Wat zijn binaire opties?

Let op! Binaire opties zijn niet langer toegestaan voor de particuliere markt. Enkel volleerde en professionele beleggers komen hier nog voor in aanmerking. Wij raden u met klem af om u te verdiepen in Binaire opties. Kijkt u voor andere beleggingsstrategieën op onze strategie pagina.

Onderstaande brokers zijn volledig betrouwbaar en geven u niet de mogelijkheid voor Binaire opties. Wij raden u aan een account te openen bij een van deze betrrouwbare aanbieders.

# Broker Instapbedrag
1.
eToro

€40.000 virtueel

Demo account

eToro
 • Copy Trading
 • 24/7 support
 • Geen iDeal
iDeal
Mastercard
Neteller
PayPal
Skrill
81% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.
2.
Avatrade

€100.000 virtueel

Demo account

Avatrade
 • AFM registratie
 • Goed handelsaanbod
 • Aanbod niet zichtbaar zonder account
VISA
iDeal
Skrill
Neteller
CFD’s zijn complexe instrumenten en behelzen een hoog risico op het snel verliezen van geld vanwege de hefboom. 71% van de particuliere investeerderrekeningen verliezen geld als ze bij deze aanbieder in CFD’s handelen. U dient te overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het hoge risico te lopen uw geld te verliezen.
3.
Bitvavo

€1000 commissievrij handelen

Bitvavo
 • 150+ cryptocurrencies
 • Nederlands bedrijf
 • Alleen crypto
Bankoverschrijving
Giropay
iDeal
Mastercard
VISA
Beleggen in digitale instrumenten zoals Bitcoin gaat gepaard met een hoog risico. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Misschien heeft u al eens gehoord over binaire opties maar weet u niet goed wat het juist is. Er bestaan namelijk heel wat verschillende financiële producten en handelsinstrumenten. Soms is het moeilijk om ze uit elkaar te houden.
Wat zijn binaire opties? Op deze pagina vindt u meer informatie over binary options, de looptijd van binaire opties en beleggen met binaire opties. Ook geven we u een voorbeeld en stellen we u een binaire optie strategie voor.

Binaire opties: een uitleg

Binaire opties zijn een vrij nieuw fenomeen. Eigenlijk hebben ze weinig met handelen of beleggen in opties te maken. In feite leunt het meer aan bij gokken dan beleggen. Belegt u in binary options, dan voorspelt u of de prijs van een valuta, index, aandeel of grondstof omhoog of omlaag zal gaan. U zet in op één van twee waarden (ja of nee, waar of onwaar, aan of uit). Voorspelt u iets onjuist, dan verliest u geld. Heeft u echter iets juist voorspeld, dan wint u geld.

Zoals u ziet, lijkt dit veel meer op gokken dan beleggen. We geven u even een voorbeeld ter illustratie: zal de DAX in de komende 60 minuten stijgen? Hierop kunt u ofwel “ja” of “nee” antwoorden. Heeft u het bij het juiste eind, dan ontvangt u geld. Heeft u verkeerd gekozen, dan verliest u uw inzet. Bij veel online brokers worden deze opties als “call” en “put” voorgesteld. U kiest voor “call” wanneer u denkt dat een financieel product zal stijgen of voor “put” als u denkt dat het zal dalen.

Let op! handelen in Binaire opties is niet legaal voor particulieren. Wij raden u aan te handelen in CFD’s. U vindt alle info over CFD’s en legale brokers op onze CFD informatie pagina.

 

Tijdsduur van binary options

In tegenstelling tot CFD’s hebben binaire opties een tijdsduur. Deze tijdsduren variëren van slechts 30 seconden tot enkele uren. De opties van 30 seconden worden ook “turbo opties” genoemd. De meeste binaire opties kennen echter een tijdsduur van een uur of meer. Bij sommige brokers die handelen in binary options aanbieden, kunt u ook voor een tijdsduur van enkele maanden kiezen. Vaak kiest u ook het bedrag dat u wilt inzetten.

Binaire opties met kortere tijdsduren kennen vaak een hoger rendement dan die met langere looptijden.

Handelen in binaire opties

handelen-in-binaire-opties

Wel of niet handelen in binaire opties?

Sinds een aantal jaren is handelen in binary options erg populair geworden. Vooral in Engeland en Australië heeft deze manier van beleggen enorm aan populariteit gewonnen. Dit heeft ertoe geleid dat binaire opties nu ook in Europa, en in Nederland, een groot succes zijn geworden.

Maar, zoals hierboven al vermeld, lijkt handelen in binaire opties eerder op gokken dan beleggen. Daarom raden we aan u goed in te lezen vooraleer u zich aan binary options waagt. Het is daarnaast essentieel dat u een goed doordachte strategie toepast. Uw succes hangt namelijk af van uw strategie. Het risico van binaire opties zit hem al in de naam: “binair”. U heeft slechts twee opties. Dit betekent dat u niet alleen 50% kans op winst heeft, maar ook 50% kans op verlies heeft. Beleg nooit met geld dat u op dat moment niet kunt missen.

Een voordeel van beleggen in binary options, is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het wel of niet sluiten van een positie. Dit tegenstelling tot handelen in CFD’s. De eindtijd van uw “weddenschap” staat immers al op voorhand vast: van zodra u op put of call klikt, wordt de vooraf bepaalde eindtijd vastgelegd.
 

Hoe werken binary options: een voorbeeld

Handelt u in binaire opties, dan kiest u zelf waarin u een optie wilt plaatsen. Daarnaast beslist u over welke tijdspanne u een voorspelling wilt doen en voor hoeveel geld u dit wilt doen.

We geven een kort voorbeeld: u voorspelt dat het valutapaar EUR/GBP over 10 minuten hoger zal staan dan op het moment dat u de voorspelling doet. U zet €50 in en de winstmarge bedraagt 75%. Indien uw voorspelling uitkomt, dan verdient u uw inzet plus winst over de optie. U ontvangt dan uw €50 inzet terug en 75% van deze inzet, ofwel €37,50. Mocht het valutapaar gezakt zijn, dan verliest u uw inzet. In dat geval bent u €50 kwijt.
 

Binaire opties strategie

binaire-opties-strategie

Is er een strategie voor handelen met binaire opties?

Omdat beleggen in binaire opties heel snel kan gaan (vanwege de korte tijdsduur), moet u een strategie toepassen die de risico’s beperkt. Handelen in binary options is namelijk heel risicovol. Daarom stellen we volgende strategie voor:

 • Plaats geen te grote inzetten
 • Verspreid uw investering over meerdere opties
 • Gebruik een klein deel van uw beschikbare kapitaal om te investeren

Zoals u kunt zien, komt dit eigenlijk neer op uw gezond verstand gebruiken. In principe is dit niet echt een binaire opties strategie, maar meer een systeem om op lange termijn winst te maken en om zo weinig mogelijk verlies te lijden.
 

Is beleggen in binaire opties legaal?

Sinds 2 juli 2018 heeft de ESMA een verbod opgelegd op handelen in binaire opties. Uit onderzoek bleek namelijk dat particuliere beleggers te veel geld verloren. Ook het feit dat het enorm op gokken lijkt, werd niet gesmaakt. De ESMA handhaaft deze regels zelf niet, dat is de taak van de toezichthouder, of de AFM in Nederland. De AFM heeft ook een verbod opgelegd op binary options. Deze maatregel ging van kracht op 19 april 2019.

We moeten echter enkele kanttekeningen maken bij dit verbod: het geldt enkel voor particuliere klanten, niet voor professionals of financiële instellingen. Daarnaast zijn binaire opties die gegarandeerd niet tot verlies leiden wel toegestaan en opties die langer dan 90 dagen lopen worden ook toegestaan. Toch moeten we bij deze twee laatste kanttekeningen opnieuw een kanttekening plaatsen: online brokers zullen dit nooit aanbieden omdat ze dan gegarandeerd verlies lijden.

Maar zoals eerder vermeld, gelden deze regels niet voor professionele beleggers. Daarom zult u verschillende online brokers vinden waar u wel nog in binaire opties kunt beleggen. Zorg er wel voor dat u enkel bij betrouwbare en veilige brokers handelt. Deze brokers kunt u herkennen aan een licentie bij een gerenommeerde autoriteit en een registratie bij de AFM. Beschikt een broker niet over zo’n dergelijke licentie of een inschrijving dan valt deze niet te vertrouwen.
 

Voor- en nadelen handelen in binaire opties

Voordelen
 • Het is een snelle manier om geld te verdienen
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over wanneer u een positie sluit
Nadelen
 • U moet zich goed inlezen en een goed doordachte strategie toepassen: handelen in binary options is vrij complex
 • Het is heel risicovol: u maakt 50% kans op verlies
 • Het lijkt meer op gokken dan beleggen: u moet veel geluk hebben om geld te verdienen
 

Onze conclusie over binary options

Het mag duidelijk zijn dat beleggen in binaire opties niet zonder risico is. Binaire opties worden meer als een manier van gokken gezien dan van handelen. Daarom heeft zowel de ESMA als de AFM een verbod opgelegd. Dit verbod is echter niet geldig voor professionele beleggers, daarom kunt u bij verschillende online brokers nog altijd handelen in binary options.

We willen u waarschuwen: u kunt veel geld verliezen bij het beleggen in binaire opties. U heeft namelijk 50% kans op verlies. Wilt u toch handelen in binary options, dan is het essentieel dat u dit met een goed doordachte strategie doet. Bovendien handelt u best met geld dat u kunt missen. Om te kunnen handelen in binaire opties moet u over een professioneel account beschikken. U kunt dit soort account openen nadat het broker team uw profiel en account geschikt heeft bevonden.

FAQ - veelgestelde vragen

Als u handelt in binaire opties, dan voorspelt u of de prijs van een valuta, index, aandeel of grondstof omhoog of omlaag zal gaan. Heeft u iets onjuist voorspeld, dan verliest u geld. Voorspelt u echter juist, dan wint u geld. Wij geven u hier een diepere uitleg over Binaire opties.

Beleggen in binaire opties is verboden voor particuliere klanten. Professionele klanten of financiële instellingen kunnen nog altijd handelen in binaire opties. Lees hier waarom binaire opties niet legaal zijn en waarom u beter voor een andere optie kunt kiezen.

Ja er is een binaire opties strategie. Wij raden u echter aan een andere vorm van beleggen te kiezen. Indien u toch met binaire opties wilt werken bespreken we hier de binaire opties strategie.

Er zijn maar weinig voordelen aan binaire opties. De nadelen zijn er meer. Wij maakten een overzicht van de voor-en nadelen van binaire opties.

Wij hebben voor u een voorbeeld gemaakt van binaire opties. Hier kunt u kort zien hoe het in zijn werk gaat. Klikt u hier voor een voorbeeld van hoe binaire opties werken.

gdpr
Klik op 'accepteren' om onze cookies te accepteren. U leest meer over ons gebruik van cookies op onze Cookiebeleid-page.
Cookie Policy Accepteren