airvpn-logo

AirVPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 27 januari 2021
Info
Betaalmethoden
iDeal, Maestro, Mastercard, VISA, PayPal, Bankoverschrijving, bitcoin, Ethereum, American Express
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€2,75/maand
Op de website
met een 3-jarig abonnement
5
AirVPN biedt een degelijke VPN dienst aan tegen concurrerende prijzen. Wel is het jammer dat u Netflix niet kunt deblokkeren en dat er geen gratis proefperiode wordt aangeboden.

AirVPN review: veilig, snel en veelzijdig

AirVPN werd in 2010 in het leven geroepen door een team van activisten, advocaten en privacyspecialisten. Dit team bestond uit verschillende nationaliteiten: Zweden, Italianen, Mexicanen, Amerikanen. Tien jaar later beschikt deze provider over meer dan 200 servers in 19 landen op 3 continenten.

AirVPN review: ervaringen en uitleg

Met AirVPN kunt u tot maximaal 5 toestellen tegelijk beschermen

Er worden geen databases bewaard op de VPN servers. De provider beschikt over volgende functies: afzonderlijke inkomende en uitgaande IP-adressen voor elke server. Daarnaast wordt een strikt “no log-beleid” gehanteerd en worden alle hoofdprotocollen ondersteund, zoals OpenVPn en IKEV2. Ook wordt er onbeperkte bandbreedte van gegevens vanaf minimaal 4 Mbps aangeboden.

In tegenstelling tot vele andere VPN aanbieders, kunt u met deze VPN geen Netflix kijken. Daarnaast worden geen gratis proefperiodes aangeboden en is er geen geld-terug-garantie. Dit zijn enkele minpunten i.v.m. andere VPN providers. In deze AirVPN review nemen we deze provider en zijn producten, servers, klantenservice en functionaliteit onder de loep. Bovendien hebben we het over de verschillende abonnementen die worden aangeboden.

Onze AirVPN ervaringen

Onze AirVPN ervaringen zijn overwegend goed. De provider beschikt over verschillende abonnementen aan concurrerende prijzen. Bovendien kunt u gebruikmaken van iDeal om deze abonnementen te betalen. Daarnaast biedt deze VPN service een intuïtief platform aan en kunt u maximaal 5 toestellen tegelijk beschermen. Ook wat de veiligheid betreft zit het goed: de codering is namelijk van militaire kwaliteit. Zoals hierboven al vermeld, zijn er toch enkele minpunten die we moeten aanhalen: AirVPN werkt niet met Netflix, er wordt geen gratis proefperiode aangeboden en er is geen geld-terug-garantie.

De voordelen van AirVPN
 • Concurrerende prijzen
 • iDeal wordt aanvaard
 • Intuïtief platform
 • Maximaal vijf apparaten tegelijkertijd
 • Codering van militaire kwaliteit
De nadelen van AirVPN
 • Werkt niet met Netflix
 • Geen gratis proefperiode (slechts 3 dagen voor een betalende proefversie)
 • Geen geld-terug-garantie

Is AirVPN een scam of betrouwbaar?

is-airvpn-een-scam-of-betrouwbaar

Een AirVPN abonnement kent verschillende voordelen

Er is helemaal geen sprake van een AirVPn scam. Het bedrijf werd zo’n 10 jaar geleden opgericht en beschikt over duizenden tevreden klanten wereldwijd. Deze provider hanteert een strikt “no log-beleid”. Dit betekent dat de online activiteiten van de klanten niet worden geregistreerd. AirVPN kan eigenlijk worden samengevat als een virtueel privénetwerk dat gebruikmaakt van geavanceerde coderingssystemen voor gegevens die worden verzonden en ontvangen op het internet.

Om een veilige verbinding tussen de computer en de servers tot stand te brengen, gebruikt dit bedrijf OpenVPN. Dit is momenteel een van de veiligste en meest betrouwbare softwares. AirVPN voldoet volledig aan het wettelijk kader van de EU inzake de richtlijn gegevensbescherming en de privacy van gebruikers.

Servers die zich buiten de EU bevinden bieden hetzelfde hoge beschermingsniveau. De provider neemt een aantal veiligheidsmaatregelen om ongeautoriseerde toegang door derden te voorkomen. Zo maakt het bedrijf gebruik van hoogwaardige coderingssystemen als 4096-bit RSA-sleutels, een AES-256-GCM-datakanaal en een HMAC SHA384-besturingskanaal. Elke server ondersteunt OpenVPN via SSH, SSL en TOR, naast alle standaardprotocollen (OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP, IKEv2).

Eén minpunt: er is geen live chat beschikbaar. Heeft u hulp nodig, dan kunt u de klantenservice enkel via de ticketservice of forum bereiken. Deze methodes zijn echter niet even efficiënt als een live chat.

Hieronder overlopen we wat AirVPN veilig maakt:

 • Militaire standaard AES-256-GCM-codering
 • Geen logboekbeleid
 • Voldoet aan de EU-privacywetgeving
 • Bedrijf actief sinds 2010 met ervaring in de sector
Meld u nu aan bij AirVPN

Kan ik AirVPN legaal gebruiken?

Aangezien het bedrijf is gevestigd in Italië, valt het onder de EU-wetgeving inzake gegevensbewaring. Dit in tegenstelling tot andere VPN services die hiertoe niet verplicht zijn. Toch is het gebruik van AirVPN om veilig op het internet te surfen niet illegaal. Als u bijvoorbeeld veilig verbinding wilt maken met een openbaar netwerk, of op een veilige manier wilt kunnen communiceren, dan is dit helemaal legaal.

Maakt u echter gebruik van deze service voor criminele activiteiten, dan is dit natuurlijk wel illegaal. Ook het gebruik in landen waar VPN’s illegaal zijn (zoals Iran, Irak, Turkije of China) wordt ook ten zeerste afgeraden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat AirVPN legaal is, tenzij u van deze dienst gebruikmaakt voor activiteiten die niet wettelijk zijn of u deze VPN gebruikt in landen waar dit verboden is.

Legaal gebruik AirVPN
 • Openbare wifinetwerken in alle veiligheid gebruiken
 • Toegang krijgen tot uw favoriete sociale netwerken in het buitenland
 • Uw privacy beschermen
 • Anoniem online surfen
Illegaal gebruik AirVPN
 • AirVPN gebruiken in landen waar het verboden is (China, Turkije, Irak)
 • De VPN gebruiken voor activiteiten die in strijd zijn met de wet
 

Hoe downloadt u AirVPN?

Vooraleer u kunt gebruikmaken van de diensten van AirVPN, moet u eerst enkele stappen doorlopen. Hieronder leggen we stap voor stap uit wat u moet doen:

Meld u nu aan bij AirVPN
 1. Klik op de knop hierboven om de site van AirVPN te bezoeken

 2. Klik op “download” bovenaan het menu

 3. Kies uw besturingssysteem of apparaat: Windows, macOS, iOS, Android, Google Chrome of Linux

 4. Download en maak een account aan

 5. Kies een abonnement en begin te surfen met tot maximaal 5 toestellen tegelijkertijd

 

AirVPN en Netflix

airvpn-en-netflix

Het lukt AirVPN niet om de blokkades van Netflix te omzeilen

U kunt momenteel nog geen Netflix bekijken met AirVPN. Deze provider ondervindt namelijk problemen met het omzeilen van de geografische blokkades. Dit kan dus zeker een minpunt zijn voor mensen die graag Netflix willen streamen m.b.v. deze VPN dienst. U kunt wel andere streaming services raadplegen met AirVPN, zo kunt u BBC en Hulu kijken. Mocht het in de toekomst wel mogelijk zijn om met AirVPN Netflix te kijken, zullen we hiervan zeker op de hoogte brengen.

Wilt u meer te weten komen over hoe u met een VPN Netflix kijkt? Dan verwijzen we u graag door naar onze VPN Netflix pagina.

Over AirVPN

Dankzij de versleutelde verbinding van AirVPN hebben hackers, criminele organisaties, uw internetprovider en overheidsinstanties geen toegang tot uw online communicatie of activiteiten. De provider zorgt ervoor dat een veilige militaire verbinding wordt gewaarborgd. Zo kunnen gebruikers van deze VPN veilig gegevens versturen en ontvangen. Dit betekent dat niemand deze informatie kan inkijken. Het IP-adres wordt verborgen en uw privacy wordt beschermd.

De VPN verbinding kent geen limiet, en elke account kan op tot 5 verschillende toestellen worden gebruikt. Er is een minimale toegewezen bandbreedte van 4 Mbit/s, zowel voor downloaden als uploaden. Aangezien het kantoor van dit bedrijf zich in Perugia, Italië bevindt, wordt het wettelijk kader van de EU m.b.t. de bescherming van de privacy en gegevensverwerking volledig nageleefd. De provider beschikt over 243 servers wereldwijd. Deze servers bevinden zich in Europa, Azië en Amerika.
 

AirVPN wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
U bespaart
3 dagen
€2
/
/
1 maand
€7
/
/
3 maanden
€5
€15
28%
6 maanden
€4,83
€29
€30%
1 jaar
€4,08
€49
€41%
2 jaar
€3,29
€79
€52%
3 jaar
€2,75
€99
€60%


Alle nieuwe leden van AirVPN kunnen kiezen uit een heel uitgebreid aanbod abonnementen. Zo worden er maar liefst 7 verschillende abonnementen aangeboden. Wilt u de VPN service eerst uitproberen, dan kunt u voor een abonnement van 3 dagen kiezen, aan een eenmalige kost van €2. Daarna kunt u een maandelijks of jaarlijks abonnement kiezen.

Hoe langer het abonnement, hoe goedkoper de maandelijkse prijs. Kiest u bijvoorbeeld voor een abonnement van een half jaar, dan betaalt u €29 in totaal. Opteert u voor een éénjarig abonnement, dan betaalt u €49. Het meest voordelige abonnement is het driejarig abonnement dat €99 kost. Met dit abonnement bespaart u maar liefst 60% i.v.m. het maandelijks abonnement.

AirVPN coupon

Veel mensen zijn op zoek naar koopjes. Dat is met VPN diensten ook niet anders. Sommige VPN providers geven namelijk kortingen op hun abonnementen. Vaak gebeurt dit met een coupon code. Met een AirVPN coupon code kunt u bijvoorbeeld korting krijgen.
 

Betaalmethoden

Wilt u zich abonneren? Dan kunt u kiezen uit een hele reeks betaalmethoden. Alle meest gebruikte en populairste betaalmethoden worden aangeboden. Goed nieuws: ook iDeal wordt aanvaard. Hieronder overlopen we alle betaalmethoden:

 • Visa, Mastercard, American Express, Diners Club
 • PayPal
 • Cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, Doge, Ethereum Classic)
 • iDeal
 • Bankoverschrijving

Daarnaast biedt deze provider ook cadeaubonnen aan. Zo kunt u krediet of een abonnement cadeau doen.

Hoe werkt AirVPN?

U kunt deze VPN service gebruiken om ervoor te zorgen dat uw online activiteiten niet kunnen gevolgd worden door derden. Ook hackers kunnen uw gegevens niet stelen als u gebruikmaakt van een VPN. Zo kunt u websites anoniem bezoeken en het IP-adres verbergen. Dit om te voorkomen dat uw identiteit wordt bekendgemaakt. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een encryptiesysteem van hoog niveau, AES-256-GCM met 4096 bit RSA-sleutels. Deze VPN service verlaagt ook de geo-beperkingen zodat u uw favoriete series of films kunt streamen (behalve Netflix).

Ook maakt de provider gebruik van “Port Forwarding” om de prestaties van sommige applicaties als BitTorrent en eMule te verbeteren. Er wordt geen maximumsnelheid of limiet opgelegd. Aangezien er geen persoonlijke gegevens vereist zijn bij het openen van een account, wordt privacy gegarandeerd op het hoogste niveau.

Daarnaast gebruikt AirVPN OpenVPN om de veilige verbinding tussen computers en service te garanderen. Dit wordt gezien als de meest betrouwbare software om tunnels te coderen. Alle gegevens die door de tunnel worden verstuurd, worden onleesbaar gemaakt. Zelfs voor uw internetprovider. Nadat u zich heeft geabonneerd, selecteert u het land naar keuze en AirVPN kiest automatisch de beste server voor u. De bediening is intuïtief en snel.

Voor wie is AirVPN geschikt?

Heel wat verschillende mensen kunnen genieten van de diensten van AirVPN. Iedereen die vaak verbinding maakt met openbare netwerken, heeft baat bij een VPN. Deze openbare wifinetwerken zijn namelijk helemaal niet betrouwbaar. Pas als u gebruikmaakt van een VPN kunt u helemaal veilig surfen. Maakt u dus veel verbinding met zo’n netwerk, bv op hotel, restaurants of in de luchthaven, dan kan een VPN een goede oplossing zijn.

Ook als u reist naar landen waar bepaalde sociale media geblokkeerd zijn, kan een VPN handig zijn. Zo kunt u zonder problemen inloggen op uw Facebook account en uw foto’s en ervaringen delen met uw vrienden en familie.

Wilt u graag series en films streamen, dan stuit u online vaak op blokkeringen. Met een VPN kunt u deze geografische blokkeringen omzeilen. Zo kunt u de catalogus van Hulu of BBC raadplegen. Met AirVPN kunt u jammer genoeg Netflix USA niet bekijken.

AirVPN functionaliteit

Deze provider biedt verschillende functies aan die ervoor zorgen dat u optimaal online kunt surfen. Maakt u verbinding met een van de honderden verschillende servers, dan zijn uw gegevens en activiteiten honderd procent veilig. Hieronder leggen we de verschillende functies van AirVPN dieper in detail uit.
 

AirVPN servers

airvpn-servers

AirVPN beschikt over 243 servers waarmee u verbinding kunt maken

Abonneert u zich op de diensten van AirVPN, dan kunt u verbinding maken met 243 verschillende servers. Deze servers bevinden zich in Amerika, Azië en Europa. In Amerika vindt u er 72 terug, in Azië 19 en Europa 152. Daarnaast worden ook servers aangeboden aan premium gebruikers. Het IPv6-protocol wordt ondersteund. De locatie van de servers en de belasting van het netwerk kunnen de prestaties beïnvloeden. De provider garandeert in ieder geval een minimale onbeperkte bandbreedte van 4 Mbps zowel bij het downloaden als het uploaden.

Maximaal aantal devices voor AirVPN

Beschikt u over een AirVPN account, dan kunt u met maximaal 5 toestellen tegelijkertijd verbinding maken. De provider is erg transparant m.b.t. het toewijzen van bandbreedte. Zo bent u altijd op de hoogte en is er geen sprake van overbelasting. Over het algemeen is deze VPN service gemiddeld in vergelijking met de belangrijkste concurrenten.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is AirVPN geschikt?

De software van AirVPN is compatibel met de belangrijkste besturingssystemen en apparaten. Zo kunt u deze VPN gebruiken op Windows, Linux, macOS, Android, iOS. Daarnaast kunt u AirVPN Chrome extensies downloaden. Ook kunt u verbinding maken met uw router of TOR, SSH Tunnel en SSL Tunnel. Wilt u veilig surfen, dan downloadt u gewoon de gewenste app en abonneert u zich. Meer hoeft u niet te doen. Hieronder gaan we dieper in op de compatibiliteit met Android, iOS en Windows.

AirVPN hoe werkt het voor Android?

Deze provider is perfect compatibel met Android toestellen. U kunt de officiële app downloaden in de Play Store. Deze app onderscheidt zich door een exclusief VPN-blokkeringssysteem dat wordt gebruikt bij netwerkfouten. De app is speciaal ontworpen om uw batterijverbruik laag te houden en weinig RAM-geheugen op uw toestel in te nemen. Daarnaast is de interface intuïtief, zodat zelfs de absolute beginners perfect met deze app overweg kunnen.

Ook is deze VPN service compatibel met Android TV. De VPN werkt snel en selecteert automatisch de beste servers. Ook als u verbinding maakt met een openbaar netwerk, kunt u veilig verbinding maken met uw Android toestel. De app, “AirVPN Eddie – Officiële OpenVPN AirVPN Gui” genaamd, heeft een gemiddelde score van 3,2 op 5 in Google Play.

Om deze app te kunnen downloaden moet u over Android 5.1 of hoger beschikken. U kunt er ook voor kiezen om het APK-bestand op de website van de provider te downloaden op uw toestel.

Om meer te weten te komen over hoe u een VPN gebruikt op uw Android toestel, raden we u aan onze VPN Android pagina te bekijken.

AirVPN hoe werkt het voor IOS?

airvpn hoe werkt het voor ios

AirVPN kan worden gedownload op uw iPhone, iPad of iPod Touch

OpenVPN Connect is beschikbaar in de App Store. De belangrijkste kenmerken van deze app zijn: het importeren van .ovpn-profielen uit iTunes, OpenVPN Access Server of via een browser. Deze software gebruikt geavanceerde technologieën waarmee u het batterijverbruik van uw Apple toestel optimaal kunt beheren. Daarnaast biedt de app ondersteuning voor multi-factor authenticatie en IPv6.

De app heeft een gemiddelde score van 3,9 op 5. U heeft iOS 9.0 of hoger nodig om deze app te kunnen gebruiken. OpenVPN Connect is compatibel met iPhone, iPad en iPod Touch.

Als u op zoek bent naar meer informatie over het gebruik van een VPN op een Apple toestel, raden we u aan onze VPN Mac gids te raadplegen.

AirVPN hoe werkt het op uw windows computer?

Deze VPN service is compatibel met alle belangrijke desktopbesturingssystemen, zoals Windows 10, 8.1, 8 en 7. Het wordt niet aanbevolen voor Windows XP en Vista.

Ook is het compatibel met Linux (Debian, Ubuntu, Fedora, CentOS, Arch) en MacOs. Vooraleer u de app downloadt, moet u zich eerst abonneren.

Alle desktopversies van deze VPN kunnen rechtstreeks op de website gedownload worden. U start gewoon het .exe-bestand en doorloopt de installatie. Mocht u hulp nodig hebben, dan kunt u de klantenservice contacteren of het forum raadplegen.
 

Klantenservice bij AirVPN

Bij het kiezen van een goede VPN provider, speelt de klantenservice een grote rol. U wilt er namelijk zeker van zijn dat u snel een antwoord ontvangt op uw vraag. Als u contact wilt opnemen met de klantendienst, kunt u het online formulier invullen. U wordt dan gecontacteerd door een medewerker.

Er wordt geen live chat of telefoonnummer aangeboden. Er is echter wel een forum waar u vragen kunt stellen aan de gemeenschap. Mogelijk vindt u hier het antwoord op uw vragen. Daarnaast beschikt de provider ook over een FAQ. Hier worden antwoorden gegeven op algemene en technische vragen.

AirVPN conclusie

Deze VPN service werkt goed, is veilig en betrouwbaar maar is niet zo compleet als andere, concurrerende VPN diensten. Zo kunt u Netflix niet ontgrendelen. Dit is zeker een groot minpunt aangezien veel mensen een VPN willen gebruiken om de catalogus van de buitenlandse Netflix te kunnen raadplegen. Ook qua servers hinkt deze provider achterop. Er worden slechts 243 servers in 19 landen aangeboden, dit is heel wat minder dan bijvoorbeeld bij NordVPN of CyberGhost VPN. Daarnaast is de klantenservice maar op één manier te bereiken: via het contactformulier. Wel is het forum een goede manier om antwoorden te krijgen op uw vragen.

Bovendien wordt er geen geld-terug-garantie aangeboden en kunt u de software niet gratis uitproberen. U kunt wel voor een 3-daags abonnement kiezen om de dienst uit te proberen.

De algemene kwaliteit van de service is echter wel optimaal. De provider ondersteunt het delen van P2P-bestanden. Ook is de VPN compatibel met macOS, Windows, Linux, Android, iOs en Chrome. Daarnaast biedt de provider een heel uitgebreid aanbod betaalmethoden aan. Zo wordt ook iDeal aanvaard, wat zeker een pluspunt is. Ook is de interface intuïtief en zijn de abonnementen goed geprijsd. De prijzen liggen in lijn met die van de concurrentie. Over het algemeen hebben we goede AirVPN ervaringen, maar er zijn nog enkele aspecten die verbeterd kunnen worden.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee. U kunt deze VPN service niet gratis gebruiken of uitproberen. Wilt u de VPN eerst uittesten vooraleer u een abonnement aanschaft? Dan kunt u het abonnement van 3 dagen kopen. U kunt kiezen uit 7 verschillende abonnementen. Lees onze AirVPN review voor meer info over de verschillende abonnementen.

Ja, het is mogelijk uw Android-toestel te beveiligen met AirVPN. U gaat gewoon naar Google Play en downloadt daar de app. Raadpleeg onze AirVPN review voor meer info over de toestellen en apparaten die u kunt beveiligen met deze VPN.

Nee. Deze VPN service kan de geoblokkades van Netflix niet omzeilen. Dit betekent dat u ook geen toegang heeft tot de Amerikaanse Netflix. U kunt wel andere streaming services raadplegen als Hulu of BBC. U leest alles over AirVPN en Netflix in onze review.

Bent u op zoek naar een AirVPN download voor uw mobiel toestel, dan kunt u bij Google Play en de App Store terecht. Wilt u uw laptop beveilgen, dan vindt u een AirVPN download op de site van de provider. Lees meer over hoe u AirVPN downloadt in onze review.

Nee. U kunt de VPN service niet gratis uitproberen met een AirVPN free trial periode. Als u de diensten wilt gebruiken moet u kiezen voor een betaald abonnement. U kunt al vanaf €2,75 per maand een abonnement afsluiten. Het gebeurt wel dat er een kortingsperiode is. U kunt dan gebruik maken van de AirVPN coupon.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren