interactive-brokers-logo

Interactive Brokers review & ervaringen

Bijgewerkt: 8 augustus 2022
Info
AanbodDemo account - risk free trading
Betaalmethoden
Bankoverschrijving
ProductenAandelen, ETF's, opties, obligaties, futures
Minimale storting€2000
EducatieDemo account
VoorwaardenWij raden Interactive brokers niet langer aan als geschikte broker. Wij raden u aan om een account te openen bij Avatrade of een van de andere aanbevolen brokers.
LicentiesFCA
Laatste updateLaatste update:
Beste alternatief
avatrade-LOGO
Avatrade
€100.000 virtueel
Demo account
CFD’s zijn complexe instrumenten en behelzen een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de hefboom. 71% van de particuliere investeerderrekeningen verliezen geld als ze bij deze aanbieder in CFD’s handelen. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
5
De website en klantenservice van deze broker zijn niet in het Nederlands. Ook de betaalopties zijn erg beperkt. Wij raden u aan voor een andere broker te kiezen. Avatrade staat erg goed bekend. Uiteraard kunt u ook terecht bij een van onze andere aanbevolen toplijst brokers.
Interactive Brokers biedt geen Nederlandstalige website en klantenservice aan. Ook kunt u er alleen betalen via bankoverschrijving. Wij verwijzen u door naar Avatrade of een van de andere brokers uit onze toplijst.

Interactive Brokers review: ervaringen en uitleg

Is Interactive Brokers betrouwbaar of is deze broker een scam? Als u wilt beleggen bij deze broker, dan wilt u hier natuurlijk graag zeker van zijn. Om hierop een antwoord te kunnen geven, hebben we deze broker uitgebreid beoordeeld. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van een aantal criteria.

De aanmeldpagina van Interactive Brokers

Beleggers vinden bij Interactive Brokers een erg uitgebreid aanbod terug

Deze broker opende al in 1977 zijn deuren, kunnen we er dan van uitgaan dat u er veilig kunt beleggen? In deze Interactive Brokers review willen we volgende vragen beantwoorden: wordt er een gratis demo account aangeboden? Beschikt de broker over de juiste licenties? Moet u vrezen voor een scam?

Lees snel onze Interactive Brokers review om het antwoord op deze vragen te ontdekken.

Wat zijn onze Interactive Brokers ervaringen?

Onze ervaringen met Interactive Brokers zijn positief. Beleggen bij deze broker is ons goed bevallen. U kunt er kiezen uit heel wat handelsinstrumenten, zoals: aandelen, opties, futures, spot currencies, fondsen, ETF’s, etc.

Daarnaast kunt u een virtuele account aanmaken waarmee u het handelsplatform kunt leren kennen. Bovendien garandeert de broker dat u op een veilig handelsplatform belegt: er wordt gebruik gemaakt van SSL-technologie. Ook wordt uw geld op een aparte rekening gestort en heeft u recht op een compensatie indien de broker failliet gaat.

Toch zijn er enkele nadelen: u kunt enkel geld storten via een bankoverschrijving. Daarnaast wordt de site enkel in het Engels aangeboden en kunt u de klantenservice niet in het Nederlands bereiken. Ook worden er hoge inactiviteitskosten in rekening gebracht.

De voordelen van Interactive Brokers
 • Gratis demo account
 • Ruim aanbod handelsinstrumenten
 • Financiële transacties verlopen m.b.v. dataencryptie
 • Europese licentie en geregistreerd bij de AFM
 • Geld op aparte rekening en compensatieregeling
De nadelen van Interactive Brokers
 • Site en klantendienst niet in het Nederlands aangeboden
 • Slechts één betaalmethode
 • Hoge inactiviteitskosten
 

Interactive Brokers scam of veilig en betrouwbaar?

Hoeft u bang te zijn voor een eventuele scam als u bij deze broker belegt? Of is uw geld in veilige handen bij deze broker? Hieronder bespreken we enkele redenen waarom er geen sprake is van een Interactive Brokers scam.

Interactive Brokers scam of is mijn geld veilig?

Er worden namelijk heel wat maatregelen getroffen om uw geld veilig te houden. Zo hoeft u zeker niet te vrezen voor oplichterij of bedrog. Hieronder nemen we deze maatregelen kort even door:

 • De broker stort uw fondsen op een aparte rekening: zo wordt uw geld gescheiden gehouden van dat van de broker. Dit betekent dat uw fondsen niet kunnen worden gebruik voor o.a. investeringen of het betalen van personeel. Ook als de broker in slechte financiële papieren zit, dan kan uw geld niet worden gebruikt voor terugbetalingen.
 • De broker is lid van de Financial Services Compensation Scheme: in het onwaarschijnlijke geval dat de broker failliet gaat, dan heeft u recht op een compensatie.
 • Daarnaast is Interactive Brokers lid van de Securities Investor Protection Corporation (SIPC): de effectenrekeningen van klanten worden door de SIPC beschermd mocht de broker failliet gaan.

Hoe is Interactive Brokers gereguleerd?

Ten tweede nemen we de vergunningen van de broker onder de loep. Het is namelijk erg belangrijk dat een broker gereguleerd wordt door een vermaarde regelgevende autoriteit. Beschikt een broker niet over een licentie, dan mag u zich vragen stellen bij de betrouwbaarheid.

Interactive Brokers heeft een vergunning ontvangen van de FCA. Deze Britse financiële autoriteit wordt gezien als een van de beste. De FCA controleert de broker regelmatig en zorgt ervoor dat alle regels worden nageleefd. Mocht dit niet zo zijn, dan wordt de broker gestraft of beboet. Ze kunnen eventueel zelfs hun Europese licentie verliezen.

Daarnaast is deze broker geregistreerd bij de AFM. De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten houdt een extra oogje in het zeil. Mocht de AFM van mening zijn dat de broker iets doet wat niet kan, kunnen ook zij een straf of boete opleggen.

Technische veiligheid

Ten derde, is ook de technische veiligheid van de website belangrijk. U wilt er namelijk zeker van zijn dat alle informatie die u deelt met de website, in veilige handen is. Maak u echter geen zorgen. Als u besluit geld te storten bij deze broker, dan verloopt deze transactie 100% veilig.

Interactive Brokers maakt namelijk gebruik van SSL-versleuteling. Dankzij deze technologie wordt alle info die u deelt met de broker, versleuteld verstuurd. Derden of onbekenden hebben zo geen toegang tot uw persoonlijke informatie of betaalgegevens.

Ook maakt Interactive Brokers gebruik van een Secure Login systeem waarmee u veilig kunt inloggen. Hiervoor wordt twee-factor authenticatie aangeboden, en ontvangt u een veiligheidsapparaat. Dit toestel genereert een code waarmee u veilig kunt inloggen.

Zoals u ziet, draagt deze broker technische veiligheid hoog in het vaandel.

Hoe contacteer ik de klantenservice?

De verschillende manieren waarop u de klantenservice kunt contacteren

U kunt de Interactive Brokers klantenservice op verschillende manieren bereiken

Ten slotte, beoordelen we de veiligheid en betrouwbaarheid van een broker op basis van de klantenservice. Een betrouwbare broker beschikt namelijk over een vriendelijke en goed bereikbare klantendienst.

De klantenservice van Interactive Broker staat op verschillende manieren voor u klaar: via telefoon, e-mail en live chat. Ze zijn 24/5 te bereiken via telefoon, en ook op zondag via live chat. Wel moet u er rekening mee houden dat u de klantenservice enkel in het Engels kunt contacteren.

Daarnaast beschikt deze broker over een uitgebreide FAQ waar u het antwoord op uw vraag terugvindt. We raden aan eerst deze veelgestelde vragen te raadplegen vooraleer u de klantendienst contacteert. Mogelijk hoeft u namelijk de support niet eens te contacteren.

Het mag duidelijk zijn dat er zeker geen sprake is van een Interactive Brokers scam. Hieronder bespreken we nog even kort de maatregelen die werden getroffen:

 • Fondsen worden op een aparte rekening gestort
 • De broker is lid van de FSCS en de SIPC
 • Licentie bij de FCA en registratie bij de AFM
 • Financiële translacties gebeuren d.m.v. SSL-versleuteling
 • U kunt gebruikmaken van het Secure Login systeem
 • Goed bereikbare klantenservice

Hoe werkt Interactive Brokers?

Wilt u graag handelen bij deze broker? Dan moet u eerst een account aanmaken. Bij deze broker gebeurt dit helemaal online, maar het is wel een erg lang proces. Het doorlopen van de vele verschillende stappen duurt wel even.

Hieronder nemen we de verschillende stappen door:

 1. Ga naar de aanmeldpagina van Interactive Brokers, klik op de rode knop “open an account” en klik op “start an individual, joint or IRA account application”

 2. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan, vul uw e-mail en land van verblijf in en klik op “create account”

 3. Bevestig uw account door op de link te klikken in de e-mail die u heeft ontvangen

 4. Daarna logt u in en doorloopt u nog enkele stappen. Zo moet u uw persoonlijke informatie, nettowaarde en inkomen invullen, uw investeringsdoelen en handelservaring aangeven, aangeven dat u niet in de VS woont of belastingen betaalt en het land waarin u woont en belastingen betaalt aangeven

 5. Ga akkoord met de voorwaarden en upload een kopie van uw identiteitsdocument en bewijs van adres

Na het uploaden van uw identiteitsdocumenten, moet u nog enkele stappen doorlopen i.v.m. de marktgegevens en risicovermeldingen. Daarna kunt u de Secure Login inschakelen. Uw account is nu in behandeling.

Het duurt gemiddeld zo’n twee dagen voordat uw account wordt goedgekeurd. Hierna kunt u geld storten. Om dit te doen logt u in op uw account, klikt u op de “deposit” knop en vult u het bedrag in dat u wil storten. Eens uw storting is verwerkt, kunt u onmiddellijk aan de slag.

Is er een Interactive Brokers bonus?

Nee. Brokers die actief zijn in Europa mogen niet langer bonussen aanbieden. Dit werd enkele jaren geleden beslist. U komt dus niet in aanmerking voor een Interactive Brokers bonus.

Mocht u op zoek zijn naar een manier om gratis te beleggen, dan kunnen we de demo account aanraden. Met deze account kunt u naar hartenlust investeren en strategieën uitproberen op het handelsplatform. U loopt nooit het risico dat u geld verliest als u met deze account handelt.

Hoe maakt u een Interactive Brokers demo account aan?

Lijkt deze demo account iets voor u? Dan wilt u misschien graag weten hoe u die opent. Hieronder bespreken we de stappen die u moet doorlopen:

 1. Ga naar de aanmeldpagina van Interactive Brokers, klik op de knop “free trial” bovenaan in de menubalk en klik daarna op “start your free trial”

 2. Maak een gebruikersnaam en wachtwoord aan, vul uw e-mail en land van verblijf in en klik op “create account”

 3. Log in op uw demo account

 4. Download TWS (Trader Workstation) op uw computer

 5. Na het voltooien van de installatie kunt u aan de slag

 

Hoe is het aanbod bij Interactive Brokers?

De verschillende handelsinstrumenten die worden aangeboden bij Interactive Brokers

U kunt bij deze broker handelen in heel wat verschillende financiële producten

Klanten van Interactive Brokers kunnen hun hart ophalen aan een erg ruim aanbod. U kunt er beleggen in aandelen, opties, futures, spot valuta, metalen, obligaties, ETF’s, EPF’s, gemeenschappelijke fondsen en hedgefondsen. Hieronder gaan we dieper in op deze handelsinstrumenten.

Aandelen

Bij deze broker kunt u actief investeren in aandelen. Dit betekent dat u effectief eigenaar wordt van de aandelen die u koopt. U heeft toegang tot 135 markten in 33 verschillende landen.

Wilt u meer weten over aandelen kopen bij brokers? Neem dan een kijkje op onze uitgebreide aandelen pagina.

ETF’s

U kunt bij deze broker ook handelen in ETF’s. Er worden 28 beurzen in 14 verschillende landen aangeboden.

Opties

De broker biedt ook opties aan. U kunt handelen in verschillende soorten opties: aandelen, indexen en valuta. De belangrijkste beurzen in Noord-Amerika, Europa en Azië worden aangeboden.

Futures

Als u liever belegt in futures, dan kunt u kiezen uit 35 verschillende markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Volgende futurescontracten worden aangeboden: landbouw, valuta, grondstoffen, energie, aandelenindices, metalen, en nog veel meer.

Spot currencies

U vindt bij Interactive Brokers 23 spot currencies terug. U kunt er beleggen in USD, AUD, CAD, CHF, CNH, CZK, DKK, EUR, GBP, HKD, HUF, ILS, JPY, MXN, NOK, NZD, PLN, RUB, SEK, SGD, TRY, ZAR en KRW.

Daarnaast kunt u bij deze broker terecht als u wilt investeren in obligaties, gemeenschappelijke fondsen, EPF’s en hedgefondsen.
 

Interactive Brokers kosten

Deze broker brengt commissie in rekening op de verschillende financiële producten. U kunt kiezen uit vaste en gedifferentieerde commissies:

 • Vaste commissies: een vast bedrag per contract wordt in rekening gebracht. Deze kost dekt alle commissies en omwisselingskosten.
 • Gedifferentieerde commissies: het bedrag wordt gebaseerd op uw maandelijks handelsvolume. Hoe meer u handelt, hoe langer de commissies. Omwisselings-, regelgevings- en clearingkosten kunnen wel aangerekend worden.

Daarnaast worden kosten in rekening gebracht op basis van het handelsproduct waarin u investeert. Voor de exacte kosten per financieel product, raden we u aan de website te raadplegen.

Daarnaast worden nog extra kosten aangerekend. Wilt u bijvoorbeeld een positie sluiten via telefoon, dan betaalt u €30 per order. Ook betaalt u een toeslag als u geld opneemt.

Beschikt u over een inactieve account, dan betaalt u hiervoor inactiviteitskosten. Deze zijn aan de hoge kant. Zo betaalt u €20 per maand als u minder dan €2000 heeft staan op uw account en als u geen minimum €20 aan commissies genereert. Heeft u meer dan €2000 in uw account, dan betaalt u €10 per maand.

Voor een overzicht van alle extra Interactive Brokers kosten, raden we aan de website van de broker te controleren.

Interactive Brokers review: account overzicht

Deze broker biedt u de kans om te kiezen uit heel wat verschillende accounts. Deze zijn op te delen in twee categorieën: accounts voor individuele beleggers en investeerders, en accounts voor instituties.

Hieronder bespreken we de verschillende opties die voor u wellicht het interessants zijn:

Wilt u eerst de kneepjes van het vak leren vooraleer u met echt geld belegt? Dan is deze account iets voor u. U kunt risicoloos handelsorders plaatsen en strategieën uitproberen.

Met deze account heeft u toegang tot alle functies van het handelsplatform. Cash, Reg T en portofolio margins beschikbaar.

Beide eigenaars van de account hebben toegang tot alle functies van het platform. Cash, Reg T en portofolio margins beschikbaar.

Daarnaast kunt u o.a. nog volgende accounts openen:

Voor een volledig overzicht van deze andere accounts, raden we u aan de website van Interactive Brokers te bezoeken.

Interactive Brokers betaalmethoden

Na het aanmaken van uw account, moet u eerst geld storten voordat u kunt beleggen. Dankzij de vele getroffen maatregelen, en de SSL-encryptie, kunt u dit op een veilige manier doen. Uw persoonlijke en financiële gegevens worden namelijk versleuteld verstuurd. Dit betekent dat u zonder zorgen geld kunt overmaken naar uw account.
 

Hoe stort ik geld bij Interactive Brokers?

Wilt u geld overschrijven, dan kan dit als Nederlandse klant eigenlijk uitsluitend via een bankoverschrijving. De meeste andere betaalmethoden die worden aangeboden, zijn alleen voor klanten in de VS of Canada.

Stort u geld op uw account, dan kan het tot 4 dagen duren vooraleer het op uw Interactive Brokers balans staat. U betaalt geen toeslag als u een storting maakt.

Voor meer informatie over geld storten, verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide pagina over geld storten bij online brokers.

Wat is de Interactive Brokers minimum deposit?

U kunt als het ware al handelen bij Interactive Brokers met een minimum deposit van €1. Als u echter wilt handelen met margin of in short sale, dan moet u minstens €2000 storten. Handelen met marge betekent dat u gebruikmaakt van de hefboom.

Interactive Brokers geld opnemen

Mocht u een mooie winst hebben gemaakt, dan wilt u deze zonder twijfel laten uitbetalen. Hiervoor moet u een opnameverzoek indienen. U kunt uw winst enkel laten uitbetalen naar uw bankrekening.

De eerste opname van de maand is gratis. Neemt u daarna nog geld op, dan betaalt u €8 per opname.

Het duurt gemiddeld enkele dagen vooraleer het geld op uw rekening staat.

Interactive Brokers app

De app van Interactive Brokers

De app kan worden gedownload in de App Store en Google Play

Deze broker beschikt over een mobiele app die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. Deze app kan gratis worden gedownload in de App Store of Google Play.

In de App Store heeft de Interactive Brokers app een gemiddelde beoordeling van 3,5 op 5. De app beschikt over net dezelfde functies als de desktop versie. U kunt er handelen in aandelen, futures, obligaties, en nog veel meer. Bovendien is de app beschikbaar in het Nederlands. Wilt u deze app downloaden? Dan moet u over iOS 11.0 of hoger beschikken.

In Google Play heeft de app een gemiddelde score van 3,4 op 5. U kunt met deze Android app net hetzelfde doen als via uw desktop. De grootte van de app varieert van toestel tot toestel.

Licenties en bedrijfsinformatie

Deze broker draait al sinds 1977 mee aan de top. Interactive brokers heeft in die 43 jaar al heel wat verschillende awards mogen in ontvangst nemen. U kunt er beleggen in een erg uitgebreid aanbod handelsinstrumenten: aandelen, obligaties, spot currencies, ETF’s en nog veel meer.

Mocht u nog niet helemaal thuis zijn in de beleggingswereld, dan kunt u in het educatiecentrum terecht. Dankzij de Trader’s Academy, de webinars, video’s, etc. en de demo account, bent u binnen een mum van tijd ook een expert. Zo kunnen zowel beginnende als professionele beleggers bij deze broker terecht.

Dankzij de licentie bij de FCA en de registratie bij de AFM mag u er bovendien zeker van zijn dat de broker betrouwbaar is. U kunt veilig en zonder problemen geld overmaken naar uw Interactive Brokers account.
 

Interactive Brokers conclusie

Wij raden Interactive Brokers niet langer aan als geschikte broker. Wij verwijzen u door naar Avatrade of een van de andere brokers uit onze toplijst.

Op basis van onze bevindingen in deze Interactive Brokers review, kunnen we zeggen dat het een betrouwbare broker is. Niet alleen beschikt de broker over de juiste licenties, ze hebben er ook voor gezorgd dat de website optimaal beveiligd is. Bovendien voorzien ze een compensatieregeling en storten ze uw geld op een aparte rekening.

Daarnaast kunnen de klanten van deze broker kiezen uit een enorm ruim aanbod. Of u nu wilt beleggen in obligaties, aandelen, ETF’s, gemeenschappelijke fondsen, deze broker heeft het allemaal. Dankzij de demo account kunt u al deze handelsproducten risicoloos leren kennen. Deze account geeft u bovendien de kans om allerlei strategieën uit te proberen.

Wat we wel jammer vinden, is dat er slechts één betaalmethode wordt aanvaard. We missen alternatieven als iDeal, Trustly, Skrill, Neteller of zelfs creditcard. Ook worden er hoge inactiviteitskosten in rekening gebracht. Daarnaast kunt u de site en de klantenservice niet in het Nederlands bereiken.

FAQ - veelgestelde vragen

Ja, dankzij hun licentie bij de FCA mogen ze hun diensten aanbieden in Europa. Daarnaast staan ze ingeschreven bij de AFM.  Wij beschrijven voor u waarom Interactive Brokers legaal en betrouwbaar is.

Een geldopname bij deze broker kan enkel via bankoverschrijving. Afhankelijk van uw bank, duurt het gemiddelde enkele dagen voordat het geld op uw rekening staat.  Wij schreven alle nodige info over geld storten en opnemen voor u op.

Ja, u kunt bij deze broker investeren in cryptovaluta. Let wel op: u wordt geen eigenaar van de digitale munt. Benieuwd naar het aanbod van deze broker? Lees dan zeker eens onze Interactive Brokers review.

Onze ervaringen met Interactive brokers zijn over het algemeen goed. Daarnaast is deze broker helemaal betrouwbaar. Wilt u meer lezen over onze ervaringen met deze broker? Neem dan zeker een kijkje naar onze Interactive Brokers review.

Interactive Brokers heeft een licentie van de FCA. Wat dit precies betekent voor u als belegger leggen we u hier uit.


Opmerkingen

L.J. van RIjn 31 januari 2021 om 14:47

niet bepaald voporuitstrevend ! 4 dagen voor een overboeking? in welke eeuw leven jullie ?


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren