logo_flatex

Flatex review & ervaringen

Bijgewerkt: 8 augustus 2022
Info
AanbodDemo Account - Risk Free Trading
Betaalmethoden
Bankoverschrijving
ProductenAandelen, valuta, CFD’s, obligaties, turbo’s, ETF’s en fondsen
Minimale stortingN.v.t.
VoorwaardenWij adviseren niet langer bij Flatex te handelen. Op onze site vindt u vele alternatieven. Een goed alternatief is Avatrade. Een betrouwbare broker met een goed aanbod.
Laatste updateLaatste update:
Beste alternatief
avatrade-LOGO
Avatrade
€100.000 virtueel
Demo account
CFD’s zijn complexe instrumenten en behelzen een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de hefboom. 71% van de particuliere investeerderrekeningen verliezen geld als ze bij deze aanbieder in CFD’s handelen. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
5
Wij adviseren niet langer bij Flatex te handelen. Op onze site vindt u vele alternatieven. Een goed alternatief is Avatrade. Een betrouwbare broker met een goed aanbod.

U kunt bij Flatex niet met iDeal betalen. Wij raden u daarom graag Avatrade aan. Een betrouwbare broker met een goed aanbod.

Flatex review: ervaringen en uitleg

Is Flatex betrouwbaar of is deze broker een scam? Om dat te kunnen achterhalen, hebben wij deze broker onderworpen aan een uitgebreide en onafhankelijke broker test.

flatex-review-ervaringen-en-uitleg

Flatex, een top broker

Daarnaast hebben we de broker beoordeeld op basis van onze persoonlijke Flatex ervaringen.We willen in deze review ook een antwoord geven op volgende vragen: is beleggen bij Flatex veilig? Kunt u een gratis risicovrije Flatex demo account openen? Hoe zit het met de kosten? Moet u bang zijn voor een Flatex scam? Lees deze onafhankelijke Flatex review om een antwoord te krijgen op al deze vragen.

Wat zijn onze Flatex ervaringen?

Onze Flatex ervaringen zijn erg positief. Niet alleen wordt de website in het Nederlands aangeboden, u betaalt er ook 0 transactiekosten. Daarnaast wordt u getrakteerd op een Flatex welkomstbonus tot €175. Dit is een van de grootste voordelen van handelen bij deze broker. Bovendien beschikt de broker over een erg uitgebreid aanbod financiële producten. Zo vindt u er maar liefst meer dan 1200 aandelen terug. Wilt u eerst leren beleggen met een gratis demo account? Dat kan ook bij de broker. De broker geeft u €50.000 virtueel geld waarmee u risicoloos kunt leren handelen op hun handelsplatform. De broker beschikt ook over een Nederlandstalige klantendienst die op 3 verschillende manieren kan bereikt worden. Eén minpuntje: iDeal wordt niet aanvaard. Hieronder vatten we de voor- en nadelen even kort samen:

De voordelen van Flatex
 • Gratis Flatex demo account tot €50.000
 • Geregistreerd bij de BaFin
 • Uitgebreid aanbod
 • Site en klantendienst in het Nederlands beschikbaar
De nadelen van Flatex
 • iDeal niet geaccepteerd
 

Flatex scam of veilig en betrouwbaar?

flatex-scam-of-veilig-en-betrouwbaar?

Flatex veilig en betrouwbaar

Is Flatex betrouwbaar of is deze broker een scam? Om dat te kunnen achterhalen, hebben wij deze broker onderworpen aan een uitgebreide en onafhankelijke broker test. Vooraleer u bij deze broker belegt, wilt u natuurlijk zeker zijn dat het een betrouwbare broker is.

Flatex scam of is mijn geld veilig?

We vallen meteen met de deur in huis: Flatex is betrouwbaar. Er is helemaal geen sprake van een Flatex scam. Maar wat maakt een broker als Flatex betrouwbaar? Deze online broker heeft enkele maatregelen getroffen om bekend te staan als veilige broker. We overlopen ze hieronder:

 • Deze online broker voorziet een beleggerscompensatie tot €100.000. Dit betekent dat de fondsen van de klanten beschermd zijn mocht deze broker in de financiële problemen komen. Uw fondsen zijn gedekt tot maar liefst €100.000.
 • De broker heeft een eigen beveiligingsapp ontwikkeld. Deze app, FlateXSecure genaamd, kan gedownload worden in de App Store en Google Play store. De app beschermt uw account tegen ongeautoriseerde inlogpogingen. Telkens u wilt bij de broker inloggen op uw account, moet u deze app gebruiken om toegang te geven. Daarnaast gebruikt u deze app om uw rekeningen te beheren en orders te bevestigen. Deze app maakt beleggen bij Flatex veilig.
 • Daarnaast volgt deze online broker de richtlijnen van de ESMA nauwkeurig op. Zo krijgt u waarschuwingen te zien op de website. Klanten worden gewaarschuwd voor de risico’s die gepaard gaan met het beleggen in financiële producten.
 • Bovendien rekent deze online broker €0 transactiekosten aan. Ja, dat heeft u goed gelezen. Of u nu handelt in aandelen, obligaties, turbo’s, fondsen, ETF’s of CFD’s, u betaalt €0 transactiekosten. Daarnaast betaalt u ook geen servicefee of bewaarloon over uw portefeuillewaarde en zijn er ook geen verborgen kosten. Dit komt u als belegger natuurlijk alleen maar ten goede. Zoals u kunt zien, heeft deze online broker heel wat maatregelen getroffen om een betrouwbare broker te zijn. Dit zorgt ervoor dat Flatex betrouwbaar en veilig is. U hoeft dus niet bang te zijn voor een Flatex scam.
Meld u nu aan bij Flatex

Hoe is Flatex gereguleerd?

Daarnaast kijken we naar de regelgevende autoriteiten van de broker. Deze online broker staat ingeschreven bij de BaFin, de Duitse financiële waakhond. Deze autoriteit beoordeelt de online broker regelmatig en volgt de interne processen en handelsprocessen van Flatex zorgvuldig op. Mocht de online broker de regels overtreden, dan schuwt BaFin er niet voor om Flatex te bestraffen. Zo wordt een Flatex scam uitgesloten en mag u er zeker van zijn dat Flatex betrouwbaar is. Deze online broker moet dus de regels opgelegd door de BaFin opvolgen. Dit betekent dat de specifieke regels van de AFM niet van toepassing zijn op deze online broker.

Technische veiligheid

Ook kijken we naar de technische veiligheid van de website. Deze online broker zorgt ervoor dat alle transacties met echt geld veilig verlopen. Dit doen ze door gebruik te maken van SSL-technologie. Dankzij deze technologie wordt alle informatie tussen de klant en de online broker versleuteld verstuurd. Zo kunnen derden of onbekenden jouw financiële en persoonlijke gegevens niet inkijken. Dit zorgt ervoor dat geld storten bij Flatex veilig is. Hoe herkent u een website die gebruikmaakt van SSL? Als u https:// aan het begin van de URL ziet staan, dan gebruikt de site SSL-technologie. Dit is een tweede reden waarom Flatex betrouwbaar is.

Hoe contacteer ik de Flatex klantenservice?

hoe-contacteer-ik-de-flatex-klantenservice

De Flatex klantenservice staat voor u klaar.

De klantenservice is niet erg uitgebreid. U kunt ze op twee manieren bereiken: via telefoon of via een contactformulier dat beschikbaar is op de contactpagina. Een groot pluspunt is dat de klantendienst u te woord staat in het Nederlands. De klantenservice is elke maandag tot vrijdag geopend van 8 uur ‘s morgens tot 8 uur ‘s avonds.

Daarnaast kunt u een FAQ terugvinden op de website. Deze verzameling meest gestelde vragen wordt in het Nederlands aangeboden, maar is momenteel nog niet erg omvangrijk. Sommige informatie die bij andere online brokers gemakkelijk te vinden is (zoals stortingen en opnames), is bij Flatex niet zo eenvoudig terug te vinden. Hier zou nog kunnen aan gewerkt worden.

Kort samengevat, zijn dit de redenen waarom Flatex betrouwbaar is:

 • Beleggerscompensatie tot €100.000
 • FlateXSecure app
 • Risicowaarschuwingen
 • €0 transactiekosten
 • Geregistreerd bij de BaFin
 • Financiële transacties gebeuren m.b.v. SSL-technologie
 • Nederlandstalige klantenservice

Hoe werkt Flatex?

Indien u wilt beleggen bij deze online broker, dan moet u eerst en vooral een account openen. Dit kan heel gemakkelijk. U hoeft alleen maar onderstaande stappen te volgen:

 1. Ga naar de registratiepagina van Flatex en klik op de knop “open een rekening”

 2. Vul uw persoonsgegevens in (aanhef, voornaam, naam, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres) en verifieer de opgegeven informatie in stap 2

 3. Vul uw adres, geboortegegevens, nationaliteit, belastinggegevens, beroepsgegevens en bankrekening in en ga akkoord met de algemene voorwaarden

 4. Legitimeer uzelf door een kopie van uw paspoort te uploaden of d.m.v. een identificatiestorting of video-legitimatie

 5. Na de legitimatie en verwerking van uw gegevens, ontvangt u een sms met een verificatiecode. U kunt inloggen op u account m.b.v. deze code en uw klantnummer of gebruikersnaam

Vooraleer u met echt geld kunt beleggen, moet u eerst nog enkele andere stappen doorlopen. We overlopen deze hieronder:

 1. Nadat u uw klantnummer en sms-verificatiecode heeft ontvangen kunt u inloggen op uw rekening via het WebFiliaal. Hier kunt u uw wachtwoord meteen wijzigen.

 2. Nu kunt u een bedrag overmaken naar het IBAN-nummer van uw rekening. Doe dit vanaf de door u opgegeven referentierekening.

 3. U moet de flateXSecure app installeren. U heeft deze nodig om uw rekening te beheren en orders te bevestigen.

 4. Maak een beleggingsdoel aan. Dit bepaalt in welke risicoklassen u kunt beleggen.

 5. Vanaf nu kunt u handelen op het WebFiliaal.

Is er een Flatex bonus?

In tegenstelling tot andere online brokers die actief zijn in Europa, kunt u bij deze broker wel een welkomstbonus ontvangen. Als u een account opent, dan wordt u getrakteerd op een Flatex bonus van max. €175. Om deze Flatex bonus te kunnen ontvangen, moet u wel aan enkele voorwaarden voldoen. Ten eerste moet u bij het openen van de account min. 18 jaar zijn. Daarnaast mag u in de voorbije 6 maand geen Flatex account hebben gehad. Deze bonus is afhankelijk van het aantal transacties u doet. Hoe meer transacties, hoe hoger uw bonus (tot max. €175).

Zo ontvangt u een €25 bonus als u tussen de 25 en 74 transacties doet. Maakt u tussen de 75 en 174 transacties, dan wordt u getrakteerd op een €75 bonus. Om de volledige bonus van €175 te ontvangen, moet u 175 transacties uitvoeren. Dit betekent ook dat als u minder dan 25 transacties doet, u geen Flatex bonus krijgt.

Hoe maakt u een Flatex demo account aan?

Wilt u graag eerst rustig het handelsplatform van deze online broker leren kennen? Dan is de gratis Flatex demo account iets voor u. Met deze gratis demo account t.w.v. €50.000 kunt leren beleggen en de handelsinstrumenten van deze broker leren kennen. Daarnaast kunt u risicoloos allerlei strategieën en tactieken uitproberen. Volg onderstaande stappen om de Flatex demo account t.w.v. €50.000 aan te maken:

 1. Meld u aan bij de broker via de knop “ga” beneden op uw scherm en klik op het tabblad “producten”

 2. Klik eerst op “CFD-handel” en daarna op de knop “CFD-demorekening”

 3. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan en vul uw persoonsgegevens in (titel, voornaam, naam, e-mailadres en telefoon)

 4. Klik op “account aanmaken” en klik op “klik hier voor demotrading”

 5. U heeft nu toegang tot de gratis demo account

 

Hoe is het aanbod bij Flatex?

hoe-is-het-aanbod-bij-flatex

Het uitgebreide aanbod van Flatex

Deze online broker heeft een ruim aanbod handelsinstrumenten. Zo kunt u er beleggen in ETF’s, turbo’s en CFD’s in forex, aandelen, indices, grondstoffen en renteproducten. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende financiële producten die worden aangeboden.

Forex

Bij deze online broker kunt u speculeren op maar liefst 70 valutaparen. U vindt er zowel major valutaparen als EUR/USD of GBP/JPY terug als exotische valutaparen als CAD/HUF of NZD/NOK. Wilt u meer bijleren over handelen in forex? Raadpleeg dan zeker onze uitgebreide forex gids.

CFD

Bij deze broker kunt ook beleggen in CFD’s in aandelenindexen, edelmetalen, grondstoffen en futures. U vindt er 18 spot aandelenindices en 4 spot mini aandelenindices terug. U kunt er ook handelen in 4 edelmetalen, namelijk goud, palladium, platinum en zilver. Wilt u liever investeren in grondstoffen, dan kunt u dit ook doen bij de broker. Zo worden er 9 grondstoffen aangeboden als Noordzeeolie, sinaasappelsap, katoen, en nog veel meer. Daarnaast kunt u er ook handelen in 4 rentefutures als EURO BOBL FUT DEC 19 en 10-YEARFUTURES DEC 19. Wilt u meer lezen over beleggen in CFD’s? Lees dan zeker onze diepgaande CFD gids.

Cryptocurrency

Momenteel kunt u nog niet speculeren op cryptovaluta bij deze online broker. Mocht dit in de toekomst veranderen, zullen we dit vermelden in deze Flatex review.
 

Flatex kosten

Zoals bij alle brokers worden er kosten in rekening gebracht m.b.v. de spreads. Een spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs. De koopprijs is altijd hoger dan de verkoopprijs.

Een overzicht van verschillende spreads:

Financieel product
Spread
Aandelenindices
0,31-20,01
Grondstoffen
0,0005-5
Forex
0,0050-0,400
Edelmetalen
0,040-10
Rentefutures
0,021-0,030


Deze online broker is erg trots op het feit dat er geen transactiekosten worden aangerekend. Voor het aanhouden van een beleggersrekening worden echter wel kosten in rekening gebracht. Zo bedraagt de rente bij roodstand 7,90% per jaar, of de debet rente krediet 3,30% per jaar.

Flatex review: account overzicht

Bij deze broker krijgt u de mogelijkheid om twee soorten accounts te openen. De ene account kan gratis worden geopend, terwijl de andere betalend is. Hieronder worden ze besproken:

Mocht u nog niet helemaal thuis zijn in de financiële wereld, dan is de Flatex demo account de ideale account voor u. Deze broker geeft u namelijk €50.000 virtueel geld waarmee u naar hartenlust kunt beleggen in CFD’s. Deze account kan gratis en voor onbepaalde duur worden geopend. Zo kunt u risicoloos allerlei strategieën uitproberen.

Flatex betaalmethoden

Voordat u kunt handelen met echt geld bij deze online broker, moet u geld op uw account storten. Dankzij de SSL-versleuteling verlopen alle stortingen bij Flatex veilig. Uw persoonlijke en financiële gegevens worden zo versleuteld en kunnen niet worden ingekeken door onbekenden. Op die manier kunt u bij Flatex veilig geld storten.
 

Hoe stort ik geld bij Flatex?

Bij deze online broker kunt u gebruikmaken van slechts één betaalmethode om geld op uw account te storten: bankoverschrijving. Omdat Flatex over een eigen bank beschikt, verlopen alle transacties via die bank. Er is geen minimum storting en er worden ook geen kosten aangerekend.

Dit betekent dat de populairdere betaalmethoden als iDeal, Trustly, Neteller, Skrill of PayPal momenteel nog niet beschikbaar bij deze broker. Indien hier in de toekomst verandering in komt, zullen we dit vermelden in deze Flatex review.

Wat is de Flatex minimum deposit?

Bij de meeste online brokers moet u een minimum deposit maken. Bij deze broker is dit niet het geval. De Flatex minimum deposit bestaat in feite niet. U kunt zelf kiezen hoeveel geld u overmaakt naar uw account.

Flatex geld opnemen

Als u een mooie winst heeft gemaakt, dan wilt u deze natuurlijk graag laten uitbetalen. Ook dit kan, net zoals de stortingen, enkel via een bankoverschrijving. Opnieuw is er geen minimum opnamebedrag en worden er geen kosten in rekening gebracht.

Flatex app

flatex-app

De app van Flatex

Omdat we steeds meer doen met onze mobiele telefoon, spelen allerlei bedrijven hierop in. Daarom ontwikkelen bijna alle bedrijven een app waarmee u gemakkelijk hun website kan bereiken. Dit is bij deze broker niet anders. U kunt de Flatex app gratis downloaden in de App Store of Google Play. Deze app laadt heel snel, wordt in het Nederlands aangeboden, en geeft u de kans te beleggen in net dezelfde financiële producten als de webversie. U kunt gemakkelijk geld storten of opnemen met de app. Ook kopen of verkopen verloopt zonder problemen. Bovendien is de app intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Licenties en bedrijfsinformatie

“De goedkoopste broker van Nederland”, zo noemt Flatex zichzelf. U kunt bij deze online broker namelijk handelen zonder dat u hiervoor transactiekosten betaalt. Daarnaast mocht deze broker verschillende awards in ontvangst nemen, zoals “Beste Online Broker”, “Testwinnaar online broker” en “Top Online Broker”. Op dit moment handelen 300.000 klanten bij deze online broker die per jaar 12,5 miljoen transacties doen. De missie van deze online broker is een begrijpelijk en eerlijk aanbod voor online effectenhandel afgestemd voor particuliere beleggers beschikbaar stellen.

Klanten die beleggen bij deze broker, kunnen er kiezen uit verschillende financiële producten. U kunt er terecht als u wilt handelen in CFD’s, aandelen, turbo’s, obligaties, fondsen en ETF’s.

Deze online broker staat ingeschreven bij de BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht), het Duitse equivalent van de AFM. Flatex moet de regels opgelegd door de BaFin opvolgen. Dit betekent dat de specifieke regels van de AFM niet van toepassing zijn op deze online broker.
 

Flatex conclusie

Op basis van onze Flatex ervaringen, vinden wij deze broker betrouwbaar. De online broker wordt gecontroleerd door de BaFin, een gerenommeerde financiële instelling uit Duitsland. Deze toezichthouder controleert de online broker regelmatig en stuurt hen bij indien nodig. Zo mag u er zeker van zijn dat Flatex veilig is en dat een Flatex scam uitgesloten is.

Het aanbod van deze broker is vrij uitgebreid. Zo kunt u beleggen in ETF’s, turbo’s en CFD’s in forex, aandelenindices, rentefutures, grondstoffen en edelmetalen. Dankzij de gratis Flatex demo account t.w.v. €50.000 virtueel geld kunt u het handelsplatform risicoloos leren kennen.

Daarnaast kunt u de klantenservice bereiken in het Nederlands, wat altijd een pluspunt is. Het grootste pluspunt van deze broker is dat er geen transactiekosten worden aangerekend. Ook kunt u een Flatex welkomstbonus ontvangen. Daarmee onderscheidt Flatex zich echt van de concurrentie.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee Flatex biedt geen cryptos aan. Ze bieden wel genoeg andere producten aan. Wij hebben voor u een overzicht van het aanbod gemaakt.

Ja Flatex geeft u een demo account met €50.000 virtueel geld.  Hoe deze demo account werkt en hoe u dit account kunt openen hebben wij voor u beschreven.

Ja. Bij Flatex ontvangen nieuwe klanten een bonus tot max. €175. U moet wel aan verschillende eisen voldoen voor deze Flatex bonus. Als u wilt weten hoe deze bonus werkt kunt u in onze review terecht.

Flatex heeft een licentie van BaFin. Dit is de Duitse financiële waakhond. Hoe deze licentieverstrekker werkt en hoe betrouwbaar hij is hebben wij in onze review met u gedeeld.

U kunt de Flatex klantenservice bellen of een contactformulier invullen.  U kunt hen het beste op werkdagen bereiken. Hoe u dit doet hebben wij voor u opgeschreven.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren