Aandelen kopen bij de beste brokers 2023

Bent u op zoek naar de beste aandelen brokers voor Nederland? Zoek niet verder! Op deze pagina vertellen wij u alles over veilig aandelen kopen en verkopen bij betrouwbare brokers.

Ook stellen we de beste aandelen app aan u voor, leggen we uit hoe beleggen in aandelen in zijn werking gaat en met onze aandelen kopen tips kunt u meteen aan de slag.

 

De beste aandelen brokers van Nederland

# Aandelen broker Aanbod
1.
BUX Zero

Gratis aandeel

Online kennis centrum

BUX Zero
 • Lage tot geen kosten
 • Eenvoudig handelen via de app
 • Nederlandse broker
iDeal
VISA
Mastercard
Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
2.
DEGIRO

Groot aanbod

Online kenniscentrum

DEGIRO
 • Groot aanbod aandelen
 • Nederlandse service
 • Eenvoudig betalen met iDeal
iDeal
Bankoverschrijving
Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Wie aandelen wil kopen gaat naar een aandelen broker. Het vinden van een goede broker is belangrijk. Wij vertellen u op deze pagina precies waarom.

U wilt dus brokers eerst goed vergelijken voordat u er aandelen gaat kopen en verkopen. Dit is veel werk, en het is niet altijd makkelijk om het kaf van het koren te scheiden.

Gelukkig zijn wij er om u te helpen. We hebben hierboven namelijk een toplijst samengesteld met de beste aandelen brokers die beschikbaar zijn in ons land. Dit zijn de beste platformen voor aandelenhandel in Nederland. Maar waarom?

Wij beoordelen brokers aan de hand van een vaste lijst criteria. Zo weet u dat onze beoordeling betrouwbaar en objectief is. Verderop op deze pagina vertellen we u meer over deze criteria.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: wij kijken naar de kosten van aandelen kopen en verkopen, licenties, beveiliging van de brokersite, wordt er een demo-account aangeboden waarmee u risicoloos beleggingsstrategieën kunt uitproberen, en nog veel meer aspecten die voor u als belegger in aandelen belangrijk zijn.

Wilt u in Nederland aandelen kopen en verkopen? U kunt u de moeite van het urenlang brokers vergelijken besparen. Wij hebben de beste aandelen brokers voor u op een rijtje gezet in onze toplijst hierboven.

Waarom is DEGIRO de beste aandelen broker voor Nederland?

DEGIRO is een uitstekende Nederlandse broker waar u eenvoudig en tegen lage kosten kunt beleggen in aandelen. Deze broker van eigen bodem heeft een uiterst betrouwbare reputatie opgebouwd en beschikt over de nodige certificaten. Zo is DEGIRO geregistreerd bij de AFM en staat het onder prudentieel toezicht van de DNB.

Daarnaast kunt u er gemakkelijk geld storten met iDeal – de meest populaire en een van de veiligste betaalmethodes van ons land.

U kunt bij deze topbroker terecht voor meer dan 50 beurzen en u kunt er zowel aandelen kopen via desktop als mobiel toestel. Daarenboven staat DEGIRO bekend om zijn lage tarieven. Wat ons betreft is dit de beste broker om in Nederland te beleggen in aandelen.

Broker Aanbieding
DEGIRO

Groot aanbod

Online kenniscentrum

DEGIRO
iDeal
Bankoverschrijving
Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Waarom is aandelen kopen bij Bux Zero veilig?

Ook Bux Zero is een goede broker om bij te beleggen in aandelen. Deze broker is 100% betrouwbaar en treft heel wat veiligheidsmaatregelen.

Bux Zero heeft een licentie van de AFM. Dit betekent dat ze aan vele strenge eisen moeten voldoen. Zo is bijvoorbeeld uw balans verzekerd tot € 100.000 via het Nederlandse Depositogarantiestelsel.

Daarnaast staat al uw geld op een aparte derdenrekening. Zodoende kan de broker niet zomaar aan uw geld komen om het uit te geven voor andere zaken.

Verder maakt de broker gebruik van SSL-encryptie. Alle info die u deelt met de broker wordt versleuteld verstuurd. U hoeft zich derhalve nooit druk te maken om uw persoonlijke gegevens.

Zoals u kunt zien is aandelen kopen bij Bux Zero absoluut zeer veilig.

# Broker Aanbod
1.
BUX Zero

Gratis aandeel

Online kennis centrum

BUX Zero
 • AFM gereguleerd
 • Balansverzekering tot €100.000
 • SSL-technologie
iDeal
VISA
Mastercard
Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
 

Hoe kiest u de beste aandelen broker?

De-beste-aandelen-brokers

Wilt u beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor u verzameld

Wilt u graag aandelen kopen bij een veilige en betrouwbare broker? Om u te helpen een goede broker te herkennen, stellen wij hieronder onze criteria aan u voor. Dit zijn de criteria die wij gebruiken om brokers te beoordelen. Hiermee kunt u zelf aandelen brokers vergelijken.

Zoals u ziet zijn deze criteria gebaseerd op veiligheid, kosten en gebruiksgemak. Wilt u in online aandelen handelen? Dan zijn dit de belangrijkste aspecten van een aandelen broker. U kunt natuurlijk ook onze toplijst met de beste aandelen brokers in Nederland bovenaan deze pagina raadplegen.

Aandelen kopen tegen lage kosten

Wilt u beleggen in aandelen of aandelen kopen? Alle brokers brengen kosten in rekening. Dit kunnen commissies of spreads zijn.

Als u een online broker voor aandelen vindt die geen kosten aanrekent, dan moet u zich vragen stellen bij de betrouwbaarheid en veiligheid van deze broker. Voor niets gaat de zon op.

Zoek daarom een broker die lage kosten in rekening brengt. Deze goedkoopste aandelen brokers rekenen nog altijd toeslagen aan, maar die zijn aan de lage kant. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid van de broker en hoeft u tegelijkertijd niet te diep in de buidel te tasten.

Hieronder bespreken we even kort de verschillende kosten die u bij een online aandelen broker kunt terugvinden:

Kosten bij een aandelen broker
 1. Spread: een spread verwijst naar het minieme verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs.
 2. Commissies: sommige aandelen brokers rekenen commissies aan als u een financieel product koopt
 3. Geldopnames: als u geld wilt laten uitbetalen, dan kan het zijn dat u hier een kleine toeslag op betaalt
 4. Inactiviteitskosten: als u een account opent maar die niet gebruikt, dan kan het zijn dat er kosten worden aangerekend
 5. Rente: bij sommige brokers betaalt u rente

Online aandelen brokers brengen niet altijd al deze kosten in rekening. DEGIRO rekent bijvoorbeeld alleen rente terwijl andere brokers inactiviteitskosten aanrekenen, iets wat DEGIRO niet doet.

Lage minimum deposit

Wilt u online aandelen kopen? Dan zult u zien dat brokers een minimum deposit vragen. Dit is het minimale bedrag dat u moet storten op uw account om te kunnen handelen bij de broker.

Brokers hanteren verschillende minimale stortingen. Bij sommige brokers moet u bijvoorbeeld minstens € 500 storten, terwijl bij anderen € 100 al genoeg is. Een goede aandelen broker vraagt een laag instapbedrag van zijn klanten.

Ga dus zeker op zoek naar de goedkoopste aandelen broker als u met een laag bedrag wilt instappen en weinig toeslagen wilt betalen.

Demo account

Goede aandelen brokers bieden u de kans om risicoloos te beleggen. Dit gebeurt met de demo account. Deze account kan gratis worden geopend en u ontvangt een virtueel bedrag van de broker.

Hiermee kunt u het handelsplatform leren kennen en fictief aandelen kopen en verkopen. Zo leert u de kneepjes van het vak in de praktijk kennen zonder dat u geld verliest.

Ook kunt u met deze gratis oefenaccount strategieën uitproberen.

Met een demo account kunt u risicoloos posities openen. Zo verliest u geen geld als het even minder gaat. Dit account is ideaal als u net begonnen bent met leren handelen in aandelen. De beste aandelen brokers uit onze toplijst bieden allemaal een gratis oefenaccount aan.

Registratie bij een gerenommeerde autoriteit

Een goede aandelen broker staat geregistreerd bij een vermaarde autoriteit. In Nederland betekent dit dat de broker ingeschreven is bij de AFM. De Autoriteit Financiële Markten houdt een oogje in het zeil.

Zij zorgen ervoor dat brokers alle opgelegde regels naleven. Doen ze dit niet, dan lopen ze het risico bestraft of beboet te worden. Mogelijk verliezen ze zelfs hun registratie en waarschuwt de AFM klanten voor de broker.

Brokers zijn er dus bij gebaat om alles te doen zoals het hoort. Doen ze dit niet, dan bestaat de kans dat ze hun diensten niet langer mogen aanbieden in ons land. Wilt u dus in Nederland aandelen kopen bij een broker die alles volgens het boekje doet? Dan is het geen slecht idee om op zoek te gaan naar een bij de AFM geregistreerde broker.

Veiligheidsmaatregelen

Ook de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen door een broker zijn van groot belang. Wilt u aandelen kopen? Dan wilt u dat uw geld in veilige handen is. De beste aandelen brokers onderscheiden zich door een uitgebreid pakket aan voorzorgsmaatregelen.

Zo maakt een goede broker site gebruik van SSL-technologie. Deze technologie versleutelt de data die u deelt met de broker.

Daarnaast kiezen veel brokers ervoor om uw fondsen op een aparte rekening te bewaren. Zo wordt uw geld gescheiden gehouden van het kapitaal van de broker en kan het niet gebruikt worden voor andere doeleinden.

Ten slotte bieden veel goede brokers een beleggerscompensatie aan. Mocht het bedrijf in financiële problemen komen dan is uw balans daarmee verzekerd tot een bepaalde hoogte.

Kort samengevat zijn dit de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen door de beste brokers voor aandelen:

SSL-technologie
Geld wordt op een aparte rekening bewaard
Beleggerscompensatie

Aandelen kopen op een gebruiksvriendelijk handelsplatform

We kijken daarnaast ook naar het handelsplatform van de aandelen broker. Aandelen kopen en verkopen moet er gemakkelijk en intuïtief zijn. Het platform moet gebruiksvriendelijk zijn.

Ook moet het snel werken, u wilt namelijk binnen een mum van tijd aandelen kunnen kopen of verkopen. De brokers die we op deze pagina hebben verzameld, beschikken over de beste handelsplatforms. U kunt hiermee eenvoudig en snel in aandelen beleggen.

Aandelen app

De aandelen broker moet bovendien over een goede app beschikken. Deze moet gratis beschikbaar zijn via de App Store of Google Play. Ook een aandelen app moet gemakkelijk in het gebruik en snel zijn en over dezelfde functies beschikken als de desktopversie.

De app moet beschikbaar zijn voor zowel uw mobiele telefoon als tablet. Meestal is deze app in het Nederlands beschikbaar, al kan het ook gebeuren dat de app volledig in het Engels is.

De brokers die we hier op deze pagina hebben verzameld beschikken over de beste aandelen app. Hiermee kunt u aandelen kopen en verkopen binnen een handomdraai.

Wilt u meer weten over beleggen via uw mobiel of tablet? Wij schreven een uitgebreide gids over mobiel beleggen. De kans is groot dat u hier alle antwoorden op uw vragen terugvindt.

Uitgebreid aanbod

Als u besluit te beleggen in aandelen wilt u natuurlijk kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod. Een goede aandelen broker beschikt over een ruim aanbod aan aandelen. Hoe meer keuzevrijheid u heeft, hoe beter.

Bij de aandelen brokers die u op deze pagina terugvindt kunt u aandelen kopen van verschillende internationale beurzen. U kunt er zeker de populairste of beste aandelen van het moment kopen. Wij hebben de beste aandelen om te kopen hieronder verzameld:

Beste aandelen 2023
Muntstukken met stijgende grafiek
TechnologieAmazon, Apple, Microsoft
FinanciënBank of America, Citigroup, Wells Fargo
ReisindustrieDelta Airlines, Lufthansa, Southwest Airlines
ConsumentensectorMondelez, Nestlé, Unilever
EnergieAtlantica Sustainable, Clearway Energy, NextEra Energy
GezondheidStryker, Teleflex, UnitedHealth Group

Naast een uitgebreid aanbod aandelen, is het ook altijd goed als een broker andere financiële instrumenten aanbiedt. Hoe meer keuzevrijheid u heeft als belegger, hoe beter. Zo vinden wij het altijd een goed teken als een broker u ook de mogelijkheid geeft om te handelen in forex, CFD’s en crypto.

Wilt u meer weten over deze handelsactiva? Wij schreven voor elk financieel instrument een uitgebreide gids:

Leercentrum

Bovendien beschikken de beste aandelen sites ook over een educatiecentrum. Hier vindt u meer uitleg over hoe aandelen kopen precies in zijn werking gaat. Vaak kunt u er video’s bekijken of webinars, opleidingen of seminaries bijwonen. Wilt u bijvoorbeeld meer leren over daytrading of swingtraden? Indices en CFD’s op aandelen? In het leercentrum van een goede aandelen broker vindt u antwoord op uw vragen.

Hoe meer info een aandelen broker ter beschikking stelt, hoe beter. Dit draagt namelijk bij tot de betrouwbaarheid van de broker. Zij willen namelijk dat hun klanten over voldoende kennis beschikken voordat ze beginnen met beleggen.

Goede en snelle klantenservice

Ten slotte kijken we naar de klantendienst van de broker. De klantenservice is het gezicht van de broker. Wilt u aandelen kopen maar heeft u vragen of kampt u met een probleem? Dan wilt u snel, op vriendelijke en professionele wijze en naar tevredenheid worden geholpen. Ook wilt u niet lang hoeven zoeken naar de helpdesk van de brokersite. Deze moet gemakkelijk op de website terug te vinden zijn.

Ook bieden goede aandelen brokers uitgebreide FAQ’s aan. Mocht de klantenservice niet 24/7 beschikbaar zijn, dan kunt u hier terecht. Deze FAQ’s behandelen heel wat verschillende onderwerpen. Het kan dus zijn dat u hier het antwoord op uw vraag terugvindt.

top-brokers
Wilt u bij de beste brokers kunnen beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor je verzameld. Raadpleeg dan onze top aandelen brokers! Top brokers

Wat zijn aandelen?

Voordat u begint met aandelen kopen, wilt u natuurlijk weten wat aandelen precies zijn. Misschien bent u op zoek naar een aandelen uitleg? Maak u dan geen zorgen, we vertellen u hieronder alles over aandelen.

Als u een aandeel koopt, dan koopt u als het ware een klein stukje van een bedrijf. U wordt eigenlijk een soort mede-eigenaar van het bedrijf. Bedrijven verkopen deze aandelen om op die manier geld binnen te halen. Zo hoeven ze niet bij de bank aan te kloppen en een dure lening aan te gaan. U koopt deze aandelen op de beurs.

Een groot deel van de bedrijven keert elk jaar een deel van de winst uit aan hun aandeelhouders. Dit wordt ook wel dividend genoemd. Dit is één manier om te investeren in aandelen. De andere manier is door het aandeel te kopen en tegen een hogere prijs te verkopen.

Een ander woord voor aandelen is waardepapieren. Aandelen vertegenwoordigen namelijk een waarde. De waarde van aandelen werd oorspronkelijk door het bedrijf vastgelegd maar schommelt constant.

De prijs van het aandeel kan bijvoorbeeld stijgen als handelaars hoge verwachtingen hebben van het bedrijf. Bij negatieve berichtgeving of slechte verwachtingen, zullen veel mensen hun aandelen verkopen en daalt de prijs.

 

Hoe beleggen in aandelen?

Hoe belegt u in aandelen?

Hoe kunt u beleggen in aandelen? We vertellen het u hieronder

Stocks kopen. Waar en hoe doet u dat? Dit zijn vragen die u zich mogelijk stelt. Maak u geen zorgen, we nemen hieronder de basis met u door.

Wilt u in online aandelen handelen? Dan heeft u twee opties:

 • U kiest ervoor om actief te handelen in aandelen (aandelen kopen en verkopen op korte termijn)
 • U investeert in aandelen op lange termijn

Als u niet goed weet wat het verschil tussen deze twee manieren is, lees dan zeker verder. We bespreken namelijk wat beide manieren exact inhouden en hoe ze verschillen.

Aandelen kopen op korte termijn

Het grootste deel van de beleggers handelt op deze manier in aandelen. Ze kiezen ervoor om aandelen te kopen en verkopen op korte termijn. De beurs staat erom bekend onstabiel te zijn. Prijzen stijgen en dalen continu en beleggers kunnen hiervan profiteren.

Als u ervoor kiest om op deze manier geld te verdienen met aandelen, dan koopt u het aandeel als de prijs daalt en verkoopt u het als de prijs gestegen is. Beleggers die op die manier handelen op de beurs, verkopen de aandelen al binnen een paar dagen.

Aandelen brokers bieden u de kans om te handelen in aandelen met een hefboom. Wat is betekent dit precies? Op onze pagina over handelen met een hefboom geven we u een uitgebreide leverage uitleg.

Kort gezegd betekent het dit: u neemt met een kleine inleg een grote positie in dankzij de hefboom. U kunt dan mogelijk veel geld verdienen met aandelen kopen en verkopen. Maar een grote winst kan ook omslaan in een groot verlies als de beurs keldert. Wees dus voorzichtig als u de hefboom gebruikt.

1
Laptop met vergrootglas
Kies een broker

Kies een broker uit onze toplijst om bij te beleggen.

2
registratieformulier
Maak een account aan

Vul alle gegevens in en creëer een account bij de broker

3
Nieuwe e-mail op telefoon
Verifieer uw e-mailadres

Verifieer uw e-mailadres en lever de nodige documenten aan om toegang te krijgen tot het handelsplatform

4
Betaalmethoden en geld storten
Maak een storting

Om voor echt geld te kunnen beleggen moet u geld op uw account storten

5
Handelen bij een broker
Begin met handelen

Eens uw account volledig werd geverifieerd kunt u beginnen met handelen in aandelen

Handelen in aandelen op lange termijn

Dit is de tweede manier waarop u kunt beleggen in aandelen. Beleggers die op lange termijn aandelen kopen en verkopen, doen uitgebreid onderzoek naar de bedrijven waarin ze willen investeren. Ze bewaren deze aandelen voor lange tijd in hun portefeuille. Het kan soms jaren duren voordat ze hun aandelen weer verkopen.

Deze manier van handelen in aandelen is een stuk voorzichtiger dan snel kopen en verkopen. Als u dus niet graag veel risico neemt, dan is dit de beste optie voor u. Het nadeel is dan wel dat u waarschijnlijk minder winst maakt dan op korte termijn aandelen kopen en verkopen.

 

Geld verdienen met aandelen kopen

Geld verdienen met aandelen? Dat kan. U weet al dat u kan kiezen voor beleggen in aandelen op korte of lange termijn. Hieronder vertellen we meer over hoe u geld kunt verdienen met deze twee manieren van handelen in aandelen. Verderop in dit artikel zullen we ook enkele aandelen kopen tips met u delen die kunnen helpen met succesvol handelen in aandelen.

Geld verdienen met koerswinst

Een eerste manier om geld te verdienen met aandelen is d.m.v. koerswinst. Hier gaat het om aandelen kopen en deze op het juiste moment weer verkopen. Dit betekent dat u een goede exit strategie moet hebben. Lees meer over deze strategie op onze exit strategie-pagina. Een goede aandelen broker vertelt u er alles over in zijn leercentrum.

Als u ervoor kiest om actief in aandelen te beleggen op de beurs, dan maakt u mogelijk veel winst. Dit is de beste manier om geld te verdienen met aandelen. U profiteert dan van de koerswijzigingen van een aandeel.

Geld verdienen met dividend

Zoals eerder vermeld, keren bepaalde bedrijven winst uit aan de aandeelhouders. Die winst wordt dan uitbetaald in de vorm van een dividend. Bedrijven doen dit om beleggers aan te trekken. Op die manier hoeven ze geen lening aan te gaan bij de bank.

Niet alle bedrijven keren dividenden uit. Dit wordt voornamelijk gedaan door bedrijven die grote en voorspelbare winsten maken en die al langer bestaan. Denk bijvoorbeeld aan nutsbedrijven, banken, financiële instituties, farmaceutische bedrijven, en olie- en gasbedrijven.

Heel wat mensen gaan op zoek naar aandelen met hoog dividend. De soorten bedrijven die we hierboven hebben opgesomd, zijn bedrijven die hoog dividend aandelen uitkeren. Ze zijn namelijk stabiel en maken veel winst. Ook sommige vastgoedbedrijven keren aandelen met hoge dividend uit.

U bent waarschijnlijk benieuwd naar de hoog dividend aandelen van Nederland? Wilt u aandelen kopen met het doel een hoog dividend uitbetaald te krijgen, dan moet u bij volgende bedrijven zijn:

Beste dividend aandelen
ABN Amro

8,7%

Unibail-Rodamco-Westfield

7,8%

Aegon

7,6%

ING

6,3%

Randstad

6,3%

Shell

6,2%

NN

6,0%

ASR Nederland

5,4%

 

Aandelen kopen voor beginners

Handelen in aandelen is niet zonder risico. Daarom is het van groot belang dat u zich goed inleest in het onderwerp. Het is namelijk geen gemakkelijke materie en niet iets dat u zomaar even doet. U moet goed de tijd nemen om voldoende research te doen.

Wilt u aandelen kopen en bent u nieuw met beleggen? Dan raden we u aan om de voldoende artikelen over het onderwerp te lezen. Ook op het internet kunt u terect voor verschillende cursussen over beleggen in aandelen.

Tientallen tot honderden sites vertellen u alles over aandelen kopen voor beginners. Ook geven ze tips en vertellen u wat de beste aandelen voor beginners zijn

Mocht u zelf nog een absolute beginner zijn, dan raden we u aan onze pagina over online beleggen voor beginners te bekijken. Hier vindt u alle info die u nodig heeft, samen met tips en tricks zodat u helemaal voorbereid aan de slag kunt.

We geven u graag nog een andere tip mee: doe voldoende research naar het bedrijf waarin u wilt investeren. Neem een kijkje naar de historische cijfers van het bedrijf en zoek prognoses op. U kunt zo leren handelen in aandelen op basis van wat anderen voorspellen.

Als u eenmaal klaar bent voor het echte werk, moet u op zoek gaan naar een veilige en betrouwbare broker om bij te handelen in aandelen. Gelukkig hebben wij voor u hierboven een lijst samengesteld zodat u dit niet zelf hoeft te doen.

top-brokers
Wilt u bij de beste brokers kunnen beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor je verzameld. Raadpleeg dan onze top aandelen brokers! Top brokers

Educatiecentrum

Als u de site van een aandelen broker bezoekt, zult u merken dat zij over een leercentrum beschikken waar u heel wat gidsen en handleidingen kunt terugvinden. De brokers bieden dit educatiecentrum aan om beleggers de kans te geven hun kennis over beleggen bij te spijkeren.

Als u een absolute beginner bent, dan kan het altijd nuttig zijn om dit leercentrum eens te bezoeken. U vindt hier namelijk verschillende cursussen, webinars, seminaries en nog veel meer terug. Zo heeft u alle tools in handen om u voldoende in te lezen voordat u begint met aandelen kopen en verkopen.

Gratis demo account

Wilt u zelf beleggen in aandelen maar bent u nog niet zeker van uw kunnen? Wilt u de kennis die u heeft opgedaan tijdens uw research risicoloos toepassen? Dan is een gratis demo account zeker iets voor u.

Deze demo account is de ideale manier om te leren beleggen in aandelen. Bij de beste aandelen broker vindt u ongetwijfeld zo’n proefaccount terug waarmee u toegang krijgt tot het handelsplatform. De broker geeft u een virtueel bedrag waarmee u naar hartenlust en risicoloos kunt inzetten.

Zo kunt u verschillende aandelen kopen en verkopen zonder dat het u geld kost. Let wel op: als u winst maakt, dan is dit fictief. Maar het omgekeerde principe geldt ook: lijdt u verlies, dan is dit opnieuw fictief. Met deze account kunt u zonder problemen leren handelen in aandelen.

Dankzij de gratis demo account en het educatiecentrum kunnen beginners voldoende kennis en ervaring opdoen voordat ze met echt geld beleggen.

 

Welke broker heeft de beste aandelen app?

Misschien vindt u beleggen via de desktop wat omslachtig en onpraktisch? Dan bent u waarschijnlijk op zoek naar de beste app voor aandelen.

Wij vinden dat online broker Bux Zero de beste aandelen app heeft. De app biedt u namelijk meer dan 50 verschillende beurzen waar u zonder problemen en eenvoudig op kunt beleggen.

De Bux Zero aandelen app kan gratis worden gedownload in de App Store of via Google Play. U kunt deze app zowel op uw mobiele telefoon als tablet gebruiken.

De app is enorm gebruiksvriendelijk, wat ervoor zorgt dat beginners er gemakkelijk mee overweg kunnen. Wij vinden dit dan ook de beste beleggen voor beginners app.

Bux Zero is volledig gebaseerd op de aandelen app. U kunt bij hen geen aandelen kopen en verkopen via de website. Alles gaat via de mobiele app.

Dit is dan ook waarom Bux Zero de app zo goed heeft gemaakt dat u eigenlijk nooit een andere app meer wil gebruiken.

# Broker Aanbod
1.
BUX Zero

Gratis aandeel

Online kennis centrum

BUX Zero
 • AFM gereguleerd
 • Balansverzekering tot €100.000
 • SSL-technologie
iDeal
VISA
Mastercard
Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.

Wat zijn de risico’s van investeren in aandelen?

Ondanks het feit dat aandelen kopen heel wat voordelen kent, moet u ook rekening houden met de risico’s. Er zijn namelijk verschillende risico’s verbonden aan het beleggen in aandelen. We bespreken ze hieronder:

 • U kunt uw volledige inleg verliezen als de koersen van de aandelen instorten.
 • Het bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd, kan failliet gaan. U verliest dan opnieuw uw volledige inleg.
 • Tijdens een economische crisis kan de waarde van uw aandeel enorm kelderen.
 • Er is een groot volatiliteitsrisico: de markt kan enorm schommelen.
 • Bepaalde sectoren kunnen het slecht doen waardoor uw aandeel minder waard is.
 • Het kan zijn dat u het aandeel op het verkeerde moment koopt.
 • Er is een valutarisico: u kunt verlies maken op vreemde valuta.
 • Er is een liquiditeitsrisico: aandelen kunnen verkocht worden door het bedrijf om geld vrij te maken. Het gevolg hiervan is dat aandelen moeizaam of niet verkocht raken en de koerswaarde daalt.
 

Aandelen kopen tips

Begint het te kriebelen na het lezen van dit artikel en wilt u van start gaan? Dan willen we u graag enkele aandelen kopen tips meegeven. Met dit aandelen advies bent u beter voorbereid voordat u een positie opent:

 1. Investeer niet in één aandeel: gok niet op één paard, want dan bent u mogelijk al uw geld kwijt. Spreid daarom het risico door in verschillende bedrijven, of nog beter, sectoren of landen te investeren. Doet één bedrijf het slecht, dan kan het verlies geminimaliseerd worden.
 2. Overweeg te investeren op lange termijn: veel mensen hopen rijk te worden door op korte termijn aandelen te kopen of verkopen. Houd er rekening mee dat de timing dan echt perfect moet zijn. Veel mensen kopen of verkopen net te laat. Denk er daarom aan om te beleggen op lange termijn.
 3. Kopieer niet ondoordacht anderen: als het grootste deel van de beleggers massaal in een aandeel investeert bent u geneigd hetzelfde te doen, niet? Dit rendeert echter niet altijd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de sterke stijging van de waarde van een aandeel te wijten is aan kuddegedrag. Misschien kan het bedrijf zelf geen goede cijfers voorleggen of zijn er geen groeiperspectieven. Volg dus niet zomaar wat anderen doen en doe voldoende research.
 4. Laat u niet door emoties leiden: bepaal vooraf wat u doet in een bepaalde situatie. Zo is het hebben van een exit strategie of het instellen van een stop-loss geen slecht idee. Houd u altijd aan deze regels, ook als het met de beurs even minder goed gaat.
 

Voor- en nadelen van beleggen in aandelen

Het mag duidelijk zijn dat in aandelen beleggen zowel winstgevend als risicovol kan zijn. We sommen hieronder nog even kort de verschillende voor- en nadelen van aandelen kopen en verkopen op:

Voordelen
 • U behaalt mogelijk hoge winsten
 • Als u dividend ontvangt, kunt u een inkomen opbouwen
 • Beleggen in aandelen is eenvoudig
 • Er is een uitgebreid aanbod aandelen beschikbaar
 • U blijft de inflatie voor: aandelen hebben historisch gezien jaarlijks een gemiddeld rendement van 10%, terwijl de inflatie 2,9% bedraagt.
 • U profiteert van een groeiende economie: als de economie groeit, groeien de winsten ook.
Nadelen
 • Als u belegt in individuele aandelen, kunt u veel geld verliezen
 • U kunt het rendement niet voorspellen
 • Er kruipt veel tijd in: u moet voldoende research doen en op de hoogte blijven van de markt
 • Aandeelhouders worden als laatste betaald: gaat een bedrijf failliet dan worden aandeelhouders het laatst betaald
 • U moet rekening houden met professionele concurrentie: zij hebben meer tijd en kennis en maken gebruik van instrumenten en computersystemen.
 

Conclusie: onze opinie over aandelen brokers

Aandelen kopen en verkopen op de beurs kan enorm winstgevend zijn. Het kan tegelijkertijd echter ook erg risicovol zijn. De beurs is nu eenmaal volatiel en de koersen schommelen continu. Het is daarom niet gemakkelijk om voorspellingen te maken.

Kiest u ervoor om te beleggen in aandelen? Dan raden we aan voldoende research te doen. Raadpleeg de historische cijfers van het bedrijf waarin u investeert en lees de mening van professionals. U merkt het, hier kruipt veel tijd in. U moet dus voldoende tijd investeren als u gaat handelen in aandelen.

Ten slotte is ook de aandelen broker waar u bij belegt van belang. Kies een betrouwbare broker die over een groot handelsaanbod beschikt. We hebben voor u de beste aandelen brokers op deze pagina verzameld. Deze lijst hebben wij zorgvuldig samengesteld door alle aandelen brokers te vergelijken.

We kunnen u met zekerheid zeggen dat u zonder problemen bij hen terechtkunt.

top-brokers
Wilt u bij de beste brokers kunnen beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor je verzameld. Raadpleeg dan onze top aandelen brokers! Top brokers
 

FAQ - veelgestelde vragen

Koopt u een aandeel van een bedrijf, dan wordt u als het ware mede-eigenaar van het bedrijf. U koopt aandelen op de beurs, die u kunt betreden via online brokers. Sommige bedrijven bedanken u voor de investering door een deel van de winst uit te keren. Lees meer over wat aandelen zijn in onze aandelen handleiding.

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Elk aandeel is namelijk verschillend en moet individueel worden behandeld. Achter elk aandeel gaat een bedrijf en een geschiedenis schuil. We raden daarom aan voldoende research te doen. U vindt op het internet heel wat informatie. Wel kunnen we u vertellen welke aandelen het hoogste dividend uitkeren.

Wilt u aandelen kopen en verkopen bij een goede broker, dan moet u vooral letten op de betrouwbaarheid en veiligheid. Ook het aanbod is van groot belang. Wij hebben aandelen brokers in Nederland goed met elkaar vergeleken. Het resultaat vindt u op deze pagina in onze toplijst met aandelen brokers.

Dit kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen om winst te maken op de beurs of via het dividend dat sommige bedrijven jaarlijks uitkeren. Kiest u voor een actievere aanpak, dan moet u beslissen of u op korte of lange termijn handelt. We vertellen u alles over succesvol aandelen kopen en verkopen op deze uitgebreide aandelen pagina.

Weet u niet goed of u op lange of korte termijn moet beleggen? Deze twee manieren van handelen in aandelen zijn erg verschillend. De ene manier is enorm actief en vereist veel tijd en kennis, terwijl de andere manier eerder passief is. Lees hier meer over investeren op korte of lange termijn.

Bent u nieuw in de beleggingswereld, dan raden we u eerst aan voldoende research te doen. Doe uw huiswerk: lees verschillende artikelen over beleggen en welke bedrijven interessant zijn om in te investeren. Daarna opent u een demo account bij een broker. Wat kunt u zoal met zo’n demo account? We leggen het uit op onze aandelen pagina.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren