iDeal betalen bij de beste Nederlandse brokers 2023

In Nederland is iDeal betalingsmethode nummer 1. Ook bij online brokers is iDeal een veel gebruikte betaalmethode. Wat is de beste Nederlandse broker voor iDeal? Wij gaan het u vertellen!

Verder gaan we dieper in op vragen als: Wanneer kunt u het beste bij een broker betalen met deze betaalmethode? Hoe stort u met iDeal? En natuurlijk is het veilig en wat zijn de voordelen? U vindt een antwoord op deze vragen en nog veel meer in onze iDeal review.

Top 5 beste Nederlandse brokers voor iDeal

Wij hebben een top 5 gemaakt met de beste Nederlandse brokers met iDeal. Bij al deze brokers kunt u veilig geld storten met iDeal. Deze Nederlandse iDeal brokers zijn allemaal 100% legaal. Als top broker raden wij u aan te betalen met iDeal bij eToro. De top 5 Nederlandse iDeal brokers:

# Broker Aanbieding
1.
eToro

€40.000 virtueel

Demo account

eToro
 • Demo account twv €40.000
 • Copy trading
 • Engelstalige klantenservice
iDeal
Mastercard
Neteller
PayPal
Skrill
81% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2.
Libertex

€50.000 virtueel

Demo account

Libertex
 • Groot aanbod
 • Betalen met iDeal
 • Geen 24/7 klantenservice
iDeal
Neteller
Skrill
Trustly
VISA
75.3% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren
3.
Bitvavo

€1000 commissievrij handelen

Bitvavo
 • 52 cryptocurrencies
 • Betalen met iDeal
 • Geen app beschikbaar
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Mastercard
VISA
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
4.
Satos

Bitcoin

Satos
 • Nederlandse broker
 • Betalen met iDeal
 • Vrij beperkt handelsaanbod
Bankoverschrijving
iDeal
SATOS heeft de privacy van haar klanten heel hoog in het vaandel staan. Vraag ons gerust welke data we bewaren, dit is je goed recht. Het supportteam staat 7 dagen per week klaar.

De top 5 die we hierboven bespreken zijn niet alleen gebaseerd op het geld storten bij een broker.  Wij hebben ook gekeken naar: Het aanbod van de broker. Hoe veilig is de iDeal broker? Heeft de broker de juiste licenties? En is de broker gebruikersvriendelijk? Al deze aspecten bij elkaar, en natuurlijk het zijn van een iDeal broker, heeft deze top 5 gevormd.

Hoe maakt u een iDeal eToro storting?

Als u een account aanmaakt bij eToro kunt u eenvoudig een storting maken met iDeal. EToro is een broker met een groot aanbod en een van de beste brokers in Nederland. Wilt u meer weten over deze broker. Lees dan onze volledig onafhankelijke eToro review. Zowel de website als de klantenservice zijn volledig in het Nederlands beschikbaar.

Een eToro iDeal storting is volledig veilig en vertrouwd. Uw transactie is beveiligd met de SSL technologie. Dit betekent dat uw gegevens versleuteld verstuurt worden en derden dit niet kunnen inzien. Maar hoe stort u met iDeal bij eToro? Waar start u en wat zijn de stappen die u moet doen? Wij vertellen alle stappen hieronder:

 1. Ga naar de aanmeldpagina van eToro en log in

 2. Ga naar storten

 3. Kies voor iDeal en vul het bedrag in

 4. Klik op” maak een storting” en vul de code in vanuit uw cardreader

 5. Uw geld staat op uw account en u kunt nu direct beginnen met beleggen.

U ziet hierboven een aantal stappen staan. Toch zullen de meeste stappen automatisch gaan zodra u een betaling wilt gaan doen.
Ook zult u tijdens het geld storten goed worden begeleid door de broker. Zij zullen stap voor stap uitleggen wat u moet doen. Als u dan nog vragen heeft staat de klantenservice klaar voor verdere hulp.

Broker Aanbieding
eToro

€40.000 virtueel

Demo account

eToro
iDeal
Mastercard
Neteller
PayPal
Skrill
81% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
 

De voordelen van iDeal

Binnen Nederland kent iedereen iDeal. En 99% van de mensen met internetbankieren maakt er gebruik van. Immers bijna elke bank heeft zich aangesloten bij iDeal. Er zijn veel voordelen van het gebruik van de betaalmethode.

Om te starten is het vertrouwd en veilig. U hoeft geen online account aan te maken, zoals wel het geval is bij bijvoorbeeld brokers met Neteller of andere e-wallets. Het hacken van uw account is dus onmogelijk. Als er geen account is kan deze niet door derden worden bekeken.

Om een betaling akkoord te geven moet u inloggen met de cardreader en uw bankpas. De combinatie van deze drie geeft u een nieuwe code welke u moet invoeren als u een betaling doet. Deze code is elke betaling anders en als iemand hem al ziet kan deze niet worden hergebruikt. Omdat u de enige bent die de reader, bankkaart en codes weet bent u de enige de betaling akkoord kan geven.
Niemand anders kan dus een betaling maken met uw gegevens. Dit maakt iDeal een van de, zo niet de, veiligste methodes om te gebruiken voor betalingen en stortingen.

Een ander groot voordeel is dat u altijd een goed overzicht houdt van uw betalingen. Elke betaling die u doet staat is direct te zien op uw(online) bankafschrift. U weet dus ten alle tijde welke bedragen u heeft gestort en wat u nog kunt besteden. Zo komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Omdat bijna alle Nederlandse banken zijn aangesloten bij deze betaalmethode kunt u de optie altijd gebruiken als de broker het aanbiedt. Ondanks dat het een betaalmethode is voor Nederland wordt het internationaal ook steeds meer aangeboden.

Ten derde is er de snelheid van betalen. Wanneer u wilt handelen bij een broker is uw storting direct bij hen binnen. U hoeft niet te wachten tot de transactie verwerkt is. Hierdoor kunt u uw aankopen direct doen en mist u geen goede kansen bij het beleggen. U ziet er de voordelen van iDeal zijn enorm.

We vatten ze voor u samen:

Veilig en vertrouwd
Geen account nodig
Betaling kan alleen gedaan worden met reader, bankpas en pincode
Snel overzicht van betalingen
Bijna alle Nederlandse banken ondersteunen het
Steeds meer internationale bedrijvenbieden het aan
Betaling is direct gedaan
 

Nadelen iDeal bij Nederlandse brokers

Ondanks dat er vele voordelen zijn bij het gebruik van de betaalmethode zijn er ook wat verbeterpunten. Zo is een nadeel dat een betaling die is gemaakt niet meer terug te draaien is. Maakt u een fout of blijkt dat u de verkeerde persoon betaald heeft kunt u het geld niet terugkrijgen. Dit in tegenstelling tot bij PayPal brokers of brokers waar u gewoon met uw creditcard heeft betaald.

De cardreader is voor veiligheid een heel groot voordeel. Maar als u onderweg snel een betaling wilt doen naar uw broker is het lastig. U kunt geen betaling doen als u de cardreader niet bij u heeft.  Ook is elke betaling eigenlijk een vooruitbetaling. Indien u een product bestelt, heeft u al betaald voordat u weet of u het goede zult ontvangen.

Het grootste nadeel van de methode is dat het nog niet wereldwijd geaccepteerd is. Niet elk bedrijf of elke broker biedt deze typisch Nederlandse betaalmethode aan. U moet voor inschrijven goed kijken of ze wordt aangeboden. Alle brokers op deze pagina accepteren 100% zeker de betaalmethode.

Overzicht van de nadelen:

Betaling niet terug te draaien.
Betaling alleen mogelijk met cardreader.
Nog niet wereldwijd geaccepteerd.
 

Werkt iDeal goed bij brokers?

iDeal werkt perfect bij de brokers die u op deze pagina vindt. U kunt met behulp van uw cardreader en bankpas heel snel geld storten. Qua snelheid doet deze betaalmethode zeker niet onder voor betalen bij brokers met Skrill of een andere e-wallet.

Het geld wat u overmaakt naar de broker zal direct zichtbaar zijn in uw account. U hoeft dus niet te wachten voor u uw investeringen kunt doen. Wanneer u de betaalprovider kiest als betaaloptie wordt u automatisch doorgestuurd naar de site van de betaalprovider Vanaf daar volgt u de standaard stappen. Nadat de betaling afgerond is gaat u automatisch weer terug naar de website van de broker.
 

Hoe stort u geld met iDeal in brokers apps?

Hoe stort u met iDeal in broker apps

Geld overmaken met iDeal via een broker app is erg eenvoudig

Wanneer u veel onderweg bent zult u gebruik maken van de App die de brokers aanbieden. Vanuit hier kunt u eenvoudig op uw telefoon of tablet handelen. Indien u een betaling wilt maken vanuit een App van de brokers is dit geen enkel probleem. U gaat naar het betaalmenu en kiest voor betalen met iDeal. U wordt nu naar de website van de provider gestuurd om de betaling af te ronden. Nadat u de betaling voltooid heeft gaat u automatisch weer terug naar de app van de broker. Om een iDeal mobiel storting te maken hoeft u geen iDeal app te downloaden. De app van de broker alleen is genoeg.

Is iDeal veilig te gebruiken bij brokers?

Veilig betalen is cruciaal bij online trading. IDeal is 100% veilig te gebruiken bij brokers. Er is geen sprake van een iDeal scam. Dit is ook onmogelijk want u heeft geen account. U gebruikt uw card reader en uw codes. Wij garanderen u dat iDeal veilig is.

Ook de brokers die u op deze pagina vindt zijn volledig veilig. Zo maken zij stuk voor stuk gebruik van de SSL-technologie. Wat betekent dat alle data en transacties versleuteld verstuurd worden. Buitenstaanders kunnen dit nooit ontcijferen. Ook treffen zij verschillende maatregelen om uw geld veilig te houden op hun trading site. Zoals een verzekering van uw balans en een negatieve balansbescherming.

Omdat de betaalprovider samenwerkt met de meeste Nederlandse banken kunt u een iDeal scam uitsluiten. Alles wordt meerdere malen gecontroleerd en niemand behalve u kent de codes om in te loggen. Ook heeft u geen account nodig en zijn uw persoonlijke gegevens daardoor niet online opgeslagen. Dit alles zorgt ervoor dat u veilig bij brokers kunt betalen met iDeal.
 

iDeal wat is het? – Uitleg en geschiedenis

iDeal bedrijfsinformatie
Banner met afbeelding van mobiele telefoon en iDeal logo
Naam:iDeal
Sector:Financiële internetdienst
Website:Welkom bij iDEAL
Opgericht:2005
Aantal betalingen:667 miljoen (2019)
Geld storten bij broker:Instant
Geld uitbetalen bij broker:Binnen de 24 uur
App beschikbaar:Ja
Beste iDeal broker:Libertex

IDeal is een betaalmethode die voornamelijk in Nederland gebruikt wordt. Het is een eenvoudige manier om direct van uw bankrekening een bedrag over te maken. Bijvoorbeeld naar een online Nederlandse broker. Om de betaling te doen moet u gebruik maken van uw cardreader, bankpas en pincode. Dit is omdat iDeal direct aan uw bankrekening gekoppeld is – een beetje te vergelijken met betalen bij Trustly brokers. Uw betaaltransactie vindt dus plaats in de vertrouwde omgeving van uw eigen bank.

Als u een online betaling doet kunt u bij de broker de optie iDeal kiezen. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de website van de betaalprovider. Hier kunt u eenvoudig de betaling afronden. Daarna wordt u teruggeleid naar de pagina van de broker met een bevestiging van uw betaling. Omdat zowel de broker als de iDeal pagina goed beveiligd zijn hoeft u niet bang te zijn dat derden uw gegevens kunnen inzien.

De betaalmethode werd in 2005 geïntroduceerd omdat er nog geen online betaalmethode was die overal werd geaccepteerd.  Op dat moment moesten webwinkels nog een tal aan betaalmethoden aanbieden. Als oplossing werd iDeal ontwikkeld in samenwerking met verschillende grote Nederlandse banken.
 

Wat vinden wij van iDeal?

iDeal is voor ons de beste betaalmethode om geld over te maken naar een broker. Wij garanderen dat iDeal veilig is om een storting te maken bij brokers. De beveiliging van zowel iDeal als de iDeal broker waar u gaat storten zorgen hiervoor. Binnen Nederland is het niet voor niks de meest gebruikte betalingsmethode. De meeste Nederlandse banken werken met iDeal zodat u eenvoudig een betaling rechtstreeks van uw bank kunt doen.

Bij een broker betalen met iDeal is niet alleen veilig maar ook eenvoudig en snel. Ook uitbetalen. Dat laatste geldt in veel mindere mate voor creditcard brokers, waar u soms meerdere werkdagen moet wachten totdat de transactie is verwerkt. Met uw cardreader en pinpas betaalt u dus eenvoudig en snel.

Het feit dat bijna alle Nederlandse banken iDeal ondersteunen zegt genoeg over de kwaliteit en veiligheid. De banken zouden nooit een systeem supporteren wat niet goed werkt. Of nog erger het supporteren als er sprake was van een iDeal scam. Voor een snelle en veilige betaling is iDeal de beste betaalmethode. U ziet direct de betaling in uw afschrijvingen en kunt zo een goed overzicht houden.

FAQ - Veelgestelde vragen

Er is een grote groep van Nederlandse brokers die iDeal accepteren als betaalmethode. Dit komt door de snelle manier van storten en de volledig veiligheid. Bij onderstaande top 3 brokers kunt u zonder problemen een betaling doen met iDeal:

 • eToro
 • iTrader
 • Libertex

Voor meer informatie over de beste iDeal brokers, verwijzen we u graag door naar onze pagina over geld storten met iDeal bij brokers.

Ja zeker, iDeal is 100% betrouwbaar om te gebruiken bij brokers. Zowel iDeal als de brokers hebben een goede SSL beveiliging. Hierdoor zijn alle transacties beveiligd. Door de manier van werken van iDeal kan niemand ooit uw iDeal gebruiken zonder uw toestemming of medeweten. Een betaling kan alleen gedaan worden met de cardreader, bankkaart en pincode. U leest op onze pagina precies hoe betrouwbaar iDeal is.

Wanneer u een iDeal betaling heeft gedaan naar een trading site moet u een geldopname aanvragen naar uw bankrekening. Hoe lang dit duurt hangt mede af van de bank waar u bij bankiert. Gemiddeld duurt het 1-3 werkdagen voor uw geld op bankrekening zal staan.

Wanneer u een storting doet naar een online broker is dit instant. Dit betekent dat uw geld rechtstreeks van uw bankrekening naar uw broker account gaat. U heeft geen wachttijden. Dit is één van de voordelen van geld storten met iDeal. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees dan zeker onze pagina over geld overmaken naar uw broker account met iDeal.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren