logo-tunnelbear

TunnelBear review & ervaringen

Bijgewerkt: 15 april 2021
Info
Betaalmethoden
VISA, Mastercard, bitcoin, American Express
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Chrome, Mozilla, Opera
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€4,99/maand
Op de website
Ongelimiteerd surfen
5
Tunnelbear is een van de weinige VPN services die een gratis versie aanbiedt. Kiest u voor een betalend abonnement, dan geniet u van heel wat extra’s.

TunnelBear review: veilig, snel en veelzijdig

TunnelBear werd opgericht in Canada in 2011 en telt maar liefst 21 miljoen klanten. Met deze VPN service kunt u veilig en anoniem op het web surfen. Veel mensen kennen TunnelBear als een uitstekende gratis VPN. Deze gratis versie werkt namelijk bijna net zo goed als de betaalde versie. Toch kent de betaalde versie heel wat voordelen t.o.v. de gratis TunnelBear versie. We zullen in deze TunnelBear review hierop dieper ingaan.

tunnelbear-review-en-ervaringen

U kunt Tunnelbear op 5 verschillende toestellen gebruiken

Als u besluit gebruik te maken van de diensten van deze provider, wordt u een nieuw IP-adres toegekend. Zo kunnen adverteerders en internetproviders uw online gedrag niet volgen. Ook bent u beschermd tegen hackers. TunnelBear maakt namelijk gebruik van militaire encryptie: AES 256-bit. Daarnaast biedt deze provider u de mogelijkheid om lokale censuur te omzeilen en worden geen logboeken bijgehouden.

Met deze VPN kunt u verbinding maken met 350 servers in 23 verschillende landen. Zo beschikt TunnelBear over servers in Europa, Azië, Oceanië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Er worden drie verschillende abonnementen aangeboden. De betalende abonnementen bieden ongelimiteerd surfen op 5 verschillende toestellen. De provider beschikt over apps die op alle belangrijkste apparaten en besturingssystemen kunnen worden gedownload. Ook beschikt deze provider over een goede klantendienst. In deze TunnelBear review nemen we de abonnementen, veiligheid, functionaliteit, klantendienst en servers onder de loep. Daarnaast vertellen we u ook of u met TunnelBear Netflix kunt kijken.

Onze TunnelBear ervaringen

We hebben heel goede TunnelBear ervaringen. Abonneert u zich op de diensten van deze provider dan ontvangt u een veilige VPN aan een heel degelijke prijs. U kunt verbinding maken met 350 servers in 23 verschillende landen wereldwijd. Met de betalende versie kunt u ongelimiteerd surfen. De provider maakt gebruik van AES 256-bit encryptie om ervoor te zorgen dat uw verbinding 100% veilig is. Ook wordt uw locatie en data geheimgehouden door VigilantBear in het geval dat uw verbinding verbroken wordt. Deze provider biedt apps aan voor Windows, MacOS, Android, iOS, Chrome, Firefox en Opera. Enkele minpuntjes: met TunnelBear Netflix kijken is niet mogelijk en de site is niet in het Nederlands beschikbaar.

De voordelen van TunnelBear
 • 350 servers in 23 verschillende landen
 • Ongelimiteerd surfen
 • AES 256-bit encryptie en VigilantBear
 • 5 verschillende toestellen tegelijk
De nadelen van TunnelBear
 • Site en klantendienst niet in het Nederlands beschikbaar
 • Netflix kan niet worden gedeblokkeerd

Is TunnelBear een scam of betrouwbaar?

is-tunnelbear-een-scam-of-betrouwbaar

Tunnelbear maakt gebruik van AES 256-bit encryptie

Deze provider opende in 2011 al zijn virtuele deuren. Dit betekent dat ze ondertussen de kneepjes van het vak kennen. U hoeft niet te vrezen voor een mogelijke TunnelBear scam. Dit bedrijf is 100% betrouwbaar. Deze provider maakt gebruik van verschillende veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat u veilig kunt surfen op het web.

Alle apps zijn uitgerust met militaire codering: 256-AES bit. Daarnaast beschikt de provider over een eigen “kill switch”, genaamd VigilantBear. Mocht uw verbinding verbroken worden, dan beschermt VigilantBear uw locatie en gegevens terwijl uw toestel opnieuw verbinding maakt. Daarenboven is dit de enige VPN ter wereld die regelmatig onafhankelijke veiligheidsaudits publiceert.

Bovendien worden er geen logboeken bijgehouden van uw online activiteit. Deze provider draagt uw privacy namelijk hoog in het vaandel. Ook maakt deze provider gebruik van GhostBear: zo zijn uw versleutelde gegevens onleesbaar en onvindbaar door overheden, bedrijven en uw internetprovider. GhostBear zorgt er namelijk voor dat VPN verkeer minder goed vindbaar is op uw netwerk, waardoor het moeilijker te blokkeren is.

Hieronder vatten we de verschillende redenen waarom TunnelBear veilig is nog eens kort samen:

 • 256-bit AES-codering van militaire kwaliteit
 • Strikt geen logboekbeleid
 • VigilantBear
 • Onafhankelijke veiligheidsaudits
 • GhostBear
Meld u nu aan bij TunnelBear

Kan ik TunnelBear legaal gebruiken?

Aangezien het hoofdkantoor van het bedrijf zich in Toronto, Canada bevindt, neemt deze provider niet deel aan de Europese richtlijn gegevensbewaring. Dit betekent dat ze niet moeten samenwerken met overheidsinstanties. Uw online activiteiten worden hierdoor niet gevolgd of getraceerd.

Mogelijk vraagt u zich af of het gebruik van TunnelBear wel legaal is? Gebruikt u deze VPN omdat u veilig verbinding wilt maken met een openbaar wifinetwerk? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken, dit is helemaal legaal. Ook als u uw privacy erg belangrijk vindt en uw data en identiteit geheim wilt houden, kunt u legaal gebruikmaken van een VPN. Mocht u zich daarnaast in een land bevinden waar bepaalde sites geblokkeerd zijn, dan kunt u ook zonder problemen verbinding maken met een VPN.

Gebruikt u de VPN echter in landen waar een VPN verboden is? Dan is dit illegaal. Daarnaast mag u geen VPN gebruiken voor illegale praktijken.

Hieronder vatten we kort samen waarvoor u een VPN wel en niet mag gebruiken:
Legaal gebruik

 • Gebruiken in landen waar VPN’s zijn toegestaan
 • Gebruiken om te surfen op openbare en niet-beveiligde wifinetwerken
 • Uw IP-adres, data en identiteit verbergen
 • Toegang krijgen tot sociale en geografisch beperkte inhoud

Illegaal gebruik

 • Een illegale activiteit uitvoeren
 • Inloggen in landen waar VPN’s verboden zijn
 

Hoe downloadt u TunnelBear?

Wilt u weten hoe u TunnelBear downloadt? We leggen het hieronder stapsgewijs uit:

Meld u nu aan bij TunnelBear

 1. Klik op de knop hierboven om de site van TunnelBear te bezoeken

 2. Klik op “pricing” en kies het abonnement waarop u zich wilt abonneren

 3. Selecteer de app die u wilt downloaden: Windows, macOS, iOS, Android, Google Chrome, Firefox of Opera

 4. Installeer de app

 5. Log in en gebruik op 5 toestellen tegelijkertijd

 

TunnelBear en Netflix

tunnelbear-en-netflix

De Netflix blokkades omzeilen met Tunnelbear is niet mogelijk

Wilt u ook graag de uitgebreide catalogus van Netflix USA kunnen raadplegen? Dit is een van de populairste redenen om een VPN aan te schaffen. Jammer genoeg kunt u met TunnelBear Netflix niet bekijken. Deze populaire streaming service blokkeert namelijk VPN servers, waaronder ook die van TunnelBear.

Wilt u graag meer lezen over het gebruik van een VPN dienst om Netflix te kijken? Raadpleeg dan zeker eens onze uitgebreide VPN Netflix handleiding.

Over TunnelBear

Deze VPN dienst werd al in 2011 opgericht. We kunnen er dus van uitgaan dat een veilige en goed werkende VPN service wordt aangeboden. U kunt met TunnelBear veilig en anoniem surfen. Adverteerders, hackers, overheidsinstanties of internetproviders kunnen uw online activiteiten niet volgen. Daarnaast wordt uw IP-adres verborgen gehouden en wordt er geen logboek bijgehouden. Deze VPN beveiligt uw verbinding en zorgt ervoor dat uw gegevens via een gecodeerde tunnel worden verstuurd.

U kunt verbinding maken met 350 servers in 23 landen die zich op 5 verschillende continenten bevinden. Ook kunt u m.b.v. deze VPN sociale en geografische blokkades omzeilen.

Kiest u voor een betalend abonnement bij TunnelBear VPN, dan geniet u van onbeperkt surfen. Ook kunt u 5 toestellen tegelijk beveiligen. Met het gratis plan ontvangt u 500 MB waarmee u veilig kunt surfen.
 

TunnelBear wat kost het?

Hieronder vatten we kort de verschillende abonnementen aangeboden door TunnelBear samen:

Abonnement
Prijs per maand
Ongelimiteerd
€4,99
Bedrijven
€5,75


Deze provider biedt twee verschillende abonnementen aan. Het eerste abonnement kost €4,99 per maand. U geniet van ongelimiteerd surfen en klantenservice van het hoogste niveau. Eén TunnelBear account kan worden gebruikt op 5 verschillende toestellen. Het tweede abonnement kost €5,75 per maand en wordt aangeraden voor bedrijven. Opnieuw kunt u genieten van onbeperkt surfen en kunt u deze VPN op 5 toestellen tegelijk gebruiken. Daarnaast geniet u van een toegewijde account manager en gecentraliseerde teamfacturering en beheer.

In tegenstelling tot vele andere providers, kunt u TunnelBear VPN gratis uitproberen. U ontvangt 500 MB waarmee u veilig kunt browsen. Heeft u die 500 opgebruikt, dan kunt u voor een betalend abonnement kiezen of tweeten voor 1 extra GB. Het gratis abonnement is vrij beperkt. Om ten volle te kunnen genieten van wat TunnelBear te bieden heeft, raden we een betalend abonnement aan.

Is TunnelBear free?

Ja, u kunt gratis gebruikmaken van de diensten van TunnelBear. U ontvangt dan wel een beperkte service: 500 MB. Om te kunnen genieten van ongelimiteerd surfen, moet u een abonnement aanschaffen.
 

Betaalmethoden

Heeft u de TunnelBear free versie uitgeprobeerd en wilt u nu een abonnement kopen? Dan kunt u één van volgende betaalmethodes gebruiken:

 • Visa of Mastercard
 • American Express
 • Bitcoin

Jammer genoeg kunt u dus niet betalen met iDeal. Ook andere populaire betaalmethodes als PayPal of Skrill worden niet geaccepteerd. Wel zijn de betaalmethoden die aanvaard worden heel courant.

Hoe werkt TunnelBear?

Deze provider zorgt ervoor dat uw internetverkeer via een versleutelde tunnel wordt verstuurd. U wordt een nieuw IP-adres toegekend, zo kan uw huidig IP-adres niet worden ingekeken of gevolgd. De TunnelBear apps zijn erg gebruiksvriendelijk en gestroomlijnd. Absolute beginners zijn er meteen mee weg. Uw online activiteiten kunnen niet gevolgd worden, wat betekent dat u niet hoeft te vrezen voor hackers. Deze VPN service is de ideale oplossing als u op openbare netwerken surft. Ook als u online transacties veilig wilt uitvoeren en sociale en geografische blokkades wilt omzeilen is dit een goede optie.

Nadat u de app heeft gedownload en ingelogd heeft, krijgt u een wereldkaart te zien. U kiest het gewenste land van waaruit u verbinding wilt maken. De beer graaft een put en komt in het gekozen land weer naar boven. Dit betekent dat u verbonden bent. De app werkt heel eenvoudig en is ideaal voor mensen die niet vertrouwd zijn met VPN’s.

Voor wie is TunnelBear geschikt?

TunnelBear VPN kan nuttig zijn voor veel mensen. Mocht u bijvoorbeeld op vakantie zijn in een land waar bepaalde sociale netwerken geblokkeerd zijn, dan is een VPN heel handig. Zo kunt u deze sociale blokkades omzeilen en uw familie en vrienden op de hoogte houden van uw avonturen. Ook bepaalde sites kunnen niet in alle landen geraadpleegd worden. Met behulp van TunnelBear VPN kunt u deze sites wel bereiken. Let wel op: met TunnelBear Netflix kijken is (nog) niet mogelijk.

Maakt u vaak verbinding met openbare en onbeveiligde netwerken? Dan is een VPN opnieuw erg nuttig. Deze openbare netwerken in luchthavens, restaurants of cafés zijn namelijk gevoelig voor hackers.

Mocht u daarnaast uw privacy heel serieus nemen, dan kunt u opnieuw baat hebben bij een VPN verbinding. Privacy is tegenwoordig ver te zoeken. Wilt u zich kunnen wapenen tegen bedrijven die uw gegevens verzamelen en doorverkopen? Dan is TunnelBear VPN de ideale oplossing.

TunnelBear functionaliteit

Deze VPN service beschikt over verschillende functies die het mogelijk maken om veilig en optimaal te surfen. TunnelBear geeft u de kans om te verbinden met 350 servers in 23 landen verspreid over 5 continenten. Zo kunt u veilig verbinding maken en zonder problemen internetten. Hieronder bespreken we de servers van TunnelBear en het maximaal aantal toestellen dat u tegelijkertijd kunt gebruiken.
 

TunnelBear servers

tunnelbear-servers

U kunt verbinding maken met servers in 23 verschillende landen

Deze provider beschikt over 350 razendsnelle servers in 23 landen. Deze servers bevinden zich in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. Eén van deze landen is Nederland. Als u zich dus in het buitenland bevindt en Nederlandse content wilt bekijken, dan is dit mogelijk met deze VPN dienst. De servers zijn compatibel met volgende toestellen en besturingssystemen: Windows, MacOs, Android en iOS. Ook worden verschillende browsers aangeboden.

Maximaal aantal devices voor TunnelBear

Kiest u voor een betalend abonnement, dan kunt u 5 toestellen tegelijk beschermen. U kunt voor al deze toestellen apps downloaden. Op de website van TunnelBear VPN vindt u apps voor MacOS, iOS, Windows en Android.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is TunnelBear geschikt?

Deze VPN service kan op heel wat verschillende toestellen worden gebruikt. Of u nu surft via uw tablet, desktop of telefoon. U vindt er apps terug voor iPhone, iPad, Mac, Android en Windows terug. Daarnaast worden ook TunnelBear extensions aangeboden zoals TunnelBear Chrome, Opera en Firefox. Hieronder vertellen we u meer over hoe TunnelBear VPN werkt voor Android, iOS en Windows.

TunnelBear hoe werkt het voor Android?

De TunnelBear Android app beschermt uw verbinding en uw online identiteit. Deze app kan gratis worden gedownload in de Play Store. Er wordt gebruik gemaakt van AES 256-encryptie. Zo wordt uw online activiteit en uw fysieke locatie geheim gehouden en kunnen hackers, internetproviders en onbekenden deze informatie niet inkijken. U maakt automatisch verbinding met een van de servers terwijl TunnelBear VPN uw data 24/7 veilig bewaart.

De app heeft een mooie gemiddelde score van 4.4 op 5 en werd maar liefst 208.565 keer beoordeeld. U moet Android 4.1 of hoger hebben om deze app te kunnen downloaden. De grootte van de app varieert van apparaat tot apparaat.

Voor meer informatie over het gebruik van een VPN op uw Android toestel, raden we u aan onze diepgaande Android VPN gids te raadplegen.

TunnelBear hoe werkt het voor IOS?

Tunnelbear-hoe-werkt-het-voor-iOS

U kunt de Tunnelbear app gratis downloaden op uw iPhone, iPad of iPod Touch

Deze VPN biedt ook een iOS app aan. Deze app kan gratis worden gedownload op uw iPhone, iPad of iPod Touch. U kunt meteen vanaf uw homescreen verbinding maken met TunnelBear. Bovendien wordt u automatisch verbonden en blijft u verbonden terwijl uw data 24/7 veilig worden bewaard. Daarnaast wordt opnieuw gebruik gemaakt van militaire encryptie: AES 256-encryptie.

In de App Store heeft de TunnelBear app een score van 4.6 op 5. Deze score werd gebaseerd op de gemiddelde beoordeling van 32.500 gebruikers. Om deze app te downloaden moet over iOS 11.0 of hoger beschikken. De app wordt aangeboden in het Nederlands.

TunnelBear hoe werkt het op uw windows computer?

TunnelBear VPN is ook compatibel met Windows. Downloadt u de Windows app, dan geniet u van meer voordelen. Zo wordt gebruik gemaakt van VigilantBear. Mocht uw internetverbinding plots verbroken worden, dan blokkeert deze functie alle onbeveiligd verkeer tot er opnieuw een veilige verbinding wordt gemaakt.

Daarnaast gebruikt deze app ook GhostBear. Mocht uw VPN in bepaalde landen geblokkeerd zijn, dan maakt GhostBear uw versleutelde data minder leesbaar voor overheden, bedrijven en internetproviders. Bovendien wordt gebruik gemaakt van AES 256-encryptie, versleuteling van militair niveau.
 

Klantenservice bij TunnelBear

Mocht u hulp nodig hebben, dan kunt u het hulpcentrum van TunnelBear VPN raadplegen. Hier vindt u informatie over betalingen, facturen, abonnementen, technische problemen en de veelgestelde vragen. Deze informatie is enkel in het Engels beschikbaar. Deze provider zorgt ervoor dat alle info op een begrijpbare manier wordt verwoord. Zo vermijden ze technische termen en leggen ze in simpele woorden uit hoe u bepaalde problemen oplost.

Indien u hier geen antwoord op uw vraag vindt, kunt u de klantenservice contacteren. U doet dit door in te loggen op uw account en een ticket aan te maken. De klantendienst antwoordt meestal heel snel. Wat we wel nog missen is een live chat. Ook zou het handig zijn mocht de klantendienst in het Nederlands beschikbaar zijn.

TunnelBear conclusie

In deze TunnelBear review werd duidelijk dat deze provider veilig en betrouwbaar is. U hoeft niet te vrezen voor een TunnelBear scam. De provider maakt gebruik van heel wat veiligheidssoftware om ervoor te zorgen dat u op een veilige en beschermde manier kunt surfen. Alleen is het jammer dat u met TunnelBear Netflix niet kunt raadplegen.

De apps van TunnelBear VPN zijn gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken. Alles wijst zichzelf uit en u hoeft geen expert te zijn om de apps te gebruiken. U kiest zelf met welke server u verbinding maakt. U kunt de apps downloaden op zo goed als alle toestellen en besturingssystemen. Daarnaast zijn er ook browser extensies beschikbaar voor Chrome, Firefox en Opera. Mocht u hulp nodig hebben kunt u een ticket indienen of het hulpcentrum raadplegen.

Bovendien wordt deze service aan een zachte prijs aangeboden. Een maandelijks abonnement kost slechts €4,99/maand.

FAQ - veelgestelde vragen

Ja. U kunt ervoor kiezen om TunnelBear gratis te gebruiken. U ontvangt dan wel een beperkte service: u krijgt 500 MB. Wilt u ongelimiteerd kunnen surfen op tot 5 toestellen tegelijk? Dan raden we aan een betalende versie aan te schaffen.

Nee, met Tunnelbear Netflix kijken is niet mogelijk. Netflix blokkeert namelijk de VPN servers van TunnelBear. Wilt u weten waarom Tunnelbear en Netflix niet compatibel zijn? Lees dan onze review.

Dit is afhankelijk van het apparaat of toestel dat u wilt beveiligen. Bent u op zoek naar een Tunnelbear download voor uw mobiel toestel? Dan vindt u de desbetreffende app in Google Play of de App Store. Wilt u uw computer beveiligen? Dan kunt u via de site van de provider de VPN installeren. Voor meer info over Tunnelbear downloads, verwijzen we u door naar onze review.

Ja. U kunt gratis gebruikmaken van de diensten van TunnelBear. Houd er wel rekening mee dat u dan een beperkte en gelimiteerde versie van TunnelBear ontvangt. Wilt u ten volle kunnen genieten van de vele voordelen van TunnelBear, dan moet u een betalende versie aanschaffen. Een overzicht van de abonnementskosten vindt u in onze review.

Ja, het is mogelijk Chrome te beveiligen met Tunnelbear. Meer weten over de toestellen en besturingssystemen die u kunt beschermen met deze VPN? Lees dan onze Tunnelbear review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren