cactus vpn logo

CactusVPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 2 april 2021
Info
Betaalmethoden
VISA, Mastercard, American Express, PayPal, bitcoin, WebMoney, Qiwi
ProductenMacOS, Windows, Android, iOS, AndroidTV, FireTV, Chrome, Firefox
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€3,95/maand
Op de website
met een 2-jarig abonnement
5
Met CactusVPN kunt u tot 5 toestellen tegelijk beveiligen en Netflix US kijken. Het is een heel degelijke VPN dienst aan een zachte prijs.

CactusVPN review: veilig, snel en veelzijdig

CactusVPN werd in 2011 opgericht door drie vrienden die het internet veiliger en betrouwbaarder wilden maken. Ze vinden dat iedereen het recht heeft op vrijheid en privacy.

Om deze doelen waar te maken, maakt Cactus VPN gebruik van militaire encryptie (AES-256). Ook beschikt deze VPN provider over 6 verschillende protocollen die uw toestel beveiligen.

U kunt kiezen uit 4 verschillende abonnementen die allen beschikbaar zijn op volgende apparaten: MacOS, Windows, iOS, Android, AndroidTV, FireTV, Chrome, Firefox.

CactusVPN aanmeldpagina

CactusVPN is een betrouwbare en veilige VPN provider aan een zachte prijs

Lijkt CactusVPN iets voor u en wilt u weten wat deze provider te bieden heeft?

In deze CactusVPN review zullen we deze provider uitgebreid beoordelen. Zo nemen we de veiligheid, functionaliteit, klantenservice, abonnementen en nog veel meer onder de loep.

Vraagt u zich daarnaast af of u met CactusVPN Netflix kunt kijken? Lees dan snel verder om het antwoord op deze vraag te ontdekken.

Onze Cactus VPN ervaringen

We hebben erg goede ervaringen opgedaan met CactusVPN. Deze provider geeft u de kans om tot 5 toestellen tegelijkertijd te beveiligen.

Dankzij AES-256-encryptie surft u helemaal veilig. Ook biedt de provider 6 verschillende protocollen en een kill switch aan.

Met CactusVPN kunt u volgende toestellen beveiligen: iOS, MacOS, Android, Windows, FireTV, AndroidTV, Chrome en Firefox.

Er worden 4 betalende abonnementen aangeboden. Mocht u echter niet tevreden zijn, dan kunt u binnen de 30 dagen na aankoop uw geld terugeisen.

Toch vinden we het jammer dat er slechts 35 servers beschikbaar zijn. Dit is een stuk minder dan bij andere aanbieders. Ook wordt iDeal niet aanvaard en kunt u de klantendienst niet in het Nederlands contacteren.

De voordelen van CactusVPN
 • Encryptie van militair niveau
 • MacOS, Windows, iOS, Android, AndroidTV, FireTV, Firefox, Chrome
 • 5 toestellen tegelijk
 • 30 dagen geld-terug-garantie
 • Netflix kan worden gedeblokkeerd
De nadelen van CactusVPN
 • Slechts 35 servers in 22 landen
 • Geen iDeal
 • Site en klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar

Is CactusVPN een scam of betrouwbaar?

De veiligheidsmaatregelen van Cactus VPN

Cactus VPN beschikt over heel wat software om een veilige VPN te kunnen aanbieden

Voordat u overgaat tot aankoop van een online service, wilt u natuurlijk zeker weten dat de dienst betrouwbaar is.

U hoeft zich echter zeker geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van Cactus VPN. We vertellen u hieronder waarom.

Met de diensten van deze provider kunt u uw identiteit, locatie en IP-adres verbergen. Zo kunnen onbekenden als internetproviders, identiteitsdieven, hackers, overheidsinstanties of bedrijven uw online activiteiten niet langer volgen.

Om dit allemaal mogelijk te maken, maakt CactusVPN gebruik van AES-256-encryptie. Dit is encryptie van militair niveau die uw internetverkeer codeert. Dit zorgt ervoor dat uw data niet kan worden onderschept.

Bovendien houdt deze VPN dienst geen logboeken bij. Wat houdt dit juist in? Er worden geen gegevens van hun klanten opgeslagen.

Daarnaast maakt CactusVPN ook gebruik van de beste protocollen: OpenVPN (TCP & UDP), SSTP, SoftEther, IKEv2, L2TP/IPSec, en PPTP.

Ten slotte beschikt CactusVPN over verschillende kill switches. Indien de VPN onverwacht stopt met werken, dan zorgt de Kill Switch ervoor dat uw verbinding met het internet automatisch wordt verbroken.

Op die manier deelt u niet zonder dat u het weet informatie met onbekenden.

Het mag duidelijk zijn dat CactusVPN een veilige provider is. Hieronder sommen we nog even kort op waarom:

 • AES-256-codering
 • Anonieme IP-adressen
 • 6 protocollen
 • Geen logboeken
 • Verschillende kill switches

Kan ik CactusVPN legaal gebruiken?

Zijn VPN’s legaal? Misschien heeft u zich dat al afgevraagd. Het gebruik van een VPN is over het algemeen legaal, maar in bepaalde gevallen is het verboden. We geven u hieronder meer uitleg.

Gebruikt u een VPN om uw privacy te beschermen en om anoniem te surfen? Dan is dit toegestaan. U kunt dus m.b.v. een VPN verbinding pottenkijkers buiten de deur houden.

Ook als u zich in het buitenland bevindt en Nederlandse sites of content wilt raadplegen, dan is het gebruik van een VPN verbinding legaal.

Soms worden sites of content namelijk geblokkeerd en krijgt u geen toegang vanuit het buitenland. Een VPN lost dit eenvoudig op.

Ook als u uw toestel wilt beschermen tegen hackers of identiteitsdieven, dan is een VPN toegestaan. Een VPN is daarom ideaal als u vaak verbinding maakt met openbare wifinetwerken.

In welke gevallen is een VPN verbinding niet toegestaan? Als u zich in een land bevindt waar het gebruik van VPN’s illegaal is. Ook als u een VPN gebruikt om illegale activiteiten uit te voeren, is dit verboden.

Hieronder sommen we nog even kort op wanneer een VPN legaal en en illegaal is:

Legaal gebruik CactusVPN
 • Gebruiken in landen waar VPN’s legaal zijn
 • Gebruiken om anoniem en veilig te surfen op openbare netwerken
 • Uw IP-adres, data en identiteit verbergen
 • Toegang krijgen tot sociale en geografisch beperkte inhoud
Illegaal gebruik CactusVPN
 • Een illegale activiteit uitvoeren
 • Verbinding maken in landen waar VPN’s verboden zijn
 

Hoe downloadt u Cactus VPN?

Vooraleer u uw toestel kunt beveiligen met CactusVPN, moet u eerst een abonnement aanschaffen. We leggen hieronder stapsgewijs uit hoe u dit doet:

Meld u nu aan bij CactusVPN
 1. Klik op de knop hierboven om de CactusVPN site te bezoeken

 2. Klik op knop “Get CactusVPN”

 3. Kies een abonnement en maak een account aan

 4. Kies uw betaalmethode en voer de betaling uit

 5. Download de betreffende app op uw toestel

Wilt u CactusVPN gebruiken op uw Android-toestel? Dan kunt u de app downloaden in Google Play. Heeft u een iPhone, iPad of iPod Touch, dan vindt u de app terug in de App Store.

Om Windows en MacOS te beveiligen, kunt u de app downloaden op de website van de provider. Ook als u op zoek bent naar een extensie voor Chrome en Firefox kunt u hier terecht.
 

CactusVPN en Netflix

CactusVPN en Netflix

U kunt met CactusVPN de blokkades van Netflix omzeilen

Veel mensen maken gebruik van een VPN om Netflix te kunnen kijken.

De Amerikaanse versie van deze populaire streaming service is namelijk veel uitgebreider dan de Nederlandse. Met behulp van een VPN is het mogelijk Netflix US te raadplegen.

Toch moeten we hierbij een kanttekening maken: u kunt niet met alle VPN’s Netflix US kijken. Dit komt omdat Netflix VPN’s blokkeert. Toch zijn er enkele VPN diensten die deze blokkades weten te omzeilen.

Ook CactusVPN weet de blokkades te omzeilen. Hiervoor maken ze gebruik van een Smart DNS, die uw echt DNS adres verbergt. DNS staat voor Domain Name System en vertaalt websites naar IP-adressen en omgekeerd.

Deze Smart DNS omzeilt de blokkades van Netflix probleemloos. Bovendien geniet u van ongelimiteerde bandbreedte.

Daarenboven heeft CactusVPN compatibele Smart DNS apps ontwikkeld die gebruiksvriendelijk zijn en die u de mogelijkheid bieden om van regio te veranderen.

Wij schreven een pagina met alle nodige info die u moet weten over VPN en Netflix. Als u meer info wilt over Netflix streamen met een VPN dienst, dan kunt u hier terecht.

Over CactusVPN

Met CactusVPN kunt u tot 5 toestellen tegelijk beveiligen. Hiervoor maakt deze VPN provider gebruik van militaire encryptie (256-AES) en 6 protocollen: OpenVPN (TCP & UDP), SSTP, SoftEther, IKEv2, L2TP/IPSec, en PPTP.

U wordt een nieuw IP-adres toegekend waarmee u anoniem kunt surfen. Niemand heeft toegang tot deze informatie. Dit betekent dat niemand uw echte locatie kan achterhalen.

CactusVPN beschikt over 35 servers in 22 verschillende landen. Deze servers bevinden zich in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië.

Voor de exacte Cactus VPN server list, raden we u aan de website van de provider te raadplegen.

Deze VPN provider biedt u de kans om Netflix US te kijken. Dankzij de Smart DNS kunt u de blokkades van Netflix moeiteloos omzeilen.

Als u een abonnement wilt nemen, dan kunt u kiezen uit 4 verschillende opties. Met deze abonnementen kunt u tot 5 toestellen beveiligen.

CactusVPN is compatibel met: iOS, Android, MacOs, Windows, AndroidTV, FireTV, Chrome en Firefox.
 

Cactus VPN wat kost het?

Als u wilt kunnen gebruikmaken van de diensten van CactusVPN, dan kunt u kiezen uit 4 abonnementen.

Hieronder vindt u een overzicht van de abonnementen die worden aangeboden:

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 maand
$9,99
/
3 maanden
$7,99
$23,99
1 jaar
$4,58
$54,99
2 jaar
$3,95
$94,99


Het eerste abonnement is een maandelijks abonnement dat $9,99 kost. Dit abonnement moet elke maand worden verlengd en wordt om de maand in rekening gebracht.

Het tweede abonnement dat wordt aangeboden is 3 maanden geldig. Dit kost $23,99 en wordt om de 3 maanden aangerekend. U bespaart 20% in vergelijking met het maandelijks abonnement.

Het derde abonnement is een jaar geldig en kost $54,99. Dit bedrag wordt jaarlijks in rekening gebracht. In vergelijking met het maandelijks abonnement bespaart u 54% als u dit abonnement neemt.

Het laatste abonnement is twee jaar geldig en kost $94,99. Kiest u dit abonnement, dan bespaart u 60% in vergelijking met het maandelijks abonnement.

Er wordt een 30 dagen geld-terug-garantie aangeboden op alle abonnementen. Daarnaast geniet u van gratis Smart DNS, gratis proxy en onbeperkte bandbreedte en snelheid. Ook is P2P toegelaten op 10 servers.

Is CactusVPN gratis?

Nee, deze VPN provider biedt geen gratis versie van hun diensten aan. Wilt u dus uw toestel beveiligen met CactusVPN, dan zult u een betalend abonnement moeten nemen.

Daarnaast bestaat er ook geen CactusVPN free trial, al kunt u met de geld-terug-garantie in principe wel de dienst gratis uitproberen.
 

Betaalmethoden

De betaalmethoden die worden aanvaard bij CactusVPN

De betaalmethoden die worden aanvaard bij CactusVPN

Als u een abonnement neemt, dan kunt u dit betalen met volgende methoden:

 • Visa, Mastercard, Amex
 • Paypal
 • Bitcoin & altcoins
 • Qiwi
 • Webmoney
 • Boleto Bancario
 • Yandex Money
 • Alipay

Op dit moment wordt iDeal nog niet aanvaard bij deze VPN provider. Mocht CactusVPN Nederlands populairste betaalmethode wel aanbieden, dan zullen we deze review updaten.

Hoe werkt CactusVPN?

Dankzij 256-AES-encryptie surft u helemaal veilig en anoniem op 5 verschillende toestellen. Deze technologie zorgt ervoor dat uw internetverkeer wordt verstuurd via een versleutelde tunnel.

Dit betekent dat uw werkgever, internetprovider, overheidsinstanties, adverteerders of hackers uw online activiteiten niet meer volgen.

Bovendien kunt u anoniem surfen dankzij een nieuw IP-adres. Dit betekent dat niemand uw fysieke locatie kan achterhalen. Daarnaast houdt deze provider geen logboeken bij.

Wilt u kunnen gebruikmaken van Cactus VPN? Dan moet u een abonnement nemen.

Kies welk abonnement het beste bij u past en download de app op uw toestel. Binnen enkele seconden heeft u verbinding gemaakt met een veilige server.

Voor wie is Cactus VPN geschikt?

Een VPN verbinding kan voor veel mensen nuttig zijn. We bespreken hieronder in welke gevallen een VPN goed van pas komt.

Bent u het ook beu dat adverteerders steeds meer over u te weten komen? Wilt u niet langer gepersonaliseerde advertenties te zien krijgen op sociale media?

Met een VPN verbinding kunt u anoniem surfen en houdt u adverteerders en bedrijven buiten de deur.

Daarenboven krijgen andere onbekenden en pottenkijkers geen toegang meer tot uw online activiteiten. Denk aan uw werkgever, internetprovider, overheidsinstanties, hackers of identiteitsdieven.

Deze laatste slaan vaak toe op openbare wifinetwerken. Maak dus nooit onbeschermd verbinding met deze netwerken, want dan loopt u het risico gehackt te worden.

Een VPN beschermt u tegen mensen met slechte bedoelingen.

Ook als u vaak reist, kan een VPN nuttig zijn. In vele landen heeft u geen toegang tot Nederlandse sites of content. Met een VPN verbinding kunt u deze sites wel raadplegen.

Denk bijvoorbeeld aan landen die sociale media blokkeren. Met een VPN kunt u wel inloggen op uw Facebook of Twitter account.

CactusVPN functionaliteit

Met behulp van militaire encryptie en de beste protocollen surft u helemaal veilig. U maakt verbinding met een van de 35 servers en wordt een nieuw IP-adres toegewezen.

Hieronder gaan we dieper in op deze servers en het aantal apparaten dat u kunt beveiligen met CactusVPN.
 

CactusVPN servers

De Cactus VPN server list

De server list van Cactus VPN

Deze VPN provider beschikt over 35 servers in 22 landen. Deze servers bevinden zich in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Oceanië.

Vier van deze servers bevinden zich in Amsterdam. Als u dus op vakantie bent en Nederlandse sites of content wilt kunnen raadplegen, dan maakt u gewoon verbinding met een van deze servers.

U heeft dan onmiddellijk toegang tot al uw favoriete content.

Maximaal aantal devices voor CactusVPN

Als u een Cactus VPN abonnement neemt, dan kunt u tot 5 toestellen tegelijk beschermen. Er worden apps aangeboden voor volgende apparaten: macOS, Windows, iOS, Android, AndroidTV, FireTV, Chrome en Firefox.
 

Voor welke apparaten is CactusVPN geschikt?

U kunt de CactusVPN app downloaden in de App Store om uw iPhone, iPad of iPoud Touch Android te beschermen. Daarnaast bestaat er een Android app die gratis kan worden gedownload in Google Play.

Bovendien kunt u ook uw laptop of desktop computer beveiligen met deze VPN dienst. Zo kunt u op de website van CactusVPN apps vinden voor Windows en MacOS.

Ook kunt u uw AndroidTV en FireTV beschermen. Ten slotte bestaan er extensies voor Chrome en Firefox.

CactusVPN hoe werkt het voor Android?

Beschikt u over een mobiele telefoon of tablet die op Android draait? Dan kunt u de Android app gratis downloaden in Google Play.

Deze app biedt 35 supersnelle servers en onbeperkte bandbreedte en snelheid aan. U geniet van de beste encryptie, nieuwe IP-adressen en de 30 dagen geld-terug-garantie na aankoop.

Ook kunt u de blokkades van Netflix omzeilen dankzij de Smart DNS. Er worden bovendien geen logboeken bijgehouden en de klantenservice staat 24/7 voor u klaar.

De app heeft een gemiddelde beoordeling van 3,9 op 5 in Google Play. Om de app te kunnen downloaden moet u over Android 4.1 of hoger beschikken. De app neemt 5,5 MB in beslag.

Voor meer informatie over een VPN gebruiken op uw Android toestel, verwijzen we u graag door naar onze Android VPN gids.

CactusVPN hoe werkt het voor iOS?

CactusVPN is compatibel met verschillende toestellen

CactusVPN is compatibel met verschillende toestellen, waaronder iPhone, iPad en iPod Touch

Beschikt u over een iPhone, iPad of iPod Touch? Dan kunt u deze ook beveiligen met CactusVPN. Ga naar de App Store om de app gratis te downloaden.

Met deze VPN dienst kunt u uw IP-adres en geolocatie verbergen. U beveiligt daarnaast uw data op gelijk welk wifinetwerk.

Daarnaast kunt u geografische en sociale blokkades gemakkelijk omzeilen. Dit houdt ook Netflix in. U kunt dus de Amerikaanse catalogus van Netflix raadplegen.

De app heeft een gemiddelde score van 4,8 op 5 in de App Store. U heeft iOS 11.0 of later nodig om de CactusVPN app te kunnen downloaden. De app is 16.2 mb groot.

Als u meer wilt weten over hoe u een VPN gebruikt op uw Apple-toestel, dan raden we aan onze VPN Mac handleiding te lezen.

CactusVPN hoe werkt het op uw windows computer?

Naast een app voor iOS en Android, beschikt CactusVPN ook over een app voor Windows. Met deze app kiest u uw favoriet protocol, geniet u van supersnelle servers en wordt u beschermd tegen DNS-lekken.

Daarnaast beschikt deze app over een Kill Switch en Smart DNS waarmee u Netflix kunt kijken. Binnen enkele seconden maakt u verbinding met een van de servers en surft u helemaal veilig en anoniem.

De Windows app kan worden gedownload op de website van de provider. Net zoals bij alle andere toestellen moet u een betalend abonnement nemen om CactusVPN te gebruiken.
 

Klantenservice bij CactusVPN

CactusVPN beschikt over een uitgebreid helpcentrum waar u tutorials, een educatiecentrum en een FAQ terugvindt. Als u dus hulp nodig heeft bij de installatie of technische problemen heeft, kunt u hier terecht.

Vindt u het antwoord op uw vraag niet terug? Dan kunt u de klantenservice contacteren.

Dit doet u door ofwel een ticket in te dienen of door hen aan te spreken via de live chat. De klantendienst staat 24/7, in het Engels, voor u klaar.

CactusVPN conclusie

In deze CactusVPN review werd duidelijk dat deze provider veilig is. Dankzij de militaire encryptie, 6 verschillende protocollen en een Kill Switch, hoeft u zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid.

Deze provider biedt Smart DNS aan, waarmee het mogelijk is de blokkades van Netflix te omzeilen. U kunt dus probleemloos de catalogus van de Amerikaanse versie raadplegen.

CactusVPN is compatibel met volgende toestellen: MacOS, Windows, iOS, Android, FireTV, AndroidTV, Chrome en Firefox.

Er worden 4 abonnementen aangeboden, die allen een 30 dagen geld-terug-garantie aanbieden. U kunt dus uw geld terugeisen mocht u niet tevreden zijn.

Met het twee jarig abonnement betaalt u $3,95 per maand. Dit betekent dat CactusVPN een goede prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt.

Toch kunnen we enkele minpuntjes opmerken: er worden slechts 35 servers aangeboden, iDeal wordt niet aanvaard en de klantenservice is niet in het Nederlands beschikbaar.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee, u kunt niet gratis gebruikmaken van de diensten van CactusVPN. Wilt u uw toestel beveiligen met deze VPN dienst? Dan moet u een betalend abonnement nemen. Bekijk ons overzicht van de abonnementen van CactusVPN om meer te weten te komen over de prijzen van deze VPN dienst.

Ja, deze VPN provider beschikt over een Smart DNS waarmee de blokkades van Netflix worden omzeild. U kunt dus zonder problemen Netflix US raadplegen. Voor meer informatie over Netflix en CactusVPN, raden we aan onze review te lezen.

Nee, er wordt geen gratis proefperiode aangeboden. U moet een betalend abonnement nemen om CactusVPN te kunnen gebruiken. Dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie kunt u in principe wel de diensten gratis uitproberen. Lees onze uitgebreide CactusVPN review om te ontdekken welke abonnementen worden aangeboden.

U kunt tot maximaal 5 apparaten tegelijk beveiligen. Dit zijn telefoons, computers, laptops voor zowel Mac als Android. Voor een overzicht van alle toestellen die u kunt beveiligen, raden we aan onze CactusVPN review te bezoeken.

35 servers in 22 landen zorgen ervoor dat u een goede verbinding heeft met uw VPN. Een viertal van deze servers bevinden zich in Amsterdam. Dit maakt dat u overal een goede Nederlandse IP verbinding kunt krijgen. Lees meer over de servers van CactusVPN in onze review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren