PrivateVPN logo

PrivateVPN review en ervaringen

Bijgewerkt: 20 maart 2021
Info
Betaalmethoden
PayPal, VISA, Mastercard, American Express, bitcoin
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 6 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€3,83/maand
Op de website
met een 1-jarig abonnement
4
Met PrivateVPN kunt u 6 toestellen tegelijk beveiligen. Het grootste voordeel van deze VPN dienst is dat u Netflix kunt kijken.

PrivateVPN review en ervaringen

PrivateVPN geeft in de naam al weer wat de doelstelling is: anoniem en privé kunnen browsen. En het werkt want momenteel hebben ze al meer dan 45.000 tevreden gebruikers.

PrivateVPN review en ervaringen

Met PrivateVPN beveiligt u maximaal 6 toestellen

De VPN service zorgt ervoor dat u veilig kunt surfen op het internet. Geografische locaties bestaan alleen nog op papier. U kunt PrivateVPN gebruiken op al uw apparaten. Tv, telefoon of computer, het maakt niet uit. Wanneer u dit doet, wordt u verbonden met een van de 150 server locaties verdeeld over 60 landen. In onze onafhankelijke PrivateVPN review gaan wij onze ervaringen met u delen. Verder gaan wij in op vragen als: wat kost een abonnement? Werkt PrivateVPN met Netflix? En kan ik legaal gebruik maken van deze provider?

Onze PrivateVPN ervaringen

Wij waren aangenaam verrast door de provider. Wij kunnen wel zeggen dat we veel goede ervaringen hebben opgedaan. De service is niet duur. We kunnen stellen dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. We konden erg makkelijk inloggen via een andere locatie. Dit zorgde niet alleen voor een goed beveiligd netwerk, het maakte ook dat wij bijvoorbeeld Netflix USA makkelijk konden streamen. Ook voor onze verschillende devices hadden wij geen enkel probleem. Zowel Windows, Mac, Android en iOS waren perfect beschermd met de VPN van PrivateVPN. Wat we jammer vonden en wat een punt ter verbetering is, is dat de site niet in het Nederlands is. U moet dus voor een andere taal kiezen wanneer u de site gaat gebruiken.

De voordelen van PrivateVPN
 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS
 • Netflix en streaming-sites kunnen gedeblokkeerd worden
 • Concurrerende prijzen
De nadelen van PrivateVPN
 • Website niet beschikbaar in het Nederlands
 • Geen iDeal mogelijk

Is PrivateVPN een scam of betrouwbaar?

PrivateVPN is absoluut geen scam. Het is een betrouwbare VPN service die ervoor zorgt dat u anoniem en veilig kunt browsen. Ze zorgen ervoor dat hun verbinding is beveiligd met de 256 bit encryptologie. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens onmogelijk te achterhalen zijn. Omdat ze geen persoonlijke data opslaan kan nooit iemand het IP aan u koppelen. Dit maakt dat u veilig en betrouwbaar kunt internetten. Gebruikt u geen VPN, dan kunnen buitenstaanders zoals, hackers, uw internetprovider of zelfs de overheid makkelijk uw internet geschiedenis achterhalen.

Kan ik PrivateVPN legaal gebruiken?

Kan ik PrivateVPN legaal gebruiken?

Het gebruik van PrivateVPN is helemaal legaal

Jazeker, het gebruik van een VPN service is volkomen legaal. Wanneer u gebruik maakt van PrivateVPN, doet u niets verkeerd. U maakt enkel gebruik van de technische hulpmiddelen om veilig en anoniem te kunnen internetten. Natuurlijk betekent dit niet dat u strafbare feiten mag plegen. Dit blijft verboden ook wanneer u het anoniem doet. Het gebruik van een VPN betekent zeker niet dat u de wet mag gaan overtreden.

Het is aan te raden een VPN te gebruiken wanneer u veel openbare wifi netwerken moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de trein of het vliegveld. Een VPN verbinding maakt uw connectie dan volledig veilig. Dit geeft u de mogelijkheid om vertrouwelijke zaken nog steeds online te regelen.

Een overzicht van wat legaal is met PrivateVPN:

 • Anoniem browsen
 • Uw verbinding beveiliging
 • Geografische blokkades omzeilen

Wat illegaal is:

 • VPN gebruiken in landen waar het verboden is
 • VPN verbinding gebruiken voor illegale activiteiten
 

Hoe downloadt u PrivateVPN?

Wanneer u PrivateVPN gaat gebruiken, kunt u de service eenvoudig downloaden. Zowel op uw desktop als u mobiele devices gaat dit zonder problemen. Kijk hieronder naar de verschillende stappen die u kunt volgen:
Meld u nu aan bij PrivateVPN

 1. Klik op de knop hierboven om de website van PrivateVPN te bezoeken

 2. Ga naar de downloadpagina en kies uw plan

 3. Vul uw gegevens in

 4. Download de app

 5. Installeer de app

 

PrivateVPN en Netflix

PrivateVPN is zeer geschikt om Netflix te kijken zonder geografische blokkades. Kortweg gezegd betekent dit dat u heel makkelijk bijvoorbeeld Netflix USA kan kijken. Het voordeel hiervan is dat u een veel groter aanbod heeft in films en series.

Zo heeft u met Netflix USA bijvoorbeeld een aanbod van maar liefst 1157 series en 4593 films. U heeft gemiddeld 60% meer aanbod als u met PrivateVPN kijkt naar Netflix. Er zijn steeds meer VPN services die geen toegang meer kunnen geven tot Netflix. Gelukkig heeft u dit probleem niet met PrivateVPN.

Waarom hebben sommige VPN diensten geen toegang meer tot Netflix? Lees er meer over in onze Netflix en VPN handleiding.

Over PrivateVPN

PrivateVPN is een bedrijf dat gevestigd zit in Zweden. Zij willen ervoor zorgen dat iedereen het internet kan bezoeken zonder problemen. Dit betekent anoniem kunnen surfen, geen geografische blokkades en een goede beveiliging. De provider biedt 100 servers in meer dan 60 landen en ze blijven groeien. U kunt dus een IP vanuit het grootste gedeelte van de wereld gebruiken.

Omdat ze in Zweden gevestigd zitten, hoeven ze geen logs bij te houden. Dit beschermt uw privacy volledig. U kunt de server voor 6 verschillende apparaten tegelijk gebruiken. Zo kunt u makkelijk al uw devices beschermd gebruiken.

U krijgt van PrivateVPN een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. Bent u niet tevreden over de service, dan kunt u binnen een maand kosteloos opzeggen en uw geld terug ontvangen.

 

PrivateVPN wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
13 maanden
€3,83
€49,68
3 maanden
€4,88
€14,63
1 maand
€7,67
€7,67


PrivateVPN is heel redelijk geprijsd. En indien u niet tevreden bent is er een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. Een overzicht van de opties:

 • Maandabonnement: kiest u ervoor om slechts 1 maand de service te gebruiken, dan betaalt u een bedrag van €7,67. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een maand wanneer u naar het buitenland gaat maar wel een Nederlands IP adres nodig heeft. Of u moet vanuit het buitenland een goed beveiligd netwerk hebben.
 • 3 maanden abonnement: wilt u de service voor een wat langere periode gebruiken, dan kunt u het voor 3 maanden afsluiten. U betaalt dan €4,88 per maand. Dit is 55% goedkoper dan het maandabonnement. Het totaalbedrag van €14,63 betaalt u vooraf.
 • 13 maanden abonnement: in plaats van een jaarabonnement heeft PrivateVPN een 13 maanden abonnement. Dit is ideaal als u voor langere tijd gebruik wilt maken van een VPN service. U betaalt een maandbedrag van €3,83. Dit is 65% goedkoper dan een maandabonnement. Het totaal bedrag van €49,68 betaalt u vooraf.
 

Betaalmethoden

Wanneer u een abonnement afsluit bij PrivateVPN zijn er verschillende methoden om uw abonnement te betalen. U betaalt altijd het abonnement vooraf. Mocht u niet tevreden zijn dan is er de 30 dagen niet goed geld-terug-garantie.

Een overzicht van de verschillende betaalmethoden:

 • PayPal: met uw Paypal account kunt u eenvoudig en snel uw betaling maken. Het grote voordeel van PayPal is dat u er meerdere bankrekeningen of creditcards aan kan koppelen. U kunt kiezen welke u wilt gebruiken.
 • Creditcard: u kunt ook betalen met uw creditcard. U kunt betalen als u een van de volgende kaarten heeft: Visa, Mastercard, American Express, JCB, Discover, Diners Club.
 • Bitcoin: dit is een methode die steeds populairder wordt. Meer en meer mensen hebben deze digitale munt in het bezit en steeds meer bedrijven accepteren het als betaalmethode. U kunt uw VPN bij PrivateVPN met bitcoin betalen.

Hoe werkt PrivateVPN?

Wanneer u internet zonder VPN service, bent u gevoelig voor hackers. Ook is uw historie makkelijk terug te vinden voor bijvoorbeeld uw internetprovider maar ook de overheid. Dit gebeurt niet met een PrivateVPN account. Uw verbinding wordt versleuteld en is niet te traceren. Omdat er geen persoonlijke gegevens worden opgeslagen is een connectie nooit naar u terug te leiden. Dit maakt dat u niet alleen volledig veilig internet. U browst ook volledig anoniem.

Uw beveiligde verbinding wordt gemaakt met 256 bit encryptology. Dit zorgt voor een versleutelde verbinding wat uw gegevens onleesbaar maakt voor derden.

Hoe gebruikt u de VPN service? Heel simpel. U koopt het abonnement, download de app en start de VPN. U kunt handmatig kiezen vanaf waar u wilt inloggen.

Voor wie is PrivateVPN geschikt?

PrivateVPN is voor iedereen geschikt. Iedereen kan zonder problemen een abonnement afsluiten indien ze veilig willen internetten. Toch zijn er verschillende voorbeelden te noemen waarbij een VPN eigenlijk wel heel erg gewenst is.

Wanneer u veel gebruik maakt van openbare wifi netwerken, zoals bijvoorbeeld in de trein of vliegveld. Dan kan PrivateVPN ervoor zorgen dat u een veilige verbinding heeft. Zo kunt u uw werk blijven doen zonder dat anderen uw gegevens kunnen bekijken.

Een ander voorbeeld is als u moet reizen naar landen waar censuur is op sociale media. Door de provider te gebruiken kunt u alsnog de sociale media bereiken. Dit zorgt ervoor dat u toegang heeft tot al het nieuws wat u nodig heeft.

Een andere reden is streamen. Zoals we eerder al uitlegden is Netflix USA veel uitgebreider dan de Nederlandse Netflix. Maakt u gebruik van PrivateVPN, dan logt u makkelijk in bij Netflix USA.

PrivateVPN functionaliteit

Er zijn verschillende functies die PrivateVPN zeer geschikt maken als provider. Bijvoorbeeld dat u met één druk op de knop binnen seconden een veilige verbinding heeft. U bent binnen no time verbonden met een van de 100 servers. Het maakt dan niet uit of u dit op uw computer of uw mobiele telefoon doet. De connectie is snel gemaakt.

 

PrivateVPN servers

PrivateVPN servers

PrivateVPN beschikt over meer dan 100 servers in 60 landen

PrivateVPN heeft meer dan 100 servers verdeeld over 60 landen. U kunt handmatig verbinding maken met een van de servers. U kunt er ook voor kiezen automatisch verbonden te worden. De servers zorgen ervoor dat u altijd een stabiele en veilige verbinding heeft. En u kunt een verbinding vanuit de hele wereld creëren. Op de website van PrivateVPN vindt u een uitgebreid overzicht van alle servers en locaties die de provider heeft.

Maximaal aantal devices voor PrivateVPN

Wanneer u een abonnement neemt bij PrivateVPN kunt u maximaal 6 devices tegelijk aansluiten. U activeert de VPN makkelijk voor desktop, laptop, mobiele telefoon en tablet. U kunt er ook voor kiezen om uw router aan te sluiten op de VPN. Wanneer u deze constructie gebruikt, heeft u alle apparaten die aangesloten zijn op de router direct met de VPN service beveiligd.

 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is PrivateVPN geschikt?

PrivateVPN kan gebruikt worden op bijna alle apparaten. Routers, mobiele telefoons, computers, tablets, het kan allemaal. De provider is compatibel voor: Mac, Windows, iOS en Android

Voor uw computer of laptop kunt u de app eenvoudig downloaden op de website. Voor uw mobiele devices kunt u terecht in de Google Play store of de App store. Het downloaden van de app is gratis maar geeft u nog geen VPN verbinding zonder abonnement.

PrivateVPN hoe werkt het voor Android?

U kunt de PrivateVPN makkelijk downloaden in de Google Play Store. Dit is gratis en snel gebeurd. Wanneer u PrivateVPN voor Android gebruikt heeft u de volgende voordelen:

 • Volledige anonieme verbinding
 • Onbeperkte bandbreedte voor verhoogde netwerksnelheden
 • 2048 bit encrypty
 • Geen log opslag
 • 30 dagen niet goed geld-terug-garantie

We verwijzen u graag door naar onze Android VPN pagina als u meer informatie wilt over het gebruiken van een VPN dienst op uw mobiel toestel.

PrivateVPN hoe werkt het voor iOS?

De PrivateVPN vindt u in de App store. Vanuit hier kunt u de app eenvoudig op uw iPhone of iPad installeren.

Wanneer u de provider installeert op uw iOS toestel, is uw internet altijd beveiligd. Dit is vooral belangrijk bij openbare wifi netwerken. U kunt gemakkelijk streamen vanaf uw mobiele telefoon met een IP adres van elders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Netflix.

Ook heeft u deze voordelen:

 • Onbeperkte bandbreedte voor verhoogde netwerksnelheden
 • 2048 bit encrypty
 • Geen log opslag
 • 30 dagen niet goed geld-terug-garantie

PrivateVPN hoe werkt het voor uw windows computer?

U kunt eenvoudig de app downloaden op de website. U vindt de instructies hiervoor in onze review. Wanneer u gebruik maakt van de PrivateVPN, heeft u direct een beveiligde bevinding. Dit betekent dat al uw gegevens veilig zijn en niet inzichtelijk zijn voor anderen. Niemand maar dan ook niemand kan uw data onderscheppen.

Alle voordelen op een rij:

 • 2048 bit encypty beveiliging
 • Anoniem browsen
 • Geen opslag van loggegevens
 • 30 dagen geld-terug-garantie indien het niet bevalt
 

Klantenservice van PrivateVPN

Wanneer u vragen heeft voor PrivateVPN, kunt u eerst de FAQ raadplegen. Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Vragen over onder andere installatie, kosten, veiligheid etc vindt u allemaal hier.

Heeft u vragen waar u het antwoord niet op kunt vinden, dan is er het antwoordformulier. Hier kunt u uw naam en e-mailadres achterlaten en uw vraag stellen. U zult dan via de e-mail een antwoord terug krijgen.

Ook lijkt het op de site alsof er een live chat optie is. Helaas is die er niet. Ook hier vult u uw gegevens in en krijgt u via de e-mail een antwoord terug. Dit is iets wat de provider nog kan verbeteren. Een direct contact met de klantensupport.

PrivateVPN conclusie

Wij hebben enkel positieve ervaringen opgedaan met PrivateVPN. We hadden onze devices goed beveiligd en verloren bijna geen snelheid tijdens het browsen. We hadden een keuze uit meer dan 100 servers uit 60 landen, wat ons toegang gaf tot de IP locaties die wij nodig hadden.

De prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde. PrivateVPN hoort zeker niet tot de duurste VPN services. En mocht u een abonnement afnemen en niet tevreden zijn, dan geeft de 30 dagen geld-terug-garantie u de mogelijkheid het te stoppen. Een teken dat de provider vertrouwen heeft in haar diensten.

Wat ons betreft, zou de klantenservice bereikbaarheid en het ontbreken van iDeal als betalingsmethode aangepast kunnen worden. Kleine dingen die nog verbeterd kunnen worden. Al met al zijn wij meer dan tevreden met de diensten van PrivateVPN.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee, het gebruik van PrivateVPN is niet gratis. U betaalt echter slechts €3,82 per maand. U krijgt hiervoor een groot aantal servers, streaming op Netflix en een top beveiliging terug. Kijkt u hier voor het volledige overzicht van de PrivateVPN kosten. U kunt zo de verschillende abonnementen vergelijken en kijken welke het beste bij u past.

PrivateVPN geeft u de mogelijkheid om te streamen zonder geografische blokkades. Dit betekent dat u waar u maar wilt toegang heeft tot de Amerikaanse Netflix. Dit geeft u als gebruiker een groter aanbod van series en films. Leest u meer over PrivateVPN en Netflix in onze review.

Dit is afhankelijk van het toestel dat u wilt beveiligen. Wilt uw uw mobiele telefoon of tablet beschermen, dan kunt u de PrivateVPN app downloaden in Google Play of de App Store. Wilt u uw desktop of laptop beveiligen, dan kunt u de installatie downloaden via de website. Meer weten over PrivateVPN downloaden? Lees dan onze onafhankelijke review.

Ja, bij PrivateVPN krijgt u een 7 dagen free trial. Dit geeft u de kans om de provider gratis uit te proberen. Wanneer u direct een abonnement neemt voor langere periode, heeft u een 30 dagen niet goed geld-terug-garantie. Bij de free trial krijgt u niet toegang tot alle services en heeft u een beperkt aantal MB’s. Lees er alles over in onze PrivateVPN review

PrivateVPN beschikt over meer dan 100 servers in 60 verschillende landen. Als u meer informatie wilt over deze servers en waar ze zich bevinden, dan raden we u aan onze PrivateVPN review te bekijken.


Opmerkingen

Auteur

Luuk Wouda 21 juni 2021 om 09:24

Goededag FA Noort,

Wij zijn helaas niet van PrivateVPN zelf. Indien u geen gebruik meer wenst te maken van hun diensten kunt u hen contacteren.
Wilt u een andere VPN aanschaffen kijkt u dan eens in onze lijst met aanbieders. Wie weet zit er voor u een geschikte VPN aanbieder tussen.

FA Noort 17 juni 2021 om 10:42

Niet goed geld terug. Hierbij beëindig ik het twee-jarige contract bij PrivateVPN


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren