hola-vpn-logo

Hola VPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 17 maart 2022
Info
Betaalmethoden
PayPal, VISA, Mastercard, American Express
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 10 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Beste alternatief
logo-nordvpn
NordVPN
€2,97/maand
Online op de website
met een 2-jarig abonnement
4
Kiest u voor Hola, dan geniet u van een 30 dagen geld-terug-garantie. U krijgt toegang tot Netflix en kunt tot 10 toestellen tegelijk beschermen.

Wij raden Hola VPN niet langer meer aan. Wij verwijzen u graag door naar NordVPN. Een prima VPN-service.

Hola VPN review: veilig, snel en veelzijdig

Hola VPN werd opgericht in 2007 en heeft het hoofdkantoor in Israël. De VPN-provider is vooral bekend omdat ze Hola Free VPN aanbieden wat enorm veel service heeft voor een gratis VPN.

Hola-VPN-review-ervaringen

Hola free VPN aanmeldpagina

Dit heeft tot gevolg dat ze al ruim 160 miljoen klanten hebben wereldwijd. Hola VPN is de eerste VPN-dienst die gebruikt maakt van een peer-to-peer VPN, een VPN die door de community gecreëerd wordt. Er worden dus geen servers gebruikt die veel geld kosten, hierdoor is het Hola Free VPN-abonnement ook zo uitgebreid. Wilt u niet als “peer” worden gebruikt dan kunt u het Hola Plus abonnement afsluiten.

Onze Hola VPN ervaringen

Wij hebben veel goede ervaringen opgedaan met Hola VPN en dan vooral met de Hola VPN Chrome versie. Dit is de door ons meest gebruikte browser. We zijn gestart met de Hola VPN Free versie en zijn later overgestapt naar de betaalde Hola Plus versie. We zullen later in de review uitleggen waarom we dit hebben gedaan.

De provider kan worden gebruikt op Chrome, Firefox, Opera, macOS, Android en iOS. Een groot pluspunt van de aanbieder is dat zij ook op de gratis versie u toegang geven tot verschillende streaming sites, zoals bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix. Wat ons deed kiezen voor de betaalde versie was dat u altijd een minuut wachttijd heeft als u met de Hola VNP Free Netflix wilt kijken. Wij willen graag snel en direct toegang hebben en betalen daar graag een paar euro per maand voor.

De voordelen van Hola VPN
 • Gratis toegang tot alle opties
 • 30 dagen geld-terug-garantie bij betaald abonnement
 • 256 AES-codering
 • Gratis toegang tot Amerikaanse Netflix
De nadelen van Hola VPN
 • Wachttijden voor streaming sites met de Hola VPN Free
 • Geen iDeal betaling mogelijk
 • Geen live chat functie voor klantenservice

Is Hola VPN een scam of betrouwbaar?

Of u nu Hola Plus of Hola VPN Free neemt, het is een volkomen betrouwbare service. De provider zorgt ervoor dat er absoluut geen log opslag is, dit garandeert dat u volkomen anoniem internet. Ook zorgen ze ervoor dat het internet absoluut veilig is wanneer u het gebruikt, dit gebeurt dankzij onder andere de 256-bit AES codering.

Het hoofdkantoor van Hola bevindt zich in Israël. Dit maakt dat zij zich niet aan de privacywetgeving van Europa hoeven te houden. Hierdoor hoeven zij geen data op te slaan en kunt u anoniem het internet bezoeken.

Door het peer-to-peer netwerk kunt u zonder geografische blokkades internetten. Hola geeft u de mogelijkheid een IP adres te kiezen uit een regio die u wenst. Zodoende kunt u makkelijk de Amerikaanse Netflix kijken of toegang krijgen tot andere pagina’s die normaal aan een regio gebonden zijn.

Wat maakt Hola VPN betrouwbaar:

 • Geen logbeleid
 • Encrypty: DES3, AES128, AES192, AES256 (standaard)
 • Toegang tot meer dan 30 miljoen IP-adressen
 • Verschillende protocollen zoals: IKEv2/IPsec(standaard), PPTP/L2TP
Meld u nu aan bij Hola VPN

Kan ik Hola VPN legaal gebruiken?

Het gebruik van Hola Free VPN en Hola Plus is volkomen legaal. De provider zit in Israël en hoeft zich daarom niet aan de Europese wetgeving van gegevensbewaring te houden. Hierdoor kunt u anoniem internetten zonder dat uw gegevens opgeslagen worden.

In bijna alle landen kunt u zonder problemen gebruik maken van een VPN service. Er zijn echter enkele landen waar dit niet is toegestaan: Turkije, China en Irak staan het gebruik van een VPN-dienst niet toe.

Het gebruik van een VPN is legaal als u anoniem wilt internetten of bijvoorbeeld de geografische blokkades wilt omzeilen. Het is niet toegestaan om illegale activiteiten te gaan uitvoeren wanneer u een VPN gebruikt. De Nederlandse wet overtreden is nooit toegestaan.

Wat is legaal:

 • De VPN gebruiken in een land waar dit is toegestaan
 • Anoniem surfen op het internet
 • Uw internet beveiligd gebruiken
 • Geografische blokkades omzeilen

Wat is niet legaal:

 • Het gebruik van de dienst in een land waar dit tegen de wet is
 • Alle illegale doeleinden
 

Hoe downloadt u Hola VPN?

Wilt u gebruik gaan maken van Hola? Dan kunt u Hola Chrome eenvoudig downloaden. Maar ook voor Android en iOS downloadt u de app makkelijk. Hieronder gaan we u in stappen uitleggen hoe u een Hola VPN Chrome download maakt:

Meld u nu aan bij Hola VPN
 1. Klik op de button hierboven om naar de Hola pagina te gaan

 2. Download de Chrome extension

 3. Accepteer de voorwaarden

 4. Installeer de extension

 5. Surf anoniem en veilig op het internet

U hoeft zich niet aan te melden voor de Hola VPN Free versie. Wilt u liever de Plus versie, waarbij u geen peer bent, dan kunt u zich eenvoudig inschrijven, dit kan zelfs met uw Facebook account.
 

Hola VPN en Netflix

Hola-VPN-en-Netflix

Hola geeft snel en makkelijk toegang tot Netflix

Hola VPN werkt uitstekend als u graag streamt. U heeft toegang, zonder geografische blokkades, tot verschillende streaming services. De meest gebruikte optie is de Amerikaanse Netflix, wat met Hola eenvoudig werkt. Wanneer u de gratis versie gebruikt, moet u voor de Amerikaanse Netflix altijd een minuutje geduld hebben voor u kunt kijken. Ook wordt er tussendoor een pauze ingelast. Kiest u echter voor de Hola Plus versie, dan heeft u direct en onbeperkt toegang tot de Amerikaanse Netflix. Naast Netflix kunt u ook streamen op onder andere:

 • Disney+
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • Apple TV
 • HBO now
 • Crackle

De hoofdreden om toegang te willen hebben tot de Amerikaanse Netflix, is een veel groter aanbod aan films en series. De Netflix USA versie biedt zo een 65% meer films en series aan dan de Nederlandse versie. Wilt u meer weten over Netflix en VPN services leest u dan ons Netflix en VPN artikel.

Over Hola

Hola VPN geeft u de kans om veilig en anoniem te internetten. In tegenstelling tot vele andere VPN-providers doen zij dit niet via dure servers, maar via een peer-to-peer netwerk. Dit betekent dat de klanten van Hola samen voor de veilige en anonieme verbindingen zorgen. Wilt u wel gebruik maken van het netwerk, maar zelf geen deel ervan uitmaken, dan kan dit ook. Wanneer u een Hola Plus abonnement afsluit, zult u niet als “peer” worden gebruikt.

De provider zorgt dat alle verbindingen volledig veilig zijn en werken hiervoor met de nieuwste protocollen en beveiliging. Tevens kunt u de geografische blokkades wereldwijd omzeilen en overal toegang krijgen tot de door u gewilde sites.

Met het Hola Plus abonnement beveiligt u tot 10 apparaten tegelijk. Dit geeft u de mogelijkheid uw hele huishouden veilig te laten internetten vanaf €2,78 per maand. Bent u niet tevreden over de service dan is er de 30-dagen geld-terug-garantie.
 

Hola VPN wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
Hola Plus 3 jaar
€2,78
€99,99
Hola Plus 1 jaar
€6,33
€75,99
Hola Plus 1 maand
€10,99
€10,99
Hola Free
€0,00
€0,00


Wanneer u een betaald abonnement kiest, neemt u het Hola Plus abonnement. Dit geeft u het voordeel dat u geen onderdeel bent van het peer-to-peer netwerk. Tevens heeft u bijvoorbeeld direct toegang tot de Amerikaanse Netflix waar u bij het gratis abonnement hier altijd even geduld voor moet hebben.

Bovenstaande prijzen veranderen nog wel eens, dit is afhankelijk van de actie die de provider aanbiedt. Elke abonnement moet u vooraf ineens betalen.

Hola Free VPN

Hola-Free-VPN

Hola Free VPN is echt gratis

Hola staat bekend om het gratis VPN-abonnement. Dit geeft u de veiligheid en anonimiteit die u normaal bij een betaald abonnement ziet. Ook geeft het u de mogelijkheid de geografische blokkades te omzeilen. Een nadeel van het Hola Free abonnement is dat u onderdeel wordt van het peer-to-peer netwerk. Dit betekent dat andere mensen via uw computer internetten, voor ons was dit een reden om het Plus abonnement af te sluiten.
 

Betaalmethoden

Wanneer u een Hola Plus abonnement neemt, dan moet deze betaald worden. Helaas is het niet mogelijk om dit via, de in Nederland geliefde, iDeal methode te doen. Wanneer u een abonnement afsluit, kunt u met een van de volgende methodes betalen:

 • PayPal
 • Credit Card
 • Google Pay
 • iTunes

Hoe werkt Hola VPN?

Wanneer u internet, dan kunnen derden makkelijk toegang krijgen tot uw verbinding. Denk hierbij aan hackers, uw internetprovider of zelfs de overheid. Hola is van mening dat iedereen recht heeft op een anoniem en veilig internet, zonder grenzen.

Daarom hebben zij een VPN service opgericht die via een peer-to-peer netwerk werkt. Dit betekent dat alle klanten van Hola onderdeel zijn van het beveiligde netwerk. We spreken dan wereldwijd over meer dan 160 miljoen mensen met wie u samen een netwerk vormt. Dit enorme aantal zorgt dat u veilig en zonder geografische blokkades kunt internetten.

De provider ondersteunt verschillende veiligheidsprotocollen zoals: AES-256 codering, IKEv2/IPsec en PPTP/L2TP. Dit alles zorgt ervoor dat u Hola met een gerust hart kunt gebruiken als VPN-provider voor uw browser.

Voor wie is Hola VPN geschikt?

Hola VPN is geschikt voor mensen die veilig, anoniem en zonder geografische blokkades willen internetten. Bent u veel onderweg en maakt u gebruik van openbare wifi netwerken? Dan is Hola geschikt als beveiliging voor uw internet. Maar ook als u veel onderweg bent en toegang wilt hebben tot Nederlandse sites dan is Holla zeer geschikt. De provider zelf geeft aan dat het geschikt is voor de particuliere markt. Wilt u zakelijk de provider gebruiken dan wijzen ze u door naar een andere aanbieder die u beter kan helpen.

Hola VPN functionaliteit

Hola-VPN-functionaliteitHola heeft verschillende functies die ervoor zorgen dat u een optimale internetbeleving kunt hebben. U kunt met één druk op de knop een verbinding hebben overal ter wereld, dit kan zowel vanaf uw computer als uw mobiele telefoon. Hieronder gaan we dieper in op de servers, of het ontbreken daarvan, en het aantal apparaten dat u tegelijk kunt aansluiten.
 

Hola VPN servers

Zoals al eerder benoemd in onze review maakt Hola geen gebruik van servers. De diensten worden aangeboden via een peer-to-peer netwerk. Een netwerk waarbij meer dan 160 miljoen mensen zijn aangesloten. Alle gebruikers surfen via elkaars computers en maken zo een sterk en anoniem netwerk. Een netwerk dat ook geen geografische blokkades kent, omdat de gebruikers wereldwijd verspreid zitten. Wanneer u een Hola Free VPN heeft, dan bent u automatisch onderdeel van dit peer-to-peer netwerk. Kiest u voor het Plus abonnement dan maakt u wel gebruik van het netwerk maar het netwerk maakt geen gebruik van u.

Maximaal aantal devices voor Hola VPN

Bij het Hola Free VPN-abonnement kunt u één device tegelijk beveiligen. Kiest u voor het Plus abonnement, dan kunt u tot tien verschillende apparaten tegelijk aansluiten. U kunt hiermee uw laptop, desktop, tablets en mobiele telefoons beveiligen met één abonnement.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is Hola VPN geschikt?

Voor-welke-apparaten-besturingssystemen-is-Hola-VPN-geschikt?

Hola makkelijk te downloaden voor iOS en Android

U kunt Hola installeren op bijna alle soorten software en apparaten. Denkt u hierbij aan: Chrome, Windows, Xbox, Safari, Mac OS, Android, en Playstation. U kunt eenvoudig de app downloaden of de extension toevoegen aan uw browser. We gaan hieronder wat dieper in Android, iOS en Windows.

Hola VPN hoe werkt het voor Android?

Wanneer u een Android toestel wilt beveiligen, kan dit prima met Hola. U kunt de app downloaden in de Google Play store en direct de service gebruiken. Via de app kunt u geografische blokkades omzeilen en veilig internetten.

Wanneer u meer algemene informatie wenst over VPN-diensten op Android, dan verwijzen we u graag door naar ons VPN Android artikel.

Hola VPN hoe werkt het voor iOS?

Ook uw iPad of iPhone beveiligt u eenvoudig met Hola Free VPN of Hola plus. Gaat u naar de App store en daar downloadt u dan de app voor uw iOS apparaat. Wanneer u de app geïnstalleerd heeft, kunt u direct veilig en anoniem internetten, ook zult u direct toegang hebben tot pagina’s met een geografische blokkade.

Voor meer informatie over VPN-diensten en iOS apparaten, raden we u aan ons VPN Mac artikel te lezen.

Hola hoe werkt het voor uw Windows computer?

Wanneer u op uw Windows computer gebruikt maakt van Firefox, Chrome, Opera of Microsoft Edge, dan kunt u de extension makkelijk downloaden op de site. Wij kozen voor de Hola VPN Chrome extension, omdat dit bij ons de meest gebruikte browser is. Het installeren duurde enkele minuten en de Hola VPN Chrome extension was daarna direct actief. Onze beveiligde verbinding werd direct in orde gemaakt. Ook het kijken naar Netflix was met één druk op de knop geregeld.
 

Klantenservice bij Hola VPN

Wanneer u vragen heeft over of aan Hola, dan kunt u op de site van de provider terecht. Ze hebben een uitgebreide FAQ waar u veel van de antwoorden al kunt vinden. Indien u hier niet uw antwoord kunt vinden, dan kunt u de klantenservice contacteren. Helaas kan dit niet via een live chat, u zult uw vragen via de telefoon of mail moeten stellen.

Ondanks dat op de site van de provider alle informatie bijna wel te vinden is, hadden wij een live chat functie toch wel als goede aanvulling gezien. Dit is iets waar de provider in de toekomst aan kan gaan werken om de service nog beter te krijgen.

Hola VPN conclusie

Wij waren zeer tevreden met zowel Hola VPN Free als Hola Plus. De beide abonnementen gaven ons een goed en veilig internet. En misschien nog wel belangrijker, een snelle en probleemloze toegang tot sites buiten ons IP-adres.

De Hola Chrome extension is makkelijk te downloaden en aan uw browser toe te voegen, vanuit deze extension was het ook erg simpel om van de Free naar de Plus versie over te stappen.

Het peer-to-peer netwerk kan voor sommige internetters als negatief overkomen, echter zijn er 160 miljoen klanten die het netwerk samen creëren. Dit zorgt voor een snel en veilig netwerk waar u gratis gebruik van kunt maken. Wilt u geen onderdeel zijn van het netwerk, dan is een betaald abonnement zo afgesloten.

Wij hebben niks dan positieve Hola ervaringen opgedaan en nemen deze provider zeker mee in onze lijst met favorieten.

FAQ - veelgestelde vragen

Hola VPN werkt zonder servers, het is een zogeheten peer-to-peer netwerk. Dit is een netwerk dat de computers van 160 miljoen klanten verbindt en zodoende een snel en veilig netwerk creëert. Leest u alles over het peer-to-peer systeem in ons artikel over Hola.

Ja, met Hola Netflix kijken is mogelijk. Kiest u voor de gratis versie van Hola, dan kan het even duren voordat u kunt kijken. Ook moet u rekening houden met pauzes. Kiest u voor Hola Plus, dan heeft u onbeperkte toegang. Meer weten over Hola en Netflix? Lees dan onze review.

Ja, u kunt met Hola uw Chrome beveiligen. Meer weten over de toestellen die compatibel zijn met Hola? Lees dan onze uitgebreide review.

Ja u kunt Hola VPN free downloaden. U kunt dan gratis gebruiken maken van de services die de provider aanbiedt. U wordt dan onderdeel van het peer-to-peer netwerk van Hola VPN. Lees alles over Hola gratis VPN in ons artikel.

Ja, in Nederland is het toegestaan om een VPN dienst te gebruiken. Hola VPN service is daarom volledig legaal te gebruiken voor: anoniem internetten, veilig internetten en geografische blokkades omzeilen. Leest u alles over de regels van een legale VPN in onze Hola VPN review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren