Trade360-logo

Trade360 review & ervaringen

Bijgewerkt: 29 maart 2022
Info
AanbodDemo Account - Risk Free Trading
Betaalmethoden
iDeal, Neteller, Skrill, paysafecard, VISA
ProductenForex, CFD's & cryptocurrencies
Minimale storting€500
EducatieDemo account
VoorwaardenElke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren.
LicentiesCySEC
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€10.000 virtueel
Demo account
68.01% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
4
De website van Trade360 is erg overzichtelijk en wordt in het Nederlands aangeboden. U kunt er aan crowdtrading doen en u kunt er betalen met iDeal.

Trade360 Review: ervaringen en uitleg

Is Trade360 betrouwbaar of is deze broker een scam? Een belangrijke vraag voor u begint met beleggen bij deze broker. Wij onderwierpen daarom Trade360 aan aan onafhankelijke broker test.

Trade360-review-ervaringen-en-uitleg

Bij Trade360 kunt u CrowdTrader worden

De diensten worden al sinds 2013 aangeboden maar betekent dit dan ook dat u veilig kunt handelen bij de broker? Wij bespreken het voor u in onze onafhankelijke review.

Ook gaan we dieper in op vragen als: is er een Trade360 demo account om risicoloos te beleggen? Heeft de broker de juiste licenties? En wat zijn kosten die u niet direct ziet? Wij gaan op deze vragen, en nog veel meer, een antwoord geven in deze Trade360 review.

Wat zijn onze Trade 360 ervaringen?

Wij hebben een positief gevoel overgehouden aan het traden bij de broker. Wij hebben eigenlijk alleen maar positieve Trade360 ervaringen opgedaan. In deze Trade360 review gaan we onze ervaringen zoveel mogelijk met u delen. Wij waren erg te spreken over de overzichtelijke website, die volledig in het Nederlands beschikbaar is. Een snelle en proactieve klantenservice die we makkelijk te pakken konden krijgen. De hele Trade360 ervaring gaf ons een betrouwbaar gevoel. Uiteraard zijn er ook een aantal zaken die voor verbetering vatbaar zijn. Zo is er geen online educatiecentrum. Wel is er een uitgebreide FAQ. Ook is de klantenservice niet altijd te bereiken in het Nederlands. Alhoewel de internationale medewerkers er wel alles aan zullen doen om correct te vertalen.

De voordelen van Trade360
 • Transparante broker
 • Crowdtrading
 • Overzichtelijke website
 • Licenties in Cyprus, geregistreerd bij de AFM
 • Snelle en proactieve klantenservice
De nadelen van Trade360
 • Geen opleidingscentrum
 • Klantenservice in het Engels
 

Trade360 scam of veilig en betrouwbaar?

Wij vertellen u direct, Trade360 is een eerlijke en betrouwbare broker. U kunt met een gerust hart gaan traden bij hen. Van een Trade360 scam is absoluut geen sprake. Maar wat maakt deze broker nou betrouwbaar? We leggen het hieronder uit voor u:

 • Allereerst, en zeker het belangrijkste, is de licentie. Trade360 heeft een licentie van de CySEC. Dit maakt dat ze hun diensten binnen Europa mogen aanbieden. Hiernaast staan ze ook ingeschreven bij de AFM, de Nederlandse financiële autoriteit. Hierdoor kunnen ze hun diensten legaal aanbieden in Nederland.
 • Een tweede teken dat de broker betrouwbaar is, is het gebruik van de SSL-technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de website alle data versleuteld verstuurt. Hierdoor kunnen buitenstaanders nooit inzage hebben in uw persoonlijke gegevens of transacties.
 • Al laatste willen het verantwoord beleggen beleid benoemen. De broker heeft op hun website duidelijke waarschuwingen staan over het gevaar van beleggen. Een groot gedeelte van de mensen die belegt in CFD’s verliest namelijk geld op de lange termijn. Trade360 zorgt ervoor dat u als potentiële belegger goed nadenkt over uw geld en uw kennis voor u start. Het is zeer duidelijk dat de broker niet probeert uw geld snel in ontvangst te nemen. Ze willen dat u op een juiste manier handelt.

Een samenvatting van wat Trade360 veilig en betrouwbaar maakt:
Positive

 • Europese licentie
 • AFM registratie
 • SSL-technologie
 • Oog voor verantwoord beleggen
Meld u nu aan bij Trade360

Trade360 scam of is mijn geld veilig?

Zoals al genoemd is er zeker geen Trade360 scam gaande. De broker zorgt ervoor dat u als belegger uw geld op een veilige plek heeft. Zij hebben verschillende regels en maatregelen getroffen. Hierdoor kunt u uw geld niet kwijtraken, buiten het beleggen om. We overlopen hieronder de veiligheidsmaatregelen van deze broker:

 • Een verzekering van uw balans tot €20.000: mocht de broker failliet gaan dan is uw balans tot €20.000 verzekerd.
 • Geld van beleggers op een aparte bankrekening: al het geld dat een belegger stort, wordt op een aparte bankrekening gezet. De broker heeft hier geen toegang toe voor andere doeleinden. Ze kunnen dit geld derhalve niet gaan gebruiken voor zaken zoals betalingen van salarissen of eigen investeringen. Uw geld zal daarom niet plots kunnen verdwijnen naar verkeerde doeleinden.
 • Negatieve balansbescherming: uw balans kan nooit onder €0 uitkomen. Indien u een positie niet op tijd sluit, kan uw balans nooit negatief worden. Dit is een risico dat de broker neemt. Zij zorgen ervoor dat dit verlies wordt opgevangen.
 • Stop-loss limiet: u kunt zelf van te voren aangeven wanneer u een positie wilt sluiten. Op deze manier kunt u zelf een ingecalculeerd verlies nemen of een sluiten op de door u gewenste winst.

Een overzicht waarom uw geld veilig is:
Positive

 • Balans tot €20.000 verzekerd
 • Geld van beleggers op derdenrekening
 • Negatieve balansbescherming
 • Stop-loss limiet

Hoe is Trade360 gereguleerd?

Trade360 heeft een licentie van de CySEC, de financiële waakhond van Cyprus. Omdat Cyprus binnen de EU valt, mag de broker met deze licentie haar diensten aanbieden binnen Europa. De CySEC controleert of Trade360 zich aan alle regels houdt. Ze controleren hierbij zowel de interne als de externe processen. Indien een broker de regels overtreedt, kan de CySEC besluiten de vergunning af te nemen. Wat dan ook weer betekent dat de broker de diensten niet langer binnen Europa kan aanbieden. U begrijpt dat het voor de broker van belang is de vergunning te mogen behouden. Daarom kunt u er vanuit gaan dat zij zich aan alle regels houden. Hierdoor kunt u veilig en vertrouwd beleggen bij Trade360.

Naast de Europese vergunning staat Trade360 ook ingeschreven bij de AFM, de Nederlandse Financiële Autoriteit. De AFM controleert ook of de broker zich aan de regels houdt. Indien nodig kunnen zij extra eisen stellen aan een broker.

Technische veiligheid

Naast dat uw geld veilig staat bij de broker, is ook hun website goed beveiligd. Om te beginnen is er de SSL-technologie. Al uw transacties en persoonlijke data zijn hiermee beveiligd. Derden kunnen dankzij de versleuteling van data deze niet lezen. Uw persoonlijke gegevens zijn hiermee helemaal veilig. Een SSL beveiligde website herkent u doordat de url begint met https://.

Naast de SSL-technologie heeft Trade360 meer maatregelen om de website veilig te houden. Om mensen buiten de deur te houden die er niets te zoeken hebben, hebben ze op twee verschillende niveau’s firewall bescherming. Eén voor de applicatie en één voor het serverniveau.

De server waarop de handelsactiviteiten gebeuren staat los van de server waar de transactie-informatie op te vinden is.

Trade360 gebruikt twee verschillende serverparken in twee verschillende locaties. Omdat de gegevens van beide locaties gesynchroniseerd moeten worden, kunnen deze niet gemanipuleerd worden. De serverparken die gebruikt worden worden 24/7 bewaakt door veiligheidspersoneel. Mensen die hier niets te zoeken hebben kunnen geen toegang tot de parken krijgen.

Al deze maatregelen zorgen ervoor dat de website technisch goed beveiligd is.

Hoe contacteer ik de Trade360 klantenservice?

De klantenservice van Trade360 is op verschillende manier te bereiken. Om te beginnen is er het antwoordformulier. Deze kunt u op de website invullen en zelfs indien nodig bijlages toevoegen.
U kunt er ook voor kiezen om de klantenservice te bellen of zelfs een fax te sturen. Indien u een belletje doet zult u het gesprek wel in het Engels moeten voeren. Indien u geen haast heeft, kunt u ook een mail sturen. De klantenservice zal u dan een antwoord via de e-mail terug sturen.

De snelste, en in onze ogen de makkelijkste, manier is de live chat. De medewerkers zitten hier 24 uur per dag voor u klaar op werkdagen. In het weekend kunt u de live chat niet contacteren. De live chat medewerkers reageren erg snel en adequaat. Ze hebben het antwoord snel klaar en zijn uitermate vriendelijk. Onze ervaringen met de klantenservice zijn erg positief.

Hoe werkt Trade360?

Hoe-werkt-Trade360

Doorloop deze stappen om te beleggen bij Trade360

Hoe werkt Trade360? Wij hopen dat aan het einde van deze Trade360 review u volledig op de hoogte bent hiervan. Als u op een betrouwbare manier wilt handelen dan is het van belang dat u een account opent. Hieronder vertellen wij u in een paar stappen hoe u dit makkelijk kunt doen:

 1. Ga naar de registratiepagina van Trade360 en klik op aanmelden

 2. Vul uw gegevens in en maak een wachtwoord aan

 3. Klik op registreren en uw account is geopend

Dit is een simpel proces en u kunt nu al beginnen met traden. U kunt ervoor kiezen dit te doen met een gratis demo account of u maakt direct een storting in uw account. Let wel op: voor u gaat handelen is het aan te raden om al uw gegevens goed in te vullen en te verifiëren. Dit zal het uitbetalen vergemakkelijken als het zover is. De verificatie kunt u eenvoudig doen door een ID en bankafschrift te uploaden. U hoeft niet bang te zijn dat deze gegevens in verkeerde handen vallen. Alles wordt namelijk beveiligd opgeslagen.

Is er een Trade360 bonus?

Door de Europese regelgeving mag een broker geen bonus meer geven. Dit is voor de veiligheid van beginnende beleggers. Een betrouwbare broker met Europese licentie zal u dan ook geen bonus geven. Dit is bij deze broker ook niet anders, u ontvangt dus geen Trade360 bonus.

Dit betekent echter niet dat u niet gratis en risicoloos kunt beleggen. Trade360 geeft u namelijk de kans om een demo account te openen. In dit gratis account krijgt u €10.000 virtueel geld. Hiermee kunt u risicoloos alle strategieën uitproberen. Het geeft u de kans om het beleggen goed onder de knie te krijgen voor u echt geld gaat investeren.

In de FAQ sectie van de broker vindt u een groot aantal antwoorden op vragen die u als beginnende belegger kunt hebben. Dit kan u helpen het beleggen op de juiste manier te doen.

 

Hoe is het aanbod bij Trade360?

Hoe-is-het-aanbod-bij-Trade360

Bij Trade360 kunt u in deze financiële producten handelen

U vindt een groot aantal producten bij Trade360 waarin u kunt handelen. U kunt beginnen met handelen in Forex en CFD’s op onder meer grondstoffen en aandelen. Wij vertellen u hieronder meer over het aanbod dat u heeft bij de broker.

Forex

Er is een aanbod van meer dan 50 valutaparen waarin u kunt handelen. Dit varieert van major paren tot exotische paren. Denkt u hierbij aan: EUR/USD, USD/CAD, AUD/CAD, EUR/AUD. Als u meer wilt weten over Forex en hoe het werkt, bezoek dan onze Forex informatie pagina. Hier vindt u alle informatie die u moet weten over Forex en de handel hierin.

CFD

Bij Trade360 kunt u handelen in CFD’s in: grondstoffen, indexen, aandelen en ETF’s.

 • Aandelen zoals: Adidas, Vodafone, BMW, Deutsche Bank
 • Grondstoffen zoals: goud, olie, zilver, aardgas
 • Indexen zoals: Dow Jones, DAX30, Nikkei, CAC40
 • ETF’s zoals: USO, FXI, EWH, XLK

Wilt u weten hoe CFD’s precies werken? Bezoek dan onze CFD info pagina. Hier leest u hoe u het beste kunt handelen in CFD’s.

U ziet, er is een ruim aanbod van handelsopties bij Trade360. Waar u ook in wilt beleggen, het is aan te raden eerst te handelen in uw demo account om alle producten goed te leren kennen zonder dat u hierbij risico loopt.

Crowdtrading bij Trade360

Crowdtrading-bij-Trade360

Met CrowdTrading bij Trade360 kunt het marktgedrag van andere beleggers bekijken

Crowdtrading is een manier van handelen waarbij wordt uitgegaan van het idee dat een grote groep mensen meer weet dan één persoon. Trade360 maakt gebruik van een live feed die constant wordt bijgewerkt. Op deze manier kunt u zien waar andere mensen mee bezig zijn en hoe ze denken over bepaalde aandelen. Op deze manier kunt u het momentum inschatten en hier uw voordeel mee doen wanneer u gaat beleggen.

 

Trade360 kosten

Bij het handelen worden er door de broker kosten in rekening gebracht, de zogeheten spreads. Een spread is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs wanneer u een transactie doet. Dit zijn kleine bedragen welke u als trader bijna niet ziet. De spreads die in rekening worden gebracht door Trade360 variëren per product en welk account u heeft. U heeft zelfs de mogelijkheid tot op maat gemaakte spreads. Hiervoor kunt u de klantenservice contacteren. Voor een volledig overzicht van alle spreads kunt u op de website kijken.

Wanneer u een positie niet afsluit, worden er overnight commissies berekend. Zorgt u er daarom voor dat u op tijd uw posities afsluit. Ook de verschillende overnight commissies vindt u terug op de website van de broker.

Trade360 review: account overzicht

Wanneer u gaat traden bij Trade360 opent u een account. Wat voor account u opent, maakt een verschil in de diensten die u aangeboden krijgt. We geven u een overzicht:

Voor beginners een uitstekend account. U krijgt in het Trade360 demo account €10.000 virtueel geld waarmee u risicoloos kunt beleggen. Dit geld is virtueel, wat betekent dat u niets kunt verliezen. U kunt op deze manier gratis leren beleggen door middel van doen. Het is aan te raden dit te doen in combinatie met de Trading Academy. Hier krijgt u gratis informatie over beleggen.

Het standaard account wanneer u zich aanmeldt. Een minimale storting van €500 is hierbij vereist. Zodra u een eerste storting heeft gemaakt, kunt u starten met traden. Na de verificatie van uw account kunt u ook een geldopname aanvragen.

Om in aanmerking te komen voor dit account, is een minimale storting van €1000 vereist. Het grote verschil met het mini account is dat u nu ook toegang heeft tot de MT5 software.

Voor het Gold account is een minimale storting van €5000 vereist. U krijgt hiervoor als extra’s persoonlijke push en sms-berichten en exclusieve marktupdates.

Voor het Platinum account gelden dezelfde regels als voor het Gold account. Het wezenlijke verschil is dat de minimale storting €10.000 moet zijn.

Dit account krijgt u wanneer u een storting maakt van €50.000. U heeft alle voordelen die de andere accounts ook hebben en hiernaast wordt u als een VIP behandeld.

Het Islamitisch account geeft u de mogelijkheid om te traden via de wetten van de Sharia. Zo kunt u handelen zonder dat er Riba wordt berekend (rente), kunt u zonder vertraging kopen en worden alle transactiekosten direct betaald. Om een Islamitisch account te openen moet u minimaal €10.000 storten.

Trade360 betaalmethoden

Om een storting te gaan maken moet u allereerst zeker zijn dat dit volledig veilig is. Dit is bij Trade360 absoluut het geval. Dankzij de SSL-technologie zijn alle transacties beveiligd. Niemand kan daardoor uw financiële gegevens inzien. Het storten van geld is daarom volledig veilig bij Trade360.

 

Hoe stort ik geld bij Trade360?

U kunt bij Trade360 op verschillende manieren geld storten. Wij hebben voor u de meest gebruikte methodes voor Nederland op een rijtje gezet:

Methode
Hoe snel?
Min. storting
Kosten
iDeal
Direct
€250
Gratis
Neteller
Direct
€250
Gratis
Skrill
Direct
€250
Gratis
Paysafecard
Direct
€250
Gratis
Credit Card
Direct
€250
Gratis


Al deze stortingsmethoden zijn instant. Dit betekent dat u uw storting direct op uw account heeft staan. U kunt na uw storting onmiddellijk beginnen met handelen. U hoeft niet te wachten tot het geld er is.

Wat is de Trade360 minimum deposit?

De eerste storting die u maakt dient altijd €500 te zijn. Hierna kunt u zelf kiezen welk bedrag u overmaakt, zolang dit bedrag maar €250 of meer is. Wilt u dus een storting maken nadat u al een eerste keer heeft gestort, dan moet u altijd minstens €250 naar uw account overmaken.

Trade360 geld opnemen

Geld opnemen kunt u uiteraard ook doen. Wanneer u gaat beleggen is de bedoeling om geld te verdienen en dat wilt u op uw rekening hebben. U moet voor u kunt uitbetalen wel zorgen dat u een volledig geverifieerd account heeft.

Een geldopname moet u altijd doen naar de methode waarmee u ook gestort heeft. Een geldopname moet minimaal €25 zijn. Een uitbetaling wordt door de broker binnen 3 werkdagen verwerkt. Hoe snel u uw geld binnen heeft, is afhankelijk van de methode die u gebruikt. In het algemeen zult u uw geld binnen 3-5 werkdagen binnen hebben.

Trade360 app

Trade360-app

De Trade360 app is beschikbaar voor zowel iOS als Android

U kunt de Trade360 app makkelijk downloaden op uw mobiel of tablet. U doet dit gratis in de App Store of de Google Play Store. De app werkt bijna net zo eenvoudig als de website. U navigeert makkelijk tussen de menu’s en u kunt eenvoudig traden. Vooral als u veel onderweg bent is de Trade360 app een must-have.

Licenties en bedrijfsinformatie

Trade360 is opgericht in 2013 door een groep van ervaren handelsondernemers en technologie-experts. Zij zijn voornamelijk bekend van hun CrowdTrading functie waarbij u kunt zien wat de massa doet. Zij hebben een aantal awards gewonnen zoals: de meest innovatieve sociale handels technologie in 2017 en Forex innovator in 2016.

Ze worden gereguleerd door de CySEC. Dit zorgt ervoor dat hun diensten aangeboden mogen worden in de EU. Hiernaast houdt de AFM een extra oogje in het zeil omdat de broker ook actief is voor de Nederlandse markt.

 

Trade360 conclusie

Op basis van onze bevindingen in deze Trade360 review, concluderen we dat het een betrouwbare en veilige broker is om te handelen.

Uw geld wordt goed beschermd dankzij onder meer de negatieve balansbescherming en balansverzekering tot €20.000. Hiernaast hebben ze de juiste licentie van de CySEC en extra controle van de AFM. U hoeft zich zeker geen zorgen te maken over een mogelijke Trade360 scam.

Qua aanbod zit u helemaal goed. U kunt er op een veilige manier handelen in valuta, grondstoffen, aandelen en indexen. En wanneer u een beginnende belegger bent, kunt u dit gratis en risicoloos doen in het demo account. Hier start u met €10.000 virtueel geld en leert u zodoende beleggen door het te doen.

De app, de klantenservice en de stortingsmethodes zijn uitstekend. Alles werkt eenvoudig en snel. Trade360 werkt op een uitermate professionele manier en wij raden u dan ook aan bij deze broker een account te openen.

FAQ - veelgestelde vragen

Nee, er is bij Trade360 geen optie om te speculeren in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Er zijn wel genoeg andere handelsinstrumenten waarin u kunt handelen. Klikt u hier voor een volledig overzicht van alle handelsinstrumenten.

Nee een broker mag geen bonus geven.  U kunt wel gebruik maken van een gratis demo account met € 10.000 virtueel geld.  Hier vindt u een uitleg over het demo account.

Trade360 is een betrouwbare broker. Wij hebben de proef op de som gesteld bij deze broker. Wij delen met u onze ervaringen. Hier leggen we u uit waarom Trade360 betrouwbaar is.

Ja, Trade360 is volkomen legaal in Nederland. Niet alleen hebben ze de juiste Europese vergunning om hun diensten te mogen aanbieden, ook worden ze door de AFM gecontroleerd op eerlijkheid en veiligheid. U vindt alles over de regelgeving en regulatie van deze broker in onze Trade360 review.

Onze Trade360 ervaringen zijn positief.  In onze review gaan we dieper in op deze ervaringen. U leest daar alles over aanbod, betrouwbaarheid en veiligheid.


Opmerkingen

Rita 1 april 2021 om 19:14

Als dit een Nederlandse website is wil ik graag spreken met iemand die betrokken is in het nederlands

Auteur

Luuk Wouda 31 augustus 2020 om 13:02

Hallo Danea,

Wij raden u aan om de klantenservice van de broker te contacteren.
Dit kan via chat, fax of telefoon.

De klantenservice kan u precies uitleggen wat u moet doen om uw geld te ontvangen.

Danea 29 augustus 2020 om 14:53

Wil stoppen begrijp het niet wat te doen om geld terug te krijgen

Auteur

Luuk Wouda 4 mei 2020 om 12:26

Goedenmiddag,

Wanneer u een bedrag heeft op uw Trade360 account kunt u deze laten uitbetalen.
U moet hiervoor wel aan de eisen voldoen. Zo moet u een geverifieerd account hebben en moet de uitbetaling
plaatsvinden naar de zelfde betalingsmethode als waarmee u gestort heeft.

U kunt hier alle voorwaarden doorlezen, wij raden u aan te starten met artikel 8.1.

Indien u andere vragen heeft met betrekking tot uw account raadt ik u aan de klantenservice van Trade360 te contacteren. Zij kunnen u precies vertellen wat u kunt doen en hoe dit te doen.

Schipper 28 april 2020 om 13:52

Ik wil niet doorgaan met Trade360.
Wordt het bedrag van € 250,– teruggestort ?


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren