Logo Binance

Binance review & ervaringen

Bijgewerkt: 4 oktober 2022
Info
AanbodBitcoin, Ethereum, Ripple, etc.
Betaalmethoden
Minimale storting€15
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
Bitcoin, Ethereum, Ripple, etc.
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.
5
Wij raden Binance van harte aan, het is naar onze mening een van de beste crypto brokers ter wereld. U kunt er veilig en betrouwbaar handelen in allerlei verschillende cryptocurrencies.

Binance review: ervaringen en uitleg

In onze Binance review geven we u een antwoord op alle vragen die u kan hebben bij deze crypto broker. We hebben zelf heel wat ervaring opgedaan met Binance Nederland, en hebben naast onze persoonlijke Binance ervaringen heel wat andere informatie met u te delen.

Kan u bij Binance Bitcoin kopen? Zijn andere cryptomunten zoals Dogecoin en Ethereum ook beschikbaar? Zijn de Binance fees hoog, of valt dat in feite goed mee? Is de klantenservice betrouwbaar? Hoe goed werkt de Binance app?

Op al deze vragen krijgt u een antwoord in deze Binance review. Is Binance betrouwbaar, kan u hier uw cryptomunten aankopen? Lees zeker verder.

 

Wat beoordelen wij in onze Binance review?

Binance is een internationale cryptocurrency broker, en natuurlijk kunnen we die niet in een paar zinnen beoordelen. Er zijn immers een heleboel factoren waar we rekening mee moeten houden. We stellen ook strenge eisen aan elke cryptobroker die we beoordelen.

Natuurlijk spelen onze eigen Binance ervaringen een belangrijke rol in deze beoordeling, maar we kijken ook naar de ervaringen van anderen, en objectieve feiten waarmee we Binance Nederland kunnen vergelijken met andere crypto brokers.

 

Is Binance betrouwbaar?

Binance is een zeer betrouwbare internationale cryptobroker.

Het bedrijf zorgt ervoor dat hun platform zo veilig mogelijk is en dat hun klanten hier zonder zorgen in alle soorten cryptomunten kunnen handelen. Hiervoor zijn er een aantal belangrijke factoren:

 • Binance heeft een eigen wallet, die u via een specifieke Binance app kunt downloaden. Deze wallet is zeer veilig en schendt uw privacy niet (uw gegevens worden niet bijgehouden)
 • Op de website kan u de optie “Binance Verify” vinden. Hiermee kan u controleren of een bepaald e-mailadres, telefoonnummer, Telegram of WeChat ID van een officiële Binance vertegenwoordiger komt. Zo kan u altijd nagaan of u gecontacteerd werd door een scammer of door een echt personeelslid van Binance
 • De klantendienst is 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar. Hierdoor kan u voor elk probleem, hoe klein dan ook, meteen geholpen worden. Dat geeft ons toch een gevoel van veiligheid
 • Binance heeft een specifieke manier waarop overheden en andere officiële instanties hen kunnen contacteren en om informatie te vragen. Dat betekent dus dat het bedrijf volledig transparant is
 • Elke gebruiker heeft de optie om Twee-factor-authenticatie in te schakelen. Dat betekent dat u telkens u inlogt of een transactie wil uitvoeren naast uw wachtwoord ook een code moet ingeven die u werd toegestuurd op uw mobiele telefoon. Uw account is dus beveiligd tegen hackers, want alleen toestellen die gekoppeld zijn aan uw account kunnen gebruikt worden
 • Naast de standaard Twee-factor-authenticatie kan u ervoor kiezen om nog een heleboel andere beveiligingsmethoden in te schakelen: een Security Key (zoals Yubikey), een Binance/Google Authenticator, een Withdrawal Whitelist (zodat u alleen maar naar vooraf goedgekeurde rekeningen geld kunt opnemen) en een Anti-Phishing Code
 • Tot slot kan u ook alleen bepaalde apparaten toegang geven tot uw account van Binance Nederland
 • Binance heeft een heuse “academy”, waar u allerlei artikelen kunt vinden om uw veiligheid te verhogen. Denk aan het herkennen van crypto scams, hoe een goede wallet instellen, enzovoort
 

Welke licenties heeft Binance?

Binance staat op dit moment nog niet onder het toezicht van een bepaalde instantie, en heeft dus ook geen licenties.

Het bedrijf zelf heeft wel verklaard om zoveel mogelijk samen te werken met lokale overheden om ervoor te zorgen dat er geen specifieke wetten worden overtreden.

Natuurlijk moet u er rekening mee houden dat er wereldwijd niet heel veel concrete licenties en regulaties zijn op het vlak van crypto brokers. Ook in Nederland is dit het geval. Het feit dat Binance geen licenties heeft kan dus moeilijk volledig aan hen liggen.

Dat gezegd zijnde kunnen we nog steeds stellen dat Binance veilig is voor gebruikers, vanwege de bovenvermelde redenen en uitgebreide mogelijkheden tot het beveiligen van uw account.

 

Technische veiligheid

De website van Binance is een van de best beveiligde in deze sector. Er zijn meerdere beveiligingslagen voor gebruikers om in te loggen en om de toegang tot hun account zo veilig mogelijk te houden.

Het platform is ook beveiligd met SSL-technologie, wat betekent dat persoonlijke informatie die u op deze website ingeeft volledig versleuteld wordt. Derde partijen (zoals cybercriminelen) kunnen hier dus geen toegang tot krijgen.

U kan zien dat de site van Binance Nederland versleuteld is door te kijken naar het hangslotje en de https:// bij de URL.

Geld storten en opnemen, en in crypto handelen kan dus helemaal veilig verlopen.

 

Hoe goed is de klantenservice?

Binance beschikt over een Support Center, waar u terecht kunt voor allerlei vragen en antwoorden, net als een heleboel gidsen en artikelen over min of meer alles wat met cryptocurrency en online veiligheid te maken heeft.

Hiernaast is er een sectie voor “Self-Service”, waar u bijvoorbeeld uw wachtwoord kan resetten, uw account kan ontgrendelen, en een heleboel andere zaken zelf kan regelen.

Komt u er toch niet uit, dan kunt u Binance gewoon contacteren via een online chatdienst. Deze is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Naar onze eigen ervaringen kregen we (ook ’s nachts) na maximaal 2 minuten een antwoord op onze vragen.

Dat is een enorm pluspunt, en iets waar we in onze Binance review zeker rekening mee houden. Er zijn geen andere manieren (zoals email of telefoon) waarmee u Binance rechtstreeks kunt bereiken.

Let op dat dit alleen in het Engels is, Nederlands is niet beschikbaar.

Er is wel een heuse Community, die actief is op allerlei social media (Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, VM, Coinmarketcap, Youtube, en een forum).

 

Onze Binance ervaringen

Persoonlijk hebben we Binance al een hele tijd gebruikt en we hebben dus heel wat materiaal verzameld om onze mening op te baseren, en we kunnen zonder enige schroom stellen dat onze Binance ervaringen heel goed zijn.

Om te beginnen bij het begin: een account aanmaken is zeer eenvoudig en kan binnen een paar minuten geregeld worden. De identiteitsverificatie kan even langer duren, maar is zeker niet overdreven uitgebreid.

De website en het platform van Binance zijn helder in gebruik, en ook complete beginners zouden hier geen problemen mee mogen hebben. Het enige nadeel dat we hier kunnen opmerken is dat het soms wel overweldigend kan overkomen.

Binance heeft immers een zeer uitgebreid aanbod, en hoewel dat natuurlijk een pluspunt is, kan het ook zijn dat u alleen maar via Binance Dogecoin wil aankopen, en niets anders. In dat geval zijn 90% van de elementen op het dashboard overbodig.

Crypto aankopen is zeer makkelijk, en we hebben persoonlijk 4 van de 5 beschikbare opties hiervoor getest, en die werkten allemaal naar behoren. De transacties verlopen snel, eventuele Binance fees worden duidelijk op voorhand getoond, en we hebben hier geen enkele problemen mee ondervonden.

De klantendienst valt alleen te contacteren via live chat, en het kan zijn dat sommige mensen liever bellen. Maar voor ons is een 24/7 live chat de ideale manier om de klantendienst van een cryptobroker te contacteren (dit is efficiënt want u kunt dan screenshots tonen), dus dit is zonder meer een pluspunt voor ons.

Tot slot mogen we ook het aanbod aan cryptomunten niet vergeten vermelden. U kan bij Binance niet terecht voor letterlijk elke cryptomunt, maar wel sowieso voor de meest bekende, en daarnaast nog meer dan honderd andere. En dan houden we nog geen rekening met het P2P trading, waarmee u rechtstreeks crypto kan aankopen van andere gebruikers – en daar kunt u dus wel min of meer elke bestaande cryptomunt vinden.

En natuurlijk is Binance ook geschikt voor heel wat meer dan alleen cryptomunten aankopen, er zijn ook heel wat NFTs, Futures, Derivatives, en andere functies zoals een Binance Visa Card, Staking en crypto verdienen.

Kortom: onze mening is dat Binance een veilig, betrouwbaar platform is waar u terecht kunt voor bijna alles wat de cryptosector te bieden heeft. Naar onze ervaringen werkt alles prima, en voor ons is Binance een van de beste crypto brokers ter wereld.

De voordelen van Binance
 • Eenvoudig account aanmaken
 • Uitgebreid aanbod
 • Snel crypto kopen
 • 24/7 live chat
 • NFTs, Futures, Derivatives
De nadelen van Binance
 • iDeal niet beschikbaar
 • Ingewikkeld dashboard
 

De Binance app

De Binance app is zonder twijfel een van de meest populaire cryptocurrency-apps ter wereld, met meer dan tien miljoen gebruikers.

Deze app heet meer specifiek “Trust Wallet” en u kan deze downloaden via de Apple App Store, Google Play en voor Android.

Met de Binance app kunt u cryptomunten en NFTs aankopen, verkopen, ruilen, en opslaan.

Via deze app krijgt u een helder overzicht van alles wat u bezit, en u kan ook grafieken en diagrammen gebruiken om het verloop van uw winst te volgen.

De Binance app maakt het mogelijk om Bitcoin aan te kopen in minder dan 5 minuten, wat natuurlijk zeer handig is.

 

De Binance wallet

Indien u zelf nog niet over een eigen cryptowallet beschikt, dan kan u gewoon gebruikmaken van de ingebouwde Binance wallet. Deze krijgt u bij het aanmaken van een account, en u kunt er al uw cryptomunten in opslaan.

Via deze Binance wallet kan u een overzicht krijgen van al uw crypto, en kan u ook meteen overgaan tot handelen.

We kunnen u wel aanraden om een persoonlijke hardware (cold) wallet te overwegen als u veel geld in een bepaalde cryptomunt wenst te investeren. Dat is immers veiliger, want dan zal uw crypto offline worden opgeslagen.

De Binance wallet is ook beschikbaar via de bovenvermelde Trust Wallet, de app voor alle platformen.

 

Betaalmethoden

Cryptocurrency aankopen bij Binance gebeurt altijd veilig, vanwege de SSL-versleutelde website.

Er zijn 4 manieren om geld te storten op uw Binance account en crypto aan te kopen:

 • Card Deposit (met uw bankkaart, Advcash Account Balance of P2P Express)
 • Credit/Debit Card
 • P2P Trading (Bankoverschrijving, WeChat, Alipay)
 • Third-party-Payment (Simplex, Banxa, SEPA)

Helaas is iDeal nog niet beschikbaar op dit moment. Dat is natuurlijk wel een verbeterpuntje voor Binance, want dit is de meest populaire methode in Nederland om online te betalen. Ook andere opties zoals Skrill, PayPal, Trustly en Neteller zijn nog niet beschikbaar.

Natuurlijk kan dit in de toekomst veranderen, en dan zullen we onze Binance review updaten.
 

In welke crypto kunt u handelen bij Binance?

Binance Nederland heeft een zeer uitgebreid aanbod aan beschikbare cryptomunten. Sowieso kunt u er terecht voor Bitcoin kopen maar u kunt er meer dan honderd andere opties vinden. Dat is zeer indrukwekkend, en de meeste andere cryptobrokers komen nog niet in de buurt van dit aanbod.

Via het platform van Binance zelf kan u bijvoorbeeld in deze cryptomunten beleggen:

 • Axie Infinity (AXS)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Polkadot (DOT)
 • Enjin Coin (ENJ)
 • Litecoin (LTC)
 • Polygon (MATIC)
 • Ripple (XRP)
 • Solana (SOL)
 • TetherUS (USDT)
 • Monero (XMR)
 • Ethereum
 • Dogecoin
 • Bitcoin

Tot slot moeten we ook vermelden dat Binance een eigen cryptomunt heeft: BUSD. Dit is een van de meest populaire en grootste cryptomunten op de markt.
 

Hoe werkt Binance?

Een account aanmaken bij Binance kan u op een aantal minuten in orde brengen. We leggen u stapsgewijs uit hoe u dit kan doen:

1
Laptop
Bezoek Binance

Ga naar de aanmeldpagina van Binance en druk op “Create Personal Account”

2
Aanmeldpagina crypto broker
Vul uw persoonlijke info in

Vul uw e-mailadres in, kies een wachtwoord en ga akkoord met de algemene voorwaarden

3
E-mailnotificatie op scherm van een mobiele telefoon
Verifieer uw e-mail

Voltooi de beveiligingsverificatie, ga naar uw inbox en open de mail

4
Formulier met muiscursor
Vul uw telefoonnummer in

Geef uw telefoonnummer in en verifieer dit

Uw account is nu in principe aangemaakt, maar u zal uw account van fondsen moeten voorzien voordat u kunt beginnen met crypto aankopen.

Hiervoor kan u fiatgeld storten, een externe wallet gebruiken om cryptomunten te storten, of rechtstreeks crypto aankopen via uw kredietkaart.

U zal ook uw identiteit moeten verifiëren, door middel van uw land aan te geven, enkele algemene gegevens invullen, en een foto van uzelf en uw identiteitskaart te uploaden.

Zodra u dit proces hebt doorlopen, kan u geld op uw account storten en via de eerder vermelde betaalmethoden crypto beginnen aankopen.

 

Transactiekosten bij Binance

De Binance fees (transactiekosten) hangen af van heel wat factoren, voornamelijk op uw status als VIP, maandelijks handelsvolume in Bitcoin en/of uw balans in BNB.

Hiernaast hangt het ook af van of u een Maker of Taker bent. Een Taker is een transactie op de marktprijs, en een Maker een transactie op een gelimiteerde prijs.

Op de website van Binance vindt u een concreet overzicht van de cijfers.

Hiernaast komen er ook nog een aantal Binance fees kijken wanneer u geld wil storten via een paar methoden (bijvoorbeeld 1,8% voor een storting met Bankkaart). Er kunnen ook aparte kosten in rekening worden gebracht indien u een kredietkaart gebruikt. Andere methoden rekenen dan weer geen kosten aan.

U kan de verwachte kosten altijd op voorhand bekijken, dus hou dit zeker in de gaten.

 

Minimale storting

Bij Binance Nederland is de minimale storting €15. Dat betekent dat u slechts vanaf dit bedrag geld op uw account kunt zetten.

Ook om cryptomunten aan te kopen moet u rekening houden met het minimale bedrag van €15.
Dit is natuurlijk geen groot bedrag, dus u kunt al snel beginnen met crypto aan te kopen via Binance aan een lage prijs.

 

Ideale instapbedrag bij Binance

Het ideale instapbedrag hangt af van persoon tot persoon. U moet sowieso rekening houden met de minimale storting van €15, en dit is ook het minimum dat u moet gebruiken om een cryptomunt aan te kopen.

Persoonlijk beginnen we altijd met minstens €100. Zo kunnen we ons geld een beetje spreiden over een heleboel verschillende cryptomunten, en het platform goed leren kennen.
Als u zelf een ervaren belegger bent, kan u natuurlijk ook meteen meer geld investeren.

 

Licenties en bedrijfsinformatie

Binance is een cryptobroker die al sinds 2017 actief is. Het bedrijf staat geregistreerd op de Kaaimaneilanden, maar heeft ook een heleboel andere vestigingen doorheen de wereld.
Binance werd opgericht door Canadees Changpeng Zhao en was oorspronkelijk gebaseerd in China, maar verhuisde al snel toen China strengere wetgeving op het vlak van crypto begon door te voeren.

Binance is geschikt voor zowel beginners al ervaren beleggers, en heeft meer dan honderd verschillende cryptomunten in hun aanbod, net als heel wat andere geavanceerde functies en opties.

Er is ook een eigen Binance wallet en app.

Op dit moment staat Binance Nederland niet geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten, omdat de AFM nog niet beschikt over afdoende wetgeving omtrent licenties voor cryptobrokers.

 

Binance contact

Dit bedrijf is officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden, en u kan hen hier vinden:

Binance Holdings Limited
(345) 769-1314
C/O International Corporation Services Ltd Harbour Place, 2nd Floor North Wing GEORGE TOWN, GRAND CAYMAN Cayman Islands

Let op dat dit telefoonnummer niet voor klantenservice is. Binance contacteren kan voornamelijk via de live chat op de website. U kan dit op elk moment van elke dag doen.

 

Onze conclusie over Binance

Op basis van onze eigen ervaringen en de factoren die we in deze Binance review hebben aangehaald, zijn we van mening dat Binance betrouwbaar is. Het is een van de grootste cryptobrokers ter wereld, en we hebben zelf gemerkt dat de miljoenen leden Binance gebruiken om hun crypto aan te kopen en te verkopen vanwege enkele duidelijke redenen.

De beveiligingsmaatregelen die Binance treft zijn uitmuntend, zowel op het vlak van persoonlijke veiligheid (Twee-factor-authenticatie) als algemene veiligheid (SSL-versleuteling).

Binance is dus zeker geen scam, en we hebben nooit problemen of andere ongein ervaren bij het gebruik van dit platform.

De Binance wallet en app zijn leuk en eenvoudig om te gebruiken en ze maken het handelen in crypto enorm eenvoudig en snel.

Het aanbod aan cryptomunten en handelsopties is waarlijk adembenemend. Meer dan honderd verschillende crypto’s, waaronder Bitcoin, Ethereum en Dogecoin, en geavanceerde functies zoals P2P Trading, Futures, een Binance Visa Card, en Staking zorgen ervoor dat bijna iedereen die ook maar iets van interesse heeft in cryptocurrency hier terecht kan.

Een klantenservice die 24/7 online beschikbaar is lijkt ons ook een absoluut pluspunt, net als de uitgebreide FAQ.

We moeten wel de verbeterpuntjes aanhalen, voornamelijk dat iDeal niet beschikbaar is, en dat het dashboard te ingewikkeld kan overkomen voor beginners. De Binance fees zijn niet zeer hoog, maar als je regelmatig aan crypto trading doen kunnen die natuurlijk wel beginnen oplopen. Binance beschikt ook niet over een licentie, maar omdat cryptocurrency een nieuwe sector is, zijn er weinig landen die dit aanbieden.

Maar natuurlijk zijn deze factoren niet van veel belang als we de talrijke en meer belangrijke pluspunten in overweging nemen. Kortom, we kunnen Binance Nederland van harte aanraden. Het is een van de beste crypto brokers ter wereld, en u kunt hier terecht om veilig en betrouwbaar bijna alle soorten cryptomunten aan te kopen.

 

FAQ - veelgestelde vragen

Ja, het is mogelijk om bij Binance in crypto te handelen via uw mobiele telefoon. Deze app wordt als een van de beste crypto apps beschouwd. Lees in onze Binance review waarom dit zo is.

Ja, als u een account aanmaakt bij Binance, ontvangt u automatisch ook een wallet. In deze app kunt u al uw munten opslaan. Als u graag meer wilt weten over de Binance Wallet, lees dan zeker onze uitgebreide Binance review.

Ja, Binance staat bekend als een heel betrouwbare cryptobroker. Ze treffen namelijk heel wat verschillende veiligheidsmaatregelen. Benieuwd naar welke dat zijn? Bezoek dan zeker onze Binance pagina waar u al deze informatie vindt.

Nee, de website en de klantenservice van Binance worden niet in het Nederlands aangeboden. Als u de klantendienst wilt aanspreken, dan moet dit in het Engels gebeuren. Meer informatie over de customer support vindt u in onze diepgaande Binance review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren