logo-avast

Avast VPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 12 april 2021
Info
Betaalmethoden
iDeal, PayPal, VISA, Mastercard, American Express
ProductenWindows, Mac, iPhone, iPad, iPod Touch
EducatieOp de website
VoorwaardenMaximaal 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
Vanaf €1,99/maand
Op de website
met een 1-jarig abonnement
5
Avast is een prima VPN service die op tot 5 toestellen tegelijk kan worden gebruikt. Alleen is het jammer dat iDeal niet als betaalmethode wordt aanvaard.

Avast VPN review: veilig, snel en veelzijdig

Avast VPN werd opgericht door Avast Software, een bedrijf dat zich specialiseert in beveiligingsprogrammatuur. De hoofdzetel van dit bedrijf bevindt zich in Praag. Dit bedrijf ontwikkelt al producten sinds 1988 en gaat dus al even mee. Eén van deze producten is een VPN dienst waarmee u veilig en anoniem kunt surfen.
s

avast-vpn-review-en-ervaringen

Met Avast VPN kunt u tot 5 toestellen beveiligen

Kiest u ervoor om gebruik te maken van Avast VPN, dan ontvangt u heel wat voordelen in ruil. Zo kunt u veilig surfen op openbare wifinetwerken, inhoudblokkades omzeilen en uw activiteiten verbergen voor uw internet provider, adverteerders, werkgever of hackers. Bovendien houdt het bedrijf geen logboek bij, dit betekent dat uw online activiteiten niet worden gevolgd of opgeslagen.
U kunt verbinding maken met 55 servers in 34 verschillende landen. Deze servers bevinden zich op verschillende locaties in Europa, Oceanië, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Deze provider biedt 3 abonnementen aan. Dankzij deze abonnementen kunt u veilig surfen op 1 of 5 verschillende toestellen. U kunt de VPN Avast gebruiken op: Mac, Windows, Android of iOS. Browserextensies worden niet aangeboden. In deze Avast VPN review gaan we dieper in op de functionaliteit, veiligheid, abonnementen en de klantendienst. We zullen ook een antwoord geven op volgende vraag: kunt u met Avast VPN Netflix kijken?

Onze Avast VPN ervaringen

We hebben heel goede Avast VPN ervaringen. Met een Avast VPN abonnement geniet u van militaire beveiliging en kunt u verbinding maken met 55 servers in 34 landen. U kunt deze VPN dienst gebruiken op volgende toestellen: Windows, MacOs, iPhone, iPad, iPod Touch en Android. Ook kunt u betalen met iDeal en zijn de site en de veelgestelde vragen in het Nederlands beschikbaar. Deze VPN kan gebruikt worden op ofwel 1 toestel of 5 toestellen tegelijkertijd. Bovendien is P2P toegestaan. Wilt u deze VPN service eerst gratis uitproberen, dan kunt u een proefversie downloaden. Wel is het jammer dat de klantendienst niet in het Nederlands bereikbaar is en dat u met Avast VPN Netflix niet kunt raadplegen.

De voordelen van Avast VPN
  • Servers in 34 verschillende landen
  • Specifieke servers voor P2P
  • 256-bit AES-codering van militaire kwaliteit
  • Tot 5 toestellen tegelijkertijd
  • Proefversie beschikbaar
De nadelen van Avast VPN
  • Klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar
  • Netflix kan niet gedeblokkeerd worden

Is Avast VPN een scam of betrouwbaar?

is-avast-vpn-een-scam-of-betrouwbaar

Avast VPN treft heel wat veiligheidsmaatregelen

Avast Software staat bekend voor zijn veiligheidssoftware. Avast Secureline VPN is één van de producten die wordt aangeboden. U hoeft zich geen zorgen te maken over een eventuele Avast VPN scam, deze provider draagt uw veiligheid en privacy hoog in het vaandel. Hieronder bespreken we de verschillende redenen waarom deze provider veilig en betrouwbaar is.

VPN Avast maakt gebruik van 256-bits AES-versleuteling: al uw inkomende en uitgaande gegevens worden versleuteld. Dit betekent dat onbekenden of derden deze niet kunnen inkijken. Daarnaast wordt u een ander IP-adres toegekend. Er worden ook geen logboeken bijgehouden: de provider ziet niet welke apps of websites u bezoekt. Ook bent u beschermd tegen DNS-lekken: uw echt IP-adres wordt verborgen.

Deze provider beschikt daarnaast over “Open source” dat werd ontwikkeld o.b.v. OpenVPN en OpenSSL. Bovendien kunt ook geoblokkades omzeilen. Avast stelt u namelijk in om deze blokkades op te heffen. Zo kunt u bepaalde streamingdiensten wel raadplegen. Er gelden bovendien geen bandbreedtebeperkingen en er worden snelheden tot 2 Gbit/s aangeboden.

Hieronder vatten we nog eens kort samen waarom Avast veilig is:

  • 256-bit AES-codering van militaire kwaliteit
  • Strikt geen logboekbeleid
  • Uw locatie en IP-adres worden aangepast
  • Beschermd tegen DNS-lekken
  • Open source
  • Geoblokkades omzeilen
  • Geen verlies van bandbreedte
Meld u nu aan bij Avast VPN

Kan ik Avast VPN legaal gebruiken?

Vraagt u zich af of het gebruik van Avast legaal of illegaal is? We leggen u hier uit wat wel en niet toegestaan is. Wilt u deze VPN dienst gebruiken om uw privacy te garanderen? Wilt u niet dat hackers, overheidsinstanties, uw internetprovider of werkgever uw online activiteiten kunnen volgen? Dan is VPN Avast de ideale oplossing voor u. Bovendien is dit helemaal legaal.

Maakt u daarnaast vaak verbinding met openbare wifinetwerken? Dan moet u zich ervan bewust zijn dat deze netwerken onbeveiligd zijn en gemakkelijk gehackt kunnen worden. Opnieuw is een VPN hiervoor de goede oplossing. Wilt u dus veilig kunnen surfen op een openbaar wifinetwerk met een VPN, dan is dit opnieuw legaal.

Ook als u een VPN gebruikt om toegang te krijgen tot bepaalde sites die geblokkeerd zijn, hoeft u zich geen zorgen te maken. Ook dit is legaal.

Nu zullen we het hebben over wanneer het gebruik van een VPN illegaal is. Maakt u gebruik van een VPN-verbinding in een land waar VPN’s niet toegestaan zijn, dan is dit illegaal. U mag ook geen gebruikmaken van een VPN voor illegale of criminele doeleinden. Dit is opnieuw illegaal.

Hieronder vindt u een kort overzicht van wat wel en niet mag:

Legaal gebruik Avast VPN
  • Gebruiken in landen waar VPN’s zijn toegestaan
  • IP-adres, data en identiteit verbergen
  • Gebruiken om te surfen op niet-beveiligde en openbare wifinetwerken
  • Toegang krijgen tot geografisch en sociaal beperkte inhoud
Illegaal gebruik Avast VPN
  • Inloggen in landen waar VPN’s verboden zijn
  • Een illegale activiteit uitvoeren
 

Hoe downloadt u Avast VPN?

Wilt u weten hoe u Avast downloadt? We leggen het hier stapsgewijs uit:
Meld u nu aan bij Avast VPN

  1. Klik op de knop hierboven om de Avast site te bezoeken

  2. Kies een abonnement en schaf het aan

  3. Installeer de app naar keuze: Windows, macOS, iOS of Android

  4. Log in en gebruik op 5 toestellen tegelijkertijd

 

Avast VPN en Netflix

avast-vpn-en-netflix

Het is jammer genoeg niet mogelijk Netflix te kijken met Avast VPN

De geoblokkades van Netflix omzeilen is voor veel mensen een reden om een VPN te gebruiken. Jammer genoeg wordt Netflix steeds strenger en lukt het niet alle VPN’s om deze blokkades te overbruggen. Met Avast VPN Netflix kijken is niet mogelijk, aangezien Netflix de Avast VPN servers blokkeert.

Voor meer informatie over Netflix kijken met een VPN verwijzen we u graag door naar onze Netflix VPN pagina.

Over Avast VPN

Avast Secureline VPN is een VPN dienst opgericht door Avast Software. Met behulp van deze VPN kunt u veilig en anoniem online surfen. Uw locatie en identiteit worden beschermd aangezien u een nieuw IP-adres ontvangt. Daarnaast maakt de provider gebruik van 256-encryptie.

Deze provider biedt 55 servers in 34 verschillende landen aan waarmee u verbinding kunt maken. Deze servers bevinden zich in Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Oceanië. Met behulp van deze VPN kunt u sociale en geografische blokkades opheffen. Jammer genoeg is dit niet van toepassing op Netflix.

U kunt kiezen uit 3 soorten abonnementen waarmee u geniet van ongelimiteerde bandbreedte en P2P. U kunt uw abonnement tot op 5 verschillende toestellen tegelijkertijd gebruiken.
 

Avast VPN wat kost het?

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende Avast VPN abonnementen:

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
5 toestellen
€79,99
€6,66
Mac of Windows
€59,99
€4,99
iPhone/iPad/Android
€19,99
€1,66


In tegenstelling tot andere VPN providers kunt bij Avast VPN geen maandelijks abonnement nemen. Alle abonnementen die worden aangeboden zijn 1 jaar geldig. De prijs van het abonnement hangt af van het toestel dat u gebruikt of het maximaal aantal toestellen dat u wilt beveiligen.

Met het eerste abonnement kunt u maximaal 5 toestellen tegelijk beschermen. Hiervoor betaalt u €79,99 per jaar. Met de andere abonnementen kunt u slechts één toestel beveiligen. Heeft u een Mac of Windows, dan betaalt u €59,99 per jaar. Wilt u de VPN downloaden op uw iPhone, iPad of Android-toestel, dan betaalt u €19,99 per jaar.

Deze provider geeft u de kans om de VPN eerst gratis uit te proberen. Zo kunt u een proefversie installeren op uw toestel.

Avast VPN Crack

We raden niet aan om op zoek te gaan naar een gekraakte versie van VPN Avast. Deze versies zijn niet veilig. Zo’n gekraakte versie kan namelijk leiden tot gevolgen die u net wilt vermijden door gebruik te maken van een VPN. Wilt u kunnen genieten van alle voordelen van deze provider? Dan raden we u aan een betaald abonnement te nemen.
 

Betaalmethoden

Wilt u zich aanmelden voor een van de Avast VPN abonnementen? Dan kunt u deze bekostigen met een van volgende betaalmiddelen:

  • iDeal
  • Visa of Mastercard
  • Diners Express
  • Discover
  • PayPal
  • Amex

Een groot voordeel van Avast Secureline VPN is dat u met iDeal kunt betalen. Niet alle VPN providers bieden deze populaire betaalmethode aan.

Hoe werkt Avast VPN?

hoe-werkt-avast-vpn

Met Avast VPN kunt u uw IP-adres en echte locatie verborgen houden

Met behulp van 256-encryptie verstuurt deze provider uw internetverkeer via een versleutelde tunnel. Zo kunnen onbekenden als hackers, uw internetprovider, overheidsinstanties of adverteerders niet zien wat u op het web doet. Ook uw echte locatie en IP-adres worden geheim gehouden. U kunt deze VPN dienst gebruiken op Mac, Windows, Android, iPhone en iPad. Deze apps zijn gemakkelijk te gebruiken. U kunt met deze VPN dienst ook geografische of sociale blokkades omzeilen. Daarnaast is deze VPN een goede manier om veilig op het internet te surfen, zeker als u vaak verbinding maakt met openbare netwerken.

Wilt u deze VPN dienst gebruiken, dan moet u een abonnement nemen. Nadat u een abonnement heeft gekozen en betaald heeft, kunt u inloggen op uw Avast VPN account. U kunt daarna verbinding maken met een van de 55 verschillende servers. Vanaf het moment dat u verbonden bent, surft u helemaal veilig en anoniem.

Voor wie is Avast VPN geschikt?

Veel mensen kunnen baat hebben bij een VPN. We overlopen hieronder verschillende redenen waarom een VPN verbinding een goed idee is.

Draagt u uw privacy hoog in het vaandel? Met een VPN dienst als deze kunt u ervoor zorgen dat niemand uw online activiteiten kan volgen. Zo kunnen internetproviders, werkgevers, overheidsinstanties en adverteerders geen toegang krijgen tot uw gegevens en online activiteiten. Dit betekent dat uw informatie niet wordt doorverkocht en dat u geen ongewenste reclame te zien krijgt.

Bent u iemand die vaak verbinding maakt met openbare netwerken op bv. het vliegveld, restaurant of café? Dan kan een VPN ook heel nuttig zijn voor u. Deze netwerken staan namelijk bekend als onveilig. Met een VPN blijft u buiten het bereik van hackers.

Gaat u soms op reis naar landen waar bepaalde sites geblokkeerd zijn? Zo kunnen sociale netwerken of streamingdiensten niet beschikbaar zijn. Met behulp van een VPN kunt u deze blokkades gemakkelijk omzeilen. Zo kunt u uw vrienden en familie wel bereiken en uw favoriete serie bekijken. Let wel op: met AvastVPN Netflix kijken is niet mogelijk.

Avast VPN functionaliteit

Om ervoor te zorgen dat u als klant veilig en anoniem kunt surfen, maakt deze provider gebruik van verschillende functies. Zo is er de 256-versleuteling, bescherming tegen DNS-lekken, geen logboek beleid, etc. Deze provider beschikt over 55 servers in 34 verschillende landen. Hieronder gaan we dieper in op de VPN Avast servers en hebben we het over het maximaal aantal toestellen dat u kunt beveiligen met één account.
 

Avast VPN servers

avast-vpn-servers

U kunt verbinding maken met één van de 55 verschillende Avast VPN servers

Zoals hierboven al vermeld, kunt u verbinding maken met 55 servers. Deze bevinden zich in 34 verschillende landen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. Er worden ook servers in Nederland aangeboden. Mocht u op reis zijn, dan kunt u verbinding maken met een server in Amsterdam om zo uw favoriete sites of content te raadplegen. Deze servers zijn compatibel met volgende toestellen en besturingssystemen: Windows, MacOs, Android en iPhone of iPad.

Maximaal aantal devices voor Avast VPN

Het maximaal aantal toestellen dat u kunt beveiligen met 1 account hangt af van het soort abonnement u neemt. Ofwel kunt u slechts één toestel beveiligen, ofwel 5 tegelijkertijd. U betaalt hier dan meer geld voor.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is Avast VPN geschikt?

voor-welke-apparaten-en-besturingssystemen-is-avast-vpn-geschikt

U kunt Avast VPN gebruiken voor Mac, Windows, iOS en Android

Deze VPN dienst is compatibel met een wat verschillende apparaten. Of u nu uw telefoon, desktop of tablet wilt beschermen, er is voor ieder wat wils. Er worden apps aangeboden voor Windows, Mac, Android en iPhone of iPad. Er zijn jammer genoeg geen browserextensies beschikbaar.

Avast VPN hoe werkt het voor Android?

Met deze app kunt u uw Android toestellen helemaal beveiligen. VPN Avast maakt gebruik van 256-versleuteling zodat u veilig kunt surfen. Daarnaast ontvangt u een nieuw IP-adres en surft u vanaf een nieuwe locatie. Zo kunnen hackers, adverteerders, uw internetprovider of uw werkgever uw online activiteiten niet volgen. Bovendien gelden er geen bandbreedtebeperkingen, kunt u streamen, gamen of grote bestanden downloaden. Ook is P2P toegestaan en kunt u prijsdiscriminatie omzeilen.

De app heeft een gemiddelde score van 4,6 op 5 sterren in Google Play. In totaal hebben meer dan 130.000 mensen deze app beoordeeld. De grootte, huidige versie en besturingssysteem variëren van apparaat tot apparaat.

Wilt u graag meer weten over hoe u een VPN gebruikt op uw Android toestel? Neem dan zeker eens een kijkje op onze Android VPN pagina.

Avast VPN hoe werkt het voor iOS?

Deze VPN provider biedt ook een app aan voor uw iPhone, iPad of iPod Touch. Met deze app is uw toestel volledig veilig en kan het niet worden gehackt of ingekeken door derden. Uw online activiteiten blijven helemaal verborgen voor pottenkijkers. U geniet van ongelimiteerde bandbreedte en kunt uw favoriete content streamen of uw favoriete games spelen. De app maakt gebruik van militaire versleuteling. Ook is P2P toegestaan.
In de App Store heeft deze app een gemiddelde score van 4,7 op 5. De app neemt 57,6 MB in beslag en u moet over iOS 11.0 of hoger beschikken om de app te kunnen downloaden. De app wordt in het Nederlands aangeboden.

Avast VPN hoe werkt het op uw windows computer?

U kunt ook een app downloaden voor uw Windows computer. Met deze Avast VPN app kunt u uw Windows computer helemaal beveiligen. Dankzij de militaire encryptie blijven al uw gegevens 100% veilig en kunnen ze niet worden ingekeken door onbekenden. Deze VPN dienst werd ontwikkeld o.b.v. OpenVPN en OpenSSL. Dit zijn de meest betrouwbare en meest gebruikte protocollen voor privacybescherming. Er worden geen logboeken bijgehouden en u blijft beschermd tegen DNS-lekken. Ook zijn er servers beschikbaar voor peer-to-peer delen.
 

Klantenservice bij Avast VPN

U kunt de veelgestelde vragen van VPN Avast raadplegen mocht u met vragen zitten. Hier vindt u antwoorden op vragen over basisfuncties, abonnementen en technische problemen. Mocht u dus hiermee problemen ervaren, kunt u dit gedeelte van de site raadplegen. Deze vragen en antwoorden zijn in het Nederlands beschikbaar.

Mocht u toch nog extra hulp nodig hebben, dan kunt u de klantendienst contacteren. Deze klantendienst is momenteel niet beschikbaar in het Nederlands, maar ze helpen u wel graag verder in het Engels. U vult gewoon het keuzeformulier in op de contactpagina en u krijgt een telefoonnummer te zien. De klantendienst staat 24/7 voor u klaar.

Avast VPN conclusie

Op basis van onze bevindingen in deze Avast VPN review kunnen we zeggen dat deze VPN provider 100% betrouwbaar is. Er wordt gebruikgemaakt van encryptie van militair niveau. Ook worden geen logboeken bijgehouden en werd deze VPN ontwikkeld o.b.v. OpenVPN en OpenSSL. Daarnaast bent u beschermd tegen DNS-lekken. Uw veiligheid staat dus voorop bij Avast. Wel is het jammer dat u met Avast VPN Netflix USA niet kunt raadplegen en dat de klantenservice niet in het Nederlands te bereiken is.

Ook wordt deze VPN dienst maar op een beperkt aantal toestellen aangeboden: Windows, Mac, iPhone en Android. U vindt er geen apps voor Linux, Android TV, Amazon Fire TV, Chrome, etc. Deze apps zijn wel allen gemakkelijk te gebruiken. U maakt eenvoudig verbinding met een server naar keuze. Mocht u problemen ervaren kunt u de veelgestelde vragen bekijken of de klantendienst contacteren. Een abonnement kost tussen de €19,99 of €79,99 afhankelijk van het gekozen toestel of meerdere toestellen. Bovendien wordt iDeal aanvaard, wat altijd een pluspunt is.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee, u moet een abonnement kopen om gebruik te kunnen maken van de diensten van Avast VPN. U kunt deze VPN dienst wel gratis uitproberen door de gratis proefversie te downloaden op uw toestel. Voor een overzicht van alle abonnementopties kunt u onze review bekijken.

Dit hangt af van het aantal toestellen dat u wilt beveiligen. Wilt u slechts één toestel beschermen, dan betaalt u ofwel €1,66 of €4,99 per maand. Wilt u tot 5 apparaten kunnen beveiligen, dan betaalt u €6,66 per maand. Lees meer over de verschillende abonnementen van Avast VPN in onze uitgebreide review.

Nee. Netflix wordt steeds strenger en blokkeert steeds meer VPN diensten. Zo blokkeert Netflix ook de Avast VPN servers. Met Avast VPN Netflix kijken is dus momenteel niet mogelijk. Wilt u meer weten over Avast VPN en Netflix? Lees dan onze Avast VPN review.

Ja. U kunt de gratis proefversie van Avast VPN downloaden op uw toestel. U kunt dan deze VPN dienst gratis uitproberen vooraleer u een abonnement koopt. Op deze manier kunt u kijken welke opties het beste bij u passen. U kunt hier kijken voor alle functies die Avast VPN u biedt.

Als u op zoek bent naar een gekraakte versie van Avast VPN, dan willen we u dit ten zeerste afraden. Deze versies zijn onbeveiligd en kunnen uw toestel mogelijk infecteren met virussen. Als u veilig en anoniem wilt kunnen surfen, dan moet u een betalend abonnement nemen. Wilt u meer weten over deze abonnementen? Lees dan onze uitgebreide Avast VPN review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren