ProtonVPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 12 april 2021
Info
Betaalmethoden
Maestro, Mastercard, VISA, bitcoin
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€8/maand
Op de website
met een Plus abonnement
4
Met het ProtonVPN Visionary abonnement kunt u tot 10 toestellen beschermen. U maakt verbinding met één van de 750 verschillende servers en u kunt met ProtonVPN Netflix kijken.

ProtonVPN review: veilig, snel en veelzijdig

ProtonVPN werd opgericht in 2014 als een crowdfund project, door een groep ontwerpers, wetenschappers en ingenieurs. Dit bedrijf is gevestigd in Zwitserland. De doelstelling van de service was om internet voor iedereen veilig en privé te maken. Ze hebben een lange geschiedenis als voorvechters van online veiligheid en privacy. ProtonVPN is degene die voor deze zaken vecht in de frontlinies.

ProtonVPN-review-ervaringen

ProtonVPN onze onafhankelijke review

ProtonVPN heeft maar liefst 767 servers in 46 landen die ervoor zorgen dat u veilig en anoniem kunt internetten, zonder geografische blokkades. Dit klinkt allemaal erg goed, maar is dit het ook? Wij zochten het voor u uit in onze onafhankelijke ProtonVPN review. Wij gaan voor u antwoord geven op vragen als: is een ProtonVPN download makkelijk te maken, wat zijn de kosten van een abonnement en is ProtonVPN Netflix vriendelijk? Leest u voor een antwoord op deze vragen en nog veel meer in onze ProtonVPN review.

Onze ProtonVPN ervaringen

Wij hebben positieve ProtonVPN ervaringen opgedaan. De ProtonVPN download voor onze mobiele telefoon en laptop-browser was snel gemaakt. Wij kozen voor een Plus abonnement, hiervoor betaalden wij €8 per maand maar hadden alle voordelen. Wij kregen toegang tot alle 46 landen en servers en misschien nog wel belangrijker: toegang tot de Amerikaanse Netflix.

ProtonVPN is geschikt voor alle soorten devices en u kunt een verbinding maken met Windows, MacOS, Linux, iOS, Android, Chrome, Firefox en VPN routers. Wilt u geen abonnementskosten betalen? Dan kiest u voor ProtonVPN Free. Weliswaar heeft u dan beperkte services, maar u kunt hier perfect één apparaat mee beveiligen. Wilt u echter uitgebreid de VPN gebruiken dan is het Plus abonnement een echte aanrader.

De voordelen van ProtonVPN
 • Meer dan 750 servers in 46 landen
 • Mogelijkheid tot Protonmail
 • 256-bit AES-codering van militaire kwaliteit
 • Toegang tot Amerikaanse Netflix
De nadelen van ProtonVPN
 • Geen

Is ProtonVPN een scam of betrouwbaar?

is-ProtonVPN-een-scam-betrouwbaar

Dit is wat ProtonVPN veilig maakt

Wij kunnen u direct vertellen dat er geen ProtonVPN scam is. De dienst is volledig veilig en betrouwbaar. U zult in onze ProtonVPN review niets dan positieve zaken lezen. Het is fijn om een dienst te gebruiken die door een groep fanatieke internet veiligheid vakmensen opgericht is. De service slaat geen persoonlijke data op en ook geen logs van uw internetgeschiedenis. Uw internet is daardoor nooit naar u terug te leiden. Dit kan de aanbieder doen omdat ze in Zwitserland gevestigd is. Hier hebben ze een van de strengste privacywetgevingen ter wereld.

Tevens maakt u gebruik van een Kill Switch. Mocht de VPN service onverhoopt vastlopen dan valt uw internetverbinding direct weg, hierdoor zult u nooit onbeschermd internetten. Uiteraard zal de aanbieder direct de VPN service terug verbinden, u zult er hoogstwaarschijnlijk niets van merken. Ook is er een DNS leak protection, deze versleutelt uw DNS zoekopdrachten en beschermt u zodat uw activiteiten nooit ingezien kunnen worden. Als laatste willen we de AES-256 encryptie en Open VPN protocols nog benoemen. Deze zorgen ervoor dat al uw data via een versleutelde verbinding gaat, dit maakt uw internet volledig veilig.

Een overzicht wat ProtonVPN veilig maakt:

 • DNS leak protection
 • Kill Switch
 • AES-256 encryptie
 • Geen logs
 • Open VPN protocol
Meld u nu aan bij Proton VPN

Kan ik ProtonVPN legaal gebruiken?

Ja, u kunt ProtonVPN volkomen legaal gebruiken. Het bedrijf zit gevestigd in Zwitserland en houdt zich aan de wetgeving aldaar. Dit betekent dat zij niet gedwongen worden om loggegevens op te slaan. Voor u als gebruiker betekent dit dat u veilig en anoniem kunt internetten.

In Nederland, en vele andere landen, is het gebruik van een VPN legaal. Er zijn echter ook landen waar u geen VPN mag gebruiken. Denkt u onder andere aan: China, Irak en Turkije. Mocht u één van deze landen bezoeken, houd hier dan rekening mee.

Een VPN gebruikt u voor een beveiligde verbinding maar ook voor een anonieme verbinding. Dit betekent echter niet dat u met een VPN illegale activiteiten mag ontplooien. Als u zich met zaken bezighoudt die tegen de wet ingaan, dan is dit natuurlijk illegaal.

Wat is legaal en wat is illegaal met een VPN?

Legaal gebruik

 • U kunt het gebruiken in landen waar geen VPN verbod is, zoals Nederland
 • Gebruiken ter bescherming van uw internetverbinding
 • Uw IP-adres verbergen
 • Geografische blokkades omzeilen om bijvoorbeeld social media te kunnen gebruiken

Illegaal gebruik

 • Inloggen in landen waar VPN’s verboden zijn (China, Turkije, Irak)
 • Illegale activiteiten bezigen
 

Hoe downloadt u ProtonVPN?

Wanneer u een ProtonVPN download wil maken kan dit heel eenvoudig. Voor uw mobiele apparaat kunt u dit in de App Store of Google Play Store doen. Voor een browser extension kunt u dit eenvoudig doen via de site. Hieronder leggen we de stappen voor u uit.

Meld u nu aan bij Proton VPN
 1. Klik hierboven om u aan te melden

 2. Kies een abonnement uit en schrijf u in

 3. Installeer de browser-addition

 4. Log in en maak gebruik van veilig internet

Bovenstaande stappen zijn voor de betaalde diensten maar ook voor het ProtonVPN Free abonnement. Houd er wel rekening mee dat u maar één apparaat kan bedienen bij de Free editie.
 

ProtonVPN en Netflix

Eén van de redenen om een VPN account te nemen, is het kunnen streamen met een ander IP adres. Wanneer u een Nederlands Netflix account heeft, is het aanbod karig vergeleken bij bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix. Het scheelt zo een 65% aan series en films, die u in Nederland niet kunt zien. ProtonVPN zorgt ervoor dat u de Amerikaanse Netflix maar bijvoorbeeld ook Netflix UK wel kunt zien. Via de server omzeilt u de geografische blokkering en kunt u perfect de Amerikaanse Netflix kijken. Let wel op dat bijvoorbeeld de ProtonVPN Free deze optie niet aanbiedt. U kunt dit pas doen vanaf het Plus abonnement.

Wanneer u meer wilt weten over Netflix en VPN services kunt u terecht op onze Netflix VPN pagina. Hierin leggen wij uit wat een goede VPN voor u kan betekenen als u meer aanbod van Netflix wilt.

Over ProtonVPN

ProtonVNP zorgt sinds 2014 dat u veilig, anoniem en zonder geografische blokkades kunt internetten. Zij zorgen ervoor dat u een versleutelde verbinding hebt en dat de kill switch altijd actief is. Zij doen dit vanuit het oogpunt dat internet voor iedereen overal hetzelfde moet kunnen zijn, beperkingen zijn uit den boze.

Gebruikt u geen VPN, dan hebben derden eenvoudig toegang tot uw internetgeschiedenis. Denkt u hierbij aan de overheid, uw internetprovider maar ook hackers. Beschermt u echter uw internet met ProtonVPN, dan hebben deze partijen geen enkele inzage in uw internetgedrag of -geschiedenis.

Deze bescherming biedt de service u aan dankzij meer dan 750 servers, verdeeld over 46 landen. Deze servers zorgen ervoor dat u altijd snel internet hebt zonder dat u risico loopt.

Ook kunt u eenvoudig de Amerikaanse Netflix bekijken. Ook andere streaming diensten zijn makkelijk toegankelijk met ProtonVPN. Denkt u hierbij aan: Amazon Prime, Disney+, ESPN+, Hulu en nog vele andere diensten.
 

ProtonVPN wat kost het?

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
ProtonVPN Free
€0
€0
Basic
€4,00
€48,00
Plus
€8,00
€96,00
Visionary
€24,00
€288,00


Zoals u ziet, heeft ProtonVPN verschillende abonnementen. De kosten van de abonnementen hierboven zijn gebaseerd op een jaarabonnement. Kiest u voor een tweejarig abonnement, dan krijgt u hier nog een stuk korting bovenop. De diensten die u kunt gebruiken zijn afhankelijk van het abonnement dat u kiest. Hieronder ziet u een overzicht wat er bij het abonnement inbegrepen is. Houd er rekening mee dat u altijd één of twee jaar vooruit moet betalen. Alleen bij de ProtonVPN Free geldt dit logischerwijs niet. Bevallen de diensten u niet, dan heeft u een 30-dagen-geld-terug-garantie.

ProtonVPN-wat-kost-het?

Een overzicht wat u krijgt bij de abonnementen van ProtonVPN

Kan ik ProtonVPN gratis gebruiken?

Ja, u kunt kiezen voor het ProtonVPN Free abonnement, dit is het gratis abonnement dat de service u aanbiedt. Houd er echter wel rekening mee dat het ProtonVPN Free abonnement u beperkte diensten geeft. Een kort overzicht van wat u wel en niet heeft:

Wat heeft u wel bij ProtonVPN Free?

 • 1 apparaat beveiligd
 • Servers in 3 landen
 • Medium snelheid
 • Geen logs
 • Geen datalimiet
 • Geen advertenties

Wat mist u bij het ProtonVPN Free abonnement?

 • Meerdere apparaten tegelijk aansluiten
 • Servers in 46 landen
 • High speed servers
 • Toegang tot streaming sites
 • Tor servers

Wij zouden u aanraden te kiezen voor de ProtonVPN Plus optie. Dit is in onze ogen de beste prijs-kwaliteitverhouding van de verschillende abonnementen.

ProtonVPN crack

Iets wat wij u absoluut afraden is een ProtonVPN crack versie te installeren op uw computer. Een ProtonVPN crack versie kan u niet de veiligheid garanderen die een betaalde versie wel geeft. Tevens zal u bij de gekraakte versie niet altijd de benodigde updates ontvangen. Het plus abonnement geeft u veel waar voor uw geld. De maandelijkse kosten zijn niet zo hoog dat het waard is een illegale ProtonVPN crack versie te downloaden. Indien u geen geld wil uitgeven aan een veilige VPN dienst, kunt u de gratis versie downloaden.

 

Betaalmethoden

Wanneer u kiest voor een betaald abonnement, zoals bijvoorbeeld ProtonVPN Plus, dan kunt u de betaling uitvoeren met de volgende betaalmethoden:

 • Credit/debitcard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Cash

Vooral de cash methode is uniek, iets wat eigenlijk nergens ander ziet. Om cash te betalen moet u eerst een account aanmaken (ProtonVPN Free) en dan kunt u een e-mail sturen naar de klantenservice. Zij zullen u dan instructies geven voor het maken van een cashbetaling. Houd er wel rekening mee dat deze methode langer zal duren dan de andere methodes. De andere betalingen zullen direct bij de aanbieder binnen zijn.

Hoe werkt ProtonVPN?

De provider zal uw internet via een versleutelde verbinding versturen. Dit maakt de toegang voor derden onmogelijk. U kunt uw digitale gegevens op deze manier goed beschermen en niet inzichtelijk maken voor anderen. Door deze verbinding wordt er niets opgeslagen en dit maakt uw internetgedrag volledig anoniem. Tevens kunt u ervoor kiezen geografische blokkades te omzeilen. Dit geeft u bijvoorbeeld toegang tot een groter aanbod films en series bij Netflix.

Als u de app geïnstalleerd heeft kunt u eenvoudig verbinding maken. U kunt dan kiezen voor enkel de beveiliging of een andere locatie, dit is in een aantal seconden gebeurd.

Voor wie is ProtonVPN geschikt?

Wanneer u helemaal zat bent om steeds advertenties te krijgen na aanleiding van uw surfgedrag, of u wilt veilig internetten als u openbare wifi-netwerken gebruikt, dan is ProtonVPN voor u geschikt. Maar ook als u van mening bent dat niemand inzage hoeft te hebben in wat u online doet is de provider er voor u.

Reist u veel naar het buitenland maar moet u wel toegang hebben tot Nederlandse sites, of is er een blokkade op sociale media? ProtonVPN kan u daarbij helpen.

Natuurlijk kunt u ProtonVPN ook gebruiken als u een fanatieke streamer bent en u meer aanbod wilt hebben. Door het omzeilen van geografische blokkades kunt u streamen in landen waar het aanbod vele malen groter is, denkt u bijvoorbeeld aan de Amerikaanse Netflix.

ProtonVPN functionaliteit

De provider biedt vele verschillende functies aan om u een optimale internet ervaring te geven. Dankzij het groot aantal servers verdeeld over 46 landen kunt u overal veilig internetten. Wij gaan u hieronder meer vertellen over de verschillende opties en het aantal apparaten dat u kunt aansluiten.

 

ProtonVPN servers

ProtonVPN-servers

Een overzicht van alle ProtonVPN servers

ProtonVPN heeft 767 servers in 46 verschillende landen waarmee u een verbinding kunt maken. Deze servers ondersteunen onder andere IKEv2/IPSec en OpenVPN protocol. Ze hebben geen servers die PPTP en L2TP/IPSec ondersteunen.

Omdat bij de provider veiligheid boven alles gaat, laten zij het internetverkeer eerst door een Secure Core network gaan. Dit doen zij in privacyvriendelijke landen zoals Zwitserland en Ijsland. Zo gaat uw verbinding eerst langs meerdere servers voordat ze hun netwerk verlaten.

Uw internet is beveiligd met AES-256 en de key-exchange word gedaan met 4096-bit RSA. HMAC met SHA384 is aanwezig voor de authenticatie van berichten.

Maximaal aantal devices voor ProtonVPN

Het maximaal aantal apparaten dat u tegelijk kunt beveiligen met ProtonVPN is 10 stuks. Echter heeft u hiervoor wel het Visionary abonnement nodig. Kiest u voor het, door ons aangeraden, Plus abonnement dan kunt u 5 apparaten tegelijk aansluiten. Dit betekent dat u uw computers, laptop en mobiele telefoons met één abonnement kunt beveiligen. Heeft u een VPN router, dan kunt u die ook aansluiten. Alle apparaten die op de router zijn aangesloten zijn dan automatisch ook beveiligd. Zo kunt u bijvoorbeeld ook uw smart-tv aansluiten.

Kiest u voor een ander abonnement, zoals bijvoorbeeld ProtonVPN Free, dan is het aantal apparaten dat u kunt aansluiten minder dan 5.

 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is ProtonVPN geschikt?

U kunt ProtonVPN voor vele apparaten en platformen gebruiken: Windows, macOS, iOS, Android of Linux. U kunt eenvoudig de app downloaden of de VPN dienst aan uw browser toevoegen. In het support center van de provider vindt u een uitleg over elk apparaat en platform wat u wilt gebruiken.

ProtonVPN hoe werkt het voor Android?

Wanneer u ProtonVPN download op een Android toestel wilt maken, doet u dit eenvoudig in de Google Play Store. Hier vindt u de gratis ProtonVPN Android app welke makkelijk te downloaden is. Natuurlijk is het wel van belang dat u een abonnement heeft afgesloten, anders kunt u de app niet gebruiken.

U kunt de app gebruiken vanaf OS.5.0. Wanneer u de ProtonVPN Android app geïnstalleerd heeft, kunt u met één druk op de knop contact maken met honderden servers over de hele wereld. Ook kunt u direct beginnen met het anoniem surfen over het internet.

Wilt u meer weten over VPN services op Android toestellen? Leest u dan onze VPN Android informatie pagina.

ProtonVPN hoe werkt het voor iOS?

Ook uw iPhone of iPad kunt u beschermen met een ProtonVPN app. Voor de installatie van de app bezoekt u de App store alwaar u gratis de app kunt downloaden. Ook hier is het van belang dat u een abonnement afsluit voor u de diensten kunt gebruiken.

Wanneer u de iOS app downloadt, kunt u direct gebruik maken van alle features die ProtonVPN te bieden heeft. U kunt eenvoudig tussen ip-adressen schakelen en u kunt uw eigen profielen creëren.

Het gebruik van de ProtonVPN app beschermt u direct tegen netwerkaanvallen en verbindt u automatisch terug met een VPN server mocht de verbinding uitvallen.

ProtonVPN hoe werkt het op uw Windows computer?

Voor uw Windows computer is de provider ook uitermate geschikt. U kunt de app eenvoudig downloaden door de website van ProtonVPN te bezoeken. Wanneer u de diensten op uw computer downloadt, kunt u eenvoudig gebruik maken van al de verschillende opties die de provider te bieden heeft.

Dit zorgt ervoor dat al het internetverkeer op uw computer veilig en anoniem kan gebeuren. Ook kunt u de geografische blokkades omzeilen door het gebruik van een van de vele servers.

Ook wanneer u een Mac of Linux computer heeft kunt u de diensten van ProtonVPN gebruiken.

 

Klantenservice bij ProtonVPN

Het enige wat wij bij de aanbieder missen is een live chat om vragen direct te kunnen stellen aan een medewerker. Toch is dit niet een heel groot probleem, er is namelijk een groot support gedeelte op de site van ProtonVNP waar u eenvoudig alle antwoorden op uw vragen kunt vinden. Ze hebben over alle onderwerpen meerdere artikelen met uitleg online staan. Mocht u dan onverhoopt nog een vraag hebben, dan kunt u het antwoordformulier op de site invullen. Een medewerker zal u dan een bericht sturen via de e-mail met het antwoord op uw vraag. Ondanks dat de er geen live chat is krijgt de klantenservice van ons een dikke voldoende.

ProtonVPN onze conclusie

Wij concluderen dat we ProtonVPN een uitstekende aanbieder is voor VPN services. Een ProtonVPN download is makkelijk gemaakt en biedt u op al uw platformen een uitstekende bescherming.

De provider gaat prat op het aanbieden van een zeer veilig internet en zorgt ervoor dat uw verbinding over verschillende servers gaat. Dit maakt uw internet niet alleen veilig maar ook anoniem.

De meer dan 750 servers verdeeld over 46 landen zorgen ervoor dat alle geografische blokkades verdwijnen. U kunt overal vandaag een IP-adres gebruiken, dit kan bijzonder handig zijn bijvoorbeeld voor het streamen van de Amerikaanse Netflix. Wij hebben in onze ProtonVPN review geprobeerd een goed beeld te schetsen van de aanbieder en de voor- en nadelen te benoemen.

Onze eindconclusie over de provider is erg positief en wij zouden u absoluut aanraden uw internet te beveiligen met de diensten van ProtonVPN

FAQ - veelgestelde vragen

ProtonVPN werkt als VPN dienst uitermate makkelijk. U downloadt de dienst eenvoudig op uw computer of mobiele apparaten. Het geeft u direct een beveiligd internet zonder geografische blokkades. U kunt voor een verdere uitleg onze ProtonVPN review doornemen. Hier vertellen we u alles over deze provider.

Ja, het lukt ProtonVPN om de blokkades van Netflix te omzeilen. Let wel op: dit is niet mogelijk met het gratis abonnement. Daarom raden we u aan een betaald abonnement te kiezen. Meer weten over ProtonVPN en Netflix? Lees dan onze onafhankelijke review.

Ja, er is een ProtonVPN free dienst beschikbaar. Wij willen u echter aanraden om een betaald abonnement te nemen, simpelweg omdat u daarmee over veel meer mogelijkheden beschikt. Wilt u meer weten over wat u wel en niet kunt met het gratis abonnement? Lees dan onze ProtonVPN review.

Als u op zoek bent naar een ProtonVPN crack, dan zouden we u aanraden dit niet te doen. Downloadt u een gekraakte versie, dan loopt u het risico op een virus. Deze versies zijn namelijk niet veilig. Neem daarom zeker een officiële versie van ProtonVPN. Lees meer over de verschillende abonnementen die deze VPN provider aanbiedt in onze review.

Ja, een ProtonVPN download maakt u heel eenvoudig. Of u dit nu wilt op uw computer of uw mobiele device, het is een kwestie van een minuut. Wij schreven voor u de procedure op zodat u kunt zien hoe eenvoudig het is. Kijkt u hier voor de stappen die u moet nemen bij het downloaden van ProtonVPN.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren