logo-ipvanish

IPVanish review & ervaringen

Bijgewerkt: 12 april 2021
Info
Betaalmethoden
PayPal, VISA, Mastercard, American Express
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Amazon Fire TV, routers
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 10 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€4,12/maand
Op de website
met een 2-jarig abonnement
5
Met IPVanish kunt u tot op 10 toestellen tegelijk Netflix kijken en anoniem surfen. We raden deze VPN dienst zeker aan.

IPVanish review: veilig, snel en veelzijdig

IPVanish opereert vanuit de Verenigde Staten. Deze VPN dienst geeft u de mogelijkheid om veilig op het web te surfen. Deze provider staat bekend vanwege snelheid, goede software en stabiliteit. Het doelpubliek van deze VPN service zijn kritische gebruikers die het niet erg vinden om iets meer te betalen voor een uitstekende dienstverlening.

Maakt u gebruik van deze dienst, dan wordt uw IP-adres verborgen gehouden zodat uw online activiteiten niet kunnen worden gevolgd. Ook hanteert het bedrijf een strikt “no log-beleid”: ze slaan uw gegevens en activiteit niet op. Deze VPN zorgt ervoor dat uw verbinding beveiligd is met behulp van militaire encryptie. Zo kunnen hackers, internetproviders en overheidsinstanties u online activiteiten niet volgen. Daarnaast kunt u met behulp van deze VPN dienst allerlei restricties en blokkades omzeilen.

ipvanish vpn review en ervaringen

Met IPVanish VPN kunt u tot 10 toestellen tegelijk beveiligen

IPVanish beschikt over meer dan 1300 servers op 75 verschillende locaties wereldwijd. U kunt verbinding maken met servers in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, Europa, Azië en Oceanië. U kunt kiezen uit 3 abonnementen die allen een 7 dagen geld-terug-garantie aanbieden. Daarnaast maken ze allemaal gebruik van 256-bit AES encryptie, bieden ze ongelimiteerde bandbreedte en OpenVPN en L2TP/IPsec VPN protocollen aan. U kunt met één account maar liefst 10 toestellen beveiligen. Deze provider biedt apps aan voor alle belangrijke besturingssystemen. Daarnaast beschikt deze VPN dienst over een goed werkende klantendienst. In deze IPVanish review gaan we dieper in op de functionaliteit, abonnementen, klantendienst en servers. Ook hebben we het over IPVanish en Netflix.

Onze IPVanish ervaringen

We hebben erg goede IPVanish ervaringen. Deze provider biedt een goed werkende en veilige VPN service aan. U kunt verbinding maken met 1300 servers op 75 verschillende locaties. Bovendien biedt de provider een ongelimiteerde bandbreedte aan en wordt er gebruikgemaakt van verschillende protocollen (IKEv2, OpenVPn, L2TP/IPsec, etc.). Ook kunt u bepaalde streaming sites raadplegen. Wel kunt u geen Netflix kijken met deze VPN. Daarnaast wordt ook geen iDeal aanvaard. Hieronder overlopen we de voor- en nadelen van IPVanish:

De voordelen van IPVanish
 • Meer dan 1300 servers op 75 locaties
 • Ongelimiteerde bandbreedte
 • IKEv2, OpenVPN en L2TP/IPsec VPN protocollen
 • 10 verschillende toestellen tegelijk
 • Streaming-sites kunnen gedeblokkeerd worden
De nadelen van IPVanish
 • Netflix kan niet worden gedeblokkeerd
 • Geen iDeal

Is IPVanish een scam of betrouwbaar?

is ipvanish een scam of betrouwbaar

U ontvangt een nieuw IP-adres van IPVanish waarmee u veilig kunt surfen

U hoeft zeker niet bang te zijn van een IPVanish scam. Het bedrijf is 100% betrouwbaar. Zo heeft deze provider allerlei maatregelen getroffen om een veilige VPN service aan te bieden. Zo maken alle apps gebruik van codering van militaire kwaliteit en draagt de provider uw privacy hoog in het vaandel. Er wordt een strikt “no log-beleid” gehanteerd, wat betekent dat uw online activiteiten niet worden geregistreerd en bijgehouden. Daarnaast wordt uw IP-adres verborgen gehouden m.b.v. SOCKS5 web proxy.

De provider beschikt over IKEv2 waarmee uw verbinding veilig wordt gehouden, zelfs als u switcht tussen een wifinetwerk en uw mobiel netwerk. Ook wordt gebruikgemaakt van OpenVPN, L2TP, IPSec en PPTP. Daarenboven beschikt deze VPN service over een goede klantendienst die via live chat of een contactformulier kan worden bereikt.

Hieronder overlopen we wat IPVanish veilig maakt:

 • 256-bit AES coderingsstandaard
 • SOCKS5 web proxy
 • Verschillende protocollen om uit te kiezen (OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, PPTP)
Meld u nu aan bij IPVanish

Kan ik IPVanish legaal gebruiken?

Deze VPN service opereert vanuit Amerika, wat betekent dat ze niet deelnemen aan de Europese richtlijn m.b.t. gegevensbewaring. Ze zijn dus niet verplicht om samen te werken met overheidsinstanties. Voor u persoonlijk betekent dit dat u niet getraceerd wordt.

Reist u naar een land waar een VPN illegaal is, zoals Irak of China? Dan mag u op Irakees of Chinees grondgebied geen VPN gebruiken. Ook mag u een VPN verbinding niet gebruiken voor criminele of illegale activiteiten.

Waarvoor mag u wel een VPN gebruiken? Wilt u veilig kunnen verbinding maken met een openbaar wifinetwerk? Dan is een VPN de ideale oplossing. Ook als u zich in een land bevindt waar bepaalde sociale netwerken geblokkeerd zijn, kunt u gebruikmaken van een VPN. Dit is allemaal toegestaan en legaal.

Hieronder sommen we nog even kort op waarvoor u een VPN wel en niet mag gebruiken:

Legaal gebruik

 • Gebruiken in landen waar VPN’s zijn toegestaan
 • Gebruiken om te surfen op openbare en niet-beveiligde wifinetwerken
 • Toegang krijgen tot sociale en geografisch beperkte inhoud
 • Uw IP-adres verbergen

Illegaal gebruik

 • Inloggen in landen waar VPN’s verboden zijn
 • Een illegale activiteit uitvoeren
 

Hoe downloadt u IPVanish?

Wilt u gebruikmaken van de diensten van IPVanish? Dan moet u één van de apps van IPVanish downloaden. We leggen hieronder uit hoe u dit doet. Binnen een mum van tijd kunt u veilig beginnen surfen op het internet.

Meld u nu aan bij IPVanish
 1. Klik op de knop hierboven om de site van IPVanish te bezoeken

 2. Kies een van de drie abonnement uit

 3. Selecteer de app die u wilt downloaden: Windows, macOS, iOS, Android, Google Chrome, Amazon Fire TV, Linux of routers

 4. Installeer de IPVanish app

 5. Log in en gebruik op 10 toestellen tegelijkertijd

 

IPVanish en Netflix

ipvanish en netflix

Jammer genoeg blokkeert Netflix de servers van IPVanish

Eén van de populairste redenen om een VPN aan te schaffen, is het omzeilen van geoblokkades. De catalogus van de Amerikaanse Netflix is bijvoorbeeld veel uitgebreider dan de Nederlandse. Voor veel mensen is een VPN een goede manier om deze catalogus te kunnen raadplegen. Jammer genoeg kunt u met IPVanish Netflix niet kijken. Netflix bokkeert namelijk de IP-adressen van de IPVanish servers. U kunt wel met IPVanish Kodi streamen.

Wilt u graag meer lezen over hoe u met een VPN Netflix kunt kijken? Neem dan zeker een kijkje op onze VPN Netflix pagina.

Over IPVanish

Dankzij de diensten van deze provider kunt u veilig en anoniem surfen op het web. IPVanish staat bekend als één van de beste en snelste VPN’s. Uw toestellen worden beveiligd en uw gegevens worden via een gecodeerde tunnel verzonden. Ook wordt uw IP-adres verborgen gehouden en kunnen derden uw activiteiten en gegevens niet inkijken of opslaan.

In deze moderne tijden verkopen veel bedrijven uw informatie door aan adverteerders. Met behulp van een VPN kunt u anoniem surfen en kunnen bedrijven of uw internetprovider uw surfgeschiedenis niet inkijken. Bij IPVanish kunt u kiezen uit meer dan 1300 servers op 75 locaties. Ook kunt u geoblokkades omzeilen om zo bepaalde streaming services te raadplegen.

Als u zich abonneert op IPVanish VPN, dan kunt u genieten van onbeperkte bandbreedte. U kunt tot maar liefst 10 toestellen beschermen met één IPVanish account. Bent u toch niet 100% tevreden, dan kunt u gebruikmaken van de 7 dagen geld-terug-garantie.
 

IPVanish wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 maand
€10
/
1 jaar
€6,49
€77,99
2 jaar
€4,12
€99


Wilt u zich abonneren, dan kunt u kiezen uit 3 verschillende opties. De eerste optie is het abonnement van 1 maand voor €10. De tweede optie betreft een abonnement van 1 jaar aan €6,49 per maand. De derde en laatste optie is een abonnement van 2 jaar aan €4,12 per maand. Dit abonnement is het meest voordelig en komt met SugarSync. Kiest u voor dit laatste abonnement, dan ontvangt u extra voordelen: continue bestandssynchronisatie, automatische uploads van video’s en foto’s, data herstellen en nog veel meer. De prijzen van de abonnementen zijn heel concurrerend.

IpVanish biedt ook een geld-terug-garantie aan. Bent u niet helemaal tevreden van hun diensten, dan kunt u uw geld terug krijgen. U ontvangt 100% van het bedrag terug als u de terugbetaling binnen de 7 dagen na aankoop aanvraagt.

Is IPVanish free?

Nee, u kunt niet gratis gebruikmaken van deze VPN dienst. U moet zich abonneren voor een van de bovengenoemde abonnementen om IPVanish te kunnen gebruiken. U kunt wel gebruikmaken van de 7 dagen geld-terug-garantie om deze VPN service gratis uit te proberen.
 

Betaalmethoden

Wilt u zich abonneren op IPVanish? Dan kunt u kiezen uit volgende betaalmethoden om uw abonnement te betalen:

 • Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB, Delta
 • PayPal

Andere providers bieden meer betaalmethoden aan dan IPVanish. Gelukkig worden de meest courante betaalmethoden wel aanvaard zodat u gemakkelijk en snel uw betaling kunt doen.

Hoe werkt IPVanish?

Met deze provider kunt u uw IP-adres verbergen terwijl uw internetverkeer via een gecodeerde tunnel wordt verstuurd. De apps zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk en zorgen ervoor dat uw digitale identiteit beschermd wordt. Zo kunnen hackers, overheidsinstanties en uw internetprovider uw online activiteiten niet volgen. IPVanish is ideaal om te gebruiken als u surft op openbare netwerken, veilige online transacties wilt uitvoeren en geografische blokkades wilt omzeilen.

Meteen nadat u de app heeft geïnstalleerd, kunt u onmiddellijk verbinding maken met één van de vele IPVanish servers. U kunt ofwel zelf handmatig een server kiezen, of de app kiest voor u automatisch de beste server.

Voor wie is IPVanish geschikt?

Veel mensen hebben baat bij een VPN service. Privacy is tegenwoordig een “hot topic”. Met behulp van IPVanish kunt u ervoor zorgen dat uw online activiteiten verborgen worden gehouden voor adverteerders, overheidsinstanties en hackers.

Vindt u de Nederlandse streaming services maar wat magertjes? Dan kunt u met deze provider geografische blokkades omzeilen. Zo kunt u bijvoorbeeld met IPVanish Kodi kijken. Netflix kan jammer genoeg niet omzeild worden.

Mocht u zich in het buitenland bevinden en geen toegang hebben tot uw favoriete sociale media, dan is een VPN verbinding ook een goed idee. Sommige landen blokkeren namelijk bepaalde sociale netwerken. Met behulp van IPVanish kunt u deze blokkades omzeilen en kunt u deze sociale media wel raadplegen.

Bent u iemand die vaak verbinding maakt met openbare wifinetwerken? Bijvoorbeeld op café, restaurant of de luchthaven? Dan is IPVanish opnieuw de ideale oplossing voor u. Openbare netwerken staan niet meteen bekend om hun veiligheid. Om uzelf dat stukje veiligheid te geven, kunt u gebruikmaken van een VPN verbinding.

IPVanish functionaliteit

Deze provider biedt verschillende functies aan waardoor u veilig en optimaal kunt surfen. Zo beschikt IPVanish over duizenden servers ter wereld, die ervoor zorgen dat u veilig en beschermd kunt internetten. Hieronder zullen we het hebben over de servers en het maximaal aantal toestellen dat wordt ondersteund.
 

IPVanish servers

ipvanish servers

De IPVanish servers bevinden zich op 1300 verschillende locaties

Deze provider biedt 40.000 verschillende IP’s en meer dan 1300 servers aan. Deze servers bevinden zich op 75 verschillende locaties. Zo kunt u verbinding maken met 472 servers in Europa, 741 in Noord-Amerika, 63 in Azië, 77 in Oceanië, 32 in Zuid-Amerika en 4 in Afrika. Deze servers zijn compatibel met elk type toestel en besturingssysteem: Windows, macOS, Linux, Android, iOs, etc. U kunt wanneer u maar wilt overschakelen van de ene server naar de andere.

Maximaal aantal devices voor IPVanish

Met één IPVanish account kunt u maar liefst 10 toestellen tegelijk beschermen. Hiermee onderscheidt deze provider zich van de concurrentie. U kunt allerlei verschillende apps downloaden, afhankelijk van het soort toestel dat u gebruikt: macOS, iOS, Android, Windows, Fire TV, routers, Linux, Chrome OS.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is IPVanish geschikt?

voor welke apparaten en besturingssystemen is ipvanish geschikt

IPVanish kan gebruikt worden op heel wat verschillende toestellen en besturingssystemen

U kunt deze VPN op elk soort toestel gebruiken. Of u nu een tablet, telefoon, desktop of router wilt beveiligen. Er zijn apps beschikbaar voor iPhone, iPad, Android, Mac, Windows, Linux, Chrome, Fire TV, en routers. Hieronder gaan nemen we de apps voor Android, iOS en Windows onder de loep.

IPVanish hoe werkt het voor Android?

Downloadt u de Android app van deze provider, dan mag u er zeker van zijn dat uw online activiteiten niet worden opgeslagen. Daarnaast maakt deze app gebruik van OpenVPN Scramble. Sommige firewalls kunnen OpenVPN detecteren, maar Scramble geeft u dat extra laagje veiligheid. U kunt ofwel handmatig kiezen uit 1300 servers of de app stelt automatisch de snelste VPN server voor op basis van uw locatie.

De app maakt gebruik van 256-AES encryptie en ondersteunt Android 4.0.3+. U kunt de app gratis downloaden in de Play Store of het apk-bestand rechtstreeks vanaf de website downloaden.

Voor meer informatie over het gebruik van een VPN op uw Android-toestel, verwijzen we u graag door naar onze uitgebreide Android VPN handleiding.

IPVanish hoe werkt het voor iOS?

ipvanish hoe werkt het voor ios

U kunt de IPVanish app downloaden op uw iPhone, iPad of iPod Touch

Deze VPN is ook compatibel met iOS. Ook bij het gebruik van deze app worden geen logboeken bewaard. Telkens internetverkeer wordt gedetecteerd, wordt automatisch verbinding gemaakt met een VPN server. Zo hoeft u er zelf niet aan te denken. Ook wordt er gebruik gemaakt van 3D Touch, u kunt verbinding maken met IPVanish door lang op het homescherm te drukken. Net zoals de Android app wordt automatisch de snelste VPN server voorgesteld, op basi van uw locatie. U kunt kiezen uit verschillende protocollen als IKEv2 en IPSec.

De app kan gratis worden gedownload in de App Store en ondersteunt iOS 11 of hoger.

IPVanish hoe werkt het op uw windows computer?

Downloadt u de Windows app, dan kunt u genieten van heel wat voordelen. Zo worden er geen logboeken bijgehouden, wordt er gebruik gemaakt van OpenVPN Scramble en IPv6 bescherming tegen lekken. Daarnaast biedt deze app ook de “Kill Switch” functie aan. Als uw VPN verbinding uitvalt, zal de kill switch all netwerkverkeer blokkeren tot er opnieuw een veilige verbinding wordt gemaakt. Daarenboven wordt gebruikgemaakt van LAN blocking: toestellen kunnen niet met uw toestel communiceren terwijl u een lokaal netwerk gebruikt.

Ook kunt u genieten van maximale privacybescherming dankzij het 256-AES protocol en het 128-AES protocol. De app beschikt daarnaast over de IKEv2-, OpenVPN-, SSTP-, L2TP-, PPTP-protocollen. De app ondersteunt Windows 7 SP1 en hoger.
 

Klantenservice bij IPVanish

Wilt u de klantenservice van IPVanish bereiken, dan kunt u dit via het formulier op de contactpagina of via de live chat. Let wel op: u moet hen in het Engels contacteren. Nederlandse support wordt nog niet aanvaard.

Ook beschikt deze provider over een helpcentrum. Hier vindt u de veelgestelde vragen, handleidingen, aankondingen en nog veel meer terug. Mogelijk krijgt u hier een antwoord op uw vraag.

IPVanish conclusie

In deze IPVanish review werd duidelijk dat deze provider betrouwbaar is. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw veiligheid terwijl u online surft. Deze provider heeft namelijk heel wat veiligheidsmaatregelen getroffen. Daarnaast kunt u met deze VPN de geoblokkades van bepaalde streaming services omzeilen zoals Kodi.

De apps van IPVanish zijn erg intuïtief en gebruiksvriendelijk. Zo kunnen absolute beginners zonder problemen de apps downloaden. Eenmaal gedownload, kunt u ofwel zelf verbinding maken met een van de servers ofwel kiest de app automatisch de beste server voor u. De apps zijn beschikbaar voor alle besturingssystemen en toestellen: desktop, telefoon, tablet of router. Mocht u ergens problemen mee hebben, dan kunt u de klantenservice bereiken via live chat of het contactformulier. Daarnaast kunt u de helpsectie van de site raadplegen.

De abonnementen van IPVanish zijn bovendien concurrerend. Het enige minpuntje dat we kunnen opmerken is dat u Netflix USA niet kunt raadplegen.

FAQ - veelgestelde vragen

Als u gebruik wilt maken van de diensten van IPVanish, dan moet u een van de drie abonnementen nemen. U kunt kiezen uit een maandelijks, jaarlijks of tweejaarlijks abonnement. Het goedkoopste abonnement kost €4,12/maand, terwijl het duurste €10 kost. Voor een overzicht van de abonnementen verwijzen we u door naar onze IPVanish review.

Nee. Jammer genoeg blokkeert Netflix de IPVanish servers. Dit betekent dat deze servers de blokkades van Netflix niet kunnen omzeilen. U kunt met wel IPVanish Kodi kijken. Voor meer uitleg over IPVanish en Netflix, raden we u aan onze uitgebreide review te lezen.

Nee. U kunt de diensten van IPVanish niet gratis gebruiken. Wilt u gebruikmaken van IPVanish, dan moet u zich abonneren. U kunt dit al vanaf €4,12 per maand. U kunt kiezen uit 3 abonnementen. In onze review vindt u een overzicht van alle abonnementen. U kunt hier het abonnement kiezen dat het beste bij u past.

U kunt een IPVanish download vinden op de site van de provider. Als u bijvoorbeeld uw computer wilt beveiligen dan kunt u hier terecht. Wilt u een mobiel toestel beveiligen, dan vindt u de apps in de App Store of in Google Play. Wilt u meer weten over hoe u IPVanish downloadt? Lees dan onze onafhankelijke review.

U kunt helaas geen free trial periode krijgen bij IPVanish. U zult een betaald abonnement moeten nemen. Bent u echter niet tevreden over de diensten van de VPN provider, dan is er de 7-dagen-geld-terug-garantie. Meer weten over de betaalde abonnementen van IPVanish? Lees dan onze uitgebreide review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren