Bitvavo logo

Bitvavo review & ervaringen

Bijgewerkt: 2 juni 2022

Crypto begint bij bitvavo

Info
Aanbod€1000 commissievrij handelen
Betaalmethoden
ProductenBitcoin, Dogecoin,Ethereum,Ripple,Litecoin,x, Aeternity, Aragon, Holo, Komodo, Loopring, Nano, Ravencoin en veel meer
Minimale storting€50
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Laatste updateLaatste update:
Bonus
€1000 commissievrij handelen
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
5
Bitvavo is voor ons de beste crypto exchange van Nederland. Wij zijn zo onder de indruk van deze crypto aanbieder dat wij hen een 5/5 ster beoordeling hebben gegeven. Dit is nog nooit eerder gebeurd op onze website.

Bitvavo review: ervaringen en uitleg

De ultieme Bitvavo review? Dat is waar wij voor u naar streven. Een review waarin u alle informatie over deze crypto exchange kunt vinden. Niet alleen vertellen wij u waarom Bitvavo betrouwbaar is maar we gaan ook dieper in over het aanbod, hoe Bitvavo werkt en of ze een veilige website hebben. Wij deden een onafhankelijke test voor u en delen nu onze persoonlijke Bitvavo ervaringen met u.

In onze review benoemen wij voor u de voor- en na delen van de exchange. Zodat u als lezer een onafhankelijk oordeel kunt vellen.

In onze Bitvavo uitleg hopen wij u alles te vertellen wat u weten wilt. Indien u noodzakelijk dingen mist in onze Bitvavo review kunt u deze in de comments achterlaten.

Hoe beoordelen wij in onze Bitvavo review?

Als wij een review schrijven beoordelen wij alle brokers op een aantal criteria. Hoe beter de broker voldoet aan onze criteria hoe hoger de score zal worden.

De leidraad van onze review zijn onze Bitvavo ervaringen maar wij nemen ook ervaringen mee die wij van anderen hebben gehoord. Wij vinden dat een goede review altijd gebaseerd moet zijn op ervaringen die wij bij een broker of crypto exchange hebben opgedaan.

Wat u leest in onze review is gebaseerd op onze eigen ervaringen tijdens het handelen bij Bitvavo. Door onze jarenlange ervaring in het online traden zijn wij van mening dat wij oprecht een onafhankelijke review kunnen schrijven.

Mocht u als belegger een andere mening hebben, deel deze dan met ons in de comment sectie onderaan dit artikel. Wij informeren onze lezers graag zo ruim mogelijk met input van derden gekoppeld aan onze ervaringen.

Samengevat: onze onafhankelijke Bitvavo review bestaat uit onze Bitvavo ervaringen.

Hieronder ziet u een overzicht van alle punten die aan de orde kwamen tijdens deze Bitvavo review. Zo kunt u per punt ontdekken wat deze crypto exchange te bieden heeft.

Wat zijn onze Bitvavo ervaringen?

Onze Bitvavo ervaringen zijn heel positief te noemen. Wij zijn bijna geen negatieve punten tegengekomen. Dat is ook de reden dat wij in onze Bitvavo review de volle 5 sterren hebben gegeven aan de broker.  Zij beschikken namelijk over een heel uitgebreid aanbod cryptocurrencies.

Zo kunt u er meer dan 150 cryptomunten terugvinden. Waarbij de bekendste crypto bij Bitvavo Bitcoin is. Andere bekende crypto’s als Dogecoin, Ripple en Ethereum zijn beschikbaar in het zeer uitgebreide aanbod bij Bitvavo. Mocht u nog niet helemaal vertrouwd zijn met cryptocurrency, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze crypto exchange biedt namelijk twee soorten handelsplatformen aan: een eenvoudig en een geavanceerd.

Bovendien wordt de site en de klantenservice in het Nederlands aangeboden. De aanbieder is namelijk een Nederlandse cryptocurrency exchange. Daarnaast kunt u er gebruikmaken van iDeal om cryptovaluta te kopen. Ook verlopen financiële transacties bij de crypto exchange 100% veilig dankzij de SSL-versleuteling.

De voordelen van Bitvavo
  • Uitgebreid aanbod: meer dan 150 cryptocurrencies
  • Klantenservice en site in het Nederlands beschikbaar
  • Betalen met iDeal
  • Financiële transacties verlopen met SSL-technologie
De nadelen van Bitvavo
  • U kunt enkel beleggen in crypto, niet in forex of CFD’s

Hiernaast bieden zij de Bitvavo wallet aan. Een wallet die volledig veilig is en waar u met een gerust hart uw cryptocurrency in op kan slaan. Wij hebben alle transacties via de Bitvavo wallet gedaan en zijn hier zeker niet door teleurgesteld. Wij hebben te alle tijde het gevoel gehad dat alles veilig was opgeslagen.

Wat ook zeker een plus is is dat Bitvavo u de eerste € 1000 laat handelen zonder commissie te rekenen. Dit is best een groot bedrag om te investeren voor er commissie wordt gerekend. Dit is ook een van de redenen waarom wij in onze Bitvavo review de exchange de volledige 5 sterren geven.

Sinds 2020 kunnen we ook de Bitvavo app toevoegen aan onze positieve ervaringen. Weliswaar waren ze laat met het aanbieden van een app. Maar toen de Bitvavo app er eenmaal was hebben wij er optimaal gebruik van kunnen maken.

Voor ons is Bitvavo de beste Nederlandse crypto exchange die we tot heden zijn tegengekomen.

Omdat wij een onafhankelijke Bitvavo review schrijven, spreken wij ook over de dingen die in onze ogen beter kunnen. De laatste tijd laat de bereikbaarheid van de klantenservice, door toenemende drukte, wel eens te wensen over.

Is Bitvavo betrouwbaar?

Is Bitvavo betrouwbaar? Een belangrijke vraag die wij ons stellen in onze Bitvavo review. Het antwoord luidt: ja, Bitvavo is uitermate betrouwbaar. Ze doen er dan ook alles aan om dit te garanderen. Ze zorgen ervoor dat u als klant veilig kunt handelen en zich nergens druk om hoeft te maken.

Een overzicht waarom Bitvavo betrouwbaar is:

  • Two-factor authenticatie: de belegger krijgt de mogelijkheid om twee-factor authenticatie in te schakelen. U kunt gebruikmaken van deze authenticatie bij inlogpogingen en opnames van digitale valuta. Dit zorgt ervoor dat uw account beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang. Wilt u bij Bitvavo inloggen op uw account? Dan moet u een code invullen die u op uw mobiel toestel te zien krijgt. U moet er wel voor zorgen dat uw mobiel toestel gekoppeld is aan de broker. Dankzij deze authenticatie kunt u bij Bitvavo veilig inloggen.
  • IP-check: mocht er een inlogpoging worden gedaan vanaf een onbekend apparaat, dan moet deze poging worden bevestigd door te klikken op een link die u via e-mail ontvangt. Daarnaast is uw sessie gekoppeld aan uw IP-adres. Mocht u willen beleggen vanaf een ander IP-adres, dan moet u opnieuw inloggen. Dit wordt gedaan om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Dit is opnieuw een reden waarom Bitvavo betrouwbaar en veilig is.
  • Derden-geld rekening: het geld dat u stort op uw account, wordt ontvangen door een aparte stichting, de Stichting Bitvavo Payments. Dit betekent dat uw fondsen geen risico lopen mocht deze broker ooit failliet gaan. U kunt dus bij Bitvavo veilig uw geld storten en bewaren.
  • Nederlands: de exchange is gevestigd in Nederland en aanvaardt enkel klanten uit Europa. Het KYC-beleid (“Know Your Customer”) voldoet aan de AML-richtlijnen van de EU (AMLD5) en de “Wwft’ (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).
  • VOG: alle medewerkers van Bitvavo hebben een background check gekregen en hebben een verklaring omtrent goed gedrag. Op deze manier werken ze enkel met de beste en betrouwbaarste mensen.
  • Interne trainingen: er worden met grote regelmaat interne trainingen gegeven op het gebied van veiligheid. Dit creëert meer bewustzijn van eventuele gevaren en informeert de medewerkers wat de beste oplossingen zijn.
  • Externe audits: de codes van Bitvavo worden gecontroleerd door meerdere IT beveiligingsbedrijven (Security Audits) Hiernaast worden de systemen onderworpen aan  penetratietests. Om het veiligheidsniveau stabiel en goed te houden wordt dit herhaald na elke grote codewijziging.
  • Offline opslag: het meerendeel van de crypto’s zit opgeslagen in zogeheten cold wallets. Dit betekent dat ze offline opgeslagen worden en niet toegankelijk zijn voor derden.
  • 4+ beveiliging: de back-ups van de crypto broker staan in kluizen die voldoen aan de eisen van de hoogste veiligheidscategorie in Nederland (4+). Deze kluizen worden 24/7 gemonitord.
  • Multi signatures: grote transacties moeten altijd door meerdere mensen getekend worden. Waaronder een select groepje directieleden.
  • Veilige datacenters: Bitvavo gebruikt datacenters met een zo hoog mogelijk veiligheids- en complianceniveau. Deze datacenters moeten minimaal de volgende certificaten hebben: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1, SOC 1 – 3

Bitvavo – officiële partner van de KNVB

Vanaf maart 2022 is Bitvavo de zesde officiële partner van de KNVB. Met de samenwerking willen beide partijen onderzoeken wat de mogelijheden zijn van digitale innovatie in de voetbalwereld. Daarnaast zal deze partnerschap het handelen in cryptovaluta helpen onder de aandacht te brengen in Nederland.

Deze sponsorschap laat zien dat de cryptomarkt groeit in Nederland, en het geeft blijk van de sterke en betrouwbare reputatie van Bitvavo. Voor onze Bitvavo review zijn dit belangrijke punten. De exchange laat duidelijk zien dat het niet bang is zichzelf te laten zien en te omringen door andere sterke merken.

Wilt u meer weten over deze samenwerking? Op de website van de KNVB vertelt de voetbalbond er zelf meer over.

Gouden Stier Award voor Bitvavo

Ook het winnen van prijzen en awards spreekt boekdelen over betrouwbaarheid en reputatie. Daarom vinden wij het feit dat Bitvavo op 29 maart 2022 de Gouden Stier Award van IEX gewonnen heeft zeker de moeite van het vermelden waard.

Bitvavo ontving de prestigieuze prijs in de categorie ‘Beste Crypto Exchange’. 

Deze onderscheiding wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan aanbieders van financiële producten, services en platformen. Zo mochten in het verleden onder meer de ABN AMRO, Saxo Bank en BNP Paribas deze award mee naar huis nemen. Op de website van de IEX leest u meer over deze Gouden Stier Awards.

Hoe is Bitvavo gereguleerd?

Een belangrijk punt in onze evaluatie is de regulatie van de aanbieder.

Vanaf januari 2020 werd er op basis van de vijfde anti-witwasrichtlijn een nieuwe wetgeving ingevoerd. Dat betekent dat Bitvavo binnenkort wel gecontroleerd en gereguleerd wordt door een gerenommeerde autoriteit. Dit zal gebeuren door De Nederlandsche Bank.

Bitvavo staat echter niet onder prudentieel toezicht van de Nederlandsche bank als ook niet onder gedragstoezicht van de AFM. Derhalve wordt er geen toezicht gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en is er geen spraken van specifieke consumentenbescherming.

Tot de wetgeving van kracht is, treft deze online broker al enkele andere maatregelen om een betrouwbaar platform aan te bieden. Deze maatregelen bestaan uit: identificatie en verificatie van de klant en monitoring van de transacties.

Daarnaast maakt de crypto exchange nu al deel uit van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Deze vereniging is een zelfregulerend orgaan dat gedragscodes oplegt aan de leden.

Dit toont aan dat Bitvavo betrouwbaar is en dat ze nu al maatregelen willen treffen om een veilig handelsplatform aan te bieden. Voor onze Bitvavo review is het zeer belangrijk dat er een goede controle door een overkoepelend orgaan. U hoeft u dus zeker geen zorgen te maken over een eventuele scam.

Technische veiligheid

De crypto exchange maakt gebruik van SSL-technologie om ervoor te zorgen dat de financiële transacties op hun handelsplatform op een veilige manier verlopen. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de informatie die tussen de broker en de klant wordt gedeeld, versleuteld wordt verstuurd.

Zo kan deze informatie niet ingekeken worden door derden of onbekenden. Een website die gebruikmaakt van SSL-technologie, valt te herkennen aan het slotje en de https:// aan het begin van de URL. Op die manier kunt u bij Bitvavo veilig geld storten op uw account.

Deze technische veiligheidsmaatregelen waren een belangrijk onderdeel van onze goede Bitvavo ervaringen.

Hoe contacteer ik de klantenservice?

Indien er iets niet duidelijk is, of u een vraag heeft, dan kunt u de FAQ van deze exchange bekijken. U vindt hier antwoorden op heel wat verschillende vragen.

Zo kunt u er informatie vinden i.v.m. het aanmaken en managen van een account, de beveiliging van uw account, uw dashboard, de exchange, juridische documenten, stortingen en opnames, API en overige onderwerpen. Deze documenten zijn in het Nederlands beschikbaar.

Mocht u toch nog hulp nodig hebben, dan kunt u de klantenservice contacteren. Dit kunt u doen door naar de supportpagina te gaan waar u aan de linkerzijde het e-mailadres van de helpdesk van Bitvavo kunt vinden. Rechts onderaan uw scherm kunt u ook op het live chat-icoontje klikken en u komt in contact met de live chatbot.

U kunt hen contacteren in het Nederlands. We hebben, in het kader van deze Bitvavo review, de klantenservice gecontacteerd en we ontvingen heel snel een reactie. Binnen de drie minuten kregen we al een antwoord op onze vraag.

We hebben dus heel goede Bitvavo ervaringen met de klantenservice.

Waarom Bitvavo betrouwbaar is
  • Twee-factor authenticatie en e-mailbevestigingen om uw account te beveiligen
  • Fondsen worden bij een aparte stichting bewaard
  • Deze crypto exchange volgt de AML-richtlijnen
  • Lid van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland
  • Financiële transacties gebeuren m.b.v. SSL-versleuteling
  • Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice

Bitvavo app

Toen wij in 2019 onze Bitvavo review schreven was er nog geen sprake van een app. Iets wat voor ons toen als groot minpunt werd gezien. Immers elke zichzelf respecterende crypto broker had een goede app.

Gelukkig besefte Bitvavo ook prima dat gebruikers betere ervaringen zouden hebben als er een app beschikbaar was en hebben zij er hard aan gewerkt.

Halverwege 2020 is de exchange met de Bitvavo app op de markt gekomen. Deze app kunt u makkelijk downloaden voor zowel Android als IOS. Zodat u ten alle tijden kunt handelen in de cryptocurrency van uw keuze.

De Bitvavo app geeft u de mogelijkheid om snel te kunnen handelen en u heeft altijd toegang tot uw account. Naast het traden van crypto’s kunt u de app ook gebruiken voor direct contact met de klantenservice.

Wij zijn gewend om veelal achter de grote computerschermen te werken wanneer we bezig zijn met onze trading activiteiten. De Bitvavo app is echter zo overzichtelijk dat wij deze meer en meer zijn gaan gebruiken. Het heeft ons echt de mogelijkheid gegeven om te handelen op momenten dat het anders niet mogelijk was.

Zo hebben wij snel kunnen verkopen terwijl we bij een voetbalwedstrijd aanwezig waren en hebben we goedkoop crypto in kunnen kopen toen we op vakantie waren.

Ook hebben wij goede ervaringen met geld storten en zelfs opnemen via de app. Eigenlijk kunt u alles doen wat u ook op de computer doet.

Conclusie: voor ons is de Bitvavo app een echte aanrader waarmee u snel en eenvoudig kunt handelen.

Bitvavo wallet

Heeft u geen eigen crypto wallet? Maak u dan geen zorgen, u ontvangt namelijk een Bitvavo wallet als u een account aanmaakt. In deze wallet kunt u uw digitale valuta veilig bewaren.

U kunt ook gebruikmaken van deze Bitvavo wallet om uw eigen cryptovaluta te verzenden en ontvangen. Aangezien deze wallet aangeboden wordt door Bitvavo, bent u dan wel afhankelijk van deze crypto exchange voor het bewaren van uw Bitcoin en andere crypto’s.

U kunt er echter ook voor kiezen om een eigen wallet aan te schaffen. In dat geval is er geen tussenkomst van derden en bent u niet afhankelijk van deze broker.

Het wel of niet aanschaffen van de Bitvavo wallet kunt u zelf beslissen, een groot voordeel van het hebben van de wallet is dat u geen coins hoeft te verhuizen.

Hoe werkt Bitvavo?

In een Bitvavo review moet  uiteraard ook ingegaan worden op de praktische kant van de exchange.  Als u graag wilt beleggen in crypto bij Bitvavo, moet u eerst en vooral een account aanmaken. Dan kan heel gemakkelijk, we leggen hieronder stapsgewijs uit hoe u dat doet:

Aanmelden bij Bitvavo
  1. Ga naar de aanmeldpagina van Bitvavo en klik op de groene knop “aan de slag” in de rechterbovenhoek
  2. Vul uw persoonlijke gegevens in (voornaam, naam en e-mailadres), maak een wachtwoord aan en vink het vakje i.v.m. de voorwaarden aan
  3. Klik op “registreren”, u ontvangt daarna een e-mail, klik op de knop “bevestig e-mailadres”
  4. Bevestig uw e-mailadres door op de knop “verifiëren” te klikken
  5. Om te kunnen beleggen moet u uw account verifiëren door een kopie van uw identiteitsbewijs te uploaden

Daarna kunt u eenvoudig geld storten op uw account. Log gewoon in en klik op “tegoed storten”. Kies daarna het bedrag dat u wilt storten en selecteer de betaalmethode.

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode ontvangt u het geld onmiddellijk (iDeal, Bancontact, MyBank, EPS, Sofort en Giropay) of na enkele dagen (overschrijving).

Maar nadat u dit gedaan heeft, hoe werkt Bitvavo om crypto te kopen?

Crypto kopen bij Bitvavo - stappenplan
  1. Log in met uw persoonlijke Bitvavo account.
  2. Klik op de knop met tegoed storten en kies de betaalmethode die u wilt gebruiken.
  3. Zoek de cryptomunt die u wilt aanschaffen en vul het bedrag in in “kopen”
  4. Klik op kopen, stort geld op uw account en de cryptostaat in uw portfolio.

En hoe werkt Bitvavo om te verkopen?

Crytpo verkopen bij Bitvavo - stappenplan
  1. Log in met uw persoonlijke Bitvavo account
  2. Klik op de cryptocurrency deie u verkopen wilt.
  3. Geef aan hoeveel u wilt verkopen en klik op verkopen
  4. Uw cryptomunt is per direct verkocht.

Bitvavo inloggen

Inloggen bij Bitvavo is niet heel ingewikkeld. Alles wat u nodig heeft is uw e-mailadres en wachtwoord. En het is zeer sterk aan te raden een two factor authentication aan te zetten.

Wanneer u een wachtwoord maakt is het belangrijk dat u deze moeilijk genoeg maakt dat een derde hem kan achterhalen. Maar het is ook van belang dat u het zelf kunt onthouden. Zodat het niet voorkomt dat het inloggen niet lukt bij de crypto exchange. Onze Bitvavo review zou niet compleet zijn met de komende uitleg en waarschuwing.

Om uw wachtwoord veilig op te slaan is het aan raden om gebruik te maken van Lastpass of een andere password manager. Hier kunt u veilig de moeilijkste wachtwoorden opslaan en hoeft u deze niet te onthouden. Voordeel van een wachtwoord manager is dat derden er niet in kunnen komen en uw wachtwoorden niet kunnen hacken.

Kortom: inloggen bij Bitvavo doet u met een e-mailadres en een wachtwoord en als u het op zeker wilt spelen de 2FA.

Bitvavo staking

Bij Bitvavo kunt u gebruik maken van off- chain en on-chain stakingsdiensten. Met de off- chain stakingsdiensten kun u rewards verdienen, dit doet u door digitale valuta’s op uw Bitvavo account ter beschikking te stellen.

Derhalve dat wij in onze Bitvavo review ook het stakingsgedeelte met u gaan bespreken.

De on-chain stakingsdiensten geven u de optie om mee te helpen bij het goedkeuren van transacties op een proof-of-stake blockchain. Dit is te vergelijken met wat vroeger het bitcoin minen was.

Een ieder die een minimum heeft aan bepaalde crypto valuta kan transacties valideren. Met deze validatie kan men staking rewards ontvangen.

Hoe werkt de Bitvavo staking

Als u crypto heeft op uw Bitvavo account dan komt u in aanmerking voor staking. Let wel op dat u valuta moet hebben die door het stakingsprogramma ondersteund wordt. Hoe Bitvavo kan staken voor u:

  1. Schakel de opt in functie in van de on en off- chain stakingsdienst in
  2. De diensten zijn ingeschakeld voor de valuta die ondersteund worden.
  3. Daar u eigenaar blijft van uw crypto kunt u dit ten alle tijde opnemen.

Stakingsdienst welke crypto’s?

Hieronder vindt u een lijst met de crypto’s die in aanmerking komen voor de stakingdienst van de crypto exchange.

  • ARK (ARK)
  • Bitcoin (BTC)
  • Bitcoin Cash (BCH)
  • Cardano (ADA)
  • Chainlink (LINK)
  • Dai (DAI)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • ICON (ICX)
  • NEO (NEO)
  • Ontology (ONT)
  • Tether (USDT)
  • Tezos (XTZ)
  • Tron (TRX)
  • USD Coin (USDC)
  • VeChain (VET)
  • Waves (WAVES)

Is er een Bitvavo bonus?

Een Bitvavo review is niet compleet zonder uitleg over de Bitvavo bonus. Bonussen zijn namelijk niet veel voorkomend bij crypto exchanges. Bitvavo geeft dan ook niet direct een bonus maar laat u de eerste €1000 gratis handelen. U betaald geen commissie.

U handelt dus de eerste periode gratis. Hoelang deze periode duurt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel u gaat handelen. € 1000 commissievrij is een hele goede aanbieding die u niet veel tegenkomt.

Voor de crypto belegger met kleinere beurs is dit bijzonder interessant omdat u al uw geld kunt investeren in de cryptocurrency naar uw keuze.

Koop u bij Bitvavo bitcoin of andere crypto’s kunt u, indien gewenst, deze langere tijd vasthouden tot de koers u genoeg bevalt om ze weer van de hand te doen.

Hoe is het aanbod bij Bitvavo?

Bij deze crypto exchange vindt u een uitgebreid aanbod van cryptovaluta. Zo kunt u handelen in meer dan 150 verschillende cryptomunten. Natuurlijk vindt u er de meeste bekende crypto’s als Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Ripple terug, maar u kunt er ook beleggen in minder bekende cryptomunten.

Zo kunt u investeren in munten als Ox, Aeternity, Aragon, Holo, Komodo, Loopring, Nano, Ravencoin en nog veel meer. De cryptofans onder ons kunnen dus hun hart ophalen aan een erg uitgebreid aanbod cryptomunten. In onze Bitvavo review willen we een aantal bekende crypto’s nog specifiek benoemen.

Lees ook eens ons artikel over handelen in ethereum.

Bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (btc) is natuurlijk een van de meest populaire crypto’s die er momenteel te vinden zijn. Het mag dan ook geen wonder heten dat Bitvavo bitcoin aanbiedt als een van de digitale munten. Wanneer u in bitcoin wilt handelen kunt u dit met een gerust hart doen bij deze crypto aanbieder.

Dankzij de cold wallets die de exchange gebruikt voor opslag zijn uw munten volledig veilig. U kunt hierdoor de munten voor langere tijd vasthouden zonder enig risico. Op deze manier kunt u de bitcoin als lange termijn investering houden.

Wanneer de koers komt op het moment dat u wilt verkopen doet u dit eenvoudig en bij Bitvavo zult u dan ook snel uw geld uitbetaald krijgen.

Wilt u de koers van bitcoin bij Bitvavo volgen? Dan kunt u dit doen op de Bitvavo bitcoin pagina. Hier leest u de waarde, de koerswijzigingen en achtergrond info van de bitcoin.

Wilt u meer lezen over handelen in bitcoin? Wij schrijven er alles over op onze bitcoin pagina.

Dogecoin bij Bitvavo

Vanaf Augustus 2021 biedt Bitvavo Dogecoin aan. Hiervoor was deze cryptomunt een opvallende ontbreking bij de broker. Juist omdat Dogecoin in 2021 een grote opmars heeft gemaakt hadden we deze crypto al veel eerder verwacht bij de broker die normaal toch bekend staat om zijn grote aanbod.

Wij hadden persoonlijk al meerdere keren Bitvavo gevraagd Dogecoin in hun assortiment op te nemen. Waarom het zolang geduurd heeft weten wij niet maar wij zijn blij dat we Dogecoin nu kunnen kopen.

Dogecoin heeft, in 2021, een opmars gemaakt door een aantal tweets van Elon Musk. Dit deed de waarde van deze munt enorm stijgen. Echter is de Dogecoin daarna ook weer beduidend minder waard geworden maar nog steeds is het een gewilde munt.

Hier volg je direct de koers van Dogecoin bij Bitvavo. Je kunt de waardestijging en dalingen zien zoals deze de laatste dag, week of zelfs langer gaat.

Conclusie: Sinds Augustus 2021 heeft Bitvavo Dogecoin toegevoegd aan hun aanbod. 

Holo bij Bitvavo

Bij Bitvavo kunt u handelen in Holo (Holochain). Holochain probeert de vervanger van de blockchain te worden. Zij zijn van mening dat veel projecten die gebruik maken van de blockchain technologie tegen schaalbaarheid problemen aanlopen.

Holo maakt daarom gebruik van een ander soort consencus mechanisme. Zij streven ernaar een platform te bieden waarop decentrale applicaties kunnen worden gebouwd. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn dat iedereen een eigen Holochain uitgeeft.

Holo koers

De Holo koers kunt u bij Bitvavo online prima volgen. Hier kunt u dan zelf op baseren wat u wilt doen met de Holo.  U kunt de Holo koers zien per dag, week, maand of jaar. Helaas hebben wij hier niet de mogelijkheid voor u om de koerst in real time te laten zien.

Echter op de site van Bitvavo kunt u altijd up to date zijn met de koersen van alle bekende crypto. Zo bent u altijd op de hoogte en weet u precies wanneer u uw cryptocurrency kunt kopen en verkopen.

U volgt de Holo koers bij Bitvavo op deze pagina.

Bitvavo koers

De crypto exchange biedt op hun website de bitvavo koers aan. Hier kunt u precies zien wat uw favoriete crypto op dat moment doet. Deze optie is niet alleen beschikbaar voor gebruikers van de exchange maar ook voor een ieder die de koersen graag wilt bijhouden.

Wilt u ook graag bijhouden wat uw favoriete crypto doet bekijk dan hier de Bitvavo koers live.

Bitvavo kosten

Bitvavo kosten
Volume (30D)Taker FeeMaker Fee
€0+0,25%0,5%
€100.000+0,20%0,10%
€250.000+0,16%0,08%
€500.000+0.12%0,06%
€1.000.000+0,10%0,04%
€2.500.000+0,08%0,02%
€5.000.000+0,06%0,01%
€10.000.0000,05%0,00%
€25.000.0000,04%-0,01%

Voor u verder leest over de kosten van Bitvavo: De eerste € 1000 is commissie vrij voor u. Dit heeft u al een aantal maal in onze Bitvavo review kunnen lezen. Het is dan ook de zeker de moeite waard om meerdere malen te vertellen.

Bij deze online broker worden handelskosten in rekening gebracht. Deze handelskosten zijn gebaseerd op uw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Hoe hoger uw handelsvolume, hoe lager de kosten.

De kosten variëren afhankelijk van hoe snel uw order wordt uitgevoerd. Gemiddeld liggen ze tussen de 0,10% en 0,25% als uw order meteen wordt uitgevoerd. Als uw transactie niet meteen wordt verwerkt, liggen de kosten tussen de -0,05% en de 0,20%.

U kunt gratis geld overmaken met iDeal, Bancontact en bankoverschrijving. Kiest u voor een andere methode, dan betaalt u wel kosten. Maakt u een storting met EPS en Giropay, dan worden 1,75% kosten aangerekend.

Kiest u voor MyBank, dan wordt 1,50% van het bedrag in rekening gebracht. Maakt u een storting met Sofort, dan betaalt u 2,25% kosten.

Ook als u geld wilt opnemen in de vorm van cryptovaluta, worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren van cryptomunt tot cryptomunt. Op de kostenpagina van Bitvavo vindt u hiervan een uitgebreid overzicht.

Bitvavo crypto exchange of broker: het verschil

Het grote verschil tussen een broker en een exchange is dat een broker als tussenpersoon fungeert bij koop en verkoop en een exchange zelf de crypto in beheer heeft.

Bitvavo is beiden maar vooral bekend als Nederlands beste crypto exchange. Wanneer u crypto valuta koopt koopt u het rechtstreeks van de exchange. In het geval van Bitvavo koopt u het bij een Nederlandse, volkomen te vertrouwen, exchange.

Bitvavo review: account overzicht

De crypto exchange biedt maar één soort account aan: de standaard account. U kunt deze kosteloos openen. Het enige wat u moet doen om te kunnen beginnen met beleggen, is uw account verifiëren.

Om dat te doen, moet u een kopie van uw identiteitsbewijs uploaden. Binnen enkele minuten kunt u al beginnen met handelen in cryptocurrency.

Wanneer u gaat handelen kunt u wel kiezen om te crypto traden voor beginners of juist voor de ervaren trader optie te kiezen. Bitvavo heeft alles voor de beginner erg duidelijk gemaakt zodat zelfs de meest onervaren handelaar eenvoudig weet wat te doen.

Voor beginners in het crypto traden hebben wij ook een artikel geschreven met alle ins- en outs. Leest u hier alles over crypto traden voor beginners.

Bitvavo review betaalmethoden

Voordat u cryptomunten kunt kopen of verkopen, moet u geld op uw account storten. Met behulp van de SSL-encryptie, verlopen deze transacties 100% veilig.

Uw financiële en persoonlijke informatie wordt versleuteld verstuurd en kan niet gelezen worden door derden. Zo kunt u bij Bitvavo veilig geld storten op uw account.

Hoe stort ik geld bij Bitvavo?

Bitvavo kosten storting
BetaalmethodeAbsolute feesRelatieve feesMax. bedrag
Bancontact€0,000,00%€10.000
EPS Überweisung€0.001,75%€1000
Giropay€0.001,75%€1000
iDeal€0.000,00%€10.000
MyBank€0.001,50%€5000
Sepa Bank transfer€0.000,00%n.v.t.
SEPA Instant transfer€0.000,00%€15.000
Sofort€0.002,25%€1000

Bij Bitvavo kunt u gebruikmaken van verschillende betrouwbare en gerenommeerde betaalmethodes om geld op uw account te storten. Wanneer het geld is gestort op uw account, ziet u het verschijnen op uw balans. U kunt dan meteen beginnen met beleggen.

Dit betekent dat de meest populaire betaalmethode van Nederland, iDeal, wordt aanvaard. Betaalmethodes als Skrill, Neteller, Trustly en Paypal worden momenteel nog niet aanvaard bij Bitvavo. Mocht dit in de toekomst veranderen, zullen we dit zeker vermelden in deze Bitvavo review.

Voor meer informatie over geld storten naar uw broker of crypto exchange account, verwijzen we graag door naar onze geld overmaken pagina. Hier vindt u alle informatie over het storten van geld bij online brokers of crypto exchanges.

Bitvavo review: minimum deposit?

Bij heel wat online brokers moet u een minimum deposit maken. Dit is niet het geval bij Bitvavo. Er is namelijk geen Bitvavo minimum deposit. U kiest zelf hoeveel geld u stort op uw account. Dit heeft als voordeel dat u uw eigen budget beheert.

Als belegger bij Bitvavo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen elke maand een klein bedrag te investeren. Zo bouwt u langzaam een mooie portefeuille op voor de lange termijn.

Ideale instapbedrag bij Bitvavo

Er is geen minimum deposit bij Bitvavo en u kunt dus zelf beslissen hoeveel u stort. Dit is voornamelijk afhankelijk van uw budget en waarschijnlijk ook van uw ervaring. Wij zijn beginnen met €500 omdat we al een redelijke ervaring hadden opgedaan in de crypto wereld. In onze Bitvavo review delen wij alle ervaringen die wij bij de exchange hebben opgedaan.

Nadat we ontdekten dat bij Bitvavo alles dik in orde was hebben we nog een aantal stortingen gedaan om verschillende crypto te kopen.

Bent u echter een beginnende cryptobelegger dan raden we u aan te starten met €50 of €100. Kijk hoe het crypto traden u bevalt, beslis of u zich thuisvoelt bij de crypto exchange en beslis dan of u een grotere investering wil doen. Let op! houdt u altijd aan uw eigen budget!

Bent u al een ervaren belegger dan weet u zelf heel goed hoeveel u het beste kunt investeren bij deze crypto exchange. Het zal heel goed kunnen dat u straks van Bitvavo uw vaste crypto exchange maakt en andere aanbieders niet meer bezoekt.

Wat heel belangrijk is om te melden in deze is dat de eerste € 1000 aan transacties geheel kosteloos zijn. U handelt de eerste €1000 commissievrij.

Bitvavo review: uitbetalen

Wilt u uitbetalen bij Bitvavo, dan kan dit heel gemakkelijk. Let wel op: u moet wel eerst uw account verifiëren om dit te kunnen doen.

Als u een cryptovaluta verkoopt, heeft u twee mogelijkheden:

  • U wilt het geld laten uitbetalen: dit kan enkel via SEPA overschrijving. Het bedrag wordt overgemaakt naar de Stichting Bitvavo Payments, die vervolgens het bedrag overmaakt naar uw bankrekening. Een opname duurt max. 1 werkdag voor Nederlandse bankrekeningen of 2 werkdagen voor buitenlandse bankrekeningen.
  • U wilt het geld gebruiken om nieuwe cryptovaluta te kopen: het bedrag wordt door de Stichting Bitvavo Payments overgemaakt naar Bitvavo en kan worden gebruikt bij een nieuwe aankoop.

Licenties en bedrijfsinformatie

Bitvavo info
Adres:

Bitvavo BV
Herengracht 450,
1017CA Amsterdam,
Nederland

Contact:

[email protected]

Opgericht:

2018

CEO:

Mark Nuvelstijn

Aantal werknemers:

100+

Aantal gebruikers actief:

1 miljoen +

Aantal landen:

27

Aantal crypto valuta:

150+

App:

Android, IOS

Bitvavo wallet:

Ja

Onze Bitvavo review wordt geschreven over een vrij nieuwe cryptocurrency exchange aangezien het bedrijf in 2018 werd opgericht. Zij zijn  gevestigd in Amsterdam. Hun doelstelling is ervoor zorgen dat iedereen, zowel de beginnende als de ervaren handelaar, gemakkelijk kan beleggen in cryptovaluta.

Beleggers kunnen bij deze online broker enkel cryptocurrency kopen en verkopen. Deze crypto’s kunnen worden opgeslagen op de Bitvavo wallet, maar u kunt er ook voor kiezen om ze op uw eigen wallet op te slaan.

Zowel de beginnende als de doorgewinterde belegger kunnen bij de exchange terecht. Dit is namelijk hun bedrijfsfilosofie: ze willen het kopen en verkopen van cryptovaluta zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk maken. Daarom beschikken ze over twee soorten handelsplatformen: een vereenvoudigd en een geavanceerd handelsplatform.

Op dit moment staat deze broker nog niet geregistreerd bij de AFM. Dit komt omdat de Autoriteit Financiële Markten nog niet over de wet- en regelgeving beschikt om licenties af te geven aan goede en betrouwbare Bitcoin exchanges.

Sinds januari 2020 vallen crypto exchanges wel onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Op 18 mei zou de implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn in werking treden. Toch mag u er nu al zeker van zijn dat de crypto exchange betrouwbaar is. Dankzij de vele veiligheidsmaatregelen die ze getroffen hebben en het feit dat ze lid zijn van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland is een Bitvavo scam uitgesloten. U kunt zonder aarzelen bij Bitvavo veilig beleggen.

Bitvavo contact

Wilt u met Bitvavo contact opnemen dan kan dit. U kunt hen contacteren als volgt:

Bitvavo BV

[email protected]

Herengracht 450,
1017CA Amsterdam,
Nederland

Het is in onze ogen een groot voordeel dat Bitvavo in Amsterdam is gevestigd. Allereerst is het een Nederlands bedrijf dat derhalve ook bij de KvK moet ingeschreven staan. En dit betekent ook dat de communicatie in het Nederlands kan.

Nog optimaler zou het zijn als er ook een telefoon nummer bekend zou zijn waarop je Bitvavo makkelijk kunt bereiken. Helaas is op dit moment dit nog niet aan de orde en is een email de snelste manier om de crypto exchange te contacteren.

Bitvavo vs andere crypto exchanges

Wij vinden Bitvavo veruit de prettigste crypto exchange om mee te werken. Er zijn uiteraard verschillende exchanges maar Bitvavo steekt er voor ons bovenuit.

Een aantal redenen waarom wij voor Bitvavo kiezen vindt u hieronder.

  • Snelle stortingen met iDeal
  • Lage transactiekosten
  • Uitermate geschikt voor beginners
  • Staking
  • De eerste 1000 euro geen commissie
  • Gevestigd in Nederland

Bitvavo in de media

Bitvavo is veelvuldig terug te vinden in de media. U zult ze ongetwijfeld met regelmaat voorbij zien komen. De spotje op TV en radio. Dit heeft er alles mee te maken dat crypto populairder is dan ooit en Bitvavo zichzelf heel duidelijk in de Nederlandse markt zet. Hieronder vindt u een van de spotjes die u regelmatig op tv ziet voorbij komen.

 

Bitvavo review conclusie

Op basis van onze onafhankelijke Bitvavo review, vinden we Bitvavo betrouwbaar. Onze ervaringen zijn voor ons voldoende om u aan te raden bij deze crypto exchange te gaan handelen. Wij hebben dit in onze uitgebreide Bitvavo uitleg proberen duidelijk te maken.

Deze online crypto exchange treft namelijk heel wat maatregelen om een veilig handelsplatform aan te bieden aan hun klanten. Het feit dat de fondsen van de klanten bij een aparte stichting worden bewaard, is daar een goed voorbeeld van.

Zo mag u er zeker van zijn dat Bitvavo betrouwbaar en veilig is en dat een scam uitgesloten is. Voor ons is Bitvavo een van de, zo niet de beste, crypto exchange die we tot heden zijn tegengekomen

De Bitvavo wallet waarin u uw munten kunt opslaan is zeer goed beschermd. Zodoende kunt u er zeker van zijn dat uw digitale coins hier volledig veilig zijn. U kunt uw Bitvavo bitcoin en andere crypto voor langere tijd opslaan zonder enig risico.

Ook de Bitvavo app is een top app voor het handelen onderweg. Door deze zeer makkelijk te bedienen app kunt u altijd uw aankopen en verkopen doen. De Bitvavo app is een echt pluspunt van de exchange.

Het aanbod van deze crypto exchange is enorm uitgebreid. U kunt er handelen in maar liefst 52 verschillende cryptovaluta. U kunt er niet alleen beleggen in de bekendste cryptocurrencies, zoals bitcoin, maar ook in minder bekende cryptovaluta.

De doelstelling van deze broker was het verhandelen van cryptovaluta zo gemakkelijk mogelijk maken voor de belegger, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Dankzij de twee interfaces kunnen zowel de beginnende als de ervaren handelaar heel gemakkelijk crypto’s verhandelen.

Een ander pluspunt is dat u geld op uw account kunt storten via iDeal. Dat is altijd erg handig. En bij Bitvavo uitbetalen is ook geen enkel probleem.

Al met al kunnen we stellen dat Bitvavo betrouwbaar en technisch veilig is en dat ze een heel groot aanbod hebben. Wij raden u zeker aan uw crypto bij deze aanbieder te kopen. Het is niet voor niets de eerste crypto exchange die wij een 5/5 sterren review geven.

FAQ - veelgestelde vragen

Er is een Bitvavo app.  De app is ideaal voor een ieder die snel wil kunnen handelen vanaf welke locatie. U downloadt deze eenvoudig voor Android or iOS. Wij delen hier onze Bitvavo app ervaringen met u.

Wij schreven voor u een onafhankelijk Bitvavo review. Een review gebaseerd op de ervaringen die wij hebben met deze crypto broker. Leest u onze Bitvavo review hier en ontdek alle plus en minpunten.

We hebben erg goede Bitvavo ervaringen. Het is wat ons betreft een van de betere, zo niet de beste, crypto exchange. Lees onze Bitvavo review om te ontdekken waarom we dat vinden.

Ja, u kunt een Bitvavo wallet aanmaken.Het hebben van een wallet bij de broker kan voor-en nadelen hebben. Leest u hier wat het beste voor u is.

Een account aanmaken is gratis bij bitvavo. Hierna kunt u ook nog de eerste duizend euro gratis handelen. Hierna gaat u wel (lage) kosten betalen.Een overzicht van de kosten vindt u hier. Door deze kosten goed door te nemen weet u van te voren waar u aan toe bent.

Dit kan door een Sepa transactie. Dit is een betaling die van uw Bitvavo account naar uw bankrekening gaat.  Uitbetalen kan alleen met een geverifieerd account.Wij leggen u hier uit hoe de uitbetaling bij Bitvavo tot stand komt.

De crypto exchange is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren crypto investeerder. U kunt uw account ook dusdanig inrichten. U kunt dan als beginner of ervaren trader aan de slag. Lees hier meer over een beginner- of ervaren trader account.

Bitvavo biedt een groot aantal stortingsmethoden aan. Waaronder iDeal, de typische Nederlandse betaalmethode. Hoe het geld storten bij Bitvavo precies werkt leest u in onze review.

Wij beschouwen Bitvavo als een van de, zoniet de beste, crypto exchange in Nederland. In onze review delen wij onze ervaringen en vertellen we waarom wij Bitvavo preferen over andere crypto exchanges.

Er is op dit moment geen Bitvavo crypto debit card. Zodra deze er wel is zullen wij hierover schrijven in onze Bitvavo review.

Bitvavo staat niet onder prudentieel toezicht van de Nederlandsche bank en de AFM.  Wat dit precies inhoudt voor u als crypto koper leest u in onze regulatie paragraaf van onze Bitvavo review.

Bitvavo is actief in 27 landen in Europa. Dit betekent dat u bijna in elk land binnen Europa een account kunt openen bij de crypto exchange. Hoe makkelijk u een account maakt vindt u in onze hoe werkt het paragraaf in de uitgebreide review die wij schreven.

Om bij Bitvavo een account te openen moet u minimaal 18 jaar zijn. Bent u nog geen 18 jaar dan wordt u als minderjarig beschouwd en kunt u niet handelen bij Bitvavo.  Het niet accepteren van minderjarigen is een van de redenen waarom Bitvavo betrouwbaar is.

Bitvavo is een crypto exchange. Toch kunnen ze ok fungeren als crypto broker. Wij schreven in onze review een uitleg over het verschil tussen exchange en broker.

Bitvavo biedt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies aan. Dit zal echter steeds meer worden. Dit doordat er steeds meer vraag en aanbod is.  Wij bespreken hier voor u het aanbod van crypto bij Bitvavo.

U kunt bij Bitvavo al vanaf €1 investeren. Wij willen u echter aanraden om met minimaal €50 te starten. Zeker als u een beginner bent kunt u zo langzaam de kneepjes van het vak leren. Wij schreven hier over het ideale instapbedrag bij Bitvavo.

Er is een Bitvavo bonus maar niet in de vorm van gratis geld bij een storting. Maar Bitvavo laat u wel de eerste €1000 euro commissievrij handelen. Hoe dit werkt schreven wij in onze Bitvavo bonus uitleg.

Bitvavo geeft u niet alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen maar ook omde bitvavo koers voor bitcoin te volgen. Wij leggen u uit hoe u de bitvavo bitcoin koers kunt volgen.

Ethereum kunt u kopen bij bitvavo maar u kunt ook de ethereum koers volgen via hen. Wij leggen u precies uit hoe alles werkt met de bitvavo koersen.


Opmerkingen

Peter M 24 januari 2022 om 12:57

Bitvavo is zeer gebruiksvriendelijk en KAN degelijk werken echter. De analytics schermen zijn instabiel. Trendlijnen die ik uitzet vallen vaker opeens weg, met name de diagonale lijnen in de 1 en 5 minuten view. En nee, het is geen user fout, ik weet wat ik doe.

Verder vind ik het storten van crypto uit mijn wallet naar mijn Bitvavo omgeving erg grillig en onvoorspelbaar. De enie keer duurt het nog geen minuut, de andere keer komt het helemaal NIET aan.

Ik ondervind nu voor de 2e keer dat mijn crypto stortingen ergens blijven hangen bij de “Bitvavo-voordeur” waardoor ik de handels oppertunity misloop!

Aan de hand van mijn De transactie-ID/hash en een schermafbeelding die de transactie weergeeft, gaat een developer aan de slag om mijn crypto boven water te halen en bij te schrijven op mijn Bitvavo account. Voor dit proces reserveert Bitvavo zich een schaamteloze 10 dagen. Dit is gewoon onacceptabel voor een trading platform immers, de window waarin je hoger wilt verkopen en goedkoper terugkopen is al lang voorbij als de storting eindelijk geregeld is.

Voorbeeld. Je koopt een crypto voor 50 cent en zet deze op je externe wallet. Wanneer je ziet dat deze crypto naar 75 ct gestegen is, wil je verkopen. Op dat moment stort je jouw crypto terug op je Bitvavo account zodat je 25 cent per coin kunt verdienen echter . . . deze kans is in mijn geval al TWEE MAAL aan mijn neus voorbij gegaan omdat Bitvavo 10 dagen de tijd neemt om dit soort ernstige gebreken op te lossen. Dit heeft mij in het laatste geval een verdubbeling van het aantal crypto’s gekost! Ik vind dit onacceptabel, het is immers de core business van Bitvavo als “handelsplatform” dat traden probleemloos verloopt. Er is geen mogelijkheid om te bellen, de chat is eveneens een lachertje (chatbot)

Bitvavo, als jullie dit probleem oplossen, dan kunnen jullie de beste zijn, maar op dit moment, door deze essentiële tekortkoming, is dat absoluut niet het geval.

Luuk Wouda 21 oktober 2021 om 05:38

Hallo Rene Bervoets,

Vervelend om te horen dat u in deze situatie zit. Onze ervaringen met Bitvavo zijn dat zij er alles aan doen om uw geld veilig te houden. Wel vervelend dat u na 12 uur nog niks terug gehoord heeft.
Dit is niet de service die wij van Bitvavo kennen. De exchange is zuiver op de graad daar hoeft u zich niet druk om te maken. Helaas hebben wij geen inzicht in uw account en wat er gaande is. Indien u deze morgen nog niets heeft gehoord
zou ik u adviseren nogmaals Bitvavo te contacteren en vragen er spoed achter te zetten.

Graag horen wij van u hoe het afgelopen is!

Rene Bervoets 19 oktober 2021 om 21:58

Vandaag 2 meldingen (mails) van Bitvavo dat er mislukte pogingen waren om in te loggen in mijn account.
Sinds vanmiddag is mijn account volledig geblokkeerd. (maar men kan er vanavond nog steeds proberen inloggen anuit Brazilie o.a.
Gechat met een medewerker die ervoor ging zorgen dat ik gecontacteerd ging worden door een collega van hem.
12 uur later niks gehoord of gezien, maar nog altijd een geblokkeerde account.
Wat moet ik hier van denken ? Is Bitvavo zuiver op de graat of ben ik mijn geld kwijt ?

Luuk Wouda 27 augustus 2021 om 15:52

Hallo Olav,

Bij Bitvavo handelt u de eerste €1000 commissievrij. Het klopt dat u dan geen commissies betaald. Hierna gaan de Bitvavo kosten in werking treden. Kijk gerust eens wat deze kosten zijn. En zoals u al zei zijn de kosten niet heel hoog te noemen.

Olav 27 augustus 2021 om 15:41

Ik handel al geruime tijd bij Bitvavo. Voorheen betaalde ik nooit kosten over mijn transacties. Maar nu moet ik opeens wel betalen. Geen grote bedragen maar toch. Ik vraag me af of dit normaal is.

Kees 23 mei 2021 om 08:47

Ik probeer nu al ruim twee weken contact te krijgen met Bitvavo over een probleem met mijn account. Tot op heden heb ik nog geen oplossing gekregen voor dit probleem. Ik heb verschillende mails gezonden , een maak is daar op gereageerd, dat ze er naar zullen kijken daarna bleven mijn mails onbeantwoord. Ik vind het een vervelende zaak .

Luuk Wouda 19 mei 2021 om 05:56

Goedemorgen J. De Proft,

Wat een vervelend verhaal dat er geld is verdwenen van uw rekening naar Bitvavo. Indien u Bitvavo niet kent en nooit van hen diensten heeft gebruikt gemaakt is dit zeer vreemd. Onze ervaringen echter zijn dat het niet de brokers zelf zijn die deze afschrijvingen doen. Het lijkt erop dat iemand uw betaalgegevens gebruikt heeft. Heeft u uw bank gecontacteerd? Misschien kunnen zij het geld nog terughalen? Tevens raad ik u ook aan om aangifte te doen bij de politie. Er is hier sprake van (internet) diefstal

J. De Proft 18 mei 2021 om 13:25

Plots verdwijnt er ongeveer 2500 Euro van onze rekening – naar de rekening van Bitvavo. We kenden het bedrijf niet eens.
Via de support pagina zeggen ze het te zullen onderzoeken. Moeilijk lijkt het niet – we hebben alle gegevens doorgestuurd. Er komt geen nieuws meer van hen.
Ik probeer hen morgen te bezoeken op hun adres in Amsterdam. Geen idee of iemand aanwezig zal zijn. Maar dat dit artikel dit bedrijf als betrouwbaar bestempeld kan er bij mij niet in. Ik neem mijn woorden terug mochten ze alsnog het geld teruggestort hebben tijdens het schrijven van deze reactie – maar twijfelachtig.

Luuk Wouda 15 april 2021 om 09:07

Goededag Mike,

Wij hebben niks gehoord over een eventueel faillissement. Wij kunnen ons dit dan ook niet voorstellen. Wel loopt de communicatie met het bedrijf de laatste tijd minder vlot. Dit heeft te maken met de drukte na de overname van Bitqist.

Mike 13 april 2021 om 12:40

Goedemiddag,

ik heb via via een bericht ontvangen dat Bitvavo niet meer reageert op mails en dat ze wellicht failliet zijn.
Kunt U dit bevestigen of ontkennen?

Mvg,

Mike

astrid 8 april 2021 om 08:22

net EOS gekocht voor 40 euro staat er op mijn transactiegeschiedenis 36 euro???
is me al vaker opgevallen.
ook spread je drukt op 7% staat er bij aankoop 35% fijn dit.
er onduidelijk allemaal.
heb het idee dat ik meer betaal dan de percentages die er staan.
ben voor de rest erg tevreden

Luuk Wouda 18 februari 2021 om 08:17

Hallo Ron,

Ik zie dat de live chat functie inderdaad nergens terug te vinden is op dit moment.
Wij zullen Bitvavo contacteren en om uitleg vragen. Zodra we een antwoord terug hebben houden we u op de hoogte.

Ron 17 februari 2021 om 12:36

Waarom kan ik de chat nergens vinden? Ik krijg al maanden mijn token distributie vtho niet. Nu voor derde keer gemaild, ben benieuwd

Luuk Wouda 11 januari 2021 om 10:37

Beste Jos,

U heeft volledig gelijk. Onze review was helaas niet up-to-date.
Het is aangepast en bedankt voor de feedback!

Luuk Wouda 11 januari 2021 om 09:48

Hallo Suzana,

Vervelend om te horen dit. Kun je ons een update geven van hoe het er nu voor staat?

suzana 5 januari 2021 om 15:31

Slechte support. Mens kan alleen e-mailen. Chat wat ze beloven staat nergens, bovendien ook de telefoonnummer. Ik wacht op mijn geld die heb ik vanuit de app naar mijn bankrekening overgemaakt op 31. december. Belofte is dat dit binnen 1 werkdag zou gebeuren. Geld storten gaat via Bitvavo Rabobank rekening, maar terugstorting gaat via Bunq bank? Welke niet echt goede reviews heeft.
Ik vraag me af of ik nu mijn geld kwijt ben en mijn advocaat moet inschakelen aangezien ik geen reactie en uitleg daarover krijg en niet de enige ben met dit probleem bij Bitvavo.
Verder zijn de kosten lager dan bij de andere als u wilt crypto’s kopen. Maar als u geen geld terug ontvangt op u rekening bent u toch alles kwijt tenzij u die crypto op een andere wallet overmaakt en bij iemand anders dan Bitvavo omwisselt voor euros.

Jos van de Merwe 29 december 2020 om 12:40

Bitvavo app ///// IS DIT BERICHT NIET ACHTERHAALD?? Ik heb de app gedownload. Klopt deze dan wel??
Meer en meer bedrijven begrijpen dat we steeds meer doen met onze telefoon. Daarom schieten de mobiele apps als paddenstoelen uit de grond. Deze online broker is momenteel bezig met het ontwikkelen van een app.

Dit betekent dat de Bitvavo app op dit moment nog niet beschikbaar is. Een Bitvavo app Android of iPhone bestaat dus nog niet niet. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze app eind dit jaar worden

Luuk Wouda 31 augustus 2020 om 13:09

Hallo W. Mollemans,

Op dit moment is de maximale uitbetaling 90k per jaar. Inderdaad kan het met cryptos zo zijn dat u hier ruim overheen gaat.
Indien u meer wilt kunnen uitbetalen (of storten) kunt u overstappen naar een pro-account. Bij het pro-account heeft u een ongelimiteerde geld opname mogelijkheid.

W. Mollemans 27 augustus 2020 om 14:26

Hallo,
Ik heb vorige week contact gehad met bitvavo.
Het ging over de opname limieten in euro’s van mijn
Account. Die zijn nu wel toereikend maar als de koers, wat we allemaal hopen, flink gaat stijgen zijn die zeker ontoereikend. Met de huidige limieten ben je 2 jaren bezig om te cashen. Naar mijn mening moeten ze de limieten automatisch bij grote stijgingen aanpassen. Wat is Uw mening hierover?
M.vr.gr. W. Mollemans

[email protected]

S. C. 18 augustus 2020 om 18:04

Alles ziet er goed uit. Enige grote minpunt is dat als je wilt verkopen ineens 11% minder krijgt waarvoor je eigenlijk wilt verkopen. Met enige haast om te verkopen en kopen ben je ineens 80 euro armer op een totale bedrag van 700 euro. Daar moeten ze iets aan doen zodat je misschien 2x moet bevestigen om toch te verkopen voor 11 % minder dan de marktwaarde.
Ik denk dat ik niet de enige ben.

Luuk Wouda 25 mei 2020 om 07:35

Beste,

Helaas heeft Bitvavo Grin nog niet in hun optie om te kopen.
Echter zullen zij deze wel in overweging gaan nemen voor in de toekomst.

Wilt u Grin of andere cryptocurrency kopen dan kan dit bij verschillende crypto brokers.
Bekijkt u eens onze cryptocurrency pagina voor een overzicht.

decavel paul 23 mei 2020 om 19:22

beste: hoe kan ik grin kopen bij u


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~