Skip to main content

Beste VPN service voor Nederland in 2020

Bent u op zoek naar de beste VPN service voor Nederland? Dan heeft u mogelijk al gezien dat er heel wat verschillende diensten op de markt zijn.Beste VPN service voor Nederland Welke VPN is over het algemeen de beste? Welke biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding? Welke VPN weet de blokkades van Netflix het beste te omzeilen? Dit zijn allemaal vragen die u zich misschien al heeft gesteld.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de 10 beste VPN diensten voor Nederland. Om tot dit overzicht te komen hebben we elke provider grondig uitgetest en beoordeeld. We leggen hier ook uit hoe deze beoordeling tot stand is gekomen en waar we juist op letten als we een VPN test uitvoeren. Ook gaan we dieper in op wat een VPN juist is, hoe u er een downloadt en of het gebruik ervan veilig en legaal is.

Top 10 beste online VPN service voor Nederland

VPN aanbieder
Maandprijs vanaf
Netflix kijken
Score
Bezoek
NORD-VPN_logo_100x100NordVPN Review€3,104,5/5Aanmelden
zoogvpn-logoZoogVPN Review€1,754,5/5Aanmelden
express-VPN_logo_100x100ExpressVPN Review€8,324,5/5Aanmelden
Windscribe_logo_100x100Windscribe Review€4,084,5/5Aanmelden
VeePN_logo_100x100VeePN Review€1,674,5/5Aanmelden
Private-VPN_logo_100x100Private VPN Review€3,834,0/5Aanmelden
Tunnelbear_logo_100x100TunnelBear Review€4,994,0/5Aanmelden
Air VPN_logo_100x100AirVPN Review€2,754,0/5Aanmelden
Cyberghost VPN_logo_100x100Cyberghost VPN Review€2,454,0/5Aanmelden
IPVanish_logo_100x100IPVanish Review€4,124,0/5Aanmelden

Hierboven hebben we een top 10 samengesteld van de beste online VPN services voor Nederland. Deze online VPN’s zijn allen gemakkelijk te gebruiken in Nederland en bieden u heel wat voordelen.

Om deze top 10 te kunnen samenstellen, hebben we deze providers uitgebreid beoordeeld. Zo hebben we gekeken naar de functionaliteit, toestellen en besturingssystemen, klantenservice en nog veel meer. Al deze online VPN’s zijn betrouwbaar en zorgen ervoor dat u veilig kunt surfen op het net.

Hoe vinden wij de beste VPN?

Om het kaf van het koren te kunnen scheiden onderwerpen we de providers aan een uitgebreide VPN test. Hiervoor maken we gebruik van een reeks criteria. Bij het samenstellen van deze reeks hebben we gekeken naar de belangrijkste eisen waaraan een goede service moet voldoen. In onze VPN tests beoordelen we de online Virtuele Particuliere Netwerken telkens a.d.h.v. deze criteria. We sommen hieronder even kort op waar we op letten als we op zoek gaan naar de beste VPN:

 • Is de service veilig en legaal?
  Onze site heet niet voor niets bedrog.com. Wij willen dus ook nagaan of de dienst helemaal veilig en legaal is. Hiervoor kijken we naar de maatregelen die werden getroffen door de provider om ervoor te zorgen dat u veilig kunt surfen op het web.
 • Kan de VPN de blokkades van Netflix omzeilen?
  Netflix wordt steeds strenger en ook steeds beter in het blokkeren van Virtuele Particuliere Netwerken. Niet alle diensten kunnen deze blokkades opheffen.
 • Hoeveel kost een abonnement?
  Biedt de de provider een goede prijs-kwaliteitverhouding aan? Zijn de abonnementskosten concurrerend of toch wat aan de dure kant?
 • Welke betaalmethoden worden aangeboden?
  Om een abonnement aan te schaffen moet u gebruikmaken van een betaalmethode. Beschikt de provider over de populairste betaalmethodes? Kunt u er met iDeal betalen?
 • Over hoeveel servers beschikt de aanbieder?
  De beste VPN’s beschikken over veel servers waarmee u verbinding kunt maken.
 • Hoeveel toestellen kunt u beveiligen met één account?
  Liefst van al wilt u zoveel mogelijk toestellen beveiligen met één account. De beste VPN geeft u daarom de kans om veel apparaten te beschermen.
 • Op welke apparaten en toestellen kunt u het Virtueel Particulier Netwerk gebruiken?
  Worden er apps aangeboden voor Android, iOS, Windows, MacOS? Misschien zelfs voor Linux, Android TV, Amazon Fire TV of Google Chrome? Hoe meer soorten toestellen u kunt beschermen, hoe beter.
 • Beschikt de provider over een vriendelijke en goed bereikbare klantenservice?
  De klantendienst is ook van groot belang. Kunt u hen gemakkelijk bereiken, staan ze u vriendelijk te woord en geven ze spoedig antwoord op uw vragen? Dan is dit een goed teken.

Wat is de beste VPN voor verschillende apparaten?

wat-is-de-beste-vpn-voor-verschillende-apparaten

Niet alle providers bieden apps voor dezelfde apparaten of besturingssystemen aan. Zo kunt u niet altijd apps voor Linux, Android TV, Amazon Fire TV, Firefox, etc downloaden. De meeste Virtuele Particuliere Netwerken kunt u wel gebruiken op Android, iOS, Mac en Windows. We begrijpen dat het daarom niet altijd even gemakkelijk is om te ontdekken welk Virtueel Particulier Netwerk het beste is voor deze toestellen. Hieronder overlopen we wat de Beste VPN is voor Android, iOS, Windows en Mac.

Wat is de beste VPN voor Android?

Onze telefoon wordt steeds belangrijker. We doen er alsmaar meer mee: boodschappen bestellen, vliegtickets boeken, rekeningen betalen. Het is dus van groot belang dat uw telefoon buiten het bereik van hackers blijft. Daarom kan het installeren van een Virtueel Particulier Netwerk een goed idee zijn. Gelukkig bestaan er veel VPN android apps die uw toestel helemaal beveiligen. Let wel op: er bestaan altijd mensen met slechte bedoelingen. Daarom circuleren er VPN Android apps die gevaarlijk blijken te zijn. Deze apps werden ontwikkeld om de gegevens van nietsvermoedende gebruikers te stelen.

Om dit te vermijden, raden we aan enkel te kiezen voor betrouwbare VPN’s. Alle providers die u op deze pagina terugvindt zijn betrouwbaar en veilig. Voor ons is NordVPN de beste VPN service voor Android

BetalingsmethodenAmerican Express, bitcoin, VISA, Mastercard
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOnline op de website
VoorwaardenMaximaal 6 toestellen tegelijk. Betaling van het abonnement dient vooraf te gebeuren
Laatste updateBeoordeeld op 8 juli 2020
Aanbieding

€3,10/maand

Online op de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
American ExpressbitcoinMastercardVISA

Deze provider is gebruiksvriendelijk, veilig en snel. U kunt de dienst gratis downloaden in Google Play. U kunt ermee streamingdiensten raadplegen en uw favoriete films en series in HD bekijken. Zo kunt u met deze VPN Netflix kijken. Eenmaal u de app heeft geïnstalleerd op uw Android-toestel, kunt u gemakkelijk verbinding maken met een van de vele servers.

Wat is de beste VPN voor iOS?

Ook Apple fans kunnen hun producten beveiligen met een Virtueel Particulier Netwerk. Er bestaan tientallen VPN’s voor iPhone, iPad of iPod Touch. Met behulp van een zo’n verbinding kunt u veilig surfen op openbare netwerken. Zo kunnen onbekenden als hackers, adverteerders of internetproviders uw online activiteiten niet volgen. Ook kunt u geografische en sociale blokkades omzeilen.

Net zoals bij Android, raden we aan enkel een veilige en betrouwbare VPN dienst te gebruiken. Veel betrouwbare VPN services bieden veilige VPN iPhone apps aan die u eenvoudig kunt downloaden in de App Store. De beste VPN voor IOS is:

BetalingsmethodeniDeal, PayPal, VISA, American Express, bitcoin
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieVia de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateBeoordeeld op 17 juni 2020
Aanbieding

€8,32/maand

Via de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
iDealPayPalVISAbitcoin

Deze VPN iPhone app is gebruiksvriendelijk en intuïtief. Om de app te installeren, gaat u gewoon naar de website van de provider of naar de App Store. U downloadt de app gratis en logt in. Daarna maakt u eenvoudig verbinding met een van de servers en uw toestel is onmiddellijk beveiligd.

Wat is de beste VPN voor Windows?

Aangezien Windows het meest populaire besturingssysteem is, is het geen verrassing dat de VPN Windows apps de meest complete apps zijn. Deze apps bieden vaak extra voordelen i.v.m. andere besturingssystemen of toestellen. Zo wordt er gebruik gemaakt van geavanceerde technologieën en functies. De Windows 10 app biedt hoge snelheden, encryptie van militaire kwaliteit en geeft u de kans om streamingdiensten te ontgrendelen.

Windows kent meer problemen met beveiliging dan Mac, daarom loont het zeker om uw pc te beschermen met een Virtueel Particulier Netwerk. U kunt deze onmiddellijk downloaden vanaf de website van de provider. De installatie duurt slechts enkele minuten. Meteen nadat u heeft ingelogd en verbinding heeft gemaakt, is uw Windows beschermd. De beste VPN voor Windows is NordVPN

BetalingsmethodenAmerican Express, bitcoin, VISA, Mastercard
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOnline op de website
VoorwaardenMaximaal 6 toestellen tegelijk. Betaling van het abonnement dient vooraf te gebeuren
Laatste updateBeoordeeld op 8 juli 2020
Aanbieding

€3,10/maand

Online op de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
American ExpressbitcoinMastercardVISA

Wat is de beste VPN voor Mac?

U kunt ook gebruikmaken van een Virtueel Particulier Netwerk om het tweede meest populaire besturingssysteem, MacOS, te beveiligen. Alle providers hebben er namelijk voor gezorgd dat ze over een VPN mac app beschikken. Dit programma kan worden gedownload op de website van de provider. De installatie duurt slechts enkele minuten. Binnen een mum van tijd bent u ingelogd, maakt u verbinding met een van de servers en kunt u veilig surfen.

Ondanks het feit dat Mac over het algemeen meer beveiligd is dan Windows, loont het altijd om een beveiligde verbinding te gebruiken. Zo houdt u pottenkijkers buiten. Daarnaast kunt u een VPN Mac app gebruiken om geografisch en sociale blokkades te omzeilen als Netflix of BBC en Hulu. Voor MAC raden wij u aan om PrivateVPN te gebruiken.

BetalingsmethodenPayPal, VISA, Mastercard, American Express, bitcoin
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 6 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateBeoordeeld op 17 juni 2020
Aanbieding

€3,83/maand

Op de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
American ExpressbitcoinPayPalVISAMastercard

Beste VPN’s voor Netflix

Zoals eerder vermeld, probeert Netflix alle VPN servers te blokkeren. Dit komt omdat niet alle landen licenties hebben om bepaalde series of films te bekijken. Films- en televisiestudio’s waren hier niet tevreden over en vroegen Netflix om VPN servers te blokkeren. Ondanks het feit dat Netflix steeds strenger wordt, lukt het hen niet om alle servers tegen te houden. Dit betekent dat u met bepaalde VPN’s Netflix USA of UK nog steeds kunt bekijken. De beste VPN voor de Amerikaanse Netflix is NordVPN.

BetalingsmethodenAmerican Express, bitcoin, VISA, Mastercard
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Linux, Chrome, Mozilla, Netflix
EducatieOnline op de website
VoorwaardenMaximaal 6 toestellen tegelijk. Betaling van het abonnement dient vooraf te gebeuren
Laatste updateBeoordeeld op 8 juli 2020
Aanbieding

€3,10/maand

Online op de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
American ExpressbitcoinMastercardVISA

Beste gratis VPN providers

de-beste-gratis-vpn-providers

Sommige providers geven u de kans om hun diensten gratis uit te proberen. Deze gratis VPN’s bieden minder functies en voordelen dan de betalende versies. De free VPN versie is er meer om het product uit te proberen vooraleer u een abonnement aanschaft.

Een gratis VPN kunt u bijvoorbeeld niet op verschillende toestellen gebruiken. Vaak geldt er een beperkte bandbreedte en kunt u niet ongelimiteerd surfen. Ook kunt u slechts met een beperkt aantal servers verbinding maken en krijgt u vervelende advertenties te zien. We hebben echter wel enkele diensten gevonden die de beste gratis VPN aanbieden. We sommen ze hieronder op:

BetalingsmethodenVISA, Mastercard, bitcoin, American Express
ProductenAndroid, iOS, MacOS, Windows, Chrome, Mozilla, Opera
EducatieOp de website
VoorwaardenTot 5 toestellen. Betaling van het abonnement gebeurt vooraf.
Laatste updateBeoordeeld op 18 juni 2020
Aanbieding

€4,99/maand

Op de website
Veilige link
Kies uw betaalmethode
American ExpressbitcoinMastercardVISA

Wat is VPN?

Wat is VPN nu eigenlijk? VPN betekent Virtueel Particulier Netwerk. Het zorgt ervoor dat u een reeds bestaande internetverbinding kunt uitbouwen naar een vertrouwelijke verbinding. Dit zorgt ervoor dat u als gebruiker anoniem en veilig kunt internetten. U wordt voorzien van verschillende IP adressen waardoor uw IP niet te achterhalen is. Hieronder gaan we verder in op wat is een VPN hoe werkt het nu precies?

Hoe werkt VPN?

Hoe werkt VPN? Een vraag die we hier gaan beantwoorden voor u. Een Virtueel Particulier Netwerk geeft u een beveiligde en anonieme toegang tot het internet. Als gebruiker merkt u daar niets van. Alles gebeurt op de achtergrond. Wanneer u internet gebruikt zonder Virtueel Particulier Netwerk bent u altijd gevoelig voor derden die uw info kunnen zien. De VPN zorgt ervoor dat u een versleutelde verbinding krijgt wat uw info voor derden niet traceerbaar maakt. Het is aan te raden zo’n verbinding te gebruiken als u veel gebruik maakt van openbare wifi netwerken. Deze netwerken zijn vaak een makkelijk netwerk voor hackers. Een Virtueel Particulier Netwerk maakt dat u veilig verbinding kunt maken met een openbaar Wifi netwerk.

Een Virtueel Particulier Netwerk zorgt er ook voor dat uw locatie niet zichtbaar is. Uw internetgedrag wordt omgeleid via een VPN server. Ook kunt u zelf voor een locatie kiezen. Hierdoor kunt u geografische blokkades omzeilen. Dit maakt dat u bijvoorbeeld kunt streamen met een Amerikaans IP of social media kan blijven gebruiken in landen waar dit niet toegestaan is.

Hoe download ik een VPN?

hoe-download-ik-een-vpn

Hoe downloadt u een Virtueel Particulier Netwerk? Een VPN download hangt af van het device waar u gebruik van wilt maken. Een VPN app downloaden op uw mobiele device werkt anders dan op uw laptop of desktop. Hoe u de VPN download is dus daarvan afhankelijk. Soms is het zelfs mogelijk om een app te downloaden op uw smart tv. De meeste providers geven u de mogelijkheid om met 1 abonnement meerdere apparaten te bedienen. Voor u een VPN download kijk dan altijd wat de beste VPN voor uw wensen is.

 • IOS device: U kunt in de App Store de App downloaden van de provider. Let u wel op voor u een abonnement afsluit dat de provider een IOS app heeft.
 • Android device: hiervoor bezoekt u de Google Play Store. Hier kunt u de VPN app downloaden van de provider waar u een abonnement bent aangegaan. Belangrijk is om te kijken dat de provider een app heeft voor Android.
 • Desktop/Laptop: Voor uw laptop of desktop kunt u de app downloaden via de website. Het maakt niet uit of u dit doet voor Chrome, Safari, Explorer of Mozilla. Kiest u de beste VPN voor u en volgt u de instructies op de website. Het downloaden zal altijd maar een paar ogenblikken duren.
 • VPN Router: U kunt ervoor kiezen een VPN router te kopen. Dit is een Router waar u een Virtueel Particulier Netwerk op kunt installeren. Wanneer u een Virtueel Particulier Netwerk op uw router sluit zijn alle apparaten die op de router zijn aangesloten beschermd door VPN. Wanneer u uw smart tv wilt voorzien is de VPN router vaak de beste optie.

Het belangrijkste bij een VPN download is de provider. U moet de beste VPN provider kiezen die bij u past. Kijkt u daarom naar uw wensen, het aantal apparaten wat u wilt aansluiten en waar u de Virtueel Particulier Netwerk voor gaat gebruiken. Kiest u daarna een betrouwbare en goede provider. De top 10 providers bovenaan deze pagina zijn stuk voor stuk betrouwbaar en kwalitatief goed.

Voordelen van VPN

Het gebruik maken van een Virtueel Particulier Netwerk heeft vele voordelen. Wij gaan ze hieronder met u doornemen. De voordelen van een VPN zijn:

 • Veilig internetten: Wanneer u gebruik maakt van een Virtueel Particulier Netwerk is uw netwerk beveiligd tegen derden. Dit betekent dat bijvoorbeeld hackers geen toegang kunnen krijgen. Het is aan te raden een VPN te nemen als u veel gebruik maakt van openbare wifi netwerken. Bijvoorbeeld in de trein of op het vliegveld. Openbare wifi netwerken zijn makkelijker te hacken. Met een goede VPN zit u helemaal veilig.
 • Anoniem browsen: De beste VPN services zorgen ervoor dat uw IP constant verandert. En omdat het een gedeelde IP is, is deze nooit naar uw terug te leiden. Dit zorgt ervoor dat u anoniem het internet kunt gebruiken. Uw internetgedrag is nooit naar u terug te leiden. Ook zorgt dit ervoor dat uw gegevens nergens gelogd worden. Uw browse geschiedenis wordt niet opgeslagen en u zult geen advertenties etc ontvangen van websites waar u ooit gekeken hebt.
 • Veilig downloaden: Tegenwoordig is het niet meer toegestaan om Torrents te downloaden. Een film of muziek downloaden kunt u dus niet zomaar doen. Wanneer u gebruik maakt van een VPN service, downloadt u anoniem de Torrents. Niemand kan achterhalen dat u de download heeft gemaakt. Let u wel op dat u geen illegale activiteiten doet met uw Virtueel Particulier Netwerk. Vele series en films zijn ook legaal te downloaden.
 • Geen geografische blokkades: Met een VPN service kunt u geografische blokkades omzeilen. Dit kan vele voordelen hebben voor u als gebruiker. Bijvoorbeeld wanneer u op reis bent naar een land waar een censuur heerst op sociale media. U kunt dan met een Virtueel Particulier Netwerk de sociale media bereiken. Ook als u bijvoorbeeld uitzending gemist wil kijken vanuit het buitenland is een Virtueel Particulier Netwerk een ideale oplossing. Ook kan het zijn dat u een website wil bezoeken die alleen vanuit Nederland te bereiken is. Ook dan kan de VPN service u helpen.
 • Streamen: Veel mensen maken gebruik van een Virtueel Particulier Netwerk om te kunnen streamen. Vele streaming diensten bieden een groot aanbod aan met een Amerikaans IP. Sterker nog wanneer u Netflix bezoekt met een Amerikaans IP heeft u 65% meer keuze uit series en films. Naast Netflix is er natuurlijk ook de mogelijkheid tot andere streaming diensten zoals: Hulu, Amazon of Disney+.

Wat is een VPN verbinding?

wat-is-een-vpn-verbinding

Een VPN verbinding is een versleutelde virtuele verbinding. Deze verbinding zorgt ervoor dat uw internet connectie veilig en anoniem is. De verbinding wordt in stand gebracht door VPN servers die uw IP adres omzetten in vele verschillende gedeelde IP adressen. Wanneer u gebruik maakt van een VPN verbinding is uw internet beschermd. Door de versleutelde verbinding kunnen derden nooit toegang krijgen tot uw netwerk. U houdt zo hackers buiten de deur. Ook is uw internet gedag anoniem. Door de gedeelde IP is het browsen nooit naar u toe te leiden.

Is VPN veilig?

Indien u zeker wilt zijn dat uw VPN veilig is kiest u een van onze top providers. Dit zijn namelijk stuk voor stuk providers die volkomen veilig zijn. Wanneer u hun service gebruikt weet u zeker dat u veilig internet. Een goede provider zorgt dat uw internet goed beveiligd is. Ze houden derden buiten de deur. Ook is het door de gedeelde IP volkomen anoniem. Internet gedrag is nooit naar u terug te leiden. Wat ook belangrijk is is dat de providers in onze toplijst geen data opslaan. Zowel uw persoonlijke als uw log gegevens worden niet opgeslagen. Dit betekent dat u volkomen anoniem blijft. Op de vraag “Is VPN veilig?” kunnen wij dus antwoorden: Ja, een VPN is veilig.

Is VPN legaal?

Ja, het gebruik van een Virtueel Particulier Netwerk is volkomen legaal. Er zijn geen wetten die u verbieden om een Virtueel Particulier Netwerk in Nederland te gebruiken. De meeste providers kiezen ervoor om kantoor te houden in bijvoorbeeld Panama of the Virgin Islands. Dit zorgt ervoor dat zij zich niet aan de log wetten van de USA en Europa te houden. Maar dit betekent niet dat het niet toegestaan is in Nederland een Virtueel Particulier Netwerk te gebruiken. Het betekent niet dat wanneer u een VPN service gebruikt, u illegale activiteiten op het internet kan gaan doen. Dit blijft nog steeds niet toegestaan. Het gebruik van een VPN geeft u geen vrijbrief om de wet te overtreden.

Onze conclusie over VPN

Wij concluderen dat het gebruik van een Virtueel Particulier Netwerk aan te raden is. Het is wel belangrijk dat u de beste VPN voor Nederland kiest voor uw internetgedrag. Wanneer u een betrouwbare VPN service neemt is uw internet veilig en anoniem. Dit is vooral erg makkelijk wanneer u veel gebruik maakt van openbare Wifi netwerken. Wij hebben een test gedaan bij meerdere providers en u vindt de top 10 op deze pagina. Wij raden u met klem aan een van deze providers te kiezen voor een betrouwbare online VPN.

U kunt kiezen voor een gratis VPN echter raden wij u aan om voor een klein bedrag een betaalde service te nemen. Hiermee heeft u meer opties en het is veiliger. Een VPN download is makkelijk gemaakt op zowel mobiel als computer. Een Virtueel Particulier Netwerk voor Netflix is ook aan te raden. Het geeft u de mogelijkheid om Netflix te bezoeken vanuit elk land wat u wilt.

Wij sluiten onze conclusie af om te melden dat een VPN legaal is. En wij raden u ten zeerste aan om een veilige VPN service te gebruiken. Voor zowel privé als zakelijk gebruik.

FAQ - veelgestelde vragen

De VPN betekenis is Virtueel Particulier Netwerk. Het zorgt ervoor dat u een reeds bestaande internetverbinding kunt uitbouwen naar een vertrouwelijke verbinding. Wanneer u wilt weten hoe een VPN werkt kunt u terecht bij onze VPN uitleg.

De beste redenen voor VPN gebruik zijn: anoniem browsen, veilig internetten en het ontbreken van geografische blokkades. Een VPN service maakt dat u anoniem het internet kunt gebruiken. Het maakt uw internet niet toegankelijk voor derden en geografische blokkades bestaan niet langer. Voor alle voordelen kunt u naar onze VPN overzichtpagina gaan.

De kosten van een VPN verschillen per provider en abonnement dat u neemt. Hoe langer u de service wenst te gebruiken, hoe lager de maandlasten zijn. Wij hebben voor u de beste VPN providers op een rijtje gezet. Kijkt u hier voor een overzicht van de beste VPN providers en hun kosten.

Een VPN verbinding is een versleutelde virtuele verbinding. Deze verbinding zorgt ervoor dat uw internet connectie veilig en anoniem is.  Deze verbinding wordt in stand gebracht door VPN servers die uw IP adres omzetten in vele verschillende gedeelde IP adressen. Leest u ons artikel over VPN verbindingen voor een volledige uitleg.