libertex-logo-block

Libertex review & ervaringen

Bijgewerkt: 29 maart 2022
Info
AanbodDemo account - Traden voor beginners zonder inleg
Betaalmethoden
iDeal, Trustly, Skrill, Neteller, VISA
ProductenCFD
Minimale storting€100
EducatieDemo account
VoorwaardenRisicowaarschuwing: Het traden in hefboomproducten zoals CFD's bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 75,3% van de particuliere beleggers verliest geld bij het traden in CFD's bij deze aanbieder. Het traden in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.
LicentiesCySEC
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€50.000 virtueel
Demo account
75.3% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren
4
Bij deze broker kunt u traden in heel wat verschillende CFD’s. Bovendien kunt u geld op uw rekening storten met iDeal.
Risicowaarschuwing:

Het traden in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 75,3% van de particuliere beleggers verliest geld bij het traden in CFD’s bij deze aanbieder. Het traden in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.

Libertex review: ervaringen en uitleg

Is Libertex te vertrouwen of kunt u deze broker maar beter vermijden? In onze onafhankelijke broker test gaan we hier dieper op in.

Inschrijfpagina van Libertex

Libertex is een goede broker waarbij u kunt traden in CFD’s

Is Libertex een goede broker om bij te traden? U heeft zich deze vraag mogelijk al gesteld. Maak u geen zorgen in deze onafhankelijke Libertex review gaan wij antwoord geven op deze vraag en meer. Is er een gratis demo account waarmee u de kneepjes van het vak kunt leren? Hoe snel kunt u geld storten? En welke licenties zijn er allemaal? Lees de antwoorden in deze Libertex review.

Wat zijn onze Libertex ervaringen?

Onze Libertex ervaringen zijn zeer positief, de broker is ons goed bevallen. Daarom ook dat we deze Libertex review voor u schrijven. Na aanmelding kunt u leren traden met het demo account. Hier heeft u €50.000 virtueel geld om het traden op verschillende manieren uit te proberen. Geld storten en ook opnemen gaat snel met iDeal. Onze Libertex ervaringen met de klantenservice waren ook erg goed. Een vlotte en vakkundige hulp elke keer als we een vraag kwamen stellen.

Ze hebben de juiste licenties en werken volgens de regels. Al met al zijn dit ervaringen die ervoor zorgen dat wij u deze broker aanraden. Het traden bij de broker heeft vele voordelen en enkele nadelen. Wij zetten de voor- en nadelen op een rij voor u.

De voordelen van Libertex
 • Nederlandstalige klantenservice
 • Makkelijk betalen met iDeal
 • Demoaccount met €50.000 virtueel geld
 • Gereguleerd door de CySEC
 • Groot aanbod van CFD
De nadelen van Libertex
 • Geen 24/7 klantenservice
 

Kunt u Libertex vertrouwen?

Waarom vinden wij Libertex een goed broker? Wij sommen hieronder een aantal redenen op:

 • Om te beginnen de licentie: de licentie hebben ze ontvangen van een van de sterkere financiële autoriteiten, de CySEC. De financiële autoriteiten van Cyprus. Deze zorgen ervoor dat u kunt traden bij Libertex.
 • Ten tweede maakt Libertex voor alle data en transacties gebruik van SSL-technologie. Deze technologie verstuurt alle data versleuteld tussen gebruiker en aanbieder. Zo kunnen derden nooit uw gegevens lezen.
 • Er zijn over de hele website waarschuwingen te vinden met de risico’s van beleggen. Ook bieden ze een gratis demo account en een trainingsgedeelte aan. Zo kunnen onervaren traders alle strategieën leren. Een demo account komt met €50.000 virtueel geld.

U ziet: goede redenen waarom u bij deze broker kunt traden. Kort samengevat:

 • Licentie van de CySEC om in de EER te kunnen fungeren
 • SSL-technologie
 • Gratis demo account waarmee u kunt leren traden
Meld u nu aan bij Libertex

Risicowaarschuwing: 75,3% van de particuliere beleggers verliest geld bij het traden in CFD’s bij deze aanbieder.

Is mijn geld in goede handen bij Libertex?

U hoeft als belegger niet te vrezen dat uw geld kan verdwijnen. De broker treft namelijk onderstaande maatregelen:

 • Tot €20.000 uw balans verzekerd: mocht het gebeuren dat de broker failliet gaat, dan is al uw geld verzekerd tot maar liefst €20.000. Dit bedrag zult u dus terugkrijgen als het helemaal mis gaat. De kans dat dit gebeurt is erg klein. Daar neemt de broker ook weer de nodige maatregelen voor.
 • Klantengeld op aparte rekening: al het geld dat beleggers storten, wordt op een aparte rekening gezet. Dit betekent dat dit geld niet wordt samengevoegd met het geld van de broker. Libertex kan niet aan dit geld komen. Ze kunnen hier dus nooit hun eigen rekeningen of hun personeel mee betalen.
 • Verantwoord beleggen beleid: de broker wil dat iedereen weet dat traden risico’s met zich meebrengt. Ze waarschuwen heel duidelijk op de site welke gevaren er zijn. Ook raden ze iedereen aan goed na te denken of ze het geld dat ze gaan investeren kunnen missen. Dit lijkt vreemd maar de Europese wetgeving wil dat beleggers goed beschermd worden. Daarom is het van belang dat potentiële beleggers die nog niet alles weten van beleggen goed geïnformeerd worden over de risico’s van beleggen.
 • Negatieve balansbescherming: u kunt nooit een minstand opbouwen bij de broker. Mocht het wel gebeuren, dan is dat het risico van de broker zelf. U hoeft dus nooit een minstand weg te werken. Als belegger bent u hier natuurlijk zelf ook scherp op. Maar mocht er iets gebeuren waardoor u geen controle op uw posities heeft, dan weet u zeker dat u niet in de min kunt komen staan.

Kort samengevat is uw geld in goede handen op de volgende manieren:

 • Balansbescherming tot €20.000 bij faillissement
 • Beleggersgeld op aparte derdenrekening
 • Verantwoord beleggen beleid
 • Negatieve balansbescherming

Hoe is Libertex gereguleerd?

Het bedrijf is gevestigd in Cyprus en staat onder toezicht van de Cyprus Securities and Exchange Commission met licentienummer 164/12.

Met deze vergunning mogen ze hun diensten binnen de EER aanbieden en dus ook binnen Nederland. Deze instantie controleert of alle processen zowel intern als extern goed verlopen.

Technische veiligheid

De financiële kant is goed afgedekt, maar ook technisch gezien zit alles bij Libertex goed. Een aantal maatregelen:

 • SSL-technologie: uw data en transacties worden versleuteld verstuurd m.b.v. SSL-technologie. Buitenstaanders kunnen hierdoor nooit uw gegevens inkijken
 • Fraude waarschuwingen: de broker is erg actief in het opsporen van fraudesites die doen als of ze de broker zijn.
 • Firewalls: de broker werkt met de beste firewalls die er zijn om zo hackers buiten de deur te houden.

Het mag duidelijk zijn dat het ook op technisch gebied goed zit bij Libertex.

Hoe contacteer ik de klantenservice?

Libertex hulp en ondersteuning, onderdeel van de klantenservice

U kunt de Libertex klantenservice bereiken via e-mail, live chat of telefoon

De klantenservice van Libertex is bereikbaar via e-mail, telefoon en chat. Vooral de chat werkt erg snel. U kunt namelijk blijven traden terwijl u wacht op hulp. De chatsupport is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur. We zouden liever een 24 uurs klantenservice hebben. Dus dat is een puntje van verbetering voor de toekomst.

Het hebben van een betrouwbare klantenservice is een goed teken. We hebben positieve ervaringen wat de klantenservice betreft. De klantendienst zal u altijd verder helpen als u een probleem heeft.

Hoe werkt Libertex?

Hoe werkt Libertex? We leggen het hieronder uit.

U volgt de nodige stappen om een account te openen en u kunt beginnen. Aan u natuurlijk de keuze of u begint met traden voor echt geld of dat u ervoor kiest eerst met het gratis demo account te starten. Het openen van een account doet u door de volgende stappen te volgen.

Openen van een Libertex account:

 1. Ga naar de Libertex registratiepagina en klik op maak een account

  Risicowaarschuwing:

  Het traden in hefboomproducten zoals CFD’s bevat een aanzienlijk risico op verliezen en is mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. 75,3% van de particuliere beleggers verliest geld bij het traden in CFD’s bij deze aanbieder. Het traden in dergelijke producten is risicovol en u kunt al uw geïnvesteerde vermogen verliezen.

 2. Vul uw e-mailadres in maak een wachtwoord aan en ga akkoord met de voorwaarden

Gefeliciteerd, u heeft een account geopend bij de broker. U kunt nu geld storten en handelen. Om te voldoen aan de antiwitwasrichtlijnen, zult u enkele documenten moeten uploaden. Zo moet u uw identiteit en residentie kunnen aantonen. Dit wordt gedaan om het witwassen van geld te voorkomen.

Gelukkig is dit geen lastige procedure. U kunt in uw account op profielbeheer klikken en daar uw documenten uploaden voor de verificatie. 

Is er een Libertex bonus?

Door de Europese wetgeving is een bonus niet meer toegestaan. U zult daarom geen bonus ontvangen van de broker, maar er is een alternatief: met het demo account kunt u leren traden. U kunt gratis een demo account openen en u heeft dan €50.000 virtueel geld tot uw beschikking. Hiermee kunt u alle strategieën uitproberen en traden in CFD’s.

Naast het gratis demo account is er ook een training afdeling. U kunt hier alle informatie vinden die nodig is om te traden. Het voordeel van de training afdeling in samenwerking met het demo account is dat u alles direct in de praktijk kan uitproberen. En omdat u met een virtuele balans werkt, loopt u geen kans echt geld te verliezen.

Hoe opent u een Libertex gratis demo account?

Na de eerste 2 stappen is uw account geopend. U kunt dan kiezen of u voor echt geld of met een demo account wilt traden. Indien u alleen het demo account wilt gebruiken, hoeft u nog geen overige gegevens in te gaan voeren. Met het demo account kunt u leren traden. U krijgt €50.000 virtueel geld om verschillende strategieën uit te proberen. Vooral voor beginnende traders is dit een fijne optie.
 

Hoe is het aanbod bij Libertex?

Het  aanbod is goed te noemen bij Libertex. Er is een grote diversiteit van verschillende financiële producten. U kunt traden in CFD’s op aandelen, grondstoffen, indexen en cryptoparen. Wilt u traden, dan moet u eerst bij Libertex inloggen, een storting maken en daarna kunt u onmiddellijk aan de slag. Hieronder gaan we dieper in op het aanbod van deze broker:

CFD

U kunt, bij Libertex, in CFD’s traden in onder andere: metalen, grondstoffen, aandelen en indexen. Voor meer informatie over CFD’s kunt u onze pagina over CFD traden lezen. Hier vindt u alle info die u nodig heeft om in CFD’s te gaan traden.

Een aantal instrumenten die worden aangeboden:

Metalen: koper, palladium, goud, zilver, platinum.
Grondstoffen: olie, ruwe olie, gas
Aandelen: Apple, Adobe, Tesla, Alibaba group.
Indexen: Nikkei, Italy40, Spain35, Dow Jones, NASDAQ.

Libertex kosten

Veel beleggers vragen zich af of ze kosten moeten betalen om te handelen bij deze broker. Bij Libertex moet u rekening houden met commissies:

 • Forex (CFD’s): van -0.0003% tot 0.0%
 • Cryptocurrencies (CFD’s): -0.4%
 • Edelmetalen (CFD’s): -0.0003%
 • Indexen (CFD’s): -0.0003%
 • Aandelen (CFD’s): -0.0003%
 • Olie en gas (CFD’s): -0.0003%
 • Grondstoffen (CFD’s): -0.0003%
 • ETF (CFD’s): -0.0003%
 • Opties (CFD’s): -0.1%

Andere Libertex kosten zijn:

Roll over fee: wanneer u uw opties niet op tijd sluit, is er een “roll over fee” welke u moet betalen. Dit kunt u voorkomen door op tijd uw opties te sluiten of een auto stop in te voeren.

Geldopname kosten: wanneer u een geldopname doet, worden hier transactiekosten voor berekend. De kosten voor het opnemen van geld zijn:

 • Bankoverschrijving: 0,5%, min. €2 max. €10
 • Neteller: 1%
 • Creditcard: €1

Libertex review: account overzicht

Er zijn verschillende accounts waarmee u kunt beginnen met handelen. Wij hebben een overzicht voor u:

Met het demo account kunt u leren traden met een virtuele startbalans van €50.000. Voldoende om alle handelsstrategieën uit te proberen. Op deze manier leert u aldoende traden. U gebruikt geen echt geld omdat u met een virtuele balans aan het traden bent. Wanneer u klaar bent voor het traden met echt geld kunt u naar het standaard account overstappen.

Het standaard account is uw echte geld account. Hiermee kunt u geld storten, traden en een geldopname doen. Dit laatste kan pas na volledige verificatie.

Libertex betaalmethoden

Alle transacties bij Libertex zijn beschermd door de SSL-technologie. Hieronder leest u met welke betaalmiddelen u geld kunt storten op uw Libertex account.
 

Hoe stort ik geld bij Libertex?

Als u geld wilt storten moet u bij Libertex inloggen en op de knop “storting” klikken. U kunt dan op verschillende manieren een storting maken. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt:

Methode
Min. storting
Max. storting
Fee
Hoe snel?
iDeal
€100
€10.000
Nee
Instant
Trustly
€100
€10.000
Nee
Instant
Skrill
€100
€10.000
Nee
Instant
Neteller
€100
€10.000
Nee
Instant
Creditcard
€100
€10.000
Nee
Instant


De meest gebruikte manier om geld te storten in Nederland is iDeal. Wilt u weten hoe u met iDeal geld stort bij een broker? Lees dan onze iDeal informatiepagina. Hier vindt u alle info over iDeal en hoe het te gebruiken bij een broker.

Als u liever geld stort met Trustly, dan verwijzen we u graag door naar onze Trustly handleiding. Hier vindt u meer informatie over hoe u geld stort met deze betaalmethode bij een online broker.

Libertex geld opnemen

Ook het geld opnemen verloopt bij Libertex eenvoudig. Het is wel van belang dat uw account geverifieerd is. Hoe kunt u geld opnemen?

Uitbetalingsmethoden bij Libertex

Uitbetalingsmethode
Fee
Tijd
Bankoverschrijving
0.5% (min. €2, max. €10)
3-5 werkdagen
Skrill
Gratis
Binnen 24 uur
Neteller
1%
Binnen 24 uur
Creditcard
€1
1-5 werkdagen
PayPal
Gratis
Instant

Libertex app

De mobiele app van Libertex is een van de betere die we tot heden hebben gezien. Alles is heel duidelijk en werkt erg snel. Voor een trader die veel onderweg is een absolute must. U heeft een snel en duidelijk overzicht, navigeert erg makkelijk en de app is bijzonder overzichtelijk. U kunt de app gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. De app werkt zowel met iOS als Android en is te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Libertex licenties en bedrijfsinformatie

Libertex maakt deel uit van de Libertex Group/Brand en wordt gereguleerd door de Cyprus Securities and Exchange Commission. Als u meer wilt weten over deze autoriteit, bezoek dan de website van de CySEC.

Deze broker biedt verhandelbare CFD’s aan in o.a. volgende onderliggende producten: grondstoffen, Forex, ETF’s, cryptocurrency en meer. Bij Libertex heeft u ook de mogelijkheid om commissievrij te traden in echte aandelen.

Door de jaren heen heeft Libertex meer dan 40 prestigieuze awards en erkenningen ontvangen, waaronder “The Most Trusted Broker in Europe” (Ultimate Fintech Awards, 2021). Libertex is de officiële tradingpartner van Tottenham Hotspur FC en brengt op die manier de twee wondere werelden van voetbal en trading samen.

Sinds hun oprichting in 1997 is de Libertex Group uitgegroeid tot een diverse groep van bedrijven, die miljoenen klanten wereldwijd bedient.

 

Libertex conclusie

Onze conclusie op basis van onze bevindingen in deze Libertex review is dat Libertex een goede broker is. SSL-technologie en firewalls geven de site een extra laag van beveiliging. Maar ook is uw geld tot €20.000 verzekerd in het geval dat het bedrijf failliet gaat en staat het op een aparte bankrekening.

Onervaren traders kunnen de kneepjes van het vak leren met het demo account. Hiernaast kunnen ze alles leren in het trainingsgedeelte van de website. Beginners krijgen op die manier alle tools om te leren traden.

De klantenservice is goed te bereiken en geeft een goed en correct antwoord. De professionaliteit die Libertex uitstraalt op zowel mobiel als desktop is zeer groot. Voor ons reden om u aan te raden deze broker te gaan traden in uw favoriete CFD’s.

FAQ - veelgestelde vragen

Een uitbetaling duurt naar de e-wallets minder dan 24 uur. Uitbetalingen naar uw bank kunnen tot 5 werkdagen duren. Dit hangt af van uw bank. Geld opnemen en geld storten is bij Libertex m.b.v. SSL-technologie. Wij schreven voor u een uitleg over de opnamemethodes en tijdsduur bij Libertex.

Nee, bij Libertex krijgt u geen bonus. Dit is namelijk in strijd met de Europese wetgeving. Zo mogen brokers die hun diensten aanbieden in Europa niet langer bonussen weggeven. U heeft wel de mogelijkheid tot een gratis demo account waarbij u € 50.000 virtueel geld krijgt. U vindt meer informatie over deze demo account in ons artikel.

Ja, Libertex is volkomen legaal in Nederland. Dankzij de licentie die zij hebben ontvangen is Libertex een goede broker om bij te handelen. Ze hebben namelijk een vergunning ontvangen van de Cypriotische financiële autoriteit, de CySec. Lees alles over de regulatie van Libertex in onze review.

Libertex beschikt over de juiste licentie van de CySEC. Ook technisch is alles goed beveiligd. Niemand kan aan uw geld komen behalve u. Meer weten over de technische veiligheid van Libertex? Lees dan onze uitgebreide review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren