Skip to main content

Beste aandelen brokers

Bent u op zoek naar de beste aandelen brokers voor Nederland? Wilt u een betrouwbare aandelen broker vinden? Wat is de beste aandelen app? Op deze pagina vindt u het antwoord op al uw vragen.

Zo stellen we de beste aandelen brokers aan u voor, vertellen we u hoe u kunt beleggen in aandelen en geven we u enkele aandelen tips zodat u zelf aan de slag kunt.

Beste brokers voor aandelen

# Aandelen broker Aanbod
1
BUX Zero
4.5/5

Gratis aandeel

Online kennis centrum

 • Lage tot geen kosten
 • Eenvoudig handelen via de app
 • Nederlandse broker
Voorwaarden & bepalingen
Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID, bewijs van adres en bankafschrift aan te leveren
2
DEGIRO
4.5/5

Groot aanbod

Online kenniscentrum

 • Groot aanbod aandelen
 • Nederlandse service
 • Eenvoudig betalen met iDeal
Voorwaarden & bepalingen
Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID en bankafschrift aan te leveren.
Laatste update 30 juli 2021
Weergeven als:

Als u wilt aandelen kopen, dan moet u bij een aandelen broker zijn. Het vinden van de een goede broker waarbij u aandelen kunt kopen is belangrijk. Veel mensen vinden dit een onbegonnen werk. Het is namelijk vaak ingewikkeld om het kaf van het koren te scheiden.

Gelukkig zijn wij er om u te helpen. We hebben hierboven namelijk een top X samengesteld van de beste aandelen brokers. Om deze top samen te stellen moesten we aandelen brokers vergelijken o.b.v. een aantal criteria. Verderop op deze pagina vertellen we u meer over deze criteria.

Als u dus niet weet bij welke broker u wilt investeren in aandelen, dan kunt u onze top X raadplegen.

Waarom is DEGIRO de beste aandelen broker voor Nederland?

DEGIRO is een top Nederlandse broker waarbij u eenvoudig kunt beleggen in aandelen. Deze aandelen broker is geregistreerd bij de AFM en staat onder prudentieel toezicht van de DNB.

Daarnaast kunt u er gemakkelijk geld storten met iDeal, wat altijd een voordeel is. U vindt er bovendien meer dan 50 beurzen terug en u kunt zowel handelen via desktop als mobiel toestel. Daarenboven brengt DEGIRO lage kosten in rekening. Wat ons betreft is dit de beste aandelen broker voor Nederland.

Broker Aanbieding
DEGIRO
4.5/5

Groot aanbod

Online kenniscentrum

Voorwaarden & bepalingen
Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID en bankafschrift aan te leveren.

Waarom is Interactive Brokers een veilige broker om bij te beleggen?

Ook Interactive Brokers is een goede broker om bij te beleggen in aandelen. Deze broker is 100% betrouwbaar en treft heel wat veiligheidsmaatregelen.

Zo stort de broker uw geld op een aparte rekening. Dit betekent dat uw fondsen en die van de broker gescheiden worden gehouden. Uw geld kan dus niet worden gebruikt door de broker. Daarnaast is Interactive Brokers lid van de Financial Services Compensation Scheme. Mocht de broker failliet gaan, dan heeft u recht op een compensatie.

Daarenboven maakt de broker gebruik van SSL-encryptie. Alle info die u deelt met de broker wordt versleuteld verstuurd. Ten slotte is de broker ook lid van Securities Investor Protection Corporation. Dit houdt in dat de effectenrekening van klanten beschermd worden in het geval dat de broker failliet gaat.

Zoals u kunt zien, is Interactive brokers helemaal veilig om bij te beleggen.

Broker Aanbieding
Interactive Brokers
4.5/5

Demo account

Demo account

Voorwaarden & bepalingen
Wij raden Interactive brokers niet langer aan als geschikte broker. Wij raden u aan om een account te openen bij Plus500 of een van de andere aanbevolen brokers.

Hoe kiest u de beste aandelen broker?

De-beste-aandelen-brokers

Wilt u beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor u verzameld

Wilt u graag aandelen kopen en verkopen maar weet u niet welke broker veilig en betrouwbaar is? Maak u dan geen zorgen. We stellen hieronder de verschillende criteria waarop wij een aandelen broker beoordelen aan u voor.

Zo weet u meteen waar u zelf op moet letten als u gaat aandelen brokers vergelijken. Op die manier kunt u zelf ontdekken bij welke aandelen broker u zonder problemen kunt investeren.

We behandelen hieronder elk criterium apart en vertellen u wat ze betekenen. Zo kunt u ze herkennen als u besluit zelf op zoek te gaan naar een aandelen broker. Als een broker aan de bovenstaande criteria voldoet, dan belegt u bij een van de beste brokers voor aandelen.

Lage kosten

Alle brokers brengen kosten in rekening. Dit gebeurt ofwel in de vorm van commissie of spreads. Als u een online broker vindt die geen kosten aanrekent, dan moet u zich vragen stellen bij de betrouwbaarheid en veiligheid van deze broker. Voor niets gaat de zon op.

Zoek daarom een broker die lage kosten in rekening brengt. Hieronder bespreken we even kort de verschillende kosten die u bij een online aandelen broker kunt terugvinden:

 • Spreads: een spread verwijst naar het minieme verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs.
 • Commissies: sommige brokers rekenen commissies aan als u een financieel product koopt
 • Geldopnames: als u geld wilt laten uitbetalen, dan kan het zijn dat u hier een kleine toeslag op betaalt
 • Inactiviteitskosten: als u een account opent maar die niet gebruikt, dan kan het zijn dat er kosten worden aangerekend
 • Rente: bij sommige brokers betaalt u rente

Online aandelen brokers brengen meestal niet al deze kosten in rekening. DEGIRO brengt bijvoorbeeld enkel rente in rekening. Andere brokers rekenen bijvoorbeeld inactiviteitskosten, terwijl DEGIRO dit niet doet.

Lage minimum deposit

Als u besluit online te investeren in aandelen, dan zult u zien dat brokers een minimum deposit vragen. Dit is het minimale bedrag dat u moet storten op uw account om te kunnen handelen bij de broker.

Brokers rekenen verschillende minimale stortingen aan. Bij sommige brokers moet u bijvoorbeeld €500 storten, terwijl bij anderen €100 al genoeg is. Een goede aandelen broker vraagt een laag instapbedrag van zijn klanten.

Demo account

Goede aandelen brokers bieden u de kans om risicoloos te beleggen. Dit gebeurt met de demo account. Deze account kan gratis worden geopend en u ontvangt een virtueel bedrag van de broker.

Hiermee kunt u het handelsplatform leren kennen en strategieën uitproberen. Benieuwd naar welke strategieën doorgewinterde beleggers zoal toepassen? Lees dan onze uitgebreide strategie pagina voor meer info.

Met een demo account kunt u risicoloos posities openen. Zo verliest u geen geld als het even minder gaat. Dit account is ideaal als u net begonnen bent met leren handelen in aandelen.

Registratie bij een gerenommeerde autoriteit

Een goede aandelen broker staat geregistreerd bij een vermaarde autoriteit. In Nederland betekent dit dat de broker ingeschreven is bij de AFM. De Autoriteit Financiële Markten houdt een oogje in het zeil.

Zij zorgen ervoor dat de brokers alle opgelegde regels naleven. Doen ze dit niet, dan lopen ze het risico bestraft of beboet te worden. Mogelijk verliezen ze zelfs hun registratie en waarschuwt de AFM klanten voor de broker.

Veiligheidsmaatregelen

Ook de veiligheidsmaatregelen die worden getroffen door een broker zijn van groot belang. U wilt er namelijk zeker van zijn dat uw geld in veilige handen is. Zo maken goede aandelen brokers gebruik van SSL-technologie. Deze technologie versleutelt de data die u deelt met de broker.

Daarnaast kiezen veel brokers ervoor om het geld dat u stort op hun platform te bewaren op een aparte rekening. Zo worden uw fondsen en die van de broker niet met elkaar vermengd en worden ze niet gebruikt voor andere doeleinden.

Ten slotte bieden veel goede brokers een beleggerscompensatie aan mocht het bedrijf in financiële problemen komen. In dat geval is uw balans verzekerd tot een bepaalde hoogte.

Gebruiksvriendelijk handelsplatform

We kijken daarnaast ook naar het handelsplatform van de aandelen broker. U moet er gemakkelijk en eenvoudig aandelen kunnen kopen en verkopen. Het platform moet gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn.

Ook moet het snel werken, u wilt namelijk binnen een mum van tijd een aandeel kunnen kopen of verkopen als u dat wilt.

Aandelen app

De aandelen broker moet daarenboven over een goede app beschikken. Deze app moet gratis beschikbaar zijn in de App Store of in Google Play. De app moet bovendien gemakkelijk te gebruiken zijn en over net dezelfde functies beschikken als de desktop versie.

De app moet beschikbaar zijn voor zowel uw mobiele telefoon als tablet. Meestal is deze app in het Nederlands beschikbaar, al kan het ook gebeuren dat de app volledig in het Engels is.

Uitgebreid aanbod

Als u besluit te beleggen in aandelen wilt u natuurlijk kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod. Een goede aandelen broker beschikt over een ruim aanbod aandelen. Hoe meer keuzevrijheid u heeft, hoe beter.

Leercentrum

Bovendien beschikken goede brokers die aandelen aanbieden ook over een educatiecentrum. Hier vindt u meer uitleg over aandelen en hoe u die koopt. Vaak vindt u er video’s of webinars terug of worden er opleidingen of seminaries gehouden.

Hoe meer info een broker ter beschikking stelt, hoe beter. Dit draagt namelijk bij tot de betrouwbaarheid van de broker. Zij willen namelijk dat hun klanten over voldoende kennis beschikken voordat ze beginnen met beleggen.

Goede en snelle klantenservice

Ten slotte kijken we naar de klantendienst van de broker. De klantenservice is als het ware het gezicht van de broker. Zij moeten u vriendelijk en snel te woord staan. Als u met een probleem kampt, dan moeten zij dit zo spoedig mogelijk oplossen.

Ook bieden goede aandelen brokers uitgebreide FAQ’s aan. Mocht de klantenservice niet 24/7 beschikbaar zijn, dan kunt u hier terecht. Deze FAQ’s behandelen heel wat verschillende onderwerpen. Het kan dus zijn dat u hier het antwoord op uw vraag terugvindt.

Wilt u bij de beste brokers kunnen beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor je verzameld. Raadpleeg dan onze top aandelen brokers! Top brokers

Wat zijn aandelen?

Voordat u begint met het handelen in aandelen, wilt u natuurlijk weten wat aandelen precies zijn. Misschien bent u op zoek naar een aandelen uitleg? Maak u dan geen zorgen, we vertellen u hieronder alles wat u moet weten.

Als u een aandeel koopt, dan koopt u als het ware een klein stukje van een bedrijf. U wordt eigenlijk een soort mede-eigenaar van het bedrijf. Bedrijven verkopen deze aandelen om op die manier geld binnen te halen. Zo hoeven ze niet bij de bank aan te kloppen en een dure lening aan te gaan. U koopt deze aandelen op de beurs.

Een groot deel van de bedrijven keert elk jaar een deel van de winst uit aan hun aandeelhouders. Dit wordt ook wel dividend genoemd. Dit is één manier om te investeren in aandelen. De andere manier is door het aandeel te kopen en tegen een hogere prijs te verkopen.

Een ander woord voor aandelen is waardepapieren. Aandelen vertegenwoordigen namelijk een waarde. De waarde van aandelen werd oorspronkelijk door het bedrijf vastgelegd maar schommelt constant.

De prijs van het aandeel kan bijvoorbeeld stijgen als handelaars hoge verwachtingen hebben van het bedrijf. Bij negatieve berichtgeving of slechte verwachtingen, zullen veel mensen hun aandelen verkopen en daalt de prijs.

Hoe beleggen in aandelen?

Hoe belegt u in aandelen?

Hoe kunt u beleggen in aandelen? We vertellen het u hieronder

Nu u weet wat aandelen zijn, vraagt u zich misschien af hoe u kunt aandelen kopen? We nemen hieronder de basis met u door.

Kort samengevat zijn er twee manieren om aandelen te kopen:

 • U kiest ervoor om actief te handelen in aandelen (op korte termijn)
 • U investeert in aandelen op lange termijn

Als u niet goed weet wat het verschil tussen deze twee manieren is, lees dan zeker verder. We bespreken namelijk wat beide manieren exact inhouden en hoe ze verschillen.

Investeren in aandelen op korte termijn

Het grootste deel van de beleggers handelt op deze manier in aandelen. Ze kiezen ervoor om aandelen te kopen en verkopen op korte termijn. De beurs staat erom bekend onstabiel te zijn. Prijzen stijgen en dalen continu en beleggers kunnen hiervan profiteren.

Als u ervoor kiest om op deze manier geld te verdienen met aandelen, dan koopt u het aandeel als de prijs daalt en verkoopt u het als de prijs gestegen is. Beleggers die op die manier handelen op de beurs, verkopen de aandelen al binnen een paar dagen.

Aandelen brokers bieden u de kans om te handelen in aandelen met een hefboom. Wat is betekent dit precies? Voor meer informatie over beleggen met een hefboom, raden we u aan onze leverage pagina te raadplegen.

Kort gezegd betekent het dit: u neemt met een kleine inleg een grote positie in dankzij de hefboom. U kunt dan mogelijk veel geld verdienen met het kopen en verkopen van aandelen. Maar een grote winst kan ook omslaan in een groot verlies als de beurs keldert. Wees dus voorzichtig als u de hefboom gebruikt.

Handelen in aandelen op lange termijn

Dit is de tweede manier waarop u kunt beleggen in aandelen. Beleggers die op deze manier aandelen kopen, doen uitgebreid onderzoek naar de bedrijven waarin ze willen investeren. Ze bewaren deze aandelen voor lange tijd in hun portefeuille. Het kan soms jaren duren voordat ze hun aandelen opnieuw verkopen.

Deze manier van handelen in aandelen is een stuk voorzichtiger dan snel kopen en verkopen. Als u dus niet graag veel risico neemt, dan is dit de beste optie voor u. Het nadeel is dan wel dat u waarschijnlijk minder winst maakt dan beleggers die op korte termijn aandelen kopen en verkopen.

Geld verdienen met koerswinst

Of u nu kiest voor beleggen in aandelen op korte of lange termijn, uw doel is geld verdienen met koerswinst.

Het belangrijkste is dat u de aandelen op het juiste moment koopt en verkoopt. Dit betekent dat u een goede exit strategie moet hebben. Lees meer over deze strategie op onze exit strategie pagina.

Als u actief handelt op de beurs, dan maakt u mogelijk veel winst. Dit is de beste manier om geld te verdienen met aandelen.

Geld verdienen met dividend

Zoals eerder vermeld, keren bepaalde bedrijven winst uit aan de aandeelhouders. Die winst wordt dan uitbetaald in de vorm van een dividend. Bedrijven doen dit om beleggers aan te trekken. Op die manier hoeven ze geen lening aan te gaan bij de bank.

Niet alle bedrijven keren dividenden uit. Dit wordt voornamelijk gedaan door bedrijven die grote en voorspelbare winsten maken en die al langer bestaan. Denk bijvoorbeeld aan nutsbedrijven, banken, financiële instituties, farmaceutische bedrijven, en olie- en gasbedrijven.

Heel wat mensen gaan op zoek naar aandelen met hoog dividend. De soorten bedrijven die we hierboven hebben opgesomd, zijn bedrijven die hoog dividend aandelen uitkeren. Ze zijn namelijk stabiel en maken veel winst. Ook sommige vastgoedbedrijven keren aandelen met hoge dividend uit.

U bent waarschijnlijk benieuwd naar de hoog dividend aandelen van Nederland? Voor de beste dividend aandelen moet u bij volgende bedrijven zijn:

 • ABN Amro: 8,7%
 • Unibail-Rodamco-Westfield: 7,8%
 • Aegon: 7,6%
 • ING: 6,3%
 • Randstad: 6,3%
 • Shell: 6,2%
 • NN: 6,0%
 • ASR Nederland: 5,4%

Handelen in aandelen voor beginners

Beleggen in een financieel product is niet zonder risico. Daarom is het van groot belang dat u zich goed inleest in het onderwerp. Het is namelijk geen gemakkelijke materie en niet iets dat u zomaar even doet. U moet goed de tijd lezen om voldoende research te doen.

Lees daarom als beginner voldoende artikelen over handelen in aandelen. U vindt op het internet verschillende cursussen over beleggen in aandelen. Tientallen tot honderden sites vertellen u hoe u kunt beleggen in aandelen voor beginners.

Zo moet u op zoek gaan naar een veilige en betrouwbare broker om bij te handelen in aandelen. Gelukkig hebben wij voor u hierboven een lijst samengesteld zodat u dit niet zelf hoeft te doen. Daarnaast moet u op zoek gaan naar de beste aandelen om in te investeren.

Wilt u bij de beste brokers kunnen beleggen in aandelen? Wij hebben de beste brokers voor je verzameld. Raadpleeg dan onze top aandelen brokers! Top brokers

Doe voldoende research naar het bedrijf waarin u wilt investeren. Neem een kijkje naar de historische cijfers van het bedrijf en zoek prognoses op. U kunt zo leren handelen in aandelen op basis van wat anderen voorspellen.

Gratis demo account

Wilt u zelf beleggen in aandelen maar bent u nog niet zeker van u kunnen? Wilt u de kennis die u heeft opgedaan tijdens uw research risicoloos toepassen? Dan is een gratis demo account zeker iets voor u.

Deze demo account is de ideale manier om te leren beleggen in aandelen. Online brokers bieden namelijk proefaccounts aan waarmee u toegang krijgt tot het handelsplatform. De broker geeft u een virtueel bedrag waarmee u naar hartenlust en risicoloos kunt inzetten.

Zo kunt u verschillende aandelen kopen en verkopen zonder dat het u geld kost. Let wel op: als u winst maakt, dan is dit fictief. Maar het omgekeerde principe geldt ook: lijdt u verlies, dan is dit opnieuw fictief. Met deze account kunt u zonder problemen leren handelen in aandelen.

Welke broker heeft de beste aandelen app?

Wij vinden dat online broker DEGIRO de beste aandelen app heeft. De app biedt u namelijk meer dan 50 verschillende beurzen waar u zonder problemen en eenvoudig op kunt beleggen.

De DEGIRO aandelen app kan gratis worden gedownload in de App Store of via Google Play. U kunt deze app zowel op uw mobiele telefoon als tablet gebruiken. De app is enorm gebruiksvriendelijk, wat ervoor zorgt dat beginners er gemakkelijk mee overweg kunnen.

Bovendien krijgt u in de app nieuwsberichten te zien. Zo blijft u continu op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op de beurs.

Broker Aanbieding
DEGIRO
4.5/5

Groot aanbod

Online kenniscentrum

Voorwaarden & bepalingen
Elke belegger dient zich na registratie te verifiëren. Hiervoor dient u bewijs van ID en bankafschrift aan te leveren.

Wat zijn de risico’s van investeren in aandelen?

Ondanks het feit dat aandelen kopen heel wat voordelen kent, moet u ook rekening houden met de risico’s. Er zijn namelijk verschillende risico’s verbonden aan het beleggen in aandelen. We bespreken ze hieronder:

 • U kunt uw volledige inleg verliezen als de koersen van de aandelen instorten.
 • Het bedrijf waarin u heeft geïnvesteerd, kan failliet gaan. U verliest dan opnieuw uw volledige inleg.
 • Tijdens een economische crisis kan de waarde van uw aandeel enorm kelderen.
 • Er is een groot volatiliteitsrisico: de markt kan enorm schommelen.
 • Bepaalde sectoren kunnen het slecht doen waardoor uw aandeel minder waard is.
 • Het kan zijn dat u het aandeel op het verkeerde moment koopt.
 • Er is een valutarisico: u kunt verlies maken op vreemde valuta.
 • Er is een liquiditeitsrisico: aandelen kunnen verkocht worden door het bedrijf om geld vrij te maken. Het gevolg hiervan is dat aandelen moeizaam of niet verkocht raken en de koerswaarde daalt.

Aandelen kopen tips

Begint het te kriebelen na het lezen van dit artikel en wilt u van start gaan? Dan willen we u graag enkele aandelen tips meegeven. Met dit aandelen advies bent u beter voorbereid voordat u een positie opent:

 1. Investeer niet in één aandeel: gok niet op één paard, want dan bent u mogelijk al uw geld kwijt. Spreid daarom het risico door in verschillende bedrijven, of nog beter, sectoren of landen te investeren. Doet één bedrijf het slecht, dan kan het verlies geminimaliseerd worden.
 2. Overweeg te investeren op lange termijn: veel mensen hopen rijk te worden door op korte termijn aandelen te kopen of verkopen. Houd er rekening mee dat de timing dan echt perfect moet zijn. Veel mensen kopen of verkopen net te laat. Denk er daarom aan om te beleggen op lange termijn.
 3. Kopieer niet ondoordacht anderen: als het grootste deel van de beleggers massaal in een aandeel investeert bent u geneigd hetzelfde te doen, niet? Dit rendeert namelijk niet altijd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de sterke stijging van de waarde van een aandeel te wijten is aan kuddegedrag. Misschien kan het bedrijf zelf geen goede cijfers voorleggen of zijn er geen groeiperspectieven. Volg dus niet zomaar wat anderen doen en doe voldoende research.
 4. Laat u niet door emoties leiden: bepaal vooraf wat u doet in een bepaalde situatie. Zo is het hebben van een exit strategie of het instellen van een stop-loss geen slecht idee. Houd u altijd aan deze regels, ook als het met de beurs even minder goed gaat.

Voor- en nadelen van beleggen in aandelen

Het mag duidelijk zijn dat handelen in aandelen zowel winstgevend als risicovol kan zijn. We sommen hieronder nog even kort de verschillende voor- en nadelen op:

Voordelen
 • U behaalt mogelijk hoge winsten
 • Als u dividend ontvangt, kunt u een inkomen opbouwen
 • Beleggen in aandelen is eenvoudig
 • Er is een uitgebreid aanbod aandelen beschikbaar
 • U blijft de inflatie voor: aandelen hebben historisch gezien jaarlijks een gemiddeld rendement van 10%, terwijl de inflatie 2,9% bedraagt.
 • U profiteert van een groeiende economie: als de economie groeit, groeien de winsten ook.
Nadelen
 • Als u belegt in individuele aandelen, kunt u veel geld verliezen
 • U kunt het rendement niet voorspellen
 • Er kruipt veel tijd in: u moet voldoende research doen en op de hoogte blijven van de markt
 • Aandeelhouders worden als laatste betaald: gaat een bedrijf failliet dan worden aandeelhouders het laatst betaald
 • U moet rekening houden met professionele concurrentie: zij hebben meer tijd en kennis en maken gebruik van instrumenten en computersystemen.

Onze opinie over aandelen brokers

Handelen op de beurs kan enorm winstgevend zijn. Het kan tegelijkertijd echter ook erg risicovol zijn. De beurs is nu eenmaal volatiel en de koersen schommelen continu. Het is daarom niet gemakkelijk om voorspellingen te maken.

Kiest u ervoor om te beleggen in aandelen? Dan raden we aan voldoende research te doen. Raadpleeg de historische cijfers van het bedrijf waarin u investeert en lees de mening van professionals. U merkt het, hier kruipt veel tijd in. U moet dus voldoende tijd investeren als u gaat handelen in aandelen.

Ten slotte is ook de online broker waar u bij belegt van belang. Kies een betrouwbare broker die over een groot handelsaanbod beschikt. We hebben voor u de beste aandelen brokers op deze pagina verzameld. U kunt zonder problemen bij hen terecht.

FAQ - veelgestelde vragen

Er bestaan verschillende goede brokers als u wilt beleggen in aandelen. U moet vooral letten op de betrouwbaarheid en veiligheid van de broker. Ook het aanbod is van groot belang. We hebben voor u onze top aandelen brokers verzameld in onze aandelen kopen bij brokers handleiding.

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Elk aandeel is namelijk verschillend en moet individueel worden behandeld. Achter elk aandeel gaat een bedrijf en een geschiedenis schuil. We raden daarom aan voldoende research te doen. U vindt op het internet heel wat informatie. Wel kunnen we u vertellen welke aandelen het hoogste dividend uitkeren.

Dit kan op verschillende manieren. U kunt ervoor kiezen om winst te maken op de beurs of via het dividend dat sommige bedrijven jaarlijks uitkeren. Kiest u voor een actievere aanpak, dan moet u beslissen of u op korte of lange termijn handelt. We vertellen er u meer over op onze uitgebreide aandelen pagina.

Weet u niet goed of u best belegt op lange of korte termijn? Deze twee manieren van handelen in aandelen zijn erg verschillend. De ene manier is enorm actief en vereist veel tijd en kennis, terwijl de andere manier eerder passief is. Lees hier meer over investeren op korte of lange termijn.

Bent u nieuw in de beleggingswereld, dan raden we u eerst aan voldoende research te doen. Doe uw huiswerk: lees verschillende artikelen over beleggen en welke bedrijven interessant zijn om in te investeren. Daarna opent u een demo account bij een broker. Wat kunt u zoal met zo’n demo account? We leggen het uit op onze aandelen pagina.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~vVTVTVTVv~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~