De beste betaalmethoden bij Nederlandse brokers

Betaalmethoden, er zijn er zovelen. Maar wat zijn de beste betaalmethoden wanneer u wilt geld storten bij een broker? Wat is de veiligste betaalmethode om geld te storten? En hoe kunt u het snelste geld storten?

Op deze pagina gaan we antwoord geven op deze vragen. Ook gaan we dieper in op de verschillende online betaalmethoden bij Nederlandse brokers.

 

Top 6 betaalmethoden bij Nederlandse brokers 2023

Wat zijn de beste betaalmethoden bij Nederlandse brokers? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste betaalmethoden. We hebben hier gelet op onder andere: de veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en of de betaalmethoden veel gebruikt worden in Nederland.

De top 6 beste betaalmethoden bij Nederlandse brokers:

 1. iDeal
 2. PayPal
 3. Neteller
 4. Skrill
 5. Trustly
 6. Creditcard

Hieronder gaan we verder en gedetailleerder in op de verschillende betaalmethoden uit onze top 6. Dit zijn allemaal online betaalmethoden die worden geaccepteerd bij de meeste Nederlandse brokers.

Verschillen in betaalmethoden bij Nederlandse brokers

Er zitten nogal wat verschillen tussen de betaalmethoden bij Nederlandse brokers. Voor onze betaalmethode reviews hebben wij vooral de gelet op de volgende punten:

Hieronder gaan we dieper in op deze criteria.

Gebruiksvriendelijkheid

Betaalmethodes proberen altijd zo gebruikersvriendelijk mogelijk te zijn. Ze maken het inloggen makkelijk en de website of de app overzichtelijk. En natuurlijk het overmaken of geld storten gemakkelijk en veilig. En dat is bij online trading van cruciaal belang.

Kosten en commissies

Wat kost geld storten bij een broker? Zijn er aan geld storten kosten verbonden? Rekent de betaalmethode een commissie? Rekent de Nederlandse broker kosten? Hoe goedkoop is het om de online betaalmethode te gebruiken?

Dit verschilt per betaalmethode en ook per broker. Geld storten naar een broker is in alle gevallen vanuit de betaalmethode gratis. Sommige brokers rekenen een toeslag aan. Het storten van geld naar uw e-wallet kost geld. Ook het laten uitbetalen van e-wallet naar uw bankrekening kost geld. Hieronder vindt u een overzicht van de kosten als u met een e-wallet betaalt:

e-wallet
Storting naar e-wallet
Uitbetaling naar bankrekening
Skrill
1%
€0
Neteller
2,5%
€8

Stortings- en opnamelimieten

Is er een maximaal bedrag als u gaat geld storten? En hoe zit het met een geldopname. Geldt er een maximum bedrag of accepteert de betaalmethode elk bedrag?

Stortingslimieten per betalingsmethode:

 • iDeal: afhankelijk van de bank waar u bij bankiert en uw eigen instellingen
 • PayPal: geen totaal limiet maar maximaal €60.000 per transactie
 • Skrill: tot €25.000 per maand. Afhankelijk van de status van uw account
 • Neteller: tot maximaal €50.000 wanneer uw account geverifieerd is
 • Trustly: afhankelijk van de bank waar u bij bankiert en uw eigen instellingen
 • Creditcard: afhankelijk van de maatschappij en uw krediet

Dit zijn limieten ingesteld per betaalmethode. Een Nederlandse broker kan zelf beslissen een maximum limiet in te stellen voor een storting en voor een uitbetaling. Dit kunt u het beste per broker gaan bekijken.

Verwerkingstijd

Als u geld stort, staat het dan onmiddellijk op uw brokers account? Hoelang duurt het voor u het geld binnen heeft bij een geldopname? Dit kan nogal verschillen per betaalmethode en per broker.

In het overzicht hieronder vindt u de gemiddelde tijden van het ontvangen van geld. Dit zijn de tijden nadat de broker de betaling verwerkt heeft:

Betaalmethode
Hoe snel bij storting
Hoe snel uitbetaling
iDeal
Direct op uw account
1-3 werkdagen
PayPal
Direct op uw account
Binnen 24 uur
Neteller
Direct op uw account
Binnen 24 uur
Skrill
Direct op uw account
Binnen 24 uur
Trustly
Direct op uw account
1-3 werkdagen
Creditcard
Direct op uw account
3-5 werkdagen


Bovenstaande tabel is een gemiddelde tijd die het bij verschillende online brokers kan duren. Het is raadzaam dit per broker te controleren.
 

Betalen met iDeal bij brokers

betalen met ideal bij brokers

iDeal wordt bij heel wat brokers aanvaard

Als u gaat beleggen, bent u waarschijnlijk op zoek naar een iDeal broker. Het is immers erg makkelijk om te betalen met iDeal. U kunt, met behulp van de cardreader, rechtstreeks van uw bankrekening geld storten.

Voor veel Nederlanders is iDeal de beste manier van geld storten. Het is niet voor niks de meest gebruikte betaalmethode. Geld storten met iDeal is veilig. Een geldstorting kan alleen gedaan worden met uw eigen cardreader en code.

Daarnaast is het vertrouwd. iDeal wordt gebruikt voor bijna alle online betalingen. Ook is het erg overzichtelijk. Een betaling wordt rechtstreeks afgeschreven van uw bankrekening en is direct zichtbaar op uw bankafschrift. Op deze manier houdt u overzicht van uw financiën.

Bijna alle Nederlandse banken werken met iDeal. Ook zijn er steeds meer internationale bedrijven waarbij u met iDeal betalen kunt.

Wat er nog verbeterd kan worden aan iDeal? Een betaling die gemaakt is kan niet teruggedraaid worden. Eens betaald blijft betaald. Ook wordt het wereldwijd nog niet overal geaccepteerd. Ondanks dat het aantal aanbieders blijft groeien kunnen we nog niet overal terecht met iDeal.

En het gebruik van uw cardreader. Natuurlijk is het voor veiligheidsredenen een groot pluspunt. Maar als u snel wat wilt aanschaffen en u heeft uw cardreader niet bij de hand kunt u niet betalen.

Op onze iDeal pagina vindt u een gedetailleerd overzicht van de beste iDeal brokers.

Voordelen van iDeal
 • 100% veilig en betrouwbaar
 • Een betaling is direct gedaan
 • Bijna alle Nederlandse banken werken met iDeal
 • U houdt overzicht
 • Steeds internationaler gebruik mogelijk
Nadelen van iDeal
 • Niet mogelijk een betaling terug te draaien
 • Geen betaling mogelijk zonder cardreader
 • Nog niet wereldwijd geaccepteerd
 

Betalen met Paypal bij brokers

betalen met paypal bij brokers

Betalen met PayPal verloopt erg eenvoudig

Een PayPal broker is een online broker waar u met PayPal geld kunt storten. PayPal is een veilige manier om geld te storten bij een broker. Uw PayPal account is beveiligd met uw e-mailadres en wachtwoord. U bent de enige die het wachtwoord weet en dat maakt het een veilige manier om geld te storten.

PayPal is ook een snelle manier om geld te storten bij een broker. U hoeft geen cardreader te gebruiken. U heeft alleen uw wachtwoord nodig. Het goede van met PayPal betalen is dat u rechtstreeks van uw bankrekening kunt storten. U hoeft niet per se een balans te hebben op uw PayPal account. Daarnaast kunt u meerdere bankrekeningen koppelen aan uw PayPal. Zo kunt u per transactie beslissen van welke bankrekening u betaalt.

Toch kunnen we ook enkele verbeterpuntjes opmerken: zo bieden ze bijvoorbeeld geen credit of debit kaart aan. Dit betekent dat u uw geld niet fysiek uit de muur kunt trekken. Daarnaast is PayPal ook gevoelig voor phishing.

U vindt een gedetailleerd overzicht van de beste PayPal brokers op onze PayPal broker pagina.

Voordelen van PayPal
 • Snelle manier van geld storten naar een broker
 • Betaling rechtstreeks van uw bankrekening
 • Meerdere bankrekeningen koppelen
 • Internationaal geaccepteerd
 • Mogelijkheid tot chargeback
Nadelen van PayPal
 • Geen debit of credit card mogelijk
 • Gevoelig voor Phishing
 

Betalen met Neteller bij brokers

betalen met neteller bij brokers

Neteller is een e-wallet waarmee u instant geld overschrijft

Met deze e-wallet kunt u snel geld storten naar een Neteller broker. Betalen met Neteller is eenvoudig en snel. U hoeft enkel gebruik te maken van uw e-mailadres en uw wachtwoord. Omdat u de enige bent die het wachtwoord weet, is Neteller een veilige manier om te betalen bij brokers.

Als u een storting wilt doen met Neteller, moet u geld op uw Neteller account zetten. Dit kunt u eenvoudig doen met iDeal, Visa of Paysafe. Houd er rekening mee dat hier wel kosten bij kunnen komen. Het storten van geld met Neteller gaat heel snel. En ook het ontvangen van geld gaat sneller dan naar uw bank.

Neteller biedt ook een stukje anonimiteit. U hoeft namelijk het geld van uw Neteller account niet terug te laten storten naar uw bank. U kunt ook kiezen een Neteller card aan te schaffen. Dit is een debit card waarmee u uw Neteller balans kunt opnemen vanuit een pinautomaat. Ook kunt u er (online) betalingen mee doen zoals bij andere credit cards.

Er zijn ook een aantal punten die voor Neteller te verbeteren zijn. Zo zijn de kosten vrij hoog, zeker i.v.m. bijvoorbeeld de kosten van Skrill. De website is niet in het Nederlands en ook de klantenservice is moeilijk te bereiken.

Op onze Neteller broker pagina leest u alles over brokers met Neteller.

Voordelen van Neteller
 • Snelle manier om geld te storten naar een broker
 • Eenvoudig geld storten naar uw Neteller account
 • Snel inloggen met e-mailadres en wachtwoord
 • Anoniem
 • Neteller Card
Nadelen van Neteller
 • Hoge kosten
 • Geen Nederlandse site
 • Klantenservice moeilijk bereikbaar
Broker Instapbedrag
Libertex

€50.000 virtueel

Demo account

Libertex
iDeal
Neteller
Skrill
Trustly
VISA
75.3% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren
 

Betalen met Skrill bij brokers

betalen met skrill bij brokers

Ook Skrill is een e-wallet waarmee u eenvoudig geld overmaakt

Skrill is een e-wallet waarmee u eenvoudig geld kunt overmaken naar een Skrill broker. Om deze e-wallet te openen, heeft u een e-mailadres nodig en moet u een Skrill account aanmaken. Om te kunnen betalen met Skrill, moet u eerst geld op uw Skrill account storten. Dit kunt u doen via iDeal, creditcard of bankoverschrijving. Daarna kunt u dit geld gemakkelijk overmaken naar een Skrill broker. Alle transacties die u doet, worden onmiddellijk verwerkt. Skrill is een veilige en snelle manier om te betalen bij online brokers.

Bovendien kunt u ook gebruikmaken van Skrill als u geld wilt laten uitbetalen. U ontvangt dan het geld binnen de 24 uur op uw Skrill account. Daarnaast kunt u een Skrill card aanvragen. Met deze Skrill card kunt u wereldwijd geld pinnen en online of offline betalen met Skrill.

Geen enkele betaalmethode is perfect, daarom zijn er ook enkele minpuntjes op te merken bij Skrill. Zo moet u 1% transactiekosten betalen om geld over te maken naar uw Skrill account. Ook is de Skrill klantendienst niet erg uitgebreid. U kunt hen enkel via e-mail of een Engels telefoonnummer bereiken. Daarnaast kan het uitbetalen naar de bank lang duren. Zo kan het tot 5 dagen duren vooraleer u het geld ontvangt op uw bankrekening.

In onze Skrill broker handleiding leest u meer over brokers met Skrill.

Voordelen van Skrill
 • U heeft enkel een e-mailadres en Skrill account nodig
 • U kunt gebruikmaken van iDeal om geld over te maken naar uw Skrill account
 • Transacties worden onmiddellijk verwerkt
 • 100% veilig en anoniem
 • Skrill card waarmee u kunt betalen of geld pinnen
 • U kunt snel geld laten uitbetalen bij een Skrill broker
Nadelen van Skrill
 • 1% transactiekosten
 • Klantendienst niet erg uitgebreid
 • Geld overmaken naar uw bankrekening kan enkele dagen duren
Broker Instapbedrag
Libertex

€50.000 virtueel

Demo account

Libertex
iDeal
Neteller
Skrill
Trustly
VISA
75.3% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren
 

Betalen met Trustly bij brokers

Wat is Trustly? Het is een online betaalplatform waarmee u directe bankoverschrijvingen kunt doen. Trustly werkt als een tussenpersoon die de betaling voor u uitvoert. Om een storting te maken bij een Trustly broker, heeft u enkel uw cardreader en uw persoonlijke codes nodig. Transacties worden heel snel verwerkt en u houdt overzicht over uw financiën. Trustly kan vergeleken worden met iDeal. Het enige verschil is dat iDeal een Nederlandse betaalmethode is, terwijl Trustly over heel Europa wordt geaccepteerd.

U mag er bovendien zeker van zijn dat Trustly betrouwbaar en veilig is. Deze betaaldienst wordt gecontroleerd door de Zweedse financiële toezichthouder en beschikt over een Europese vergunning. Daarnaast heeft Trustly geen toegang tot uw persoonlijke bankrekening en kunnen derden nooit uw gegevens inkijken dankzij SSL-encryptie. Trustly is een veilige manier om te betalen bij online brokers.

Ondanks de vele voordelen, kent Trustly ook enkele nadelen. Zo betaalt u vooruit, wat altijd een klein risico inhoudt. Daarnaast kunt u geen cashback claimen bij fouten van de andere partij. Bovendien verloopt het proces ietsje omslachtiger dan bij andere betaalmethoden.

Op zoek naar een gedetailleerd overzicht van de beste Trustly brokers? Lees dan zeker onze handleiding.

Voordelen van Trustly
 • Geen kosten
 • U ontvangt uw betaling vrijwel onmiddellijk
 • Te gebruiken met bijna alle banken
 • 100% veilig en anoniem
 • Wereldwijd geaccepteerd als betaalmiddel
 • U houdt overzicht over uw financiën
Nadelen van Trustly
 • U betaalt vooruit
 • Geen cashback mogelijk
 • Het proces verloopt iets omslachtiger
 

Betalen met creditcard bij brokers

Bij online brokers kunt u niet alleen geld storten via e-wallets of betaalplatformen, maar ook via creditcard. Zo goed als alle online brokers aanvaarden stortingen met visa creditcard of Mastercard. Andere creditcard brokers accepteren ook Diners Club of American Express.

Betalen met creditcard bij een online broker verloopt snel en eenvoudig. De enige informatie die u moet doorgeven, is uw naam, kaartnummer en uw beveiligingscode. Bovendien zitten er aan vele creditcards geen kosten verbonden. Ook kunt u gebruikmaken van chargeback in het geval dat u uw order wilt annuleren.

Betalen met creditcard kent ook z’n nadelen. Zo moet u uw uitgaven goed in de gaten houden. Aangezien het geld pas op het eind van de maand wordt afgeschreven, is het mogelijk dat u het overzicht kwijtraakt.

Gelukkig kunt u wel gebruikmaken van de uitgavenlimiet, zo geeft u nooit meer uit dan u zich kunt veroorloven. Daarnaast zijn creditcards gevoelig voor fraude, aangezien u enkel uw naam, kaartnummer, vervaldatum en CVC-nummer moet opgeven. Daarom zullen creditcard brokers transacties die met de creditcard worden gedaan, nauwlettend in de gaten houden.

Voor een uitgebreid overzicht van de beste creditcard brokers, raden we u aan onze handleiding te lezen.

Voordelen van creditcards
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Betalingen verlopen snel
 • Geen kosten
 • Chargeback mogelijk
Nadelen van creditcards
 • U moet uw uitgaven goed in de gaten houden
 

Onze mening over de betaalmethoden bij Nederlandse brokers

Zoals u kunt zien, hebben bovenstaande betaalmethoden allemaal hun voor- en nadelen. iDeal en Trustly worden gezien als de beste betaalmethoden. De betalingen verlopen snel en kunnen gemakkelijk via uw persoonlijke bankrekening worden gedaan. Zeker iDeal is erg praktisch aangezien het een typisch Nederlandse betaalmethode is. Het enige wat u nodig heeft, is uw betaalpas en uw betaalcodes.

Daarnaast zijn Skrill en Neteller ook goede betaalmethoden omdat u hiermee anoniem een storting kunt maken. Het enige nadeel van Skrill en Neteller is dat er kosten worden aangerekend om geld over te maken naar uw account. Ook als u geld opneemt worden kosten in rekening gebracht. Stortingen via creditcard verlopen snel, maar u loopt de kans dat u het overzicht kwijtraakt. Bovendien zijn creditcards fraudegevoelig.

FAQ - veelgestelde vragen

Bij de meeste brokers kunt u betalen met creditcard, zoals Mastercard en Visa, of met e-wallets als Skrill en Neteller. Sommige brokers bieden ook de mogelijkheid om te betalen met Trustly.  Voor meer informatie over de populairste betaalmethoden verwijzen we u graag door naar de top 6 betaalmethoden bij Nederlandse brokers.

Ja dit is veilig. Zo goed als alle Nederlandse brokers beschikken namelijk over een vergunning bij een gerenommeerde Europese autoriteit.  Lees hier alles over de verschillende betaalmethoden bij brokers.

Dit hangt af van de gekozen betaalmethode.  Wilt u graag een kort overzicht, raadpleeg dan zeker eens de gemiddelde verwerkingstijd per betaalmethode.

De kosten van geld storten bij een broker hangen van de gekozen broker af. Sommige brokers rekenen namelijk een toeslag aan. Sowieso brengt de betaalmethode zelf geen commissie in rekening. Wilt u meer informatie, neem dan zeker een kijkje naar de kosten en commissies per betaalmethode.

Ja maar niet bij alle brokers. Sommige brokers bieden een goed alternatief aan. Wij leggen u hier uit hoe iDeal bij brokers werkt. Ook vindt u hier de beste iDeal broker.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren