RoboMarkets-logo

RoboMarkets review & ervaringen

Bijgewerkt: 29 maart 2022
Info
AanbodDemo Account - Risk Free Trading
Betaalmethoden
iDeal, Trustly, PayPal, Skrill, Neteller
ProductenForex, CFD's & cryptocurrencies
Minimale storting€100
EducatieDemo account
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
LicentiesCySEC
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
Onbeperkt
Demo account
71.24% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
4
RoboMarkets biedt heel wat verschillende financiële producten aan. De website laadt snel en de klantenservice is 24/7 te bereiken. Een heel degelijke en betrouwbare broker.

RoboMarkets review: ervaringen en uitleg

Is RoboMarkets betrouwbaar of is deze broker een scam? Het is een vraag waarop wij in de RoboMarkets review een antwoord willen gaan geven.

RoboMarkets-review-ervaringen-en-uitleg

RoboMarkets is een veilige broker waarbij u probleemloos kunt beleggen

De broker is al actief in Europa sinds 2012, maar maakt dit RoboMarkets betrouwbaar? Wij testen het in onze onafhankelijk broker test. Ook keken wij voor u naar: betaalmogelijkheden, het gratis demo account en de licenties. En hoe is het aanbod van verschillende instrumenten?

Wat zijn onze RoboMarkets ervaringen?

Onderdeel van onze RoboMarkets review is het delen van onze RoboMarkets ervaringen. Wij hebben positieve ervaringen opgedaan bij het handelen op RoboMarkets. De broker heeft een snelle website die overzichtelijk is. De klantenservice is makkelijk te bereiken via verschillende kanalen. Er is een groot aanbod van verschillende producten en een goed educatiecentrum. Ook kunt u er als beginner ervaren traders kopiëren. Een aantal dingen die verbeterd kunnen worden zijn er ook. Zo is de website niet in het Nederlands beschikbaar. En ook de klantenservice moet u contacteren in het Engels.

De voordelen van Robomarkets
 • Snelle website
 • Europese licentie en controle AFM
 • Kopiëren van andere traders
 • 24/5 klantenservice
 • Uitgebreid educatiecentrum
De nadelen van Robomarkets
 • Website niet beschikbaar in het Nederlands
 • Klantenservice in het Engels
 

RoboMarkets scam of veilig en betrouwbaar?

Wij hebben ondervonden dat RoboMarkets een betrouwbare broker is. U hoeft niet bang te zijn voor een scam.

 • Als eerste heeft RoboMarkets een licentie van de CySEC. Dit is de financiële autoriteit van Cyprus die ervoor zorgt dat de diensten binnen Europa mogen worden aangeboden. Ook hebben ze een registratie bij de AFM. Dit is zodat de broker zich op de Nederlandse markt kan richten.
 • Ten tweede is er de SSL technologie. Hiermee zijn alle transacties en data beschermd. Het betekent dat alle data versleuteld verstuurd wordt. Derden kunnen daardoor nooit uw gegevens inzien. U herkent de SSL technologie door de HTTPS: aan het begin van de url
 • Verantwoord beleggen is een derde reden. RoboMarkets wil niet dat iedereen zomaar geld gaat storten en willekeurig iets doet. Ze waarschuwen potentiële klanten over de risico’s van het beleggen en dat de meeste beleggers geld verliezen. Om dit te voorkomen is er het demo account. Hiermee kunt u risicoloos beleggen zonder geld te storten. Op deze manier leert u hoe het traden gaat. Hiernaast is er de educatie afdeling. Daar kunt u alle ins en outs van het traden leren.

Samengevat waarom RoboMarkets betrouwbaar is:

 • Licentie van CySEC
 • Registratie bij de AFM
 • SSL-technologie
 • Verantwoord beleggen en demo account
Meld u nu aan bij RoboMarkets

RoboMarkets scam of is mijn geld veilig?

RoboMarkets-scam-of-is-mijn-geld-veilig

RoboMarkets treft heel wat maatregelen om een veilig handelsplatform aan te bieden

Zoals we al eerder zeiden, hoeft u niet bang te zijn voor een RoboMarkets scam. De broker heeft verschillende maatregelen getroffen om er zeker van te zijn dat uw geld volledig veilig is.

 • Het geld van beleggers wordt op een aparte bankrekening gestort: de broker kan niet aan dit geld komen. Het kan daardoor niet gebruikt worden voor bijvoorbeeld huisvesting of het uitbetalen van personeel.
 • Stop-loss limiet: u kunt als u gaat beleggen een stop-loss limiet invoeren. Hiermee kunt u van te voren instellen dat bij een bepaalde koerswijziging uw opties automatisch verkocht worden. Zo kunt u uw verliezen beperken. Dit is ideaal als u niet de hele tijd kunt volgen wat er gebeurt.
 • Balansbescherming tot €20.000: mocht de broker failliet gaan, dat is uw balans tot €20.000 verzekerd. Dit is onderdeel van het Investor Compensation Fund.
 • Negatieve balansverzekering: uw account kan nooit in de min komen. U kunt uw balans verliezen tijdens het handelen, maar daar houdt het mee op. U kunt nooit een minstand opbouwen.

U ziet dus dat RoboMarkets zorg draagt voor uw geld. U hoeft niet bang te zijn dat u opeens uw geld kwijt zult zijn. Samengevat alle redenen waarom uw geld veilig is bij RoboMarkets:

 • Beleggersgeld op aparte bankrekening
 • Stop-loss limiet
 • Balansverzekering tot €20.000
 • Negatieve balansbescherming

Hoe is RoboMarkets gereguleerd?

Robomarkets heeft een licentie van de CySEC. Dit is de Cypriotische financiële autoriteit. Met deze licentie mogen zij hun diensten aanbieden binnen Europa. De CySEC controleert de broker of alle interne en externe processen correct verlopen. Als broker is het van belang om zich aan de regels te houden van de CySEC. De licentie kan namelijk worden ingetrokken als blijkt dat de broker niet eerlijk te werk gaat.

Naast de licentie van de CySEC is er ook de registratie bij de AFM, de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten. Zij houden ook in de gaten of de broker zich aan de regels houdt. Indien gewenst kunnen zij extra regels opleggen naast de regels van de CySEC. Dit zodat de broker zijn diensten in Nederland mag blijven aanbieden.

Technische veiligheid

Het is belangrijk om te weten dat uw geld veilig is en dat de licenties in orde zijn. Maar ook uw data en persoonlijke gegevens moeten goed in orde zijn. Kortom de technische veiligheid moet goed zijn. Hier zorgt RoboMarkets ook zeker voor. Er is de SSL Technologie die uw data en transacties beschermt. De SSL technologie zorgt ervoor dat alle data versleuteld is. Op deze manier kunt alleen u de gegevens inzien. Mensen van buitenaf kunnen nooit uw gegevens inzien op deze manier.

Ook bieden ze u de mogelijkheid tot two factor authentication. Dit houdt in dat u niet alleen inlogt met uw wachtwoord, maar ook altijd een code moet invoeren. Wanneer u inlogt met uw wachtwoord krijgt u ook een SMS met een code. Mocht uw e-mail gehackt zijn, kunnen hackers nooit uw account inkomen. Dit lukt ze alleen met de SMS code die u ontvangt.

Natuurlijk is de website van de broker goed beschermd met verschillende firewalls om alle ongewenste gasten buiten de deur te houden. Daarnaast hebben ze een veiligheidsteam dat alles in de gaten houdt en direct ingrijpt als er verdachte handelingen gezien worden.

Hoe contacteer ik de RoboMarkets klantenservice?

Een goede transparante broker heeft ook een klantenservice die goed te bereiken is. RoboMarkets heeft een 24/7 klantenservice. Het maakt dus niet uit wanneer u vragen heeft, u kunt ze altijd contacteren. Voor antwoorden op de meest voorkomende vragen kunt u de FAQ lezen. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben kunt u een medewerker contacteren. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen of een belletje te plegen. Hou er rekening mee dat dit in het Engels moet gebeuren. Indien u snel contact wil, kunt u ook de live chat contacteren. U krijgt dan direct een medewerker te spreken die u kan helpen met uw vragen. Wij hebben een aantal maal de live chat gecontacteerd en hadden altijd snel een medewerker in de chat. Dit werkt erg fijn en geeft een betrouwbaar gevoel. De klantenservice hielp ons snel en correct. Het was beter geweest als de klantenservice ook nog in het Nederlands beschikbaar was geweest. Dit is een punt ter verbetering voor de toekomst.

Hoe werkt RoboMarkets?

Hoe werkt RoboMarkets? Wij leggen hier voor u uit hoe u eenvoudig een account opent. Belangrijk om te weten is, dat u altijd veilig handelt bij RoboMarkets. De broker is volledig betrouwbaar. Voor beginners raden wij u aan te starten met een gratis demo account. U krijgt dan onbeperkt virtueel geld en kunt traden als iedereen. Zo leert u risicoloos beleggen.

Wanneer u zich aanmeldt bij RoboMarkets volgt u de volgende stappen:

 1. Ga naar de aanmeldpagina van RoboMarkets en klik op register

 2. Vul uw persoonsgegevens in en ga akkoord

 3. Kies uw handelsplatform en vul uw adres is

 4. Verifieer uw account en begin met traden

Bij de verificatie van uw account moet u een aantal documenten opsturen. Dit is verplicht voor elke belegger bij elke broker. Uw gegevens worden volledig veilig opgeslagen en komen nooit in verkeerde handen terecht. Zodra uw account geverifieerd is, kunt u deze volledig gebruiken. U kunt dan eenvoudig storten en uitbetalen maar ook gebruik maken van de Copy FX. Bij de CopyFX kunt u ervaren beleggers volgen en hun investeringen overnemen.

Is er een RoboMarkets bonus?

De Europese wetgeving maakt het krijgen van een bonus niet meer mogelijk. U kunt dus geen RoboMarkets bonus krijgen. Toch betekent dit niet dat u niet gratis kunt (leren) beleggen. U kunt namelijk een RoboMarkets demo account openen. Hierbij krijgt u een ongelimiteerde virtuele balans waarmee u risicoloos kunt beleggen. U kunt in dit demo account beleggen zoals u dat ook voor echt geld zou doen. Op deze manier kunt u zonder risico verschillende strategieën uitproberen.
Tegelijk met het demo account kunt u de educatie pagina’s lezen. Hier vindt u allemaal informatie over beleggen en verschillende tips. U kunt deze in uw demo account dan direct uitproberen.

Wilt u direct een demo account? Klik dan op de groene aanmeld button beneden aan deze pagina.
 

Hoe is het aanbod bij RoboMarkets?

Hoe-is-het-aanbod-bij-RoboMarkets

U kunt bij RoboMarkets beleggen in forex, CFD en cryptocurrency

RoboMarkets heeft een goed aanbod van verschillende handelsinstrumenten. U kunt handelen in Cryptocurrency, Forex en CFDs. Hieronder gaan we verder in op de verschillende mogelijkheden.

Forex

De broker heeft een goed aanbod van verschillende valutaparen. Ze hebben meer dan 50 paren in het assortiment. U heeft een grote keuze van onder andere volgende paren: EUR/GBP, EUR/USD, GBP/USD en USD/JPY. Natuurlijk zijn er ook de bekende en minder bekende paren waar u in kunt handelen.

Wilt u meer weten over Forex en het handelen in Forex? Dan kunt u onze pagina over beleggen in forex bij brokers lezen. Hier vindt u alle info die moet weten voor u gaat starten.

CFD

RoboMarkets heeft een aanbod van meer dan 10.000 verschillende CFD’s. Dit is in indices maar voornamelijk in aandelen van grote multinationals. Een aantal voorbeelden zijn: Apple, Facebook, Google of Netflix.

Heeft u interesse in de CFD handel maar weet u niet precies hoe en waar te starten? Bezoekt u dan onze beleggen in CFD pagina. Hier staat alles wat u weten moet over CFDs en de handel erin.

Cryptocurrency

Ook voor de handel in cryptocurrency kunt u terecht bij RoboMarkets. Ze hebben een aanbod van 7 verschillende cryptos. Als u handelt in de cryptos speculeert u op de koerswijzigingen. U zult dus niet de eigenaar worden van de munt. De cryptocurrency die aangeboden wordt: Bitcoin, Bitcoin cash, Dash, Ethereum, Litecoin, Ripple en EOS.

Voor meer informatie over cryptocurrency en de handel erin kunt u naar onze crypto bij brokers pagina gaan. Hier vindt u de info die u nodig heeft om te beginnen met de cryptocurrency handel.

Ervaren beleggers kopieren met CopyFX

RoboMarkets-ervaren-beleggers-kopieren-met-CopyFX

Met CopyFX kunt u bij RoboMarkets andere beleggers kopiëren

Wanneer u een volledig geverifieerd account heeft, kunt u gebruik maken van CopyFX. Hiermee kunt u ervaren traders kopiëren. U kunt zelf kiezen welke trader u gaat volgen. Dit is ideaal als u zelf niet heel veel tijd wilt of kunt besteden aan het traden. Maar u wilt wel graag uw geld beleggen. Naast dat u kunt kiezen wie u wilt kopiëren, kunt u ook het bedrag kiezen dat daarmee gemoeid gaat. Minimale vereiste is wel €100.

Wilt u weten hoe het traden allemaal werkt, dan kunt u onze traden bij brokers pagina bezoeken. Hier vindt u alle nodige informatie die u moet weten voor u zich aanmeldt bij een broker.
 

RoboMarkets kosten

Indien u gaat traden zullen er door de broker kosten in rekening worden gebracht. Dit zijn de zogeheten spreads. Spreads is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs van een product. Waarbij de koopprijs altijd iets hoger ligt dan de verkoopprijs. Dit minimale verschil per transactie is hoe de broker zijn geld verdient. De spreads verschillen per handelsinstrument en per account. U kunt op de website van de broker per instrument vinden wat de spreads zijn die worden gerekend. Bekijkt u deze goed voor u begint met handelen.

Wanneer u geld gaat storten of opnemen worden er geen kosten in rekening gebracht door de broker.

RoboMarkets review: account overzicht

Als belegger heeft u de mogelijkheid tot het openen van een account. We geven een overzicht van de mogelijkheden bij RoboMarkets:

Met het demoaccount kunt u het beleggen echt leren. U heeft een virtuele balans die ongelimiteerd is. U kunt dus alle fouten maken die er zijn als beginner en alle strategieën uitproberen.

Met dit account kunt u voor echt geld beleggen. U start met een minimale eerste deposit van €100.

Dit account heeft veel weg van de Pro Standaard. Het grote verschil is dat uw maximum order een stuk groter is: namelijk 500 tegenover 100.

Ook veelal hetzelfde als de eerder genoemde accounts. Het grote verschil is dat uw accountgeschiedenis een jaar lang wordt bewaard.

RoboMarkets betaalmethoden

Wilt u voor echt geld gaan traden? Dan is het belangrijk dat u eenvoudig en snel geld kunt storten. Wat ook niet onbelangrijk is, is dat het geld opnemen soepel verloopt. U moet weten dat dankzij de SSL technologie geld storten bij RoboMarkets volledig veilig is. Ook worden er geen kosten in rekening gebracht voor geld storten of opnemen.
 

Hoe stort ik geld bij RoboMarkets?

Er zijn een groot aantal mogelijkheden tot het storten van geld. We hebben de meest gangbare voor Nederland voor u op een rijtje gezet:

Methode
Hoe snel?
Min. storting
Max. storting/transactie
iDeal
Direct
€10
€10.000
Trustly
Direct
€10
€10.000
PayPal
Direct
€10
€100.000
Creditcard
Direct
€10
Geen max
Skrill
Direct
€10
Geen max
Neteller
Direct
€10
€50.000

RoboMarkets geld opnemen

Een geldopname kan alleen gebeuren wanneer u een volledig geverifieerde account heeft. Houd u er rekening mee dat uw geldopname alleen gedaan kan worden naar de methode waarmee u gestort heeft. U kunt al een geldopname doen vanaf €1. Hoe snel u uw geld binnen heeft, ligt aan de methode waarnaar u laat uitbetalen. Een uitbetaling naar uw bankrekening zal gemiddeld 1-3 werkdagen duren. Dit is mede afhankelijk van uw bank. Een uitbetaling naar uw Visa kan tot 10 werkdagen duren. Uitbetalingen naar ewallets als Skrill en Neteller zijn er echter al binnen 24 uur.

RoboMarkets App

RoboMarkets-app

Bij RoboMarkets kunt u ook beleggen via uw mobiel toestel of tablet

De app van RoboMarkets kunt u zowel downloaden in de Google Play Store als de App store. De app is er namelijk voor zowel Android als iOS. Uiteraard is de app gratis te downloaden. De app is uitermate geschikt om te handelen op uw mobiele telefoon of tablet. U kunt zo heel makkelijk uw transacties onderweg doen. De app werkt snel, laadt snel en de navigatie is erg goed. Ook het storten van geld of het contacteren van de klantenservice is erg makkelijk. Voor beleggers die veel onderweg zijn is dit een absolute aanrader.

Licenties en bedrijfsinformatie

RoboMarkets werd opgericht in 2012 en heeft in die tijd haar klantenbestand zien groeien naar ruim 250.000 klanten wereldwijd. En nog steeds groeit het klantenbestand elk jaar door.

Qua licenties zit het ook dik in orde. De vergunning om in Europa de diensten te mogen aanbieden komt van de CySEC, een van de beste vergunningen binnen de EU. Hiernaast hebben ze extra controle van de Nederlandse AFM. Zodoende worden ze door twee goed erkende autoriteiten gecontroleerd.
 

RoboMarkets conclusie

Laten we starten met de conclusie dat RoboMarkets een betrouwbare en veilige broker is. Ze hebben verschillende maatregelen getroffen om uw geld te beschermen. Denk aan de balansverzekering tot €20.000. SSL technologie, negatieve balansbescherming en de mogelijkheid tot stop-loss limiet. Ook de licenties zorgen ervoor dat een RoboMarkets scam niet mogelijk is.

De broker heeft een goed bereikbare klantenservice waar u te allen tijde terecht kunt. Ze nemen verantwoord beleggen serieus. Dit blijkt uit de vele waarschuwingen voor de risico’s van beleggen. Ook is er de gratis demo account waar u risicoloos kunt beleggen.

RoboMarkets is een professioneel bedrijf dat ervoor zorgt dat u zowel via desktop als mobiel goed terecht kunt bij hen om betrouwbaar te traden.

FAQ - veelgestelde vragen

Om te kunnen beleggen bij RoboMarkets moet u minstens €100 storten. Dit geldt voor alle soorten accounts behalve Prime. In dat geval bedraagt de minimum deposit €5000. Wilt u nadat u een account heeft aangemaakt opnieuw een storting maken? Dan bestaat er geen minimale storting. Meer weten over geld storten bij RoboMarkets? Lees dan onze uitgebreide review.

Ja, u kunt bij RoboMarkets een gratis demo account openen. Hiermee kunt u risicoloos beleggen. U krijgt van de broker een ongelimiteerde virtuele balans. Hoe u deze RoboMarkets demo account kosteloos opent, leest u in onze review.

Ja, u kunt in 7 verschillende crypto’s handelen bij RoboMarkets, waaronder Bitcoin. Let wel op: u speculeert op de koerswijzgingen van de cryptocurrencies, u bezit de munten niet echt. Lees onze RobotMarkets review om meer te weten te komen over in welke cryptocurrencies u kunt beleggen.

Dit hangt af van de methode waarnaar u wilt laten uitbetalen. Kies u voor een bankoverschrijving, dan kan het het 1-3 werkdagen duren. Doet u de geldopname naar bijvoorbeeld Skrill of Neteller is het er binnen 24 uur. Meer info over opnamemethoden en tijdsduur vindt u in onze RoboMarkets review.

Ja, RoboMarkets is legaal in Nederland. U kunt met een gerust hart gaan beleggen bij deze broker. Ze hebben een Europese vergunning en een inschrijving bij de Nederlandse AFM. Voor meer info over de Europese vergunningen, kunt u onze onafhankelijke RoboMarkets review lezen.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren