BlackVPN logo

BlackVPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 15 april 2021
Info
Betaalmethoden
PayPal, bitcoin, VISA
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 7 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€8,25/maand
Op de website
met een jaar abonnement
4
In tegenstelling tot vele andere VPN diensten, biedt BlackVPN u de kans de service eerst gratis uit te proberen. U krijgt 3 dagen de tijd om BlackVPN te testen vooraleer u tot aankoop overgaat.

BlackVPN review: veilig, snel en veelzijdig

BlackVPN is opgericht in 2009 en gevestigd in Hong Kong. Het is opgericht door IT geeks met een passie voor privacy en digitale rechten. De VPN service zorgt ervoor dat u zonder geografische blokkades kan internetten. Ook zorgen zij ervoor dat u volledig anoniem en veilig kunt internetten.

BlackVPN review: veilig, snel en veelzijdig

Met BlackVPN kunt u tot 7 toestellen tegelijkertijd beveiligen

Ze hebben meer dan 30 VPN servers verdeeld over 20 landen. Wij begrijpen dat voor u als gebruiker het belangrijk is om te weten wat een VPN provider u allemaal te bieden heeft. Daarom hebben wij voor u deze onafhankelijke review geschreven. En we gaan hier in op vragen als: wat zijn de kosten van BlackVPN, werkt het met de Amerikaanse Netflix en hoeveel apparaten kunt u tegelijk gebruiken met de provider?

Onze BlackVPN ervaringen

Wij hebben goede BlackVPN ervaringen opgedaan. Ze bieden toegang tot servers in verschillende landen waarmee u eenvoudig de geografische blokkades kunt omzeilen. We konden maar liefst 7 apparaten tegelijk aansluiten op het abonnement. En ook belangrijk, we konden er de Amerikaanse Netflix mee kijken. Voor de diensten die toegankelijk zijn was de prijskwaliteit-verhouding prima in orde. U kunt de diensten eerste 3 dagen gratis proberen. Daarnaast is er ook nog een 14 dagen niet goed geld-terug-garantie. Er zijn ook een aantal zaken die wij graag anders zouden zien. Zo is de klantenservice niet te bereiken via een live chat.

De voordelen van BlackVPN
 • Amerikaanse Netflix
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Maximaal zeven apparaten tegelijk
 • 3 dagen gratis trial
 • 30 dagen niet goed geld-terug-garantie
De nadelen van BlackVPN
 • Geen live chat

Is BlackVPN een scam of betrouwbaar?

Vraagt u zich af of BlackVPN betrouwbaar is of een scam? Wees niet ongerust. BlackVPN is volledig betrouwbaar. Ze timmeren al meer dan 10 jaar aan de weg en worden geleid door een groep IT experts met als doelstelling veilig internetten.

De provider zit gevestigd in Hong Kong. Ver weg van alle landen die gegevens willen opslaan (aldus BlackVPN). De provider is heel duidelijk in de veiligheid factoren die zij bieden. Zo worden er geen enkele logs opgeslagen. Geen internetactiviteit logs, geen connectie logs, geen bandbreedte logs en geen DNS logs. Kortom u internet volledig anoniem.

Verder gebruiken ze open VPN servers en maken ze gebruik van AES-256 data encryptie. Dit betekent dat de internetverbindingen versleuteld zijn. Niemand kan op deze manier toegang krijgen tot uw internet en/of uw gegevens.

Wat BlackVPN uniek maakt, is dat zij 10% van de abonnementsprijs direct overboeken naar Electronic Frontier Foundation. Dit is een non-profit groep die vecht voor de rechten van de internetgebruiker. Zoals u ziet is BlackVPN een provider die niet alleen uit is op winst maar gepassioneerd is als het aankomt op veilig internet.

Kan ik BlackVPN legaal gebruiken?

Ja, u kunt BlackVPN legaal gebruiken. Er is geen enkele wetgeving die u verbiedt gebruik te maken van VPN diensten. BlackVPN zit in Hong Kong zodat zij zich niet aan de Europese of Amerikaanse wetgeving van dataopslag te hoeven houden. Zodoende kunt u anoniem internetten zonder dat uw gegevens opgeslagen worden.

U mag de VPN service gebruiken om anoniem en met een beveiligde verbinding te internetten. Ook kunt u gebruik maken van de optie om geografische blokkades te omzeilen. Wat niet is toegestaan is het doen van illegale activiteiten op het internet. Ondanks een VPN zijn deze activiteiten nog steeds strafbaar.

Legaal gebruik BlackVPN
 • Bescherming van uw internetdata
 • Veilig internetten
 • Geografische blokkades omzeilen
 • Anoniem online surfen
Illegaal gebruik BlackVPN
 • Illegale activiteiten ontplooien
 

Hoe downloadt u BlackVPN?

Wanneer u BlackVPN gaat gebruiken kunt u de app eenvoudig downloaden. Zowel voor uw computer als uw mobiele apparaten. Een overzicht van de verschillende stappen:
Meld u nu aan bij BlackVPN

 1. Klik op de knop hierboven om de site van BlackVPN te bezoeken

 2. Kies het abonnement wat u wilt

 3. Vul uw e-mailadres in en kies de betaalmethode

 4. Download de VPN

 5. Gebruik de VPN zoals u dit wilt

Wilt u de app ook downloaden op uw mobiele apparaten? Dan kunt u dit eenvoudig doen in de App store voor uw Apple producten of de Google Play Store voor Android. Het downloaden van de app is gratis.

 

BlackVPN en Netflix

Een van de belangrijkste redenen voor het kiezen van een VPN provider is het streamen zonder geografische blokkades. Hierbij is Netflix de meest populaire streaming service. De Amerikaanse Netflix is erg populair. Dit komt omdat het aanbod daar meer dan 60% zo groot is als het Nederlandse aanbod.

Niet elke VPN server geeft u de kans om de Amerikaanse Netflix te kijken. Dit komt omdat Netflix probeert VPN diensten zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Met BlackVPN kunt u echter nog steeds Netflix kijken. Meer weten over VPN’s en Netflix? Neem dan een kijkje op onze VPN Netflix pagina.

Over BlackVPN

BlackVPN werd in 2009 opgericht door een groep IT geeks die het internet veilig en anoniem willen houden. Dit is echt hun doelstelling en dit is ook waarom ze gevestigd zitten in Hong Kong. Omdat ze vanaf hier zeker weten geen logs hoeven bij te houden. Zo kunnen ze u garanderen dat u anoniem kunt internetten.

Momenteel zijn er meer dan 30 servers verdeeld over 20 landen. Deze zorgen ervoor dat u veilig en zonder geografische blokkades kunt internetten. Zij garanderen u een snelle verbinding en een goede beveliging.

Met één abonnement kunt u 7 apparaten tegelijk beveiligen. Zodoende kunt u uw hele huishouden tegelijk beveiligen met het abonnement.

 

BlackVPN wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 jaar
€8,25
€99,00
3 maanden
€9,00
€27,00
1 maand
€9,50
€69,50


Wanneer u een abonnement afsluit bij BlackVPN kunt u kiezen uit 3 opties. Wij bespreken ze hieronder voor u.

 • Maandabonnement: wanneer u kiest voor een periode van een maand betaalt u €9,50. Dit is niet de goedkoopste optie maar u heeft de eerste drie dagen gratis om te kijken of het u bevalt.
 • 3-maanden abonnement: wanneer u voor deze optie kiest betaalt u €27,00 voor drie maanden. Dit is omgerekend €9,00 per maand. U betaalt deze €27,00 vooraf. U heeft een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. Bevalt het abonnement u niet, dan kunt u er nog mee stoppen.
 • 1-jaar abonnement: hier betaalt u een totaalprijs voor van €99,00, dit is omgerekend €8,25 per maand. U betaalt het jaarabonnement ook vooraf. En ook hier heeft u een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie.

Voor u start met een abonnement kunt u een gratis trial van 3 dagen proberen. Zodoende kunt u ontdekken of deze VPN server geschikt voor u is.

 

Betaalmethoden

Wanneer u een abonnement afsluit kunt u deze op verschillende manieren betalen. Wij maken voor u een overzicht van de verschillende methodes.

 • PayPal: u betaalt eenvoudig met uw PayPal account. Simpelweg inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord. U beslist zelf met welke bankrekening of creditcard u de betaling doet.
 • Paymentwall: dit is een methode waarbij u zelf kunt kiezen hoe u de betaling doet. Onder andere uw creditcard maar ook iDeal kunt u hierbij kiezen.
 • Bitcoin: een online cryptocurrency. Steeds wijder geaccepteerd als betaalmethode. U kunt uw abonnement hiermee betalen bij BlackVPN.

Hoe werkt BlackVPN?

Hoe werkt BlackVPN?

BlackVPN zorgt ervoor dat uw internetverkeer via een beveiligde tunnel wordt verstuurd

Al uw internetverkeer wordt gevolgd door uw provider. Hackers kunnen eenvoudig uw computer binnendringen en overheidsinstanties kunnen gegevens van uw online activiteiten opvragen. Genoeg redenen om gebruik te gaan maken van een gecodeerde VPN-verbinding. Deze leidt uw internetverkeer via een versleutelde verbinding. Dit maakt uw IP adres en locatie niet zichtbaar voor derden.

Ook kunt u zelf kiezen vanuit welk land u uw IP adres wilt gebruiken. Dit zorgt ervoor dat geografische blokkades verdwijnen. U kunt hier door onder andere streamen vanaf elke locatie maar ook social media gebruiken in landen waar censuur is.

De service gebruiken is erg eenvoudig. U meldt u aan en downloadt de app. Wanneer u dan de VPN wilt gebruiken kunt u eenvoudig de app aanzetten. U kunt ook zelf de locatie kiezen vanaf waar u uw IP wilt gebruiken.

Voor wie is BlackVPN geschikt?

Eigenlijk is BlackVPN geschikt voor iedereen die veilig wil internetten. Of eenieder die geografische blokkades wil omzeilen. Het is aan te raden om een VPN te installeren wanneer u veel gebruik maakt van openbare wifi netwerken. Bijvoorbeeld in de trein of bibliotheek. Met een VPN zorgt u er dan voor dat zowel uw privé als zakelijke gegevens veilig blijven. Maar ook als u bijvoorbeeld een bar of restaurant heeft, kunt u een BlackVPN op uw router zetten. Zo biedt u uw klanten een veilig netwerk aan.

Wanneer u veel reist is een VPN ook aan te raden. Vooral wanneer u reist naar landen met een censuur op social media. BlackVPN geeft u de mogelijkheid om ook in die landen uw social media te kunnen blijven gebruiken.

BlackVPN functionaliteit

BlackVPN heeft meerdere functies wanneer u een abonnement afsluit. Denkt u aan anonimiteit en beveiliging. Deze zorgen ervoor dat u vlekkeloos en risicoloos kunt internetten. Hieronder gaan wij de verschillende opties bespreken. We bespreken onder andere de servers en het aantal apparaten dat u tegelijk kunt gebruiken.

 

BlackVPN servers

BlackVPN heeft meer dan 30 servers verdeeld over 20 landen. U kunt wanneer u de VPN gebruikt handmatig een server kiezen of u laat de provider dit automatisch voor u doen. De servers zijn verdeeld over de hele wereld. U vindt op de website van de provider een overzicht waar de servers zich bevinden.

Maximaal aantal devices van BlackVPN

U kunt maximaal 7 apparaten tegelijk beveiligen met uw abonnement. Dit betekent dat u uw laptop, mobiele telefoons en tablets tegelijk beveiligen kan. U kunt er ook voor kiezen een VPN router aan te schaffen. De VPN beveiliging is dan automatisch voor alle apparaten die daarop aangesloten zijn actief. Een aangesloten router telt mee voor slechts één apparaat.

 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is BlackVPN geschikt?

U kunt BlackVPN gebruiken voor verschillende besturingssystemen. Op de website van de provider staat voor elk systeem een uitleg hoe u makkelijk de VPN downloadt en gebruikt. De besturingssystemen die BlackVPN ondersteunt zijn: Windows, MAcOS, Android, IOS, Linux en VPN Routers.

BlackVPN hoe werkt het voor Android?

U kunt BlackVPN eenvoudig downloaden in de Google Play Store. Het downloaden is gratis en u kunt zelfs eerst drie dagen de app uitproberen. Daarna kunt u beslissen of en welk abonnement u wilt afsluiten.

De Android app geeft u direct een beveiligde verbinding zodat u veilig gebruik kunt maken van openbare wifi netwerken. Ook kunt u de geografische blokkades omzeilen zodat u bijvoorbeeld een groter aanbod heeft bij het streamen. Of u kunt uw sociale media blijven gebruiken in landen met censuur.

Wilt u meer weten over hoe VPN’s werken op Android toestellen? Dan raden we u aan onze uitgebreide VPN Android handleiding te raadplegen.

BlackVPN hoe werkt het voor iOS?

Momenteel kunt u voor IOS nog niet de app downloaden in de app store. Dit is aangevraagd maar is momenteel nog niet nog beschikbaar. Wanneer u de App wilt gebruiken op uw iOS apparaat kunt u een e-mail sturen naar de support. U kunt dan toegevoegd worden aan de TestFlight beta lijst. U kunt dan de app gebruiken voor deze beschikbaar is in de App Store.

BlackVPN hoe werkt het op uw Windows computer?

Wanneer u gebruik maakt van Windows op uw computer kunt u eenvoudig de BlackVPN diensten downloaden. U kunt ook voor uw computer eerst de service 3 dagen gratis uitproberen. Daarna kunt u ervoor kiezen een betaald abonnement te nemen.

Met de BlackVPN diensten op uw computer heeft u een beveiligde en anonieme verbinding. En u kunt alle geografische blokkades omzeilen. Wanneer u een abonnement neemt bij BlackVPN voor uw Windows computer krijgt u 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. U kunt dus 30 dagen kijken of het u bevalt.

 

Klantenservice bij BlackVPN

Wanneer u vragen heeft kunt u de FAQ sectie raadplegen op de website van de provider. Ze hebben een uitgebreide pagina met verschillende rubrieken. Hieronder vindt u verschillende vragen. Op deze manier kunt u op uw meeste vragen een antwoord vinden. Wanneer u niet een antwoord op uw vragen kunt vinden, kunt u een ticket invullen. Hier vult u uw e-mailadres, het onderwerp en uw vraag in. U zult dan via de e-mail een antwoord terug ontvangen van de klantenservice.

Helaas is er geen live chat beschikbaar. Iets wat in onze ogen wel een aanvulling zou zijn op de service. Hier kunt u namelijk snel een antwoord ontvangen.

BlackVPN conclusie

Wij hebben goede ervaringen opgedaan met BlackVPN en kunnen stellen dat het een goede en betrouwbare VPN service is. Een aanbod van meer dan 30 servers verdeeld over 20 landen zorgt ervoor dat u veilig en anoniem aan de slag kunt. U heeft toegang tot de Amerikaanse Netflix en u kunt de service op 7 apparaten tegelijk gebruiken.

Wat BlackVPN erg goed maakt, is dat u eerst een 3 dagen trial heeft. U kunt dus eerst gratis kijken of de VPN provider voor u geschikt is. Wanneer u een abonnement afsluit kunt u altijd gebruik maken van de 30 dagen niet goed geld-terug-garantie.

BlackVPN is makkelijk in gebruik voor alle soorten apparaten. Wanneer u vragen heeft kunt u de FAQ raadplegen. Deze is zeer uitgebreid en indien u geen antwoord vindt, kunt u een ticket invullen op de website. Wat we een beetje missen is de live chat mogelijkheid.

Alles bij elkaar opgeteld is BlackVPN voor ons een betrouwbare professionele VPN service. Wij geven dan ook een dikke voldoende voor de diensten.

FAQ - veelgestelde vragen

De maandelijkse prijs hangt af van het abonnement dat u kiest. BlackVPN biedt 3 abonnementen aan: een maandelijks, 3 maandelijks en jaarlijks abonnement. De prijzen variëren van €8,25 tot €9,50 per maand. Voor meer info over de abonnementen, verwijzen we u door naar onze BlackVPN review.

BlackVPN geeft u de mogelijkheid om zonder geografische blokkades te streamen. Een van de streaming diensten is Netflix. Dit betekent dat u vanuit elke locatie bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix kunt kijken. Kijkt u voor meer informatie over BlackVPN en Netflix in ons artikel.

U heeft de mogelijkheid tot een free trial van 3 dagen. Hiermee heeft u niet de volledige diensten tot uw beschikking, maar u krijgt een goed idee van wat BlackVPN voor u kan betekenen. Indien u na de trial een abonnement afsluit, heeft u een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. Meer weten over de free trial en de geld-terug-garantie? Lees dan onze BlackVPN review.

Dit hangt af van het soort toestel dat u wilt beschermen. Wilt u uw desktop of laptop beveiligen? Dan vindt u een BlackVPN download op de site van de provider. Als u uw telefoon of tablet wilt beschermen, dan kunt u bij de App Store of Google Play terecht. Lees meer over hoe u BlackVPN downloadt voor u van start gaat.

Ja, BlackVPN is 100% veilig. U kunt gerust gebruik maken van de diensten van deze provider. U kunt veilig internetten dankzij hun bescherming. Daarnaast kunt u ook anoniem het internet bezoeken. En u omzeilt makkelijk geografische blokkades. Voor meer info over de legaliteit van BlackVPN kunt u onze review lezen.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren