Logo-Lynx

Lynx review & ervaringen

Bijgewerkt: 8 augustus 2022
Info
AanbodDemo Account - Risk Free Trading
Betaalmethoden
iDeal, VISA
ProductenForex, CFD's & cryptocurrencies
Minimale storting€3000
VoorwaardenWij raden Lynx niet langer aan. U vindt op onze site veel alternatieven. Een van deze alternatieven is Avatrade. Een broker die als zeer betrouwbaar te boek staat.
LicentiesAFM
Laatste updateLaatste update:
Beste alternatief
avatrade-LOGO
Avatrade
€100.000 virtueel
Demo account
CFD’s zijn complexe instrumenten en behelzen een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de hefboom. 71% van de particuliere investeerderrekeningen verliezen geld als ze bij deze aanbieder in CFD’s handelen. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
4
Wij raden Lynx niet langer aan. Dit is vanwege het erg hoge instapbedrag. Een van deze alternatieven is Avatrade. Een broker die als zeer betrouwbaar te boek staat.

Bij Lynx is het instapbedrag veel hoger dan bij Avatrade. Wij raden u daarom aan bij Avatrade een account te openen.

Lynx Review: ervaringen en uitleg

Is Lynx betrouwbaar of is er sprake van een scam? Wij hebben ze onderworpen aan een onafhankelijke broker test om deze vraag te beantwoorden.

Lynx-review-en-ervaringen

Bij deze Nederlandse broker kunt u veilig beleggen

Lynx is een Nederlandse broker die al meer dan 10 jaar actief is. Maar betekent dit ook dat ze een betrouwbare broker zijn? Wij zochten het voor u uit in onze onafhankelijk broker review. Verder geven wij een antwoord op vragen als: welke vergunning heeft Lynx broker? Hoe kunt u makkelijk geld storten? Wat is het aanbod van de broker? En is er de mogelijkheid tot een gratis demo account? U vindt een antwoord op al deze vragen in onze Lynx review.

Wat zijn onze Lynx ervaringen?

Wij hebben het handelen op Lynx Nederland erg positief ervaren. Het is een Nederlandse broker en de site wordt dan ook in het Nederlands aangeboden. Dit is in onze optiek een pluspunt voor een online broker. De site laadt snel en is zeer duidelijk mede omdat alles in het Nederlands is. Hiernaast is er een goede klantenservice, deze is ook in het Nederlands beschikbaar. Verder voldoen ze aan de juiste licenties en hebben ze site technisch goed beveiligd. We geven u een overzicht van de pluspunten van Lynx broker.

De voordelen van Lynx
 • Transparante Nederlandse broker
 • Uitgebreid aanbod: valuta, ETF’s, indices, aandelen, grondstoffen
 • AFM en DNB vergunning
 • 24/5 klantenservice
 • iDeal wordt aanvaard
De nadelen van Lynx
 • Hoog instapbedrag
 

Lynx scam of veilig en betrouwbaar?

Lynx is een betrouwbare broker. Dit kunnen we u direct al vertellen. U hoeft absoluut niet bang te zijn dat er een scam gaande is. De broker doet alles op de correcte manier en u kunt op een veilige manier bij hen beleggen. Maar wat maakt hen een betrouwbare broker?

 • Allereerst is er de licentie van de AFM en de Nederlandsche bank. Dit zijn de Nederlandse financiële waakhonden. Zij controleren of de broker alles via de regels doet. Zowel interne als externe processen worden gecontroleerd. Dankzij deze vergunning mag de broker hun diensten aanbieden binnen de hele Europese Unie. Ook zijn zij aangesloten bij KIFID. Dit is een onafhankelijk orgaan dat uitspraak kan doen bij klachten. Wanneer u in conflict mocht komen met Lynx Nederland dan weet u zeker dat er een eerlijke oplossing gaat komen. Natuurlijk zal de broker er alles aan doen dat dit niet nodig zal zijn.
 • Een tweede punt is de SSL technologie. Lynx heeft hun site beveiligd met SSL. Dit zorgt ervoor dat alle data versleuteld verstuurd wordt. U weet hierdoor dat derden nooit uw gegevens kunnen inzien. Behalve de data zijn ook alle transacties hiermee beveiligd. Op deze manier hebben buitenstaanders nooit inzage in uw gegevens. Omdat het bij beleggen altijd over geld gaat is het erg fijn om te weten dat uw gegevens goed beveiligd zijn.
 • Als derde en laatste punt willen wij het verantwoord beleggen benoemen. Lynx Nederland wil niet dat iemand zomaar zonder enige info geld stort en gaat beleggen. Ze zorgen er juist voor de belegger goed te informeren. Er is een duidelijke disclaimer dat u als belegger een groot risico loopt op verlies. Dit is eerlijk en transparant. Ook bij het aanmelden krijgt u een aantal vragen om duidelijk te zien of het wel een goede stap is voor u om bij Lynx te gaan beleggen.

Een overzicht wat Lynx betrouwbaar maakt:

 • Nederlandse vergunning
 • SSL-technologie
 • Verantwoord beleggen
Meld u nu aan bij Lynx

Lynx scam of is mijn geld veilig?

Natuurlijk is van een Lynx scam geen sprake. We hebben te maken met een betrouwbare Nederlandse broker. Een broker die ervoor zorgt dat het geld dat uw stort veilig is. Maar wat doen zij zoal om uw geld te beschermen?

 • Allereerst kunt u alleen een uitbetaling doen naar een geverifieerde tegenrekening. Mocht iemand zichzelf toegang tot uw account verschaffen zullen zij daardoor nooit geld naar hun eigen bankrekening kunnen overmaken.
 • De broker werkt met gescheiden bankrekeningen. Het geld en uw investeringen staan op een aparte bankrekening. Dit wordt niet gemixt met het eigen vermogen van de broker. Zo hoeft u niet bang te zijn dat zij uw geld zullen gebruiken voor eigen investeringen of bijvoorbeeld het betalen van personeel.
 • Als laatste is er de balansverzekering. Uw portefeuille is verzekerd tot maar liefst €50.000. In het onwaarschijnlijke geval dat de broker failliet gaat, bent u niet direct uw hele vermogen kwijt.

Korte opsomming waarom uw geld veilig is bij Lynx Nederland:

 • Alleen betaling naar geverifieerde rekening
 • Uw geld op een aparte bankrekening
 • Balansverzekering

Hoe is Lynx gereguleerd?

In Nederland staat Lynx onder toezicht van De Nederlandsche Bank en de AFM (Autoriteit Financiële Markten). Deze autoriteiten controleren de in- en externe processen van de broker. Zij kijken onder andere of Lynx zich aan de regels houdt en op een transparante manier communiceert. De NDB en AFM staan erom bekend de financiële instelling goed en degelijk te controleren. Een vergunning van deze autoriteiten wordt dan ook gezien als een van de sterkere die een broker kan hebben. Deze vergunningen maken dat Lynx broker goed en betrouwbaar te boek staat.

Technische veiligheid

Naast dat de broker maatregelen treft om uw geld te beschermen, is het ook van belang dat de website goed beveiligd is. Uw data moet volledig veilig zijn en niet voor derden zichtbaar. Ook moeten buitenstaanders geen toegang kunnen krijgen tot uw account. De website is daarom beveiligd met de SSL technologie. Wat betekent dat alle data en transacties versleuteld verstuurd worden. Dit maakt de gegevens voor buitenstaanders onleesbaar.

Hiernaast hebben zij de optie een unieke beveiligingskaart te hebben als extra stap bij het inloggen. Ook is er een mobiele app voor uw smartphone waarbij u uw vingerafdruk kunt gebruiken als code. Dit zorgt ervoor dat u alleen kunt inloggen en niemand anders. Zelfs al hebben ze een gedeelte van uw inloggegevens, ze zullen uw account niet kunnen openen. Ze kunnen immers nooit alle inloggegevens achterhalen.

U heeft ook de mogelijkheid tot IP restricties. U kunt dan zelf beslissen vanaf waar en waar niet ingelogd kan worden in uw account.

Naast bovenstaande maatregelen werkt de broker natuurlijk met verschillende firewalls. Dit om te voorkomen dat de site gehackt kan worden. De site staat onder controle van een team van beveiligingsexperts. Zij grijpen in zodra er verdachte zaken worden geconstateerd.

Hoe contacteer ik de Lynx klantenservice?

Hoe-contacteer-ik-de-Lynx-klantenservice

U kunt de Lynx klantenservice op 3 manieren bereiken

Allereerst is er het Lynx service center en de FAQ afdeling. Hier kunt u een groot aantal antwoorden vinden op de meest gestelde vragen. Heeft u vragen waarvoor u een medewerker moet spreken? Dan is dit ook geen enkel probleem. U kunt hen contacteren via de e-mail, telefoon (werkdagen van 08.00-22.00 uur) of via de live chat. Omdat het kantoor gevestigd zit in Nederland kunt u Nederlandstalige support verwachten. De communicatie verloopt hierdoor erg vlot. Wij hebben enkel goede Lynx ervaringen opgedaan met de support. Korte wachttijden, ervaren medewerkers en vooral vriendelijk in het antwoord geven. Voor ons is een open en transparante klantenservice een teken van een eerlijke en betrouwbare broker.

Hoe werkt Lynx?

Om te kunnen bij Lynx beleggen moet u een account aanmaken. U kunt dit met een gerust hart doen. De broker is goed beveiligd en volledig betrouwbaar. Wij gaan u hieronder in stappen uitleggen hoe u een account maakt:

 1. Ga naar de aanmeldpagina van Lynx en klik op rekening openen

 2. Vul uw contactgegevens in

 3. Vul uw achtergrondinformatie in

 4. Vul uw beleggersinformatie in

 5. Voltooi uw aanvraag

Nadat u alles heeft afgerond, zult u uw account moeten verifiëren. Dit kunt u eenvoudig doen door een paspoort en een bankafschrift te uploaden. Dit is verplicht en zonder deze verificatie kunt u niet beginnen met handelen.

Nu u een account heeft geopend, kunt u starten met beleggen. U kunt ervoor kiezen dit eerst in een gratis demo account te doen. Hiermee kunt u gratis bij Lynx beleggen zonder dat u enig risico loopt. Bent u een meer ervaren belegger en wilt u direct voor echt geld beleggen? Dan kan dat ook. Er is een minimale eerste storting van €3000 vereist bij de broker.

Is er een Lynx bonus?

Online brokers met een vergunning binnen Europa mogen geen bonus aanbieden. Ook Lynx broker kan u deze helaas niet geven. Dit betekent echter niet dat u niet kosteloos kunt handelen. U kunt namelijk een gratis demo account openen. U krijgt hierbij dan €1.000.000 virtueel geld en zo kunt u risicoloos bij Lynx beleggen. Met dit bedrag kunt u risicoloos verschillende strategieën uitproberen en kijken of de software u goed bevalt.

Lynx Nederland biedt online ook een goed educatiecentrum aan. Hier kunt u veel leren over beleggen en verschillende strategieën. U kunt dit met het demo account dan direct in de praktijk brengen, zonder dat u daar enig risico mee loopt.

Het demo account opent u op dezelfde manier als uw gewone account. U moet namelijk eerst een account openen en dan kunt u daar aan het demo account koppelen.
 

Hoe is het aanbod bij Lynx?

hoe-is-het-aanbod-bij-lynx

Lynx beschikt over een erg uitgebreid aanbod financiële producten

Om te kunnen beleggen moet u eerst bij Lynx inloggen op uw account. Pas daarna kunt u beginnen met handelen. U kunt bij Lynx beleggen in aandelen, grondstoffen, valuta etc. en dan eigenaar worden van de producten. U kunt er ook voor kiezen om te gaan speculeren op de koerswijzigingen. U kunt dit doen in Forex en CFD. Hieronder gaan we dieper in op het aanbod van Forex en CFD’s.

Forex

Lynx broker heeft een aanbod van meer dan 80 valutaparen. Dit is een bijzonder groot aanbod. U heeft de mogelijkheid van de majors tot de exotische paren. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld: USD/EUR, USD/CAD maar ook EUR/HUF of GBP/JPY.

Mocht u meer informatie willen over handelen in Forex en de beste brokers voor forex trading, dan kunt u terecht op onze Forex en brokers pagina. Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft.

CFD

Er is een groot aanbod van verschillende CFD’s waarin u kunt handelen bij Lynx Nederland. Dit gaat van aandelen tot indexen. U kunt onder meer handelen in de aandelen die worden aangeboden op de AEX, AMX, BEL20, DAX, CAC40 en Dow Jones. U kunt ook in CFD’s op indexen handelen.

Wanneer u meer informatie wilt hebben over het handelen in CFD’s, bezoekt u dan onze handelen in CFD informatie pagina. Hier vindt u alle benodigde informatie om goed van start te kunnen gaan.
 

Lynx kosten

Lynx geeft aan lage tarieven te hanteren voor hun beleggers. Echter zijn ze niet de goedkoopste op de markt. Wanneer u gaat handelen in CFD’s, is het minimum transactiebedrag dat in rekening wordt gebracht €6. Indien u meer dan €6667 verhandelt, rekenen ze 0,09%.

Voor kleinere beleggers kan dit een reden zijn om ervoor te kiezen elders te gaan beleggen. Het is echter ook zo dat het instapbedrag bij Lynx broker €3000 is. Ze richten zich dus op de wat grotere beleggers, met een wat diepere portemonnee.

Lynx review: account overzicht

Wanneer u gaat bij Lynx beleggen, opent u een account. U heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. Wij geven een overzicht van de accounts die u kunt openen:

Met het demo account kunt u kosteloos en zonder risico leren beleggen. U kunt verschillende strategieën uitproberen en de software leren kennen. Vooral voor beginnende traders is het demo account, in combinatie met het educatiecentrum, een ideaal begin.

Gaat u voor het echte werk, dan stort u geld in uw echt geld account. U kunt vanuit hier handelen in de verschillende opties die Lynx u aanbiedt.

Lynx betaalmethoden

Om te gaan handelen moet u een storting kunnen doen. Dit spreekt vanzelf. Dit kunt u bij Lynx Nederland op een veilige manier doen. Alles is namelijk beveiligd via de SSL technologie. Een storting zal dus altijd goed aankomen en niet in verkeerde handen vallen.
 

Hoe stort ik geld bij Lynx?

Vooraleer u kunt geld storten, moet u eerst bij Lynx inloggen op uw account. Daarna kunt u bij Lynx broker geld storten via iDeal. Oftewel via het welbekende internetbankieren. Het is de bekende en vertrouwde manier van storten. Wanneer u een storting doet bij de broker, zal deze u automatisch naar de juiste pagina’s leiden. U volgt de instructies en stort op een veilige manier uw geld. Omdat de storting met internetbankieren gebeurt, is het geld direct beschikbaar op uw account. U hoeft niet te wachten tot uw geld op het account staat.

Wilt u meer weten over iDeal en hoe het precies werkt bij brokers? Bezoekt u dan onze iDeal bij brokers pagina. Hier leest u alles over deze betaalmethode.

Lynx geld opnemen

Net zoals bij het storten van geld, moet u eerst bij Lynx inloggen op uw account om geld te kunnen opnemen. Uw geld kunt u alleen laten uitbetalen naar een geverifieerde rekening. Deze moet uiteraard op uw naam staan. Zonder deze verificatie is een geldopname niet mogelijk. Wanneer u een geldopname doet, zal het gemiddeld tussen de 3 en 5 werkdagen duren voor het geld op uw rekening staan. Dit is ook mede afhankelijk van de bank waarbij u bankiert.

Lynx app

Lynx-app

De Lynx app kan worden gedownload in de App Store of Google Play Store

Wanneer u veel onderweg bent, is het erg belangrijk dat een broker een goede mobiele app heeft. Dit is bij Lynx broker dik in orde. U kunt gratis hun Trading app downloaden voor zowel iOS of Android. U kunt in de app het volgende verwachten:

 • Real time streaming van koersen en grafieken
 • Handel in alle aandelen, opties, futures en valuta
 • Mobiele koers alerts kunnen ingesteld worden
 • Volg real time uw orders, portefeuille en lopende posities

U kunt Lynx Nederland net zo makkelijk mobiel gebruik als op uw desktop. In een tijd waarin we steeds meer mobiel doen is dit zeer belangrijk.

Licenties en bedrijfsinformatie

Licenties-en-bedrijfsinformatie

Beleggen bij Lynx kent heel wat voordelen

Lynx biedt in Nederland hun diensten aan met de licentie van de Nederlandsche Bank en de AFM. Deze zorgen ervoor dat alles verloopt volgens de Europees opgestelde regels. Dit is allemaal prima in orde. Lynx zorgt ervoor deze autoriteiten niet teleur te stellen.

Lynx is in 2006 gestart met de filosofie: alles voor uw succes. Begonnen in Nederland, zijn ze uitgegroeid tot een bedrijf dat binnen Europa haar diensten aanbiedt in tientallen landen. In de meer dan 10 jaar dat het bedrijf bestaat hebben ze verschillende awards gewonnen. Onder meer: De beste broker van Nederland, De Gouden Stier, Beste Broker all round en Beste Service. Allemaal toonaangevende prijzen die weergeven dat Lynx een goede en betrouwbare broker is.
 

Lynx conclusie

De belangrijkste conclusie die wij trekken uit deze Lynx review is dat Lynx betrouwbaar is en veilig om te handelen. Het is een Nederlandse broker die zijn zaakjes goed in orde heeft. Allereerst treffen ze de juiste maatregelen om uw geld te beschermen. Denk aan de balansverzekering tot €50.000, het hebben van afzonderlijke bankrekeningen en het nemen van de juiste acties voor verantwoord beleggen.

Ook technisch is de site goed in orde. Alle data is beschermd met SSL technologie en u kunt extra veiligheid inbouwen voor het inloggen. Omdat het een Nederlandse broker is kunt u makkelijk de klantenservice contacteren in het Nederlands. Ook het doorlezen van de website is volledig in het Nederlands mogelijk.

Het feit dat Lynx broker in minder dan 10 jaar uitgegroeid is tot een award winnende broker, zegt voor ons veel over de betrouwbaarheid. Wij zien de professionaliteit hiervan ook terug in de website, het handelen en het contact met medewerkers. Wij hebben, op zowel desktop als mobiel, enkel positieve Lynx ervaringen opgedaan.

FAQ - veelgestelde vragen

De minimale storting die u moet maken om een enkele of gezamelijke rekening te openen is €3000. Kiest u voor een zakelijke rekening dan bedraagt de minimum deposit €20.000. Meer weten over geld storten bij Lynx? Lees dan onze onafhankelijke review.

Ja, deze broker trakteert u op €1.000.000 virtueel geld waarmee u het platform kunt leren kennen. Deze demo account is ideaal om strategieën risicoloos en kosteloos uit te proberen. Voor meer informatie over de Lynx demo account, raden we aan onze review te lezen.

Bij deze broker kunt u zowel eigenaar worden van financiële producten als speculeren op koerswijzigingen. Lynx beschikt over een uitgebreid aanbod handelsinstrumenten. Zo vindt u er o.a. forex, aandelen, grondstoffen, opties, futures, ETF’s en CFD’s terug.

Nee, Lynx heeft geen optie tot het handelen in Bitcoin of andere cryptocurrency. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen we dit zeker vermelden in onze Lynx review.

Een geldopname kunt u bij Lynx enkel doen wanneer u een geverifieerd account heeft. Uw bankrekening moet gecontroleerd zijn. Indien dit het geval is, duurt een uitbetaling gemiddeld 3 tot 5 werkdagen. Voor een overzicht van alle betaalmethodes bij Lynx, kunt u terecht bij onze review.

Ja, Lynx is 100% legaal in Nedeland. Ze hebben vergunningen van DNB en de AFM. Deze twee autoriteiten zorgen ervoor dat alles volgens de regels gaat. Als belegger zit u dan ook helemaal goed bij Lynx als het aankomt op betrouwbaarheid en legaliteit. U leest in onze onafhankelijke Lynx review precies waarom deze broker volledig legaal is.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren