litebit-logo-300x300

LiteBit review & ervaringen

Bijgewerkt: 4 oktober 2022
Info
AanbodCrypto trading
Betaalmethoden
iDeal, VISA, Mastercard, Sofortüberweisung, Giropay
ProductenCryptocurrency
Minimale storting€25
EducatieOnline uitleg
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
Bitcoin
Online uitleg
LiteBit is de plek waar uw crypto en transacties veilig zijn. Bewaar uw crypto's veilig in je eigen wallet.
4
Bij deze Nederlandse crypto broker vindt u 49 verschillende cryptocurrencies terug. U kunt deze crypto’s kopen met iDeal.

LiteBit review: ervaringen en uitleg

Is LiteBit betrouwbaar of is deze broker een scam? Om hierop te kunnen antwoorden, hebben we deze broker onderworpen aan een onafhankelijke broker test. In deze LiteBit review baseren we ons op onze persoonlijke LiteBit ervaringen.

litebit review ervaringen en uitleg

Litebit: een veilige en betrouwbare cryptocurrency broker

Deze broker werd pas 2 jaar geleden opgericht. Kunnen we er dan zeker van zijn dat LiteBit veilig is? In deze review geven we ook antwoorden op de volgende vragen: is het mogelijk een risicovrije demo account te openen? Wat bedragen de LiteBit kosten? Wat voor licenties heeft de broker? Het antwoord op deze en nog veel meer vragen, vindt u in deze LiteBit review.

Wat zijn onze LiteBit ervaringen?

Wij hebben erg positieve LiteBit ervaringen. U kunt bij deze crypto exchange maar liefst 49 crypto’s verhandelen. Daarnaast wordt de site in het Nederlands aangeboden en kunt u de klantenservice in het Nederlands bereiken. Dit is altijd een pluspunt.

Ook kunt u bij deze broker betalen met iDeal. Bovendien mag u er zeker van zijn dat uw financiële transacties helemaal veilig verlopen. De broker maakt namelijk gebruik van SSL-versleuteling. Zoals u kunt zien, kent handelen bij deze broker heel wat voordelen.

Bent u echter op zoek naar valutaparen of CFD’s, dan bent u bij Lite Bit niet aan het juiste adres. Deze broker biedt enkel cryptocurrency aan. Hieronder vindt u een overzicht van de voor- en nadelen van deze broker:

De voordelen van LiteBit
 • Uitgebreid aanbod: 49 cryptocurrencies
 • Site en klantendienst in het Nederlands beschikbaar
 • Betalen met iDeal
 • Financiële transacties verlopen met SSL-technologie
De nadelen van LiteBit
 • Geen forex of CFD’s
 

LiteBit scam of veilig en betrouwbaar?

litebit scam of veilig en betrouwbaar

Bij Litebit kunt u heel wat verschillende cryptomunten kopen

Cryptocurrencies zijn een vrij recent fenomeen. Niet iedereen is vertrouwd met deze nieuwe digitale munten. Daarom is het belangrijk dat u enkel crypto’s koopt of verkoopt bij een betrouwbare broker.

Wilt u bij deze broker investeren in crypto’s? Dan wilt u er natuurlijk zeker van zijn dat deze broker veilig en betrouwbaar is. Hieronder gaan we na welke maatregelen de broker treft om een veilige handelsplatform aan te bieden aan hun klanten.

LiteBit scam of is mijn geld veilig?

Er is zeker geen sprake van een LiteBit scam. Ze doen er namelijk alles aan om het handelen bij LiteBit veilig te houden. Een aantal voorbeelden van veiligheid:

 • Offline opslaan van documenten: alle persoonlijke documenten die u moet aanleveren voor verificatie worden offline opgeslagen. Dit maakt dat het voor buitenstaanders niet mogelijk is deze info te bekijken.
 • IP-verificatie: wanneer u inlogt op een onbekende locatie of onbekend device, ontvangt u een e-mail om te controleren dat u het was die ingelogd heeft.
 • Account en beveiliging tips: de broker heeft op de website allemaal tips staan om uw account optimaal te beveiligen. Zo vindt u er tips over 2FA, hoe u een optimaal wachtwoord aanmaakt en nog veel meer.
Meld u nu aan bij Litebit

Hoe is LiteBit gereguleerd?

Momenteel is er nog geen regulatie voor brokers die zich volledig op de cryptocurrency richten. De AFM is er mee bezig en er is goede hoop dat in de loop van 2020 deze licenties er gaan komen.

Ondanks dat de broker nog geen licentie heeft, of kan hebben, zijn ze wel al erg sterk op het gebied betrouwbaarheid. Zodra ze een licentie kunnen krijgen, zullen zij er vol voor gaan.

Om dat voor elkaar te krijgen zorgen ze nu al dat er geen scam mogelijk is. U begrijpt dat u bij LiteBit veilig uw cryptocurrency kunt kopen.

Technische veiligheid

Deze broker maakt gebruik van SSL-versleuteling. Dit betekent dat alle transacties worden beschermd door SSL-technologie en dat alle data versleuteld verstuurd worden. Buitenstaanders kunnen hierdoor nooit uw persoonlijke gegevens inzien.

Ook is er Two factor authentication, hiermee moet u met twee verschillende codes inloggen. Dit kan tijdens het inloggen wat tijd kosten maar het houdt de hackers buiten de deur.

Daarnaast heeft Lite Bit 95% van de crypto coins offline staan. Hierdoor zijn de munten beschermd en zijn ze niet toegankelijk voor potentiële hackers

Hoe kan ik de klantenservice contacteren?

hoe-kan-ik-de-litebit-klantenservice-contacteren

U kunt de Litebit klantenservice op verschillende manieren bereiken

De klantenservice is volledig beschikbaar in het Nederlands. U kunt zelfs een Nederlands telefoonnummer bellen. Dat is natuurlijk het grote voordeel van een online broker die in Nederland gevestigd is.

Ze zijn dagelijks bereikbaar van 09.00 tot 21.00 uur. En u kunt ze een e-mail sturen, bellen of makkelijk via de live chat uw vragen stellen. Wij hebben erg goede LiteBit ervaringen met de klantendienst. De uitstekende klantenservice helpt een LiteBit scam te voorkomen. De klantenservice is volledig transparant en open.

Hieronder vatten we de redenen waarom LiteBit veilig is kort samen:

 • Documenten en 95% van de cryptomunten worden offline opgeslagen
 • IP-verificatie
 • Beveiligingstips
 • SSL-technologie
 • Twee-factor authenticatie
 • Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice

Hoe werkt LiteBit?

hoe werkt litebit

Om een Litebit account aan te maken moet u volgende stappen doorlopen

U heeft besloten dat u wilt gaan handelen in verschillende cryptocurrency. Of misschien wilt u maar één type crypto kopen. Dat maakt niet uit, het kan allemaal bij deze broker. U moet dan een account openen zodat u ook daadwerkelijk tot aanschaf kunt overgaan. Hieronder een overzicht van het openen van een account:

  1. Klik op de knop “account aanmaken”. Deze ziet u direct als u de homepage van Lite Bit opent.

  2. Vul uw gegevens naar waarheid in en bevestig uw e-mailadres. Niet ontvangen? Check uw spambox.

  3. Vul uw telefoonnummer in en verifieer uw nummer m.b.v. de ontvangen code.

  4. Beveilig uw account. Standaard heeft u sms-beveiliging of u kunt ook voor Google Authenticator kiezen als extra beveiliging.

  5. U kunt nu bij Litebit inloggen. U kunt nu beginnen met het kopen van crypto’s.

Is er een LiteBit bonus?

Er wordt geen bonus aangeboden wanneer u gaat beleggen bij Lite Bit. Dit is opnieuw een teken dat LiteBit betrouwbaar is. Ze houden zich aan de regels die voor andere brokers ook gelden. Ze werken wel met een referral programma. Wanneer u een vriend aanbrengt, krijgt u 25% van de winstmarge aan commissie bij iedere koop. Dit bedrag gaat direct uw account in.
 

Hoe is het aanbod bij LiteBit?

Hoe is het aanbod bij LiteBit

Bij Litebit kunt u handelen in 50 verschillende cryptomunten

Het aanbod in cryptocurrency is erg goed. Er zijn maar liefst 50 verschillende crypto’s die u kunt kopen en verkopen. Het enige wat u moet doen is bij Litebit inloggen en beginnen met het aankopen of verkopen van cryptomunten. We kunnen hier niet alle munten gaan benoemen maar we zullen de top 5 bespreken van het moment van schrijven:

Bitcoin (BTC)

Verreweg de meest bekende cryptocurrency. Deze munt werd reeds opgericht in 2009 en is dus al meer dan 10 jaar oud. Veel mensen spreken over Bitcoins als ze crypto’s bedoelen. Bitcoins worden tegenwoordig ook door veel online winkels geaccepteerd als betaalmiddel. Wij schreven een artikel over bitcoin kopen en de geschiedenis van deze munt.

Ripple (XRP)

U kunt ook Ripple Litebit kopen. Deze munt werd opgericht in 2009 ter verbetering van de banksystemen. Ripple is een peer-to-peer netwerk waar de XRP als munt wordt gebruikt. Toch is de munt het beste bekend als Ripple. Deze cryptomunt is al langere tijd mateloos populair.

Ethereum (ETH)

De meest bekende crypto na de bitcoin. De coin is gestart in 2013 en is een van de snelst stijgende. Dit verklaart de populariteit van de munt.

Litecoin (LTC)

Litecoin is erg gelijk aan Bitcoin. Maar er zijn er 4 keer meer van. De munt is opgericht om meer mensen te kunnen laten handelen. De waarde dalingen en stijgingen gaan vaak gelijk op als die van de Bitcoin

Bitcoin cash (BCC-Cash)

Bitcoin cash is afgesplitst van de Bitcoin. Het is een zogeheten Fork. Het idee was om een munt te ontwikkelen die alle goede dingen van de Bitcoin meenam. Maar issues zoals de transactiesnelheid beter maakte. De munt staat staat al vanaf de oprichting altijd in de top 5 populaire cryptocurrencies.

Natuurlijk is er met een groot aanbod als dit ook de kans om minder populaire coins te kopen. U moet dan denken aan crypto’s als: LOOM, GRS, VIA en DOGE.

Wilt u meer weten over cryptocurrencies en hoe het allemaal werkt? Bezoek dan onze cryptocurrency informatie pagina. Hier vindt u alle info over de crypto coins.

LiteBit Wallet

Een wallet is een portemonnee waarin u uw cryptocurrencies kunt bewaren. Uiteraard is dit een digitale wallet. U moet wel voor elke coin een aparte LiteBit wallet hebben. Dit komt omdat elke cryptocurrency zijn eigen netwerk heeft en daaraan gekoppeld een uniek LiteBit wallet adres.
Momenteel biedt Lite Bit voor de meeste munten een wallet aan. Ze hopen, en streven ernaar, in de toekomst voor elke coin een wallet te hebben. Alle wallets zijn op een centrale plek te vinden. Het hebben van een LiteBit wallet heeft een aantal voordelen:

 • Geen software nodig
 • Direct crypto’s verkopen voor euro’s
 • Makkelijk alles is op dezelfde plek
 • Geen kosten, de wallet is voor gebruikers gratis
 • Veilig en betrouwbaar

U kunt er ook voor kiezen een wallet in eigen beheer te nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een wallet die offline werkt (cold wallet). Hier kunt u wel crypto’s ontvangen maar u moet ze online weer versturen. De LiteBit wallet is een zogeheten cold wallet.
 

LiteBit kosten

Deze broker rekent een commissie wanneer u crypto’s aankoopt of verkoopt. Dit is het bedrag wat LiteBit overhoudt aan een transactie. Lite Bit rekent een fee van gemiddeld 2% per transactie.
Andere LiteBit kosten worden berekend als u een geldopname doet. De kosten van een geldopname zijn nooit hoger dan 40 cent.

LiteBit review: account overzicht

Er is geen keuze tussen verschillende accounts bij deze crypto broker. Wanneer u zich registreert, krijgt u een account en dat is waar u kunt handelen. U kunt vanuit de account de coins naar uw wallet sturen. Dit kan ook een LiteBit wallet zijn.

LiteBit betaalmethoden

Wanneer u cryptocurrencies wilt kopen kunt u direct betalen met een van de betaalmethodes die wordt aangeboden op de website.
 

Hoe stort ik geld bij LiteBit?

Hoe stort ik geld bij LiteBit

U kunt bij Litebit cryptocurrency kopen m.b.v. iDeal of creditcard

Deze broker biedt een aantal mogelijkheden om eenvoudig en snel geld te storten op uw account. Dit zijn de betaalmethodes die het meest in Nederland gebruikt worden:

 • iDeal: eenvoudig en snel geld storten met uw cardreader. Het minimale aankoopbedrag is €2. Maximaal kunt u €35.000 op jaarbasis storten. Lees meer over iDeal in onze betalen met iDeal pagina.
 • Visa: eenvoudig betalen met uw creditcard. Ook hier is een minimum aankoopbedrag van €25 vereist. Lees alles over storten met Visa in onze creditcard review.

Het aanbieden van grote betalingsprovider maakt LiteBit betrouwbaar. Betalingsproviders zouden geen zaken doen met de broker als er kans zou zijn op een LiteBit scam. Dit omdat ze een goede naam hoog te houden hebben.

Een verbeterpunt voor de toekomst zou zijn het toevoegen van e-wallets als Skrill of Neteller. Vooral voor de snelheid van storten en uitbetalen zijn deze opties ideaal.

Wat is de LiteBit minimum deposit?

De minimale aankoop die u kunt doen bij deze crypto broker is €25. U kunt dus voor een relatief laag bedrag instappen en beginnen met de handel in cryptocurrencies. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om voor een hoger bedrag in te gaan stappen. U kunt op jaarbasis maximaal €35.000 inkopen.

LiteBit geld opnemen

Een uitbetaling moet u uiteraard aanvragen naar dezelfde methode als waarmee u gestort heeft. Dit is overeenkomstig met de Europese wetgeving. De geldopnames worden tweemaal daags verwekt. ‘s Ochtends om 11.30 uur en ‘s middags om 16.30 uur. Na de verwerking zal uw geld binnen 1-2 werkdagen op uw bankaccount zijn. Dit ligt mede aan de bank waarbij u bankiert.

Maximale uitbetalingen bij LiteBit

LiteBit heeft maximale uitbetalingen die u kunt doen. Ook zal uw account eerst volledig geverifieerd moeten zijn. Houdt u daar rekening mee voor u een uitbetaling aanvraagt.

De maximale LiteBit uitbetalingen zijn:

 • €35.000 per dag
 • €245.000 per week
 • €500.000 per maand

LiteBit app

litebit app

De Litebit app is momenteel enkel te downloaden op uw iPhone, iPad of iPod Touch

De LiteBit app is ideaal om onderweg uw crypto’s te controleren. U kunt er snel navigeren tussen de verschillende menu’s en alles is makkelijk in te zien. Momenteel is de Litebit app alleen te downloaden in de App Store. Het werkt alleen nog met iOS.

Momenteel is er nog geen Litebit app Android, maar de broker heeft ons verzekerd dat hier dit jaar verandering in zal komen. Zodra de LiteBit app voor Android klaar is zullen wij onze ervaringen hier in deze LiteBit review met u delen. Ook kunt u via de app toegang krijgen tot uw LiteBit wallet.

Licenties en bedrijfsinformatie

licenties-en-bedrijfsinformatie

Doorloop deze stappen om cryptomunten te kopen en beheren

De broker is opgericht in 2013 in Zoetermeer. Ze zijn in een paar jaar uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 60 werknemers. Ze zitten nu gevestigd in het hartje van Rotterdam. Een echt Nederlands bedrijf dus. U merkt dit ook doordat u ze gewoon kunt bellen op een Nederlands telefoonnummer en de chat gesprekken in het Nederlands kunt doen.

Ondanks dat dat de broker momenteel nog geen licentie heeft, is er zeker geen sprake van een LiteBit scam. Ze houden zich aan de Europese regels en zorgen ervoor dat uw geld en crypto’s veilig zijn.
 

LiteBit conclusie

Uit deze Litebit review kunnen we concluderen dat LiteBit betrouwbaar is. Ze doen er alles aan om u een veilige manier van handelen te bieden. Zo is er de SSL-technologie en de offline opslag van de cryptocoins. Ook is er een groot aanbod van cryptocoins. U vindt er 49 verschillende cryptocurrencies terug.

Het is een Nederlands bedrijf dat bereikbaar is via een Nederlands nummer. Ook vindt u de adresgegevens op de website. Dit zorgt ervoor dat een LiteBit scam niet mogelijk is.

U kunt gebruik maken van een two-factor authentication voor het inloggen. Dit maakt LiteBit veilig om te handelen. U kunt ervan uitgaan dat het handelen bij LiteBit veilig is en betrouwbaar.

De professionaliteit van de broker heeft ons positieve LiteBit ervaringen gegeven. Wij raden dan ook iedereen aan om zijn cryptocurrency te kopen via hun platform. Dit kan zowel mobiel als via uw desktop.

FAQ - veelgestelde vragen

De maximale uitbetalingen bij LiteBit zijn behoorlijk hoog. Dit is nadat uw account geverifieerd is. Wij hebben voor u een overzicht van de maximale uitbetalingen gemaakt.

LiteBit is volledig veilig. Precies zoals u dit wilt zijn bij een betrouwbare crypto aanbieder. Ontdek hier hoe LiteBit alles veilig en betrouwbaar houdt.  Dit zorgt ervoor dat u  volledig veilig kunt handelen.

Ja bij LiteBit  worden maar liefst 50 verschillende cryptocurrencies aangeboden. Wij hebben voor u beschreven hoe het handelen werkt bij LiteBit. Ook vindt u hier meer info over het aanbod van LiteBit.

Ja, uw geld is veilig in de LiteBit wallet. De broker doet er alles aan om een LiteBit scam te voorkomen. U ontdekt hier wat LiteBit allemaal doet om de wallet volledig veilig te houden.

Een uitbetaling duurt gemiddeld 1-3 werkdagen. U kunt bij LiteBit veilig geld storten of opnemen. Alle transacties zijn beveiligd met SSL technologie. Een overzicht van de methodes waarmee u geld kunt opnemen en hoelang het duurt bij LitBit vindt u onze review.

Ja, LiteBit is een Nederlands bedrijf met het hoofdkantoor in Rotterdam. Ondanks dat er nog geen licenties zijn, is LiteBit veilig om te handelen. Door de transparantie hoeft u niet bang te zijn voor een LiteBit scam. Lees alles over de wetgeving en regulatie van LiteBit.


Opmerkingen

Auteur

Luuk Wouda 26 februari 2020 om 08:43

Goedemorgen Alex,

Wij hebben voor u LiteBit gecontacteerd met uw vraag.

De broker slaat zelf +- 95% van de cryptocoins offline op. Mocht het bijna onmogelijke gebeuren en wordt de App gehackt dan zal er maar een klein gedeelte van de munten kunnen verdwijnen. U bent hier tegen helaas niet verzekert. Mocht het gebeuren dan zal de broker op dat moment een beslissing nemen.

Of u de coins extern wil opslaan is een keuze die u kunt maken op basis van de antwoorden.

Alex van der Meij 23 februari 2020 om 20:07

Beste LiteBit, ook al wordt gezegd dat LiteBit goed beveiligd is, mocht de LiteBit app onverhoopt toch gehackt worden zijn mijn cryptomunten dan verzekerdd tegen diefstal? Doe ik er goed aan om de cryptomunten zelf op bijvoorbeeld. een ledger device extern op te slaan? Bvd voor jullie reactie, Mvrgr Alex van der Meij


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren