Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners, dat is waar deze pagina aan gewijd is. Wij gaan u alle informatie verstrekken die u moet weten als u gaat beginnen met beleggen. Wij gaan u vertellen hoe beleggen werkt, hoe u het beste kunt starten met beleggen en waarin u kunt beleggen.

Hiernaast gaan we u ook informeren wie de beste broker is als u begint met beleggen in crypto, als u wilt beginnen met aandelen of als u toch liever start met CFD trading.

Kortom, als u deze hele online beleggen voor beginners pagina heeft gelezen weet u precies wat u moet doen en waar u dit het beste kan doen.

Beleggen voor beginners: Beste aandelen broker

# Aandelen broker Aanbod
1.
BUX Zero

Gratis aandeel

Online kennis centrum

BUX Zero
 • Lage tot geen kosten
 • Nederlandse broker
 • Alleen toegankelijk via de app
iDeal
VISA
Mastercard
Beleggen kent risico’s. U kunt uw inleg verliezen.
2.
DEGIRO

Groot aanbod

Online kenniscentrum

DEGIRO
 • Groot aanbod aandelen
 • Storten met iDeal
 • Geen live chat aanwezig
iDeal
Bankoverschrijving
Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

Starten met beleggen gaat misschien wel het beste als u dit met aandelen doet. Beleggen in aandelen neemt veel minder risico met zich mee dan bijvoorbeeld het handelen in CFD’s. Aandelen kunt u namelijk ook voor de lange termijn aanschaffen.

Beginners kunnen makkelijk online aandelen kopen bij een van de brokers die hierboven vermeldt staan. Dit zijn tevens volledig betrouwbare aandelen brokers. Ze worden volledig gecontroleerd door de AFM en derhalve kunt u hier met een gerust hart beginnen met beleggen.

Voor veel meer informatie over handelen in aandelen kunt u onze pagina daarover raadplegen. Op de beleggen in aandelen pagina vindt u alles wat u weten moet.

Beginnen met beleggen: Beste crypto broker

# Crypto broker Aanbod
1.
Bitvavo

€1000 commissievrij handelen

Bitvavo
 • Nederlands bedrijf
 • Groot aanbod cryptocurrency
 • Geen live chat
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Mastercard
VISA
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2.
Satos

Bitcoin

Satos
 • Nederlandstalige website
 • Betalen met iDeal
 • Beknopt aanbod
Bankoverschrijving
iDeal
SATOS heeft de privacy van haar klanten heel hoog in het vaandel staan. Vraag ons gerust welke data we bewaren, dit is je goed recht. Het supportteam staat 7 dagen per week klaar.
3.
LiteBit

Bitcoin

Online uitleg

LiteBit
 • Groot aanbod crypto
 • iDeal geaccepteerd
 • Matige klantenservice
iDeal
VISA
Mastercard
Sofortüberweisung
Giropay
LiteBit is de plek waar uw crypto en transacties veilig zijn. Bewaar uw crypto's veilig in je eigen wallet.

Cryptocurrency wordt steeds populairder en veel beginnende beleggers kiezen dan ook om te investeren in bitcoin, Dogecoin of andere cryptocurrency. Door de grote hype die hierdoor is ontstaan gaan steeds meer beginners beleggen in crypto. Doe dit echter niet onvoorbereid.

Wij hebben een pagina over beleggen in crypto geschreven. Hier vind u veel informatie die u verder zal helpen als u begint met crypto handel.

Uiteraard zijn de bovengenoemde brokers voor u als beginner geschikt om te handelen in crypto. Zij zijn betrouwbaar en wij hebben zeer goede ervaringen met ze opgedaan.

Beste broker voor beginnende belegger: CFD Trading

# CFD broker Aanbod
1.
eToro

€40.000 virtueel

Demo account

eToro
 • Social trading
 • Groot aanbod CFD's
 • Geen iDeal beschikbaar
iDeal
Mastercard
Neteller
PayPal
Skrill
68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2.
Avatrade

€100.000 virtueel

Demo account

Avatrade
 • Groot aanbod CFD's
 • 24/7 klantenservice
 • Geen Nederlandstalige site
VISA
iDeal
Skrill
Neteller
CFD’s zijn complexe instrumenten en behelzen een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de hefboom. 71% van de particuliere investeerderrekeningen verliezen geld als ze bij deze aanbieder in CFD’s handelen. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
3.
Trade360

€10.000 virtueel

Demo account

Trade360
 • Groot aanbod CFD's
 • Storten met iDeal
 • Niet Nederlandstalig
iDeal
Neteller
Skrill
paysafecard
VISA
68.01% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Een beleggen voor beginners pagina is niet compleet zonder een overzicht van de beste brokers voor CFD trading.  Let wel op dat het handelen in CFD erg lastig is. Sterker nog de meerendeel van de beleggers in CFD’s maken op de lange termijn verlies.

Wilt u alles weten over CFD trading dan is het een goed idee om onze CFD trading pagina eens goed door te lezen.

De brokers die we hierboven hebben verzameld zijn allemaal betrouwbaar. Ze hebben vergunningen binnen Europa en worden gecontroleerd door de Nederlandse AFM. U kunt hier dus met een gerust hart veilig beleggen.

Wat net zo belangrijk is, is dat al deze brokers een demo account voor u beschikbaar hebben. Dit betekent dat u van hen een gratis account krijgt waarmee u met een virtuele balans kunt beleggen.

Op deze manier kunt u zonder enig risico de eerste stappen zetten in de beleggingswereld. U kunt met een demo account gratis fouten maken. En van deze fouten leert u het beste.

Dit is mogelijk omdat u in met demo beleggen virtueel geld ontvangt. Dit is geld wat niet echt bestaat. Ondanks dat u alles doet wat u ook met echt geld kunt doen, verliest u geen echt geld.

Beginnen met beleggen

U wilt starten met online beleggen als beginner? Dan moet u eerst enkele dingen doen voordat u van start gaan.

Ten eerste moet u zorgen dat u voldoende research doet. U moet namelijk weten in welk product u investeert, bij welke brokers u dit kunt doen en welke strategieën u wilt toepassen.

U moet al deze zaken op orde hebben voordat u gaat beginnen met beleggen.

Op het web vindt u heel wat lesmateriaal zoals beleggen voor dummies pdfs of beleggen voor beginners boeken. Ook worden er soms gratis cursussen beleggen voor beginners aangeboden of kunt u opleidingen volgen.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Maak u dan geen zorgen, want op deze pagina helpen we u op weg. Zo vindt u hier handige tips, de beste strategieën voor beginners en leggen we uit in welke financiële producten u het beste belegt.

Ook stellen we de beste brokers aan u voor waarbij beginners zonder problemen terecht kunnen.

Een van deze brokers is eToro. Belegt u bij deze online broker, dan kunt kennis opdoen in het educatiecentrum en ervaring opdoen met de demo account.

Ook heeft eToro de mogelijkheid tot social trading en copy trading. U kunt dan leren van andere ervaren beleggers en hen kopieren. Klik op de knop hieronder om eenvoudig een account aan te maken bij eToro.

eToro biedt social trading en kopy trading aan.  Bent u een beginner in het beleggen? Dan kunt u bij de social trading kijken welke tips ervaren traders u geven. Ook kunt u ook direct ervaren traders kopiëren.

Ga

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Beleggen voor beginners tips

Als beginnende belegger moet u aan heel veel zaken denken. Wij geven u daarom een lijst met tips voor als u wilt zelf beleggen als beginner. Deze beleggen tips helpen u op weg:

Hieronder gaan we wat dieper in op bovenstaande punten.

Kies waarin u wilt beleggen

Als beginnende belegger komt u er al snel achter dat u dit in veel verschillende dingen doen. Allereerst moet u beslissen gaat u beleggen in aandelen, cryptocurrency of CFD’s.

Bij de laatste gaat u speculeren op de koerswijzigingen. Terwijl bij de eerste twee opties u zich meer richt op de lange termijn. Voor een beginner zijn CFD’s misschien wel te lastig om te starten. Het is niet voor niets dat de meerderheid van de CFD traders verlies draait.

Beleg bij een betrouwbare broker

Een van de belangrijkste dingen voor beleggen voor beginners is een betrouwbare broker. Als u geld investeert, wilt u zeker weten dat dit geld veilig is. Bij de verschillende brokers die wij aanbieden worden zowel uw geld als uw persoonlijke data beschermd.

De brokers moeten namelijk aan heel wat strenge eisen voldoen, opgelegd door de autoriteiten waarbij ze een licentie hebben.

Deze autoriteiten vragen dat de broker uw geld op een aparte bankrekening zet en dat uw balans verzekerd is bij faillissement van de broker. Daarnaast kan uw balans kan nooit negatief worden.

Ook zijn alle trading sites beschermd met SSL-technologie. Dit houdt in dat uw data versleuteld verstuurd worden en derden hier geen toegang tot hebben. Bij een betrouwbare broker kunt u altijd veilig beleggen.

In onze reviews gaan wij dieper in op de betrouwbaarheid van brokers en welke veiligheidsmaatregelen zij treffen.

Beleg met geld dat u kunt missen

Een beleggen voor beginners tip die heel belangrijk is: beleg met geld dat u kunt missen. Wanneer u online gaat beleggen moet u er rekening mee houden dat het mis kan gaan.

Een merendeel van de beleggers verliest namelijk geld. Zorg er dus voor dat het geld wat u gebruikt voor beleggen geld is dat u kunt missen. Gebruik zeker niet al uw spaargeld. Beleg met mate.

Begin met een gratis demo account

Als beginnende belegger kunt u starten met een gratis demo account. Dit is vooral voor de CFD traders omdat dit snel heen en weer schommelt.

U krijgt een virtuele balans en kunt hiermee beleggen zoals dat ook kan voor echt geld. Met het voordeel dat u geen geld verliezen kunt. Zo kunt u gratis online leren beleggen en fouten maken. Ook kunt u zo alle nieuwe strategieën die u leert uitproberen.

Investeer tijd om te leren beleggen

Dit klinkt logisch, maar er zijn veel beleggers die uit het niets beginnen. Met beleggen is het als met alles wat u doet. Als u het goed wilt doen, kost het tijd. Neem daarom de tijd om te leren beleggen.

Lees onze site en artikelen, bekijk YouTube filmpjes en maak gebruik van de trading academies die de brokers aanbieden. Als u goed voorbereid voor de dag komt, is de kans op succes vele malen groter.

Ook kunt u social trading proberen. Hier heeft de broker een social netwerk waar u allerhande tips en adviezen van ervaren traders lezen kunt. Voor een beginnende belegger kan dit heel interessant zijn.

Doe aan lange termijn planning

Beleggen maakt u niet in 1 dag rijk. Lange termijn planning is alles. Als u aandelen koopt dan kunt u deze natuurlijk vasthouden tot ze stijgen. Echter bij de handel in CFD’s moet u snel beslissingen nemen.

Beslis daarom van te voren wat uw stop loss limiet of een win limiet wordt. Uw posities worden dan automatisch gesloten bij een bepaald verlies of winst. Uw verlies beperken is belangrijk, maar net zo belangrijk is op tijd u winst pakken.

Als u begint met beleggen is het zaak uw saldo niet te snel kwijt te raken. Neem daarom nooit ondoordachte besluiten.

Spreiding van producten

Spreid uw kansen. Dit is niet alleen het motto in het casino maar ook een advies dat wij u mee willen wanneer u begint met beleggen. Verdeel uw geld over verschillende producten en eventueel verschillende brokers.

Bij spreiding heeft u meer kans uw balans in tact te houden en deze langzaam te laten stijgen. Gaat u echter all-in op een product kan alles heel snel weg zijn. Vooral als u zich bezig gaat houden met CFD trading kan het heel snel verkeerd gaan.

Pak op tijd uw winst

Deze tip is ook van groot belang bij het beleggen voor beginners. Wanneer u gaat beleggen, pak op tijd uw winst. Wees niet te hebberig. Kies van te voren een bedrag waar u tevreden mee bent en blijf daar bij.

Wanneer u handelt in CFD’s kunt u eenvoudig instellen bij welk verlies of welke winst u wilt verkopen. Zo houdt u zelf controle over uw beleggingen.

Wanneer u uw winst pakt, kunt u de beslissing nemen het te herinvesteren of het uit te laten betalen naar uw bankrekening. Dit is een beslissing die u alleen zelf kunt nemen.

Beleg in het nu

U leeft op dit moment en niet in het verleden. Kijk dus niet naar aandelen die het vroeger goed hebben gedaan.

Kijk naar aandelen die nu goed gaan en waar u van verwacht dat ze nog meer gaan stijgen. Het is daarom belangrijk dat u weet wat er gaande is in de wereld van het traden.

Wanneer u in CFD’s handelt, kunt u natuurlijk kiezen voor long of short gaan. U kunt dus speculeren op een stijging of een daling van de koers. Dit maakt het aantrekkelijk omdat u met beide bewegingen geld kunt verdienen.

Probeer copy trading uit

Wat is copy trading? Copy trading komt steeds vaker voor en kan enorm goed werken voor een beginnende belegger. Bij Copy trading neemt u namelijk niet zelf beslissingen, maar kopieert u ervaren traders.

U kunt bijvoorbeeld bij eToro via social trading een aantal traders volgen waar u vertrouwen in heeft. U kunt dan uw account zo instellen dat u hetzelfde doet als hen. Uiteraard naar uw eigen budget.

Op deze manier hoeft u er zelf niet veel tijd in te investeren en laat u uw geld het werk doen. Wilt u direct beginnen met Copy trading, meld u dan aan bij eToro.

eToro biedt social trading en kopy trading aan.  Bent u een beginner in het beleggen? Dan kunt u bij de social trading kijken welke tips ervaren traders u geven. Ook kunt u ook direct ervaren traders kopiëren.

Ga

68% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Investeer met kennis

Bij het beleggen voor beginners is het van belang dat u weet wat u doet. Leer de terminologie kennen, weet welke aandelen of CFD’s u wilt hebben.

Leer ook hoe u limieten kunt instellen. En natuurlijk investeer in wat u kent. Kent u een product door en door en heeft u een idee wat de waarde gaat doen, beleg er in.

Zonder goede kennis bent u niet aan het beleggen maar aan het gokken. En gokken is iets wat u zeker niet moet doen bij een online broker.

Beleggen voor dummies

Beleggen voor dummies, het zou de titel van een boek kunnen zijn. Tegenwoordig worden veel beginners pagina’s aangeduid als pagina’s voor dummies.

Nu bent u als beginner niet automatisch een dummy maar u moet nog het een en ander leren. Daarom zouden wij dit artikel ook kunnen duiden als beleggen voor dummies.

Maar om er voor te zorgen dat u snel de stap kan maken naar ervaren belegger of in ieder geval een belegger die weet wat hij aan het doen is gaan we een aantal vragen voor u beantwoorden om u helemaal up to date te krijgen.

Wat is beleggen?

Beleggen wat is dat volgens Van Dale? Geld aan iets besteden waarvan u hoopt dat het in waarde zal stijgen. En dat is ook precies wat beleggen is.

U investeert uw geld en u hoopt er meer geld voor terug te krijgen. U kunt natuurlijk investeren in een huis en een auto. Maar bij online broker werkt het anders. U kunt investeren op verschillende manieren. We gaan hier verderop op deze pagina dieper op in.

De bedoeling van beleggen is eigenlijk heel simpel: u koopt een aandeel en verkoopt het voor meer geld dan waar u het voor gekocht heeft. Of u handelt in CFD’s waar u speculeert op de koerswijziging. Dan moet u op tijd verkopen zolang u in de plus staat.

Als u het zo leest denkt u: een kind kan de was doen. Helaas werkt het niet altijd zo makkelijk als hierboven beschreven staat. Daarom leest u in ditbeleggen voor dummies of beleggen voor beginners artikel welke valkuilen er allemaal zijn.

Waarom beleggen?

Waarom beleggen mensen? Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige handelaars willen een vermogen opbouwen voor later. Is dit ook uw doel? Dan is lange termijn beleggen zeker iets voor u.

Wilt u liever op korte termijn een hoger rendement behalen? Dan is korte termijn beleggen de beste optie voor u. U neemt dan meer risico dan met lange termijn beleggen, maar uw mogelijk rendement ligt hoger dan als u op lange termijn investeert.

Hoe werkt beleggen?

Hoe werkt beleggen? Als u wilt investeren in financiële producten, dan doet u dit op de beurs. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk via het internet, bij online brokers. Het enige wat u moet doen is een account aanmaken bij een broker naar keuze.

Nadat u dit heeft gedaan, investeert u in een handelsinstrument door een positie te openen. Als de waarde van het product hoger ligt nadat u de positie heeft gesloten, heeft u winst gemaakt.

U kunt zelf beleggen door actief de financiële producten uit te kiezen waarin u wilt investeren. U beslist dan zelf wanneer u een positie opent en sluit. Lijkt dit te ingewikkeld voor u, dan kunt u ook uw portefeuille uitbesteden aan een expert.

Daarnaast kunt u ervoor kiezen om aan copy trading te doen. We vertelden u eerder op deze pagina meer over deze vorm van beleggen.

Waarin kunt u beleggen?

Waarin beleggen? U heeft zich deze vraag mogelijk al gesteld. Als beginnende belegger, weet u misschien niet goed in welke financiële producten u zoal kunt handelen. Er bestaan namelijk heel wat verschillende handelsinstrumenten.

Hieronder leggen we kort uit welke manieren van beleggen er zijn bij online brokers. Wanneer u gaat beginnen met beleggen is het goed om te weten welke opties er zijn.

Beleggen in CFD’s

Ten eerste kunt u beleggen in CFD’s oftewel Contract For Difference. Dit is beleggen zonder dat u eigenaar wordt van een product. U speculeert namelijk op de koerswijzigingen van een product.

U heeft de mogelijkheid om long of short te gaan. Dit betekent dat u speculeert dat de waarde ofwel zal stijgen of dalen. Het verschil tussen het moment van aanschaffen en verkopen is de winst of het verlies dat u maakt.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld aandelen speculeert u met CFD’s voor de korte termijn. U houdt ze niet lang vast.

Om meer te lezen over CFD’s en hoe erin te handelen raden we u aan om onze handelen in CFD’s pagina te lezen. Hier gaan we veel dieper in op deze manier van handelen.

Samenvattend: CFD’s laten u speculeren op koerswijzigingen van producten. Zonder dat u daadwerkelijk iets koopt.

Handelen in Forex

Forex, oftewel Foreign Exchange, is de handel in valuta. Als u in Forex handelt, koopt en verkoopt u valuta op hetzelfde moment. U handelt in valutaparen.

U koopt de ene valuta en verkoopt de andere tegelijkertijd. Het verschil tussen de aankoop- en de verkoopprijs is waar u uw winst of verlies maakt.

Indien u meer diepgaande info wilt hebben over Forex kunt u onze handelen in Forex pagina bezoeken. Hier kunt u alle info vinden die nodig is voor de Forex handel.

Samengevat: Forex trading is speculeren op de koerswijzigingen van valuta.

Handelen in cryptocurrency

Handelen in cryptocurrency wordt steeds populairder. U kunt het op 2 manieren doen.

De eerste manier is het aanschaffen van cryptocoins. U wordt dan eigenaar van de munt en bewaart ze in een cryptowallet. U kunt dan de munt verkopen als de waarde stijgt.

Een bekend voorbeeld hiervan is de Bitcoin. Deze munt steeg enorm in waarde in korte tijd.

Een andere manier is het speculeren op de koerswijzigingen. Net als bij de CFD handel zet u dan in op een waardevermeerdering of -vermindering van de munt. U wordt daarbij geen eigenaar van de munt.

Indien u alles wilt weten over cryptocurrency handel kunt u onze cryptocurrency bij brokers pagina lezen. Op deze pagina hebben wij een aparte sectie gewijd aan crypto traden voor beginners.

Samengevat: handelen in crypto kan in CFD vorm of u kunt eigenaar worden van de cryptomunten.

Beleggen in aandelen

Wanneer u gaat beleggen in aandelen, wordt u eigenaar van de aandelen. Sterker nog, u wordt een heel klein beetje eigenaar van het bedrijf dat de aandelen uitgegeven heeft. Aandelen kunt u voor langere termijn vasthouden.

Er zijn veel beleggers die ervoor kiezen aandelen te kopen en vast te houden voor een paar jaar. Dit zijn dan vaak aandelen die stabiel zijn. Als belegger loopt u dan weinig risico en maakt u na een aantal jaar een kleine winst.

In tegenstelling tot handelen in CFD’s is het handelen in aandelen een echt lange termijn project.

Wanneer u wilt leren beleggen in aandelen, dan loont het voldoende research te doen en te oefenen met een demo account. U kunt meer lezen over handelen in aandelen op onze pagina toegewijd aan hanel in aandelen.

Hoe leert u beleggen?

Hoe leer ik zelf beleggen? U heeft zich die vraag waarschijnlijk al gesteld. Voordat u gaat starten met beleggen, is het van groot belang dat u voldoende kennis heeft van online handelen. Beleggen is namelijk niet zonder risico.

Daarom raden we u aan veel research te doen en verschillende artikelen te lezen over investeren. Zeker als u een strategie wilt toepassen, is het belangrijk dat u begrijpt hoe de strategie in elkaar zit.

Begin niet zomaar onvoorbereid te beleggen. De kans is groot dat u uw geïnvesteerde bedrag verliest. Neem daarom de tijd om u in te lezen en zoveel mogelijk kennis te vergaren over beleggen op de beurs.

Oefenen met de demo accounts

Nadat u voldoende opzoekwerk heeft gedaan, kunt u de theorie omzetten in de praktijk. U kunt namelijk beleggen oefenen met de demo accounts van de online brokers. U ontvangt van de broker een virtueel bedrag waarmee u naar hartenlust kunt inzetten.

Dit bedrag geeft u de kans om verschillende strategieën uit te proberen zonder dat u het risico loopt geld te verliezen. Zo kunt u kosteloos en risicoloos beleggen oefenen voordat u echt geld inlegt.

Investeren voor beginners: de beste strategieën

Een belangrijke tip voor iedereen die wil beginnen met beleggen, is het toepassen van een strategie. De meest succesvolle beleggers maken allen gebruik van een strategie. Het loont dus zeker om zelf ook een strategie toe te passen.

Zowel op het internet als op onze website vindt u heel wat beleggingsstrategieën terug. Deze tactieken kunnen mogelijk uw kans op winst verhogen. We hebben hieronder de beste strategieën verzameld voor beginnende beleggers.

Korte termijn strategie voor beginnende beleggers

Eerst en vooral moet u bepalen of u op korte of lange termijn winst wilt maken. Uw strategie hangt namelijk van uw doel af.

Wilt u op korte tijd winst maken, dan is het een idee om te beleggen in CFD’s. U kunt namelijk op korte termijn profiteren van mogelijke koerswijzigingen.

Een voorbeeld van een strategie die inspeelt op prijswijzigingen op korte termijn, is scalping. Lees onze scalping pagina om meer te weten te komen over deze strategie.

Let wel op: deze strategie vereist heel wat ervaring. Pas deze tactiek dus enkel toe op eigen risico.

Lange termijn strategieën

Wilt u liever winst maken op langere termijn? Dan kunt u gebruikmaken van strategieën als swing trading. Deze strategie leent zich uitstekend voor beginnende beleggers. U heeft deze tactiek namelijk snel onder de knie.

Raadpleeg onze swingtraden pagina voor meer informatie over deze strategie.

Simpele strategieën

Als beginner wilt u het waarschijnlijk zo simpel mogelijk houden. In dat geval is de Keep it Simple Stupid strategie zeker iets voor u.

Past u deze strategie toe, dan maakt u geen gebruik van ingewikkelde indicatoren. Less is more. Als u wilt starten met beleggen, dan is het toepassen van deze strategie zeker een goede keuze.

Lees onze KISS strategie pagina om alles te weten te komen over deze strategie.

De risico’s van beleggen

Laat u niet gek maken door alle mooie verhalen over beleggers die rijk zijn geworden. In de praktijk blijkt namelijk dat online beleggen voor beginners, en gevorderden, vaak verlies oplevert.

Dit is omdat u als belegger geen invloed kan uitoefenen op de waarde van een product.Ook heeft u geen invloed op de economie. Wanneer een bedrijf aan waarde verliest, worden uw aandelen minder waard.

Wanneer de rente stijgt, kunnen uw aandelen zakken. Het kan zelfs gebeuren dat een bedrijf waarin u belegt failliet gaat. Op dat moment zijn uw aandelen niets meer waard.

Een ander risico wat u loopt, is de CFD handel. Mede omdat u hierbij vaak gebruikmaakt van een hefboom.

Dit zorgt ervoor dat een waardevermindering of -vermeerdering vele male sneller gaat. Hierdoor kan u uiteraard meer winst boeken, maar kan uw saldo ook veel sneller dalen.

Beleggen met een hefboom is niet iets wat wij een beginner zouden aanraden. Wanneer u meer wilt weten over beleggen met een hefboom, bekijk dan onze leverage pagina.

Er zijn helaas ook veel brokers actief die u niet kunt vertrouwen. Controleert u daarom altijd de AFM waarschuwingslijst voor u met een broker in zee gaat.

Conclusie: Tussen de 74-89% van de particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD’s.

De kosten van beleggen

Beginnen met beleggen kost geld. Online brokers doen namelijk dienst als tussenpartij tussen u en de financiële producten. In ruil hiervoor, willen zij geld verdienen.

Dit gebeurt op verschillende manieren. We bespreken ze hieronder:

 • Commissie: sommige brokers rekenen commissie aan als u een transactie uitvoert
 • Spreads: sommige brokers verdienen geld met spreads. Dit verwijst naar het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs
 • Overnight kosten: bij sommige brokers betaalt u een toeslag om uw posities ‘s nachts te bewaren
 • Storting- of opnamekosten: sommige brokers brengen kosten in rekening als u geld wilt storten of opnemen

Controleer zeker deze kosten voordat u begint met beleggen. U wilt namelijk niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Beleggen voor beginners: conclusie

Beleggen voor beginners het klinkt eenvoudig maar er komt nogal wat bij kijken. Als u gaat starten met online beleggen zorg dan dat u goed ingelezen bent. Wij hebben geprobeerd op deze pagina een beeld te schetsen van waar u allemaal op moet letten.

Neemt u de stap zorg dan voor een goede en betrouwbare broker. Alle brokers op deze pagina zijn volledig veilig om bij te beleggen.  De beste broker voor u als beginnende belegger zit er zeker tussen.

Wij raden u aan eerst te beleggen voor de lange termijn. Start met aandelen of cryptocurrency. Producten waar u eigenaar van wordt en waar niet al te veel druk op zit. Als u hier goed inzit kunt u zich later bezig gaan houden met CFD trading. Waarbij u speculeert op koerswijzigingen.

Wees er bewust van dat beleggen risico’s meeneemt. De meeste beleggers verliezen geld op de lange termijn. Ga dus zeker niet ondoordacht te werk.

FAQ - veelgestelde vragen

Wanneer u begint met beleggen zijn er veel dingen waar u op moet letten. Wij hebben voor u een groot aantal tips op een rijtje gezet. U vindt hier een overzicht van de beste tips voor het beginnen met beleggen.

Beleggen is investeren waarbij u als doel heeft om winst te behalen. Dit kan zijn voor de lange of korte termijn. Wanneer u belegt, legt u geld in om dit te vermeerderen. Om een uitgebreide uitleg te krijgen over beleggen leest u hier wat beleggen is.

Ja, wanneer u gaat beleggen loopt u altijd risico’s. Het grootste risico is het verliezen van het geld wat u inlegt. Houd daar goed rekening mee. Wij hebben voor u een overzicht van de risico’s van beleggen gemaakt.

Er zijn verschillende brokers heel geschikt voor beginnende beleggers. Wij hebben een overzicht gemaakt van verschillende brokers per categorie. Checkt u hier alle topbrokers.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren