Ethereum kopen in Nederland

Crypto-geïnteresseerden horen steeds vaker de naam Ethereum voorbijkomen. Maar wat is Ethereum precies, is het de moeite waard om te investeren in ethereum (ETH), en waar kunt u dat het beste doen? Wij gaan dat in dit artikel uitleggen.

Waarom is ether kopen een goed idee? Bij welke ethereum exchange of broker moet u zijn? Wat is de beste site om ethereum te kopen? Wij gaan al deze vragen beantwoorden, dus lees snel verder.

 

Beste site om ethereum te kopen

# Broker Instapbedrag
1.
Bitvavo

€1000 commissievrij handelen

Bitvavo
 • Ingebouwde wallet
 • Lage kosten
 • Geen telefonisch support
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Mastercard
VISA
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2.
Coinbase

Bitcoin, dash, etc.

Coinbase
 • Exchange en broker ineen
 • Betalen met iDeal
 • Geen Nederlandstalige klantenservice
iDeal
VISA
Mastercard
Bankoverschrijving
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.
3.
eToro

€40.000 virtueel

Demo account

eToro
 • Crypto app
 • Copy trading
 • Transactiekosten gebaseerd op market spreads
iDeal
Mastercard
Neteller
PayPal
Skrill
81% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
4.
Coinmerce

Bitcoin

Coinmerce
 • Uitgebreid crypto-aanbod
 • Betalen met iDeal
 • Hogere transactiekosten
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Sofortüberweisung
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.
5.
LiteBit

Bitcoin

Online uitleg

LiteBit
 • Instappen met fiatgeld
 • Ethereum wallet
 • Geen eigen private key
iDeal
VISA
Mastercard
Sofortüberweisung
Giropay
LiteBit is de plek waar uw crypto en transacties veilig zijn. Bewaar uw crypto's veilig in je eigen wallet.
6.
Binance

Bitcoin, Ethereum, Ripple, etc.

Binance
 • Crypto wallet app
 • Uitgebreid aanbod crypto's
 • Geen Nederlandstalige klantenservice
VISA
Mastercard
Bankoverschrijving
Klanten nemen de volledige verantwoordelijkheid voor de risico's die gepaard gaan met het bezit en gebruik van cryptovaluta's. Tot deze risico's behoren het ontbreken van het toezicht door overheidsinstanties en/of financiële autoriteiten.

Wie ethereum wil kopen, of in de munt wil beleggen, gaat op zoek naar een goede ethereum broker of -exchange. U wilt gemakkelijk en veilig ethereum kopen via een gebruiksvriendelijk platform. Ook wilt u weten waar u goedkoop ethereum kunt kopen en wie de beste ether portemonnee aanbiedt.

Voordat u overgaat tot het aanschaffen van ETH, of ether, wilt u zich waarschijnlijk eerst een beetje oriënteren – u bent niet voor niets op deze pagina terechtgekomen. En u zit hier helemaal goed.

Wij hebben alle aanbieders van deze altcoin in Nederland met elkaar vergeleken en de beste in onze toplijst gezet. Wilt u snel en veilig ethereum kopen in Nederland? Raadpleeg dan onze lijst. U vindt hem hierboven. Wilt u meer informatie over handelen in crypto’s in het algemeen, neem dan eens een kijkje op onze cryptocurrency-pagina.

 

Veilig ethereum kopen

Natuurlijk is de veiligheid cruciaal bij de handel in ethereum, crypto of andere valuta. Hoe bepalen wij bij welke ethereum exchange of -broker u veilig ethereum kunt kopen of verkopen? Wij doen dat aan de hand van een vaste lijst met criteria. Wij gaan hieronder dieper op elk van deze criteria in.

 1. Veiligheid transacties
 2. Goed beveiligde ethereum wallet
 3. Betrouwbare licenties

Veilige transacties

Ethereum kopen is een financiële transactie. U koopt de cryptomunt met euro’s of u wisselt uw bitcoins in tegen ether. U kunt uw ethereum broker vergelijken met een bank. Wie gaat beleggen in ethereum wil zijn munten niet kwijtraken en zijn persoonlijke gegevens niet te grabbel gooien.

Een goed beveiligde exchange maakt gebruik van, en investeert voortdurend in het verbeteren van geavanceerde beveiligingssystemen.

Handelen in ether moet tenminste beschermd worden door de volgende maatregelen:

SSL-versleuteling van uw financiële transacties.
• Klantenfondsen moeten op een aparte rekening worden bewaard, gescheiden van die van de broker.
• De broker moet u kunnen compenseren wanneer zij failliet gaat of ophoudt te bestaan, of garanderen dat u uw ETH niet kwijtraakt.
• U moet veilig kunnen inloggen, bijvoorbeeld door middel van multi-factor verificatie.

Goed beveiligde ethereum wallet

Wie wil handelen in ethereum kan niet zonder een ethereum wallet. Hiermee heeft u toegang tot uw ethereum account. U kunt in uw wallet uw balans bekijken, ETH kopen, transacties maken en andere relevante zaken uitvoeren. Een beetje vergelijkbaar met een internetbankieren-app.

Maatregelen voor een goed beveiligde ingebouwde wallet bij een broker:

• Een zo klein mogelijk aantal medewerkers mag toegang hebben tot uw wallet.
• Het grootste gedeelte van uw ETH moet bewaard worden in ‘cold wallets’. Deze worden offline beheerd op apparaten die niet in verbinding staan met het internet. Zo worden uw fondsen beschermd tegen hackaanvallen.
• U moet uw private key niet kunnen kwijtraken. Daarom worden deze meestal door de broker/exchange beheerd.

U kunt gebruikmaken van een offline wallet, maar vrijwel alle crypto-exchanges en -brokers bieden een ingebouwde online of webwallet aan. Hier slaat u uw ether op.

Het is dus van het grootste belang dat deze ethereum wallet app uitermate goed beveiligd is, en dat de medewerkers bij de broker volgens strikte veiligheidsprotocollen te werk gaan.

Licenties

Ethereum kopen in Nederland, en de handel in crypto’s, staat niet onder toezicht van een financiële autoriteit. In het kort betekent dat dat handelen in crypto’s en ook ether voor eigen risico is.

Wel moeten aanbieders van crypto-diensten in Nederland geregistreerd staan bij de Nederlandsche Bank (DNB). Deze organisatie houdt toezicht op zaken zoals onder meer klantenverificatie en de eerlijkheid en veiligheid van financiële transacties.

Ook het hebben van licenties van erkende toezichthouders als de AFM of de CySEC zijn een goede indicatie van de betrouwbaarheid van de broker of exchange. Houd dit dus goed in de gaten wanneer u op zoek bent naar waar u ethereum gaat kopen.

Alle brokers in onze toplijst beschikken over betrouwbare certificaten en licenties.

 

Ethereum kopen met iDeal

Hoe koop ik ethereum? Dat kan op verschillende manieren. Bij een ethereum exchange kunt u andere crypto’s inruilen tegen ether. U kunt ook ETH kopen met euro’s. Elke ethereum broker biedt hiervoor verschillende betaalmethoden aan zoals bankoverschrijving, kredietkaart, PayPal of een e-wallet.

De meest populaire betaalmethode in Nederland is iDeal. Ethereum kopen met iDeal heeft namelijk een hele hoop voordelen.

Voordelen ETH kopen met iDeal:
U hoeft nergens gevoelige informatie online in te vullen.
De betaling wordt meteen verwerkt, zonder wachttijden.
Ideal is geen kredietkaart. U kunt niet meer besteden dan het saldo op uw bankrekening.

Met iDeal maakt u direct van uw bankrekening een bedrag over naar de broker. Het enige dat u nodig heeft is uw cardreader, bankpas en pincode. U hoeft geen account aan te maken (zoals met e-wallets) en uw betaling wordt onmiddelijk verwerkt. Transactietijden ontbreken.

Door het ontbreken van een online account en het feit dat uw betaling vanaf uw eigen bank plaatsvindt, is het vrijwel onmogelijk dat derden met uw gegevens aan de haal gaan. Snel, gemakkelijk, goedkoop en veilig ethereum kopen doet u dus met iDeal.

Wilt u meer weten over betalen bij een broker met iDeal? Bekijk dan eens onze betalen met iDeal-pagina.

Coinbase ethereum exchange

Coinbase is een broker en een exchange ineen, én u kunt er ether kopen met iDeal.

Direct naar Coinbase >
 

Waarom ethereum kopen?

Is ethereum kopen een goed idee? Ja. Er zijn een heleboel goede redenen om te investeren in ethereum. En dit is niet alleen omdat Elon Musk het zegt – ookal zegt hij het niet voor niets.

Het gaat op dit moment namelijk erg goed met deze altcoin. De interesse in de munt groeit en de ethereum verwachting is dat de prijs blijft stijgen. Toch raden wij u aan om de etherum koers goed in de gaten te houden. Zoals elke andere cryptokoers kan deze erg schommelen. De koers is erg volatiel.

De ethereum waarde is zeker niet de enige reden om ether te kopen. Hieronder sommen wij een een aantal belangrijke voordelen op. Ethereum kopen of niet? De keus is aan u. Wij, en vele andere crypto-experts, denken dat nu een goed moment is om te handelen in ether.

Belangrijke voordelen van ethereum:

Snelle transacties: Digitaal geld via ethereum overmaken is snel. Transacties worden binnen enkele minuten bevestigd. Ook naar de andere kant van de wereld.
• Gedecentraliseerde munt: Net als bitcoin is er bij ethereum geen bank als tussenpartij aanwezig.
Anoniem betalen: Vanwege de blockchain kunt u volledig anoniem betalen. Niemand kan achterhalen welke betalingen u heeft gedaan en ontvangen.
Onbeperkte voorraad: In tegenstelling tot bitcoin is het aantal ether dat gemined kan worden onbeperkt. Er is geen maximum ingesteld.
Nieuwe crypto: Ether is een nog relatief nieuwe cryptomunt. De munt groeit nog steeds in bekendheid en is volop in ontwikkeling. De verwachting is dat er nog vele toepassingen bij zullen komen.
Alternatief voor Bitcoin: Bitcoin wordt steeds groter, en dat brengt risico’s mee voor particulieren en investeerders. Ethereum is volgens velen een prima alternatief.

Ook een indicatie van het vertrouwen in deze munt is dat het ondersteund wordt door de Enterprise Ethereum Alliance. Deze werelwijde organisatie heeft meer dan 200 leden.

Vooraanstaande bedrijven uit de zakenwereld zoals Accenture, Citigroup’s Citibank, JP Morgan, FedEx, Intel en Microsoft onderzoeken de uitdagingen en kansen van deze populaire altcoin.

 

Beleggen in ether

Zoals we al zeiden is ether, net als andere digitale valuta, erg volatiel. De koers schommelt voortdurend, met soms hoge pieken en dalen. Investeren in ethereum is dus niet zonder risico. Daartegenover kan wel een hoge beloning staan.

CFD’s op etherum

U kunt deze volatiliteit ook in uw voordeel laten werken. Door te handelen in CFD’s op ethereum kunt u juist profiteren van schommelingen in de ethereum koers. U kunt hiermee zelfs winst maken als de ethereum waarde daalt. Dit doet u door ether te kopen op een lage koers en weer te verkopen op een hoge koers.

Met deze vorm van beleggen wordt u geen eigenaar van de munt, maar u speculeert over de prijs. Wij vertellen u op deze pagina meer over handelen in CFD’s. Wilt u meteen aan de slag met handelen in CFD’s op ethereum en andere crypto? Het prima handelsplatform van eToro biedt u zeer veel mogelijkheden.

Investeringsfonds en andere beleggingsopties

Wilt u zich niet meteen vol overgave in de beleggingswereld storten, maar toch een slaatje slaan uit deze munt? Dan kunt u investeren in een cryptofonds. U heeft er dan verder geen omkijken meer naar.

Een team van beleggers investeert de munt voor u. Zij zijn beleggingsexperts die op het juiste moment de juiste beslissing nemen. Wij vertellen op onze crypto trading pagina veel meer over beleggingsopties voor cryptocurrency’s.

Samengevat is handelen in ethereum via een broker de meest gemakkelijke manier. Een ethereum broker biedt tal van beleggingsopties aan. U kiest de optie die het best bij u past.

Ook kunt u bij een broker of exchange uw crypto’s opslaan in een online ethereum wallet en u vindt er een schat aan informatie en begeleiding wanneer u er om vraagt. Vaak tegen een maar kleine commissie. Zij kunnen u helpen met investeren in ethereum, op het juiste moment ethereum verkopen en kopen.

In onze toplijst bovenaan de pagina hebben wij de beste ethereum brokers voor u alvast op een rijtje gezet.

Wij vinden vooral Bitvavo een uitstekende optie. Dit is een broker en exchange ineen, en zowel beginners en ervaren beleggers kunnen er daarom terecht voor veel investeringsmogelijkheden. Deze worden tegen lagere brokertarieven aangeboden. Via de knop hieronder kunt u er direct een kijkje nemen.

bitvavo ethereum exchange

Bij Bitvavo profiteert u van lage kosten, een gebruiksvriendelijk platform en een uitgebreide beleggingsmogelijkheden.

Direct naar Bitvavo >

 

Wat is ethereum

Ethereum is een blockchainplatform voor gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten. De cryptomunt heet eigenlijk ether (ETH), maar wordt in de volksmond vaak ethereum genoemd.

Dit platform werd in 2013 ontwikkeld door Vitalik Buterin. Met de technologie en mogelijkheden van bitcoin als inspiratiebron, had hij een platform voor ogen met meer toepassingen dan alleen digitale valuta.

Hij schreef zijn plan, de white paper, en wist via een soort van crowdfunding-campagne 25.000 bitcoin (toen ongeveer gelijk aan 15 miljoen euro) te verzamelen. Een jaar later werden de eerste beta versies gelanceerd.

Het duurde niet lang voordat grote tech-giganten interesse toonden in dit platform voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en smart contracts. De eigen digitale valuta, de ether, was bijna bijzaak. Wat zijn gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten precies? Hieronder leggen we het uit.

Apps

Wat zijn gedecentraliseerde applicaties? Het is de software van de blockchain waarvan de code openbaar is. Voor iedereen beschikbaar dus.

Software is een pakket aan data dat aan computers instructies geeft om op een bepaalde manier te werken. Computersoftware wordt gemaakt door centrale bedrijven. Buitenstaanders kunnen niet zien hoe ze gemaakt zijn en er ook niet aan bijdragen. Bij dApps kan dit wel. Iedereen kan meewerken aan de ontwikkeling van de applicaties, en iedereen kan ze kopiëren en gebruiken.

Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden. Men is met deze technologie niet langer meer afhankelijk van centraal ontwikkelde computersoftware. De macht verschuift van grote bedrijven naar de mensen zelf.

Een goed voorbeeld hiervan is Ethlance, een online marktplaats voor diensten. Wilt u bijvoorbeeld uw website laten bouwen? Of hem laten vertalen? Op Ethlance komen vraag en aanbod bij elkaar, zonder tussenkomst van een derde partij. U betaalt met ether en de enige transactie waarvoor u betaalt is die tussen vraag en aanbod.

Dapps maken het dus voor iedereen mogelijk om eigenlijk alles te doen waarbij u van computersoftware afhankelijk bent.

De belangrijkste kenmerken van dApps op een rijtje:
 • Open source: De softwarecode is openbaar en voor iedereen toegankelijk.
 • Altijd online: De blockchain werkt altijd, en dus ook de dApps die erop gebouwd zijn.
 • Veilig: De blockchain-technologie kan niet gehackt worden, en dApps kunnen niet gemanipuleerd worden.

Op onze pagina over bitcoin kopen, gaan wij dieper in op de blockchain-technologie.

Slimme contracten

Een andere toepassing van het Ethereum platform zijn ‘smart contracts’. (Zakelijke) contracten kunnen met Ethereum binnen de blockchain worden vastgelegd. Aangezien de blockchain niet te manipuleren valt, zijn deze contracten 100% veilig en betrouwbaar. Ook hiermee is een derde partij overbodig.

Wilt u bijvoorbeeld uw huis verkopen, dan gaat dat meestal via een notaris. Deze stelt, als onafhankelijke derde partij, vast dat de verkoper ook de wetmatige eigenaar is van het huis. Vervolgens maakt de notaris een contract op.

Met Ethereum is de blockchain de onafhankelijke partij. Omdat de data gedecentraliseerd is, kan deze niet gemanipuleerd zijn. De notaris is overbodig.

Ethereum 2.0

Dat we te maken hebben met een crypto die snel aan het groeien is, blijkt uit onder meer uit het feit dat er hard wordt gewerkt aan een upgrade van het Ethereum platform. Wie zich een beetje in Ethereum verdiept heeft, heeft de term Ethereum 2 voorbij horen komen.

Ethereum 2.0 is de volgende generatie van het Ethereum blockchain-netwerk. Dit is nodig om problemen met de schaalbaarheid en hoge transactiekosten tegen te gaan. Deze problemen ontstaan onder meer door het steeds groter wordende aantal dApps die op het netwerk draaien.

De naam Ethereum 2 is overigens achterhaald. De Ethereum foundation heeft er voor gekozen om de naam te wijzigen naar ‘concensus layer’. Dit om te benadrukken dat het om een upgrade gaat, niet om een geheel nieuw netwerk.

Op het vernieuwde netwerk zal het ‘Proof of Work’-protocol vervangen worden door een ‘Proof of Stake’-protocol. Dat komt er in het kort op neer dat er voor het verwerken van ethereum-transacties geen mining door duizenden computers meer nodig is. Hiermee is Ethereum Bitcoin een stapje voor.

Wanneer vindt deze upgrade plaats? Dit zal stapsgewijs gebeuren. Eerst zal de ‘merge’ worden uitgevoerd. Dit is gepland voor 2022. Daarna zal, in verschillende fases, de ‘sharding’ plaatsvinden. De verwachting is dat dit proces in 2023 van start zal gaan.

Deze ontwikkelingen hebben een positief resultaat opgeleverd voor de munt. De ethereum prijs zit al sinds 2021 voornamelijk in een stroomversnelling. Ook dit bevestigt waarom ethereum kopen een goed idee is.

In de video hieronder wordt in het kort goed uitgelegd wat Ethereum nou precies is, en welke mogelijkheden het biedt.

 

Ethereum kopen in 5 stappen

Hoe koop ik ethereum? U kunt op eigen houtje ether kopen bij een ethereum exchange of broker. U wisselt er uw andere crypto’s in voor ethereum, of u betaalt gewoon met euro’s. Vervolgens bewaart u de munten in een ethereum wallet.

U kunt nu met uw ether betalen voor goederen en diensten. Dit kan via een dApp op het ethereum platform, maar ook steeds meer winkels bieden de mogelijkheid tot betalen met ether aan.

U kunt ook gaan handelen in ethereum. Wij raden hiervoor een ethereum broker aan. Deze kan u helpen met het maken van investeringsbeslissingen en u kunt er kiezen uit tal van beleggingsinstrumenten.

Hoe ethereum kopen? Wij leggen het hieronder voor u in 5 stappen uit.

1
Selecteer ethereum broker
Selecteer uw ethereum broker

Kies uw broker of exchange. Let hierbij op reputatie, ondersteuning en de functies die zij aanbieden.

2
Ethereum broker account
Maak een account aan

Voer uw gegevens in, dit omvat vaak een identiteitsbewijs ter verificatie, en creëer uw account.

3
Stort fondsen ethereum broker
Stort fondsen

Stort geld op uw rekening. Ook als u crypto’s wilt omruilen, dient u vaak eerst fiat-geld in uw rekening te storten.

4
Maak ethereum wallet aan
Maak een wallet aan

Configureer uw ethereum wallet. U kunt kiezen voor een ingebouwde broker wallet, of een wallet in eigen beheer.

5
Koop ethereum
Koop uw ether

De transactie kan beginnen. Zoek ‘ether’ in de navigatiebalk van de brokersite en volg de instructies.

 

Investeren in ethereum tips

Investeren in ether kan mooie winsten opleveren. Met een goed beleggingsplan kunt u profiteren van de volatiele ethereum koers. U kunt op eigen houtje beleggen in ethereum, en uw munten opslaan in uw eigen hardware ethereum wallet. U bepaalt dan zelf wanneer het beste moment is om uw ether te kopen en weer te verkopen.

Bij een ethereum broker heeft u de keus uit verschillende beleggingsopties. Ook kan een broker u begeleiden bij het handelen in ether, en u helpen met het maken van de juiste beslissingen. Vaak tegen hele kleine commissies.

Voordat u begint met beleggen in deze altcoin, is het verstandig om goed op een aantal zaken te letten. Hieronder delen wij enkele tips waarmee u risico’s kunt vermijden en goed voorbereid kunt investeren.

5 tips voor beleggen in ethereum:
 1. Beleg bij een betrouwbare broker – ga niet in zee met een onbekende broker. U wilt uw fondsen en persoonlijke gegevens niet bij de eerste de beste partij te grabbel gooien. Ook wilt u uw vermogen niet verliezen wanneer uw broker met de morgenzon vertrokken is. Er zijn genoeg brokers met een uitstekende reputatie. U vindt ze in onze toplijst. Uw transacties zijn hier goed beveiligd. Ook bieden zij vaak een compensatieregeling aan voor het geval zij failliet gaan of om een andere reden ophouden te bestaan. En u kunt bij hen met iDeal betalen.
 2. Ga niet meteen all-in – Ether is erg volatiel. Ethereum koersen kunnen plots stijgen maar ook erg dalen. Het risico is hoog. Zorg dus dat u altijd wat coins achter de hand heeft als compensatie voor slechtere tijden.
 3. Investeer niet meer dan u zich kunt veroorloven – Dit spreekt misschien voor zich, maar is wel heel cruciaal. Het goed beheren van een investeringsbudget is sleutel tot succesvol beleggen. Geleidelijk aan winnen is altijd beter dan in een keer gigantisch verliezen.
 4. Doe goed onderzoek – Dompel u onder in de wereld van handelen in ethereum. Verzamel zoveel mogelijk informatie. Dit kan op de website van uw broker, maar ook in chatgroepen en fora. Ontdek beleggingstrategieën, en probeer ze voorzichtig uit. Een demo-account van uw broker kan heel nuttig zijn.
 5. Zorg voor een veilige wallet – U kunt uw ether niet in een oude sok bewaren. En dat is maar goed ook. U wilt uw cryptofonds zo opslaan, dat niemand er bij kan. Zorg dus voor een wallet met back-up en herstelmogelijkheden, en bewaar uw privésleutel gescheiden van het internet. Veel cryptobrokers bieden een goed beveiligde online ethereum portemonnee aan.
 

Voor- en nadelen van ethereum

Ethereum kopen en beleggen in ethereum is, vooral nu, helemaal geen slecht idee. Toch zitten er ook enkele nadelen aan vast. Voor het gemak zetten wij de voor- en nadelen hieronder voor u naast elkaar:

Voordelen ethereum
 • Pijlsnelle transacties
 • Anoniem betalen
 • Snel groeiende munt
 • Goed alternatief voor Bitcoin
Nadelen ethereum
 • Beleggen is niet zonder risico
 • Ether is gevoelig voor hackers. Veilig opslaan is cruciaal
 • Veel applicaties op de blockchain kunnen voor vertraging zorgen
 

Conclusie

Ethereum is een blockchain-platform voor niet centraal beheerde applicaties, die toegankelijk zijn voor iedereen. De cryptomunt, die eigenlijk geen ethereum heet, maar ether, is hier een onderdeel van.

Toch denken de meeste mensen bij het horen van Ethereum vooral aan de munt. En dat is niet voor niets. Deze altcoin is binnen korte tijd de tweede meest populaire crypto geworden, naast bitcoin.

Dit betekent dat veel mensen in de munt investeren. De ethereum verwachting is dan ook goed. De waarde zal op de lange termijn stijgen.

Ethereum kopen is dus geen slecht idee. U moet wel rekening houden met de volatiliteit van deze munt. Investeren in ethereum is niet zonder risico. In dit artikel gaan wij dieper in op beleggen in ethereum en wij delen enkele tips met u.

Ook moet u goed opletten waar u etherum gaat kopen. Wij raden u aan om dit alleen bij een betrouwbare ethereum exchange of -broker te doen. Raadpleeg hiervoor onze toplijst bovenaan deze pagina. Hier vindt u de beste site om ethereum te kopen, afhankelijk van uw voorkeuren.

De ethereum brokers uit onze lijst bieden ook allemaal een online ethereum portemonnee aan en u kunt er veilig en gemakkelijk met iDeal betalen.

Wilt u Ether kopen of beleggen in deze populaire cryptomunt? Dan vindt u belangrijke informatie in dit artikel.

Beste ethereum brokers
Ethereum doet het goed. Nu ethereum kopen is dus geen slecht idee. Doe dit wel bij een betrouwbare broker. Naar onze toplijst
 

FAQ – Veelgestelde vragen

Absoluut. Wij en vele andere crypto-experts, denken dat nu een goede tijd is om ether te kopen. De interesse van investeerders in deze nieuwe altcoin blijft groeien en de verwachting is dat de prijs verder zal stijgen. Wij gaan in dit artikel dieper in op de voordelen van ethereum kopen.

U kunt ethereum veilig kopen bij een broker of exchange die aan specifieke veiligheidsvoorwaarden voldoet. Hier leggen wij precies uit welke maatregelen er getroffen moeten worden om handelen in ether zo veilig mogelijk te maken.

Ja. U kunt in Nederland bij de meeste ethereum brokers en -exchanges met iDeal betalen. Wij gaan hier dieper in op de voordelen van ether kopen met iDeal.

Ether kopen of verkopen is niet moeilijk. Voor het gemak leggen wij hier in 5 stappen precies uit hoe ethereum kopen in zijn werking gaat.

De ether is na bitcoin de meest populaire cryptomunt. Toch zijn er enkele grote verschillen tussen deze twee cryptomarktleiders. Dit heeft voornamelijk betrekking op het blockchain-platform waar zij gebruik van maken. In dit artikel gaan wij uitgebreid in op de unieke eigenschappen van het Ethereum-platform.

Investeren in ethereum kan op verschillende manieren. U kunt op eigen houtje de munt kopen en op het juiste moment weer verkopen. Ook kunt u gebruikmaken van de beleggingsopties en diensten van een ethereum broker. Wij vertellen u hier meer over welke mogelijkheden u heeft wanneer u wilt beleggen in ETH.

Ethereum 2 is een upgrade van het bestaande Ethereumplatform. De naam is overigens achterhaald. De Ethereum foundation heeft besloten voor deze upgrade de noemer ‘concensus layer’ te gebruiken. Hier leggen wij uit waarom en wanneer deze upgrade plaats zal vinden.

Absoluut. In Nederland kunt u bij alle brokers en exchanges ETH kopen met euro’s. Ook kunt u andere crypto’s omruilen tegen ether. In dit artikel hebben wij de beste ethereum brokers en -exchanges voor u op een rijtje gezet. U kunt bij elk van hen ether met euro’s kopen.

Wanner u van een ingebouwde ethereum wallet van een broker gebruik wilt maken, wilt u er zeker van zijn dat deze veilig en betrouwbaar is. Wij vertellen u hier meer over wat een goed beveiligde ethereum wallet is en welke brokers deze aanbieden.

Nee. Een goede en betrouwbare ethereum broker zal u compenseren wanneer zij failliet gaat of om andere reden ophoudt te bestaan. Wij leggen hier precies uit op welke manier uw fondsen en ethereum transacties beveiligd worden.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren