en eerlijkheid en veiligheid moeten gewaarborgd zijn.

Veel van de apps die wij hebben getest, voldoen aan deze eisen. De keus van de beste poker app voor u komt neer op welk type speler u bent.

Bent u nieuw met online poker en wil u het spel voorzichtig uitproberen? Bent u een recreationele pokeraar die graag een potje pokert met vrienden zonder per se grote bedragen te winnen? Of wil u het juist tegen doorgewinterde pokeraars opnemen in prestigieuze toernooien?

Wilt u op een poker app met echt geld spelen, of met speelgeld?

Poker apps bieden voor elk wat wils. Op deze pagina kunt u ontdekken welke poker app het beste bij u past.

poker kaarten
De beste poker apps onderscheiden zich door het spelaanbod, speciale features en mooie bonussen. Van low stakes-poker tot live toernooien met mooie prijzen, er is voor elk wat wils. Direct naar onze toplijst

FAQs - Veelgestelde vragen

Ja. Alle poker apps bieden real money games aan. Dit kan variëren van cashgames tot toernooien. Lees hier meer over poker apps waar u met echt geld kunt spelen.

Dat is een kwestie van voorkeur. Sommige apps richten zich meer op de recreationele speler en andere bieden veel grote toernooien aan. Wij hebben verschillende apps voor u getest en hier ziet u onze toplijst.

Een poker app is speciaal gemaakt om snel en gemakkelijk poker te spelen met keuze uit zoveel mogelijk spellen. Wij zetten hier uiteen waarom u een poker app moet downloaden om online poker te spelen

U kunt een poker app direct downloaden vanaf de website van de pokeraanbieder. Voor mobiele versies gaat u naar GooglePlay of de Appstore. Hier vertellen wij meer over het downloaden van een poker app.

Alle poker apps bieden toernooien aan. Bij sommige is het aanbod groter dan bij andere. Hier vergelijken wij poker apps per categorie.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren