logo DEGIRO

DEGIRO review & ervaringen

Bijgewerkt: 29 maart 2022
Info
AanbodLage kosten bij het traden
Betaalmethoden
iDeal, Bankoverschrijving
ProductenAandelen, Indexen
Minimale storting100
EducatieOnline kenniscentrum
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID en bankafschrift aan te leveren.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
Groot aanbod
Online kenniscentrum
Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.
4
Bij deze Nederlandse broker kunt u betalen met iDeal en beleggen in aandelen. We raden DEGIRO zeker aan.

DEGIRO review: ervaringen en uitleg

Bij DEGIRO beleggen is dat een betrouwbare optie? Een goede vraag en wij gaan er in onze onafhankelijke DEGIRO review proberen een antwoord op te geven.

Wij gaan onze DEGIRO ervaringen met u delen en zodoende een antwoord geven op vragen als: is er een DEGIRO app? Wat zijn DEGIRO kosten en hoe werkt deze broker precies? 

Lees snel verder in onze review en ontdekt u alles wat u over deze broker moet weten.
 

Wat zijn onze DEGIRO ervaringen?

DEGIRO stond al een tijd op ons lijstje om een account bij te maken. Het is namelijk een Nederlandse broker met de juiste vergunningen. Wij hebben dan ook veel positieve DEGIRO ervaringen opgedaan.

Om te starten is de website volledig in het Nederlands, wat heel fijn werkt. Ook de klantenservice is in het Nederlands te bereiken. U kunt de klantenservice bereiken op werkdagen van 08.00 tot 22.00 uur. Een punt ter verbetering is dat de klantenservice niet bereikbaar is via de chat.

Ook hebben ze de vergunningen die ervoor zorgen dat ze veel klantgerichte maatregelen treffen. Dit  maakt dat wij met een positief gevoel konden handelen. Wij bespreken onze ervaringen met u in onze DEGIRO review.

Het feit dat DEGIRO kosten erg laag zijn hebben wij ook als positief ervaren. Zodoende kunnen we ons geld gebruiken voor het beleggen en niet aan het betalen van allerhande commissies en fees.

De voordelen van DEGIRO
 • Nederlandstalige klantenservice
 • Makkelijk betalen met iDeal
 • Groot aanbod bij meer dan 50 beurzen
De nadelen van DEGIRO
 • Geen live chat
 • Beperkte mogelijkheden voor fundamentele analyses
 

Is DEGIRO betrouwbaar?

In onze DEGIRO review willen we u uitleggen waarom DEGIRO betrouwbaar is. Er zijn verschillende redenen waarom we hier te maken hebben met een betrouwbare broker.

Ten eerste staat DEGIRO onder toezicht van de Duitse financiële autoriteit, de BaFin. Zij controleren of deze broker alles volgens het boekje doet.

Ten tweede is de website beveiligd met SSL technologie. Dit betekent dat al uw data en transacties versleuteld verstuurd worden. Zo kunnen buitenstaanders nooit toegang krijgen tot uw persoonlijke gegevens.

Ook de documenten die u moet uploaden worden hierdoor beschermd. Deze kunnen ook nooit in verkeerde handen vallen dankzij deze technologie.

DEGIRO zorgt ervoor dat u als belegger goed geïnformeerd kunt beginnen met traden. Ze hebben een beleggersacademie online staan. Hier kunt u allerhande tips en adviezen krijgen.

Ten slotte waarschuwt de broker op de website duidelijk voor de gevaren van traden. Uiteindelijk zullen de meeste beleggers geen winst maken. En dus is het belangrijk om te handelen met geld dat u missen kunt.

Een kort overzicht waarom DEGIRO betrouwbaar is:
 • SSL technologie
 • Beleggersacademie
 • Toezicht van de DNB en de AFM

Is mijn geld veilig bij DEGIRO?

U hoeft zich bij nooit zorgen te maken over uw geld. DEGIRO is betrouwbaar en zorgt ervoor dat uw geld ook veilig is. Gaat u bij DEGIRO beleggen dan zit u qua veiligheid helemaal goed.

De broker heeft verschillende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uw geld veilig staat. We bespreken ze hieronder:

 • Al uw beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf wat gescheiden is van DEGIRO. Hierdoor zijn deze ook beschermd tegen eventuele crediteuren van DEGIRO. Een bewaarbedrijf heeft als enige taak het administreren en bewaren van uw beleggingen. Zij mogen juridisch gezien ook geen andere activiteiten voeren. Dit is belangrijk voor u. Want mocht het gebeuren dat DEGIRO failliet gaat dan zijn uw beleggingen veilig omdat zij bij de inboedel van het bewaarbedrijf horen.
 • Ook het geld wat u stort komt op een aparte bankrekening te staan. Deze staan apart van de eigen gelden van DEGIRO. Bij een faillissement van de broker loopt dit geld dan ook geen enkel risico. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw geld plotseling niet meer toegankelijk is voor u.
 • Ook maakt DEGIRO gebruik van het beleggerscompensatiestelsel. Dit betekent dat uw balans tot €100.000 verzekerd is, mocht er iets misgaan met de broker.

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat u zich geen moment hoeft druk te maken om uw geld. Het staat veilig en zelfs als alles misgaat, is uw geld nog steeds goed beschermd.

Nog even kort samengevat waarom uw geld veilig is bij DEGIRO:
 • Al uw beleggingen staan bij een apart bewaarbedrijf
 • Geld staat op een aparte derdenrekening
 • Beleggerscompensatie tot €100.000
 

Hoe is DEGIRO gereguleerd?

DEGIRO staat ingeschreven bij de BaFin, Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht. Dit is het Duitse equivalent van de AFM, Autoriteit Financiële Markten.

Deze broker staat ook onder prudentieel toezicht van de DNB (De Nederlandsche bank) en de AFM. U begrijpt dat dit allemaal heel serieuze controleorganen zijn.

Een broker die door deze instanties wordt gecontroleerd moet zich heel scherp aan de regels houden. Deze licenties zijn voor ons voldoende bewijs dat deze broker een goede partij is en de reden dat wij deze DEGIRO review schrijven voor u.

Technische veiligheid

Het is fijn om te lezen dat uw geld veilig is bij DEGIRO. Maar u wilt ook zeker weten dat uw persoonlijke gegevens en bankgegevens veilig staan. Ook hier kunt u zeker van zijn.

De website is namelijk beveiligd door de SSL technologie. SSL technologie zorgt ervoor dat alle data versleuteld verstuurd wordt tussen website en gebruiker. Zo kunnen uw gegevens niet door derden worden gelezen.

De SSL technologie beschermt ook uw transacties. Zo hoeft u bij een storting of een geldopname niet bang te zijn dat anderen uw bankgegevens kunnen zien. U herkent de SSL technologie doordat de website met https:// begint.

Uiteraard wordt de website ook goed beschermd tegen potentiële hackers. Ze maken gebruik van zware en up-to-date firewalls om ongewenste buitenstaanders buiten de deur te houden.

Naast de firewalls is er een team van mensen dat controleert of er geen buitenstaanders proberen binnen te komen. Zodra ze verdachte acties zien gaan ze direct actie ondernemen.
 

Hoe contacteer ik de DEGIRO klantenservice?

In onze DEGIRO review bespreken we voor u ook de klantenservice. Het is voor u belangrijk om te weten dat u makkelijk met hen in contact kan komen.

De klantenservice van DEGIRO is op werkdagen te bereiken van 08.00 tot 22.00 uur. U kunt hen bereiken via hun (Nederlandse) telefoonnummer of via de e-mail.

Indien u graag iemand in de ogen kijkt, kunt u ook een afspraak maken op het kantoor. U moet hiervoor eerst wel een afspraak maken.

Indien u algemene vragen heeft kunt ook ook de FAQ lezen. Hierin staan antwoorden op de meest gestelde vragen.

Helaas heeft de broker geen mogelijkheid om vragen te stellen via een live chat. Dit is bij de meeste andere brokers wel het geval en werkt ook perfect en snel. Een verbeterpuntje voor in de toekomst.
 

Hoe werkt DEGIRO?

Aanmeldpagina DEGIRO

Klik op de gele knop “open een rekening”

Aanmelden bij DEGIRO

Klik op het land waar u woonachtig bent

Rekening openen bij DEGIRO

Vul uw e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in

e-mailadres verifiëren

Verifieer uw e-mailadres door op de knop “voltooi uw registratie” te klikken in de e-mail die u heeft ontvangen

Gaat u bij DEGIRO beleggen dan moet u een log in maken. In dit account kunt u gaan beleggen. Handelen kunt u overigens veilig doen bij DEGIRO. U kunt helemaal veilig geld overmaken naar uw account dankzij SSL-technologie.

Wees u er wel van bewust dat het aanmaken van een account bij DEGIRO een lang proces is. U zult veel informatie moeten invullen, en het kan soms verschillende weken duren voordat uw account helemaal klaar is voor gebruik. Gelukkig leggen we hieronder stap voor stap uit hoe u een account opent bij DEGIRO:

Aanmelden bij DEGIRO
 1. Ga naar de registratiepagina van DEGIRO en vul uw e-mailadres in en maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan
 2. Open uw e-mail en voltooi uw registratie
 3. Vul uw persoonlijke en adresgegevens in, waaronder geboortedatum en geboorteplaats
 4. Geef aan dat u geen Amerikaans staatsburger bent, vul uw ibannummer in en check of alles klopt
 5. Vul uw paspoortgegevens in en upload uw paspoort (of ID)

Wees niet ongerust wanneer u uw paspoort of ID moet uploaden, dit hoort bij de verificatie. Alle documenten worden veilig opgeslagen in een beveiligde omgeving. Uw documenten zullen nooit door vreemden worden ingezien.

Zonder verificatie kunt u niet bij DEGIRO beleggen. U kunt namelijk zonder de verificatie uw account niet gebruiken, geen geld storten en zeker geen geldopname doen. Deze verificatie kan tot 10 werkdagen in beslag nemen.

 

Welke extra informatie moet u opgeven?

Zoals al eerder vermeld, is het aanmaken van een account bij deze broker een langdurig proces. Nadat u uw persoonlijke informatie heeft ingevuld en uw documenten heeft geüpload, moet u nog extra informatie opgeven.

We bespreken hieronder welke informatie dit is:

 1. Belastingsinformatie: u moet uw fiscaal nummer opgeven.

 2. Kiezen welke soort account u opent (Basic of Custody): neem uw tijd om te beslissen welke van deze accounts u opent.

 3. Acceptatieformulier ondertekenen en uw telefoonnummer koppelen: u ondertekent deze formulieren m.b.v. een code die u via SMS ontvangt.

 4. Bankrekening aan uw account koppelen door minstens €0,01 over te maken: dit kan ofwel via iDeal of bankoverschrijving.

 5. Een passendheidstoets afleggen: de broker doet dit om uw ervaringsniveau na te gaan. U kunt niet falen voor deze test. Afhankelijk van uw score worden bepaalde producten ontgrendeld. Wilt u toegang krijgen tot een product als ETF’s, dan zult u hier opnieuw een aparte test voor moeten doen.

 6. Ten slotte moet u het W-8BEN formulier invullen: dit formulier heeft te maken met bedrijven die in de VS zijn gevestigd. Vul dit formulier in om dubbele belastingheffing te voorkomen.

Nadat u deze stappen heeft doorlopen, is uw account helemaal klaar voor gebruik. U kunt nu onmiddellijk beginnen met beleggen bij DEGIRO.

Is er een DEGIRO bonus?

Door de Europese regelgeving is het niet meer mogelijk als broker een bonus uit te delen. Ook wordt er helaas geen demo account aangeboden

U kunt dus alleen voor echt geld bij DEGIRO beleggen. Het is dus van belang dat u weet wat u aan het doen bent. Hiervoor kunt u niet alleen veel informatie vinden op bedrog.com, maar ook in de beleggers academie van DEGIRO.

De DEGIRO kosten zijn gelukkig erg laag. Al doende hoeft u dus niet direct met hoge bedragen te beginnen met traden. U kunt al handelen vanaf €0,10.

 

Hoe is het aanbod van DEGIRO?

Bij DEGIRO kunt u aandelen kopen waar u ook daadwerkelijk de eigenaar van wordt. U speculeert hier niet enkel op de koerswijzigingen. U kunt met een account bij de GIRO beleggen bij meer dan 50 beurzen.

Deze 50 beurzen zijn verdeeld over meer dan 30 landen. U kunt aandelen kopen in onder andere: Azië, Amerika, Oceanië en natuurlijk Europa zelf.

Hiernaast kunt u ook handelen in futures, opties, obligaties, en indexen.

 

DEGIRO kosten

De DEGIRO kosten staan erom bekend uitermate laag te zijn. Waar veel brokers een service fee vragen of inactiviteitskosten rekenen, gebeurt dit niet bij DEGIRO. Wat wel wordt berekend zijn de debet rente middels allocatie en de debet rente zonder allocatie. De percentages zijn als volgt:

 • Debetrente middels allocatie: 1,25%
 • Debetrente zonder allocatie: 4,00%

Deze DEGIRO tarieven zijn vergeleken bij andere brokers extreem laag. De gemiddelde percentages van andere brokers staan op rond de 6%Hieronder hebben we de tarieven voor u verzameld:

Financieel product
Tarief
U bespaart gemiddeld:
Aandelen (bv. Shell à €1000)
€2,30
63%
Aandelen (bv. KPN à €50.000)
€17
55%
ETF’s
Gratis – €2,30
85%
Opties
€0,95 – 8,50
61%
Futures
€0,90 – €11,50
76%
Hefboomproducten
€2,30 – €17
68%
Beleggingsfondsen
Gratis
100%
 

DEGIRO review: account overzicht

Wanneer u gaat traden bij DEGIRO zijn er verschillende keuzes voor een account. Per account zijn er verschillende handelsmogelijkheden en kosten. Hieronder vindt u een overzicht:

Hiermee heeft u toegang tot alle beschikbare producten. Uitzondering hierop zijn derivaten, debet geld en debet effecten.

Na ondertekening van de benodigde documenten krijgt u toegang tot alle beschikbare producten. U kunt gebruik maken van de dienst debet geld tot een waarde van 33%. Dit geldt voor aandelen, beleggingsfondsen en obligaties binnen het giraal tegoed.

Met Trader krijgt u na ondertekening van de benodigde documenten toegang tot alle op DEGIRO beschikbare producten, waarbij u tot een waarde ter hoogte van 70% over uw aandelen en beleggingsfondsen plus 80% van de waarde van de obligaties binnen het Giraal Tegoed gebruik kunt maken van de dienst Debet Geld. Debet Effecten worden bij dit Profiel beperkt door de algemene eis dat Netto liquiditeitswaarde altijd hoger dient te zijn dan Risico.

Met dit profiel kunt u actiever handelen. Dit is tijdens de openingsuren van de markten en DEGIRO. Dit is 08.00 tot 21.30 uur.

Wanneer u de accounts op een rijtje ziet, zijn de beleggingsrisico’s het laagst bij het basisaccount en het hoogst bij DayTrader. Denk dus goed na wat u wilt en wat u kunt voor u een ander account aanvraagt.
 

DEGIRO betaalmethoden

Betalen bij DEGIRO is volkomen veilig. De website is goed beveiligd met SSL technologie en de benodigde firewalls. Hiernaast is de broker zelf volkomen beveiligd en is uw geld altijd goed beschermd. U hoeft zich geen zorgen te maken als u een storting maakt of gemaakt heeft.

 

Hoe stort ik geld bij DEGIRO?

Om een storting te maken bij deze broker kunt u kiezen uit storten met iDeal of een bankoverschrijving.

Wanneer u gebruik maakt van een bankoverschrijving duurt het ongeveer drie dagen voor het geld in uw account staat.

Wanneer u gebruik maakt van iDeal heeft u het geld direct tot uw beschikking. U hoeft dan niet langer te wachten voor u kunt beginnen met traden.

Momenteel heeft DEGIRO voor Nederland nog geen andere betalingsmogelijkheden beschikbaar.

Wilt u meer weten over iDeal en betalen bij online brokers? Bezoek dan onze iDeal en online brokers pagina. Hier leest u hoe dit allemaal precies werkt.
 

DEGIRO geld opnemen

Wanneer u geld wilt opnemen bij DEGIRO kan dit natuurlijk ook. U kunt een uitbetaling aanvragen naar uw bankrekening.

Wanneer u een uitbetaling aanvraagt, duurt het gemiddeld 1 tot 3 werkdagen voor het geld op uw bankrekening staat. Dit is mede afhankelijk van de bank waarbij u bankiert.
 

DEGIRO app

Voor het handelen onderweg is DEGIRO app perfect. U heeft heel makkelijk toegang tot meer dan 50 verschillende beurzen. U kunt de app downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Dit is afhankelijk van uw voorkeur.

De app is gratis te downloaden in de App store of de Google Play store. De app is erg populair onder zowel beginners als ervaren beleggers. Dit heeft te maken met de combinatie van gebruiksgemak en handelsmogelijkheden.

Tevens geeft de app relevante nieuwsberichten voor aandelen. Wij hebben de app als een van de betere apps ervaren.
 

Licenties en bedrijfsinformatie

DEGIRO is een Nederlandse broker met het hoofdkantoor in Amsterdam. Ooit begonnen als platform voor professionele beleggers maar nu een van de grootste brokers voor particuliere beleggers.

De broker startte in 2013 in Nederland maar is ondertussen al actief in 18 landen. Mede dankzij de lage DEGIRO kosten groeien ze in populariteit.

In de ruim 5 jaar dat de broker actief is, hebben ze 59 internationale awards gewonnen. Waaronder de Cashcow Award 2019 voor beste broker.

De trading site staat ingeschreven bij de BaFin en staat daarnaast onder prudentieel toezicht van de DNB en de Nederlandse AFM.

Bovendien biedt deze broker een kennisbank aan. Hier vindt u o.a. de beleggersacademie en informatie over verschillende financiële producten en strategieën als fundamentele en technische analyse terug. Daarnaast delen analisten aanbevelingen en tips op de site van de broker.

 

DEGIRO conclusie

Op basis van onze bevindingen in deze DEGIRO review kunnen we concluderen dat deze broker volkomen veilig en betrouwbaar is.

De broker doet er alles aan om het beleggen veilig te houden voor u als belegger. Zo zijn er verschillende maatregelen getroffen om uw geld te allen tijde veilig te hebben. Denk aan uw aandelen bij een bewaarbedrijf en uw geld op een afzonderlijke bankrekening. Zodat bij een faillissement de curator dit niet kan opeisen.

Hiernaast hebben ze ook technisch gezien de website goed beveiligd. SSL technologie beschermt uw persoonlijke gegevens en de nodige firewalls beschermen de site voor hackers van buitenaf.

Als het aankomt op gebruiksvriendelijkheid hebben wij ook hele goede DEGIRO ervaringen. De hele site en klantenservice is bereikbaar in het Nederlands. De klantendienst geeft altijd een open en transparant antwoord op de vragen die u heeft. Dit geeft een blijk van vertrouwen weer.

Laten we ook de DEGIRO app niet vergeten extra te benoemen. Een makkelijke en snelle app waarmee u  overal kunt beleggen wanneer het u uitkomt.

Bij DEGIRO beleggen is qua kosten optimaal. De DEGIRO kosten zijn namelijk een van de laagste die u bij betrouwbare aandelen brokers zult vinden. Wanneer u geld wilt storten kunt u dit heel eenvoudig doen door iDeal te gebruiken.

Voor ons is DEGIRO een absolute aanrader als u wilt gaan beleggen in aandelen.

 

FAQ - veelgestelde vragen

DEGIRO staat bekend om de lage kosten. Er zijn geen service kosten of inactiviteitsfees. Ze zijn een van de goedkoopste brokers waar u aandelen kunt kopen. Kijkt u eens voor een overzicht van de kosten en hoeveel u bij DEGIRO bespaart.

De DEGIRO app geeft u de mogelijk om overal vandaan te beleggen zoals u dat wilt.  U heeft vanaf uw mobiele telefoon toegang tot meer dan 50 markten om aandelen te kopen. U leest hier alles over de gratis DEGIRO app

U kunt bij DEGIRO eenvoudig een account aanmaken om te beleggen. Daarna kunt u starten met het beleggen. Wij leggen u precies uit hoe u snel een eenvoudig een DEGIRO account opent. Op deze manier doet u alles via de regels en zonder risico.

Ja, DEGIRO staat onder toezicht van de AFM, de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. Zij controleren of deze broker alles doet zoals het hoort. U kunt er dus van uitgaan dat DEGIRO volkomen legaal is in Nederland. U leest er alles over in onze onafhankelijke broker review.

Nee, DEGIRO biedt u niet de kans om te handelen in Bitcoin of andere crypto’s. Ze bieden u gelukkig wel genoeg andere opties om in te handelen. U kunt bij DEGIRO handelen in aandelen die u in bezit kunt houden. Leest u alles over het totale aanbod in onze DEGIRO review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren