bitqist-logo-broker-300x300

Bitqist review & ervaringen

Bijgewerkt: 29 maart 2022
Info
AanbodCrypto trading
Betaalmethoden
iDeal, bitcoin
Producten150 Cryptocurrencies
Minimale storting€25
EducatieOnline informatie op de website
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Laatste updateLaatste update:
Beste alternatief
Bitvavo logo
Bitvavo
€1000 commissievrij handelen
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
4
Bij deze betrouwbare Nederlandse crypto broker kunt u beleggen in maar liefst 150 verschillende cryptomunten.

Bitqist is overgenomen door Bitvavo. Klikt u hier voor onze Bitvavo review.

Bitqist review: ervaringen en uitleg

Is Bitqist betrouwbaar of is deze crypto aanbieder een scam? Wij hebben het onderzocht in onze onafhankelijk broker test.

Bitqist-review-ervaringen-en-uitleg

Bitqist is een veilige broker waarbij u probleemloos cryptocurrency kunt kopen of verkopen

Het is een jong Nederlands bedrijf maar kunt u ook veilig uw cryptos kopen? Wij vertellen het u in deze review. Ook gaan we antwoord geven op vragen als: wat kan ik kopen bij Bitqist? Hoe betaal ik bij Bitqist? Is het een betrouwbare aanbieder? U vindt een antwoord op al deze vragen in onze Bitqist review.

Wat zijn onze Bitqist ervaringen?

Wij hebben het handelen op Bitqist als bijzonder positief ervaren. Er is een heel groot aanbod van verschillende cryptocurrencies. Er worden maar liefst 150 verschillende crypto’s aangeboden bij de broker. Het is een Nederlands bedrijf wat het contact makkelijk maakt. Ook is de website volledig in het Nederlands te lezen. Geld storten kan heel makkelijk met iDeal gebeuren. Naast het kopen en verkopen van uw cryptocurrency kunt u deze ook opslaan bij de broker. U kunt dus rechtstreeks van uw bank direct naar uw Bitqist account storten. Uw data en transacties zijn goed beveiligd via de SSL technologie. Een overzicht van de voor- en nadelen:

De voordelen van Bitqist
 • 150 verschillende crypto’s
 • Website in het Nederlands
 • Makkelijk en vertrouwd betalen met iDeal
 • Data en transacties beveiligd met SSL-technologie
 • Bitqist wallet om uw crypto's op te slaan
De nadelen van Bitqist
 • Geen CFD’s of Forex mogelijk
 • Geen mobiele app
 

Bitqist scam of veilig en betrouwbaar?

Cryptocurrency is een opkomende markt. Er zijn nog niet veel brokers die zich hier volledig op focussen. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een broker waar u veilig uw crypto’s kunt kopen. En net zo belangrijk, op een veilige manier uw geld kunt storten en online hebben staan. Bitqist is een crypto broker die u kunt vertrouwen. We gaan hieronder uitleggen waarom u Bitqist kunt vertrouwen.

Meld u nu aan bij Bitqist

Bitqist scam of is mijn geld veilig?

Wij kunnen u garanderen dat uw geld veilig staat bij Bitqist. U loopt geen enkel risico op een scam. De broker zit gevestigd in Rotterdam en heeft hun adres op de website staan. U kunt dus daadwerkelijk een fysiek bezoek plegen aan het kantoor. Hiernaast hebben ze ook de officiële gegevens van de Kamer van Koophandel online staan. Het is derhalve erg makkelijk om na te kijken of alles klopt wat het bedrijf zegt. Wij hebben voor u de gegevens nagetrokken en alles is dik in orde. Verder houden zij zich aan alle regels die er zijn om witwassen te voorkomen. Dit betekent dat u als klant uzelf moet identificeren voor u kunt handelen. Dit kan door het opsturen van een ID en een bewijs van adres. Ook moet u uiteraard 18+ zijn en mag u enkel als natuurlijk persoon handelen.

Hoe is Bitqist gereguleerd?

Het is voor een cryptocurrency broker momenteel nog niet mogelijk om een licentie te hebben. De AFM is hier mee aan het werk en in de loop van de jaren zal dit mogelijk moeten zijn. De AFM is de Nederlandse Autoriteit financiële markten. Dit is de Nederlandse financiële waakhond. Zij zorgen ervoor dat instanties alles op de juiste manier doen voor hun klanten. Dit betekent natuurlijk niet dat de broker maar wat doet. Zij zorgen ervoor dat alle handelstransacties op een correcte manier verlopen. Op het moment dat er dan een vergunning aangevraagd kan worden, wordt alles al volgens de regels gedaan. Ondanks dat er dus nog geen regulatie is, hoeft u niet bang te zijn dat er een Bitqist scam gaande zal zijn.

Technische veiligheid

Bitqist heeft de website beveiligd met SSL technologie. Dit betekent dat alle data en transacties versleuteld verstuurd worden. Op deze manier kunnen derden nooit uw gegevens inzien. Dit is erg belangrijk voor u als belegger. U zult namelijk uw persoonlijke gegevens moeten invullen en ook betalingen maken. Het is cruciaal dat deze niet in verkeerde handen kunnen vallen. U herkent de SSL technologie doordat de website begint met https:.

Een ander punt van veiligheid die er aangeboden wordt, is de Two Factor Authentication. Dit betekent dat u twee verschillende inlogcodes moet gebruiken om toegang te hebben tot uw account. Eén hiervan zal elke keer verschillend zijn. Zodoende kunnen buitenstaanders nooit uw account betreden. Wanneer u haast heeft, is een two factor authentication misschien niet het beste wat u kan overkomen. Maar wij raden u absoluut aan er gebruik van te maken. Het is een ideale beveiliging en maakt dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over uw account en of uw crypto’s veilig zijn.

Bijna vanzelfsprekend is de website voorzien van de juiste beveiligingssoftware. Dit om hackers buiten de deur te houden. Naast de firewalls is er een veiligheidsteam dat alles in de gaten houdt. Zien zij verdachte inlogpogingen, dan ondernemen zij direct actie. Alles bij elkaar genomen kunnen we zeker concluderen dat Bitqist technisch alles veilig heeft voor u als belegger.

Hoe kan ik de klantenservice contacteren?

Als u een vraag heeft, is het raadzaam eerst de FAQ sectie te lezen. Hier vindt u een antwoord op de meeste vragen die gesteld worden. U vindt hier heel duidelijk de vragen per onderwerp gegroepeerd. Heeft u daarna toch nog vragen, kunt u de klantenservice contacteren. Dit kunt u doen door middel van het antwoordformulier op de website of via de e-mail. U kunt dit in het Nederlands doen. De klantenservice streeft ernaar binnen 24 uur een antwoord op vraag te geven.

Wij hadden liever nog een optie tot chat service of telefoon gezien. Persoonlijk direct contact kan vaak een heleboel antwoorden makkelijker maken. Ook geeft deze optie een stuk vertrouwen.

Een overzicht waarom Bitqist veilig en betrouwbaar is:

 • Antiwitwasbeleid
 • Beleggers moeten zich identificeren
 • SSL-technologie
 • Two factor authentication
 • Firewalls
 • Open en transparante klantenservice

Hoe werkt Bitqist?

Voor u kunt gaan handelen in cryptocurrency is het van belang dat u zich aanmeldt. U kunt eenvoudig en veilig een account aanmaken. Zodra u een account heeft gemaakt, kunt u direct crypto’s kopen en deze opslaan. Een account aanmaken doet u in de volgende stappen:

Volg onderstaande stappen om u aan te melden bij Bitqist:

 1. Ga naar de aanmeldpagina van Bitqist

 2. Vul uw naam en e-mailadres in

 3. Maak een wachtwoord aan en klik op account aanmaken

 4. Activeer uw account in de bevestigingsmail

Na deze stappen is uw account geopend. U kunt nu niet direct beginnen met het kopen van cryptocurrency. U moet eerst uw aanvullende gegevens gaan invullen. Nadat u deze heeft ingevuld, duurt het ongeveer 5 minuten voor alles in orde is en kunt u beginnen met het aanschaffen van uw favoriete crypto.

Is er een Bitqist bonus?

Wanneer u zich aanmeldt bij Bitqist krijgt u niet direct een bonus. U zult als u wilt handelen zelf geld moeten storten. Echter wat Bitqist u wel biedt, is een partnerprogramma. U kunt vrienden uitnodigen te gaan handelen bij Bitqist en daarvoor zult u beloond worden. Als vrienden zich via uw link aanmelden, krijgt u 50% van de fees die zij per transactie betalen. Dit geld zal direct in uw account worden gestort. U kunt ook te allen tijde zien welke bedragen zijn gestort. Zo kunt u goed controleren of alles volgens de afspraken gaat.
 

Hoe is het aanbod bij Bitqist?

Hoe-is-het-aanbod-bij-Bitqist

Bij Bitqist kunt u investeren in maar liefst 146 cryptomunten

Bitqist heeft een enorm aanbod van verschillende cryptocurrency. Momenteel zijn er maar liefst 146 verschillende cryptocurrencies welke u bij hen kunt kopen. Dit is echt een enorm groot aanbod te noemen.

Wanneer u een crypto koopt bij Bitqist wordt u ook daadwerkelijk eigenaar van de munt. Het is niet zoals bij vele andere brokers dat u speculeert op de koerswijzigingen. U koopt de munt, kunt hem opslaan in een van de crypto rekeningen en u kunt ervoor kiezen deze te verkopen wanneer u dit wilt.
Een overzicht van de 10 bekendste cryptos die u kunt kopen bij de broker:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. Ripple
 4. Litecoin
 5. Bitcoin cash
 6. EOS
 7. Dash
 8. Binance
 9. Cardano
 10. Stellar

Mocht u op zoek zijn naar meer informatie over het kopen van crypto’s, dan raden we u aan een kijkje te nemen op onze cryptocurrency pagina.

Bitqist wallet

U moet uw crypto’s ergens bewaren als u deze koopt. U kunt een eigen wallet hebben, maar dit is bij Bitqist niet nodig. Zij bieden voor het grootste deel van de crypto’s rekeningen aan waar u de munten kunt opslaan. Dit is voor u erg makkelijk want u hoeft niet tussen verschillende websites te surfen. U kunt er zeker van zijn dat al uw munten goed beveiligd zijn, want ook voor uw rekeningen moet u de two factor authentication gebruiken. En natuurlijk is de SSL technologie ook hier van toepassing. Het niet hoeven hebben van een aparte coin wallet is in onze ogen een enorm groot pluspunt van Bitqist.
 

Bitqist kosten

Er worden door Bitqist geen kosten berekend voor de opslag van uw coins. Dit is erg voordelig voor u als belegger. Wanneer u gaat handelen worden er wel een aantal kosten in rekening gebracht. Er wordt gemiddeld een spread berekend van 1.5% per transactie. Afhankelijk van de markt en welke munt u wilt kopen kan dit hoger of lager zijn. Ook wordt er een Bitqist fee berekend van 0,25 % over de gehele transactie.

Wat Bitqist onderscheidt van andere brokers, is dat u als nieuwe handelaar de eerste twee maanden geen enkele fee hoeft te betalen. Dit maakt dat u met een voorsprong begint de eerste twee maanden. Bij andere brokers betaalt u altijd direct al de commissies. Twee maanden lang niets betalen maakt het voor u veel voordeliger.
 

Bitqist betaalmethoden

Bitqist-betaalmethoden

U kunt bij Bitqist cryptocurrency kopen met iDeal

Wanneer u bij de broker cryptocurrency wilt kopen kunt u dit eenvoudig doen met iDeal. U kunt een storting maken in uw account met iDeal. Klikt u in uw account op “storten” en volgt u daar de aanwijzingen. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de juiste pagina’s om te betalen. Het geld wordt dan direct van uw bankrekening afgetrokken en uw crypto’s staan direct tot uw beschikking.

Wilt u meer weten over iDeal en hoe het te gebruiken bij beleggen? Leest u dan onze betalen met iDeal bij brokers pagina. Hier leest u alles over deze typisch Nederlandse betaalmethode.

U kunt er ook voor kiezen om uw betalingen te doen met cryptocurrencies. U kunt een storting maken in uw account met bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Met de balans die u dan heeft, kunt u dan weer andere crypto’s kopen bij de broker.

U kunt ook een bankoverschrijving maken. Houd u er wel rekening mee dat het dan tot 5 werkdagen kan duren voor het geld daadwerkelijk op uw account staat.

Geld opnemen bij Bitqist

Een geldopname doet u ook naar uw bankrekening. Hiervoor moet uw account wel volledig geverifieerd zijn. De geldopname wordt direct door Bitqist verwerkt. Afhankelijk van uw bank zal het dan tot 2 werkdagen duren voor het geld bij u binnen is.

Bitqist app

Dit is helaas een minpuntje van de crypto aanbieder. Wij hebben geen app van de aanbieder kunnen ontdekken. In een tijd waar bijna alles mobiel gaat, is dit nog wel iets waar de broker aan kan werken. Een mobiele app die gratis te downloaden is, is een groot voordeel. Als u onderweg wilt handelen kan dit natuurlijk wel. U zult dan de website van de broker via uw mobiele browser moeten openen. De mobiele browser werkt gelukkig wel net zo makkelijk als de desktop versie.

Licenties en bedrijfsinformatie

Bitqist is een Nederlands bedrijf welke gevestigd zit in Rotterdam. Zij hebben als missie om cryptocurrency geaccepteerd te krijgen door de grote massa. Dit doen ze door een platform aan te bieden waarop iedereen op een veilige en betrouwbare manier cryptocurrency kan kopen. Ze zorgen ervoor dat hierbij alles via de regelgeving gaat die door de Nederlandse overheid is aangesteld. De enige reden dat de broker geen licentie heeft, komt puur omdat dit voor crypto brokers nog niet in orde is gemaakt. Zodra dit in orde is gemaakt, zal Bitqist er absoluut voor in aanmerking komen.
 

Bitqist conclusie

Onze conclusie is dat Bitqist een heel betrouwbare en veilige broker is om cryptos te kopen. De site is erg overzichtelijk. En wat het makkelijk maakt, de site is in het Nederlands. De site is goed beveiligd wat u als belegger een veilig gevoel geeft. Het aanbod is natuurlijk wat Bitqist uniek maakt. Bijna 150 verschillende cryptocurrencies, dit is een aanbod wat u nergens anders tegenkomt.

Een ander groot voordeel van de broker is de optie tot betalen met iDeal. Binnen Nederland is dit toch de meest gebruikte betalingsmethode. U kun zo veilig geld storten op een voor u vertrouwde manier.

Het is een Nederlandse broker die gevestigd zit in Rotterdam. Bitqist heeft haar adres op de website staan en ook het inschrijvingsnummer van de KvK. Dit maakt voor ons duidelijk dat Bitqist een betrouwbare partij is.

Bitqist is overgenomen door Bitvavo. Klikt u hier voor de Bitvavo review

FAQ - veelgestelde vragen

Ja, Bitcoin is een van de bijna 150 verschillende cryptocurrencies die Bitqist aanbiedt. Bij Bitqist wordt u echt eigenaar van de coins, u speculeert niet alleen op de koerswijzigingen. Voor een volledig overzicht van de crypto’s, kijkt u op onze Bitqist review.

Ja, er is een Bitqist wallet. Wanneer u cryptocurrency koopt bij hen kunt u dit ook online opslaan. U hoeft dus geen aparte cryptowallet aan te schaffen. Wanneer u meer wilt weten over de crypowallet van Bitqist, kunt u dit lezen in onze uitgebreide Bitqist review.

Ja, het is mogelijk cryptocurrency te kopen met iDeal. Wilt u meer weten over de betaalmethoden die worden aanvaard bij Bitqist, lees dan zeker onze review.

Wanneer u een geldopname aanvraagt, wordt deze direct verwerkt door Bitqist. Afhankelijk van uw bank zal uw geld binnen 2 werkdagen op uw rekening staan. Voor een overzicht van opnamemethodes en tijdsduur raden we u aan onze onafhankelijke Bitqist review te raadplegen.

Ja, Bitqist is legaal in Nederland. Zij bieden diensten aan waar u gebruik van mag maken. U kunt hier met een gerust hart verschillende cryptocurrencies kopen. Wilt u meer weten over deze cryptobroker en de wetgeving? Lees dan onze onafhankelijke Bitqist review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren