Skip to main content

Bitvavo review & ervaringen

AanbodBitcoin, Ethereum,Ripple,Litecoin,x, Aeternity, Aragon, Holo, Komodo, Loopring, Nano, Ravencoin en veel meer
Betaalmethoden
ProductenCryptocurrency
Ideale instapbedrag€50
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Wij vinden het top
Aanbieding

Bitcoin en veel meer

Veilige link
Kies uw betaalmethode
BankoverschrijvingGiropayiDealMastercardVISA

Totale score
5/5
Jolien Follens
Auteur:

Bitvavo is voor ons de beste crypto exchange van Nederland. Wij zijn zo onder de indruk van deze crytpo aanbieder dat wij hen een 5/5 ster beoordeling hebben gegeven. Dit is nog nooit eerder gebeurd op onze website.

Laatste update:
Makkelijk te gebruiken
98%
Uitmuntend
Functionaliteit
94%
Uitstekend
Mobiel/App
93%
Uitstekend
Klantenservice
95%
Uitmuntend
Veiligheid
94%
Uitstekend

Bitvavo review: ervaringen en uitleg

Is Bitvavo betrouwbaar of kun je deze crypto aanbieder beter links laten liggen? In onze Bitvavo review gaan we hier een antwoord op geven.

Wij hebben deze crypto exchange beoordeeld aan de hand van een onafhankelijke broker test. En wij gaan met u onze persoonlijke Bitvavo ervaringen delen.

In onze review willen we ook graag een antwoord geven op volgende vragen: is de Bitvavo wallet veilig? Hoe goed werkt de Bitvavo app? En kan ik populaire crypto als bitcoin en dogecoin kopen bij Bitvavo?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen, vindt u in deze onafhankelijke Bitvavo review. Hieronder leest u waarop wij de review gebaseerd hebben.

Waarop baseren wij onze Bitvavo review?

Wij bekijken alle brokers waar wij een review over schrijven op verschillende punten. Hoe beter de broker voldoet aan onze eisen hoe hoger deze broker gaat scoren.

Wij laten onze ervaringen de leidraad zijn van onze Bitvavo review.  Wij zijn van mening dat de beste reviews worden geschreven door het delen van ervaringen.

Wat u leest is dan ook onze review is gebaseerd op de ervaringen die wij hebben opgedaan tijdens het handelen bij Bitvavo. Alles uit de eerste hand zonder info van derden partijen.

Samengevat: onze Bitvavo review bestaat uit onze Bitvavo ervaringen.

Hieronder een overzicht van alle punten die wij hebben doorgenomen voor onze Bitvavo review. Hier kunt u per punt ontdekken wat deze crypto broker te bieden heeft.

Wat zijn onze Bitvavo ervaringen?

Onze Bitvavo ervaringen zijn heel positief. Deze broker beschikt namelijk over een heel uitgebreid aanbod cryptocurrencies.

Zo kunt u er maar liefst 52 cryptomunten terugvinden. Mocht u nog niet helemaal vertrouwd zijn met cryptocurrency, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze crypto exchange biedt namelijk twee soorten handelsplatformen aan: een eenvoudig en een geavanceerd.

Bovendien wordt de site en de klantenservice in het Nederlands aangeboden. De broker is namelijk een Nederlandse cryptocurrency exchange. Daarnaast kunt u er gebruikmaken van iDeal om cryptovaluta te kopen. Ook verlopen financiële transacties bij deze broker 100% veilig dankzij de SSL-versleuteling.

Hiernaast bieden zij de Bitvavo wallet aan. Een wallet die volledig veilig is en waar u met een gerust hart uw cryptocurrency in op kan slaan. Wij hebben alle transacties via de Bitvavo wallet gedaan en zijn hier zeker niet door teleurgesteld. Wij hebben ten alle tijde het gevoel gehad dat alles veilig was opgeslagen.

Sinds 2020 kunnen we ook de Bitvavo app toevoegen aan onze positieve ervaringen. Weliswaar waren ze laat met het aanbieden van een app. Maar toen de Bitvavo app er eenmaal was hebben wij er optimaal gebruik van kunnen maken.

Voor ons is Bitvavo de beste Nederlandse crypto exchange die we tot heden zijn tegengekomen.

Omdat wij een onafhankelijke Bitvavo review schrijven, spreken wij ook over de dingen die in onze ogen beter kunnen. De laatste tijd laat de bereikbaarheid van de klantenservice, door toenemende drukte, wel eens te wensen over.

De voordelen van Bitvavo
 • Uitgebreid aanbod: 52 cryptocurrencies
 • Klantenservice en site in het Nederlands beschikbaar
 • Betalen met iDeal
 • Financiële transacties verlopen met SSL-technologie
De nadelen van Bitvavo
 • U kunt enkel beleggen in crypto, niet in forex of CFD’s

Is Bitvavo betrouwbaar?

U mag er zeker van zijn dat Bitvavo betrouwbaar is. Een scam is volledig uitgesloten. Deze online broker heeft namelijk een heleboel maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat hun handelsplatform veilig is. We sommen er hieronder enkele op:

 • De belegger krijgt de mogelijkheid om twee-factor authenticatie in te schakelen. U kunt gebruikmaken van deze authenticatie bij inlogpogingen en opnames van digitale valuta. Dit zorgt ervoor dat uw account beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang. Wilt u bij Bitvavo inloggen op uw account? Dan moet u een code invullen die u op uw mobiel toestel te zien krijgt. U moet er wel voor zorgen dat uw mobiel toestel gekoppeld is aan de broker. Dankzij deze authenticatie kunt u bij Bitvavo veilig inloggen.
 • Mocht er een inlogpoging worden gedaan vanaf een onbekend apparaat, dan moet deze poging worden bevestigd door te klikken op een link die u via e-mail ontvangt. Daarnaast is uw sessie gekoppeld aan uw IP-adres. Mocht u willen beleggen vanaf een ander IP-adres, dan moet u opnieuw inloggen. Dit wordt gedaan om ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Dit is opnieuw een reden waarom Bitvavo betrouwbaar en veilig is.
 • Het geld dat u stort op uw account, wordt ontvangen door een aparte stichting, de Stichting Bitvavo Payments. Dit betekent dat uw fondsen geen risico lopen mocht deze broker ooit failliet gaan. U kunt dus bij Bitvavo veilig uw geld storten en bewaren.
 • De broker is gevestigd in Nederland en aanvaardt enkel klanten uit Europa. Het KYC-beleid (“Know Your Customer”) voldoet aan de AML-richtlijnen van de EU en de “Wwft’ (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).

Meld u nu aan bij Bitvavo

Hoe is Bitvavo gereguleerd?

Momenteel staat deze broker nog niet onder het toezicht van een regelgevende autoriteit. Hier komt echter heel binnenkort verandering in.

Vanaf januari 2020 werd er op basis van de vijfde anti-witwasrichtlijn een nieuwe wetgeving ingevoerd. Dat betekent dat Bitvavo binnenkort wel gecontroleerd en gereguleerd wordt door een gerenommeerde autoriteit. Dit zal gebeuren door De Nederlandsche Bank.

Tot de wetgeving van kracht is, treft deze online broker al enkele andere maatregelen om een betrouwbaar platform aan te bieden. Deze maatregelen bestaan uit: identificatie en verificatie van de klant en monitoring van de transacties.

Daarnaast maakt de online broker nu al deel uit van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland. Deze vereniging is een zelfregulerend orgaan dat gedragscodes oplegt aan de leden.

Dit toont aan dat Bitvavo betrouwbaar is en dat ze nu al maatregelen willen treffen om een veilig handelsplatform aan te bieden. U hoeft u dus zeker geen zorgen te maken over een eventuele scam.

Technische veiligheid

Deze online broker maakt gebruik van SSL-technologie om ervoor te zorgen dat de financiële transacties op hun handelsplatform op een veilige manier verlopen. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de informatie die tussen de broker en de klant wordt gedeeld, versleuteld wordt verstuurd.

Zo kan deze informatie niet ingekeken worden door derden of onbekenden. Een website die gebruikmaakt van SSL-technologie, valt te herkennen aan het slotje en de https:// aan het begin van de URL. Op die manier kunt u bij Bitvavo veilig geld storten op uw account.

Deze technische veiligheidsmaatregelen waren een belangrijk onderdeel van onze goede Bitvavo ervaringen.

Hoe contacteer ik de klantenservice?

Indien er iets niet duidelijk is, of u een vraag heeft, dan kunt u de FAQ van deze broker bekijken. U vindt hier antwoorden op heel wat verschillende vragen.

Zo kunt u er informatie vinden i.v.m. het aanmaken en managen van een account, de beveiliging van uw account, uw dashboard, de exchange, juridische documenten, stortingen en opnames, API en overige onderwerpen. Deze documenten zijn in het Nederlands beschikbaar.

Mocht u toch nog hulp nodig hebben, dan kunt u de klantenservice contacteren. Dit kunt u doen door naar de supportpagina te gaan en daar te klikken op “contact” (in de rechterbovenhoek). Hier moet u dan uw naam, e-mailadres en vraag invullen.

Daarnaast kunt u hen ook via e-mail bereiken. U kunt hen contacteren in het Nederlands. We hebben, in het kader van deze Bitvavo review, de klantenservice gecontacteerd en we ontvingen heel snel een reactie. Binnen de drie minuten kregen we al een antwoord op onze vraag.

We hebben dus heel goede Bitvavo ervaringen met de klantenservice.

Waarom Bitvavo betrouwbaar is
 • Twee-factor authenticatie en e-mailbevestigingen om uw account te beveiligen
 • Fondsen worden bij een aparte stichting bewaard
 • Deze crypto exchange volgt de AML-richtlijnen
 • Lid van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland
 • Financiële transacties gebeuren m.b.v. SSL-versleuteling
 • Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice

Hoe werkt Bitvavo?

Als u graag wilt beleggen in crypto bij Bitvavo, moet u eerst en vooral een account aanmaken. Dan kan heel gemakkelijk, we leggen hieronder stapsgewijs uit hoe u dat doet:

Aanmelden bij Bitvavo
 1. Ga naar de aanmeldpagina van Bitvavo en klik op de groene knop “aan de slag” in de rechterbovenhoek

 2. Vul uw persoonlijke gegevens in (voornaam, naam en e-mailadres), maak een wachtwoord aan en vink het vakje i.v.m. de voorwaarden aan

 3. Klik op “registreren”, u ontvangt daarna een e-mail, klik op de knop “bevestig e-mailadres”

 4. Bevestig uw e-mailadres door op de knop “verifiëren” te klikken

 5. Om te kunnen beleggen moet u uw account verifiëren door een kopie van uw identiteitsbewijs te uploaden


Daarna kunt u eenvoudig geld storten op uw account. Log gewoon in en klik op “tegoed storten”. Kies daarna het bedrag dat u wilt storten en selecteer de betaalmethode.

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode ontvangt u het geld onmiddellijk (iDeal, Bancontact, MyBank, EPS, Sofort en Giropay) of na enkele dagen (overschrijving).

Is er een Bitvavo bonus?

Sinds enkele jaren ontvangt u geen welkomstbonus meer bij online brokers. Na een tussenkomst van de CySec, de financiële waakhond van Cyprus en de top vergunningverstrekker, is dit niet meer mogelijk. U ontvangt dus geen Bitvavo bonus.

Daarnaast is het bij deze online broker ook niet mogelijk om een Bitvavo demo account te openen. De meeste online brokers bieden hun klanten de kans om een testaccount aan te maken. De belegger ontvangt dan virtueel geld waarmee hij kan leren beleggen en strategieën kan uitproberen. Bij deze online broker is dit echter niet mogelijk.

Hoe is het aanbod bij Bitvavo?

Deze online broker heeft een uitgebreid aanbod cryptovaluta. Zo kunt u handelen in maar liefst 52 verschillende cryptomunten. Natuurlijk vindt u er de meeste bekende crypto’s als Bitcoin, Ethereum en Ripple terug, maar u kunt er ook beleggen in minder bekende cryptomunten.

Zo kunt u investeren in munten als Ox, Aeternity, Aragon, Holo, Komodo, Loopring, Nano, Ravencoin en nog veel meer. De cryptofans onder ons kunnen dus hun hart ophalen aan een erg uitgebreid aanbod cryptomunten.

Bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (btc) is natuurlijk een van de meest populaire crypto’s die er momenteel te vinden zijn. Het mag dan ook geen wonder heten dat Bitvavo bitcoin aanbiedt als een van de digitale munten. Wanneer u in bitcoin wilt handelen kunt u dit met een gerust hart doen bij deze crypto aanbieder.

Dankzij de cold wallets die de broker gebruikt voor opslag zijn uw munten volledig veilig.

Dogecoin bij Bitvavo

Tot onze grote verbazing biedt Bitvavo nog steeds geen mogelijkheid aan voor het kopen van Dogecoin. Hoewel deze munt al geruime tijd aan een opmars bezig is. Wij hebben de broker gevraagd over het hoe en waarom maar hebben helaas nog geen antwoord mogen ontvangen.

Zodra Bitvavo Dogecoin als mogelijkheid toevoegt zullen wij u hier direct over informeren.

Bitvavo wallet

Heeft u geen eigen crypto wallet? Maak u dan geen zorgen, u ontvangt namelijk een Bitvavo wallet als u een account aanmaakt. In deze wallet kunt u uw digitale valuta veilig bewaren.

U kunt ook gebruikmaken van deze Bitvavo wallet om uw eigen cryptovaluta te verzenden en ontvangen. Aangezien deze wallet aangeboden wordt door Bitvavo, bent u dan afhankelijk van deze crypto exchange voor het bewaren van uw Bitcoin.

U kunt er echter ook voor kiezen om een eigen wallet aan te schaffen. In dat geval is er geen tussenkomst van derden en bent u niet afhankelijk van deze broker.

Het wel of niet aanschaffen van de Bitvavo wallet kunt u zelf beslissen, een groot voordeel van het hebben van de wallet is dat u geen coins hoeft te verhuizen.

Bitvavo kosten

Bij deze online broker worden handelskosten in rekening gebracht. Deze handelskosten zijn gebaseerd op uw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Hoe hoger uw handelsvolume, hoe lager de kosten.

De kosten variëren afhankelijk van hoe snel uw order wordt uitgevoerd. Gemiddeld liggen ze tussen de 0,10% en 0,25% als uw order meteen wordt uitgevoerd. Als uw transactie niet meteen wordt verwerkt, liggen de kosten tussen de -0,05% en de 0,20%.

Als u geld wilt storten bij deze broker, worden kosten aangerekend. U kunt gratis geld overmaken met iDeal, Bancontact en bankoverschrijving.

Kiest u voor een andere methode, dan betaalt u wel kosten. Maakt u een storting met EPS en Giropay, dan worden 1,75% kosten aangerekend. Kiest u voor MyBank, dan wordt 1,50% van het bedrag in rekening gebracht. Maakt u een storting met Sofort, dan betaalt u 2,25% kosten.

Ook als u geld wilt opnemen in de vorm van cryptovaluta, worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren van cryptomunt tot cryptomunt. Op de kostenpagina van Bitvavo vindt u hiervan een uitgebreid overzicht.

Bitvavo review: account overzicht

Deze broker biedt maar één soort account aan: de standaard account. U kunt deze kosteloos openen. Het enige wat u moet doen om te kunnen beginnen met beleggen, is uw account verifiëren.

Om dat te doen, moet u een kopie van uw identiteitsbewijs uploaden. Binnen enkele minuten kunt u al beginnen met handelen in cryptocurrency.

Bitvavo betaalmethoden

Vooraleer u cryptomunten kunt kopen of verkopen, moet u geld op uw account storten. Met behulp van de SSL-encryptie, verlopen deze transacties 100% veilig.

Uw financiële en persoonlijke informatie wordt versleuteld verstuurd en kan niet gelezen worden door derden. Zo kunt u bij Bitvavo veilig geld storten op uw account.

Hoe stort ik geld bij Bitvavo?

Bij Bitvavo kunt u gebruikmaken van verschillende betrouwbare en gerenommeerde betaalmethodes om geld op uw account te storten. Eens het geld is gestort op uw account, ziet u het verschijnen op uw balans. U kunt dan meteen beginnen met beleggen.

Dit betekent dat de meest populaire betaalmethode van Nederland, iDeal, wordt aanvaard. Betaalmethodes als Skrill, Neteller, Trustly en Paypal worden momenteel nog niet aanvaard bij deze broker. Mocht dit in de toekomst veranderen, zullen we dit zeker vermelden in deze Bitvavo review.

Voor meer informatie over geld storten naar uw broker of crypto exchange account, verwijzen we graag door naar onze geld overmaken pagina. Hier vindt u alle informatie over het storten van geld bij online brokers of crypto exchanges.

Wat is de Bitvavo minimum deposit?

Bij heel wat online brokers moet u een minimum deposit maken. Dit is niet het geval bij deze broker. Er is namelijk geen Bitvavo minimum deposit. U kiest zelf hoeveel geld u stort op uw account. Dit heeft als voordeel dat u uw eigen budget beheert.

Als belegger bij Bitvavo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen elke maand een klein bedrag te investeren. Zo bouwt u langzaam een mooie portefeuille op voor de lange termijn.

Ideale instapbedrag bij Bitvavo

Er is geen minimum deposit bij Bitvavo en u kunt dus zelf beslissen hoeveel u stort. Wij zijn begonnen met €50. Op deze manier konden we rustig de broker leren kennen.  Wij waren er al snel achter dat het een fijne manier van traden was.

Hierna hebben we nog een aantal stortingen gemaakt die hoger waren. Bent u echter een beginnende belegger in crypto’s dan raden we u aan start met €50.

Bent u al een ervaren belegger dan weet u zelf heel goed hoeveel u het beste kunt investeren bij deze crypto exchange..

Uitbetalen Bitvavo

Wilt u uitbetalen bij Bitvavo, dan kan dit heel gemakkelijk. Let wel op: u moet wel eerst uw account verifiëren om dit te kunnen doen.

Als u een cryptovaluta verkoopt, heeft u twee mogelijkheden:

 • U wilt het geld laten uitbetalen: dit kan enkel via SEPA overschrijving. Het bedrag wordt overgemaakt naar de Stichting Bitvavo Payments, die vervolgens het bedrag overmaakt naar uw bankrekening. Een opname duurt max. 1 werkdag voor Nederlandse bankrekeningen of 2 werkdagen voor buitenlandse bankrekeningen.
 • U wilt het geld gebruiken om nieuwe cryptovaluta te kopen: het bedrag wordt door de Stichting Bitvavo Payments overgemaakt naar Bitvavo en kan worden gebruikt bij een nieuwe aankoop.

Bitvavo app

Halverwege 2020 is de broker met de Bitvavo app op de markt gekomen. Deze app kunt u makkelijk downloaden voor zowel Android als IOS. Zodat u ten alle tijde kunt handelen in de cryptocurrency van uw keuze.

De Bitvavo app geeft u de mogelijkheid om snel te kunnen handelen en u heeft altijd toegang tot uw account. Naast het traden van crypto’s kunt u de app ook gebruiken voor direct contact met de klantenservice.

Wij zijn gewend om veelal achter de grote computerschermen te werken wanneer we bezig zijn met onze trading activiteiten. De Bitvavo app is echter zo overzichtelijk dat wij deze meer en meer zijn gaan gebruiken. Het heeft ons echt de mogelijkheid gegeven om te handelen op momenten dat het anders niet mogelijk was.

Zo hebben wij snel kunnen verkopen terwijl we bij een voetbalwedstrijd aanwezig waren en hebben we goedkoop crypto in kunnen kopen toen we op vakantie waren.

Voor ons is de Bitvavo app een echte aanrader.

Licenties en bedrijfsinformatie

Bitvavo is een vrij nieuwe cryptocurrency broker aangezien het bedrijf in 2017 werd opgericht. Deze online broker is gevestigd in Amsterdam. Hun doelstelling is ervoor zorgen dat iedereen, zowel de beginnende als de ervaren handelaar, gemakkelijk kan beleggen in cryptovaluta.

Beleggers kunnen bij deze online broker enkel cryptocurrency kopen en verkopen. Deze crypto’s kunnen worden opgeslagen op de Bitvavo wallet, maar u kunt er ook voor kiezen om ze op uw eigen wallet op te slaan.

Zowel de beginnende als de doorgewinterde belegger kunnen bij deze broker terecht. Dit is namelijk hun bedrijfsfilosofie: ze willen het kopen en verkopen van cryptovaluta zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk maken. Daarom beschikken ze over twee soorten handelsplatformen: een vereenvoudigd en een geavanceerd handelsplatform.

Op dit moment staat deze broker nog niet geregistreerd bij de AFM. Dit komt omdat de Autoriteit Financiële Markten nog niet over de wet- en regelgeving beschikt om licenties af te geven aan goede en betrouwbare Bitcoin exchanges.

Sinds januari 2020 vallen crypto exchanges wel onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Op 18 mei zou de implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn in werking treden. Toch mag u er nu al zeker van zijn dat de crypto exchange betrouwbaar is. Dankzij de vele veiligheidsmaatregelen die ze getroffen hebben en het feit dat ze lid zijn van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland is een Bitvavo scam uitgesloten. U kunt zonder aarzelen bij Bitvavo veilig beleggen.

Bitvavo conclusie

Op basis van onze onafhankelijke review, vinden we Bitvavo betrouwbaar. Onze Bitvavo ervaringen zijn voor ons voldoende om u aan te raden bij deze crypto exchange te gaan handelen.

Deze online crypto exchange treft namelijk heel wat maatregelen om een veilig handelsplatform aan te bieden aan hun klanten. Het feit dat de fondsen van de klanten bij een aparte stichting worden bewaard, is daar een goed voorbeeld van.

Zo mag u er zeker van zijn dat Bitvavo veilig is en dat een scam uitgesloten is. Voor ons is Bitvavo een van de, zo niet de beste, crypto exchange die we tot heden zijn tegengekomen

De Bitvavo wallet waarin u uw munten kunt opslaan is zeer goed beschermd. Zodoende kunt u er zeker van zijn dat uw digitale coins hier volledig veilig zijn.

Ook de Bitvavo app is een top app voor het handelen onderweg. Door deze zeer makkelijk te bedienen app kunt u altijd uw aankopen en verkopen doen. De Bitvavo app is een echt pluspunt van de exchange.

Het aanbod van deze crypto exchange is enorm uitgebreid. U kunt er handelen in maar liefst 52 verschillende cryptovaluta. U kunt er niet alleen beleggen in de bekendste cryptocurrencies, zoals bitcoin, maar ook in minder bekende cryptovaluta.  Helaas is bij Bitvavo Dogecoin nog niet opgenomen in het aanbod.

De doelstelling van deze broker was het verhandelen van cryptovaluta zo gemakkelijk mogelijk maken voor de belegger, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Dankzij de twee interfaces kunnen zowel de beginnende als de ervaren handelaar heel gemakkelijk crypto’s verhandelen.

Een ander pluspunt is dat u geld op uw account kunt storten via iDeal. Dat is altijd erg handig. En bij Bitvavo uitbetalen is ook geen enkel probleem.

Al met al kunnen we stellen dat Bitvavo betrouwbaar is, technisch veilig en dat ze een heel groot aanbod hebben. Wij raden u zeker aan uw crypto bij deze aanbieder te kopen.

FAQ - veelgestelde vragen

Er is een Bitvavo app.  De app is ideaal voor een ieder die snel wil kunnen handelen vanaf welke locatie. U downloadt deze eenvoudig voor Android or iOS. Wij delen hier onze Bitvavo app ervaringen met u.

Wij schreven voor u een onafhankelijk Bitvavo review. Een review gebaseerd op de ervaringen die wij hebben met deze crypto broker. Leest u onze Bitvavo review hier en ontdek alle plus en minpunten.

We hebben erg goede Bitvavo ervaringen. Het is wat ons betreft een van de betere, zo niet de beste, crypto exchange. Lees onze Bitvavo review om te ontdekken waarom we dat vinden.

Ja, u kunt een Bitvavo wallet aanmaken. Het hebben van een wallet bij de broker kan voor-en nadelen hebben. Leest u hier wat het beste voor u is.

De kosten variëren afhankelijk van hoe snel uw order wordt uitgevoerd.  Een overzicht van de kosten vindt u hier. Door deze kosten goed door te nemen weet u van te voren waar u aan toe bent.

Dit kan door een Sepa transactie. Dit is een betaling die van uw Bitvavo account naar uw bankrekening gaat.  Uitbetalen kan alleen met een geverifieerd account. Wij leggen u hier uit hoe de uitbetaling bij Bitvavo tot stand komt.


Opmerkingen

Avatar

Kees 23 mei 2021 um 08:47

Ik probeer nu al ruim twee weken contact te krijgen met Bitvavo over een probleem met mijn account. Tot op heden heb ik nog geen oplossing gekregen voor dit probleem. Ik heb verschillende mails gezonden , een maak is daar op gereageerd, dat ze er naar zullen kijken daarna bleven mijn mails onbeantwoord. Ik vind het een vervelende zaak .


Luuk Wouda

Luuk Wouda 19 mei 2021 um 05:56

Goedemorgen J. De Proft,

Wat een vervelend verhaal dat er geld is verdwenen van uw rekening naar Bitvavo. Indien u Bitvavo niet kent en nooit van hen diensten heeft gebruikt gemaakt is dit zeer vreemd. Onze ervaringen echter zijn dat het niet de brokers zelf zijn die deze afschrijvingen doen. Het lijkt erop dat iemand uw betaalgegevens gebruikt heeft. Heeft u uw bank gecontacteerd? Misschien kunnen zij het geld nog terughalen? Tevens raad ik u ook aan om aangifte te doen bij de politie. Er is hier sprake van (internet) diefstal


Avatar

J. De Proft 18 mei 2021 um 13:25

Plots verdwijnt er ongeveer 2500 Euro van onze rekening – naar de rekening van Bitvavo. We kenden het bedrijf niet eens.
Via de support pagina zeggen ze het te zullen onderzoeken. Moeilijk lijkt het niet – we hebben alle gegevens doorgestuurd. Er komt geen nieuws meer van hen.
Ik probeer hen morgen te bezoeken op hun adres in Amsterdam. Geen idee of iemand aanwezig zal zijn. Maar dat dit artikel dit bedrijf als betrouwbaar bestempeld kan er bij mij niet in. Ik neem mijn woorden terug mochten ze alsnog het geld teruggestort hebben tijdens het schrijven van deze reactie – maar twijfelachtig.


Luuk Wouda

Luuk Wouda 15 april 2021 um 09:07

Goededag Mike,

Wij hebben niks gehoord over een eventueel faillissement. Wij kunnen ons dit dan ook niet voorstellen. Wel loopt de communicatie met het bedrijf de laatste tijd minder vlot. Dit heeft te maken met de drukte na de overname van Bitqist.


Avatar

Mike 13 april 2021 um 12:40

Goedemiddag,

ik heb via via een bericht ontvangen dat Bitvavo niet meer reageert op mails en dat ze wellicht failliet zijn.
Kunt U dit bevestigen of ontkennen?

Mvg,

Mike


Avatar

astrid 8 april 2021 um 08:22

net EOS gekocht voor 40 euro staat er op mijn transactiegeschiedenis 36 euro???
is me al vaker opgevallen.
ook spread je drukt op 7% staat er bij aankoop 35% fijn dit.
er onduidelijk allemaal.
heb het idee dat ik meer betaal dan de percentages die er staan.
ben voor de rest erg tevreden


Luuk Wouda

Luuk Wouda 18 februari 2021 um 08:17

Hallo Ron,

Ik zie dat de live chat functie inderdaad nergens terug te vinden is op dit moment.
Wij zullen Bitvavo contacteren en om uitleg vragen. Zodra we een antwoord terug hebben houden we u op de hoogte.


Avatar

Ron 17 februari 2021 um 12:36

Waarom kan ik de chat nergens vinden? Ik krijg al maanden mijn token distributie vtho niet. Nu voor derde keer gemaild, ben benieuwd


Luuk Wouda

Luuk Wouda 11 januari 2021 um 10:37

Beste Jos,

U heeft volledig gelijk. Onze review was helaas niet up-to-date.
Het is aangepast en bedankt voor de feedback!


Luuk Wouda

Luuk Wouda 11 januari 2021 um 09:48

Hallo Suzana,

Vervelend om te horen dit. Kun je ons een update geven van hoe het er nu voor staat?


Avatar

suzana 5 januari 2021 um 15:31

Slechte support. Mens kan alleen e-mailen. Chat wat ze beloven staat nergens, bovendien ook de telefoonnummer. Ik wacht op mijn geld die heb ik vanuit de app naar mijn bankrekening overgemaakt op 31. december. Belofte is dat dit binnen 1 werkdag zou gebeuren. Geld storten gaat via Bitvavo Rabobank rekening, maar terugstorting gaat via Bunq bank? Welke niet echt goede reviews heeft.
Ik vraag me af of ik nu mijn geld kwijt ben en mijn advocaat moet inschakelen aangezien ik geen reactie en uitleg daarover krijg en niet de enige ben met dit probleem bij Bitvavo.
Verder zijn de kosten lager dan bij de andere als u wilt crypto’s kopen. Maar als u geen geld terug ontvangt op u rekening bent u toch alles kwijt tenzij u die crypto op een andere wallet overmaakt en bij iemand anders dan Bitvavo omwisselt voor euros.


Avatar

Jos van de Merwe 29 december 2020 um 12:40

Bitvavo app ///// IS DIT BERICHT NIET ACHTERHAALD?? Ik heb de app gedownload. Klopt deze dan wel??
Meer en meer bedrijven begrijpen dat we steeds meer doen met onze telefoon. Daarom schieten de mobiele apps als paddenstoelen uit de grond. Deze online broker is momenteel bezig met het ontwikkelen van een app.

Dit betekent dat de Bitvavo app op dit moment nog niet beschikbaar is. Een Bitvavo app Android of iPhone bestaat dus nog niet niet. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze app eind dit jaar worden


Luuk Wouda

Luuk Wouda 31 augustus 2020 um 13:09

Hallo W. Mollemans,

Op dit moment is de maximale uitbetaling 90k per jaar. Inderdaad kan het met cryptos zo zijn dat u hier ruim overheen gaat.
Indien u meer wilt kunnen uitbetalen (of storten) kunt u overstappen naar een pro-account. Bij het pro-account heeft u een ongelimiteerde geld opname mogelijkheid.


Avatar

W. Mollemans 27 augustus 2020 um 14:26

Hallo,
Ik heb vorige week contact gehad met bitvavo.
Het ging over de opname limieten in euro’s van mijn
Account. Die zijn nu wel toereikend maar als de koers, wat we allemaal hopen, flink gaat stijgen zijn die zeker ontoereikend. Met de huidige limieten ben je 2 jaren bezig om te cashen. Naar mijn mening moeten ze de limieten automatisch bij grote stijgingen aanpassen. Wat is Uw mening hierover?
M.vr.gr. W. Mollemans

[email protected]


Avatar

S. C. 18 augustus 2020 um 18:04

Alles ziet er goed uit. Enige grote minpunt is dat als je wilt verkopen ineens 11% minder krijgt waarvoor je eigenlijk wilt verkopen. Met enige haast om te verkopen en kopen ben je ineens 80 euro armer op een totale bedrag van 700 euro. Daar moeten ze iets aan doen zodat je misschien 2x moet bevestigen om toch te verkopen voor 11 % minder dan de marktwaarde.
Ik denk dat ik niet de enige ben.


Luuk Wouda

Luuk Wouda 25 mei 2020 um 07:35

Beste,

Helaas heeft Bitvavo Grin nog niet in hun optie om te kopen.
Echter zullen zij deze wel in overweging gaan nemen voor in de toekomst.

Wilt u Grin of andere cryptocurrency kopen dan kan dit bij verschillende crypto brokers.
Bekijkt u eens onze cryptocurrency pagina voor een overzicht.


Avatar

decavel paul 23 mei 2020 um 19:22

beste: hoe kan ik grin kopen bij u


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~