eToro Logo

eToro review & ervaringen

Bijgewerkt: 17 februari 2023
Info
Betaalmethoden
ProductenForex, CFD's & cryptocurrencies
Minimale storting€200 (min. dep. €50)
EducatieDemo account
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
LicentiesCySEC, FCA
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€40.000 virtueel
Demo account
81% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
5
eToro is een van de beste brokers op het web. Met een uitgebreid aanbod, de mogelijkheid tot copy trading en licenties in Cyprus en het VK is dit geen verrassing.

eToro Review: ervaringen en uitleg

Is eToro betrouwbaar of is deze broker een scam? Om een antwoord te krijgen op deze vraag, hebben wij ze onderworpen aan een onafhankelijke broker test.

Screenshot van registratiepagina eToro

De registratiepagina van eToro

Deze online broker bestaat al sinds januari 2007, maar betekent dit ook dat eToro veilig is? In deze onafhankelijke review geven we een uitleg op onder meer de volgende vragen: Kunt u een eToro demo account openen waarmee u risicoloos kunt beleggen? Hoeveel bedragen de eToro kosten? Kunt u er veilig geld storten? En over welke licenties beschikt eToro? Het antwoord op al deze vragen vindt u in deze eToro review.

Wat zijn onze eToro ervaringen?

Het beleggen bij eToro is ons goed bevallen. We hebben veelal positieve eToro ervaringen opgedaan. Wij gaan ze met u delen in onze eToro review. De broker heeft een overzichtelijke website waar u makkelijk tussen de verschillende menus kunt navigeren.

De website wordt aangeboden in het Nederlands wat het handelen erg gemakkelijk maakt. Ze hebben een transparante klantenservice die  24/7 voor u klaar staat. Dit maakt de site betrouwbaar en transparant. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken voor verbetering vatbaar. Zo is bijvoorbeeld de klantenservice niet in het Nederlands. Wij zetten alle voor- en nadelen op een rijtje voor u:

De voordelen van eToro
 • Transparante broker
 • Copy trading
 • Uitgebreid aanbod: valuta, crypto, ETF’s, indices, aandelen, grondstoffen
 • Licenties in Cyprus en Verenigd Koninkrijk, geregistreerd bij de AFM
 • 24/7 klantenservice
De nadelen van eToro
 • Klantenservice in het Engels
 

eToro scam of veilig en betrouwbaar?

Screenshot van de homepage van eToro

eToro een veilige en betrouwbare broker

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: eToro is een betrouwbare broker. U hoeft niet bang te zijn voor een eToro scam. Maar wat maakt een broker als eToro betrouwbaar?

Ten eerste, is het belangrijk dat de online broker één of meerdere licenties heeft bij gerenommeerde autoriteiten. De online broker beschikt over twee licenties, bij de CySec en de FCA. Daarnaast voldoet het bedrijf in Europa en in het VK aan de Markets en Financial Instruments Directive (MiFID).

Het bedrijf staat ook in Nederland ingeschreven bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent dat het gereguleerd wordt door verschillende gerenommeerde autoriteiten, wat zeker een goed teken is. Deze autoriteiten zorgen ervoor dat een eToro scam uitgesloten is.

Een tweede reden waarom eToro betrouwbaar is, is omdat de transacties met echt geld op een veilige manier verlopen. Dit gebeurt d.m.v. SSL-versleuteling. SSL technologie zorgt ervoor dat de data versleuteld wordt verstuurd tussen gebruiker en website. Data wordt hierdoor onleesbaar voor derden. Wanneer een site gebruik maakt van SSL, kunt u dit zien aan de https:// aan het begin van de URL.

Ten slotte, vindt eToro verantwoord beleggen ook heel belangrijk. Daarom kan u dagelijks, wekelijks en maandelijks de risicoscore van alle gebruikers raadplegen. Deze score toont aan hoeveel risico u loopt als u de strategieën van een andere gebruiker kopieert.

Als een gebruiker meerdere keren een risicoscore van 8 of hoger behaalt, dan wordt het kopiëren van zijn/haar strategieën geblokkeerd. Het is daarom erg belangrijk dat u eerst de risicoscore van een gebruiker raadpleegt vooraleer u een strategie kopieert.

Zoals u kan zien, is eToro betrouwbaar en hoeft u niet bang te zijn voor een eToro scam.
Wij vatten voor u samen wat eToro betrouwbaar maakt:

Licenties in Cyprus en het Verenigd Koninkrijk
Voldoet aan het MiFID
Geregistreerd in Nederland bij de AFM
Financiële transacties gebeuren m.b.v. SSL-versleuteling
Copy trading: om ervoor te zorgen dat u geen risicovolle strategieën kopieert en mogelijk veel geld verliest, maakt eToro gebruik van een risicoscore.
eToro demo account t.w.v. €100.000 (virtueel geld) waarmee u risicoloos kunt leren beleggen

eToro scam of is mijn geld veilig?

Van een eToro scam is zeker geen sprake. Het is een betrouwbare broker die heel wat maatregelen getroffen heeft om een veilig handelsplatform aan hun klanten aan te bieden.

 • Ten eerste, worden de fondsen die de klanten overmaken naar hun account, gestort op een afzonderlijke rekening. Zo wordt het geld van de klanten bij veilig bewaard en worden de klanten beschermd. Dit betekent bovendien dat zij deze fondsen niet voor andere doeleinden kan gebruiken zoals investeringen of het betalen van hun werknemers.
 • Ten tweede, ontvangen alle geregistreerde klanten hun stortingen terug tot max. €20.000 in het geval dat de broker failliet wordt verklaard.
 • Daarnaast volgt de broker de ESMA-richtlijnen nauwlettend op: klanten worden gewaarschuwd voor risicovolle beleggingen. Ook kan het saldo van de belegger nooit onder nul komen te staan. Dit zijn maatregelen die werden opgelegd door de ESMA om ervoor te zorgen dat klanten bij eToro veilig kunnen beleggen.

Het is dus duidelijk dat eToro veilig is.

Kort samen gevat de maatregelen die uw geld beschermen:

Geld van de klanten wordt op een afzonderlijke rekening gestort
Beleggerscompensatie tot €20.000
De broker volgt de ESMA-richtlijnen en waarschuwt klanten voor risicovolle beleggingen
Het saldo van de belegger kan nooit onder nul komen te staan

Hoe is eToro gereguleerd?

eToro beschikt over vergunningen van de CySEC en de FCA. De CySEC is de vergunning verstrekker van Cyprus. In Cyprus zitten veel online brokers gevestigd. Cyprus valt binnen de EU en daarom is de vergunning geldig binnen Europa. De FCA is de financiële waakhond van het Verenigd Koninkrijk. Ook xfmet deze vergunning mag een online broker zijn diensten aanbieden binnen Europa. Beide vergunningen worden gezien als de top vergunningen die een online broker kan hebben.

Naast deze vergunningen worden ze ook gecontroleerd door de AFM. Dat is de Nederlandse Financiële waakhond. De AFM wil een samenwerking met brokers die Nederlandse klanten accepteren. Zij kunnen extra controles doen naast de CySEC en de FCA.

Om al deze controles goed door te komen houdt de broker zich volledig aan de wet. Hierdoor heeft de broker de gewilde licenties ontvangen van CySEC en de FCA. Dit garandeert dat er van een eToro scam geen sprake kan zijn. Deze licenties maken dat eToro betrouwbaar is om te gaan handelen. En dat eToro veilig is om geld te storten en opnemen.

hoe-is-etoro-gereguleerd

eToro een betrouwbare broker

Technische veiligheid

De website van de broker is technisch gezien ook goed beveiligd. Ze werken met SSL technologie. SSL technologie zorgt ervoor dat alle data versleuteld verstuurd wordt tussen eToro en de gebruiker. Dit zorgt ervoor dat de data niet door anderen te lezen is. Uw data is hierdoor veilig en ook al uw transacties zijn hierdoor beschermd.

U kunt eenvoudig zien dat eToro gebruik maakt van de SSL technologie. De website begint met https: Dit betekent dat de website beschermd is door de SSL technologie. Naast de SSL technologie heeft de broker een 24/7 fraude team. Dit team houdt alles in de gaten en grijpt in zodra er verdachte zaken worden geconstateerd. Hiernaast werken ze natuurlijk ook met de nodige zware firewalls.

Hoe contacteer ik de eToro klantenservice?

hoe-contacteer-ik-de-etoro-klantenservice?

De eToro klantenservice

De eToro klantenservice is te bereiken via live chat of via een online ticket. Een belegger dient ingelogd te zijn om de eToro klantenservice via de live chat te bereiken. De live chat is 24 uur per dag bereikbaar van maandag tot en met vrijdag. De voertaal voor de live chat is Engels.

Het hebben van een transparante klantenservice geeft weer dat er geen sprake is van een eToro scam. Een goede, adequate klantenservice is onderdeel van een betrouwbare broker. Het is één van de zaken die eToro betrouwbaar maakt.

Het online ticket kan in het Nederlands worden ingevuld. Hier kan aangegeven worden wat het probleem is. Het ticket kan dan direct naar de juiste hulp afdeling worden verzonden. In het online ticket kan een bijlage worden toegevoegd. Bijvoorbeeld een printscreen van een foutmelding die ontvangen wordt.

Het antwoord op vele vragen is ook te vinden in het eToro helpcentrum. Hier kunnen antwoorden op vele basisvragen gevonden worden. Het help centrum scheelt veel tijd omdat u direct een antwoord heeft op uw vraag. U hoeft niet op een antwoord te wachten van uw ticket of de live chat. Het helpcentrum wordt aangeboden in meerdere talen inclusief Nederlands. Dit maakt het gebruik handig en gemakkelijk.

Hoe werkt eToro?

Hoe werkt eToro? We geven u hier een uitleg over hoe de site werkt. Laten we eerst nog eens benadrukken dat de eToro betrouwbaar is. U kunt veilig bij hen handelen, dankzij de verschillende EU-licenties. Als u bij eToro gaat handelen kunt u een account aanmaken. Ons advies is te beginnen met een demo account. U krijgt dan €100.000 virtueel geld om te leren beleggen.

Bij het aanmaken van een account, krijgt u meteen toegang tot de eToro demo account.

Volg onderstaande stappen om u aan te melden bij eToro:

 1. Registreer u hier bij eToro en maak een gebruikersnaam aan. Disclaimer: EToro is een multi-asset beleggingsplatform. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. U loopt het risico op kapitaalverlies.

 2. Vul uw e-mailadres in en maak een wachtwoord aan.

 3. Accepteer de voorwaarden en klik op account maken

 4. Vink de vakjes i.v.m. de algemene voorwaarden en het privacybeleid aan.

 5. Klik op account maken en check de verificatie email.

Wanneer u voelt dat u klaar voor bent om voor echt geld te beleggen. Kunt u een storting maken. Het instapbedrag, de minimale deposit, is €50. Een storting is snel gemaakt met iDEAL, PayPal, Skrill, Neteller of Visa. Alle stortingen zijn beveiligd met SSL technologie. U kunt veilig geld storten.

Na de storting kunt u gaan beleggen voor echt geld. U kunt zelf een portfolio maken of u kunt ervoor kiezen een ervaren belegger te volgen. Dit heet ook wel Copy Trading. U kiest een ervaren belegger en automatisch doet u hetzelfde als wat hij doet. U hoeft hier verder niets meer voor te doen.

Voor u met echt geld gaat beleggen is een accountverificatie nodig. Dit doet u eenvoudig door een bewijs van id en adres te uploaden. De broker zal ook een aantal vragen stellen over uw kennis en financiële situatie. Dit is een standaardprocedure en onderdeel van een transparante en betrouwbare broker.

Als u uw geld wilt laten uitbetalen kunt u dit eenvoudig doen. U kunt een geldopname aanvragen naar dezelfde methode als waarmee u gestort heeft.

Wordt er een demo account aangeboden?

Ja, beginnende beleggers kunnen leren beleggen met een gratis eToro demo account t.w.v. €100.000 virtueel geld. Met deze account kan u risicoloos allerlei strategieën uitproberen en handelen in verschillende financiële producten als valuta, cryptocurrency en CFD’s. Dit is een van de redenen waarom eToro betrouwbaar is en waarom er geen sprake is van een eToro scam.

Zodra u uw account heeft geopend kunt u kiezen tussen uw demo account en uw echte account. Voor u volledig kunt beleggen, storten en opnemen moet u uw account verifieren. Dit kunt u eenvoudig doen door het uploaden van uw documenten.

Indien u direct een demo account wilt openen bij eToro klikt u dan op de groene button beneden aan de pagina. U wordt dan direct naar de inschrijving voor het demo account gestuurd.
 

Hoe is het aanbod bij eToro?

Bij eToro vindt u een heel uitgebreid aanbod financiële producten terug. U kan er handelen in Forex, cryptocurrencies en CFD’s op grondstoffen, aandelen, ETF’s en indices. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende producten die worden aangeboden bij deze online broker.

Forex

U kan speculeren op 49 verschillende valuta. Deze valuta variëren van major valutaparen als EUR/USD en USD/CAD tot exotische valutaparen als EUR/HUF (Hongaarse Forint). Wanneer u meer wilt lezen over Forex en hoe het handelen hier in werkt? Op onze Forex beleggers pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed te kunnen beleggen in Forex.

Let wel op: bij deze online broker worden valuta’s enkel als CFD’s verhandeld. U hoeft dus de valuta niet te kopen om erin te handelen.

CFD

U kunt investeren in CFD’s in aandelen, grondstoffen, ETF’s en indices. Zo kan u aandelen van bekende bedrijven als Facebook en Amazon kopen of kan u beleggen in grondstoffen als goud, aardgas en olie. Daarnaast kan u handelen in ETF’s als VXXB, HMMJ, QQQ en TLT of indices als NSDQ100, FRA40, DJ30 of GER30.  Wilt u weten wat CFD handel is en hoe het werkt? Wij schreven de perfecte CFD guide voor u. Hier leest u en leert u alles over CFD handel.  

Bitcoin kopen bij eToro

Wat eToro best bijzonder maakt is dat u naast de CFD’s ook Bitcoin kopen kunt. De meeste brokers kiezen voor een product. Maar deze broker met al zijn ervaring kiest ervoor om naast de koerswijzigingen ook de optie te geven om bitcoin te kopen en in een wallet op te slaan. Naast btc hebben ze natuurlijk ook andere crypto’s in hun assortiment.

Cryptocurrency

Er is de mogelijkheid om te investeren in eToro crypto als Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin en Dash. Ook kunt u Ripple, Cardano, IOTA, Stellar, EOS, NEO, TRON, ZCash, Binance Coin en Tezos terugvinden.

Sinds 2018 kunt u bij eToro crypto kopen. Dit betekent dat u de munt echt bezit en niet investeert in CFD’s. Voorheen was dit niet mogelijk. Wilt u meer informatie over investeren in cryptocurrency? Raadpleeg dan zeker onze uitgebreide cryptocurrency handleiding.

Wat is de eToro wallet?

Wanneer u eToro crypto koopt kunt u dit bij hen opslaan. De broker heeft een eigen eToro crypto wallet. Hierin kunt u op een veilige manier uw crypto’s als : BTC, Ripple, Ethereum etc in opslaan.

Het voordeel van een wallet bij de broker is dat u niet uw crypto’s heen en weer hoeft te bewegen. U kunt alles veilig in één account houden. U kunt de eToro crypto wallet eenvoudig downloaden voor uw mobiele telefoon. U kunt dit doen in de App store of Google Play store.

Social trading en copy trading ervaringen

Screenshot van copy trading bij eToro

Copy trading bij eToro

Hierin onderscheidt de broker zich van de concurrentie. Bij deze online broker kan u namelijk sociaal beleggen. Wat is copy trading en wat is social trading?

Wat is social trading?

Dit verwijst naar een combinatie van trading en sociale media. Zo krijgt u een sociale nieuwsfeed te zien als u inlogt op uw account.

De broker werkt als het ware als een sociaal netwerk. U kan uw feed personaliseren, wat betekent dat u zelf kiest welke beleggers en financiële producten u volgt.

Daarnaast kan u er uw eToro ervaringen delen. U kan ook andere gebruikers contacteren. Bovendien vindt u er dezelfde opties terug als bij andere sociale netwerken: u kan berichten plaatsen, delen, opmerkingen plaatsen, etc.

Wat is copy trading?

Copy trading is het kopiëren van strategieën van andere beleggers. Er worden beleggers gepresenteerd die de moeite waard zijn om te volgen.

Op het profiel van de beleggers vindt u meer informatie over hun investeringen, winsten en verliezen. Zo kan u op basis van deze informatie, en de eToro ervaringen van andere gebruikers, een portefeuille samenstellen.

Onze copy trading ervaringen waren zeer positief. Wij hebben een aantal trader bekeken die handelde op een manier die ons beviel. Door de copy trading optie konden wij traden op een manier die ons beviel, zonder dat we hiervoor steeds online hoefden te zijn.

Opgelet: Houd er rekening mee dat u met social trading en copy trading geld kunt verliezen.

 

eToro kosten

Wanneer u gaat handelen worden er door eToro kosten in rekening gebracht.

Ten eerste zijn er de spreads. De spread is het verschil tussen de koopprijs en de verkoopprijs. De koopprijs zal altijd wat hoger liggen dan de verkoopprijs. Het verschil tussen de koop- en verkoopprijs is het geld wat de broker aan de transactie verdient.

Een overzicht van verschillende spreads:

Financieel product
Spread
Cryptocurrency
0,75%-3,45%
Aandelen
0,09% (voor zowel kopen als verkopen)
ETF’s
0,09%
Forex
1-1000 pips
Grondstoffen
2-20000 pips
Indices
0,75-12 punten

Daarnaast wordt er een toeslag aangerekend als u cryptoassets wilt kopen of verkopen op eToro. U moet rekening houden met een toeslag van 1%, deze toeslag is inbegrepen in de prijs die u te zien krijgt als u een positie opent of sluit.

Wanneer u geld gaat opnemen van uw account zitten hier kosten aan. Er wordt €5 in rekening gebracht wanneer u een uitbetaling laat doen. Ook worden er rollover-kosten in rekening gebracht (nacht en weekend).

Indien een account inactief is zal er €10 per maand in rekening worden gebracht. Inactief betekent dat er minimaal 12 maanden niet ingelogd is geweest. Dit stopt op het moment dat er weer ingelogd wordt. Indien men vooraf alle eToro kosten wil weten is hier een duidelijk overzicht van te vinden op de website.

eToro review: account overzicht

Als belegger heeft u meerdere opties wanneer het op een account aankomt. Dit heeft te maken met uw ervaring, het geld wat u te spenderen heeft. En zelfs met uw geloof. Wij informeren u hier over de verschillende opties:

Voor beginners een uitstekend account. U krijgt in het eToro demo account €100.000 virtueel geld. Hiermee kunt u risicoloos beleggen. Het is virtueel u kunt niets verliezen. U kunt op deze manier gratis leren beleggen door middel van doen. Het is aan te raden dit te doen in combinatie met de Trading Academy. Hier krijgt u gratis informatie over beleggen

Dit is het account waarmee u begint met handelen zodra u zich heeft geregistreerd. Een minimale storting van €50 is hierbij vereist. Zodra u een eerste storting heeft gemaakt kunt u beginnen met handelen. Na de verificatie van uw account kunt u ook een geld opname aanvragen. Wij raden u aan met een bedrag rond de €200 te starten. Dit geeft u genoeg ruimte om te kijken naar het hoe en wat.

Wanneer u een Islamitisch account krijgt handelt u binnen de regels van de Sharia. Zo wordt er geen riba (rente) gerekend. Kan er zonder vertraging gekocht en verkocht worden en kosten van de transacties moeten direct worden betaald. Om een islamitisch account te kunnen openen moet het volgende gedaan worden. Het standaard account moet volledig geverifieerd zijn. Er moet een investering van minimaal €900 gemaakt worden

Indien u als trader kunt aantonen de juiste ervaring te bezitten kunt u een professioneel account openen. Als eisen worden gesteld dat u een portemonnee heeft met meer dan €500.000 aan financiële instrumenten. Ook moet u minimaal één jaar werkzaam zijn geweest in de financiële sector. Nadelen van een professioneel account zijn het afzien van bepaalde ESMA beschermingen. Bijvoorbeeld de compensatieregeling. Het grote voordeel van het hebben van een professioneel account is het niet langer gebonden zijn aan een beperking van de hefboom.

eToro betaalmethoden

Indien u als belegger beslist te gaan traden op bij de broker zal er een eerste storting gemaakt moeten worden. Alle stortingen zijn beveiligd door SSL. Deze technologie zorgt ervoor dat al uw persoonlijke gegevens veilig zijn. Zo weet u zeker dat geld storten bij eToro veilig is.
 

Hoe stort ik geld bij eToro?

De broker biedt tal van methoden om geld te storten. Indien een belegger een storting wil maken kan hij dit doen door een van de volgende methodes te gebruiken:

Methode
Hoe snel?
Eerste storting
Max. storting/transactie
iDeal
Direct
Min. €50
€50.000
PayPal
Direct (via e-cheque: 5-7 werkdagen)
Min. €50
€10.000
Neteller
Direct
Min. €50
€10.000
Skrill
Direct
Min. €50
€10.000
Bankoverschrijving
3-5 werkdagen
Min. €500
Onbeperkt
Credit/debetcard
Direct
Min. €50
€40.000
Sofort/Klarna
Direct
Min. €50
€30.000


eToro geeft u als Nederlander nu ook de kans om te storten met iDeal. Dit betekent dat u op een veilige en bekende manier geld kunt storten bij deze broker.

Wat is de eToro minimum deposit?

De eToro minimum deposit voor de eerste storting betreft €50. Dit is het instapbedrag waarmee een trader kan beginnen. De eToro minimum deposit, na de eerste storting, is ook €50. Dit betekent indien een belegger zijn account wil opwaarderen, in een later stadium, er een minimum deposit van €50 is vereist.

Wij zijn zelf met €200 begonnen. Dit bedrag geeft wat meer speelruimte.

eToro geld opnemen

Bij eToro geld opnemen is ook geen probleem. Indien een belegger geld wil opnemen dient er een minimale uitbetaling van €50 te worden gedaan.

De wetgever vereist dat een uitbetaling wordt gedaan naar dezelfde methode waarmee gestort is. Stort de trader met Skrill dan is de uitbetaling ook naar Skrill. Stort de belegger met PayPal dan zal de uitbetaling ook naar PayPal gaan.

Wilt u meer weten over PayPal en hoe deze betalingsmethode werkt? Dan kunt u onze PayPal review voor brokers lezen. Hierin vertellen wij u hoe u bij brokers kunt storten met deze betaalmethode.

Wederom maakt dit duidelijk dat er geen eToro scam is. Maar dat eToro veilig is en dat eToro betrouwbaar is. Ze werken 100% volgens de regels.

Als u wilt geld opnemen, dan moet u minstens €30 laten uitbetalen. Daarnaast moet u rekening houden met een toeslag van €5. Het verwerken van een opname verzoek duurt maximaal 1-2 werkdagen. Dit is indien een account volledig geverifieerd is.

Hieronder vindt u een overzicht van de gemiddelde tijd voor het ontvangen van geld:

Betaalmethode
Gemiddelde tijd voor het ontvangen van geld
iDEAL
Tot 2 werkdagen
Creditcard/debetkaart
Tot 10 werkdagen
Neteller
Tot 2 werkdagen
Paypal
Tot 2 werkdagen
Skrill
Tot 2 werkdagen
Trustly
Tot 2 werkdagen
Bankoverschrijving
Tot 10 werkdagen

eToro app

De eToro app wordt aangeboden voor zowel iOS en Android. De app kunt u gratis downloaden in de Apple App store of Google Play store. U kunt de eToro app downloaden op uw telefoon en tablet. Op beide besturingssystemen werkt de app zeer goed. De eToro app heeft dezelfde functies als de desktopversie. Een snelle en overzichtelijke navigatie. Makkelijk geld storten of opnemen. Kopen en verkopen zonder problemen. En ook de klantenservice is eenvoudig te contacteren.

Tevens is er de mogelijkheid om real time updates te krijgen. De real time updates van de eToro app kunnen helpen met het nemen van trading beslissingen. De eToro app is ondermeer te downloaden in de Nederlandse taal. De eToro app is ideaal voor beleggers die onderweg zijn. U hoeft geen koop of verkoop optie te missen.

Licenties en bedrijfsinformatie

Met miljoenen klanten zijn ze een van de populairste brokers op het internet. Dat is op zich geen verrassing, want deze broker biedt heel wat verschillende producten aan en maakt gebruik van een intuïtief sociaal handelsplatform. U kan er strategieën van andere beleggers volgen, analyseren en zelfs kopiëren. Het bedrijf zorgt ervoor dat zowel de beginnende als de doorgewinterde handelaar er terecht kunnen.

De broker werd opgericht in 2007 en heeft licenties in Cyprus en het Verenigd Koninkrijk. eToro staat ook in Nederland ingeschreven, namelijk bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Dit betekent dat het gereguleerd wordt door drie gerenommeerde autoriteiten.

Deze autoriteiten houden alle processen zorgvuldig in de gaten en spreken de broker erop aan als ze iets doen wat niet door de beugel kan. Dankzij deze vermaarde licenties en de registratie bij de AFM, wordt een eToro scam volledig uitgesloten en mag u er zeker van zijn dat eToro betrouwbaar en veilig is.
 

eToro conclusie

De belangrijkste conclusie is dat eToro betrouwbaar is. Ze treffen de juiste maatregelen om data gegevens te beschermen. Het geld van beleggers wordt tot €20.000, beschermd tegen een bankroet van de broker. Hiernaast hebben ze ook licenties van de welbekende CySEC en FCA en de controle van de AFM. Zo weet u zeker dat eToro veilig is. Door deze licenties, en controles, kan er nooit sprake zijn van een eToro scam.

Er is een groot aanbod van handelsinstrumenten. Wanneer u start met het eToro demo account kunt u beginnen met risicoloos traden. U start met een balans van €100.000 virtueel geld. Het leercentrum is zeer uitgebreid en geeft, in combinatie met het demo account, de beginnende belegger een uitstekende leerschool.

Eventuele vragen kunnen bijna allemaal beantwoord worden in het helpcentrum. Voor verdere informatie is er een chatservice die snel en adequaat antwoord geeft. De klantenservice is 24 uur per dag bereikbaar op werkdagen.

De samenwerking met grote betaalproviders betekent dat eToro betrouwbaar te boek staat. Door de uiterst professionele manier van werken van de broker raden wij aan dit platform te gebruiken om te beleggen. Zowel op desktop als mobiele telefoon hebben wij zeer positieve eToro ervaringen.

DISCLAIMER: eToro is een multi-asset platform en biedt zowel de mogelijkheid om te investeren in aandelen en crypto’s als CFD’s.

CFD’s zijn complexe instrumenten en brengen, vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 81% van de retailbeleggers verliest geld met de handel in CFD’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Prestaties uit het verleden zijn geen indicatie van resultaten in de toekomst. De getoonde handelsgeschiedenis is minder dan 5 volledige jaren en vormt als zodanig geen afdoende basis voor investeringsbeslissingen.

Copy Trading is geen investeringsadvies. De waarde van uw investeringen kan stijgen of dalen. Uw vermogen loopt risico.

Investeren in crypto’s is niet gereguleerd. Deze manier van handelen is niet geschikt voor elke retailbelegger en u loopt de kans uw volledige inzet te verliezen. Het is belangrijk om de risico’s van dit handelsmiddel goed te begrijpen. Klik op deze link voor meer informatie en uitleg.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent de nauwkeurigheid en volledigheid van deze openbaarmaking welke is opgesteld door onze partner met gebruik van openbaar beschikbare niet-specifieke informatie over eToro.

FAQ - veelgestelde vragen

eToro is 100% betrouwbaar  Zij zijn voorzien van de juiste licenties. Leest u hier waarom eToro betrouwbaar is en wat zij doen om veilig en betrouwbaar te blijven.

Copy trading is het kopiëren van strategieën van andere beleggers.  Hoe dit werkt leest u hier. Ook leest u hier hoe Social Trading in zijn werk gaat.

Onze eToro ervaringen zijn meer dan goed. Wij zijn zeer onder de indruk van deze broker. Leest u in onze review meer over onze ervaringen. Hier leest u ook waarom wij deze positieve ervaringen hebben opgedaan.

Er worden verschillende soorten kosten aangerekend bij eToro. Zo betaalt u spreads, rollover-kosten en toeslagen op geldopnames. Daarnaast worden ook kosten in rekening gebracht voor inactieve accounts.

De eToro wallet is volledig veilig. U kunt deze gebruiken voor het opslaan van uw cryptos. Leest u hier onze ervaringen met de wallet en waarom deze veilig is.


Opmerkingen

Luuk Wouda 3 januari 2022 om 15:29

Hallo Sander Mulder,

Bedankt voor uw reactie.
eToro biedt nu ook iDeal aan. Wij hadden dit helaas niet op tijd ge-update in onze review. Excuses daarvoor.

Als u de app via de juiste manier heeft gedownload zal dit absoluut te vertrouwen zijn.

Sander Mulder 27 december 2021 om 16:00

Ik heb etoro gedownload en ik kan wel met Ideal betalen, is dat dan een scan app?

Luuk Wouda 25 mei 2021 om 10:15

Dag Joost,

Het kan zijn dat uw account nog niet geverifieerd is. Dit is bij eToro een vereiste voor u een withdrawal aanvraagt.
Om hier een volledige zekerheid over te krijgen raad ik u aan de customer support te contacteren. Zij kunnen u dan verder helpen met het laten uitbetalen van uw balans.

Joost Delanote 21 mei 2021 om 16:01

Beste

ik heb vandaag 2 stortingen uitgevoerd en nog geen transacties uitgevoerd en bij “geld opnemen” staat mijn opneembaar saldo op 0.Hoe kan ik dit opneembaar saldo terug op volledige cash saldo brengen?

dank bij voorbaat
mvgr
Joost

Vermogen Groeien met Investeringen: 5 Handige Manieren | Grandlife 24 juni 2020 om 09:16

[…] Wil je beleggen bij een van deze online brokers maar weet je niet hoe je te werk gaat? Je vindt meer informatie in een eToro review. Je hoeft helemaal geen expert te zijn om te beleggen in financiële producten. Dankzij de demo […]


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren