hidemyass-logo

HideMyAss review & ervaringen

Bijgewerkt: 12 april 2021
Info
Betaalmethoden
Mastercard, VISA, American Express, China Union Pay, PayPal
ProductenMac, Windows, iOS, Android, Linux, routers, Apple TV
EducatieOp de website
VoorwaardenOngelimiteerd aantal toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€2,99/maand
Op de website
met een 3-jarig abonnement
5
Met HideMyAss kunt u een onbeperkt aantal toestellen beveiligen. Bovendien is het mogelijk om de blokkades van Netflix te omzeilen.

HideMyAss review: veilig, snel en veelzijdig

Bent u op zoek naar een degelijke en goedkope VPN waarmee adverteerders en internetproviders uw online activiteiten niet kunnen volgen? Dan is HideMyAss (HMA) een goede optie voor u. Deze VPN provider maakt namelijk veilig en anoniem surfen mogelijk. U kunt HMA niet gratis gebruiken, maar een abonnement van 3 jaar kost u slechts €2,99 per maand. Wel kunt u kiezen voor een gratis HideMyAss Proxy.

HideMyAss VPN is een van de beste VPN's ter wereld

Met een betalend abonnement van HideMyAss kunt u een onbeperkt aantal toestellen beveiligen

De VPN service HideMyAss werd al in 2005 opgericht en is lid van de Avast-familie. Meer dan 400 miljoen klanten maken gebruik van de diensten van deze familie. Deze VPN beschermt u tegen pottenkijkers en hackers. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de allerhoogste versleuteling: 256-bits-AES. Ook kunt u met HMA lokale censuur omzeilen en uw favoriete series streamen.

Bovendien biedt deze VPN dienst een 30 dagen geld-terug-garantie aan mocht u niet tevreden zijn. In deze HideMyAss review zullen we dieper ingaan op de servers, functionaliteit, abonnementen, veiligheid en klantendienst. Ook zullen we het hebben over de compatibiliteit van deze VPN dienst en Netflix.

Onze HideMyAss ervaringen

Onze ervaringen met HideMyAss zijn heel positief. Voor slechts €2,99 per maand kunt u genieten van een goede en veilige VPN dienst. U maakt verbinding met meer dan 1000 servers in 190 verschillende landen. Bovendien maakt de provider gebruik van de hoogst mogelijke encryptie: AES 256-bit.

Daarnaast worden allerlei extra functies aangeboden zoals: kill switch, tunnel splitsen en wordt u beschermd tegen lekken. Met één abonnement kunt u een onbeperkt aantal toestellen beveiligen. Let wel op: u kunt maar 5 toestellen tegelijk gebruiken.

De app is compatibel met Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Apple TV en routers. Bovendien kunt u met HideMyAss Netflix kijken. We vertellen u later meer over Netflix kijken met HMA. Toch is er een klein minpuntje: iDeal wordt niet aanvaard.

De voordelen van HideMyAss
 • Meer dan 1000 servers in 190 verschillende landen
 • Kill switch, tunnel splitsen, bescherming tegen lekken
 • AES 256-bit encryptie
 • Onbeperkt aantal installaties, max. 5 verbindingen tegelijk
 • 30 dagen geld-terug-garantie
 • Netflix kan worden gedeblokkeerd
De nadelen van HideMyAss
 • Klantendienst niet in het Nederlands beschikbaar
 • iDeal niet aanvaard

Is HideMyAss een scam of betrouwbaar?

HideMyAss maakt gebruik van encryptie van het hoogste niveau

HideMyAss maakt gebruik van encryptie van het hoogste niveau

Hoeft u bang te zijn voor een HideMyAss scam of is deze VPN dienst betrouwbaar? Zijn uw digitale gegevens in veilige handen bij deze VPN service? Maak u geen zorgen, HMA treft heel wat maatregelen opdat u veilig en beschermd kunt surfen. We vertellen er u hieronder meer over.

Deze VPN dienst maakt enkel gebruik van de hoogst mogelijke versleuteling: 256-bits AES. Beschikt u over een Windows- of Android-toestel, dan wordt gebruik gemaakt van het OpenVPN-protocol in Galois/Counter-modus. Heeft u een Mac of iPhone/iPad, dan maakt HideMyAss vpn gebruik van IKEv2/IPsec.

Niemand anders kan uw internetgedrag inkijken: u hoeft niet te vrezen voor hackers, dieven, internetproviders of zelfs wethandhavers. Daarnaast bent u beschermd tegen DDoS-aanvallen en DNS-lekken. Ook beschikt deze VPN dienst over een Kill Switch. In het geval dat uw verbinding wordt verbroken, lopen uw gegevens geen risico.

Bovendien houdt HMA geen logboeken bij en wordt u een willekeurig IP-adres toegewezen. Ook kunt u ervoor kiezen om uw internetverbinding te splitsen: een deel wordt beveiligd via VPN terwijl een ander deel gewoon verbonden blijft met uw eigen internetverbinding.

Zoals u kunt zien, is deze VPN dienst helemaal veilig. Hieronder vatten we nog even kort de redenen waarom samen:

 • 256-bit AES-codering van militaire kwaliteit
 • Geen logboekbeleid
 • OpenVPN en IKEv2/IPsec
 • Beschermd tegen DDos-aanvallen en DNS-lekken
 • Kill Switch
 • Willekeurig IP-adres
 • Tunnel splitsen
Meld u nu aan bij HideMyAss

Kan ik HideMyAss legaal gebruiken?

Is het gebruik van een VPN dienst als HideMyAss legaal? Dit hangt af van waarvoor u de verbinding gebruikt.

Maakt u verbinding met een VPN omdat u veilig wilt kunnen surfen op een openbaar netwerk? Dan is dit helemaal legaal. Ook als u een VPN gebruikt omwille van uw privacy en om uw identiteit geheim te houden, is dit geen probleem. Bevindt u zich in het buitenland en kunt u bepaalde sites niet langer raadplegen? Dan is het gebruik van een VPN opnieuw legaal.

Wanneer wordt het gebruik van een VPN afgeraden? Als u zich in een land bevindt waar VPN verbindingen illegaal zijn. Dit is o.a. het geval in China, Noord-Korea, Turkmenistan en Rusland. Ook het gebruik van een VPN voor het uitvoeren van illegale praktijken is verboden.

Hieronder vatten we het legaal en illegaal gebruik van een VPN samen:

Legaal gebruik HMA
 • Verbinding maken met HideMyAss vanuit een land waar dit toegestaan is
 • Uzelf beschermen als u surft op een openbaar of niet-beveiligd netwerk
 • Uw IP-adres, locatie, data en identiteit verbergen
 • Blokkades op sociaal en geografisch beperkte inhoud opheffen
Illegaal gebruik HMA
 • De VPN gebruiken voor illegale doeleinden
 • Verbinding maken vanuit landen waar VPN’s illegaal zijn
 

Hoe downloadt u HideMyAss?

Wilt u graag uw computer of mobiel toestel beveiligen met HideMyAss? Dan moet u onderstaande stappen doorlopen:

Meld u nu aan bij HideMyAss

 1. Klik op de knop hierboven om de site van HideMyAss te bezoeken

 2. Klik op “tarieven” en kies het abonnement waarop u zich wilt abonneren

 3. Kies uw betaalmethode

 4. Maak een account aan

 5. Download de app en log in

 

HideMyAss en Netflix

HideMyAss Netflix kijken

U kunt met HideMyAss Netflix kijken

Kunt u met HideMyAss Netflix kijken? Ja. Wilt u graag de Amerikaanse of Britse catalogus kunnen raadplegen? Het enige wat u dan moet doen is verbinding maken met een van de Amerikaanse of Britse servers.

U omzeilt dan de blokkades opgelegd door Netflix. Zij willen namelijk dat enkel mensen die zich in de VS of het VK bevinden, deze catalogus kunnen raadplegen. Toch lukt het sommige VPN verbindingen om die blokkades op te heffen. HideMyAss is een van deze VPN providers die Netflix kijken mogelijk maakt.

Meer weten over het gebruik van een VPN en Netflix streamen? Neem dan een kijkje op onze VPN Netflix pagina.

Over HideMyAss

Deze VPN dienst werd al in 2005 opgericht door de toen zestienjarige Jack Cator. In 2016 kocht Avast het bedrijf over. Ondertussen telt de Avast-familie maar liefst 400 miljoen klanten. Voor meer informatie over Avast VPN, verwijzen we u door naar onze uitgebreide Avast VPN review.

Met HideMyAss vpn en Avast kunt u uw online identiteit beschermen. Dit betekent dat de overheid, uw internetprovider, werkgever, adverteerders of hackers uw online activiteiten niet kunnen volgen. Al uw gegevens worden namelijk via een gecodeerde tunnel verstuurd.

HideMyAss beschikt over meer dan 1000 servers in 190 verschillende landen. Met deze VPN dienst kunt u geografische en sociale blokkades omzeilen.

Als u voor een betalend abonnement kiest, dan kunt u de VPN verbinding op een onbeperkt aantal toestellen downloaden. Let wel op: u kunt de VPN slechts op 5 toestellen tegelijk gebruiken.
 

HideMyAss wat kost het?

Als u uw toestel wilt beveiligen met HideMyAss, dan moet u een van de betalende abonnementen kiezen. We hebben ze hieronder voor u opgesomd:

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 maand
€10,99
/
12 maanden
€5,99
€71,88
36 maanden
€2,99
€107,64


U kunt kiezen uit 3 verschillende abonnementen. Het eerste abonnement is 1 maand geldig en kost €10,99. Als u de VPN wilt blijven gebruiken na deze maand, dan moet u het abonnement opnieuw aanschaffen. U kunt ook voor een abonnement van 12 maanden of 36 kiezen.

Het HideMyAss abonnement van 12 maanden kost €5,99 per maand en wordt om het jaar in rekening gebracht. Kiest u voor een abonnement van 36 maanden, dan betaalt u €2,99 per maand. Met dit abonnement bespaart u 73% in vergelijking met het maandelijkse abonnement.

Alle drie de abonnementen kunnen op volgende toestellen worden gebruikt: Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Apple TV en routers. U geniet daarnaast van 24/7 klantenservice en kunt gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie. Bent u dus niet tevreden over deze provider, dan kunt u uw aankoop binnen de 30 dagen opzeggen.

Is HideMyAss free?

Nee. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van deze VPN service, moet u betalen. U kiest dan voor een abonnement van 1 maand, 12 maanden of 36 maanden. Wel kunt u de VPN een maand lang gratis uitproberen dankzij de 30 dagen geld-terug-garantie.

Er is wel een gratis HideMyAss proxy dit geeft u bij lange niet de voordelen van een VPN. Maar hieronder bespreken we deze wel kort voor u.

Daarnaast raden we u ook niet aan op zoek te gaan naar een HideMyAss crack. Deze gekraakte versie is namelijk niet te betrouwen. Mogelijk infecteert u uw toestel met een virus of wordt het gehackt. Dat is natuurlijk exact wat u wilt vermijden, toch?

Daarom raden we u aan een betalend abonnement te nemen. U hoeft dan niet bang te zijn dat er iets verkeerd gaat. De betalende abonnementen zijn 100% veilig.

Gratis HideMyAss proxy

Wanneer u de HMA proxy gebruikt kunt u, dankzij het verbergen van uw IP adres, geblokkeerde websites bezoeken. Ook maakt dit het gebruik van openbare wifi veiliger.

U krijgt geen versleutelde verbinding wanneer u de Proxy gebruikt. Enkel uw IP wordt onzichtbaar. De HideMyAss proxy heeft een aantal extra features zoals een add blocker een tabkiller en een automatische disguise optie.

Wanneer u volledig veilig en anoniem wilt internetten, en gebruik wilt maken van andere IP adressen is het aan te raden een goede VPN te nemen. Hiermee kunt u ook vele verschillende devices beschermen. De VPN van HMA is een betere en veiligere optie dan de HideMyAss proxy.
 

Betaalmethoden

Wilt u overgaan tot aankoop? Dan moet u een van de abonnementen kiezen en uw favoriete betaalmethode selecteren. U kunt gebruikmaken van volgende betaalmethoden:

 • Visa of Mastercard
 • American Express
 • Union Pay
 • PayPal

Zoals u kunt zien, wordt iDeal niet aangeboden bij HideMysAss. Wel kunt u het abonnement bekostigen met creditcard of PayPal.

Hoe werkt HideMyAss?

Kiest u voor HMA, dan wordt al uw internetverkeer verstuurd via een gecodeerde tunnel. Daarnaast krijgt u een nieuw IP-adres, zodat pottenkijkers uw echte IP-adres niet kunnen achterhalen.

Maakt u gebruik van een VPN verbinding, dan hoeft u niet te vrezen voor hackers of dieven. Dit is zeker handig als u vaak verbinding maakt met openbare wifinetwerken. Deze netwerken staan niet bepaald bekend om hun veiligheid. Ook als u online wilt betalen, kunt u dit veilig doen met een VPN verbinding.

Nadat u een account heeft aangemaakt, hoeft u enkel maar de gewenste app te downloaden en in te loggen. Daarna kiest u de locatie van waaruit u wilt internetten. Uw toestel maakt verbinding met een server in deze locatie en u surft binnen enkele seconden helemaal beschermd. De HideMyAss Apps zijn gemakkelijk te gebruiken en intuïtief.

Voor wie is HideMyAss geschikt?

Veel mensen kunnen voordeel halen uit het gebruik van een HideMyAss vpn-verbinding.

Als u bijvoorbeeld op reis bent in een land waar sociale netwerken geblokkeerd zijn, dan kunt u m.b.v. een VPN deze blokkades omzeilen. Dit geldt ook voor streamingdiensten. Wilt u graag uw favoriete Nederlandse serie bekijken vanuit het buitenland? Met een VPN is dit mogelijk.

Ook als u vaak op openbare en onbeveiligde netwerken surft, is een VPN een goed idee. Deze netwerken zijn namelijk onbeveiligd en daardoor gevoelig voor diefstal of hacking. Met een VPN houdt u onbekenden op een veilige afstand.

Een laatste voordeel van het gebruik van een VPN, is dat het uw privacy beschermt. Vindt u het ook vervelend dat bedrijven uw online activiteiten volgen en uw informatie doorverkopen? Met een VPN hebben adverteerders geen toegang tot uw online activiteiten.

HideMyAss functionaliteit

Deze VPN dienst maakt gebruik van verschillende geavanceerde functies zodat u veilig kunt surfen. U kunt verbinding maken met meer dan 1000 HideMyAss servers in 190 verschillende landen. Als u verbonden bent met één van deze servers, dan kunt u zonder problemen helemaal veilig internetten. Hieronder vertellen we u meer over de servers en het maximaal aantal toestellen dat u tegelijkertijd kunt gebruiken.
 

HideMyAss servers

Locaties van HideMyAss servers op wereldkaart

HideMyAss heeft servers in 190 verschillende landen

Als u kiest voor HMA, dan kunt u kiezen uit meer dan 1000 servers wereldwijd. Deze servers bieden snelle verbindingen en helpen u bij het omzeilen van blokkades. De servers bevinden zich in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika, Azië en Oceanië. Er worden ook 5 servers in Nederland aangeboden.

Bevindt u zich in het buitenland en wilt u Nederlandse sites of content bekijken? Dan hoeft u enkel maar verbinding te maken met een van deze Nederlandse servers. De HideMyAss servers zijn compatibel met Windows, Mac, iOs, Android, Linux, Apple TV en routers.

Maximaal aantal devices voor HideMyAss

Als u een abonnement neemt bij HMA, dan kunt u dit in principe een onbeperkt aantal toestellen beschermen. Let wel op: u kunt slechts 5 toestellen tegelijk gebruiken. HideMyAss vpn biedt apps aan voor volgende toestellen: Mac, Windows, Android, iOs, Linux, Apple TV en routers.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is HideMyAss geschikt?

U kunt HideMyAss gebruiken op Mac, iOS, Windows, Android, Linux, routers en Apple TV

U kunt HideMyAss gebruiken op Mac, iOS, Windows, Android, Linux, routers en Apple TV

U kunt deze VPN dienst op zes verschillende apparaten gebruiken. Het maakt niet uit of u surft via uw telefoon, desktop of tablet. HideMyAss biedt apps aan voor al deze toestellen, ongeacht uw besturingssysteem.

Zo worden er apps aangeboden voor iPhone, Android, Mac, Windows, Linux en Apple TV. Daarnaast kunt u met deze VPN dienst ook uw router beschermen.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende apps die worden aangeboden.

HideMyAss hoe werkt het voor Android?

Downloadt u de HideMyAss Android app, dan beschermt u uw verbinding en online identiteit. Uw activiteit, gegevens en uw fysieke locatie worden geheim gehouden. Dit betekent dat pottenkijkers geen toegang hebben tot deze informatie.

U maakt binnen een handomdraai verbinding met de snelste server die beschikbaar is. De Android app maakt gebruik van het OpenVPN-protocol en wijst u een willekeurig IP-adres toe. Daarnaast wordt u beschermd tegen DNS-, IPv4- en IPv6-lekken en worden er geen logboeken bijgehouden. U kunt ook gebruikmaken van de optie “tunnel splitsen” en wordt een “kill switch” aangeboden.

De gemiddelde score van de HideMyAss Android op is 4,2 op 5 in Google Play. De app werd zo’n 36.343 keer beoordeeld. U kunt de app downloaden op alle Android-telefoons en -tablets van merken als Samsung Galaxy, Google Pixel, Oppo, OnePlus en LG. De app is compatibel met Android 10, Android Pie, Android Oreo, Android Nougat en Android Marshmallow.

Meer weten over het gebruik van een VPN en uw Android-toestel? Lees dan zeker onze VPN Android handleiding.

HideMyAss hoe werkt het voor iOS?

Beschikt u over een iPhone, iPad of iPod Touch, dan kunt u ook uw toestel beveiligen met een HMA verbinding. De iOS app kan gratis worden gedownload in de App Store.

U maakt supersnel verbinding met een van de 1000 verschillende servers. Net zoals de Android App, beschermt deze app u tegen IPv4-, IPv6- en DNS-lekken zodat uw privégegevens veilig blijven. U kunt om de 10 minuten van IP-adres veranderen zodat trackers niet weten waar u zich bevindt. Bovendien profiteert u van IKEv2/IPsec.

De HideMyAss app heeft een mooie score van 4,6 op 5 in de App Store. Meer dan 22.000 mensen hebben de app beoordeeld. Wilt u de app downloaden, dan moet u over iOS 11 of later beschikken. De app wordt in het Nederlands aangeboden en neemt 124,3 MB in beslag.

Bent u benieuwd naar het gebruik van een VPN en Apple toestellen? Raadpleeg dan onze VPN Mac gids.

HideMyAss hoe werkt het op uw windows computer?

HideMyAss windows

HideMyAss kan worden gebruikt op Windows 7, 8 en 10

U kunt HMA ook gebruiken op uw Windows computer. U hoeft enkel maar een account aan te maken en de app downloaden op uw toestel. De HMA app voor windows kent heel wat voordelen.

Zo wordt er niet alleen gebruik gemaakt van een Kill Switch, maar ook van een Slimme Kill Switch. Als u een app opent waarvan u denkt dat die uw privacy in gevaar kan brengen, dan wordt de HMA VPN automatisch gestart. U bent opnieuw beschermd tegen verschillende lekken als IPv4, IPv6 en DNS. Daarnaast kunt u de serversnelheden testen om te weten welke verbindingen optimaal werken.

De servers zijn supersnel en werken op 20 Gbps. Bovendien wordt het OpenVPN-protocol gebruikt. U blijft daarnaast verbonden met HideMyAss terwijl u van netwerk naar netwerk springt.
 

Klantenservice bij HideMyAss

Indien er iets niet duidelijk mocht zijn, dan kunt u de klantendienst contacteren. Dit kan via het contactformulier op de website. Daarnaast kunt u het hulpcentrum raadplegen. Hier vindt u informatie over hoe u de app kunt downloaden of hoe u de VPN installeert op uw router. Ook als u vragen heeft over uw licentie kunt u hier terecht.

Bovendien beschikt HideMyAss vpn over een community waar u berichten kunt plaatsen. De community kan u dan mogelijk helpen bij het oplossen van uw probleem. Let wel op: al deze informatie is enkel in het Engels beschikbaar.

HideMyAss conclusie

Op basis van deze HideMyAss review is het duidelijk dat deze VPN provider veilig is. Ze treffen heel wat maatregelen om u op een zo veilig mogelijke manier te laten surfen op het web. Zo maken ze gebruik van de hoogst mogelijke encryptie en de beste protocollen. U hoeft zeker niet te vrezen voor uw privacy of veiligheid als u gebruikmaakt van HMA.

Bovendien zijn de apps van HideMyAss gemakkelijk te gebruiken. U maakt eenvoudig verbinding met een van de 1000 servers. De apps zijn compatibel met Windows, Mac, Android, iOS, Linux, AppleTV en routers. Indien u hulp nodig heeft kunt u het hulpcentrum raadplegen of een ticket indienen. Daarnaast is er ook een community die u kan bijstaan mocht u een vraag hebben.

Ook heeft u de mogelijkheid tot een gratis HideMyAss proxy. Dit geeft u de mogelijkheid tot het anoniem maken van uw IP adres. Wij raden u echter wel aan de volledige VPN diensten te nemen. Dit geeft u meer opties en meer veiligheid.

Daarenboven kunt u Netflix deblokkeren. Wel vinden we het jammer dat iDeal niet wordt aanvaard. Over het algemeen is HideMyAss een goede VPN provider waarmee u zonder problemen veilig kunt internetten. Ook qua prijs-kwaliteitverhouding zit het helemaal goed. U kunt al vanaf €2,99/maand surfen met HMA.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee. Om de diensten van HMA te kunnen gebruiken, moet u een betalend abonnement nemen. Voor meer informatie over deze abonnementen, raden we u aan onze HideMyAss review te lezen.

Ja, u kunt 30 dagen lang de diensten van HideMyAss uitproberen. Als u daarna niet tevreden bent, dan kunt u uw abonnement opzeggen en uw geld terugeisen. Dit is een van de vele voordelen van HideMyAss. Bent u benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan zeker onze uitgebreide HideMyAss review.

Ja. Met HideMyAss kunt u de Amerikaanse Netflix catalogus raadplegen. Hiervoor maakt u verbinding met een van de Amerikaanse servers. Voor meer informatie over HideMyAss en Netflix, verwijzen we u graag door naar onze HideMyAss review.

Ja, er is een HideMyAss proxy. Dit kan u helpen met het verbergen van uw IP adres. Wij kiezen liever voor de VPN service als het aankomt op veiligheid en anonimiteit. Lees meer over hoe de HideMyAss proxy werkt in onze review.

Helaas kunt u HideMyAss VPN service niet betalen met iDeal. Wel kunt u kiezen voor een andere betaalmethode zoals PayPal. Dit werkt bijna net zo makkelijk als iDeal. Bekijk alle betaalmethoden die worden geaccepteerd door HideMyAss in onze review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren