zenmate logo

Zenmate review & ervaringen

Bijgewerkt: 19 augustus 2022
Info
Betaalmethoden
American Express, Mastercard, VISA, Maestro, PayPal, Giropay
ProductenMacOS, iOS, Android, Windows, Linux, Chrome, Firefox, Opera, Edge
EducatieOp de website
VoorwaardenOnbeperkt aantal toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateLaatste update:
Aanbieding
€2,22/maand
Op de website
met een abonnement van 18 maanden
5
Zenmate VPN biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Voor slechts €2,22 per maand kunt u een ongelimiteerd aantal toestellen beveiligen.

Zenmate review: veilig, snel en veelzijdig

Toen Simon Specka tijdens zijn wereldreis heel wat content niet kon raadplegen, besloot hij een VPN service te ontwikkelen. Om mensen de kans te geven om veilig en anoniem te internetten, werd Zenmate in 2013 uit de grond gestampt.

Zenmate maakt gebruik van encryptie van het hoogste niveau en beschikt over servers in 73 verschillende landen. U wordt een nieuw IP-adres toegewezen waardoor u anoniem kunt surfen op het web.

Zenmate aanmeldpagina

Met Zenmate kunt u een ongelimiteerd aantal toestellen beveiligen

Deze VPN provider biedt 3 abonnementen aan waarmee u volgende apparaten kunt beschermen: MacOS, Windows, iOS, Android, Linux, Firefox, Chrome, Opera en Edge.

Benieuwd naar wat Zenmate VPN allemaal te bieden heeft? Lees dan snel deze Zenmate review waarin we meer uitleg geven over de veiligheid, functionaliteit, klantenservice en veel meer. Ook vertellen we u of u met Zenmate Netflix kunt kijken.

Onze Zenmate ervaringen

Onze ervaringen met Zenmate zijn erg positief. Met één abonnement beveiligt u een onbeperkt aantal toestellen. U kunt volgende toestellen beveiligen: iOS, MacOS, Android, Windows, Linux, Chrome, Firefox, Edge en Opera.

U mag er bovendien zeker van zijn dat deze VPN veilig is. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van AES-256 encryptie, OpenVPN en een kill switch.

U kiest uit 3 betalende abonnementen of een gratis versie, met beperkte functionaliteit. Daarnaast wordt een Zenmate trial versie van 7 dagen aangeboden. Mocht u niet tevreden zijn, dan kunt u gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

Toch zijn er twee kleine minpuntjes: u kunt niet betalen met iDeal en de klantenservice kan niet in het Nederlands worden gecontacteerd.

De voordelen van Zenmate
 • 3500+ servers in 73 landen
 • Encryptie van militair niveau
 • iOS, Android, Mac, Windows, Linux, Firefox, Chrome, Opera, Edge
 • Ongelimiteerd aantal toestellen
 • 30 dagen geld-terug-garantie
 • Netflix kan worden gedeblokkeerd
De nadelen van Zenmate
 • Geen iDeal
 • Site en klantenservice niet in het Nederlands beschikbaar

Is Zenmate een scam of betrouwbaar?

de voordelen van Zenmate

Zenmate treft verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat u veilig kunt surfen

Vooraleer u overgaat tot het aankopen van een online service, wilt u er zeker van zijn dat deze service betrouwbaar is. Of u nu een reis boekt of een nieuwe tv koopt, u wilt zeker zijn dat uw geld in veilige handen is.

We kunnen u al meteen vertellen dat Zenmate VPN een betrouwbare provider is. We vertellen u hieronder hoe wij tot deze conclusie zijn gekomen.

Kiest u voor een abonnement van Zenmate, dan verbergt u uw identiteit, locatie en IP-adres voor onbekenden. Zo denken we aan hackers, internetproviders, identiteitsdieven, overheidsinstanties, bedrijven, adverteerders, etc. Dit betekent dat zij uw online activiteiten niet langer kunnen volgen.

Om uw anonimiteit te garanderen, maakt deze VPN dienst gebruik van militaire encryptie. Deze technologie codeert uw internetverkeer zodat uw data onmogelijk kan worden onderschept.

Daarnaast hanteert Zenmate VPN een strikt no-log beleid. Dit betekent dat het bedrijf geen gegevens van hun klanten bijhoudt. Ook biedt Zenmate een van de beste VPN protocollen aan: OpenVPN.

Ten slotte maakt deze VPN service gebruik van een kill switch. Mocht de VPN onverwacht stoppen met werken, dan zorgt deze technologie ervoor dat uw verbinding met het internet verbroken wordt. Dit wordt gedaan om ervoor te zorgen dat u geen belangrijke informatie lekt en deelt met onbekenden.

Zoals u ziet, treft deze VPN service heel wat veiligheidsmaatregelen. We sommen ze hieronder nog even kort op:

 • Codering van militaire kwaliteit
 • Anonieme IP-adressen
 • Veilige protocollen
 • Geen logboeken
 • Kill Switch
Meld u nu aan bij Zenmate VPN

Kan ik Zenmate legaal gebruiken?

Misschien vraagt u zich af of het gebruik van een VPN legaal is? Over het algemeen kunt u zonder problemen een VPN verbinding gebruiken.

Toch bestaan er enkele specifieke situaties waarin het gebruik van een VPN verboden is. We vertellen u hieronder meer.

Gebruikt u de VPN in een land waar dit illegaal is, dan overtreedt u de wet. Controleer daarom voordat u verbinding maakt, of dit wel legaal is in het land waarin u zich bevindt. Daarnaast mag u de VPN niet gebruiken voor illegale activiteiten.

Wanneer mag u een VPN wel gebruiken? Wilt u uw privacy beschermen en anoniem kunnen surfen zonder dat iemand uw activiteiten volgt? Dan is dit legaal.

Ook als u gebruikmaakt van een VPN om Nederlandse content vanuit het buitenland te raadplegen, is dit legaal. Zo mag u geografische en sociale blokkades omzeilen.

Als u daarnaast vaak verbinding maakt met een openbaar wifinetwerk, dan is het gebruik van een VPN opnieuw legaal. Deze openbare netwerken zijn namelijk niet veilig, en het is daarom geen slecht idee om een extra laag veiligheid toe te voegen. Zo houdt u hackers buiten de deur.

Hieronder bespreken we kort het legaal en illegaal gebruik van een VPN:

Legaal gebruik Zenmate
 • Gebruiken in landen waar VPN’s toegestaan zijn
 • Gebruiken om te surfen op openbare netwerken
 • Uw IP-adres, data en identiteit verbergen
 • Toegang krijgen tot sociale en geografisch beperkte inhoud
Illegaal gebruik Zenmate
 • Een illegale activiteit uitvoeren
 • Inloggen in landen waar VPN’s verboden zijn
 

Hoe downloadt u Zenmate?

Om uw toestellen te kunnen beveiligen moet u eerst en vooral een abonnement kopen. Nadat u dit heeft gedaan, moet u de betreffende Zenmate app downloaden. We leggen hieronder uit hoe u dit doet:

Meld u nu aan bij Zenmate VPN
 1. Klik op de knop hierboven om de Zenmate site te bezoeken

 2. Klik op knop “Schaf ZenMate VPN nu aan”

 3. Kies een abonnement

 4. Kies een betaalmethode: PayPal of creditcard en voer de betaling uit

 5. Download de app op uw toestel

Afhankelijk van het toestel waarop u de VPN wilt gebruiken, downloadt u de app ofwel in de App Store, Google Play of op de website van de provider.
 

Zenmate en Netflix

De streaming services die Zenmate kan deblokkeren

Met Zenmate kunt u heel wat streamingdiensten raadplegen

Veel mensen die overwegen een VPN aan te schaffen, doen dit omwille van Netflix. Men wil namelijk de uitgebreide catalogus van Netflix US kunnen raadplegen. Deze bevat veel meer series en films dan de Nederlandse catalogus.

Met behulp van een VPN kunt u de Amerikaanse catalogus bekijken. Toch lukt het niet elke VPN provider om Netflix US te raadplegen. Dit komt omdat Netflix blokkades oplegt en VPN’s wil weren.

Zenmate is een van de VPN diensten die deze blokkades kan omzeilen. Zo kunt u Netflix US, UK, FR en DE raadplegen. Daarnaast krijgt u toegang tot volgende streaming services: HBO Now, Amazon Prime, YouTube, BBC iPlayer en nog veel meer.

Als u meer wilt weten over Netflix streamen met een VPN, dan raden we u aan onze VPN Netflix gids te raadplegen.

Over Zenmate

Een VPN verbinding als Zenmate zorgt ervoor dat u al uw apparaten 100% kunt beveiligen. Dit gebeurt d.m.v. encryptie van het hoogste niveau en protocollen als OpenVPN. Daarnaast krijgt u een nieuw IP-adres toegewezen. Dit zorgt ervoor dat u volledig anoniem kunt surfen.

Zenmate biedt u meer dan 3500 servers aan in 73 verschillende landen. Deze servers bevinden zich op 83 verschillende locaties in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Azië, Midden-Oosten, Afrika en Oceanië.

Bovendien kunt u met Zenmate Netflix kijken aangezien deze vpn provider de blokkades kan omzeilen.
U kunt kiezen uit 3 verschillende abonnementen waarmee u een ongelimiteerd aantal toestellen kunt beveiligen.

Er worden apps aangeboden voor volgende toestellen: iOS, Android, MacOS, Windows en Linux. Er bestaat ook een Zenmate Chrome extensie. Daarnaast zijn er extensies voor Firefox, Opera en Edge.
 

Zenmate wat kost het?

Zenmate biedt naast 3 betalende abonnementen ook een gratis versie aan. U kunt dus Zenmate gratis uitproberen. Houd er wel rekening mee dat deze gratis versie beperkte functies heeft.

Als u ten volle wilt kunnen gebruikmaken van de diensten van Zenmate, dan moet u voor Zenmate premium kiezen. Dit zijn betalende abonnementen. Er worden er drie aangeboden. In het overzicht hieronder hebben we de abonnementen voor u verzameld:

Hieronder hebben we de verschillende Zenmate VPN abonnementen verzameld:

Abonnement
Prijs per maand
Totale prijs
1 maand
€10,99
/
6 maand
€5,39
€32,34
18 maand
€2,22
€39,96


Het eerste abonnement is een maandelijks abonnement dat €10,99 kost. Het tweede abonnement is 6 maanden geldig en kost €5,39 per maand. U betaalt 6 maanden in één keer, wat betekent dat er elk half jaar €32,34 in rekening wordt gebracht.

Ten slotte is er het jaarlijks abonnement dat momenteel verlengd is tot 18 maanden. Kiest u dit abonnement, dan kost dit €2,22 per maand. U betaalt €39,96 in één keer waarna het abonnement 18 maanden geldig is. Wilt u het verlengen, dan betaalt u jaarlijks dit bedrag.

Mocht u toch niet helemaal tevreden zijn van de diensten van Zenmate, dan kunt u gebruikmaken van de 30 dagen geld-terug-garantie.

Is Zenmate gratis?

Ja, Zenmate beschikt over een gratis versie. De versie is er vooral om de diensten van Zenmate uit te proberen en is beperkter dan Zenmate premium. De Zenmate free versie kan enkel worden gedownload als extensie voor Chrome, Firefox en Edge.

Daarnaast kunt u verbinding maken met slechts 4 serverlocaties en kent deze versie een maximale snelheid van 2 MB/s. De betalende versies kennen een ongelimiteerde bandbreedte.

Ook kunt u Netflix niet deblokkeren en wordt OpenVPN niet aangeboden. Daarenboven worden P2P en torrent niet ondersteund en is er geen kill switch beschikbaar.
 

Betaalmethoden

De betaalmethoden die worden aanvaard bij Zenmate

Zenmate geeft u de kans om uw abonnement met heel wat betaalmethoden te financieren

Kiest u voor een abonnement, dan kunt u dit bekostigen met verschillende betaalmethoden. Hieronder sommen we ze voor u op:

 • Visa, Mastercard, Amex, Maestro, JCB, Discover, Diners Club
 • Paypal
 • GiroPay
 • DirectDebit

U ziet dat iDeal dus nog niet wordt aanvaard. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan zullen we deze Zenmate review aanpassen.

Hoe werkt Zenmate?

Zenmate zorgt ervoor dat u helemaal veilig kunt surfen dankzij militaire encryptie. Deze encryptie verstuurt uw internetverkeer via een gecodeerde tunnel. Onbekenden of pottenkijkers kunnen uw activiteiten en gegevens dus niet inkijken. Zo denken we aan internetproviders, hackers, adverteerders, werkgevers, etc.

Dankzij een nieuw IP-adres kunt u bovendien helemaal anoniem surfen. Ook houdt Zenmate geen logboeken bij.

Om ten volle te kunnen genieten van deze VPN service, moet u een betalend abonnement nemen. U bepaalt welke van de drie abonnementen het best bij u past en gaat op zoek naar een Zenmate download. U downloadt deze app dan op uw toestel en u kunt binnen een mum van tijd veilig verbinding maken.

Voor wie is Zenmate geschikt?

Veel mensen kunnen voordeel halen uit het gebruik van een VPN verbinding. Een VPN verstuurt namelijk al uw verkeer en gegevens via een gecodeerde verbinding. Zo kan niemand deze gegevens inkijken.

Dit betekent dat adverteerders uw online activiteiten en gedrag niet langer kunnen volgen. Wilt u geen gepersonaliseerde advertenties ontvangen, dan is een VPN een goede optie voor u.

Ook uw werkgever en internetprovider kunnen uw online activiteiten niet inzien. Wilt u dus uw privacy weer in eigen handen nemen, dan is een VPN iets voor u.

Vertoeft u vaak in landen waar sociale of geografische blokkades van kracht zijn? Dan kunt u m.b.v. een VPN deze blokkades omzeilen. Zo kunt u bv. Netflix raadplegen of sociale media die in bepaalde landen geblokkeerd zijn.

Ten slotte beschermt een VPN u tegen hackers. Wilt u dus veiliger kunnen surfen en betalen op het web, dan is een VPN een goed idee. Zo raden we aan een VPN te gebruiken als u op een openbaar netwerk surft. Deze netwerken zijn niet beveiligd en daardoor krijgen hackers vrij spel.

Zenmate functionaliteit

Zenmate heeft heel wat maatregelen getroffen zodat u veilig kunt surfen op het web. Zo maken ze gebruik van militaire versleuteling en het OpenVPN protocol. U kunt bovendien surfen vanaf een nieuw IP-adres en verbinding maken met meer dan 3500 servers.

Hieronder vertellen we u meer over deze servers en over het maximaal aantal toestellen dat u kunt beveiligen met deze VPN dienst.
 

Zenmate servers

de serverlocaties van zenmate

Zenmate beschikt over 3500 servers wereldwijd

Als u een Zenmate abonnement neemt, dan kunt u verbinding maken met meer dan 3500 servers in 73 verschillende landen. Deze servers bevinden zich op locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Oceanië, Afrika en het Midden-Oosten.

Zenmate beschikt ook over 36 servers in Nederland. Bevindt u zich dus in het buitenland en wilt u Nederlandse content kunnen kijken of raadplegen, dan kunt u verbinding maken met een van deze servers.

Maximaal aantal devices voor Zenmate

Kiest u voor Zenmate, dan hoeft u geen rekening te houden met een maximaal aantal devices. Deze dienst kan namelijk op een onbeperkt aantal toestellen worden gebruikt. Dit is een groot pluspunt t.o.v. andere VPN providers.
 

Voor welke apparaten en besturingssystemen is Zenmate geschikt?

Zenmate beschikt over apps en extensies voor verschillende toestellen. Zo kunt u apps downloaden voor iOS, Android, MacOS, Linux en Windows. Er bestaan extensies voor Chrome, Firefox, Opera en Edge.

Zenmate hoe werkt het voor Android?

Heeft u een Android toestel dat u wilt beveiligen? Dan kunt u in Google Play gratis de Zenmate Android app downloaden.

Zoals eerder vermeld, kunt u met deze VPN dienst uw fysieke locatie en uw echt IP-adres verborgen houden. Daarnaast kunt u streaming services deblokkeren en uw favoriete servers opslaan. Dankzij de AES 256-encryptie internet u bovendien 100% veilig.

De app heeft een gemiddelde score van 3,8 op 5 in Google Play. De app is 27 MB groot en vereist Android 4.1 of hoger.

Voor meer info over het gebruik van een VPN dienst op uw Android-toestel, verwijzen we u door naar onze VPN Android pagina.

Zenmate hoe werkt het voor iOS?

de Zenmate iOS app kan in de App Store worden gedownload

Hoe werkt Zenmate op uw iOS-toestel?

Mocht u een Apple toestel hebben, dan kunt u dit ook beveiligen met Zenmate. De Zenmate App kan gratis worden gedownload in de App Store.

De iOS app beschikt over net dezelfde functies als de Android app. U hoeft dus zeker niet aan kwaliteit of features in te boeten als u deze app gebruikt.

De app heeft een gemiddelde score van 4,2 op 5 in de App Store. De app neemt 83,4 MB in beslag en is in het Nederlands beschikbaar. U heeft iOS 9.3 of later nodig om de app te kunnen downloaden.

Wilt u meer weten over het gebruik van een VPN op uw Apple-toestel? Lees dan zeker onze VPN Mac handleiding.

Zenmate hoe werkt het op uw windows computer?

Deze VPN provider beschikt ook over een app voor uw Windows toestel. U geniet van militaire encryptie, OpenVPN protocol en een kill switch. U kiest uit meer dan 3500 servers in 73 landen. Bovendien houdt Zenmate geen logboeken bij. U surft dus 100% veilig en anoniem.

Om uw Windows toestel te beveiligen moet u eerst een betalend abonnement nemen. Daarna downloadt u de app via de website van de VPN provider.
 

Klantenservice bij Zenmate

Mocht u vragen hebben, dan kunt u het FAQ-gedeelte van de website raadplegen. Hier vindt u informatie over hoe u van start gaat en hoe u de service gebruikt. Mocht u problemen ervaren met de VPN service, dan kunt u hier ook antwoorden vinden op uw vragen.

Mocht uw vraag niet worden beantwoord in de FAQ, dan kunt u de klantendienst aanspreken. Dit doet u door het contactformulier in te vullen waarin u uw probleem beschrijft. De klantenservice neemt dan opnieuw contact met u op om uw probleem op te lossen. Let wel op: dit gebeurt allemaal in het Engels.

Zenmate conclusie

Zoals duidelijk mag zijn uit deze Zenmate review, is deze provider veilig en betrouwbaar. Zo maken ze gebruik van militaire encryptie, OpenVPN protocol en een kill switch. Uw privacy is helemaal gewaarborgd.

Daarnaast is het mogelijk om met Zenmate Netflix US te kijken. Het lukt deze VPN dienst namelijk om de blokkades te omzeilen. U kunt Zenmate downloaden voor: iOS, Android, MacOS, Windows, Linux, Firefox, Chrome, Edge en Opera.

U kunt kiezen uit 3 betalende abonnementen en 1 gratis versie. Bovendien geniet u van een 30 dagen geld-terug-garantie mocht u niet 100% tevreden zijn.

De prijs-kwaliteitverhouding van deze provider is uitstekend. U betaalt slechts €2,22 per maand en u kunt hiermee een onbeperkt aantal toestellen beveiligen. We missen enkel de optie om te betalen met iDeal en een Nederlandstalige klantenservice.

FAQ - veelgestelde vragen

Ja, Zenmate biedt een gratis versie aan. Let wel op: dit is een beperkte versie met beperkte toegang tot de functies van Zenmate. Voor meer informatie over deze gratis versie van Zenmate, raden we aan onze Zenmate review te lezen.

Ja, Zenmate geeft u de kans om de blokkades van Netflix te omzeilen. Zo kunt u de catalogus van Netflix US, UK, FR en DE raadplegen en uw favoriete series en films bekijken. Wilt u meer weten over Zenmate en Netflix? Lees dan onze uitgebreide Zenmate review.

Ja, deze VPN provider geeft u de kans om hun diensten gratis uit te proberen met een proefperiode van 7 dagen. Daarna kunt u kiezen of u een betalend abonnement neemt of niet. Voor meer info over deze abonnementen, verwijzen we u graag door naar onze Zenmate review.

Het downloaden van Zenmate is vrij eenvoudig. U hoeft slechts enkele stappen te volgen. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de te volgen stappen. De stappen voor het downloaden vindt u hier.

 1. Klik op de knop hierboven om de Zenmate site te bezoeken

 2. Klik op knop “Schaf ZenMate VPN nu aan”

 3. Kies een abonnement

 4. Kies een betaalmethode: PayPal of creditcard en voer de betaling uit

 5. Download de app op uw toestel

Ja, het is mogelijk om een Zenmate extensie te downloaden voor Chrome. Er is daarnaast ook een Zenmate Opera extensie beschikbaar. Raadpleeg onze uitgebreide review voor meer info over de toestellen die compatibel zijn met Zenmate.

Ja, Zenmate heeft verschillende betaalmethoden. De eenvoudigste is PayPal. Wij hebben voor u een uitleg over betalen bij Zenmate en een overzicht van de methoden. Voor meer info over betalen bij Zenmate, verwijzen we u graag door naar onze review.


Heeft u een vraag of een mening over het artikel? Deel het met ons!

Uw e-mail adres word niet gepubliceerd. Gemarkeerde velden zijn verplicht* Alle commentaren zullen worden gemoderated

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren