Bitvavo logo

Bitvavo review & ervaringen

Bijgewerkt: 14 oktober 2022
Bonussen
5/5
Gebaseerd op alle bonussen

Er wordt geen bonus aangeboden. Echter kunt u de eerste € 1000 handelen zonder dat u commissie hoeft te betalen

Belangrijkste vereisten
Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Extra informatie
Crypto begint bij Bitvavo
Betaalmethoden
Stortingen
Fee: 0
Min. : n.v.t.
Max.: € 10.000
Fee: 0
Min. : n.v.t.
Max.: € 10.000
Fee: 0
Min. : n.v.t.
Max.: n.v.t.
Fee: 1.75%
Min. : n.v.t.
Max.: € 1000
Fee: 2.25%
Min. : n.v.t.
Max.: € 1000
Opnames
Fee: 0
Min. : € 10
Max.: € 25.000
Veiligheid
5
Totale score veiligheid

Bitvavo doet er alles aan om voor een veilige cryptotrading omgeving te zorgen. Zo hebben ze SSL encryptie en de mogelijkheid tot 2FA. Verder worden ze gecontroleerd door de DNB en zijn ze aangesloten bij VBNL

Encryptie
Support
5
Totale score klantenservice

Een meer dan uitstekende support. Het is duidelijk dat medewerkers weten waar ze over spreken. Contact zowel via live chat als email gaan zeer snel.

Live chat
Ja
Telefoonnummer
E-mail
Impressies
5
Algemene impressie van de website

Een meer dan uitstekende crypto exchange. Een exchange die betrouwbaar overkomt, een groot handelsaanbod heeft en de veiligheid van de klanten zeer hoog in het vaandel heeft staan.

Bonus
€1000 commissievrij handelen
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
5
Bitvavo is voor ons de beste crypto exchange van Nederland. Wij zijn zo onder de indruk van deze crypto aanbieder dat wij hen een 5/5 ster beoordeling hebben gegeven. Dit is nog nooit eerder gebeurd op onze website.

Bitvavo review: onze ervaringen en een duidelijke uitleg

In onze Bitvavo review gaan we u uitleggen waarom u juist bij hen uw crypto wilt kopen. Wij schreven voor u en uitgebreide beoordeling over deze crypto exchange met alle informatie die u nodig heeft. Wij vertellen u waarom dit een bijzonder betrouwbare partij is, waarom de exchange veilig is en waarom u juist bij hem uw Bitcoin wilt kopen.

Wij delen al onze ervaringen met u zowel. dit betekent dat wij de plus- maar ook minpunten gaan benoemen. Ook vertellen we u ook hoe u € 1000 gratis handelt bij deze Nederlandse crypto aanbieder.

Wij hebben een volledig onafhankelijke review geschreven. Volledig vanuit onze Bitvavo ervaringen. De aanbieder heeft hier geen enkele zeggenschap in gehad tevens hebben ze ons geen enkele compensatie geboden voor een positieve review.

 

Welke crypto heeft Bitvavo in het aanbod

U kunt bij Bitvavo handelen in meer dan 150 verschillende cryptomunten. Zo vindt u er de meeste bekende crypto’s als Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Ripple terug, maar u kunt er ook beleggen in,bij het grote publiek, minder bekende cryptomunten.

Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Ox, Aeternity, Aragon, Holo, Komodo, Loopring, Nano, Ravencoin en nog veel meer. De cryptofans onder ons kunnen dus hun hart ophalen aan een erg uitgebreid aanbod cryptocoins.

Bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (btc) is natuurlijk een van de meest populaire crypto’s die er momenteel te vinden zijn. Dit is ook de reden dat we deze munt in onze review als eerste bespreken. Bitcoin is al jaren lang de sterkste en meest bekende cryptocoin. Het is binnen Bitvavo dan ook al al jaren de meest verkochte munt.

Dankzij de cold wallets, die de exchange gebruikt voor opslag, zijn uw munten volledig veilig. U kunt hierdoor de munten voor langere tijd vasthouden zonder enig risico. Op deze manier kunt u de bitcoin als lange termijn investering houden.

90% van de coins zit in een cold wallet. Een cold wallet betekent het offline opslaan van de munten. Door offline opslag is de kans om gehacked te worden minimaal. Immers staan de wallets niet in verbinding met het internet.

Bitcoin is en blijft populair en mensen willen er graag meer over weten. Daarom schreven wij een heel artikel over Bitcoins kopen. Hier vindt u alle informatie over btc.

Bitcoin koers Bitvavo

De bitcoin koers is bij Bitvavo goed te volgen. Ze hebben een dedicated pagina waar u 24/7 de koers van de bitcoin live kunt volgen. Zo weet u elk moment van de dag wat de koers is en wat u het beste kunt doen met de bitcoin die u in bezit heeft.

De pagina met de bitcoin koers bitvavo vindt u hier. Deze pagina is zeker aan te raden als u veel bezit bent met kopen en verkopen door de actuele standen. Koopt u de btc voor de lange termijn dan kunt u de pagina links laten liggen of sporadisch bezoeken.

Dogecoin bij Bitvavo

Vanaf Augustus 2021 biedt Bitvavo Dogecoin aan. Hiervoor was deze cryptomunt een opvallende afwezige bij de broker. Juist omdat Dogecoin in 2021 een grote opmars heeft gemaakt hadden we deze crypto al veel eerder verwacht bij de broker. Voornamelijk omdat deze normaal toch bekend staat om hun grote aanbod.

Wij hadden persoonlijk al meerdere keren Bitvavo gevraagd Dogecoin in hun assortiment op te nemen. Waarom het zolang geduurd heeft weten wij niet maar wij zijn blij dat we Dogecoin nu kunnen kopen.

Dogecoin heeft, in 2021, een opmars gemaakt door een aantal tweets van Elon Musk. Dit deed de waarde van deze munt enorm stijgen. Echter is de Dogecoin daarna ook weer beduidend minder waard geworden maar nog steeds is het een gewilde munt.

Hier volg je direct de koers van Dogecoin bij Bitvavo. Je kunt de waardestijging en dalingen zien zoals deze de laatste dag, week of zelfs langer gaat.

Conclusie: Sinds Augustus 2021 heeft Bitvavo Dogecoin toegevoegd aan hun aanbod.

Holo bij Bitvavo

Bij Bitvavo kunt u handelen in Holo (Holochain). Holochain probeert de vervanger van de blockchain te worden. Zij zijn van mening dat veel projecten die gebruik maken van de blockchain technologie tegen schaalbaarheid problemen aanlopen.

Holo maakt daarom gebruik van een ander soort consensus mechanisme. Zij streven ernaar een platform te bieden waarop decentrale applicaties kunnen worden gebouwd. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn dat iedereen een eigen Holochain uitgeeft.

Holo koers

De Holo koers kunt u bij Bitvavo online meer dan uitstekend volgen. Hier kunt u dan zelf op baseren wat u wilt doen met de Holo. U kunt de Holo koers zien per dag, week, maand of jaar. Helaas hebben wij hier niet de mogelijkheid voor u om de koers in real time te laten zien.

Echter op de site van de exchange kunt u altijd up to date zijn met de koersen van alle bekende crypto. Zo bent u altijd op de hoogte en weet u precies wanneer u uw cryptocurrency kunt kopen en verkopen.

U volgt de Holo koers bij Bitvavo op deze pagina.

Bitvavo koers

De crypto exchange biedt op hun website de bitvavo koers aan. Hier kunt u precies zien wat uw favoriete crypto op dat moment doet. Deze optie is niet alleen beschikbaar voor gebruikers van de exchange maar ook voor een ieder die de koersen graag wilt bijhouden.

Wilt u ook graag bijhouden wat uw favoriete crypto doet bekijk dan hier de Bitvavo koers live.

 

Wat zijn de kosten bij Bitvavo?

De eerste € 1000 is commissie vrij voor u. Dit heeft u al een aantal maal in onze Bitvavo review kunnen lezen maar het is zo een uniek offer dat we het nogmaals willen benadrukken. Het kan u, zeker als beginnende crypto handelaar, veel geld schelen wat u weer kunt investeren in andere crypto.

Bitvavo kosten
Volume (30D)Taker FeeMaker Fee
€0+0,25%0,5%
€100.000+0,20%0,10%
€250.000+0,16%0,08%
€500.000+0.12%0,06%
€1.000.000+0,10%0,04%
€2.500.000+0,08%0,02%
€5.000.000+0,06%0,01%
€10.000.0000,05%0,00%
€25.000.0000,04%-0,01%

Na de eerste € 1000 worden er handelskosten in rekening gebracht. Deze handelskosten zijn gebaseerd op uw handelsvolume van de afgelopen 30 dagen. Hoe hoger uw handelsvolumen, hoe lager de kosten.

De kosten variëren afhankelijk van hoe snel uw order wordt uitgevoerd. Gemiddeld liggen ze tussen de 0,10% en 0,25% als uw order meteen wordt uitgevoerd. Als uw transactie niet meteen wordt verwerkt, liggen de kosten tussen de -0,05% en de 0,20%.

U kunt gratis geld storten met iDeal, Bancontact en bankoverschrijving. Kiest u voor een andere methode, dan betaalt u wel kosten. Maakt u een storting met EPS en Giropay, dan worden 1,75% kosten aangerekend.

Kiest u voor MyBank, dan wordt 1,50% van het bedrag in rekening gebracht. Maakt u een storting met Sofort, dan betaalt u 2,25% kosten.

Ook als u geld wilt opnemen in de vorm van cryptovaluta, worden kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren van cryptomunt tot cryptomunt. Op de kosten pagina van Bitvavo vindt u hiervan een uitgebreid overzicht.
 

Is er een Bitvavo bonus?

Bitvavo geeft u geen bonus maar laat u de eerste € 1000 gratis handelen. U betaalt geen commissie over uw eerste € 1000.

Hoe lang deze periode duurt is natuurlijk afhankelijk van hoeveel u gaat handelen. Voor de ene trader is € 1000 een klein bedrag, welke in een dag wordt opgemaakt, maar voor de andere betekent dit weken of maanden investeren.

Vooral voor de kleinere crypto belegger is dit een wereld van verschil. Immers al het geld dat u niet hoeft te betalen aan commissies kunt u nu investeren in crypto. Als we uitgaan van 0,25% commissies dan is dit een extra € 25 over de € 1000.

Hoe is Bitvavo gereguleerd?

Een belangrijk punt in onze evaluatie is de regulatie van de aanbieder.

Vanaf januari 2020 werd er op basis van de vijfde anti-witwasrichtlijn een nieuwe wetgeving ingevoerd. Deze wet hield in dat alle aanbieders van crypto een registratie moeten hebben bij de Nederlandsche Bank. Zonder deze registratie mogen de diensten niet worden aangeboden.

De Nederlandsche Bank controleert uitsluitend of Bitvavo zich houdt aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme en de Sanctiewet 1977.

Bitvavo staat echter niet onder prudentieel toezicht van de Nederlandsche bank of de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht gehouden wordt op financiële eisen of bedrijfsrisico’s. Er is dus geen sprake van specifieke consumentenbescherming vanuit deze instanties.

Tot er een specifiek wetgeving van kracht zal zijn, treft de online broker al enkele andere maatregelen om een betrouwbaar platform aan te bieden. Deze maatregelen bestaan uit: identificatie en verificatie van de klant en monitoring van de transacties.

Daarnaast maakt de crypto exchange nu al deel uit van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland(VBNL). Dit is een zelfregulerend orgaan dat gedragscodes oplegt aan crypto exchanges die zich bij hen hebben aangemeld.

Leden van de Verenigde Bitcoin Bedrijven houden zich aan de volgende gedragscode:

 • Bescherm de consument:bescherm de klant door het volgen van de wetgeving. Specifiek de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme
 • Werk samen:Het lid volgt de statuten en voorwaarden van de VBNL>
 • Draag bij aan de goede naam:doe niets wat de naam van de bitcoin branche in diskrediet kan brengen
 • Bestrijd fraude:voorkom en bestrijdt Bitcoin gerelateerde fraude. doe dit samen met andere VBNL leden
 • Accepteer geen contant geld:contant geld mag nooit geaccepteerd worden. Hoofdreden hiervoor is dat er niet achterhaald kan worden waar het geld vandaan komt
 • Spreek duidelijke taal:alle communicatie moet voor de klanten volkomen duidelijk zijn. Er mogen geen dubbelzinnigheden in voorkomen
 • Ga voor kwaliteit:het VBNL lid streeft een systematische vorm van beveiliging- en kwaliteitszorg na.
 • Draag het uit:stel iedereen op de hoogte van de gedragscode. Medewerkers en een iedere die de code weten wilt.
 • Wilt u de hele code nalezen of meer info over VBNL hebben? Bezoek dan de site van Vereniging Bitcoin Bedrijven Nederland

Dit alles toont aan dat Bitvavo betrouwbaar is en dat ze maatregelen treffen om een veilig handelsplatform aan te bieden.

Een belangrijk onderdeel in onze review is de licensering en controle. Zonder dit in orde te hebben komen wij niet tot een positief oordeel. Wij zijn dan ook meer dan tevreden met hoe de exchange dit heeft aangepakt.

Technische veiligheid

De crypto exchange maakt gebruik van SSL-technologie om ervoor te zorgen dat de financiële transacties op hun handelsplatform op een veilige manier verlopen. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de informatie die tussen de broker en de klant wordt gedeeld, versleuteld wordt verstuurd.

Zo kan deze informatie niet ingekeken worden door derden of onbekenden. Een website die gebruikmaakt van SSL-technologie, valt te herkennen aan het slotje en de https:// aan het begin van de URL. Op die manier kunt u bij Bitvavo veilig geld storten op uw account. Ook weet u zeker dat uw persoonlijke gegevens goed opgeslagen zijn.

Voor onze Bitvavo review hebben wij de technische veiligheid goed bekeken. Onze ervaring uit het verleden heeft ervoor gezorgd dat wij enkel zaken willen doen met exchanges die alles goed beveiligd hebben.

Hoe contacteer ik de klantenservice?

Indien er iets niet duidelijk is, of u een vraag heeft, dan kunt u de FAQ van deze exchange bekijken. U vindt hier antwoorden op heel wat verschillende vragen.

Zo kunt u er informatie vinden i.v.m. het aanmaken en managen van een account, de beveiliging van uw account, uw dashboard, de exchange, juridische documenten, stortingen en opnames, API en overige onderwerpen. Deze documenten zijn in het Nederlands beschikbaar.

Mocht u toch nog hulp nodig hebben, dan kunt u de klantenservice contacteren. Dit kunt u doen door naar de supportpagina te gaan waar u aan de linkerzijde het e-mailadres van de helpdesk van Bitvavo kunt vinden. Rechts onderaan uw scherm kunt u ook op het live chat-icoontje klikken en u komt in contact met de live chatbot.

U kunt hen contacteren in het Nederlands. We hebben, in het kader van deze Bitvavo review, de klantenservice gecontacteerd en we ontvingen heel snel een reactie. Binnen de drie minuten kregen we al een antwoord op onze vraag.

Wij hebben uitstekende Bitvavo ervaringen opgedaan als het op de klantenservice aankomt.

Waarom Bitvavo betrouwbaar is
 • Twee-factor authenticatie en e-mailbevestigingen om uw account te beveiligen
 • Fondsen worden bij een aparte stichting bewaard
 • Deze crypto exchange volgt de AML-richtlijnen
 • Lid van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland
 • Financiële transacties gebeuren m.b.v. SSL-versleuteling
 • Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice

Hoe beoordelen wij in onze Bitvavo review?

Als wij een review schrijven beoordelen wij alle brokers op een aantal criteria. Hoe beter de broker voldoet aan onze criteria hoe hoger de score zal worden.

De leidraad van onze review zijn de ervaringen die wij hebben opgedaan met Bitvavo.. Doordat wij onafhankelijk zijn hoeven wij geen rekening te houden met anderen, of met de exchange, wanneer wij onze review schrijven.

Mocht u als belegger een andere mening hebben, deel deze dan met ons in de comment sectie onderaan dit artikel. Wij informeren onze lezers graag zo ruim mogelijk met input van derden gekoppeld aan onze ervaringen.

Samengevat: onze onafhankelijke Bitvavo review bestaat uit onze zelf opgedane ervaringen met de exchange.

Hieronder ziet u een overzicht van alle punten die aan de orde kwamen tijdens onze onafhankelijke test. Zo kunt u per punt ontdekken wat deze crypto exchange te bieden heeft.

Wat zijn onze Bitvavo ervaringen?

Onze Bitvavo ervaringen zijn heel positief te noemen. Er zijn bijna geen negatieve punten te benoemen bij deze aanbieder. Daarbij blijft de exchange zich constant doorontwikkelen. Dit is ook de reden dat wij Bitvavo de volle 5 sterren hebben gegeven in onze review. Dit is een beoordeling die we nog niet eerder hebben mogen geven aan een aanbieder van welke producten dan ook. Lees hieronder onze ervaringen met de exchange.
 

Betrouwbaarheid Bitvavo

Is Bitvavo betrouwbaar? Een belangrijke vraag die wij in onze review graag willen beantwoorden. Het antwoord luidt: ja, Bitvavo is absoluut betrouwbaar. Ze zorgen ervoor dat u als crypto investeerder goed beschermd bent. Ze worden gecontroleerd door de Nederlandsche bank en zijn lid van de VBNL.

Een overzicht waarom Bitvavo betrouwbaar is:

 • Two-factor authenticatie: als bitcoin belegger krijgt u de mogelijkheid om twee-factor authenticatie in te schakelen. U kunt gebruikmaken van deze authenticatie bij inlogpogingen en opnames van digitale valuta. Dit zorgt ervoor dat uw account beveiligd is tegen ongeautoriseerde toegang. Wilt u bij Bitvavo inloggen op uw account? Dan moet u een code invullen die u op uw mobiel toestel te zien krijgt. U moet er wel voor zorgen dat uw mobiel toestel gekoppeld is aan de broker. Dankzij deze authenticatie kunt u veilig inloggen.
 • IP-check: mocht er een inlogpoging worden gedaan vanaf een onbekend apparaat, dan moet deze poging worden bevestigd door te klikken op een link die u via e-mail ontvangt. Daarnaast is uw sessie gekoppeld aan uw IP-adres. Mocht u willen beleggen vanaf een ander IP-adres, dan moet u opnieuw inloggen. Dit wordt gedaan om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Derden-geld rekening: het geld dat u stort op uw account, wordt ontvangen door een aparte stichting, de Stichting Bitvavo Payments. Dit betekent dat uw fondsen geen risico lopen mocht deze broker ooit failliet gaan. U kunt dus bij Bitvavo veilig uw geld storten en bewaren zonder het risico te lopen het kwijt te raken
 • Nederlands: de exchange is gevestigd in Nederland en aanvaardt enkel klanten uit Europa. Het KYC-beleid (“Know Your Customer”) voldoet aan de AML-richtlijnen van de EU (AMLD5) en de “Wwft’ (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme).
 • VOG: alle medewerkers van Bitvavo hebben een background check gekregen en hebben een verklaring omtrent goed gedrag. Op deze manier werken ze enkel met de beste en betrouwbaarste mensen.
 • Interne trainingen: er worden met grote regelmaat interne trainingen gegeven op het gebied van veiligheid. Niet alleen creëert dit meer bewustzijn van eventuele gevaren. Ook informeert het de medewerkers wat de beste oplossingen zijn indien er problemen zich voordoen
 • Externe audits: de codes van Bitvavo worden gecontroleerd door meerdere externe IT beveiligingsbedrijven (Security Audits). Door gebruik te maken van externe bedrijven zorgen ze ervoor altijd eerlijke en correcte feedback te ontvangen. Hiernaast worden de systemen onderworpen aan penetratietests. Om het veiligheidsniveau stabiel en goed te houden wordt dit herhaald na elke grote codewijziging.
 • Offline opslag: het merendeel van de crypto’s(90%) is opgeslagen in zogeheten cold wallets. Dit betekent dat ze offline opgeslagen worden en niet toegankelijk zijn voor derden. Dit zorgt ervoor dat hackers geen toegang hebben tot de wallets dankzij het ontbreken van een internetverbinding.
 • 4+ beveiliging: de back-ups van de crypto broker staan in kluizen die voldoen aan de eisen van de hoogste veiligheidscategorie in Nederland (4+). Deze kluizen worden 24/7 gemonitord.
 • Multi signatures: grote transacties moeten altijd door meerdere mensen getekend worden. Waaronder een select groepje directieleden.
 • Veilige datacenters: Bitvavo gebruikt datacenters met een zo hoog mogelijk veiligheids- en complianceniveau. Deze datacenters moeten minimaal de volgende certificaten hebben: ISO 9001, ISO 27001, ISO 27017, PCI DSS Level 1, SOC 1 – 3

150 crypto’s

U vindt meer dan 150 verschillende cryptocoins terug. De bekendste crypto bij Bitvavo is Bitcoin Ook zijn andere bekende crypto’s als Dogecoin, Ripple en Ethereum beschikbaar in het zeer uitgebreide aanbod bij Bitvavo. Mocht u nog niet helemaal vertrouwd zijn met cryptocurrency, dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Deze crypto exchange biedt namelijk twee soorten handelsplatformen aan: een eenvoudig en een geavanceerd. Als beginner kunt u eenvoudig kopen en verkopen zonder allerlei ingewikkelde complicaties.

Nederlandse site

De site en de klantenservice worden in het Nederlands aangeboden. De aanbieder is namelijk een Nederlandse cryptocurrency exchange. Daarnaast kunt u er gebruikmaken van iDeal om cryptovaluta te kopen. Ook verlopen financiële transacties bij de crypto exchange 100% veilig dankzij de SSL-versleuteling. Ook staan hun adresgegevens op de site. U kunt het kantoor bezoeken indien gewenst.

De voordelen van Bitvavo
 • Uitgebreid aanbod: meer dan 150 cryptocurrencies
 • Klantenservice en site in het Nederlands beschikbaar
 • Betalen met iDeal
 • Financiële transacties verlopen met SSL-technologie
De nadelen van Bitvavo
 • U kunt enkel beleggen in crypto, niet in forex of CFD’s
 

Bitvavo app review

Toen wij in 2019 onze Bitvavo review schreven was er nog geen sprake van een app. Iets wat voor ons toen als groot minpunt werd gezien. Immers elke zichzelf respecterende crypto broker had een goede app.

Zoals we eerder al benoemden blijft de exchange zich constant doorontwikkelen. Een van deze ontwikkelingen is een uitstekende app voor het kopen en verkopen van crypto.

Halverwege 2020 is de exchange namelijk met de Bitvavo app op de markt gekomen. Deze app kunt u makkelijk downloaden voor zowel Android als IOS. Zodat u ten alle tijden kunt handelen in de cryptocurrency van uw keuze.

De Bitvavo app geeft u de mogelijkheid om snel te kunnen handelen en geeft altijd toegang tot uw account. Naast het traden van crypto’s kunt u de app ook gebruiken voor direct contact met de klantenservice.

Wij zijn gewend om veelal achter de grote computerschermen te werken wanneer we bezig zijn met onze trading activiteiten. De Bitvavo app is echter zo overzichtelijk dat wij deze meer en meer zijn gaan gebruiken. Het grote voordeel vinden wij toch dat we altijd kunnen kopen en verkopen. Zo konden wij sneller inspringen op de trends in de crypto wereld. En belangrijker onze winsten verhogen.

Zo hebben wij snel kunnen verkopen terwijl we bij een voetbalwedstrijd aanwezig waren en hebben we goedkoop crypto in kunnen kopen toen we op vakantie waren.

Ook hebben wij goede ervaringen met geld storten en zelfs opnemen via de app. De app geeft u bijna in alles dezelfde mogelijkheid als de website. Maar u hoeft er niet voor thuis te blijven.

Conclusie: voor ons is de Bitvavo app een echte aanrader waarmee snel en eenvoudig gehandeld kan worden.

Bitvavo wallet review

Heeft u geen eigen crypto wallet? Maak u dan geen zorgen, u ontvangt namelijk een Bitvavo wallet als u een account aanmaakt. In deze wallet kunt u uw digitale valuta veilig bewaren.

U kunt ook gebruikmaken van deze Bitvavo wallet om cryptovaluta te verzenden en ontvangen. Aangezien deze wallet wordt gekoppeld aan uw Bitvavo account, bent u dan wel afhankelijk van deze crypto exchange voor het bewaren van uw bitcoin en andere crypto’s.

Heeft u een eigen wallet dan kunt u die ook gebruiken voor de opslag van uw munten. U bent dan niet afhankelijk van de exchange.

Het wel of niet aanschaffen van de Bitvavo wallet kunt u zelf beslissen, een groot voordeel van het hebben van de wallet is dat u geen coins hoeft te verhuizen.
 

Hoe werkt Bitvavo?

In onze review willen we ook ingaan op de praktische kant van de exchange. Als u graag wilt beleggen in crypto bij Bitvavo, moet u eerst en vooral een account aanmaken. Dan kan heel gemakkelijk, we leggen hieronder stapsgewijs uit hoe u dat doet:

Aanmelden bij Bitvavo
 1. Ga naar de aanmeldpagina van Bitvavo en klik op de groene knop “aan de slag” in de rechterbovenhoek
 2. Vul uw persoonlijke gegevens in (voornaam, naam en e-mailadres), maak een wachtwoord aan en vink het vakje i.v.m. de voorwaarden aan
 3. Klik op “registreren”, u ontvangt daarna een e-mail, klik op de knop “bevestig e-mailadres”
 4. Bevestig uw e-mailadres door op de knop “verifiëren” te klikken
 5. Om te kunnen beleggen moet u uw account verifiëren door een kopie van uw identiteitsbewijs te uploaden

Daarna kunt u eenvoudig geld storten op uw account. Log in en klik op “tegoed storten”. Kies daarna het bedrag dat u wilt storten en selecteer de betaalmethode.

Afhankelijk van de gekozen betaalmethode ontvangt u het geld onmiddellijk (iDeal, Bancontact, MyBank, EPS, Sofort en Giropay) of na enkele dagen (overschrijving).

Maar nadat u dit gedaan heeft, hoe werkt Bitvavo om crypto te kopen?

Crypto kopen bij Bitvavo - stappenplan
 1. Log in met uw persoonlijke Bitvavo account.
 2. Klik op de knop met tegoed storten en kies de betaalmethode die u wilt gebruiken.
 3. Zoek de cryptomunt die u wilt aanschaffen en vul het bedrag in in “kopen”
 4. Klik op kopen, stort geld op uw account en de cryptostaat in uw portfolio.

En hoe werkt Bitvavo om te verkopen?

Crytpo verkopen bij Bitvavo - stappenplan
 1. Log in met uw persoonlijke Bitvavo account
 2. Klik op de cryptocurrency deie u verkopen wilt.
 3. Geef aan hoeveel u wilt verkopen en klik op verkopen
 4. Uw cryptomunt is per direct verkocht.

Inloggen bij Bitvavo

Inloggen bij Bitvavo is niet heel ingewikkeld. Alles wat u nodig heeft is uw e-mailadres en wachtwoord. En het is zeer sterk aan te raden een two factor authentication aan te zetten.

Wanneer u een wachtwoord maakt is het belangrijk dat u deze moeilijk genoeg maakt dat niemand anders deze kan achterhalen. Het is wel van belang dat u het wachtwoord zelf kunt onthouden. Zodat het niet voorkomt dat het inloggen niet lukt bij de crypto exchange.

Om uw wachtwoord veilig op te slaan is het aan raden om gebruik te maken van Lastpass of een andere password manager. Hier kunt u veilig de moeilijkste wachtwoorden opslaan en hoeft u deze niet te onthouden. Voordeel van een wachtwoordmanager is dat derden er niet in kunnen komen en uw wachtwoorden niet kunnen hacken.

Kortom: inloggen bij Bitvavo doet u met een e-mailadres en een wachtwoord en als u het op zeker wilt spelen de 2FA.

Bitvavo staking

Bij Bitvavo kunt u gebruik maken van off- chain en on-chain staking diensten. Met de off- chain staking diensten kun u rewards verdienen, dit doet u door digitale valuta’s op uw account ter beschikking te stellen.

De on-chain staking diensten geven u de optie om mee te helpen bij het goedkeuren van transacties op een proof-of-stake blockchain. Dit is te vergelijken met wat vroeger het bitcoin minen was.

Iedereen met een minimum aan bepaalde crypto kan transacties valideren. Met deze validatie kunt u staking rewards ontvangen.

Hoe werkt de Bitvavo staking

Als u crypto heeft op uw Bitvavo account dan komt u in aanmerking voor staking. Let wel op dat u valuta moet hebben die door het stakingsprogramma ondersteund wordt. Hoe Bitvavo kan staken voor u:

 1. Schakel de opt in functie in van de on en off- chain stakingsdienst in
 2. De diensten zijn ingeschakeld voor de valuta die ondersteund worden.
 3. Daar u eigenaar blijft van uw crypto kunt u dit ten alle tijde opnemen.

Welke crypto’s doen mee voor de staking?

Hieronder vindt u een lijst met de crypto’s die in aanmerking komen voor de stakingdienst van de crypto exchange.

 • ARK (ARK)
 • Bitcoin (BTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Cardano (ADA)
 • Chainlink (LINK)
 • Dai (DAI)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • ICON (ICX)
 • NEO (NEO)
 • Ontology (ONT)
 • Tether (USDT)
 • Tezos (XTZ)
 • Tron (TRX)
 • USD Coin (USDC)
 • VeChain (VET)
 • Waves (WAVES)

Bitvavo crypto exchange of broker: het verschil

Het grote verschil tussen een broker en een exchange is dat een broker als tussenpersoon fungeert bij koop en verkoop en een exchange zelf de crypto in beheer heeft.

Bitvavo is beiden maar vooral bekend als Nederlands beste crypto exchange. Wanneer u crypto valuta koopt koopt u het rechtstreeks van de exchange. In het geval van Bitvavo koopt u het bij een Nederlandse, volkomen te vertrouwen, exchange.

Voordeel is dat u geen fee hoeft te betalen aan een tussenpersoon. U betaalt enkel de commissie die de exchange in rekening brengt op uw transacties.

Bitvavo review: account overzicht

De crypto exchange biedt maar één soort account aan: de standaard account. U kunt deze kosteloos openen. Het enige wat u moet doen om te kunnen beginnen met beleggen, is uw account verifiëren.

Om dat te doen, moet u een kopie van uw identiteitsbewijs uploaden. Binnen enkele minuten kunt u al beginnen met handelen in cryptocurrency.

Wanneer u gaat handelen kunt u wel kiezen om te crypto traden voor beginners of juist voor de ervaren trader optie te kiezen. Bitvavo heeft alles voor de beginner erg duidelijk gemaakt zodat zelfs de meest onervaren handelaar eenvoudig weet wat te doen.

Als u past begint met het handelen in crypto raden we u echt aan de beginners account te nemen. Door de manier van communiceren en duidelijke uitleg is het voor iedereen mogelijk te starten met crypto trading.

Wanneer u voelt dat u goed bekend met alles kunt u ervoor kiezen uw account te veranderen naar die voor een ervaren trader.

Voor beginners in het crypto traden hebben wij ook een artikel geschreven met alle ins- en outs. Leest u hier alles over crypto traden voor beginners.

Welke betaalmethoden biedt Bitvavo aan?

Voordat u cryptomunten kunt kopen of verkopen, moet u geld op uw account storten. Met behulp van de SSL-encryptie, verlopen deze transacties 100% veilig.

Uw financiële en persoonlijke informatie wordt versleuteld verstuurd en kan niet gelezen worden door derden. Zo kunt u bij Bitvavo veilig geld storten op uw account.

Hoe stort ik geld bij Bitvavo?

Bitvavo kosten storting
BetaalmethodeAbsolute feesRelatieve feesMax. bedrag
Bancontact€0,000,00%€10.000
EPS Überweisung€0.001,75%€1000
Giropay€0.001,75%€1000
iDeal€0.000,00%€10.000
MyBank€0.001,50%€5000
Sepa Bank transfer€0.000,00%n.v.t.
SEPA Instant transfer€0.000,00%€15.000
Sofort€0.002,25%€1000

U kunt geld storten middel verschillende betrouwbare en gerenommeerde betaalmethodes. Wanneer het geld is gestort op uw account, ziet u het verschijnen op uw balans. U kunt dan meteen beginnen met het kopen van crypto.

Dit betekent dat de meest populaire betaalmethode van Nederland, iDeal, wordt aanvaard. Betaalmethoden als Skrill, Neteller, Trustly en Paypal worden momenteel nog niet aanvaard bij de exchange. Mocht dit in de toekomst veranderen, zullen we dit zeker vermelden in onze Bitvavo review.

Voor meer informatie over geld storten naar uw broker of crypto exchange account, verwijzen we graag door naar onze pagina over geld storten bij brokers. Hier vindt u alle informatie over het storten van geld bij online brokers of crypto exchanges.

Bitvavo review: minimum deposit?

Bij heel wat online brokers moet u een minimum deposit maken. Dit is niet het geval bij Bitvavo. Er is namelijk geen minimum deposit. U kiest zelf hoeveel geld u stort op uw account. Dit heeft als voordeel dat u uw eigen budget beheert.

Als belegger bij Bitvavo kunt u er bijvoorbeeld ook voor kiezen elke maand een klein bedrag te investeren. Zo bouwt u langzaam een mooie portefeuille op voor de lange termijn.

Ideale instapbedrag bij Bitvavo

Er is geen minimum deposit bij Bitvavo en u kunt dus zelf beslissen hoeveel u stort. Dit is voornamelijk afhankelijk van uw budget en waarschijnlijk ook van uw ervaring. Wij zijn begonnen met € 500 omdat we al een redelijke ervaring hadden opgedaan in de crypto wereld.
Nadat we ontdekten dat de exchange alles dik in orde was hebben we nog een aantal stortingen gedaan om verschillende crypto te kopen.

Bent u echter een beginnende cryptobelegger dan raden we u aan te starten met € 50 of € 100. Kijk hoe het crypto traden u bevalt, beslis of u zich thuisvoelt bij de crypto exchange en beslis dan of u een grotere investering wil doen. Let op! houdt u altijd aan uw eigen budget!

Bent u al een ervaren belegger dan weet u zelf heel goed hoeveel u het beste kunt investeren bij deze crypto exchange. Het zal heel goed kunnen dat u straks van Bitvavo uw vaste crypto exchange maakt en andere aanbieders niet meer bezoekt.

Wat heel belangrijk is om te melden in deze is dat de eerste € 1000 aan transacties geheel kosteloos zijn. U handelt de eerste € 1000 commissievrij.

Bitvavo review: uitbetalen

Wilt u uitbetalen bij Bitvavo, dan kan dit heel gemakkelijk. Let wel op: u moet wel eerst uw account verifiëren om dit te kunnen doen.

Als u een cryptovaluta verkoopt, heeft u twee mogelijkheden:

 • U wilt het geld laten uitbetalen: dit kan enkel via SEPA overschrijving. Het bedrag wordt overgemaakt naar de Stichting Bitvavo Payments, die vervolgens het bedrag overmaakt naar uw bankrekening. Een opname duurt max. 1 werkdag voor Nederlandse bankrekeningen of 2 werkdagen voor buitenlandse bankrekeningen.
 • U wilt het geld gebruiken om nieuwe cryptovaluta te kopen: het bedrag wordt door de Stichting Bitvavo Payments overgemaakt naar Bitvavo en kan worden gebruikt bij een nieuwe aankoop.

Licenties en bedrijfsinformatie

Bitvavo info
Adres:

Bitvavo BV
Herengracht 450,
1017CA Amsterdam,
Nederland

Contact:

[email protected]

Opgericht:

2018

CEO:

Mark Nuvelstijn

Aantal werknemers:

100+

Aantal gebruikers actief:

1 miljoen +

Aantal landen:

27

Aantal crypto valuta:

150+

App:

Android, IOS

Bitvavo wallet:

Ja

Onze Bitvavo review wordt geschreven over een vrij nieuwe cryptocurrency exchange. Het bedrijf werd in 2018 opgericht en zit gevestigd in Amsterdam. Hun doelstelling is ervoor zorgen dat iedereen, zowel de beginnende als de ervaren handelaar, gemakkelijk kan beleggen in cryptovaluta.

Daarom ook beschikken ze over twee soorten handelsplatformen: een vereenvoudigd en een geavanceerd handelsplatform.

Op dit moment staat deze broker nog niet geregistreerd bij de AFM. Dit komt omdat de Autoriteit Financiële Markten nog niet over de wet- en regelgeving beschikt om licenties af te geven aan goede en betrouwbare Bitcoin exchanges.

Sinds januari 2020 vallen crypto exchanges wel onder het toezicht van De Nederlandsche Bank. Op 18 mei is de implementatiewet wijziging vierde anti-witwasrichtlijn in werking getreden. Dit betekent dat de Nederlandsche Bank controleert op witwassen en financiering van terrorisme. Dankzij de vele veiligheidsmaatregelen die ze getroffen hebben en het feit dat ze lid zijn van de Verenigde Bitcoin Bedrijven Nederland is oplichting door de exchange uitgesloten.

Door Bitvavo opgelicht

Wij zijn er van overtuigd dat u nooit door Bitvavo opgelicht zal worden. De exchange doet er namelijk alles aan om het traden open en transparant te houden. Ondermeer inschrijving bij de VBNL en controle op witwassen door de DNB. Dit betekent echter niet dat alles altijd goed gaat. Uiteindelijk hebben we te maken met mensen en er kan een fout worden gemaakt. Echter indien er een fout gemaakt wordt zal Bitvavo er alles aan doen deze voor u zo snel mogelijk te herstellen.

Het kan ook gebeuren dat er internet-oplichters actief zijn die u e-mails sturen namens de exchange, of zich voordoen als zijnde de broker. U wordt dan ook niet door Bitvavo opgelicht maar door cybercriminelen.

Zorg ervoor dat u uw Bitvavo account goed beveiligd. Maar ook uw emailadres moet u goed en veilig houden. De meeste oplichting online gebeurt door slechte beveiliging van het email adres. Verander met regelmaat uw wachtwoord of maak gebruik van een password manager.

Bitvavo contact

Wilt u met Bitvavo contact opnemen dan kan dit.

Bitvavo BV

[email protected]

Herengracht 450,
1017CA Amsterdam,
Nederland

Het is in onze ogen een groot voordeel dat Bitvavo in Amsterdam is gevestigd. Allereerst is het een Nederlands bedrijf dat derhalve ook bij de KvK moet ingeschreven staan. En dit betekent ook dat de communicatie in het Nederlands kan.

Nog optimaler zou het zijn als er ook een telefoonnummer bekend zou zijn waarop je Bitvavo makkelijk kunt bereiken. Helaas is op dit moment dit nog niet aan de orde en is een email de snelste manier om de crypto exchange te contacteren.

Bitvavo vs andere crypto exchanges

Wij vinden Bitvavo veruit de prettigste crypto exchange om mee te werken. Er zijn uiteraard verschillende exchanges maar deze exchange steekt er voor ons bovenuit.

Een aantal redenen waarom wij juist voor hen kiezen vindt u hieronder.

 • Snelle stortingen met iDeal
 • Lage transactiekosten
 • Uitermate geschikt voor beginners
 • Staking
 • De eerste 1000 euro geen commissie
 • Gevestigd in Nederland

Behalve deze Bitvavo review hebben we ook beoordelingen geschreven over andere crypto aanbieders. Leest u ook gerust deze beoordelingen goed door om er zeker van te zijn welke crypto exchange het beste bij u past.

Bitvavo in de media

Bitvavo is veelvuldig terug te vinden in de media. U zult ze ongetwijfeld met regelmaat voorbij zien komen. De spotje op TV en radio. Dit heeft er alles mee te maken dat crypto populairder is dan ooit en de bitcoin broker zichzelf heel duidelijk in de Nederlandse markt zet. Hieronder vindt u een van de spotjes die u regelmatig op tv ziet voorbij komen.

Bitvavo – officiële partner van de KNVB

Vanaf maart 2022 is Bitvavo de zesde officiële partner van de KNVB. Met de samenwerking willen beide partijen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn van digitale innovatie in de voetbalwereld. Daarnaast zal deze partnerschap het handelen in cryptovaluta helpen onder de aandacht te brengen in Nederland.

Deze sponsorschap laat zien dat de cryptomarkt groeit in Nederland, en het geeft blijk van de sterke en betrouwbare reputatie van Bitvavo. Voor onze Bitvavo review zijn dit belangrijke punten. De exchange laat duidelijk zien dat het niet bang is zichzelf te laten zien en te omringen door andere sterke merken.

Wilt u meer weten over deze samenwerking? Op de website van de KNVB vertelt de voetbalbond er zelf meer over.

Gouden Stier Award voor Bitvavo

Ook het winnen van prijzen en awards spreekt boekdelen over betrouwbaarheid en reputatie. Daarom vinden wij het feit dat Bitvavo op 29 maart 2022 de Gouden Stier Award van IEX gewonnen heeft zeker de moeite van het vermelden waard.

Bitvavo ontving de prestigieuze prijs in de categorie ‘Beste Crypto Exchange’.

Deze onderscheiding wordt sinds 2007 jaarlijks uitgereikt aan aanbieders van financiële producten, services en platformen. Zo mochten in het verleden onder meer de ABN AMRO, Saxo Bank en BNP Paribas deze award mee naar huis nemen. Op de website van de IEX leest u meer over de Gouden Stier Awards.

Bitvavo review: onze ervaringen samengevat

De eerste conclusie van onze Bitvavo review is dat we hier te maken hebben met een betrouwbare crypto exchange. Wij raden u absoluut aan, gebaseerd op onze Bitvavo ervaringen, bij de exchange uw bitcoin en andere crypto’s te kopen,

De exchange treft heel wat maatregelen om een veilig handelsplatform aan te bieden aan u als handelaar. Het feit dat de fondsen van de klanten bij een aparte stichting worden bewaard, is daar een goed voorbeeld van. Maar ook de technische veiligheid en het offline opslaan van het leeuwedeel van de cryptocoins.

Dit zorgt ervoor dat wij er zeker van zijn dat u niet door Bitvavo zal worden opgelicht. Wij sluiten een scam door de exchange uit. Natuurlijk moet u altijd uitkijken voor phishing mails.

Ook de Bitvavo wallet waarin u uw munten kunt opslaan is zeer goed beschermd. Zodoende kunt u er zeker van zijn dat uw digitale coins hier volledig veilig zijn. U kunt uw bitcoin en andere crypto voor langere tijd opslaan zonder risico te lopen.

Ook de app die de exchange op de markt heeft gebracht is een top app ,voor het handelen onderweg. Door deze zeer makkelijk te bedienen app kunt u altijd uw aankopen en verkopen doen. De Bitvavo app is een echt een groot pluspunt van de exchange.

Het aanbod van deze crypto exchange is enorm uitgebreid. Er worden meer dan 150 verschillende crypto’s aangeboden, waarvan bitcoin de bekendste is. Ze bieden echter niet alleen de grote namen aan maar ook minder bekende namen van cryptovaluta staan in het assortiment.

De doelstelling van deze broker is het handelen in cryptovaluta zo gemakkelijk mogelijk maken voor de belegger, en daar zijn ze zeker in geslaagd. Dankzij de twee interfaces kunnen zowel de beginnende als de ervaren handelaar heel gemakkelijk crypto’s verhandelen.

Een ander pluspunt is dat u geld op uw account kunt storten via iDeal. Het geeft u de mogelijkheid om snel, op een voor u bekende manier, geld te storten.

Al met al kunnen we stellen dat Bitvavo betrouwbaar en technisch veilig is en dat ze een heel groot aanbod hebben. Wij raden u zeker aan uw crypto bij deze aanbieder te kopen. Het is niet voor niets de eerste crypto exchange die wij een 5/5 sterren review geven.

FAQ - veelgestelde vragen

Er is een Bitvavo app.  De app is ideaal voor een ieder die snel wil kunnen handelen vanaf welke locatie. U downloadt deze eenvoudig voor Android or iOS. Wij delen hier onze Bitvavo app ervaringen met u.

Wij schreven voor u een onafhankelijk Bitvavo review. Een review gebaseerd op de ervaringen die wij hebben met deze crypto broker. Leest u onze Bitvavo review hier en ontdek alle plus en minpunten.

We hebben erg goede Bitvavo ervaringen. Het is wat ons betreft een van de betere, zo niet de beste, crypto exchange. Lees onze Bitvavo review om te ontdekken waarom we dat vinden.

Ja, u kunt een Bitvavo wallet aanmaken.Het hebben van een wallet bij de broker kan voor-en nadelen hebben.  Wij checkten de Bitvavo Wallet voor u.

Een account aanmaken is gratis bij bitvavo. Hierna kunt u ook nog de eerste duizend euro gratis handelen. Hierna gaat u wel (lage) kosten betalen.Een overzicht van de Bitvavo kosten vindt u hier. Door deze kosten goed door te nemen weet u van te voren waar u aan toe bent.

Dit kan door een Sepa transactie. Dit is een betaling die van uw Bitvavo account naar uw bankrekening gaat.  Uitbetalen kan alleen met een geverifieerd account. Wij leggen u hier uit hoe de Bitvavo uitbetaling precies in zijn werk gaat.

De crypto exchange is geschikt voor zowel de beginnende als ervaren crypto investeerder. U kunt uw account ook dusdanig inrichten. U kunt dan als beginner of ervaren trader aan de slag. Lees alles over de verschillende Bitvavo accounts in onze review.

Bitvavo biedt een groot aantal stortingsmethoden aan. Waaronder iDeal, de typische Nederlandse betaalmethode. Hoe het geld storten bij Bitvavo precies werkt leest u in onze review.

Wij beschouwen Bitvavo als een van de, zoniet de beste, crypto exchange in Nederland. In onze review delen wij onze ervaringen en vergelijken we Bitvavo en andere crypto exchanges.

Er is op dit moment geen Bitvavo crypto debit card. Er zijn ook nog geen tekenen aan de wand dat deze er snel zal zijn. Mocht deze komen dan leest u dit in onze Bitvavo review.

Bitvavo staat niet onder prudentieel toezicht van de Nederlandsche bank en de AFM.  Wat dit precies inhoudt voor u als crypto koper leest u in onze regulatie paragraaf van onze Bitvavo review.  Hier leest u precies hoe Bitvavo gereguleerd is.

Bitvavo is actief in 27 landen in Europa. Dit betekent dat u bijna in elk land binnen Europa een account kunt openen bij de crypto exchange. Wij hebben voor u beschreven hoe u zich kunt aanmelden bij Bitvavo. U leest hier het hele proces van a tot en met z.

Om bij Bitvavo een account te openen moet u minimaal 18 jaar zijn. Bent u nog geen 18 jaar dan wordt u als minderjarig beschouwd en kunt u niet handelen bij Bitvavo.  Het niet accepteren van minderjarigen is een van de redenen waarom Bitvavo betrouwbaar is.

Bitvavo is een crypto exchange. Toch kunnen ze ok fungeren als crypto broker. Wij schreven in onze review een uitleg over het verschil tussen crypto exchange en broker.

Bitvavo biedt meer dan 150 verschillende cryptocurrencies aan. Dit zal echter steeds meer worden. Dit doordat er steeds meer vraag en aanbod is.  Wij bespreken hier voor u het Bitvavo crypto aanbod.

U kunt bij Bitvavo al vanaf €1 investeren. Wij willen u echter aanraden om met minimaal €50 te starten. Zeker als u een beginner bent kunt u zo langzaam de kneepjes van het vak leren. Wij schreven hier over het ideale instapbedrag bij Bitvavo.

Er is een Bitvavo bonus maar niet in de vorm van gratis geld bij een storting. Maar Bitvavo laat u wel de eerste €1000 euro commissievrij handelen. Hoe dit werkt schreven wij in onze Bitvavo bonus uitleg.

Bitvavo geeft u niet alleen de mogelijkheid om bitcoin te kopen maar ook omde bitvavo koers voor bitcoin te volgen. Wij leggen u uit hoe u de bitvavo bitcoin koers kunt volgen.

Ethereum kunt u kopen bij bitvavo maar u kunt ook de ethereum koers volgen via hen. Wij leggen u precies uit hoe alles werkt met de verschillende bitvavo koersen.


Opmerkingen

Peter M 24 januari 2022 om 12:57

Bitvavo is zeer gebruiksvriendelijk en KAN degelijk werken echter. De analytics schermen zijn instabiel. Trendlijnen die ik uitzet vallen vaker opeens weg, met name de diagonale lijnen in de 1 en 5 minuten view. En nee, het is geen user fout, ik weet wat ik doe.

Verder vind ik het storten van crypto uit mijn wallet naar mijn Bitvavo omgeving erg grillig en onvoorspelbaar. De enie keer duurt het nog geen minuut, de andere keer komt het helemaal NIET aan.

Ik ondervind nu voor de 2e keer dat mijn crypto stortingen ergens blijven hangen bij de “Bitvavo-voordeur” waardoor ik de handels oppertunity misloop!

Aan de hand van mijn De transactie-ID/hash en een schermafbeelding die de transactie weergeeft, gaat een developer aan de slag om mijn crypto boven water te halen en bij te schrijven op mijn Bitvavo account. Voor dit proces reserveert Bitvavo zich een schaamteloze 10 dagen. Dit is gewoon onacceptabel voor een trading platform immers, de window waarin je hoger wilt verkopen en goedkoper terugkopen is al lang voorbij als de storting eindelijk geregeld is.

Voorbeeld. Je koopt een crypto voor 50 cent en zet deze op je externe wallet. Wanneer je ziet dat deze crypto naar 75 ct gestegen is, wil je verkopen. Op dat moment stort je jouw crypto terug op je Bitvavo account zodat je 25 cent per coin kunt verdienen echter . . . deze kans is in mijn geval al TWEE MAAL aan mijn neus voorbij gegaan omdat Bitvavo 10 dagen de tijd neemt om dit soort ernstige gebreken op te lossen. Dit heeft mij in het laatste geval een verdubbeling van het aantal crypto’s gekost! Ik vind dit onacceptabel, het is immers de core business van Bitvavo als “handelsplatform” dat traden probleemloos verloopt. Er is geen mogelijkheid om te bellen, de chat is eveneens een lachertje (chatbot)

Bitvavo, als jullie dit probleem oplossen, dan kunnen jullie de beste zijn, maar op dit moment, door deze essentiële tekortkoming, is dat absoluut niet het geval.

Luuk Wouda 21 oktober 2021 om 05:38

Hallo Rene Bervoets,

Vervelend om te horen dat u in deze situatie zit. Onze ervaringen met Bitvavo zijn dat zij er alles aan doen om uw geld veilig te houden. Wel vervelend dat u na 12 uur nog niks terug gehoord heeft.
Dit is niet de service die wij van Bitvavo kennen. De exchange is zuiver op de graad daar hoeft u zich niet druk om te maken. Helaas hebben wij geen inzicht in uw account en wat er gaande is. Indien u deze morgen nog niets heeft gehoord
zou ik u adviseren nogmaals Bitvavo te contacteren en vragen er spoed achter te zetten.

Graag horen wij van u hoe het afgelopen is!

Rene Bervoets 19 oktober 2021 om 21:58

Vandaag 2 meldingen (mails) van Bitvavo dat er mislukte pogingen waren om in te loggen in mijn account.
Sinds vanmiddag is mijn account volledig geblokkeerd. (maar men kan er vanavond nog steeds proberen inloggen anuit Brazilie o.a.
Gechat met een medewerker die ervoor ging zorgen dat ik gecontacteerd ging worden door een collega van hem.
12 uur later niks gehoord of gezien, maar nog altijd een geblokkeerde account.
Wat moet ik hier van denken ? Is Bitvavo zuiver op de graat of ben ik mijn geld kwijt ?

Luuk Wouda 27 augustus 2021 om 15:52

Hallo Olav,

Bij Bitvavo handelt u de eerste €1000 commissievrij. Het klopt dat u dan geen commissies betaald. Hierna gaan de Bitvavo kosten in werking treden. Kijk gerust eens wat deze kosten zijn. En zoals u al zei zijn de kosten niet heel hoog te noemen.

Olav 27 augustus 2021 om 15:41

Ik handel al geruime tijd bij Bitvavo. Voorheen betaalde ik nooit kosten over mijn transacties. Maar nu moet ik opeens wel betalen. Geen grote bedragen maar toch. Ik vraag me af of dit normaal is.

Kees 23 mei 2021 om 08:47

Ik probeer nu al ruim twee weken contact te krijgen met Bitvavo over een probleem met mijn account. Tot op heden heb ik nog geen oplossing gekregen voor dit probleem. Ik heb verschillende mails gezonden , een maak is daar op gereageerd, dat ze er naar zullen kijken daarna bleven mijn mails onbeantwoord. Ik vind het een vervelende zaak .

Luuk Wouda 19 mei 2021 om 05:56

Goedemorgen J. De Proft,

Wat een vervelend verhaal dat er geld is verdwenen van uw rekening naar Bitvavo. Indien u Bitvavo niet kent en nooit van hen diensten heeft gebruikt gemaakt is dit zeer vreemd. Onze ervaringen echter zijn dat het niet de brokers zelf zijn die deze afschrijvingen doen. Het lijkt erop dat iemand uw betaalgegevens gebruikt heeft. Heeft u uw bank gecontacteerd? Misschien kunnen zij het geld nog terughalen? Tevens raad ik u ook aan om aangifte te doen bij de politie. Er is hier sprake van (internet) diefstal

J. De Proft 18 mei 2021 om 13:25

Plots verdwijnt er ongeveer 2500 Euro van onze rekening – naar de rekening van Bitvavo. We kenden het bedrijf niet eens.
Via de support pagina zeggen ze het te zullen onderzoeken. Moeilijk lijkt het niet – we hebben alle gegevens doorgestuurd. Er komt geen nieuws meer van hen.
Ik probeer hen morgen te bezoeken op hun adres in Amsterdam. Geen idee of iemand aanwezig zal zijn. Maar dat dit artikel dit bedrijf als betrouwbaar bestempeld kan er bij mij niet in. Ik neem mijn woorden terug mochten ze alsnog het geld teruggestort hebben tijdens het schrijven van deze reactie – maar twijfelachtig.

Luuk Wouda 15 april 2021 om 09:07

Goededag Mike,

Wij hebben niks gehoord over een eventueel faillissement. Wij kunnen ons dit dan ook niet voorstellen. Wel loopt de communicatie met het bedrijf de laatste tijd minder vlot. Dit heeft te maken met de drukte na de overname van Bitqist.

Mike 13 april 2021 om 12:40

Goedemiddag,

ik heb via via een bericht ontvangen dat Bitvavo niet meer reageert op mails en dat ze wellicht failliet zijn.
Kunt U dit bevestigen of ontkennen?

Mvg,

Mike

astrid 8 april 2021 om 08:22

net EOS gekocht voor 40 euro staat er op mijn transactiegeschiedenis 36 euro???
is me al vaker opgevallen.
ook spread je drukt op 7% staat er bij aankoop 35% fijn dit.
er onduidelijk allemaal.
heb het idee dat ik meer betaal dan de percentages die er staan.
ben voor de rest erg tevreden

Luuk Wouda 18 februari 2021 om 08:17

Hallo Ron,

Ik zie dat de live chat functie inderdaad nergens terug te vinden is op dit moment.
Wij zullen Bitvavo contacteren en om uitleg vragen. Zodra we een antwoord terug hebben houden we u op de hoogte.

Ron 17 februari 2021 om 12:36

Waarom kan ik de chat nergens vinden? Ik krijg al maanden mijn token distributie vtho niet. Nu voor derde keer gemaild, ben benieuwd

Luuk Wouda 11 januari 2021 om 10:37

Beste Jos,

U heeft volledig gelijk. Onze review was helaas niet up-to-date.
Het is aangepast en bedankt voor de feedback!

Luuk Wouda 11 januari 2021 om 09:48

Hallo Suzana,

Vervelend om te horen dit. Kun je ons een update geven van hoe het er nu voor staat?

suzana 5 januari 2021 om 15:31

Slechte support. Mens kan alleen e-mailen. Chat wat ze beloven staat nergens, bovendien ook de telefoonnummer. Ik wacht op mijn geld die heb ik vanuit de app naar mijn bankrekening overgemaakt op 31. december. Belofte is dat dit binnen 1 werkdag zou gebeuren. Geld storten gaat via Bitvavo Rabobank rekening, maar terugstorting gaat via Bunq bank? Welke niet echt goede reviews heeft.
Ik vraag me af of ik nu mijn geld kwijt ben en mijn advocaat moet inschakelen aangezien ik geen reactie en uitleg daarover krijg en niet de enige ben met dit probleem bij Bitvavo.
Verder zijn de kosten lager dan bij de andere als u wilt crypto’s kopen. Maar als u geen geld terug ontvangt op u rekening bent u toch alles kwijt tenzij u die crypto op een andere wallet overmaakt en bij iemand anders dan Bitvavo omwisselt voor euros.

Jos van de Merwe 29 december 2020 om 12:40

Bitvavo app ///// IS DIT BERICHT NIET ACHTERHAALD?? Ik heb de app gedownload. Klopt deze dan wel??
Meer en meer bedrijven begrijpen dat we steeds meer doen met onze telefoon. Daarom schieten de mobiele apps als paddenstoelen uit de grond. Deze online broker is momenteel bezig met het ontwikkelen van een app.

Dit betekent dat de Bitvavo app op dit moment nog niet beschikbaar is. Een Bitvavo app Android of iPhone bestaat dus nog niet niet. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze app eind dit jaar worden

Luuk Wouda 31 augustus 2020 om 13:09

Hallo W. Mollemans,

Op dit moment is de maximale uitbetaling 90k per jaar. Inderdaad kan het met cryptos zo zijn dat u hier ruim overheen gaat.
Indien u meer wilt kunnen uitbetalen (of storten) kunt u overstappen naar een pro-account. Bij het pro-account heeft u een ongelimiteerde geld opname mogelijkheid.

W. Mollemans 27 augustus 2020 om 14:26

Hallo,
Ik heb vorige week contact gehad met bitvavo.
Het ging over de opname limieten in euro’s van mijn
Account. Die zijn nu wel toereikend maar als de koers, wat we allemaal hopen, flink gaat stijgen zijn die zeker ontoereikend. Met de huidige limieten ben je 2 jaren bezig om te cashen. Naar mijn mening moeten ze de limieten automatisch bij grote stijgingen aanpassen. Wat is Uw mening hierover?
M.vr.gr. W. Mollemans

[email protected]

S. C. 18 augustus 2020 om 18:04

Alles ziet er goed uit. Enige grote minpunt is dat als je wilt verkopen ineens 11% minder krijgt waarvoor je eigenlijk wilt verkopen. Met enige haast om te verkopen en kopen ben je ineens 80 euro armer op een totale bedrag van 700 euro. Daar moeten ze iets aan doen zodat je misschien 2x moet bevestigen om toch te verkopen voor 11 % minder dan de marktwaarde.
Ik denk dat ik niet de enige ben.

Luuk Wouda 25 mei 2020 om 07:35

Beste,

Helaas heeft Bitvavo Grin nog niet in hun optie om te kopen.
Echter zullen zij deze wel in overweging gaan nemen voor in de toekomst.

Wilt u Grin of andere cryptocurrency kopen dan kan dit bij verschillende crypto brokers.
Bekijkt u eens onze cryptocurrency pagina voor een overzicht.

decavel paul 23 mei 2020 om 19:22

beste: hoe kan ik grin kopen bij u


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren