Bux zero

BUX Zero review & ervaringen

Bijgewerkt: 29 maart 2022
Info
AanbodGratis aandeel - bij eerste storting
Betaalmethoden
ProductenAandelen en ETF's
Minimale storting€50
EducatieOnline kennis centrum
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren
LicentiesAFM
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
Gratis aandeel
Online kennis centrum
Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
4
Bij deze betrouwbare Nederlandse broker handelt u via de mobiele app.

BUX Zero review: ervaringen en uitleg

Is BUX Zero betrouwbaar? Een vraag die wij in onze review voor u gaan beantwoorden. Wij gaan onze BUX Zero ervaringen met u delen en u vertellen wat de plus en minpunten zijn van deze online broker.

Verder geven we een antwoord op vragen over de BUX Zero kosten, vertellen we u alles over de stortingsmethoden en gaan we uitgebreid uitleggen waarom bij Bux beleggen ook voor u een goede keuze is.

Natuurlijk gaan we u ook uitleggen wat nu eigenlijk de verschillen zijn tussen BUX en BUX Zero.

 

Wat zijn onze BUX Zero ervaringen?

Onze BUX Zero ervaringen zijn goed te noemen. Laten we vooropstellen dat deze broker heel anders werkt dan de andere brokers die we op onze site bespreken.

Zo kunt u niet via de website handelen maar gaat alles via de BUX Zero app. Waar we normaal de meeste transacties via de desktop doen, en de apps gebruiken als we onderweg zijn, moesten we bij BUX mobiel beleggen.

Ondanks deze andere aanpak waren wij enthousiast om bij Bux Zero te beleggen. Ze hebben een licentie van de AFM, de Nederlandse financiële waakhond. De website is volledig in het Nederlands beschikbaar en kunt u eenvoudig een storting maken met iDeal.

Wat wij als tip willen geven is na registratie zo snel mogelijk uw account te verifiëren. Dit kost u een paar minuten maar maakt uw leven stukken makkelijker. Als uw account volledig geverifieerd is zullen uw uitbetalingen direct verwerkt worden. Dit scheelt u een paar dagen wachten als u voor de eerste keer wil uitbetalen.

 

Is BUX Zero betrouwbaar?

Onze ervaringen concluderen dat BUX Zero betrouwbaar is. Wij bekijken dit aan de hand van verschillende criteria en daaruit concluderen wij dat bij Bux beleggen volkomen veilig is. Als BUX Zero niet betrouwbaar was geweest hadden wij de broker niet meegenomen in onze toplijsten.

Enkel betrouwbare brokers plaatsen wij in onze toplijsten. Is een broker niet te betrouwbaar en veilig zullen wij een duidelijke waarschuwing plaatsen en een andere broker adviseren.

Hieronder geven wij een overzicht waarom BUX Zero betrouwbaar is

 • Licentie van de AFM: de Autoriteit Financiële Markten controleert BUX Zero of zij alles doen volgens de regels. Dit betekent dat alles voor u als belegger piekfijn in orde moet zijn en risico’s zijn afgedicht.
 • Nederlandse broker: de broker zit gevestigd in Amsterdam en hebben op hun website hun adres en telefoonnummer duidelijk zichtbaar. U kunt hun dus direct contacteren als u problemen heeft. Deze transparante manier van werken maar voor ons duidelijk dat BUX Zero betrouwbaar is.
 • Samenwerking met ABN Amro: ze werken samen met een van de betrouwbaarste banken van Nederland. Uw geld zal daarom ook gestald zijn bij ABN Amro clearing. Zij bieden het systeem aan waarmee u aandelen koopt en verkoopt.
 • Depositogarantiestelsel: dankzij het depositogarantiestelsel is uw balans bij ABN tot €100.000 verzekerd bij een faillissement. Meer info over over deze verzekering vindt u op de website van de NDB.
 • Derden bedrijf voor bewaren aandelen: uw aandelen worden apart bewaard in een stichting. Dit is in overeenkomst met de regels van vermogensscheiding. Mocht BUX failliet gaan dan zijn uw aandelen apart bewaard. Hierdoor loopt u niet het risico uw aandelen kwijt te raken.
 • SSL beveiliging: de website is beveiligd via SSL technologie. Dit maakt dat alle data gecodeerd wordt verstuurd. Derden hebben hierdoor nooit inzage in uw gegevens. Ook de BUX Zero app is volledig veilig dankzij de juiste veiligheidsprotocollen.
 • Verantwoord beleggen: BUX Zero is actief met verantwoord beleggen. Zij waarschuwen u voor de risico’s van het beleggen in het algemeen.

Al deze bovenstaande punten maken niet alleen BUX Zero betrouwbaar maar ook veilig. Ze zijn van alle kanten ingedekt om uw geld en aandelen veilig te stellen. Maar ook uw persoonlijke data is in goede handen.

Conlusie: Uit onze ervaringen blijkt dat BUX Zero betrouwbaar is.

Samenvatting:

Een overzicht waarom Bux zero betrouwbaar en veilig is:

 • AFM gereguleerd
 • SSL technologie
 • Negatieve balansbescherming
 • Geld op aparte derdenrekening
 • Verzekering bij faillissement broker

 

Hoe is BUX Zero gereguleerd?

BUX Zero is gereguleerd door de AFM, de Autoriteit Financiële Markten, dit betekent dat zij hen goed controleren of alles in orde is. Omdat BUX Zero een Nederlandse broker is zijn de lijntjes direct en willen ze dit graag goed in orde houden.

Hierdoor vallen ze onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel en is een openstaande balans daarmee verzekerd tot €100.000. Dit maakt bij Bux beleggen direct bijzonder veilig voor u.

Een broker die door de AFM gereguleerd wordt is een veilige en betrouwbare broker. Anders zou de AFM nooit een vergunning verlenen. Leest u er meer over op de website van de AFM.

 

Technische veiligheid

Ook technisch gezien moet alles goed in orde zijn. U wilt immers zeker weten dat niemand uw gegevens kan inzien of uw account in kan komen. De apps van BUX en BUX Zero zijn beveiligd met SSL technologie. De technologie die ervoor zorgt dat uw gegevens versleuteld verstuurd worden.

Ze maken gebruik van meerdere externe bedrijven om de set up te testen. Intern worden er bug tests uitgevoerd om fouten uit de app te halen. Ook is al het dataverkeer richting de servers versleuteld. Dit zorgt ervoor dat derden nooit bij uw informatie kunnen komen.
 

Hoe contacteer ik de BUX Zero klantenservice?

Wanneer u vragen heeft, kunt u beginnen met het support gedeelte te bekijken op de website. Ze hebben hier namelijk een groot aantal vragen en antwoorden reeds online staan.

U kunt op de website ook het e-mailadres of telefoonnummer vinden. Omdat het een Nederlands bedrijf is, kunt u ze eenvoudig bellen. Zelfs het adres waar ze gevestigd zitten vindt u op hun website.

Wanneer u gaat handelen op de BUX Zero app, kunt u daar de klantenservice contacteren via de live chat. Hier kunt u in het Nederlands uw vragen stellen. De medewerkers van de broker zullen u vriendelijk en informatief te woord staan. U kunt de klantenservice dagelijks bereiken van 09.00-22.00 uur.
 

Hoe werkt BUX Zero?

U gaat bij BUX mobiel beleggen. U kunt zich namelijk niet aanmelden via uw computer enkel via de app die u moet downloaden. U kunt dit doen door de BUX Zero app te downloaden op uw mobiele device. Volgt u onderstaande stappen om u aan te melden.

Aanmelden bij Bux Zero
 1. Download de BUX app

 2. Open een account

 3. Vul uw persoonlijke gegevens in

 4. Doe een test over uw financiën en kennis

 5. Upload uw ID en begin met traden

Volgt u bovenstaande stappen dan kunt u hierna bij BUX Zero mobiel beleggen. Bij BUX Zero belegt u in aandelen en grondstoffen. U wordt eigenaar van de producten. U bent dus niet aan het speculeren op koerswijzigingen en dalingen.
 

Is er een BUX Zero bonus?

Buz Zero geeft u geen bonus als u bij hen gaat beleggen. Dit heeft alles te maken met de Europese wetgeving die dit verbiedt. Maar u krijgt wel wat van deze broker wanneer u start met beleggen bij hen.

Schrijft u zich in en maakt u een eerste storting dan krijgt u van BUX Zero een gratis aandeel. Deze heeft u dus na uw storting direct al in de pocket en hoeft u verder niets voor te doen.

Wij als echte Nederlanders vonden het een fijn welkomstcadeautje van de broker.

 

Hoe is het aanbod van BUX Zero?

BUX Zero heeft een enorm groot aanbod van aandelen en ETF’s. Dit betekent dat u er geen CFD’s, crypto’s of Forex terugvind.

Wanneer u start met handelen kunt u dit doen in aandelen en grondstoffen. Het is, bij Bux Zero, beleggen voor de lange termijn.

U kunt het aanbod van BUX Zero verdelen in de volgende selecties:

 • ETFs
 • Nederlandse aandelen
 • Duitse aandelen
 • Belgische aandelen
 • Franse aandelen
 • Oostenrijkse aandelen
 • Amerikaanse aandelen

Elke categorie heeft tot wel 100 aandelen. Dit zijn er teveel om allemaal op te gaan noemen. En zijn er aandelen die zij nog niet aanbieden. Dan kunt u deze bij hen aanvragen. BUX Zero ontvangt graag uw feedback om hun aanbod uit te breiden.

 

BUX Zero kosten

Aan het handelen bij BUX Zero zitten minimale kosten aan verbonden. Zij staan er dan ook om bekend de kosten voor u als belegger laag te houden. Wat de kosten zijn is afhankelijk van hoe u zelf handelt. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt voor u van de kosten die u bij BUX Zero kunt tegenkomen.

Een overzicht van alle BUX Zero kosten als u bij hen belegt.

BUX Zero kosten
 Eu aandelenUS aandelenETF's
Zero Orders€0n.v.t.€0
Marktorders€1€0€1
Limietorders €1€0€1
Beleggingsplann.v.t.n.v.t.€1
Storten en opnemen€0€0€0
Bewaarloon€0€0€0
Real-time koersen€0€0€0
Fx toeslagn.v.t.0,25%n.v.t.

Zero orders

Zero orders is in het leven geroepen zodat een ieder commissievrij kan beleggen. Dit ordertype is voor Europese aandelen en ETF’s commissie vrij. En BUX Zero verklaart dat dit ook zo zal blijven.

Deze orders worden aan het einde van de dag tussen 1600 en 1700 uur uitgevoerd. Orders die gemaakt worden na 1600 worden de volgende dag verwerkt.

Amerikaanse aandelen gelden niet voor de Zero orders. Dit omdat deze al gratis zijn bij de markt- en limietorders.

Marktorders

Marktorders worden direct uitgevoerd. Dit gebeurt tegen de beste prijs die op dat moment beschikbaar is. De commissie die in rekening wordt gebracht voor marktorders voor de Europese aandelen en ETF’s zijn €1.

De Amerikaanse aandelen en ETF’s zijn zonder verdere commissie.

Limietorders

Bij limietorders geeft u van te voren aan voor welk bedrag u wilt kopen of verkopen. Deze prijs is dus op voorhand al door u vastgesteld.

De commissie die wordt berekend voor limietorders voor Europese aandelen en ETF’s zijn €1. Ook bij dit ordertype zijn de Amerikaanse aandelen en ETF’s zonder verdere kosten.

FX toeslag

Bij het handelen in Amerikaanse aandelen en ETF’s moet er worden omgerekend van euro naar dollar. Voor deze diensten wordt een commissie van 0,25% in rekening gebracht door BUX Zero. Deze commissie wordt berekend over de EUR/USD FX spot koers.

Bux Zero kosten

Wij beschouwen de Bux Zero kosten als minimaal. Wij zijn nog niet vaak een broker tegengekomen waar wij zulke lage commissies betaalde als bij Bux Zero. Alleen al voor de lage kosten raden wij u zeker aan de app te downloaden en bij Bux Zero te gaan handelen. U zult niet teleurgesteld worden.

 

BUX Zero betaalmethoden

Om te kunnen handelen voor echt geld moet u eerste een storting maken. Dit kunt u doen als u een geverifieerd account heeft. Geld storten is dankzij de versleutelde verbinding volledig veilig bij deze broker. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw geld of financiële gegevens.

 

Hoe stort ik geld bij BUX Zero?

Voor u start met beleggen bij Bux moet u een storting maken. Geld storten kunt u op twee manieren doen bij deze broker: ofwel met uw creditcard of met iDeal. Voor de Nederlandse markt betekent dit dat de meeste beleggers gebruik zullen maken van iDeal. Dit is immers de meest populaire betaalmethode in ons land.

Methode
Min. storting
Max. storting
Fee
Hoe snel?
iDeal
€50
€19.000
Nee
Instant
CreditCard
€50
€40.000
Nee
Instant
Tikkie
€0,01
€19.000
Nee
Instant
 

Wat is de BUX Zero minimum deposit?

De minimale storting die u moet maken bij BUX trading is €0.01. Dit kan echter alleen als u via Tikkie betaald. U kunt echter al vanaf €10 traden. Deze broker is dus heel geschikt voor beginnende beleggers en beleggers met een kleine portemonnee. U kunt natuurlijk kiezen om voor een groter bedrag te beginnen. Een minimale storting betekent niet dat u niet meer kunt storten. Past u echter wel op dat u niet meer geld stort dan wat u missen kunt.

BUX Zero geld opnemen

Geld opnemen kunt u doen wanneer u een geverifieerd account heeft. Wij raden u sterk aan de verificatie te doen direct na aanmelden. Dit gaat u veel tijd besparen voor uw eerste uitbetaling.  Belangrijk is dat u dit doet naar dezelfde methode als waarmee u ook gestort heeft. Ook moet een uitbetaling plaatsvinden naar een rekening die op uw eigen naam staat.

Wanneer u een uitbetaling aanvraagt zal het gemiddeld 3-5 werkdagen duren voor u het geld binnen heeft. Dit heeft niet alleen te maken met de broker maar ook met de bank waar u bij bankiert.  

BUX Zero mobiele app

De BUX Zero app is waar de broker om draait. U kunt weliswaar op hun website veel informatie vinden over BUX Zero maar beleggen doet u volledig via de mobiele app. U kunt de BUX app eenvoudig downloaden in de App store of de Google Play Store. Hierna kunt u dan direct bij BUX mobiel beleggen. Het downloaden van de BUX Zero app is volkomen gratis.

Wanneer u de BUX mobiele app gedownload heeft, kunt u hier ook uw account aanmaken en uw documenten uploaden voor verificatie. In de app kunt u eenvoudig geld storten en handelen. Maar u kunt ook gebruik maken van het sociale BUX netwerk en zodoende andere, meer ervaren, beleggers volgen. Dit is voornamelijk bedoeld voor de BUX X app.

De community is wat dit betreft heel sterk. Wat voor ons een klein nadeel is van de BUX Zero app, is dat u met een kleiner scherm werkt. Echter is tegenwoordig bijna iedereen zo mobiel dat ze het gewend zijn met dit formaat schermen te werken. Het geeft u natuurlijk de kans om altijd en overal eenvoudig en snel te kunnen handelen.  

Verschil BUX Zero en BUX X

BUX heeft twee mobiele apps. BUX X en BUX 0 (BUX Zero). Ondanks dat ze op elkaar lijken en van het zelfde moederbedrijf zijn is er een wezenlijk verschil.

BUX Zero is bedoeld voor mensen die willen beleggen in aandelen. Hier kun je vaak wat kleinere maar stabielere winsten maken. Je bent hier echt aan het beleggen op de lange termijn.

BUX X is voor de traders die snel geld willen maken. Je speculeert hier dan ook op de koerswijzigingen van CFD’s. Je bent hier voor de korte termijn aan het gokken op een koerstijging of daling.

Voor ons is er geen twijfel mogelijk. Voor een beginnende belegger die lange termijn planned is het aan te raden om voor BUX Zero te kiezen.  

Licenties en bedrijfsinformatie

De broker werkt met twee apps de BUX x en de BUX zero app. Hierdoor hebben ze ook twee verschillende licenties waarvan ze gebruik maken. Namelijk een licentie van de FCA en een licentie van de AFM. Dit zijn de financiële autoriteiten van het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Binnen de financiële wereld staan deze licenties te boek als zeer betrouwbaar en veilig.

BUX lanceerde hun app voor het eerst in 2014 en heeft sindsdien al meer dan 2 miljoen klanten. Dit is in een tijdsbestek van iets meer dan 5 jaar een enorm groot klantenbestand. De doelstelling van BUX Zero is het aanbieden van de app voor jonge beleggers. Om zo de jeugd een kans te geven goedkoop te leren beleggen.

 

BUX Zero conclusie

In deze BUX Zero review werd het duidelijk dat deze broker zeer geschikt is om bij te beleggen. Niet alleen kunt u snel en eenvoudig via de app beleggen, ook de BUX Zero kosten zijn zeer laag.

Op de vraag is BUX Zero betrouwbaar hebben wij met een duidelijke ja kunnen antwoorden. Niet enkel is de broker betrouwbaar maar ook volledig veilig om te handelen. In onze review hebben we voor u de criteria besproken die wij hebben gesteld om de broker betrouwbaar te vinden.

Het grote verschil en dat wat BUX trading uniek maakt, is natuurlijk de BUX app. Alles gaat via de BUX app die u eenvoudig kunt downloaden op uw mobiele device. Voor ons was dit wennen. Maar vooral voor jonge beleggers is dit ideaal. BUX Zero richt zich dan ook echt op de generatie die alles via hun mobiele telefoon doet. Bij Bux beleggen is heel eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.

Het BUX Zero mobiel beleggen is ideaal als je er eenmaal aan gewend bent. Wij hadden onze bedenkingen maar zijn er nu zeer van gecharmeerd. Mede ook omdat de broker erg betrouwbaar is en in Nederland zit gevestigd hebben wij hele goede BUX Zero ervaringen opgedaan.

Voor ons is altijd het allerbelangrijkste dat BUX Zero betrouwbaar is. Wij hebben er altijd het gevoel gehad dat we volkomen veilig aan het beleggen waren en dat er geen enkele kans was om ons geld kwijt te raken.

 

FAQ - veelgestelde vragen

Ja zeker is Bux Zero betrouwbaar. Ze zijn zo betrouwbaar dat ze en vergunning hebben gekregen van de AFM.  Wij beschrijven in onze review waarom Bux Zero betrouwbaar is en waarom wij deze broker 100% aanraden voor het beleggen in aandelen.

De Bux Zero kosten zijn minimaal. Sterker nog u kunt zelfs zonder commissies traden.  Wij hebben hier een overzicht voor u van de Bux Zero kosten.

Ja, BUX is legaal in Nederland. Nog beter, het is een Nederlands bedrijf. Dit heeft als gevolg dat ze een vergunning hebben van de AFM. De Nederlandse Financiële Autoriteiten. Dit is een van de sterkste vergunningen die een broker kan krijgen. Lees alles over waarom BUX legaal is in Nederland in ons artikel.

Bux Zero werkt via een app. U heeft dus geen computer nodig u downloadt enkel de app. Klikt u hier om te lezen hoe Bux Zero werkt.

Onze Bux Zero ervaringen zijn meer dan goed. Wij raden u absoluut aan om de broker uit te proberen. Maar allereerst kunt u hier onze Bux ervaringen lezen om meer te weten.

BUX Zero is een Nederlandse online broker. Zij geven u de mogelijkheid goedkoop te beleggen in aandelen. Lees alle bedrijfsinformatie van Bux Zero in onze review.


Opmerkingen

Stefan Ecker 16 maart 2022 om 18:41

Omtrent bux, heb eveneens veel geld uitstaan bij bux maar is toch niet allemaal + hoor. Ik stel vast dat dividendbetalingen regelmatig laattijdig worden uitgevoerd. Eveneens kan je geen orders inleggen indien markten gesloten zijn en enkel maar dagorders. Ook aanbod aandelen is nog beperkt. En eveneens geen duidelijk overzicht van rekening in + en ik zoals uittreksel bij bank. Grootste voordeel is de prijs. Zou ook een bux wensen via website en niet enkel app.

Auteur

Luuk Wouda 10 augustus 2020 om 11:22

Hallo Miss Faz,

Vervelend om te horen dat u het zo ervaart. Wij hebben met Bux tot heden enkel goede ervaringen gehad
Ik hoop dat Bux voor u toch nog iets kan betekenen in de toekomst. Indien u op zoek bent naar een andere broker kunt u onze top 11 brokers een bekijken.
Misschien vindt u daar een broker die beter bij u past. U vindt de lijst hier.

Miss Faz 27 juli 2020 om 13:36

Hai!

Ik was echt tevreden over Bux, had er best veel geld staan, maar in een “onderhoudsmodus” gaan, wanneer de markt in US open gaat, kan niet! Ben hierdoor verschillende trades verloren, maar compensaties ho maar. Dit gebeurde te veel en te vaak in 1 maand. Bux neemt dan als het ware jou handelen over zonder aankondiging.
Wil je sluiten, dan moet je aan kunnen tonen welke koers etc het was ( wat logisch is) maar hoe dan? Als de app in onderhoudsmodus is.

De multipli werkt top, maar dan moet de app wel werken.
Sorry maar ik ben echt te veel geld verloren door bux zijn onderhoudsmodus op belangrijke momenten.
Hierdoor kon ik MP niet gebruiken of mijn trades stoppen indien ik wilde. Dan moest ik support bellen en die doet dan weer moeilijk omdat ze niets kunnen vanwege bewijsgebrek.

Schiet mij maar lek over die bux x. Ik ben er mijn geld aan het weghalen en ga elders traden.

Het enige aspect wat top is aan bux is het sociale aspect erachter.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren