Bitcoin kopen in Nederland

Bitcoin kopen. Een goed idee? Op deze pagina beantwoorden wij deze veelgestelde vraag.
Wij gaan dieper in op het veilig aanschaffen van de coin in Nederland, en vertellen u waaraan u de beste bitcoin broker kunt herkennen.

We leggen uit wat Bitcoin precies is en hoe het werkt, en delen enkele tips voor het aanschaffen van btc met u.

Beste site om bitcoin te kopen

# Broker/Exchange Aanbod
1.
Bitvavo

€1000 commissievrij handelen

Bitvavo
 • Ingebouwde wallet
 • Betalen met iDeal
 • Geen Bitcoin margin en futures trading
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Mastercard
VISA
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2.
Coinbase

Bitcoin, dash, etc.

Coinbase
 • Betalen met iDeal
 • Exchange en broker ineen
 • Geen Nederlandstalige klantenservice
iDeal
VISA
Mastercard
Bankoverschrijving
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.
3.
Satos

Bitcoin

Satos
 • Nederlandstalige website
 • Betalen met iDeal
 • Geen ingebouwde wallet
Bankoverschrijving
iDeal
SATOS heeft de privacy van haar klanten heel hoog in het vaandel staan. Vraag ons gerust welke data we bewaren, dit is je goed recht. Het supportteam staat 7 dagen per week klaar.
4.
eToro

€40.000 virtueel

Demo account

eToro
 • Crypto app
 • Betalen met iDeal
 • Transactiekosten gebaseerd op market spreads
iDeal
Mastercard
Neteller
PayPal
Skrill
68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
5.
LiteBit

Bitcoin

Online uitleg

LiteBit
 • Groot crypto aanbod
 • Betalen met iDeal
 • Hogere transactiekosten (geen exchange)
iDeal
VISA
Mastercard
Sofortüberweisung
Giropay
LiteBit is de plek waar uw crypto en transacties veilig zijn. Bewaar uw crypto's veilig in je eigen wallet.
6.
Binance

Bitcoin, Ethereum, Ripple, etc.

Binance
 • Uitgebreid aanbod crypto's
 • Betalen met iDeal
 • Geen Nederlandstalige klantenservice
VISA
Mastercard
Bankoverschrijving
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.
7.
Coinmerce

Bitcoin

Coinmerce
 • Uitgebreid aanbod crypto's
 • Betalen met iDeal
 • Hogere transactiekosten
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Sofortüberweisung
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.

Waar en wanneer bitcoin kopen? Dit zijn waarschijnlijk de twee meestgestelde vragen wanneer het aankomt op bitcoins en andere crypto’s kopen. Op de laatste vraag gaan we verderop deze pagina dieper in.

Wilt u weten wat in Nederland de beste site om bitcoin te kopen is, kijk dan in onze toplijst hierboven. Wij hebben alle bitcoin brokers en -exchanges in Nederland onder de loep genomen en beoordeeld op criteria als veiligheid en kosten van het aanschaffen van btc.

Broker of exchange?

Het kiezen van de beste bitcoin broker of exchange hangt vooral af van uw persoonlijke voorkeur. Bent u op zoek naar gebruiksgemak, en wilt u automatisch bitcoin kopen, of via een bitcoin kopen-app? Dan is een bitcoin broker de beste optie voor u.

Een broker helpt u met het kopen van bitcoin. Zij zijn een tussenpersoon en verkopen zelf geen crypto’s. Bij een broker profiteert u vaak van een bitcoin wallet om uw munten te bewaren, een uitgebreide klantenservice en andere features die het kopen van bitcoin gemakkelijk voor u maken. Hiervoor rekent een broker vaak wel een (kleine) commissie. Kosten voor het aanschaffen van btc liggen er dus vaak iets hoger dan bij een exchange.

Bij een bitcoin exchange koopt u direct bitcoins. Hier komen kopers en verkopers samen om te handelen. Een exchange is als het ware een bitcoin beurs waar u gebruik kunt maken van handels-tools als bijvoorbeeld stop loss en limit orders.

U kunt bij een exchange crypto’s kopen met andere cryptocurrency. U ruilt de ene munt dus in voor de andere. Toch wordt vaak ook de mogelijkheid aangeboden om bitcoin te kopen met euro’s.

Wilt u bitcoin kopen in Nederland, dan is de keus aan u. Wilt u kopen bij bijvoorbeeld Bitvavo, Coinbase of eToro? Het kan allemaal. Bij deze brokers en exchanges kunt u hetzelfde doen: bitcoin kopen, verkopen en bewaren.

Wij hebben de beste bitcoin brokers en exchanges hierboven voor u op een rijtje gezet. Al deze bitcoin aanbieders zijn volledig betrouwbaar en beschikken over zeer goed beveiligde platforms. De beste site om bitcoin te kopen is, afhankelijk van uw voorkeuren, vindt u in deze toplijst.

Als u meer wilt weten over handelen in crypto’s, bijvoorbeeld speculeren op koerswijzigingen met CFD’s, kijk dan ook eens op onze cryptocurrency pagina.

Is bitcoin kopen veilig?

Is handelen in Bitcoin veilig? Veel mensen associëren Bitcoin met cybercriminaliteit. Onder meer vanwege het ontbreken van toezicht door een centrale bank of overheid. Het kiezen van een veilige broker is dus van groot belang. Datzelfde geldt voor uw bitcoin wallet.

Toch is de cryptomunt zelf zo goed als onmogelijk te vervalsen. Om dit uit te leggen moeten we wat dieper ingaan op de techniek achter Bitcoin. Blockchain en mining. Dat doen we verderop op deze pagina. Het komt er in het kort op neer dat een Bitcoin-transactie pas kan worden opgeslagen in de ‘chain’ als de digitale vingerafdruk uniek is en overeenkomt met alle andere blokjes in die chain.

De bitcoin kan dus niet gehackt worden. Een bitcoin broker of exchange wel. Wilt u bitcoin aanschaffen in Nederland, dan wilt u dat uw financiële en persoonlijke gegevens en uw crypto’s uitermate veilig worden behandeld en opgeslagen. Net als bij de bank. Bitcoin platforms investeren dan ook voortdurend in het verbeteren van hun beveiligingssystemen.

Veilig bitcoin kopen komt dus op vooral op twee zaken neer. Wij zetten deze hieronder voor u uiteen.

1. Betrouwbare en goed beveiligde broker of beurs – Bitcoin kopen en verkopen doet u bij een broker of bitcoin exchange met een veilige reputatie die zijn beveiligingssysteem goed op orde heeft. U herkent een betrouwbare broker of beurs onder meer aan de licenties waarmee zij opereren. Ook al staat de handel in cryptovaluta niet onder toezicht van financiële autoriteiten zoals de AFM of de CySEC, toch is het een goede indicatie dat u met een betrouwbaar bedrijf te maken heeft.

Wel moeten aanbieders van crypto-diensten in Nederland geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Deze organisatie eist onder meer van zijn leden dat de identiteit van klanten moet worden geverifieerd en transacties goed in de gaten moeten worden gehouden.

Let er ook op dat u bij een broker of beurs veilig kunt inloggen via bijvoorbeeld multi-factor verificatie en bancaire veiligheidsmaatregelen.

2. Beveiligde bitcoin wallet – U bewaart uw bitcoin in een bitcoin wallet. Dit is een digitale portemonnee die u moet kunnen koppelen aan de broker of beurs waar u wilt gaan handelen. U kiezen voor een offline wallet en/of een online wallet.

Met een offline wallet slaat u uw bitcoins op dmv een programma op uw computer, of op een aparte harde schijf of USB-stick. Een online wallet wordt aangeboden door verschillende platforms. Zorg er goed voor dat u een complex wachtwoord gebruikt en uw data beveiligt dmv encryptie.

Bitvavo is een bitcoin exchange met een uiterst betrouwbare reputatie. U kunt er tot € 1000 commissievrij handelen en uw bitcoins opslaan in een zeer goed beschermde wallet.

Direct naar Bitvavo >

Waarom bitcoin kopen?

Waarom zou u btc kopen? Een goede vraag met meerdere antwoorden. Bitcoin wel of niet aanschaffen is een afweging die van verschillende factoren afhangt. Wij zetten er enkele hieronder voor u uiteen.

Garantie tegen inflatie

De mysterieuze bedenkers en makers van Bitcoin wilde dat de bitcoinvoorraad schaars en exclusief zou blijven. Om die reden creëerden zij een plafond van het aantal munten dat kon bestaan. 21 miljoen bitcoins. Meer bitcoins kunnen er technisch gezien niet gemaakt of ‘gemined’ worden. Op dit moment zijn er 18,7 miljoen bitcoins in omloop.

In tegenstelling dus tot traditionele valuta, waarvan er meer en meer gedrukt kan worden, kent de bitcoin geen inflatie. Bitcoin is dus voor veel handelaren een garantie tegen de nadelige effecten van inflatie.

Hoge bitcoin koers

Wat we allemaal weten over Bitcoin is dat de koersen ongekend hoog kunnen zijn. We hebben de succesverhalen gelezen in de media. Wie de cryptomunt in 2009 kocht voor € 50 is nu multimiljonair.

Tegelijkertijd kan de koers van bitcoin enorm schommelen. Investeren in bitcoin is een spannend spel, en vereist in sommige gevallen stalen zenuwen. De volatiliteit van de bitcoin koers maakt handelen in bitcoin erg kansrijk maar is zeker niet zonder risico.

Op de lange termijn is de verwachting wel dat de bitcoin koers blijft stijgen. Bitcoin heeft meerdere crashes meegemaakt, maar de bitcoin waarde klimt telkens weer omhoog en overtreft zelfs vaak zijn eigen hoogste waarde.

Wanneer u bitcoin koopt, doe dit dus voorzichtig. Maak gebruik van de kansen, en de vaak hoge waarde van bitcoin, maar doe dit alleen met geld dat u kunt missen. Wij schrijven verderop meer over wanneer u bitcoin moet kopen.

Anonieme, snelle en goedkope transacties

Wanneer u een (online) transactie in euro’s uitvoert, wordt deze door de bank verwerkt. Uw bank weet dus alles over uw betalingen. Bitcoin transacties daarentegen zijn volkomen anoniem.

Vanwege de blockchain technologie, waar geen aanvullende informatie over transacties wordt opgeslagen, kan niemand achterhalen welke betalingen u heeft gedaan en ontvangen.

Om dezelfde reden worden bitcoin transacties ongelofelijk snel verwerkt. Er is geen derde partij aanwezig. U maakt het geld over, en de ontvanger heeft er meteen beschikking over.

Ook is Bitcoin volledig gratis in gebruik. Transactiekosten ontbreken. Dit in tegenstelling bij banktransacties waar vooral bij veel transacties de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Ook voor internationale betalingen kan dit een prima oplossing zijn.

Dit maakt Bitcoin niet alleen uniek en revolutionair, maar ook een ideaal betalingsmiddel met veel praktische voordelen.

Winkelen, koffie drinken en boodschappen doen

Wist u dat u bij behoorlijk wat winkels met bitcoin kunt betalen? Vooral in de grote steden. In de regio Amsterdam accepteren 66 winkeliers en bedrijven zoals cafés en kappers deze munt als betaalmiddel. In Rotterdam en Utrecht zijn dat er 16. Ook maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl accepteert deze steeds meer populair wordende cryptomunt als betaalmiddel.

Wanneer u uw bitcoins bewaart via een wallet in de bitcoin kopen app, kunt u op meer plekken eenvoudig, snel en kosteloos betalen dan u wellicht verwacht.

Wanneer bitcoin kopen?

Veel mensen vragen zich af wat het beste moment is om bitcoin te kopen. Het is aantrekkelijk om de bitcoin munt te kopen wanneer deze het goed doet. Vaak gaat dit gepaard met een Bitcoin-opleving en u leest er alles over in de media. Het Elon Musk-effect. De ‘nu bitcoin aanschaffen’-koorts slaat toe.

Moet u op zo’n moment nu btc kopen of niet? Wij denken dat dat niet het juiste moment is. U betaalt tijdens zo’n opleving een hoge prijs, en de kans is groot dat de koers weer omlaag gaat, of zelfs keldert.

Een andere, en wellicht betere strategie is het ‘Buy low sell high’-principe. Op het moment dat de munt in een dipje zit kost deze minder, en de kans is groot dat de koers weer bijtrekt. Of in het geval van bitcoin, zijn hoogste waarde voorbijstreeft.

Het nadeel hiervan is dat u steeds bezig bent met het in de gaten houden van de bitcoin koers. U bent constant aan het kijken of u de bitcoin wel of niet moet kopen. Hier heeft u tijd en stalen zenuwen voor nodig. De bitcoin koers schommelt voortdurend met veel hoogte- en dieptepunten.

Als u zich niet voortdurend wil afvragen of u nu wel of geen bitcoin moet kopen, en toch gebruik wil maken van de kansen die de bitcoin koers met zich meebrengt, dan is het raadzaam om uw verkoopmomenten te verdelen.

Kies daarvoor een bepaald budget dat u in een bepaalde periode, bijvoorbeeld een maand, wil investeren in bitcoins. Verdeel uw budget over meerdere verkoopmomenten. Bijvoorbeeld iedere maandag. Zo spreid u uw kansen, en maakt u optimaal gebruik van de volatiele waarde van de bitcoin.

Bitcoin kopen met iDeal

Wilt u in Nederland bitcoin aanschaffen, dan kan dat bij verschillende aanbieders. Wij hebben de beste bitcoin brokers en exchanges bovenaan deze pagina in onze toplijst voor u op een rijtje gezet.

Er zijn verschillende manieren om bitcoins te kopen. U kunt de coin kopen met andere crypto’s. U wisselt deze dan tegen elkaar in. Hiervoor gaat u naar een bitcoin beurs, of exchange. Maar u kunt deze cryptomunt ook kopen met euro’s.

Om dit te doen moet u geld storten in uw account bij de bitcoin broker of exchange. Hiervoor worden verschillende betaalmethoden aangeboden. Bij veel aanbieders van cryptocurrencies kunt u betalen via een bankoverschrijving of met een kredietkaart. Ook komen we betaalopties als PayPal of een e-wallet tegen.

In Nederland is vooral iDeal erg populair als betaalmiddel voor het aanschaffen van crypto’s. Betalen met iDeal is geheel gratis, supersnel en hartstikke veilig. Hieronder sommen we enkele belangrijke voordelen van bitcoin kopen met iDeal voor u op:

Voordelen van Bitcoin kopen met iDeal
U omzeilt gebruik van gevoelige informatie als kredietkaart-gegevens
U loopt minder kans om meer te besteden dan u heeft. In tegenstelling tot bij een kredietkaart maakt u alleen gebruik van het beschikbare saldo op uw bank
Transacties zijn supersnel. U hoeft geen extra gegevens in te vullen. De transactie vindt plaats in de vertrouwde omgeving van uw eigen bank

Voor meer informatie over betalen met iDeal kunt u een kijkje nemen op onze pagina over betalen met iDeal bij brokers.

Bitcoin kopen app

Wilt u bitcoin kopen in Nederland en bent u op zoek naar gemak en de mogelijkheid dit onderweg te doen? Dan kan dit met een bitcoin kopen app.

Een speciale app om bitcoin te kopen wordt door de meeste brokers aangeboden. U hoeft hiervoor niet zelf op onderzoek uit te gaan. Alle brokers uit onze toplijst bovenaan de pagina bieden een crypto app aan.

Het aanbieden van een app is een van de criteria waarop wij hen hebben beoordeeld. Kies hier de voor u beste bitcoin broker of bitcoin exchange en u weet dat deze over een goede app om bitcoin mee te kopen beschikt.

Wat kunt u onder meer doen met een goede bitcoin app? Wij zetten dit hieronder voor u uiteen:

Voordelen van een bitcoin kopen app
Overzichtelijk handelsplatform in broekzakformaat
Beschikking over een bitcoin wallet
U heeft altijd en overal toegang tot de meest actuele bitcoin koers
U kunt op elk moment van de dag bitcoin kopen. Precies wanneer het nodig is
Geautomatiseerd handelen. Uw app maakt de juiste handelsbeslissing voor u

De meeste apps bieden features aan waarmee u volledig geautomatiseerd kunt handelen. Op basis van uw voorkeuren kiest uw app de beste handelsscenario’s. Zo hoeft u niet steeds na te gaan of u nu wel of niet een transactie moet doen.

Ook kunt u altijd notificaties instellen die u op de hoogte houden van vooraf ingestelde prijsstijgingen of -dalingen.

Wat u met uw bitcoin app wil doen, en welke u kiest, hangt uiteindelijk af van uw persoonlijke voorkeur. Wij vonden dat de bitcoin app van eToro als beste uit de bus komt.

Met de crypto app van eToro kunt u veilig en eenvoudig bitcoins kopen, verkopen, bewaren en staken.

Direct naar eToro >

Hoe bitcoin kopen in 5 stappen

Wilt u bitcoin kopen in Nederland bij de beste bitcoin broker? Goed nieuws. U kunt btc aanschaffen en er in handelen bij een van de brokers en exchanges uit onze toplijst bovenaan de pagina. Voor het gemak zetten wij in 5 stappen voor u uiteen hoe u dat precies doet.

1
Choose bitcoin broker how to
Kies een broker of exchange

Selecteer uw broker of exchange, afhankelijk van uw voorkeuren.

2
Configure bitcoin wallet how to
Open een wallet

Open een online wallet bij de broker, of maak gebruik van software of hardware wallet op uw eigen computer. Stort geld in uw wallet.

3
Create private key how to
Creëer een privésleutel

Creëer een privésleutel met 12 tot 24 woorden. Bewaar deze goed en gescheiden van het internet om hackaanvallen te voorkomen. Bijvoorbeeld op een stukje papier.

4
Buy Bitcoins how to
Bitcoins kopen

Koop bitcoins met het geld in uw wallet met een klik. U wisselt uw valuta in voor bitcoins.

5
Spend or trade bitcoins how to
Uitgeven of handelen

U bent nu bezitter van bitcoin. Geeft u het uit of houdt u het vast om te verkopen bij kleine winst, of voor langere tijd?

Bitcoin kopen – tips

Het kopen en verhandelen van bitcoins kan erg lucratief zijn. Maar u moet wel weten wat u doet. Hieronder delen wij enkele nuttige tips met u.

Bitcoin kopen - tips
 • Beveilig uw bitcoin wallet: Zorg dat uw wallet goed en veilig is opgezet. Zorg dat niemand anders dan uzelf bij uw wallet of privésleutel en pincode kan komen. Wanneer u uw wallet kwijt bent, bent u uw bitcoins ook kwijt.
 • Handel op goed beschermde apparaten: Handelt u op uw PC of mobiele toestel? Zorg dat u geen digitale sporen achterlaat waarmee criminelen toegang kunnen krijgen tot uw digitale vermogen.
 • Verdeel uw koopmomenten: Kies bijvoorbeeld voor een vaste investering op een vooraf bepaald tijdstip gelijkmatig verdeeld over een maand. Bijvoorbeeld iedere maandag. Zo bewapent u zich beter tegen de volatiliteit van de bitcoin koers.
 • Koop bitcoin tijdens een dipje: De munt is goedkoper en de kans is groot dat de waarde weer gaat stijgen.
 • Beheer uw budget:  Bepaal uw budget. Investeer nooit meer dan u zich kunt veroorloven te verliezen.

Voor- en nadelen

Bitcoin bezitten heeft veel voordelen. Het is een prima beleggingsmiddel, en u kunt er bij steeds meer winkels en bedrijven mee betalen. Volledig anoniem en zonder kosten. Toch zitten er ook enkele nadelen aan vast. Wij zetten de voor- en nadelen hieronder voor u naast elkaar.

Voordelen bitcoin kopen
 • Geen inflatie
 • Hoge koersen
 • Volledig anoniem
 • Snelle transacties
 • Geen transactiekosten
 • Gedecentraliseerde munt. Het verschaft niemand macht.
Nadelen bitcoin kopen
 • Geen ‘buyer protection’
 • Geen regelgevend toezicht
 • U kunt niet overal met bitcoin betalen
 • U bent vaak afhankelijk van een internetverbinding
 • Het veilig bewaren van uw bitcoins is helemaal uw eiegen verantwoordelijkheid

Hoe werkt Bitcoin?

Voor wie wil bitcoin kopen en verkopen, is het handig om te weten hoe deze digitale munt precies werkt. Ook geeft een beetje achtergrondinformatie u beter inzicht in de veiligheid van Bitcoin.

Blockchain

Hoe werkt Bitcoin precies? Wat geeft de bitcoin waarde? Hoe kan het dat niet iemand een munt kopiëert en opnieuw uitgeeft? Om die vragen te beantwoorden moeten we je uitleggen wat blockchain precies is.

Blockchain is een database waarin (bitcoin-)transacties worden opgeslagen. Informatie zoals wie bitcoins naar wie stuurt, hoeveel dit er zijn, enzovoorts, wordt opgeslagen in de chain.

Elk blokje informatie wordt digitaal ondertekend door twee partijen: de koper en verkoper. Die informatie wordt veilig opgeslagen via een versleutelingssysteem. Dit heet ook wel cryptografie. Daar komt de naam crypto vandaan.

Deze database bevindt zich niet op een centrale plek en wordt door niemand beheerd. In plaats daarvan bestaat het uit een enorm netwerk van knooppunten: individuele computers die allemaal een exacte kopie van zo’n blokje informatie bevatten.

Een nieuw blokje bevat altijd informatie over het vorige blokje. Zo worden de blokjes als het ware aaneengeregen als een niet te kraken ketting van informatie. Een ketting van blokjes. Een blockchain.

Nieuwe transacties worden door de computers in de database opgeslagen. Dit heet mining. Dit kan alleen met een heel erg moeilijk te berekenen code die aangeeft dat alle informatie klopt en absoluut uniek is. Alleen als alle computers het ‘met elkaar eens’ zijn, kan de transactie worden opgeslagen.

Een nieuwe transactie wijzigt de codes van alle voorgaande blokjes. Deze wordt naar alle computers gekopieerd. Zo kan er niet gesjoemeld worden met het systeem.

Bitcoin mining

Wie zet die transacties dan in een blokje en de chain? Dat wordt gedaan door miners. Wie zijn dat dan? Iedereen kan aan mining doen. Je hebt daar welk een hele krachtige en snelle computer en een hele hoop stroom voor nodig.

Om zo’n blokje van transactie-informatie in de chain te zetten moet je een code genereren. Deze code bestaat uit 64 tekens en wordt door de computer berekend. Het miningsysteem is zo ontwikkeld dat dit bewust zo moeilijk mogelijk wordt gemaakt. Computers moeten heel hard werken om de jusite codes te genereren. Dit heet het ‘proof of work’-principe.

Genereert jouw computer als eerste de kloppende code? Dan verdien jij bitcoins. Afhankelijk van de koers kan de winst in zo’n geval aardig oplopen.

Mining is niet illegaal. Wel is het een beetje een schimmige wereld. De meeste miners lopen er niet mee te koop. Ook gaan miners op zoek naar plekken met goedkope stroomvoorziening. Bijvoorbeeld daar waar geo-thermische stroom wordt opgewekt (bijvoorbeeld waterkrachtcentrales).

Ze zitten dus een beetje op een kluitje en in sommige gevallen slurpen hun computers alle lokale stroom op, waardoor de lokale bevolking soms zonder komt te zitten. Om die reden wordt in regio’s zoals Binnen-Mongolië en Abchazië mining sinds kort verboden.

Investopedia legt in nog meer detail uit hoe het systeem achter Bitcoin in elkaar zit.

Bitcoin in vogelvlucht

Bitcoin heeft een nog jonge, maar roerige geschiedenis. Hieronder ziet u een overzicht van de meest belangrijke momenten van deze cryptomunt.

1990s timeline
bitcoin moment 90s

Late jaren '90

Er wordt gepionierd met digitale muntvormen op basis van public key cryptografie en het proof of work-principe. DigiCash, hashcash, en BitGold komen vanwege het nog langzame internet en een bloeiende economie niet echt van de grond.

2008 timeline
bitcoin moment 2008

2008

 • Jaar van de kredietcrisis. Het vertrouwen in de economie en in banken keldert.
 • Satoshi Nakamoto registreert domeinnaam bitcoin.org en publiceert whitepaper over een P2P-betaalsysteem zonder tussenkomst van een centrale partij.
2009 timeline
Bitcoin moment 2009

2009

 • De eerste block wordt gemined. De eerste 50 bitcoins komen op de markt.
 • Op 12 januari vindt de eerste P2P-transactie plaats: Satoshi Nakamoto verstuurt 10 bitcoins naar computerprogrammeur Hal Finney.
Bitcoin moment 2010

2010

 • Laszlo Hanyecz koopt op 22 mei voor 10.000 bitcoin 2 pizza’s.
 • Op 18 juli opent de allereerste exchange, Mt. Gox, zijn deuren.
2011 timeline
Bitcoin moment 2011

2011

Satoshi Nakamoto trekt zich terug van het Bitcoin-project. We horen nooit meer iets van deze mysterieuze persoon of organisatie.

 

2014 timeline
Bitcoin moment 2014

2014

Mt. Gox wordt gehackt. 750.000 bitcoins worden gestolen. De prijs van de bitcoin daalt snel, maar de koers herstelt zich.

2017 timeline
Bitcoin moment 2017

2017

De koers van bitcoin stijgt boven de dollar uit.

2021 timeline
Bitcoin moment 2021

2021

Elon Musk, de rijkste man ter wereld, twittert de hashtag #bitcoin. De koers stijgt onmiddelijk enorm. Hij blijft twitteren over Bitcoin en de koers stijgt en daalt aan de hand van zijn tweets.

2022 timeline
Bitcoin moment 2022

2022

De huidige koers van bitcoin is € 43.008,00

Conclusie

Bitcoin kopen of niet? Een veelgestelde vraag. In dit artikel kunt u lezen waarom ons antwoord een volmondig ja is. De voordelen van bitcoin zijn ongekend, en worden door geen enkele andere munt geëvenaard.

De revolutionaire digitale munt is zowel een prima betaalmiddel als een uitstekend handelsproduct.
Door het ontbreken van een derde partij, zoals een bank, zijn bitcoin transacties snel, anoniem en goedkoop. Dit maakt het gebruiken van Bitcoin ook vanuit ethisch oogpunt aantrekkelijk. De munt is van niemand, en verschaft geen macht aan banken en overheden.

Als beleggingsproduct geniet u van hoge koersen en bent u beschermd tegen inflatie. De bitcoin koers is erg volatiel, maar de crypto klimt telkens weer omhoog en overtreft steeds weer zijn eigen hoogste waarde.

Wilt u bitcoin aanschaffen in Nederland, dan kunt u terecht bij een bitcoin broker of bitcoin exchange. Bij een broker geniet u, tegen vaak lage commissies, van wat extra service. Bij een exchange kunt u gebruik maken van handelsinstrumenten als stop loss en limit orders.

Wilt u de coin goedkoop aanschaffen, dan kunt u bij hen terecht. Toch zijn de verschillen tussen beide type crypto-aanbieders in de praktijk erg klein. Dat geldt ook voor de kosten van bitcoin.

Wij hebben de beste bitcoin brokers en exchanges voor u bovenaan de pagina op een rijtje gezet. Bij hen kunt u betrouwbaar in bitcoin handelen. Ook kunt u er betalen met iDeal. Dit is de populairste betaalmethode in ons land.

Wilt u de crypto kopen met een app? Ook dan hoeft u niet zelf op onderzoek uit te gaan. Alle aanbieders in onze toplijst bieden een prima bitcoin app aan.

Zoals bij alle vormen van beleggen en valuta kopen, raden wij aan goed beslagen ten ijs te komen. Daarom delen wij in dit artikel enkele handige tips voor het aanschaffen van Bitcoin met u.

Bitcoin is een prima betaalmiddel en handelsproduct. Koop uw bitcoins in Nederland bij een goed beveiligde broker of exchange met een betrouwbare reputatie. Bekijk onze toplijst

FAQ - Veelgestelde vragen

U kunt in Nederland bitcoin aanschaffen bij een bitcoin broker of bitcoin exchange. Wij hebben de beste sites om bitcoin te kopen voor u op een rijtje gezet in onze toplijst.

Absoluut. U kunt bij vrijwel alle bitcoin brokers en exchanges in Nederland met iDeal betalen. Hier sommen wij de voordelen van bitcoin kopen met iDeal voor u op.

Bij de handel in bitcoin ontbreekt de bescherming en toezicht door een centrale bank of overheid. Daarom is het belangrijk dat u bitcoins koopt bij een broker of beurs met een betrouwbare reputatie en goed beveiligde website. Hier leggen wij u alles uit over de veiligheid van handelen in bitcoin.

Bitcoin kopen kan lucratief zijn. Het moment waarop u bitcoins koopt is dan wel belangrijk. Hier gaan wij iets dieper in op enkele strategiën die u helpen op het juiste moment bitcoins te kopen.

De bitcoin koers kan erg hoog oplopen, maar is ook volatiel. Wanneer u bitcoin wil gaan kopen, moet u weten wat u doet. Hier delen wij enkele nuttige tips om het meeste uit uw bitcoinhandel te halen.