logo-purevpn

PureVPN review & ervaringen

Bijgewerkt: 15 april 2021
Info
Betaalmethoden
iDeal, PayPal, Skrill, Mastercard, VISA, InstaDebit, Ethereum, bitcoin, Giropay
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€2,96/maand
Op de website
met een 2-jarig abonnement
5
PureVPN is een erg goede VPN service waarmee u Netflix en andere streamingdiensten kunt deblokkeren. Bovendien kunt u uw abonnement betalen met iDeal.

PureVPN review: veilig, snel en veelzijdig

Met PureVPN kunt u uw computer, tablet of telefoon beschermen. Deze VPN service maakt gebruik van versleuteling van militaire kwaliteit en anonieme IP-adressen. Zo kunt u helemaal veilig op het web surfen. Daarnaast beschikt deze VPN provider over speciale servers die geoptimaliseerd zijn voor streaming en P2P. U hoeft bovendien nooit in te boeten aan snelheid.

purevpn-review-en-ervaringen

U kunt PureVPN op 5 verschillende toestellen gebruiken

Meer dan 3 miljoen klanten beveiligen hun toestellen met PureVPN. Met één PureVPN account kunt u 5 toestellen beschermen. U kunt verbinding maken met meer dan 2000 servers over de hele wereld. Met behulp van deze VPN houdt u pottenkijkers buiten en blijft u buiten schot van adverteerders.

U kunt kiezen uit 3 verschillende abonnementen. Deze abonnementen kunnen gebruikt worden op: mac, Windows, iOS, Android, Linux, Chrome en Firefox. In deze PureVPN review nemen we de functionaliteit, klantenservice, abonnementen en veiligheid van deze provider onder de loep. Ook zullen we het hebben over de compatibiliteit van PureVPN met Netflix.

Onze PureVPN ervaringen

Onze PureVPN ervaringen zijn heel goed. Als u zich aanmeldt voor de diensten van deze provider, dan geniet u van beveiliging van militaire kwaliteit. U kunt verbinding maken met meer dan 2000 servers in 140 verschillende landen. De provider beschikt over meer dan 300.000 IP-adressen en biedt de meest populaire protocollen aan. Er worden apps en software aangeboden voor volgende toestellen: iOS, Android, Mac, Windows, Linux, Chrome en Mozilla. Er worden 3 verschillende abonnementen aangeboden die u kunt bekostigen met iDeal. Met één abonnement kunt u 5 verschillende toestellen beveiligen. Downloadt u de iOS of Android app, dan kunt u gebruikmaken van een proefperiode van 7 dagen. Ook wordt een 31 dagen geld-terug-garantie aangeboden mocht u niet tevreden zijn. Eén nadeel: de klantendienst is niet in het Nederlands beschikbaar.

De voordelen van PureVPN
 • Meer dan 2000 servers op 180+ locaties en 300.000 IP-adressen
 • 31 dagen geld-terug-garantie en 7 dagen proefperiode (iOS en Android)
 • Windows, Mac, Linux, Android, iOS, Linux, Chrome, Firefox
 • Netflix en streaming-sites kunnen gedeblokkeerd worden
 • iDeal wordt aanvaard
De nadelen van PureVPN
 • Site en klantendienst niet in het Nederlands beschikbaar

Is PureVPN een scam of betrouwbaar?

is-purevpn-een-scam-of-betrouwbaar

PureVPN treft heel wat maatregelen zodat u veilig en anoniem kunt internetten

Om ervoor te zorgen dat uw toestellen helemaal beveiligd zijn, neemt Pure VPN heel wat maatregelen. U hoeft zich geen zorgen te maken over uw veiligheid of privacy als u een PureVPN abonnement neemt. Hieronder gaan we dieper in op wat deze provider veilig maakt.

Ten eerste maakt deze VPN dienst gebruik van versleuteling van militaire kwaliteit. Zo worden al uw gegevens via een gecodeerde tunnel verstuurd. Hiervoor gebruikt PureVPN 256-bit AES-versleuteling. Dit betekent dat pottenkijkers uw gegevens niet kunnen inkijken. Hiermee bedoelen we hackers, adverteerders, uw internetprovider of werkgever. Ook worden er geen logboeken bijgehouden en bent u beschermd tegen DNS- en IPv6-lekken.

Ten tweede wordt gebruikgemaakt van anonieme IP-adressen. Ook mag u er zeker van zijn dat uw privacy niet gecompromitteerd wordt wanneer de verbinding wegvalt. Zo maakt PureVPN gebruik van een internetschakelaar die uw gegevens beschermt ook als de VPN-verbinding onderbroken wordt.

Daarnaast maakt deze provider gebruik van port forwarding. Met deze add-on krijgt u veilig toegang tot uw apparaat waar u ook maar bent. Ook kunt u zich aanmelden voor DDoS-bescherming. Hiermee hoeft u niet te vrezen voor een daling van internetsnelheid wanneer er sprake is van ongewenst verkeer.

Ook worden er Ozone servers aangeboden. Dit betekent dat u extra beschermd bent tegen malware en dat er preventie- en inbraakdetectiesystemen worden aangeboden. Pure VPN biedt verschillende protocollen als PPTP, OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSEC aan. Bovendien kunt u verbinding maken met speciale streamingservers, P2P-servers en VoIP-servers.

We sommen hieronder even kort op wat PureVPN veilig maakt:

 • 256-bit AES-codering van militaire kwaliteit
 • Geen logboeken
 • Beschermd tegen DNS- en IPv6-lekken
 • Anonieme IP-adressen
 • Extra beveiligingsfuncties (internetschakelaar, Port forwarding, DDoS-bescherming)
 • Streamingservers, P2P-servers en VoIP-servers
 • PPTP, OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSEC
Meld u nu aan bij PureVPN

Kan ik PureVPN legaal gebruiken?

Wilt u graag weten of het gebruik van Pure VPN legaal is? Lees dan snel verder want hieronder gaan we dieper in op waarvoor u deze VPN dienst wel of niet mag gebruiken.

Heeft u een abonnement genomen om uw privacy te beschermen? In de 21e eeuw zijn onze gegevens gewild goed. Als u ervoor wilt zorgen dat adverteerders uw online activiteiten niet meer kunnen volgen, dan is het gebruik van een VPN helemaal legaal.

Mocht u een VPN hebben gedownload om veilig te kunnen surfen op openbare netwerken, dan hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Openbare wifinetwerken zijn onbeveiligd en zijn gevoelig voor hackers. Wilt u zich hier tegen wapenen, dan is dit ook legaal.

Indien u op reis bent in een land waar bepaalde sites geblokkeerd zijn, dan mag u opnieuw gebruikmaken van een VPN-verbinding. Dit is niet illegaal. Wilt u daarnaast een VPN gebruiken om gecensureerde inhoud (bijvoorbeeld Netflix) te kijken, dan is dit ook geen probleem.

Wanneer is het dan wel een probleem? Wanneer u een VPN gebruikt in een land waar dat verboden is. Zo is het gebruik van VPN’s in landen als Turkije of Irak. Ook als u een VPN gebruikt voor criminele doeleinden, overtreedt u de wet.

We vatten nog even kort samen wat legaal en illegaal gebruik van een VPN omvat:

Legaal gebruik PureVPN
 • Uw privacy en identiteit beschermen
 • Openbare en niet-beveiligde wifinetwerken veilig gebruiken
 • Communiceren met vrienden en familie in het buitenland
 • Toegang krijgen tot inhoud onderworpen aan geografische beperkingen
Illegaal gebruik PureVPN
 • VPN gebruiken in een land waar het illegaal is (China, Turkije, Irak)
 • VPN voor illegale en criminele doeleinden gebruiken
 

Hoe downloadt u PureVPN?

Wilt u graag gebruikmaken van de diensten van PureVPN? Dan moet u op zoek gaan naar een PureVPN download. Gelukkig kan dit heel eenvoudig en snel. We overlopen hieronder de verschillende stappen die u moet ondernemen:

Meld u nu aan bij PureVPN
 1. Klik op de knop hierboven om de PureVPN site te bezoeken

 2. Kies een abonnement en schaf het aan

 3. Download de app naar keuze: Windows, macOS, iOS, Android, Linux, Chrome, Firefox

 4. Log in en gebruik op 5 toestellen tegelijkertijd

 

PureVPN en Netflix

purevpn-en-netflix

Het is mogelijk om met PureVPN Netflix te kijken

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen een VPN aanschaffen, is om Netflix te kunnen kijken. Gebruikers van Pure VPN kunnen zich in de handen wrijven: u kunt met PureVPN Netflix kijken. Deze provider biedt namelijk een Netflix-VPN aan. Deze VPN wordt gebruikt door meer dan 3 miljoen mensen en geeft u toegang tot meer dan 5.000 Netflix-titels. U hoeft niet bang te zijn voor trage snelheden of buffering, u geniet van consistent hoge snelheid.

Om te kunnen gebruikmaken van deze Netflix-VPN moet u gewoon een account aanmaken en PureVPN installeren. Klik daarna op ‘populaire websites’ en kies Netflix.

Voor meer informatie over Netflix kijken met een VPN-verbinding, verwijzen we u door naar onze diepgaande VPN Netflix gids.

Over PureVPN

Met deze provider kunt u veilig en anoniem surfen op het web. Uw toestel wordt beveiligd met behulp van 256-encryptie en uw privacy wordt beschermd dankzij meer dan 300.000 ip-adressen. Zo kunnen onbekenden uw locatie en identiteit niet zien.

U kunt verbinding maken met meer dan 2000 servers op 180 verschillende locaties. De PureVPN servers bevinden zich in Europa, Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië, Afrika en Azië. Gebruikt u een VPN om sociale en geografische blokkades te omzeilen, dan is Pure VPN een goede keuze. Zo kunt u met PureVPN Netflix, Kodi, Now TV, Roku en nog veel meer raadplegen.

Er worden 3 verschillende abonnementen aangeboden waarmee u 5 toestellen tegelijk kunt beveiligen. U kunt deze VPN dienst gebruiken voor: Windows, iOS, MacOs, Android, Linux, Chrome en Firefox.
 

PureVPN wat kost het?

Hieronder vindt u een kort overzicht van de verschillende PureVPN abonnementen:

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
2 jaar
€2,96
€71,04
1 jaar
€5,16
€61,92
1 maand
€9,60
/


Zoals eerder al vermeld, kunt u kiezen uit 3 verschillende abonnementen. Het eerste abonnement is het maandelijks abonnement van €9,60 per maand. Het tweede is een 1-jarig abonnement dat €5,16 per maand kost. Het laatste abonnement is een 2-jarig abonnement van €2,96 per maand.

Mocht u toch niet helemaal tevreden zijn, dan kunt u gebruikmaken van de 31 dagen geld-terug-garantie. U ontvangt dan 100% van uw geld terug.

PureVPN Crack

Het kan verleidelijk lijken om een gekraakte versie van PureVPN te downloaden. Toch raden we u aan niet op zoek te gaan naar een PureVPN crack versie. Zo’n versie is namelijk niet veilig en kan leiden tot virussen of onbekenden die uw gegevens inkijken. En dat wilt u net vermijden, toch? Daarom bevelen we aan om een betaalde abonnement te nemen. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid en betrouwbaarheid van deze VPN.
 

Betaalmethoden

Wilt u graag een van de PureVPN abonnementen nemen? Dan kunt u deze bekostigen met een van volgende betaalmiddelen:

 • iDeal
 • Visa, Mastercard, Amex
 • Cryptocurrency (Bitcoin, Litecoin, Ethereum)
 • PayPal
 • Alipay
 • Mint, GiroPay
 • Google Pay
 • Skrill, eNETS,UnionPay
 • Paygarden

Zoals u kunt zien worden er veel betaalmethoden aangeboden. Dit is altijd handig aangezien u zo kunt gebruikmaken van uw favoriete betaalmethode.

Hoe werkt PureVPN?

Uw internetverkeer wordt met behulp van militaire versleuteling via een gecodeerde tunnel verstuurd. Zo blijven uw gegevens buiten het bereik van overheidsinstanties, hackers, en adverteerders. Ook wordt uw locatie en uw IP-adres verborgen gehouden. Deze VPN dienst kan worden gebruikt op Windows, MacOs, Android, iOS, Linux, Chrome en Mozilla. Al deze apps zijn erg gebruiksvriendelijk een snel te downloaden. U kunt met deze VPN ook geografische en sociale blokkades omzeilen. Zo kunt u met PureVPN Netflix en Kodi streamen. Bovendien is het een goede manier om uw gegevens veilig te houden als u regelmatig verbinding maakt met openbare wifinetwerken.

Om te kunnen genieten van de voordelen van deze provider moet u een abonnement nemen. Nadat u een abonnement heeft gekocht, kunt u onmiddellijk inloggen op uw PureVPN account en verbinding maken met een van de servers. Daarna is uw toestel meteen veilig en surft u anoniem.

Voor wie is PureVPN geschikt?

Een VPN verbinding is voor veel mensen een goed idee. VPN’s kennen namelijk heel wat voordelen die ervoor zorgen dat uw privacy en veiligheid niet in het gedrang komen.

Vindt u het ook zo vervelend dat adverteerders steeds meer over ons weten? Met een VPN als Pure VPN kan niemand nog volgen wat u op het internet doet. Ook uw internetprovider, werkgever of de overheid hebben geen toegang meer tot uw online activiteiten. Dit is een eerste goede reden om een VPN aan te schaffen.

Reist u vaak naar landen waar bepaalde sites gecensureerd zijn? Zo kunnen niet alle sociale media geraadpleegd worden of kunt u bepaalde inhoud niet bekijken. Met behulp van een VPN kunt u deze censuur omzeilen. Zo kunt u uw favoriete Nederlandse serie wel kijken of uw familie via sociale media op de hoogte houden.

Wilt u bijvoorbeeld ook graag toegang krijgen tot de uitgebreide Netflix USA catalogus? Dan loont het om een PureVPN abonnement aan te schaffen. Deze provider kan namelijk de blokkades, opgelegd door Netflix, omzeilen.

Maakt u veelvuldig verbinding met openbare netwerken? Bijvoorbeeld op het vliegveld, op restaurant of café? Dan komt een VPN verbinding ook goed van pas. Deze netwerken zijn namelijk heel gevoelig voor hackers.

PureVPN functionaliteit

Pure VPN maakt gebruik van militaire versleuteling, een internetschakelaar en split tunneling. De functies die worden aangeboden door deze provider zijn er om uw veiligheid op het web te waarborgen. Daarnaast kunt u verbinding maken met meer dan 2000 servers op 180 verschillende locaties. Hieronder nemen we de PureVPN servers onder de loep en kijken we naar het maximaal aantal apparaten dat kan worden beveiligd met één account.
 

PureVPN servers

purevpn-servers

PureVPN beschikt over 2000 servers in 140 verschillende landen

Deze provider beschikt over maar liefst 2000 servers op 180 locaties. Zo kunt u verbinding maken met 807 servers in Europa, 667 in Noord-Amerika, 84 in Zuid-Amerika, 12 in Midden-Amerika, 93 in Oceanië, 150 in Afrika en 321 in Azië. Bevindt u zich in het buitenland, dan kunt u verbinding maken met een van de servers in Nederland om uw favoriete sites te raadplegen.

Maximaal aantal devices voor PureVPN

Kiest u ervoor een PureVPN abonnement te nemen, dan kunt u 5 toestellen tegelijk beschermen. Zo kunt u uw Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad, iPod Touch of Android beveiligen. Er worden ook browserextensies aangeboden.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is PureVPN geschikt?

voor-welke-apparaten-en-besturingssystemen-is-purevpn-geschikt

PureVPN ondersteunt heel wat verschillende apparaten

Deze VPN is compatibel met heel wat verschillende toestellen en besturingssystemen. Of u nu over een iPhone, Android, Windows, Mac, Linux, iPad of iPod touch beschikt, er is voor ieder wat wils. Ook kunt u extensies downloaden voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

PureVPN hoe werkt het voor Android?

Deze provider biedt een Android app aan die u 7 dagen gratis kunt uitproberen. Er worden geen logboeken bijgehouden als u deze app gebruikt. Daarnaast is de app beveiligd met 256-encryptie en wordt u een nieuw IP-adres toegekend. Zo blijven uw gegevens buiten het bereik van hackers, internetproviders en overheidsinstanties. Er gelden geen bandbreedtebeperkingen en de app is eenvoudig te downloaden en te installeren.

De app werd in Google Play bijna 25.000 keer beoordeeld en heeft een gemiddelde score van 3,4 op 5. De grootte, het vereiste besturingssysteem en de huidige versie variëren van toestel tot toestel.

Wilt u meer bijleren over het gebruik van een VPN verbinding op uw Android toestel? Lees dan zeker onze uitgebreide Android VPN handleiding.

PureVPN hoe werkt het voor iOS?

PureVPN is ook compatibel met uw Apple toestel en kan worden gedownload op uw iPhone, iPad of iPod Touch. Volgende protocollen worden aangeboden: IPSec, IKEv2 en automatische protocol selectie. Ook bent u beschermd tegen IPv6 en DNS lekken. U geniet van ongelimiteerde bandbreedte en een gratis proefperiode van 7 dagen. Met behulp van de ‘Quick Connect’-functie maakt u binnen een handomdraai verbinding met een van de servers. De VPN werkt snel op uw wifiverbinding of mobiel netwerk.

In de App Store heeft deze app een gemiddelde score van 3,7 op 5. De app neemt 62,5 MB in beslag en u moet over iOS 10.0 of hoger beschikken om de app te kunnen installeren. De app wordt in het Nederlands aangeboden.

Wilt u meer weten over VPN diensten en iOS toestellen? Neem dan een kijkje op onze VPN Mac pagina.

PureVPN hoe werkt het op uw windows computer?

U kunt ook uw Windows computer beveiligen met PureVPN. Met behulp van 256-encryptie kunt u veilig verbinding maken en worden uw gegevens via een gecodeerde tunnel verstuurd. Ook wordt u een nieuw IP-adres toegekend zodat u buiten schot blijft van hackers. De PureVPN servers zijn Ozone-ready, wat betekent dat ze u extra malwarebescherming, inbraakdetectie- en preventiesystemen en contentfilters bieden. Ook worden meerdere protocollen ondersteund, als PPTP, OpenVPN, L2TP/IPSec, IKEv2, etc.

Daarnaast kunt u verbinding maken met speciale streamingservers waardoor u snel en zonder bufferen content kunt streamen. Ook worden er geoptimaliseerde P2P-servers en VoIP-servers aangeboden.
 

Klantenservice bij PureVPN

klantenservice-bij-purevpn

De PureVPN klantenservice staat 24/7 en 365 dagen per jaar voor u klaar

Mocht u problemen ervaren en hulp nodig hebben, dan kunt u de klantendienst van PureVPN contacteren. Ze staan 24/7, 365 dagen voor u klaar via live chat. Alhoewel de site in het Nederlands beschikbaar is, kunt u de klantenservice niet in het Nederlands contacteren. Ze staan u wel graag te woord in het Engels.

PureVPN conclusie

In deze PureVPN review werd duidelijk dat deze provider een betrouwbare VPN provider is. Met behulp van 256-encryptie, nieuwe IP-adressen, verschillende protocollen, internetschakelaar en Ozone-servers kunt u helemaal veilig internetten. Ook bent u beschermd tegen DNS- en IPv6-lekken. Deze provider draagt uw veiligheid en privacy hoog in het vaandel.

Ook kunt u m.b.v. PureVPN sociale en geografische blokkades omzeilen. Zo kunt u met PureVPN Netflix en Kodi kijken. De provider biedt apps en software aan voor volgende toestellen: mac, iOS, Android, Windows, Linux, Chrome en Firefox. U kunt eenvoudig verbinding maken met een van de 2000+ servers in 140 verschillende landen. Ervaart u problemen, dan kunt u de klantenservice 24/7/356 bereiken via live chat. U kunt kiezen uit 3 verschillende abonnementen. Een ander pluspunt is dat iDeal wordt aanvaard. Wel één nadeel: u kunt de klantenservice niet in het Nederlands bereiken.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee. Om ten volle gebruik te kunnen maken van de diensten van PureVPN moet u een abonnement nemen. Met iPhone, iPad, iPod Touch of Android kunt u deze VPN dienst wel 7 dagen gratis uitproberen. Kijkt u voor een overzicht van de kosten van abonnementen in onze review.

Ja. PureVPN kan de blokkades opgelegd door Netflix omzeilen. Hierdoor kunt u toegang krijgen tot de Amerikaanse Netflix. Dit maakt het mogelijk voor u om veel meer series en films te kijken dan met een Nederlands account. Kijkt u hoe Netflix werkt bij PureVPN in onze review.

Ja. Met uw Android of iPhone, iPad of iPod Touch kunt u gebruikmaken van een proefperiode van 7 dagen. Voor alle andere toestellen is een 31 dagen geld-terug-garantie beschikbaar. In principe betekent dit dat u deze VPN service eerst 31 dagen kunt uitproberen. Mocht u niet tevreden zijn, dan krijgt u uw geld terug. Meer weten over PureVPN en Android? Lees dan onze review.

Ja. PureVPN beschikt over verschillende apps en extensies. Zo kunt u een PureVPN Chrome en Firefox extensie downloaden. U leest alles over de verschillende besturingssystemen en PureVPN in onze review.

Mocht u op zoek zijn naar een gekraakte versie van PureVPN, dan raden we u aan dit niet te doen. Met een VPN verbinding beveiligt u uw toestel, terwijl u met een gekraakte versie net het omgekeerde doet. Installeer dus enkel een betalende versie op uw apparaten. Wilt u meer weten over waarom een PureVPN crack niet wordt aangeraden? Lees dan onze review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren